- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warter
addikt
válasz
King Unique #5997 üzenetére
Miért lenne értelmetlen? Nálam pl az elitebook 2530p-n szépen fut, csak 1-2 drivert kellett felraknom, az meg jó volt a Win7-es.
-
DS39
nagyúr
válasz
CharlieDrop #5998 üzenetére
ezt nem tudni, upgradelni lehet az biztos. remélhetőleg lesz tiszta telepítési lehetőség is.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
King Unique #5997 üzenetére
oks, köszi
Van egy W7Pro SP1-em, meg egy W8.1 HomePremium
Ahogy elnézem, iso-t tölthetek és csinálhatok majd tiszta telepítést?
-
King Unique
titán
válasz
CharlieDrop #5995 üzenetére
Eddig is világos volt, hogy a b... 7/8/8.1 frissítési alap [upgrade matrix]
Bár volt vmi új hír az XP és Vista fizetős upgrade-ről is, de ott eleve a régi hardver és driverek miatt (főleg előbbi), eleve értelmetlen a dolog.
-
törölt tag
válasz
CharlieDrop #5995 üzenetére
Bárki, ingyen és legálisan pedig az akinek Win 7/8 van.
-
netpeti98
addikt
válasz
szundybence #5992 üzenetére
Szerintem hasonló lesz a Win 8 Core és Win 8 PRO viszonyához, de egyenlőre erről nincs semmi.
-
Jani18
aktív tag
Windows 10 árak link
-
nababika
aktív tag
En 10122-on vagyok de az istenért sem tölti és telepíti a 10130-at. Mit lehet ezzel csinálni?
-
Воланд
titán
válasz
szundybence #5986 üzenetére
annyi, amennyi a windows 8 most.
-
cattus
addikt
válasz
szundybence #5986 üzenetére
Ott van az ár a linkelt képen. Gondolom kb. annyi lesz, mint most a 8.1
Még mindig csak a frissítés ingyenes, ha külön akarod megvenni, továbbra is fizetni kell érte. -
vlevi
nagyúr
válasz
nonsen5e #5984 üzenetére
Énis így jártam a 10074-ről 10122-re frissítéssel. Ugyanezeket produkálta, és a 10074-re rollback sem vált be.
Tegnap felraktam a 130-t, tulajdonképpen nulláról, és még mindíg nem akar működni a user interface. Start menü hol műk, hol nem. Ezennel befejeztem, talán az RTM-et, vagy egy Enterprise Eval verziót megnézek majd télen. Aaddigra csak elkészül és beáll működőképesre. -
nonsen5e
veterán
Utóbbi pár verzióval nekem ma csak a szívás megy. Természetesen AMD-s gép...
Feljött tegnap a 10130-as Build.
15.4-es Catalyst, GTA V és egyéb játékok is FPS szám szerint jól futnak, de eszméletlenül röcögnek.
Gondoltam egyet, DDU, restart, 15.5 fel.
15.5-tel pár másodperc után a fő képernyő mindig ilyet művel:
Alig bírtam lepucolni. Feltettem 10130-ra a 15.4-et, azzal a user interace fagyott meg teljesen, explorer.exe amint elindul leáll.
Rollbackeltem, Start menu nem nyílik meg, profilkép helye eltűnt, futni nem fut semmi normálisan már, stb...Megpróbálok egy system restoret, de ha nem lesz jobb, akkor egyelőre megyek vissza 8.1-re. Azért lassan kezdem megérteni, miért is mondják, hogy az AMD nem képes drivereket csinálni.
-
tomboy0013
veterán
Vajon sötét téma lesz a végleges változatban? Szemgyilkoló ez a nagy fehérség.
-
bzoley
veterán
A tegnapi telepítés óta ma kapcsoltam be először a gépet, és nem meglepődve tapasztaltam, hogy ismét összekutyult dpi-vel indult el. Ezúttal rutinosan kijelentkeztem, majd vissza, és helyreállt. DirectX-et telepítettem, remélem valóban ez segített a múltkor is. Következő bekapcskor kiderül.
-
DS39
nagyúr
Magyarország vezetői hírportáljai is kavarják a sz.rt ezzel az ingyenességgel.
pl Origo, két napos cikk, főcím alatti első mondat:Az ingyenes operációs rendszer két hónap múlva jelenhet meg, teljesen késznek sosem lesz tekinthető.
- majd egy cikkajánló "doboz", és egy hirdetési blokkot követően azért árnyalják a képet ezzel a mondattal:
Júliusban jelenhet meg a Windows 10. Az operációs rendszer egy évig sokak számára lesz ingyenesen letölthető.
-
Deck
titán
válasz
szundybence #5975 üzenetére
Előrendelés..
-
vlevi
nagyúr
Ja, és még itt van 3,5giga hibernáció, és 2 giga swap, ami szintén törölhető lenne.
De azt vettem észre, a win10 nagyon rossznéven veszi, ha a hibernációt kikapcsolom. Legalábbis, korábban voltak olyan furcsaságok, hogy alvásból felébredés helyett leállt, de úgy, hogy elindítani sem lehetett, csak 2-3 pwoergomb után, meg ilyenek. Inkább meghagyom. -
vlevi
nagyúr
válasz
#58000384 #5969 üzenetére
Az a része ződ, ahol oldalt a könyvjelzősáv van. Amilyen szélesre húzom a könyvjelzőt, annyi.
A másik. Szerintem elfelejtettek számolni.
60gigás SSD-n van a Win10, ebből 30 szabad, 25,8 foglalt, ez még rendben is van, mert a 60giga az inkább 55 környéke. De, hogy ebből a system cleanup fel tud szabadítani 25-öt, az azért több, mint érdekesAmikor telepítettem a Win10-et (a korábbi 10125 buildet, és a frissítéssel a 10130-t, akkor a második meghajtó, a 250-es HDD nem volt bedugva. De lehet, hogy sumákol valamit, és odapakolt?
-
vlevi
nagyúr
Nem hát.
Egyébként a 125-ös felment, fenn van a 130 is. Jobban működik, mint a 122-es. Egyelőre.
Azért a startmenü még mindíg csak erős túlzással nevezhető működőképesnek. Lehet, hogy ennek is köze van az AMD driverhez?
De azért időnként működik, és megjelenik rendesen
Firefox mostmár nem lóg le a képernőről, de most meg van valami ződ kerete. Gondolom azért ződ, mert a háttérkép is valami zöldes kép. -
oliba
őstag
Feladtam, már megy fel a 8.1. Korábbi Intel drivert sem tudtam feltenni. Ha átdugtam a hangfalat az integráltba, akkor sem volt hang.
(#5966) netpeti98: köszönöm, de nem működött. Azt hittem, hogy hosszabb életem lesz win10-es verzióval, de belátom, hogy megint csődöt mondott a tervem. Pedig csak netre és filmnézésre használom a gépet jelenleg
-
netpeti98
addikt
-
Rasiel
senior tag
Csak azért érdeklődtem, mert a 41 vagy 49-es build-ben nekem is volt ilyen a Xonar driveremmel és emlékeim szerint ott hang sem volt.
Tudom, alapvető kérdés, de a Szolgáltatásokban fut a 2 db Windows Audio szolgáltatás?Szerk.: szabonagyur írta, hogy a legfrissebb Intel Haswell Driver neki sem akar működni. Első körben eggyel régebbi megérne egy próbát.
-
oliba
őstag
Benyomtam egy filmet, ami alatt elaludtam. Aludtam 3 órát, miután felkeltem és azt tapasztalom, hogy nincs hang. Nézek nagyokat, majd észreveszek a C meghajtón egy windows.old mappát. Erre nézem, hogy 130-ra frissített, míg aludtam. Hang azóta sincs
-
bzoley
veterán
Még nem tudtam eldönteni, hogy ez a világosabb tálca, notif, start előnyösebb-e, mint a korábbi.
-
-FreaK-
veterán
válasz
-FreaK- #5950 üzenetére
Miután újra raktam a drivert és újraindítottam a gépem, a bejelentkezésnél nem tudtam begépelni a jelszavam mert nem reagáltak a billentyűk. A bill. háttérvilágítása ment, csak a gépelés nem. Ki kellett húzzam és visszadugni, utána volt csak jó.
Ez is ismert hiba, ugye? -
msgt.fubar
senior tag
Időjárás app nekem is megadta magát. Már a 10122-es buildben sem működött. Live tile nem mutat semmit, ha megnyitom, akkor nem fogad el az input mezőben semmit.
Letörölni sem lehet appot a Settings/System/Apps menüben, csak PowerShell alól. Újraraktam a store-ból, ugyanaz. Próbáltam megkeresni regeditben, hogy lehetne kézileg átírni, de nem találtam.
Most letöröltem az egész rendszert és felraktam helyette egy Windows XP-t. Itt nincs ilyen hiba! /s
-
szabonagyur
félisten
10130-on másnak sem megy a legutolsó Intel HD driver Hasswell gépekhez? Illetve AMD driver sem akar felmenni most rá, mintha megfagyna az egész gép de mégsem.
-
-FreaK-
veterán
130-ra való frissítés után megint összezuhant a Catalyst driver, nincs kép videók alatt. 15.5-s beta driver és Radeon 7770-es kártya. Felrakom újra megint.
-
szundybence
aktív tag
Tudtok valamit arról, hogy nálunk, számtech-boltokban önmagában mikor jelenik meg és kb mennyi lesz?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
V.Stryker #5945 üzenetére
Nekem felment,de a Start menüm megint nem nyílik meg+a jobb gombra megnyíló menüben a Search sem akar mindig előjönni,de ha az előjön a start menüm sajnos nem.
Driver a 15.5-ös BETA Catalyst+a Realtek HD Audio R2,78-as drivere.
Pozitívum hogy most a WU nem akarja frissíteni a VGA és hang drivert....csak az a fránya start menü......
Build a 10130.
Pár kép,számomra eddig ismeretlen hibákról:
(Eltűnő menüpontok és rossz ikon a tálcán)
(Érdekes kis menü,apró nyilakkal)
(Itt pedig hiányzik az a panel ami W7 és W8.1 illetve a korábbi W10 változatoknál volt,hogy betudtam írni pl a GPU-Z proginak hogy: -minimized,és akkor a tálcára rakta magát rögtön,most nem tudom,mert hiányzik,illetve ha ott a kis fehér részbe írom be,akkor sem csinálja.)
-
V.Stryker
nagyúr
Hát nekem a 130-as nem akar felmenni...
-
vlevi
nagyúr
válasz
JamesHun #5914 üzenetére
"azért frissíthetnék az insider oldalt, mert még mindig a 74-es van fent"
Nem fogják, mert az insider oldalról mindíg csak a slow ringben letölthető ISO-k vannak kinnt, ezek az újabbak (122, 125, 130) pedig fast ring. Ennek az okáról azt olvastam korábban valahol, hogy a fast ringbe bekerül minden változtatás, nem foglalkoznak azzal, hogy mennyire stabil a rendszer. Ez tényleg egy nagyon teszt verzió. A slow ringbe csak az kerül ki, ami már azért így-úgy használható. Aki annyira kocka, mint itt a PH! tagok, azok nyugodtan próbálkozhatnak a fast ringgel, az azonnal kipróbálható dolgokkal. A slow pedig azoknak van, akiket érdekel ugyan az újdonság, de azért annyira nem, hogy minden hibát toleráljanak, vagy akár nem is annyira ámítógépbu...k, mint mi. -
bzoley
veterán
122(125)-ben Londont mutatott a startban, megnyitva láttam is az időjárást. Keresni kitudtam Budapestet, időjárás is volt, de defaultra tenni nem tudtam.
Most Budapest van a csempén, megnyitva bekéri a default várost, és ennyi. Beírom, hogy Budapest, de nem történik semmi, csak ott áll azon képen, és semerre tovább, csak bezárni lehet, meg állítgatni a mértékegységet.
Mondjuk annyira nem lényeg, mert ha az időjárást akarom megtudni, nem ezt fogom nézegetni. -
snecy20
nagyúr
Egy olyan kérdésem volna, hogy a Windows 10 hogyan boldogul / viszonyul a régebbi, jellemzően WinXP korabeli hardverelemekhez? Egy-két apróságról lenne csak szó; Pl. SB Audigy 2...
Illetve a még egyáltalán nem Win10 korszakban íródott játékok minden esetben elindulnak? Persze a kérdés fura hiszen tudtommal még végleges verziója sincs a Win10-nek. -
bzoley
veterán
Jó hír, akkor még inkább marad. Addig oda kell figyelni, mert távirányítóval szoktam kikapcsolnia gépet, emiatt perpill ez nem nagyon járható.
Látom a Weather már Budapesttel kezd, de állítgatni még nem nagyon lehet, időjárás nincs. Mail-ben nem nem az Outlook van elől, gondolom nem azért mert ezt is jelentettem -
bzoley
veterán
válasz
#85552128 #5931 üzenetére
Leggyakrabban így van, de ettől - főleg egy ilyen rendszernél - még nem törvényszerű. Clean install után egyelőre még van hang(24/96-ra állítva elmegy, de még ez is belefér, hogy simán nem tud vele a rendszer mit kezdeni, mert valamit elcsesztek).
Viszont a leállításra előugró explorer/memória olvasás probléma megmaradt. Korábbi verzióknál ez nem volt. Még nem tudom maradjon-e vagy menjen vissza a 122. -
törölt tag
"NV driver frissítéskor még ad ki hangot magából, újraindítás után már semmi. "
Te írtad, de minden hardverrel kapcsolatos dolognál 99% hogy driveres gond lesz (akár a régi beállításokkal, konfigurációval is ha mondjuk egy korábbi buildről történt a frissítés), főleg ha az előző builden működött és másnak a mostanival is jó.
Ugyanez van az ESS-el is a HIPS modul nem működik mert a driver nincs felkészítve még az újabb buildekhez. -
törölt tag
Azért mert nem jó a driver nem is kell vészmadárnak lenni, az csak a gyártón múlik...
Nálam egyetlen probléma volt: az ESS 8-at el kellett távolítani és újratelepíteni a frissítés után mert nem volt net wifi-n, de ez amúgy is "Known Issue".
Amúgy nV VGA, Realtek HD audio driver is működik, viszont a Mail és Időjárás app crashel... -
bzoley
veterán
A frissítés ugyan sikerült, de ezúttal nincs hang, viszont vannak hibaüzenetek, még újraindításkor is. NV driver frissítéskor még ad ki hangot magából, újraindítás után már semmi. És ne legyünk vészmadarak
-
NZKK
tag
10130-at mennyire érdemes kipróbálni egy újdonságok iránt érdeklődő, de nem "szakember" számára?
-
Dr.FantastiK
őstag
-
törölt tag
Mik a tapasztalatok a 130-ról?
-
JamesHun
addikt
azért frissíthetnék az insider oldalt, mert még mindig a 74-es van fent
3x tettem fel a 74-et és onnan a 122-t és mind3 alkalommal más más furcsaságaim vannak
a legutolsónál pl nem akar restartolni 10 perc alatt sem és semmi nincs telepítve csak amit a windows maga leszed
remélem ez a kicsit bugos 122->130 frissítés után megoldódik ez a kis bug, vagy szerezzek egy 130-as ISO-t és tegyem fel direktbe azt? -
azopi74
addikt
aki úgy járt, mint én, és türelmetlen módon feltette a 125-öt: kábé 3-4 perc alatt lehet rollbackelni 1122-re, és onnan lehet 130-ra update-elni. persze ha még nem töröltük a windows.old-ot
125-ről nekem nem látta a wu a 130-at alapból.
-
törölt tag
Ez gyors volt, még a "buildes" oldalon is csak a '25 van.
-
thxer
aktív tag
Megérkezett a 10130
-
JamesHun
addikt
a béta store miatt még mindig elsődlegesen "amerikaiként" kell használni a rendszert, vagy lehet már magyar location és társait használni?
-
CharlieDrop
veterán
SQL server 2016-ot tesztel valaki közülünk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged