- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
Sanyi.mTs #155969 üzenetére
Érdekes! Írtam a cégnek, visszaírtak, ismert a probléma, már felvették a kapcsolatot a Ms-el. Javasolták a Defender letiltását a telepítés idejére. Ebben az az érdekes, az Avast miatt le van tiltva a Defender, de ezek szerint mégis garázdálkodik a háttérben(??). Na majd kiderül mi lesz. Avast karanténban nincs, de az azonnal jelez, ha valami problémás. ilyen, szó nélkül törlést a Defendernél tapasztaltam korábban. (Korábban, több mint tíz éve N-el kezdődőt használtam, de az előbb beengedte a vírust a gépre, majd utána panaszkodott. Amit most használom annál ilyet nem tapasztaltam.)
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Sanyi.mTs #155892 üzenetére
A kérdésemre a válasz az lehet, hogy nyilvánosról privátra kellenne állítani a hálózat típusát.
Hol lehet resetelni, hogy egy hálózatra kérdezzen rá, hogy privát vagy nyilvános?A gép olyan hálózatra van rádugva, ahol fix ip címet kell adni a gépnek és a hálózat nincs kiengedve a netre.
Az ethernet tulajdonságainál meg nincs ott a kapcsoló, hogy privát vagy nyilvános a hálózat. Néztem yt videót is és tényleg nincs ott nálam az a rész, ahol privát/nyilvános rész között lehet váltani. -
5leteseN
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #155694 üzenetére
Nem tudom milyen kijelzőid vannak, nálam voltak-vannak gondok, mert a régebbi TV-k monitorkénti használatakor nem mindig tudnak még (PL: a korai plazma-TV-k) infót küldeni a HDMI-n a PC felé, hogy milyen felbontást tudnak-kérnek, Ezért ezeknél sokszor nincs BIOS-képernyő, BIOS beállítási, gyártó-céges logó, stb...
Erre egy régi, "fa-ék" VGA-monitort használok ilyen eseteknél elsődlegesnek. -
Csupingo
veterán
válasz
Sanyi.mTs #155694 üzenetére
Szerintem nem, mert valószínűleg gép indulásnál csak egy kijelző lehet aktív, a többit a betöltött oprenszer kapcsolja, tehát ahhoz annak is el kell teljesen indulnia.
Bár loginnál már illene, ha több kijelzővel lett leállítva a gép, de inkább az lehet, hogy az egyéni fiókok beállításai ilyenkor értelemszerűen még nem lépnek életbe.
-
norba69
senior tag
-
King Unique
titán
válasz
Sanyi.mTs #152360 üzenetére
Az említett frissítés és újraindítás / leállítás opciók elvileg automatikusan megjelennek a Start menüben akkor, ha olyan frissítés lett telepítve, ami a véglegesítéshez újraindítást igényel, mint pl. a havi "B" / "C" vagy "D" kumulatív frissítések és a .NET kumulatív frissítések.
Ellenben ha olyan frissítés települt, ami nem igényel újraindítást, akkor értelemszerűen a Start menüben sem fog az megjelenni, mivel nem szükséges okvetlenül újraindítani a Windows 10-et a véglegesítéshez.
How to Turn On or Off Show Windows Update Restart Notifications in Windows 10
Beállítható, hogy megjelenítsen-e külön értesítést a Windows 10 az újraindításról, de ez értelemszerűen megint akkor lesz aktuális, ha a Windows Update olyan frissítést telepít, ami a véglegesítéshez újraindítást igényel.
-
-
King Unique
titán
válasz
Sanyi.mTs #129547 üzenetére
Hát mondjuk asztali PC-ben, SATA-n csatlakoztatni a HDD-t, vagy USB-n olyan dokkolóban, ami 512e szektorméretet használ, mert ha 4Kn (4Ke), akkor nem meglepő MBR alapon a 16 TiB (példa).
A tárolóhely, tárolókészletes problémánál meg alapesetben tárolóhelyek védőpartíciója szerepel reális kapacitással, úgyhogy inkább az előbbi a valószínűbb. -
-
-
Zoz
őstag
válasz
Sanyi.mTs #129020 üzenetére
Csak egy kis registry hack kell hozzá, és utána lesz rá opció az energiagazdálkodásban.
-
King Unique
titán
válasz
Sanyi.mTs #128324 üzenetére
Hát mondjuk kikapcsolni a szinkronizálást, illetve azon belül a téma szinkronizálását, ha csak annak megszüntetése a cél.
-
King Unique
titán
válasz
Sanyi.mTs #127106 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat. Azt meg lehet kérdezni az adott bolttól, webáruháztól, hogy ott milyen licenceket árusítanak. Ahol a szokásosnál olcsóbban használt szoftver formájában lehet vásárolni, aztán hogy abból is hol és mit árulnak, mennyire működik a kapott termékkulcs, az megint más dolog, lásd más esetét.
-
King Unique
titán
válasz
Sanyi.mTs #116542 üzenetére
Pedig van olyan mappa és indítópult bejegyzés is a gépházban, a Microsoft weboldalán lévő és egy másik leírás is szemlélteti. + Következő opció a feladatütemező használata, azzal is beállítható, hogy adott program automatikusan induljon el pl. a Windowsba bejelentkezésnél.
-
mezis
félisten
válasz
Sanyi.mTs #113095 üzenetére
Van élet az MS-en kívül is. Én 5 - 6 családi PC-t üzemeltetek, többnyire Win10-el. Az egyiknél meggondolatlanul létrehoztam MS fiókot. Aztán inkább újra toltam rá a Win10-et, fiókmentesen. Néha másolgatok file-okat archíválás céljából, ha nem megy a WINS hálózat, akkor megy a PEN drive.
Ha valamit meg lehet oldani egyszerűbben, akkor azt úgy kell megoldani.
A Google 15GByte-ja sok mindenre elég, ha elfogyna, akkor vannak fizetős lehetőségek. -
-
-
törölt tag
válasz
Sanyi.mTs #111642 üzenetére
UWP Edge: megnyitod az oldalt, 3 pötty, több eszköz, oldal kitűzése a startra
vagy másolod a címet, aztán asztalon parancsikon létrehozása és oda beilleszted, ha az Edge az alap böngésződ akkor abban nyílik meg az internetes parancsikonChromium Edge: böngészőből drag&drop kihúzod a címet az asztalra
-
válasz
Sanyi.mTs #111555 üzenetére
Jó lenne valami tipp mert szinte ugyanez a problémám. Mióta telepítettem a firefoxot és alapértelmezetté tettem, azóta minden indulásnál elindul az edge. Kurvára zavar de fingom sincs mit tudnék csinálni.... Gyökerestül nem akarom törölni, mert félek még több problémát okozna.
-
gthomma
senior tag
-
King Unique
titán
válasz
Sanyi.mTs #108305 üzenetére
Nem feltétlen, lehet helyi fiókkal is használni. Viszont ha Home kiadást telepítesz, akkor annál aktív internetkapcsolat mellett a Microsoft-fiók létrehozása lesz az alapértelmezett, helyi fiókot max. offline módban lehet választani (bővebben). Ha Pro és annál magasabb rendű kiadás, azokat nem érinti ez.
Egyébként vannak bizonyos előnyei a Microsoft-fiók használatának is (összehasonlítás). Ha később Microsoft-fiókra akarsz váltani, akkor van lehetőség utólag is létrehozni, ahogyan utólag Microsoft-fiókról is lehet helyi fiókra váltani. -
-
-
pzstm
titán
válasz
Sanyi.mTs #3694 üzenetére
For desktops:
Firmware: UEFI 2.3.1 Secure Boot enabled
Memory: 2GB for 64-bit, 1GB for 32-bit
Storage: Equal to or less than 16GB if 32-bit Windows 10 OS is to be installed. For 64-bit Oses, users' systems will require to possess at least 2GB RAM.
Graphics support: DirectX 9
For Mobile devices:Firmware: UEFI 2.3.1 Secure boot enabled
Memory: At least 512MB for 32-bit
Storage: Greater than or equal to 4GB of flash. SD card required for 4GB devices, for updates.
Graphics: DirectX 9
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Horizon Forbidden West
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Linux kezdőknek
- Xbox Series X|S
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest