- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zotya84
őstag
válasz
NdrewSunix #139874 üzenetére
Ha semmi fentebbi sem segít, akkor megpróbálhatod azt, hogy beszerzel egy régebbi (1709) telepítőt, és megcsinálod azzal, majd mehet a 21H2. Több gépen találkoztam ilyen gonddal, hogy a 1803 utáni verziók számomra is kideríthetetlen, nem logolt okból nem települt fel. Aztán egy sokadik oldalas találatú fórumon írták ezt tanácsnak. És működött minden esetben. Azóta is van készenlétben egy ilyen régi telepítőm, ha szükség lenne rá.
Egy próbát megérhet nálad is, ha semmiképp nem akarsz tisztát telepíteni. -
svgyula
addikt
válasz
NdrewSunix #139855 üzenetére
Szia! Van rá módszer. Sajna ahhoz szét kell szedni és megkeresni az alaplapi elemet. Ha megvan akkor kiveszed az aksit és a hálózati csatlakozót. Ezután kiveszed az elemet és a két csatlakozóját rövidre zárod egy gémkapoccsal. Ilyenkor a BIOS "elméletben" visszaáll alapokra. Ha ez nem segít akkor meg kell sajna keresni azt a tűt amivel ezt a műveletet üzem közben(elemmel) megtudod csinálni. Ez biztosan mindent nulláz.
-
King Unique
titán
válasz
NdrewSunix #139850 üzenetére
A Windows 10 témához nem világos mégis mi köze van a notebook specifikus problémának, hogyan lehet belépni a BIOS-ba, engedélyezni a bootolást USB-s meghajtótól, "kiütni" a BIOS jelszót, stb.
Ez ügyben értelemszerűen a megfelelő notebook topikban, jelen esetnél pl. a ThinkPad (NEM IdeaPad) topikban kellene érdeklődni, nem pedig itt...
-
Zoz
őstag
válasz
NdrewSunix #139860 üzenetére
"Vagy itt olyan lehetőség nincs, hogy az elemet kiveszem és alap helyzetbe áll a bios?"
De van, nem is értem, hogy miért nem egyből ezzel kezdted
Ezt írja a Lenovo Hardware Maintenance Manual is, szedd szét a gépet, vedd ki az aksit, aztán vedd ki a CMOS elemet. -
movax
őstag
válasz
NdrewSunix #139865 üzenetére
-
válasz
Nem az volt a kérdés hogy másoknál más gépeken van e helyesen telepített windows, hanem az hogy nálad azon laptopon amit nem szabadott volna megvenned jól van-e telepítve..?
Én biztos visszakővetelném a pénzem, keressen más palimadarat akit átverhet a lezárt biossal..
-
Geth
veterán
válasz
Én pontosan tudom mi történik, csak azért írtam, hogy ebben nincs érdekesség.
-
Csupingo
veterán
válasz
Dvd nincs a gépben? Ha most nincs oprendszer rajt, akkor talán arról elindul a telepítő.
-
válasz
Jól van telepítve a win? [link] 1-4
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
Most is WIN 10 van rajta? Be tudsz jelentkezni rendszergazda joggal? Ha igen, csinálj egy rendszer alaphelyzetbeállítást, ezzel lesz egy szűz WIN10-ed. Ha véletelnűl stimmel a kiadás, azaz home van a laptopon és home kulcsot vettél, akkor átírod a saját kulcsodra. HOME-ról tudsz upgradelni PRO-ra, ha PRO-t vettél. Visszafelé nem tudom.
Legrosszabb esetben SSD/HDD kiszerel, másik gépen installálod a WIN10-t és utána visszarakod. Win10 eléggé jól tűri a hardverváltozásokat, így letöltögeti a drivereket és megvagy.
-
Geth
veterán
válasz
Általában kétféle belépést implementálnak, egy user és egy admin szintűt. Ha előbbi jelszó nélküli, akkor ebben semmi érdekes nincs.
-
Csupingo
veterán
válasz
Ha most van rajt működő win és nem akar összejönni a bios-ba lépés, vagy a gyors boot-választó előcsalása (F12), akkor akár frissítheted is, vagy alaphelyzetbe állíthatod.
-
Tim82
félisten
válasz
Azt hiszem, még L590-nél is F12 a boot sorrend választó gomb. Bekapcsolás után azt nyomogasd, BIOS jelszó ellenére is működnie kellene.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Próbáltál a jelszókérésnél simán entert ütni? Alapból nincs admin jelszó beállítva, egy enterrel továbblép.
-
válasz
Nem szabad megvenni olyan laptopot aminek a bios jelszava ismeretlen..!
(ez az első amit vásárláskor ellenőrizni kell, ha az eladó se tudja, sarkonfordulsz és elállni a vásárlástól) -
válasz
Visszakéred a pénzed.
-
Gallac
senior tag
válasz
NdrewSunix #137951 üzenetére
Köszi
Meg persze finomhangolom -
válasz
NdrewSunix #137899 üzenetére
Ez jó hír, akkor lehet megjavítottad.
-
Zoz
őstag
válasz
NdrewSunix #137876 üzenetére
Általában USB kábelen is tudnak netet osztani a telefonok, csak meg kell keresni a beállításokban a megfelelő menüpontot.
-
válasz
NdrewSunix #137859 üzenetére
Ha telefonrol osztasz mobilnetet probakepp, ugyanez van?
-
Armagedown
őstag
válasz
NdrewSunix #137859 üzenetére
Valamilyen módosított telepítőt használsz, pl Ameliorated?
Esetleg módosítottál valami beállítást, hogy ne "telefonáljon haza", emiatt nem érzékeli a netkapcsolatot? -
krealon
veterán
válasz
NdrewSunix #106018 üzenetére
"Céges laptopom naponta 1 vagy 2 alkalommal elveszti a wifi jelet és nem csatlakozik sajnos újra, így a távoli elérés lehetetlenné válik."
Tapasztalatom alapjan a ceges eszkozokon az amerikai regiora ervenyes beallitasok szoktak lenni, igy a 12-13-as Wifi csatornat nem hasznaljak.
Ha az Access Point (AP, router) automata beallitas mellet a magyar regionak megfeleloen atvalt erre a 2 csatornara, egy wifi szempontbol "zajos" kornyezetben, akkor arra a ceges eszkozok nem csatlakoznak automatiokusan.Sok (tobb mint 8) wifi AP-vel megaldott kornyezetben a fixen beallitott 1, 6 vagy 11-es csatorna, 20 MHz-es savszelesseg mellett szokta a legstabilabb (de nem a leggyorsabb) kapcsolatot eredmenyezni, a 2.4 GHz-es savban.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
NdrewSunix #105903 üzenetére
jobb klikk az asztalon > személyre szabás > témák > asztal ikonbeállításai és itt szedd ki a pipát a felhasználó file ja elöl.
-
lovi27
addikt
válasz
NdrewSunix #105032 üzenetére
Azt nem tudom más program használhatja-e azokat a fájlokat, de nálam ott a Local könyvtárban egyáltalán nincsenek fájlok, csak egy Microsoft nevű almappa van.
-
Cs1csó
titán
válasz
NdrewSunix #102366 üzenetére
Pontosan ez az ami nem lehetséges. Mivel nem a gépen tárolódik a licenc hanem az MS központjában van a hardverhez rendelve a kulcs. Volt már arra is példa hogy háttértár - HDD ,SSD - csere sem tetszett a központnak és a csere után el kellett indítani egy aktivációs hibaelhárítót, pedig elsősorban az alaplap az az alkatrész amihez elsődlegesen kötve van a licenc tehát akár: RAM, CPU, VGA, HDD, SSD csere is lehetséges.
-
Cs1csó
titán
válasz
NdrewSunix #102363 üzenetére
Magához a hardverhez - régi gép - van kötve. Annak részleges vagy teljes megsemmisülése esetén lehet a részben vagy egészben új gépre átvinni az aktivációt. De az sem biztos, hogy menni fog.
A régi géppel mit akarsz csinálni?
-
Cs1csó
titán
válasz
NdrewSunix #102361 üzenetére
Nem, ez OEM adott géphez kötött licenc. Egy lehetőség lenne - talán - ha van MS fiókod és a felfrissített gép teljesen tönkremegy - kuka - akkor az új gépen MS fiókkal belépve talán aktiválni tudod azt a gépet.
De ha a felfrissített gépet tovább akarod értékesíteni akkor azon marad a licenc.
-
ETOM
addikt
válasz
NdrewSunix #100130 üzenetére
Nekem mikor tuningoltam és kék halált kaptam segített mert itt vissza tudtam nézni milyen kóddal szállt el.
"(#100131) whitezo88" Kék halál volt vagy csak simán újraindult a gép? Mert akkor lehet nem tudta kiírni a fájlt és ezért nem is jelenik meg.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
NdrewSunix #100121 üzenetére
Én se lettem okosabb sajnos. [link]
Nem tudom azért lehetett-e mert 200% felbontáson ment a játék és közben a W is csinált valamit, mert le volt terhelve a gép. De azért talán nem kéne kikapcsolnia.
-
Geth
veterán
válasz
NdrewSunix #100116 üzenetére
Adobe-t nem használok, de guglin az első oldal alapján a Protected mode kikapcsolása megoldotta.
(A path whitelistelése nem oldotta meg.) -
King Unique
titán
válasz
NdrewSunix #99986 üzenetére
Attól, hogy nem használod, még maga a rendszer, vagy egy külső diagnosztikai program időnként hozzáférést intézhet a lemezhez és amiatt ébred fel alvó módból. Ha ennek elkerülése a cél, akkor vagy az előbbieknek kellene jobban utánajárni, vagy arra az időre fixen leválasztani a HDD-t szoftveresen / fizikálisan. Az utóbbit gondolom nem kell részletezni, az előbbi történhet a lemezkezelőben a meghajtóbetűjel elvételével / lemez offline állapotúra állításával, vagy teljes szoftveres leválasztással (HotSwap). De ha ilyen ritkán használod, csak hetente pár percre veszed elő, akkor felesleges 0-24-ben a gépen "lógatni", akár fizikálisan is le lehetne választani a SATA-kábel lehúzásával. Vagy berakni egy USB-s dokkolóba, külső házba és csak akkor csatlakoztatni és / vagy bekapcsolni, amikor ténylegesen használva lesz. Viszont az nem derült ki, hogy mekkora tárolókapacitású a HDD, mivel főleg ha 2 TB+, valamint SATA-n lett inicializálva és particionálva, akkor az gondot okozhat. Ugyanis nem minden esetben működik oda-vissza a SATA-n / USB-n particionált HDD kezelése, van hogy teljes újraparticionálás szükséges hozzá, ami destruktív művelet, azaz a lemez tartalmának törlésével jár.
-
Cs1csó
titán
válasz
Nem nagyon van rá sajnos karbantartás vagy akármi miatt beindítja. Ezt kipróbálhatod - SAJÁT FELELŐSSÉGRE olvass utána előbb - HotSwap! ezzel - ha minden klappol - belső merevlemezt is le tudsz állítani.
Bodz
Na ez engem is érdekel, próbáltad már megbízható?
-
Bodz
nagyúr
válasz
-
zolee001
őstag
válasz
usb /e-sata/ stb külsö ház
-
válasz
NdrewSunix #99777 üzenetére
Driver Booster Pro amivel tehetsz egy próbát, utána meg Advanced System Care 12 Pro /nálam ez megoldotta ugyanezt a Blue Screen dolgot, ugyanez az üzenet volt nálam is tapasztalható/
-
válasz
NdrewSunix #99773 üzenetére
Szerintem valamely driver (hiba) okozza. /de ez csak egy tipp/
-
válasz
NdrewSunix #99522 üzenetére
Azt jelzi hogy nincs vele probléma, aztán mégis okozhatott problémát ha kékhalálozik tőle a gép. A driverre írja ugyan hogy jól működik, aztán gyakorlatilag mégsem.
-
válasz
NdrewSunix #99507 üzenetére
Persze hogy összefügg. Ha nem oldotta meg a win10 újratelepítés akkor nem sok mindent tudsz tenni. kézileg lecserélni esetleg a drivert az eszközkezelőben.
-
Werkly
őstag
válasz
NdrewSunix #99468 üzenetére
Mehet simán! Nálam 3 discen is van Win 10 a gépben!
-
Kékes525
félisten
válasz
NdrewSunix #99476 üzenetére
Ezen menjél végig: Kék képernyős hibák elhárítása
Állandó kékhalál van, vagy 2. alkalommal már elindul? Ha elindul, akkor pontosabban megtudod nézni a bajt a Megbízhatóságfigyelőben és/vagy az Eseménynaplóban.
-
Zoz
őstag
válasz
Aktiválás az alaplapot nézi, szóval ugyanarra a gépre akárhányszor telepítheted.
Ha klónozod akkor semmit nem kell tenni, ugyanúgy aktivált marad.
Ha újratelepíted akkor pedig nem kell kulcsot beírni, amint netet kap az alaplap azonosítója alapján aktiválja magát.Sata -> NVME váltásnál először tedd be az üres NVME-t a Satás mellé, hogy feltelepítse a driverét, utána mehet a klónozás.
-
válasz
Szia,
Elvileg igen, minden gond nélkül.
-
Geth
veterán
válasz
NdrewSunix #98626 üzenetére
Upgrade.
A héten egy AMD-t adtam el, szerintem ne próbálj mögé látni
(Mindkettő tökéletesen szuperált) -
Cs1csó
titán
válasz
NdrewSunix #98621 üzenetére
Nemrég volt róla szó - én erről nem tudtam - hogy a AMD kártyák mind egy kicsit túlhajtva vannak már gyárilag is, hogy az Nvidia kártyákkal szembeni hátrány minél kisebbnek látszódjék, ha még te is tolsz rajta valamit az már okozhat anomáliát.
-
Geth
veterán
válasz
NdrewSunix #98621 üzenetére
Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak a WattMan-nal (és az OverDrive-val is), szerintem faék egyszerű.
-
Cs1csó
titán
válasz
NdrewSunix #98618 üzenetére
Itt most nem ez a lényeg, hanem van egy hibád ami valószínűsíthetően a VGA-val függ össze ezért ajánlotta, hogy lehetőleg MINDENT állíts vissza az alapra - DDU-s pucolás STABIL nem beta driver telepítése stb. - és ha ezek után STABIL lesz a gép megszűnik a hiba akkor elkezdheted lépésenként változtatni a beállításaidat akár a limit kitolása stb. és ha megint felüti a fejét a gond akkor kizárásos alapon tudni fogod, hogy az egyik legutóbbi változtatásod lehetett az oka, amit visszaállítva remélhetőleg újra stabil lesz a kártya.
-
Kékes525
félisten
válasz
NdrewSunix #98618 üzenetére
Alapesetben nem, de nem tudom, hogy milyen hardver és szoftverkörnyezetben van, hogy van beállítva az operációs rendszer és az alkalmazások, ja és a user hogy használja a gépet. A problémát nagyon sok minden okozhatja.
-
Kékes525
félisten
válasz
NdrewSunix #98615 üzenetére
"19.4.2 "
Az béta driver, tedd fel a stabilt (AMD Radeon Software Adrenalin 2019 19.4.1 WHQL). AMD Radeon Software Adrenalin 2019 A béták nem mindig jók.
"Annyi OC van, hogy engedélyeztem a max power limitet, semmi mást."
Semmit, default legyen.
-
válasz
NdrewSunix #98612 üzenetére
Windows 10 Pro, legfrissebb verzió, Radeon driver az automatikusan Javasolt lett telepítve. 19.4.2 talán. (Most nem vagyok gépközelben, nem tudom 100%-ra.)
Annyi OC van, hogy engedélyeztem a max power limitet, semmi mást.
-
Cs1csó
titán
válasz
+1 Kékes525
Kezdésnek ne legyen OC, aztán DDU-val eltávolíthatnád - csökkentett módban - majd telepítsd újra.
-
Kékes525
félisten
válasz
Csak a lényeget nem írtad. Verziószámok? Melyik Windows, melyik radeon driver? Túlhajtás?
-
törölt tag
válasz
NdrewSunix #98432 üzenetére
Az a rejtett beállítás a háttértárak energiagazdálkodását módosítja. Alapesetben az SSD alacsony energiafogyasztású módba lép, ha nincs I/O művelet. Ennyit írnak róla. Saját felelősségre állíthatod.
(#98435) Imi1981: Ha csak megkeresed a maradványokat, azzal gondot nem okozol. De vannak programok, amik azért hagynak hátra dolgokat (registry bejegyzések, profiladatok), hogy ha újratelepíted őket, akkor kevesebb beállításra legyen szükség, vagy hogy ne kelljen újra aktiválni. Meg persze vannak a hanyag fejlesztők.
Ha valamit nagyon el akarsz tüntetni, akkor a fájlok között és a regeditben keresés is elég. De ha egyszerűbbnek tartod egy programmal, akkor használd.
csicso82: Az Avast Free-vel is ugyanígy járhatsz, annak is van külön eltávolítója, mert nagyon beleakaszkodik a rendszerbe. Lehet olvasni sok helyen, hogy nehéz leszedni (állítólag előtte valamilyen funkciót ki is kell kapcsolni, mert sehogy sem engedi magát leszedni).
-
válasz
NdrewSunix #98338 üzenetére
Esetleg valaki tudja?
-
törölt tag
válasz
NdrewSunix #98191 üzenetére
Itt olyanra kell gondolni, ami nagyon belenyúl a rendszer működésébe, mert mondjuk olyanra akarod szabni, mint a 7 vagy az XP volt. Vagy mondjuk nem tudod elviselni, hogy a gépeden van a Store, és az utolsó bitet is el akarod tüntetni belőle. A hibakeresésed szerintem ezekre nem terjedt ki.
De egy tiszta telepítés a biztos.
kutga: Ha nem ismeri fel a TV-t, az meg nem jelzi az optimális felbontást, akkor lehetséges, hogy nincs ott a listában. Nézz be az AMD vagy az Intel programjába, hogy lehet-e egyéni felbontást megadni. Ha nem, akkor érdemes régebbi driverrel próbálkozni, vagy kipróbálni azt, amit a WU telepít.
-
Kékes525
félisten
válasz
NdrewSunix #98183 üzenetére
"Windows 10 alaphelyzetbe állítása egyenlő egy új rendszer telepítésével?"
Nem, ez helyett tiszta telepítés a javasolt.
"Valamint mi a különbség az alaphelyzetbe állítás esetén a fájlok megtartása opcióval?"
A fájlok megtartása azt jelenti, hogy a felhasználói programjaid maradnak, csak az operációs rendszer áll be az alapértelmezettre. Ez nem mindig elegendő a hiba megszűnéséhez.
Próbálkozhatsz velük, de elképzelhető, hogy marad a tiszta telepítés opció. Ez a legbiztosabb.
-
King Unique
titán
válasz
NdrewSunix #98170 üzenetére
Ha nem kell róla semmi, akkor a legegyszerűbb nyilván törölni és újraparticionálni, 1 db partíciót létrehozni rajta. Mármint akkor, ha a rajta lévő egyes kicsi partíciók biztosan ahhoz a korábbi telepítéshez tartoznak és nem a mostanihoz. Viszont mivel rendszermeghajtóként funkcionált korábban és védett partíciók vannak rajta, azért parancssor (DiskPart) szükséges az előbbihez (bővebben).
-
zolee001
őstag
válasz
NdrewSunix #98144 üzenetére
Hálokártya driver hiba
-
Kékes525
félisten
válasz
NdrewSunix #98140 üzenetére
-
Kékes525
félisten
válasz
NdrewSunix #98137 üzenetére
Milyen hang és videó kártyád van? Frissítsd a drivereiket. Minden driverednek napra késznek kellene lennie. Csak a gyártótól a stabil változatot (nem beta) érdemes beszerezni, az a biztosabb és természetesen Microsoft által aláírt legyen.
-
Kékes525
félisten
válasz
NdrewSunix #98135 üzenetére
WU. Valószínűleg nem frissítettél. Frissíts.
-
válasz
NdrewSunix #98133 üzenetére
-
Kékes525
félisten
válasz
NdrewSunix #98133 üzenetére
Ez csak azt mondja meg, hogy aláíratlan drivered nincs. Elsőnek ez jó. De attól még lehet, hogy valami a te rendszeredben nem jó. Nem ezt kellett volna bejelölnöd. A manuálisan neked kellene kiválasztanod a listából a nem Microsoft driverek közül a gyanúsakat (legalsó), vagy mind.
-
Kékes525
félisten
válasz
NdrewSunix #98112 üzenetére
Szerintem kicsi a valószínűsége, ha nem hardverhibás és a rendes driverét használod, de a Driver Verifier-el kideríthető. Driver Verifier, A Illesztőprogram-ellenőrző rögzíteni a Blue Screen of Death A hardverhiba kizárásához nézd meg a Hard Disk Sentinel-el.
Nem írtad, hogy milyen NVME SSD, pontosan melyik Windows 10 és a hibakódot sem írtad. Így nem lehet konkrétabb segítséget adni.
-
válasz
Szia!
Sokat segítene, ha a Blue Screen hiba kód / üzenet is meg lenne írva.
-
Geth
veterán
válasz
Totózás helyett meg is lehetne nézni, hogy mit ír a memory dump (már ha készült).
-
Döglött Róka
veterán
válasz
NdrewSunix #97841 üzenetére
A c:\windows\memory.dmp file-t tomoritve toltsd fel valahova es megnezem.
-
csixy
addikt
válasz
NdrewSunix #97332 üzenetére
Az eddigi magyar nyelvű mail kliensem most mitől váltott angolra?
-
törölt tag
válasz
NdrewSunix #97327 üzenetére
Ennek a free változatával tudsz klónozni.
Nem igazán értem, hogy bootolás után miért nyúlna a hdd-hez ? Hisz kiveszed a hdd-t és annak a helyére megy az ssd. nem ?
-
Zoz
őstag
válasz
NdrewSunix #97325 üzenetére
És ebből mennyi van felhasználva? Partíciót át lehet méretezni klónozás közben.
-
Zoz
őstag
válasz
NdrewSunix #97323 üzenetére
Tök fölösleges egy SSD berakása miatt telepítgetni, klónozd át a mostanit és kész.
Amúgy csak annyit kell tenned, hogy telepítésnél a megfelelő verziót válaszd (Home/Pro). Termékkulcsot NEM kell beírni. Amit netet kap, automatikusan aktiválja magát.
-
Csupingo
veterán
válasz
NdrewSunix #96021 üzenetére
Nekünk a munkahelyi gép csinált olyat kéthetente, hogy vagy nem látta a hdd-t, vagy a win nem tudott elindulni. Aztán ha másik sata portba dugtuk, akkor ismét jó volt egy-két hétig. Az az érdekes, hogy többször is körbeértünk a portokon és újra működtek egy hétig. Még most se tudom, hogy merevlemez vagy alaplap hiba okozhatta e. (Tápegység lett közben cserélve.)
-
mezis
félisten
válasz
NdrewSunix #96021 üzenetére
Igen. Volt már ilyen esetem.
-
mezis
félisten
válasz
NdrewSunix #96019 üzenetére
Én futnék még egy kört a hw vizsgálatával. A SATA kábelek, csatlakozók tudnak nagyon bizonytalanok lenni vagy azzá válni. Legalább annyit érdemes lenne megtenni, hogy az adatkábel két végét felcserélni. Másképp fog csavarodni, másképp fog feszülni. Tápkábelét is meg lehetne mozgatni.
Előtte egy alapos portalanítás ! -
King Unique
titán
válasz
NdrewSunix #96017 üzenetére
Ha már 1:1-ben át akarod másolni a tartalmát, akkor akár klónozni (pl. Macrium Reflect) is lehetne, ami elvégezhető Windows alól is, nem feltétlen kell ehhez külön OS. De akár a fájlkezelős másolást, akár a klónozást választod, kérdéses lehet az eredmény egy "félhalott" merevlemeznél. Mármint ha sok gyenge / hibás szektor van a lemez felületén és nehezen, vagy egyes részein nem olvasható, akkor az nyilván problémát okozhat...
-
válasz
NdrewSunix #96015 üzenetére
Valószínű igen. De másik (live pendrv) os-el tedd ami nem figyeli az esetleges jogosultságokat, rejtett könyvtárakat. Úgy értve hogy a D vagy E stb meghajtóról van szó, nem a C ről amin a rendszer van.
-
törölt tag
válasz
NdrewSunix #74966 üzenetére
alaphelyzetbe állítás:
ha nincs pendrive kéznél
kevésbé hozzáértőknek egy next-next lehetőség
megtarthatod a személyes fájlokat
driver és registry apróságok megmaradhatnak a létezőből
windows.old mappa is keletkezik, utólag kell letakarítani
ha újratelepítés közben elszáll valamiért, ott vagy minden nélkülpendrive tiszta telepítés:
formázhatsz, gyalulhatod a partíciókat
minden nulláról frissen gyári beállítással települ
kevésbé időigényes -
Promi
aktív tag
válasz
NdrewSunix #74968 üzenetére
Igen, de majd generálsz egy másikat.
-
Promi
aktív tag
válasz
NdrewSunix #74966 üzenetére
Mikor már egyszer fel volt telepítve a Windows, és valamilyen probléma miatt kell alap helyzetbe állítani. Bár én akkor is inkább újra húzom, pendrive -ról megvan pár perc alatt.
-
Promi
aktív tag
válasz
NdrewSunix #74963 üzenetére
Ha meg akarod magad kímélni a problémáktól, akkor a második verzió ajánlott. Mindenképp teljesen szűz telepítés. Előtte menteni mindent ami fontos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest