-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
- Ez akkor is igaz, ha formázom a meghajtót és úgy telepítem újra, vagy csak ha a javítást (vagy minek hívják) választom?
Egyáltalán érdemes az alapról újrahúzni, és így az összes programot is újratelepíteni?
- Ha SSD-t teszek bele, akkor azt nem fogja megváltozott hardverkörnyezetként értelmezni?
- Konkrétan mit telepítsek fel, töltsek le egy akármilyen Windows 10 pro -t? MS oldalról hivatalosan lehet, vagy torrenteznem kell? -
Voice24
őstag
Köszi a tippet, úgy tűnik, az egyik Ram halt be. Összesen 4 x 2 GB Ram volt a gépben, megfelelően párosítva. Azért így, mert eredetileg 2 x 2 GB-tal vettem a gépet használtan, és azt bővítettem 1-2 éve további 2 x 2-vel. Először az összes memóriát bent hagyva indítottam el a tesztet, de kb. 15 másodperc után FAIL üzenettel leállt, mert túl sok hibát talált. Ezután az újabb párost (CSX) kivettem, a régi Samukat teszteltem, nem talált hibát. Aztán a két CSX-et egyesével próbáltam, meglett a ludas, a másiknak elvileg nincs baja. Így - kicsit hülyén kinézve - 6 GB Ram-mal próbáltam ismét elindítani a gépet, de a win10 továbbra sem volt hajlandó elindulni, pendrive boot segítségével sem találta meg az indulást akadályozó hibákat, így laikusként nem tudtam mást tenni, mint újratelepíteni az egészet. Szerencsére most rendben működik minden. Ami fura, hogy az asztalon megjelent néhány, újratelepítés előtt használt programom szürke ikonja, persze el nem tudnak indulni, de némelyiket törölni sem engedi onnan.
Egy kérdésem lenne: ezt a windows vagy microsoft team akármit ki lehet kapcsolni? Mert ez is indulni akar az elején, bejelentkezéssel meg mindennel, de valahogy nem érdekel.
Ja, és a négyből egy Ram halála ilyen súlyos gondot okoz a win10-nél, hogy a rossz cucc kivétele után sem hajlandó elindulni soha többé? -
baluka
tag
Szia, köszi a tippet, bár egy HD5450 van a gépben, nem segített a driver takarítás sem, ill. a különböző verziójú driverek telepítése sem, safe modeban továbbra is minden megy...
Az rendszer SSD-t kivettem és egy teljesen más alkatrészekből álló gépbe átrakva szépen bebootol, de megintcsak a jelszóig jutok, azután fekete desktop kurzorral...
-
Immy
őstag
Huh, azért ez nem hangzik jónak.
A vicc az egészben, hogy még sose használtam kábeles netet rajta és a teljes win telepítés, app telepítések, frissítések stb mind wifivel ment és minden tökéletesen működött...
Pyttawrx: Acer n15q1 amiben elvileg. Linux alatt is ugyanezt csinálta, szóval nem windows specifikus lesz az issue. A kábelek felvoltak cserélve (máig nem tudom, hogy eddig akkor hogyan működött), de sajnos még mindig fentáll az issue.
classic B: jól kezdődik, akkor már windows frissítések is kavarhatnak. Minden frissítés fent van ami lehetséges... -
-
-
tvamos
nagyúr
Windows 7 volt a laptopon, meg utana uborka.
"Microsoft fiók segíthet, ha volt..."
Van Microsoft fiokom, de nem tudom, hogy ez a fiokhoz kotes hogy mukodik, es, hogy tudom-e ellenorizni ezt a hozzakotes dolgot. De szerintem a csaladban mind a 3 W10-et en aktivaltam. Akkor az hozza van kotve automatikusan a fiokomhoz?Amugy azt meg nem probaltam, hogy az SSD-t a W10-zel berakom a laptopba, es megprobalok boot-olni. Ha az sikerul, es utana telepitem ujra, es utana belepek a Microsoft fiokommal, akkor az okes lehet?
-
King Unique
titán
De, képzeld, elolvastam rendesen és nem véletlenül volt említve a Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc, azzal az újraaktiválás. a többi plusz infó volt.
Az meg nem újdonság, hogy ha van digitális licenc az adott Windows 10-kiadáshoz az adott PC-n (alaplapnál), akkor azt a kiadást telepítve automatikusan beaktiválódik, ahogyan Windows 10-zel eltelepített laptopok UEFI OEM Key esetén, meg hogy alapesetben Windows 10 alól az általános termékkulcsot lehet kiolvasni, ezek is le vannak írva a linkelt válaszokban. -
-
westlake
félisten
Ennek igazán örülök, de azokat a telepítőket azoknak szántam, akik olyan gépekre próbáják a Windows 11-et telepíteni, amik valamilyen követelmény(ek)nek nem fel(nek) meg. Egy mostani generációs gépnél még hátrányt is jelenthet, hiszen a telepítésvezérlőben külön driver-ek vannak és a régebbiekből értelem szerűen hiányozhatnak újabb vezérlők. A #135754-ben pont ilyen esetről van szó.
Aki ki akarja próbálni a Windows 11-et, alapértelmezettként ezt kellene használnia. Ha megakad valamilyen követelmény miatt, akkor pedig jöhet az a másik kettő, amit utólag linkeltem.
-
szőröscica
addikt
Az enyém pont ilyen. Ez aggasztóan hangzik - ennyit nem ér meg az havi 1 óra world of tanks.
Az általad leírt módon is csak frissítés fog történni, nem törli az adatokat és programokat, ugye? Ha jól értem, nem kell a pendrive-ról bootolni, csak arról indítsam a setup.exe-t, hasonlóan a fentebb linkelt in place módszerhez?
-
gabber01
addikt
Szerintem meg sokkal tisztább egy alaplapcserénél, pláne teljes platform váltásnál egy clean installt csinálni. Nagyon lutri átpakolni a már feltelepített Win-t így, aztán vagy működik rendesen, vagy nem, vagy csak később derül ki szép lassan, hogy ja amúgy ez is szar meg az is szar.
Most ha csak egy memóriát vagy procit kell cserélni, akkor én sem rakom újra, de ez nem az a sztori szerintem.
Tudom, ebben (is) megoszlanak a vélemények, de én inkább újrahúznám ilyen esetben 0-ról. -
HoTaZo
addikt
folyt.
Ma hazaértem és szétszedtem, kipucoltam a gépet, megigazítottam a csatlakozásokat... és elsőre elindult.
Fogalmam sincs, mi lehetett a hiba, semmi se volt olyan állapotban, ami magyarázhatná a hibajelenséget.Jelenleg is fut egy perfmon /report, ami 60mp helyett már egy órája fut, de eredményt még nem adott.
Mivel lehetne még a rendszert, összetevőket tesztelni? -
HoTaZo
addikt
Futtatnék én tesztet, csak már a Windows fel se áll.
Az első itteni hibajelzésem után, annyi megoldotta, hogy kihúztam a tápkábelt a gépből, kis pihi, aztán ment rendesen.Persze, mindig páromnak adja be a kulcsot. Távgyógyítás meg még nem megy...
Mindegy, elviszem a szervizbe.Köszönöm a javaslatot!
-
Kleroo
veterán
Köszi, jó tippek!
Alapvetően "zongoráztam" már ezekkel is, de alaposabban megnézem újból.
A kutya az integrált háttértárral lesz, az köp bele a levesembe, amivel korábban nem volt még dolgom.pilipi: Ez egy fórum, ahol segítünk a másiknak. Én az elmúlt 14évben, és most is így járok el, minden kérdés támogatás-kérés esetén.
Lehet valakinek ez(a kérdésem) csak egy csettintés, hogy "ó cimbi, ezek ez és emiatt szoktak előjönni", lehet teljesen egyedi eset és én fogom kibogozni a saját kapkodásom.De ebből az "ok, hülye vagy, next" mentalitásból nem kérek köszönöm. Elég annyi, hogy "dunno, sokminden lehet, vagy nem kommentelni.
King Unique: yapp, köszi
-
Kleroo
veterán
Igen, igazad van .csillió hiba került a "gépbe" kapkodás,időhiány, és nem egyszerre meglévő eszközök miatt.
De most meg kell oldani a problémát.
Azóta vagy 10x próbáltam feltolni, játszva azzal, hogy szépen megcsinálja magának a 100mb-os rendszer partíciót. meg is csinálja, felmegy szépen, de az első restartnál továbbra is azonnal elhasal:
Bios screen majd azonnal újra-restart és hibaüzenet(nem winfos alapú), hogy bezony nincs bootképes eszközöm.Ami érdekes, hogy a bootrec/scanos szerint nincs telepítve OS
-
"a Microsoft szerverén marad benne az aktiválás, és onnan nem lehet kiszedni"
Ja, tehát esetemben csak újratelepítéskor lesz megint aktiválatlan a win?
Lesz majd clean install, oda nyilván a helyes kódot fogom beírni, nem a kísérletit.
Fene se gondolta, hogy ez ennyire beleeszi magát a rendszerbe. Gondoltam SLMGR /UPK és SLMGR /CPKY, oszt' kész, onnantól majd kommunikál a ms-szerverrel, hogy már nincs aktiválva. -
-
-
paolinho
őstag
Igen, valóban egy kicsit macerás azt a néhány drivert levadászni, de talán csak egyszer kell beszerezni, hogy rend legyen a mellesleg eddig hibátlanul futó 10-esen.
Köszi a linket az Asus driverek kapcsán, tesztelgetem azokat is majd.
Viszont van egy pozitív változás, ugyanis valami oknál fogva megtáltosodott a rendszer, és most ott tart, hogy kb 20 mp alatt feláll. Elsőre ez sem rossz.Armagedown: köszi a tippet, tesztelni fogom, hátha....
-
paolinho
őstag
Nem vitatom, hogy ez nem egy junior masina, bár esztétikailag, és műszakilagkiválló állapotban van, de azt gondoltam, hogy ha a szintén 10 éves HP ProBook-om 4 Gb Ram-mal "elbír" a Win 10-zel, akkor ez miért ne tudná ugyanezt megoldani 8 Gb memóriával. És valjuk meg, sajna a Win 7-nek leáldozott. Szóval próbálkoznék (amíg bírja a gép) a Win 10-zel, aztán majd meglátjuk.
#129560 bon: Köszi, ráfekszem erre a felületre, hátha hoz eredményt. Egyébként én sem hiszek az ilyen, és ehhez hasonló oldalakban, mint az Asus Driver Downloads. A DriverEasy_Setup még jó néhány oldalon felbukkant. Kissé izgulok is miatta, mert elsőre feltelepítettem, aztán látva a "segítőkészsége irányát" le is takarítottam. Remélem nem baszcsiztam ezzel el semmit!
-
Yeffy
veterán
ezt ismerem, be is volt minden allitva, de hiaba, ha az update a vegen torolte a cache-t.
ellenoriztem, nem is valtoztak a regedit beallitasok, megis lenullazodott.szval azt szeretnem elerni, h egy programma, scripttel tudjam beolvasatni a teljes merevlemez tartalmat, es a TB-ket beleiratni a kozponti db-be.
-
-
Soma01
veterán
Sajnos így van, ezt tudom. De nem enged futtatni semmit, mert a fent említett ablakot dobja fel, hogy frissítsek. De hely nélkül meg nem tud frissíteni. Portable programok sem futnak. Csak amit már most is fel vannak telepítve. Az meg kb. semmi. Most a lemezkarbantartó fut éppen... (6 GB-ot jelöltem ki törlésre, 2,7 volt mielőtt elkezdte, most törli éppen, de már csak 1,5 GB hely van
)
-
-
edeleny
őstag
A vinyó 100/100-as, a progik szerint. Az asztali PC-ben SSD-van, de a laptopot nem szedtem még szét! Egyébként az első telepítésnél meglepően gyors volt. Csak azóta belakta a Windows.
De a lényeg úgy is az.
Ha teszek bele SSD-t, vagy bármi módon ujratelepítem, tudni fogja a liszencet, vagy valahogy ki kell bogarásznom belőle a sorozatszámot?
De hogy? -
Fehérsólyom
aktív tag
Köszönöm a tanácsokat, igyekszem majd mindent úgy beállítani, ahogyan az a korábbi alaplapnál volt.
Számomra teljesen új információ az, hogy a Win10 komolyabb módosítást is "túlél".
Fogja a fene újratelepíteni, ha némi szöszmötölés után elindul az új alaplappal a régi rendszerem.
-
-
*Ropi*
félisten
-
törölt tag
A 840-es széria problémájáról én is olvastam, de a használat közbeni sebességgel nincs problémám, itt nem érzékelem azt a bizonyos lassulást. A bootolás hossza, ami idegesítő.
Van megvásárolt HDS-em, de ezeket a teszteket nem nagyon volt bátorságom elindítani, mert hiába írják oda, hogy az adatokat nem érinti, de az is ott van, hogy felelősséget nem vállalnak egy esetleges adatvesztésért. Ebből azt szűröm le, hogy nagy valószínűséggel nem lesz gond - de mégis lehet.
Még áttanulmányozom a HDS súgóját, mindenesetre nagyon köszönöm az infót! -
Doki16
addikt
Köszi a tippeket.
Addig volt jó amíg nem raktam fel az Autocad 2010-et, az telepített ilyen régi .net 3.5-öt. Én rá gyanakszom, hogy valamit a Cad telepítő tett tönkre. Amúgy legális megvásárolt dolog, tehát nem az volt a gond, hogy letöltött cucc.Sajnos nem volt bekapcsolva a rendszer visszaállítás, de következő telepítésnél egyből bekapcsolom és visszarakok mindent
-
Doki16
addikt
Lefutott a teszt, de nem talált hibát: [kép]
Amúgy létrehoztunk egy új fiókot, de abban is ugyanazt csinálta. Egyébként ha kattingatok a start menüre akkor van, hogy elindul és bedobja az ikonokat és onnantól kezdve hibátlanul működik minden egészen addig a-mig nem kapcsolom ki a gépet.
-
Linkeltem neki hogy kell(ene) újra telepítenie.. (de lehet el se olvasta)
Itt meg le van írva hogy tesztelheti hogy jó-e a telepítése: [link]Gondolom nála minden el van rontva. Bios módú telepítés, több lemezen levő rendszer(indítás) megjelölésű partíciók. Legalább mutatott volna képet a lemezkezelőről..
-
jeni
félisten
az lehet mikor a gépet összeraktam azzal rajta volt a HDD a másik kábelen.
nem tudom,de ellenőrizhettem ha lehúzom a HDD-t.
u.i.:
sajnos a gép összerakásnál az első telepítésnél szintén rajta lógott a HDD. így azon is van a BOOT menü.mivel most nem rinyál,nincs boot menü,így már kevésbé lett fontos,hogy rajta maradt az első telepítésénél a boot partíció.
mikor az ember összerakja az új gépet nem szeretne valami kimaradt - lemaradt kábelt látni. na ez történt akkor.
-
-
Soma01
veterán
Köszi!
Sejtettem. Ez lesz a végleges megoldás.
Úgy látom az SSD már szinte kötelező manapság. Aki legközelebb azzal jön, hogy lassú a Win10 a gépén, akkor a vírusellenőrzés után az SSD ajánlása fog következni.
Úgy néz ki, mintha direkt lenne az a lassulás, hogy mindenki SSD-t vegyen. -
CirrMee
addikt
A jó szerencséről:
-gyorsindítás letiltása
Konkrétan semmi szükség nem volt, mert az összes itthoni gépen kikapcsolásra kerül, közvetlenül a telepítés után.
-SATA vezérlő szabványosra állítása
-SATA vezérlő azonosra (IDE/AHCI) állítása az új lap BIOS-ábanA komplett géppark AHCI nálunk. A telepítés idejére a merevlemezek leválasztásra kerültek.
-bootolás módjának (UEFI/legacy) azonosra állítása az új lap BIOS-ában
Azonos.
-régi driverek (főleg VGA) uninstallálása csere elött
DDU által dózerolva a két RX, mivel amúgy is újabbat akartam feltolni. X-Fi driver szintén dózerolva. A többi echte windows által felpakolt driver volt.
-
tothjozsi96
addikt
Nem a hetenkénti újratelepítésre gondoltam mikor feltettem a kérdést, nálam pár nap múlva lesz 1 éve hogy fent van a Windows. Szóval nem megerősítést vártam hogy miért jó 1 havonta újra telepíteni.
Viszont szerintem azért az se normális hogy úgy raktad át a rendszered hogy HDD-ről SSD-re, ha jól értem. Persze, mindenki maga tudja de szerintem egy alaplapcsere is olyan dolog hogy mindenképp érdemes egy tiszta telepítést adni neki.
-
SkiDev
őstag
& King Unique köszönöm a gyors segítséget! Úgyis muszáj lesz újratennem, mivel valahogy sikerült letakarítani az akkutöltöttség ikont is.
"meg az sem világos, minek kellett utána még felhasználónevet is módosítani és ugye hogyan történt." ~ Mert nem volt normális login neve, hanem mindig azt írta ki, hogy r....@outlook.hu. Ezt szerettem volna megváltoztatni. Régen sokkal egyszerűbb volt. Nem az első Win telepítésem, de mit ne mondjak, ilyen procedúra, mint most...
Telepítésnél jelszó kell, új account kell, PIN kód kell.Aztán ezeket lehet kifelé kapcsolni. Ezek előtt elég volt telepítésnél usert írni, ami a töltőképernyőn megjelent, jelszót nem írtál, továbbléptél, és akkor nem is kért, PIN-kódról szó sem volt. A bejelentkezési nevét is pikk-pakk lehetett állítani beállításokban, nem kellett parancssor hozzá.
Az általad linkelt 1. rész alapján csináltam. Beírtam, hogy netplwiz -> kivettem a pipát -> megadtam 2x a jelszót. Majd újra beírtam, nem engedett semmit módosítani, így visszapipáltam a jelszókérést, beírtam a jelszót. Majd átállítottam a nevet és újra kivettem a pipát, újra beírva kétszer a jelszót. Onnantól miután kiléptem, már semmit sem engedett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest