- iPhone topik
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
biker #143494 üzenetére
Üdv, erre nincs senkinek ötlete?
"Üdv, hogy és hol lehet kikapcsolni a win10 touchpad funkciókat, miszerint ha balszélről húzod be akkor all task, ha jobb szélről akkor notify center, és ilyenek?
Nem a touchpad drivere teszi, mert nincs driver fent, egy BT integrált bill, viszont marha zavaró mert kicsi a tapipad és könnyen eljut az ember a széléig.
Gépházban nem találok ilyet" -
King Unique
titán
válasz
biker #132737 üzenetére
Milyen frissítésnek? Egy havi összesítő frissítésnek nyilván nem kell majd 9 GB szabad lemezterület, egy teljes (nem EKB) funkciófrissítésnél viszont reális.
De szerintem inkább konzultálj a másik fórumtaggal, ha ő meg tudta oldani 32 GB-os háttértáron még a funkciófrissítést is, akkor esetedben sem lehetetlen. -
King Unique
titán
válasz
biker #132703 üzenetére
Ajánlott olvasmányok:
• How to View Storage Usage of Drives in Windows 10
• Use TreeSize to Map Hard Drive Usage and Find Huge Files on Windows 10• How to Free Up Drive Space in Windows 10
• Lemezterület felszabadítása a Windows 10 rendszerbenHa ezek pontosan a leírtak szerint és (szükség esetén) mind ki lettek próbálva, de továbbra sincs elég szabad lemezterület a C-n, akkor lehet tovább fejtegetni a témát, ellenkező esetben addig viszont nem.
Egyébként meg nem lehetetlen megoldani, másnál ugyancsak bruttó 32 GB-os eMMC-n elfér a Windows 10 és van kellő szabad lemezterület. -
törölt tag
válasz
biker #114909 üzenetére
Az vicces benne, azóta a WU lapon kiírja úgy látják telemetriával, hogy nappal használom a gépet ne inkább akkor legyen az aktív órák és majd éjszaka restartol nekem? Hát ne. Sokan írták gaming PC éjjel kettőkor elkezdett RGB diszkózni, ventik, HDD hangja és felébresztette kedves usert is.
Így korrekt, szól mit akar és dönthetek:
-
törölt tag
válasz
biker #114898 üzenetére
Én úgy csinálom az aktív órákat beállítom este 8-tól reggel 8-ig, így éjjel nem csinál semmit. Napközben havi 1-2 alkalommal pedig látom amikor a tálcán felbukkan a WU ikon, olyankor nap végén elintézem saját időpontomban és így nincs meglepetés. Még be lehet állítani egy darabig ne frissítsen: [kép]
Ez régebben volt problémásabb, mert néhány éve tényleg nem nagyon adtak WU opciókat, főleg Home verziónál, megjelenéskor még aktív órák se volt úgy emlékszem.
Amúgy én sem értem, ha már van telemetria a rendszerben miért nem érzékeli nem jókor akar újraindulni. Sok sztorit lehetett olvasni az évek alatt renderelni magára hagyott gép fogta magát... Nem száz féle programnak kéne szólnia emiatt, hogy hello itt vagyok dolgozok, hanem a rendszernek kéne látni pl. Adobe Premiere dolgozik, hajtja a CPU-t, írja az anyagot a lemezre akkor ráér még a Windows Update.venom8888: hangerő ikon bal klikkre ilyen a választási lehetőség [link]
-
King Unique
titán
válasz
biker #114875 üzenetére
Mármint azt akartad írni, hogy 2020-ra még mindig nem sikerült megnyitnod a gépházat és megnézni a Windows Update erre vonatkozó beállításait, nem mindegy. Már csak azért sem, mert ott van a 18 órás aktív időszak, ami rugalmasan változtatható, akár menet közben is. Aztán megadható ütemezett, egyéni újraindítási időpont is, ahol akár csaknem 1 héttel (!) eltolható az újraindítás. De amúgy nem mintha ezek beállítása nélkül is minden esetben csak úgy újraindítaná, mostanában többször is kipróbáltam, hogy frissítés után otthagytam pár-néhány órára a gépet és amikor visszamentem, láss csodát ugyanolyan állapotban volt, nem indult közben újra. Továbbá ha valaki éppen egyáltalán nem akar frissíteni, akkor szüneteltethető 7 napig, illetve akár 7 x 5 = 35 napig a frissítések telepítése. Plusz azzal is lehet trükközni, hogy ha forgalmi díjas internetkapcsolat van beállítva, akkor eleve nem lesz frissítés, sőt letöltés sem, max. értesítés. Továbbá ha az kell, akkor akár az is beállítható, hogy egyáltalán ne legyen automatikus frissítés, ahogyan az újraindításoknál szintén. Már akinek ez szükséges, mert alapesetben megteszik az előbb leírtak, azon beállítások megfelelő alkalmazása.
Aztán nem mintha havonta olyan túl sok frissítés lenne, meg ami után újraindítás kell, amikor hosszú évek óta (nem újdonság) minden hónap 2. keddje a szokásos patch kedd, + ezen a weboldalon is nyomon lehet követni, hogy mikor milyen összesítő frissítés jött ki. Ahol ha az adott hónapban az előbbin kívül kiadnak esetleg +1 összesítő frissítést, akkor az egy ideje csak választható frissítés (nem várakozó, amit mindenképpen telepíteni kell) szokott lenni, vagyis csak opcionális és nem kötelező telepíteni. -
Gargouille
őstag
válasz
biker #114880 üzenetére
Igazából nincs semmi nagy varázslat benne, minden hónap második keddjén kijönnek a frissítések. Fogod magad, felrakod őket, újraindítod a géped a végén ha kéri és 1 hónapig semmilyen update nem fog történni.
A legtöbben ott "rontják el" , hogy eltologatják, halasztják, kivárnak, hekkelik, variálnak vele, végül egy idő után csak fel fog menni a háttérben vagy force-olva a frissítés persze pont a legrosszabbkor akar majd újraindulni. Szóval ezt elkerülendő, egyszerűen úgy kell időzíteni az ilyen mentéseket, hogy a patch kedd előtti hétvégén vagy utána (ha már fent vannak a frissítések) fusson le és akkor nincs semmi gond, nem fogja semmilyen update félbeszakítani. -
Geth
veterán
válasz
biker #114880 üzenetére
Nekem programozóként egyértelmű, hogy amíg 20-30MB/s aatfolyam van, addig nem kell újraindulni, semmi áron.
Nekem programozóként feltűnt, hogy ez a megfogalmazás rendkívül pontatlan és nem is helytálló
Neked lehet hogy egyértelmű, de az OS-nek miért lenne az?
Ha nálam megy a tv tuner és folyamatosan bufferel, nagyon nem szeretném ha emiatt soha nem menne standby-ba/restartolna.
SO-n több válaszban is láttam hogy a programozó lescriptelte, hogy így vagy úgy tologassa az aktív órákat magától, esetleg egy kis gyakorlás?Sőt, ha mentetlen munka van, akkor sem, ez macen világ életben alapértelmezett volt
Ez pontosan így van itt is, múltkor egy mentetlenül felejtett notepad akadályozta meg a restartotLehet hogy amit használsz program nem szól emiatt?
-
Csupingo
veterán
Azt hiszem itt ajánlották ezt a progit. Talán segíthet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest