- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
mexel #156079 üzenetére
Érdekes, korábban ezt láttam a feladatkezelőben, ideges is lettem, mivel KIKAPCSOLTAM a híreket.
Aztán ügyködtem de még ezután is lassan állt le, most a beállítások közt is végigmentem (huncut módon pár dolog vissza volt kapcsolva) az Edge-ben is mindent letiltottam.
Most frankón, gyorsan leáll! -
-
Cs1csó
titán
válasz
mexel #156046 üzenetére
Vagy elfogadod, hátha jön valami javítás, de ha CSAK ennyi a hiba, hogy lassabban áll le a a rendszer de nincs egyéb probléma akkor ez alacsony prioritású lesz és csak sokára fogja javítani a Microsoft.
Esetleg a legutóbbi frissítést is eltávolíthatod hátha megjavul, ráér majd később telepíteni. -
King Unique
titán
válasz
mexel #154942 üzenetére
A "gép működött" mármint azt jelenti, hogy előtte kipróbáltad és rendben bebootolt a HDD-ről a Windows 10, vagy csak a tulaj elmondása alapján?
Ha már a Macrium Reflect pendrive-ról bootolható WinPE / WinRE változatával történt a klónozás, akkor annál a "Fix Windows boot problems" ki lett próbálva?A mit nem találra le lett írva az imént a válasz, lásd az általad linkelt leírásból idézett és magyarra fordított szöveget.
-
King Unique
titán
válasz
mexel #154938 üzenetére
"Először is, a 0xc0000225 hibakód azt jelenti, hogy a Windows nem találja a rendszerindításhoz használt rendszerfájlokat, más néven BCD-t (Boot Configuration Data). Más szóval, ha a rendszerfájlok sérültek, a lemezfájlrendszer konfigurációja rossz, vagy ha hibás a hardver, a 0xc0000225 hiba lép fel."
Na most akkor esetedben melyik nem stimmel?
A klónozás megkezdése előtt a HDD-ről be lett bootolva a Windows 10 és rendben működött, majd utána bekapcsolt Fast Startup mellett lett leállítva és úgy klónozva WinPE alól?
-
-
King Unique
titán
válasz
mexel #154936 üzenetére
Egy másik esetnél és a #144137 számú hozzászólásban korábban le lett írva, hogy mikre javasolt odafigyelni a klónozásnál.
Mármint a futó Windows alól történt a klónozás 2,5" SATA HDD-ről 2,5" SATA SSD-re, a HDD-n lévő Windows a klónozás megkezdése előtt még rendben bebootolt és működött?
A Macrium Reflect programnál a klónozás és a képfájlba mentés-visszaállítás bár elvégezhető az éppen futó Windows alól is, de célszerűbb lehet a pendrive-ról bootolható WinPE / WinRE változattal csinálni, amiben az ilyen esetekre van "Fix Windows boot problems" lehetőség a rendszerindítási hibák javításához.
"Mindegy, gondoltam marad a HDD. Ami gond: már onnan sem indul, pedig ajhhoz nem is nyúltam."
A BIOS-ban a boot sorrend, Legacy vs. UEFI boot, IDE/RAID vs. AHCI, stb. nem lett elállítva?
Maga a HDD jó egyáltalán, nem szektorhibás?
Ez most asztali PC vagy laptop, a HDD és SSD fizikai csatlakozása rendben van, kábelek nem lettek elmozgatva?"Letöltöttem egy win10.et, de nem tudom onnan frissíteni"
A telepítési adathordozóról (pendive) bootolva nem is lehet frissíteni, az in-place upgrade a már telepített Windows 10 alól futtatva opció.
-
abdulka1
őstag
válasz
mexel #148726 üzenetére
Szia!
Egy rokonomnak van 2 gépe, azonos procival, Asus P5K PL AM epu - P5K PL alaplapokkal, (csak felszereltségben térnek el a lapok). Mindkettő retail kóddal van aktiválva.
Mikor egyik gépből átkerült a rendszer SSD a másikba, azonnal jelezte, hogy nincs aktiválva a rendszer, szóval jó eséllyel te is erre számíthatsz, ha egy adott rendszert akarsz másik gépen/gépeken használni. -
válasz
mexel #148726 üzenetére
Ha a C: n nincsenek adatok akkor lehet, de ha személyre van szabva (mindenki más programokat használ) akkor inkább minden gépről legyen külön lemezkép mentés.
Cégeknél azonos hálón telepítéshez lemezkép készítéshez megfelelően programokkal feltelepített beállítgatott wint sysprep+anonymizálni kell lemezkép készítés előtt. -
-
King Unique
titán
válasz
mexel #148701 üzenetére
• A KB5014666 egy 2022. júniusi, vagyis tavaly nyári kumulatív frissítés, amiben ha volt valami hiba, akkor annak már rég javítva kellene lenni háromnegyed (8-9 hónap) év után.
• A problémára több ismert javítási módszer is van (példa), nem derült ki, hogy azok ki lettek-e próbálva.
• A KB5014666 egy előzetes (preview), "D" körös kumulatív frissítés, amit eleve nem telepít automatikusan a Windows Update, ellenben az abban lévő fejlesztések és javítások belekerülhetnek a következő havi "B" kumulatív frissítésbe (KB5015807), sőt akkor ennyi erővel az utóbbi is lehet a "mumus".
• Mivel a Windows 10-nél is már évek óta eleve kumulatív, más néven összesítő frissítések vannak a Windows Update-en, ezért nem lehet úgy külön-külön egyesével szelektálni az egyes kicsi frissítéseket, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt.
• Nem világos ez az "Állítólag szét lehet szedni" pontosan hogyan értendő, van-e valami leírás, ami ezt alátámasztja.
-
King Unique
titán
válasz
mexel #146812 üzenetére
• A 19042.1706 ugye májusi (azaz fél évvel ezelőtti) állapot, aminél normál esetben már rég telepíteni kellett volna a Windows Update-nek a legutóbbi kumulatív frissítést (LCU) és azzal 19042.2251 buildszámú rendszernek lenni. Ha esetedben ez nem történik meg, akkor ott felmerülhet, hogy nincs-e esetleg registry / csoportházirend szinten korlátozva a Windows Update menükése, vagy 3rd party programmal (példa). Ha igen, akkor nincs min csodálkozni...
• Ha a KB5019959 számú frissítés Microsoft Update katalógusból történő manuális letöltése és telepítése sem megy, akkor az megint abnormális, ahol ez esetben márpedig lennie kell hibakódnak.
• A 20H2 verzió naprakészre frissítése egyébként azért lényeges, mert a 22H2 EKB sikeres telepítéséhez és azzal a 22H2 verzióra váltáshoz követelmény a minimum 19041.1865 buildszám, ahol ha esetedben 19042.1706 van, akkor nem meglepő ha nem működik.
• Az MCT és a frissítési segéd használatánál eleve lennie kell hibaüzenetnek vagy hibakódnak, ha egy 3rd party program / egyéb ok miatt sikertelen az újabb verzióra történő frissítés (példa).
• Megoldható a Windows 10 deaktiválása és a termékkulcs eltávolítása, viszont a hardverazonosító alapján generálódott digitális licencet nem lehet csak úgy eltávolítani (példa). Persze ha változik hardverkörnyezet a klónozás után, akkor már nem feltétlen marad meg az aktivált állapot és megadható akár másik termékkulcs is az aktiváláshoz. De egyébként akár az újraaktiválás is megoldható a meglévő termékkulcs, illetve digitális licenc megtartásával.
-
King Unique
titán
válasz
mexel #146809 üzenetére
Már a legelső válaszban linkelve lett mit jelent a jelenlegi 20H2 verzió naprakészre frissítése, vagyis a gépházban a Windows Update futtatása a jelenlegi 19042.2251 buildszám eléréséhez, mivel esetedben a leírtak alapján 19042.1706 állapot van, ami kb. fél évvel ezelőtti. Itt mi nem világos, vagy már a havi kumulatív frissítések sem települnek, ha nem akkor van hibakód is?
Milyen linkre célzol? Nemrég a 22H2 EKB (KB5015684) frissítéshez kértél letöltési linket, amire a válaszban linkelve lett egy weboldal, ahonnan letölthető. Ott nem sikerült 64 bites Windows 10 esetén a rövid leírás végén lévő "Download: x64-KB5015684" linkre kattintani a letöltéshez, vagy mi volt a probléma?
Az MCT-vel sem működik az in-place upgrade, ha nem, akkor pontosan (akár screenshot is jöhet) mi a hibaüzenet vagy hibakód?
-
King Unique
titán
válasz
mexel #146787 üzenetére
Az előző válaszban már világosan le lett írva, hogy normál esetben először nyilván aktiválni kellene a Windows 10-et az MCT / ISO in-place upgrade használatához. Ha ez továbbra sem történt meg, akkor nem meglepő, ha nem működik és termékkulcsot kér a telepítő.
Az enablement package (EKB) upgrade használatához meg először naprakészre kellene frissíteni azt a 20H2 verziót, telepíteni a hiányzó kumulatív frissítéseket, máskülönben az sem feltétlen fog működni. Ahol a 22H2 EKB direkt letöltési linkje eleve szerepel a linkelt másik válaszban, lásd pl. ezen a weboldalon. -
mexel
veterán
válasz
mexel #146787 üzenetére
Nem segített ez sem. Sem iso, sem más, sehogy sem frissül bármit szeretnék csinálni.
Mindjárt megnézem ismét a MCT milyen hibakódot ír mert már elfelejtettem, talán ott néztem el valamit.
Ha előlről kell egy napok alatt belőtt alap wint telepítenem akkor befonom a hajam, nem leszek kész semmivel -
King Unique
titán
válasz
mexel #146730 üzenetére
• Ha MCT-vel történik a verziófrissítés, az in-place upgrade, akkor nem meglepő, ha aktiválatlan Windows 10-nél nem működik és termékkulcsot kér a program.
• 20H1 - 21H2 verzióknál nem feltétlen kell MCT és a teljes ESD ISO-t letöltése pl. az aktuális 22H2 verzióra váltáshoz, elég az extra kis méretű (64 bites = 176 KB) 22H2 enablement package (EKB) letöltése és telepítése, a Windows Update is csak az utóbbit tölti le és telepíti.
• Persze az EKB-hez előtte nem ártana a 20H2 verziót is naprakészre frissíteni, azaz
19042.2251
buildszámúra. -
King Unique
titán
válasz
mexel #140192 üzenetére
Mert lehet hogy Windows 10 Home kiadáshoz van annál a laptopnál UEFI OEM Key - Win8.x óta már nem nagyon matricáznak termékkulcsot, az utóbbi W7-tel és régebbi Windowsokkal előtelepített laptopoknál volt jellemző - és azért települt alapértelmezetten a Home kiadás, de az kijátszható lett volna, lásd egy másik válaszban leírtakat..
Ha Pro kiadás helyett Home kiadás lett telepítve, ellenben Pro kiadás használata a cél, az sem gond, mivel akár utólag is megoldható a Home—►
Pro upgrade pl. másik termékkulcs megadásával, valamint Microsoft Store-on keresztül, stb. -
válasz
mexel #140185 üzenetére
Win2000 óta sacc. 300 telepítésen vagyok túl ismerősnek, boldog ősnek szomszédnak etc.
Először mindenkit próbáltam meggyőzni háttértár, legalább másod partíció, D partíció , külső mentés, NAS stb. használatáról. Ha nagy a gebasz, veszett az OS, legalább az adatok megmaradjanak.
Szrinted hányan használták ezeket a 300-ból...?
4 azaz négyen. Így erről pár éve leszoktam mert nincs értelme.
Ha veszett hát veszett, megy a levesbe minden, lehet sírni-ríni. Én szóltam. -
King Unique
titán
válasz
mexel #140180 üzenetére
Ha elolvasod a linkelt útmutatót, akkor láthatod hogy a repair install során eleve megtarthatók a személyes fájlok és a telepített alkalmazások - az az alapértelmezett beállítás - , illetve pont az e lényeg, hogy ne kelljen a javításhoz teljesen a 0-l újratelepíteni.
-
King Unique
titán
válasz
mexel #140177 üzenetére
Mármint ha az adott hibakódnál az általános megoldási javaslatok mind és megfelelően alkalmazva nem használtak, akkor mehet az ott említett 9. pont, vagyis Windows 10 alól - nem kell pendrive és arról bootolni - futtatva a repair install in-place upgrade-del, ami már többeknél megoldott ilyen-olyan frissítési problémákat (példa).
How to Do a Repair Install of Windows 10 with an In-place Upgrade
-
Krystal_s
addikt
válasz
mexel #139527 üzenetére
A szokásos "erőszakos" update az oka. (már aki hagyja alapbeállításon) Ez a fájl is hozzá tartozik.
How to Stop MoUsoCoreWorker process from Waking Up the Computer. -
King Unique
titán
válasz
mexel #139520 üzenetére
De hisz az előző válaszban említett 21H1 Enablement Package az pont a KB5000736, amihez ott van az előbbi útmutatóban a direkt letöltési link.
"Innen lehet még tovább?"
Majd holnap (9.) lesz patch kedd, + hamarosan jön a 21H2 verzió, amire a hivatalos megjelenés előtt saját felelősségre a váltás akár már most is megoldható a 21H1-hez hasonlóan Enablement Package módszerrel.
-
King Unique
titán
válasz
mexel #139510 üzenetére
Mivel utoljára 2020 májusban volt frissítve, ezért a 19041.264 és 2004 verzió nyilván nem, jelenleg a 21H1 verzió és annál a 19043.1288, illetve az opcionális preview frissítéssel a 19043.1320 az aktuális buildszám. A 19042.1320 pedig 20H2 verzió, ami még támogatott, de akár upgrade-elhető is 21H1-re, sőt a 21H1 Enablement Package módszerrel az előbbinél még egyszerűbben és gyorsabban
-
-
King Unique
titán
válasz
mexel #138625 üzenetére
Le lett írva, linkelve az útmutatók hogyan lehet manuálisan upgrade-elni (az aktuális 21H1 verzióra), ha a gépházban a Windows Update-en keresztül nem menne. Viszont ha eleve "okosított" Windowsról van szó, + netán még a Windows Update működése is meg van buherálva külső programmal (példa), akkor eleve nincs miről beszélni, ilyenkor vesződjön vele a kereskedő / tulaj, vagy mehet a clean install, aztán kész.
-
King Unique
titán
válasz
mexel #138595 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat, ahol értelemszerűen az adott hibakódhoz / hibakódhoz tartozó megoldásokat kellene próbálgatni és szükség esetén mindet, de van amikor a Windows Update cache törlése és egy Windows restart utáni újrapróbálkozás is megoldja a problémát, stb. Ha esetleg nem sikerülne, akkor meg ott van a Windows 10 alól indított repair install in-place upgrade-del, vagy verziófrissítéshez maga az upgrade a frissítési segéddel vagy MCT-vel, stb. Ha annyira el van csesződve ott minden és nem megy sehogyan az upgrade, akkor meg marad pendrive-ról bootolva a telepítőt a W10 clean install, ennyi.
-
King Unique
titán
válasz
mexel #138556 üzenetére
• How to Change Lock Screen Background to Windows Spotlight, Picture, or Slideshow in Windows 10
• How To Turn Windows Spotlight Lock Screen On or Off In Windows 10
• How to Enable or Disable the Lock Screen in Windows 10Amihez pont nem létszükséglet a registry, ha pl. a gépházban eleve átállítható másra, + csoportházirend szinten is kikapcsolható, sőt maga a zárolási képernyő is kikapcsolható.
-
gabber01
addikt
válasz
mexel #134807 üzenetére
Most ha jól értem, akkor minden jó végül is, csak a megjelenítés nem stimmel? Rosszak a színek vagy a méretek, arányok? Nem csak a felbontás rossz? Sima driver uninstall és clean telepítéssel vissza, ahogy feljebb is írták, nem segít?
Egyébként nem tudom milyen driver toolra gondolsz, de van például a DDU, avagy Display Driver Uninstaller, ami kifejezetten a vga drivereket pucolja le. Illetve lehet próbálkozni általános uninstallerekkel, mint a Device Cleanup Tool vagy Revo Uninstaller Pro. De őszintén szólva én utóbbiakban nem igazán bízok.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
mexel #134802 üzenetére
Mármint az SSD-t rajta a rendszerrel áttetted egy másik gépbe, és ott valamiért nem szuperál jól?
A színprofil problémához hogy kapcsolódik a driver vagy milyen driver ha más VGA van akkor azt újra kell telepíteni? Vagy az új gépben más monitor van tehát a beállított profilok hogy is működhetnének?Szerintem ne görcsölj, és közben megy az IDŐ hanem a friss telepítés + belakás esetén egy TERVEZHETŐ IDŐMENNYISÉG fog elmenni. Nem egy olyan szitu, hogy az idő meg és közben nem tudod mikor lesz jó a gép vagy sem.
-
Csupingo
veterán
válasz
mexel #129945 üzenetére
A tárolóhelyeknél sincs?
-
King Unique
titán
válasz
mexel #112735 üzenetére
Igen, akkor ez magyarázza a másik topikba beírt problémádat.
A fájlrendszer típusától és a kötet méretétől függően van egy alapértelmezett lemezfoglalási egység, amit felajánl a Windows a formázásnál, alapesetben érdemes azon hagyni. Szükség esetén el lehet térni ettől, bizonyos határokon belül nagyobb/akár kisebb értéket megadni, ha nagyon muszáj. De ha csak nagyobb méretű fájlok lesznek írva a lemezre, akkor ott kevésbé számít az előbbi, meg rendszerint be lehet állítani a torrentnél a kliensprogramban, hogy előre foglalja le a fájloknak a helyet. Vagy NTFS-re formázod az alapértelmezett kisebb foglalási egységgel (4 KB), ha kezeli azt a médialejátszó. -
King Unique
titán
válasz
mexel #112700 üzenetére
Ha sok apró fájlt kell másolni, akkor nem meglepő, ha az nem megy gyorsan és nagyon leesik az adatátviteli sebesség. Meg ha lassú HDD a forrás/cél, akkor megint nem. Spéci fájlmásoló programokkal (példák) esetleg talán lehetne rajta valamit gyorsítani, vagy nem. Ha 1:1-ben, illetve partíció/lemez szintén kell másolni a tartalmat, akkor a Macrium és annál a mentés-visszaállítás, vagy klónozás viszont nem rossz ötlet. Amit lehetne akár a program pendrive-ból bootolt WinPE változata alól is csinálni, ha ne legyen zavaró tényező (pl. Defender / egyéb). Az meg nem meglepő, ha a bruttó 500 GB-os HDD lemezképfájlba mentése / klónozása nem 10 percig, hanem órákig is eltart. Viszont a 10 óra elsőre kicsit soknak tűnik, de ha netán szektorhibák is vannak a HDD-n (HDS?), akkor úgy pláne nem meglepő...
"Van egy ssd ami usb3-as házban van, nem tudom mennyivel lesz az lassabb mintha valamelyik sata portra kötöm, egész jó sebességet mutatott."
Nem sokkal, ha USB 3.0-s és UASP-s a külső ház. Meg szekvenciálisan az USB 3.0 tud max. kb. 450 MB/s értéket, a SATA3 meg kb. 550-560 MB/s körül, meg ugye 5 Gb/s vs. 6 Gb/s. De ezek csak a szekvenciális maximumok nagyobb méretű fájlok másolásánál, ellenben apró fájloknál nem lesz ennyi, ott USB-n és SATA-n egyaránt jelentősen csökkenhet az adatátviteli sebesség.
-
King Unique
titán
válasz
mexel #109197 üzenetére
Mondjuk pl. arra, hogy a rendszer pontos verziója sem ismert, az naprakész-e, nem-e futott a háttérben eszköztelepítés, frissítés. Meg az egy dolog, hogy a grafikus lemezkezelő leakad, de hogy mi a helyzet parancssorban, ott megy-e, vagy sem, az megint nem derült ki.
(#109198) rokafiu7:
Például Alt + F4 billentyűkombinációval, plusz vannak egyéb módszerek is. -
King Unique
titán
válasz
mexel #109195 üzenetére
Állítólag, gyakorlatilag meg ki tudja, konkrétumok nem lettek írva.
Ha parancssorban sem megy, akkor a nálad telepített rendszernél valami nagyon el van cseszve.
Amúgy meg ha van kéznél pendrive és a telepített Windows alól nem megy, akkor pendrive-ról be lehet bootolni a Windows-telepítőt, vagy akár egy WinPE/Live Linux rendszert, azokkal is lehet particionálni, formázni.Ha az alaphelyzetbe állításra célzol, akkor annál a személyes fájlok tarthatók meg, a beállítások és telepített alkalmazások törlődnek. A rendszer-visszaálításnál maradnak meg az utóbbiak is, illetve állnak vissza a megadott állapotra, már ha van visszaállítási pont. Vagy a fájlok és programok megtartásával egy "javító upgrade-et" csinálni az MCT-vel (példa). Már ha tényleg akkora gond van és pl. a DISM és SFC parancsok (+) is hibát dobnak.
-
King Unique
titán
válasz
mexel #109193 üzenetére
Olyannal igen és normális, ha pörög a kis karika és a műveletnél nem írja ki éppen hol tart. Viszont az nem éppen, ha egyáltalán nem lehet particionálni, formázni a beépített eszközökkel és külső programmal sem.
Windows újraindítása volt már, szükséges eszközillesztők, Windows-frissítések telepítve vannak? Ha nem, akkor az legyen az első, addig nincs miről beszélni.
Aztán nem ártana ellenőrizni azt is, hogy pl. SATA-n a fizikai csatlakozás (port, kábelek) rendben van-e, valamint a HDD/SSD meghajtók állapota (HDS/gyártó saját szoftvere), mert ha nem, akkor amiatt kifagyhat a program, de akár maga a Windows is. -
A Ralinkhez csak a driver van meg, nincs telepitheto kezelofelulete?
Egyszer mar nem tudom milyen nevu kartyaval jartam ugy,
amig nem inditottam el a hozzaadott, programot, addig maga a win keptelen volt kezelni.Szerk, a jobbklikk tulajdonsgok, ninxs olyan menupont hogy
A Windows kezelje/hasznalja az eszkozt? Szo szerint nem tudom a szoveget, de ilyesmi. -
LEON_01
tag
-
King Unique
titán
Ez érdekes, mert az első opció eleve NTFS fájlrendszert + aktív partíciót állít be. Illetve ez leginkább a Legacy boot módhoz való. UEFI-ben viszont sok gépnél csak FAT32-es pendrive-ról lehet bootolni, ellenben NTFS-ről már korántsem mindegyiken. Egyébként általában a többségnél, de pl. nálam is működni szokott az UEFI-s telepítés, ha a harmadik opció szerint készítem el. De ez hardverfüggő is lehet, hogy melyik milyen paraméterekkel bíró boot eszközt kajál meg. Illetve a megfelelő boot mód és / vagy boot eszköz kiválasztása is fontos lehet.
Egyébként a Win8.1/10 ISO-k már eleve modernek és azoknál akár az is elég, ha az ISO tartalmát rámásolják egy FAT32-re formázott pendrive-ra. Annak normál esetben Legacy / UEFI módban egyaránt bootolnia kell.
-
-
törölt tag
Hát ööö ezt a Defender ikon elrejtést azért szokták kérdezni, mert van másik AV programjuk ami kikapcsolja a Defendert, csak a Creator Update ottfelejti az ikonját a tálcán. Ha nincs más külön védelmed, akkor meg nem hiszem annyira zavaró lenne az ikonja. Lényeg valami védelem legyen a gépen. Én évek óta használom, nem zavaró az a kis pajzs ikon, Adguard ikon mellé még illik is mintha tesók lennének.
-
Pala
veterán
Azt én sem találtam (SmartScreen), de vagy a szolgáltatásokból, vagy registry-ből biztosan ki lehet lőni (egyelőre nem foglalkoztam vele).
A gépházban, vezérlőpultban lévő kapcsolókkal én nem is foglalkozom, mert nem hiszek nekik. Amit ki akarsz kapcsolni, azt vagy a szolgáltatásokból lődd ki, vagy registry-ben írd át, vagy group policy editorban állítsd be (mi a neve ennek magyarul? Csoportházirend-szerkesztő? Nem tudom fejből).
-
King Unique
titán
Azon nem értem mit csodálkozik bárki is, hogy ha erővel kiszór a rendszerből bizonyos beépített alkalmazásokat, akkor azok egy ilyen komplett build upgrade után újra megjelennek...? Az MCT-vel leszedett ISO-ban is nyilván ugyanúgy benne vannak. Na ezért sem szoktam én az ilyeneket erővel piszkálni.
-
Pala
veterán
Persze, nem teljeskörű, de elég sokmindent megcsinál neked.
Melléírod még azt, amit manuálisan kell beállítani, és kész is.
Ami még lényeges lehet, az ez:
Registry Editor -> HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / ContentDeliveryManager, és itt a SilentInstalledAppsEnabled nevű bejegyzést 0-ra állítani (ez kiiktatja az automatikusan települő appokat, amik teleszemetelik a Start menüt). -
Pala
veterán
Használd ezt a kis progit, beállíthatod vele, miket szeretnél kiiktatni (Tavaly augusztusi release, de működik a Creator's Update-tel is.)
-
TRob1
veterán
Nálam egyik gépen 14GB üres hely volt összesen ssd-n, és a frissítési segéddel simán lefrissítette.
(#58338) Géb89:
A 1703 az a 15063. Az első a verzió, a második a buildszám (15063.13 perpill).Ha jönnek rá a frissítések, a build változik, verzió marad. Ha jön valami nagyobb (mint most a CU vagy majd a köv. a Neon, akkor verzió is változik)
-
vlevi
nagyúr
Én április 5-n töltöttem le a Media Creation toolt, és az már az újabb, 15063 (1703, vagy CU, nevezzük akárhogyan) win10 verziót töltötte le.
A kommunikáció is erről szólt. A Windows Update-n keresztül április 11-n kezdődik a terjesztése, de aki bele akar vágni a kézi frisstíésbe, az már április 5-n feltelepíthette kézi módban, MCT-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest