- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
King Unique
titán
válasz
Kleroo #138059 üzenetére
A 980 PRO SSD-n van csak UEFI-s telepítés, a 860 EVO eleve legacy/CSM az MBR séma alapján, ahol ha az utóbbi bootolása a cél, akkor annak megfelelően kellene beállítani BIOS/UEFI szinten, + a boot listában a WBM is nyilván ott keresendő, de az utóbbi csak UEFI módban telepített W10-nél van. A Fast Boot ≠ Fast Startup, az előző válaszban az utóbbi van említve. Ha nem bootol egyik SSD-n lévő W10 sem, még a 980 PRO eltávolítása után sem a régi telepítés, akkor a javítási, helyreállítási lehetőségekkel kapcsolatban lásd egy másik válaszban leírtakat, bootolási problémáknál első körben WinRE környezet Startup Repair, stb.
-
King Unique
titán
válasz
Kleroo #138052 üzenetére
Itt pont a lényeges dolgok nem derültek ki a leírtakból, nem ismert hogy melyik W10 milyen bootolási mód szerint lett telepítve, a BIOS/UEFI bootolási beállításai annak megfelelőek-e, ha UEFI szerinti telepítés akkor a Windows Boot Manager-e az elsődleges boot bejegyzés, sikerült e egyáltalán megfelelően telepíteni és a céllemezen jöttek létre a szükséges partíciók, közös rendszerindító menü jött létre vagy külön-külön, W10 leállítása és utána a másik bootolása kikapcsolt gyorsindítás mellett történt-e, az M.2 SSD SATA vagy PCIe NVMe típust akar-e jelenteni, stb...
A telepítésnél ez a le kell húzogatni mindent meg amúgy nem feltétlen kötelezően, hanem csak biztos ami biztos alapon javasolt, meg leginkább azoknak akik nem tudnak tudatosan és bizonyos beállításokra odafigyelve telepíteni, erről is volt már szó itt többször. -
Kleroo
veterán
válasz
Kleroo #138055 üzenetére
Ha kiveszem az m2-t, sata rajta marad; bootok win telepitorol, majd javítás menüben "indítás javításra" megyek, az sikert hozhat, vagy méllyebbre ásom magam?
Doky: UEFI. Lepakolja a filejait a segédpartícióra.
(Boot/csm menüben,
launch csm enabled
boot device control: "uefi and legacy oprom" -
-
Zoz
őstag
válasz
Kleroo #132505 üzenetére
Nem kéne a 120-asra partíciót rakni, csak simán továbot nyomni a szabad területen.
Mivel azt lefoglaltad teljesen, ezért persze, hogy a 16-osra akarja rakni a segéd partíciót.Annyiból becsapós a dolog, hogy ha nem lenne mellette a 16-os, akkor amikor a 120-ast akarod particionálni, akkor már ott szólna, hogy kell segédpartíció is.
-
King Unique
titán
válasz
Kleroo #132505 üzenetére
Elolvastad te rendesen amiket linkeltem?
Ott van pl. ez és abban, hogy:
"A pendrive-ot felesleges fixen elsődleges boot eszközként beállítani a BIOS/UEFI-ben, elég a POST-nál F12/egyéb billentyűvel előhívható menüben kiválasztani, illetve UEFI-s telepítéshez az UEFI kezdetűt.""Pendriveot Windows 7 USB/DVD Download Tool-al csináltam"
Az egy muzeális tool, ami inkább W7-hez való, meg alapesetben csak Legacy/CSM bootoláshoz, telepítéshez és ezért nem működik UEFI-nél, ami amúgy a linkelt TenForumrs útmutatóban is le van írva. Illetve helyette inkább az MCT-t kellene használni.
Az meg az előző válaszban le van írva és külön screenshotokkal szemléltetve, hogy nem feltétlen kell a telepítésnél külön particionálni és formázni a célmeghajtót, elég megadni a szabad terület és mehet a tovább, ennyi. Meg nyilván a célmeghajtón (lemez 0) kell létrejönnie a rendszer számára fenntartott partíciónak, nem a 16 GB-os Express cache izén....+ A linkelt videón meg gondolom W7 telepítő van, mert W10-nél BIOS/MBR módban nem 100 MB/s a System Reserved partíció, hanem 5XX MB szokott lenni.
-
zolee001
őstag
válasz
Kleroo #132502 üzenetére
Ebben igazad van,hogy erre való a fórum,segitségnyujtásra
Viszont a "hogyan kell OS-t telepiteni" témakör itt minden második hozzászólás és forumnak van keresöje is a webes keresöket meg sem emlitem
Ellenben amennyiben vmi speciális hardware van akkor annak a termékoldala biztosan nem titkosit olyan információkat mint a boot sorrend beállitása -
King Unique
titán
válasz
Kleroo #132494 üzenetére
Igen, van, előbb kellett volna kérdezni és megfelelően telepíteni, ennyi.
Meg az nem tudom honnan jött, hogy formázni kell, meg csak a C partíciót vagy azt sem ("rátelepítésnél" lesz Windows.old mappa), amikor vannak külön kicsi partíciók is létrehozva a rendszer számára és alap, hogy telepítésnél szükség esetén - ha nem üres illetve particionálatlan a meghajtó - törölni kellene a célmeghajtót, vagy azon csak a Windows-telepítésnek szánt lemezterületet, majd a létrejött szabad területet megadni telepítési célnak, ez is nemrég lett újra elmagyarázva itt. -
Zoz
őstag
válasz
Kleroo #132496 üzenetére
Első kérdés: egyáltalán az SSD van beállítva boot eszköznek a BIOS-ban?
Nem lehet, hogy a reset után pl az a 16 gigás cucc (ami tulajdonképpen egy alaplapra forrasztott pici SSD) keveredett elsődlegesnek?Másik lehetséges ok: UEFI/Legacy keveredés.
"megcsinálja magának a 100mb-os rendszer partíciót"
Ha csak 1 kis particiót csinál magának, az alapján a telepítőd Legacy üzemmódú. Azt írtad a kezdetén Win7 volt a gépen, akkor ehhez Legacy boot lehetett beállítva a BIOS-ban, így működött a Legacy telepítőddel.
Viszont ami leírásokat találtam erről a gépről, ott azt írják, hogy ezt eredetileg Win8-al árulták, ahhoz pedig jó eséllyel már az UEFI boot volt beállítva. A BIOS resetnél (ez se kellett volna) ez a beállítás jöhetett vissza, és ezért nem indul a Legacy-ban települt Windows.
-
Zoz
őstag
válasz
Kleroo #132494 üzenetére
Nagyjából mindent elrontottál amit csak lehetett.
"A HDD-t pedig áttettem az optikai meghajtó helyére."
Félre kellett volna tenni a telepítés idejére."Betettem helyette egy 120as SSD-t amin alapból egy belakott win10 rendszer volt."
"nem formáztam, hisz úgyis automatikus törlés van"
Nincs automatikus törlés, így aztán semmi csodálkozni való nincs a végeredményen!"újratelepíteni, és előtte erre a partícióra ment egy formázás. "
Nem formázni kellett volna, hanem mindent törölni az SSD-ről, hogy az egész egyben szabad helynek látszódjon, és ezt megadni a telepítőnek, hogy ossza be magának."Ami fura, hogy van 15 gigányi "valami" ami a win10 telepítés helnyének kiválasztásakor létszódika listában."
Ez szerintem a Samsung ExpressCache lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest