- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Bemutatta második generációs harmonikamobilját a Huawei
- Apple Watch
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
hape60 #41194 üzenetére
Sziasztok!
Most elért engem is egy furcsaság a w10-el kapcsolatban.
Készítettem egy gépet amiben 4db HDD van,telepítésnél természetesen csak az egyik lemezt kötöttem be amire simán fel is ment a win10,le is frissítette magát a legújabb verzióra gond nélkül. A probléma akkor kezdődött mikor rákötöttem a többi HDD-t,egyszerűen tükrözte magát a másik HDD-re ami ugyanolyan méretű és gyártmányú.
Na most ez mi a f@..tól lehet,biosban mit kell most állítanom?Válaszokat köszi előre is!
-
törölt tag
De lehetett! 29.99 euró volt, a 8 megjelenése után egy rövid ideig.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Win7-ről frissítettem Win10-re "automatán" (nem tiszta telepítéssel).
Frissítés után a lemezkezelőben ezt látom a rendszert őrző SSD-n:
Az első 100MB partíció a win7-ből "örökölt", emlékeim szerint első telepítésnél én csesztem el valamit, ez nem érdekes. De win10 telepítés közben létrejött a "végén" egy 450MB-os "Helyreállító" partíció.
Ez a win10 része, vagy ide tárolta el a win7 visszaállításhoz szükséges információkat?
Win10 település után a lemezkarbantartóval töröltem mindent, a win7 visszaállítási pontot is, most 1 visszaállítási pontom van:Szóval: mi a fene az a rejtett 450MB helyreállítási partíció, kell az nekem és ha igen, mire?
-
hape60
aktív tag
Hogyan lehet elérni, hogy ez a nyomorult win10 ne frissítse a VGA drivert? Alaplapi Intel 4600-al megyek, az új driverek nem megfelelőek egy régebbi programnál. A wushowhide hibaelhárítóval letiltom, de kb 2-3 nap múlva frissít az új driverre
A régebbi driverrel jól működik minden, mi a fenét tudok még csinálni???
-
Snowy_owl
őstag
-
Richard!
addikt
Üdv!
A régi HDD-m helyett, SSD-t tettem a gépembe, amelyre felraktam a Win 10-et. Minden szipi szuper, csak az 1 TB-os HDD-t nem jeleníti meg a sajátgépben. A biosban és az eszközkezelőben látom. Mit tegyek, hogy újra használni tudjam?
A válaszokat előre is köszönöm! -
mrfree75
csendes tag
válasz
istvankeresz #41166 üzenetére
Köszi! Akkor lehet, hogy mégis csak upgrade-lek
-
chris0000
őstag
hi.
a gép 1szer csak fogta magát és csak a logoig bootolt aztán fekete képernyő.
friss win10 telepítése után minden ok,feláll a rendszer...vissza állítom vinyóra a bootot biosba még így is ok minden,feláll a rendszer,de egy ismételt újraindítás után megint csak a logoig jut el a boot,utána fekete képernyő és ahogy a gépet hallgatom működés közben,mintha "vissza venne a teljesítményből a gép és a proci ventilátor fordulatszáma is visszább esne"találkozott már vki ilyen problémával?
ez egy régebbi gép AMD és előtte win7 volt rajta.help?thx. -
törölt tag
válasz
TigerCat #41164 üzenetére
Nézd meg az eseménynaplót, ott lesz az ébresztés oka. Ha azt írja, hogy ismeretlen, akkor valószínűleg karbantartás miatt kapcsolt be, vagy egy program miatt (neten például a TeamViewer-t írják). A karbantartást a vezérlőpultban, az ütemezett frissítést és vizsgálatot a gépházban találod. Esetleg nézd meg a feladatütemezőt, hogy mi futott, vagy mi fog futni abban az időben.
Az-X: Nyelv > Speciális beállítások > Nyelvi beállítások alkalmazása... > Beállítások másolása. Utána mindenhol magyar lesz.
-
Az-X
őstag
Vettem egy Lenovo Yoga 500-as gépet előtelepített Win10-zel. Az elején angol volt a telepítés, de be lehetett állítani magyar nyelvet. A telepítés után a rendszer egyik része angol, a másik része magyar. Fog ez változni? Vagy lehet ezen változtatni?
-
vlevi
nagyúr
Mi a t....m viszi rá a win10-t arra, hogy az egérmutatót állandóan visszaállítsa a gyárira?
-
-
mrfree75
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom volt-e már erről szó, mivel nem néztem át kb. 40e hozzászólást...
Szóval a kérdésem: érvényes lesz-e a Win 10 licensz akkor, ha most frissítek Win10-re, de 1 hónapon belül visszaállok Win 8.1-re és később (mondjuk 1-2 év múlva) fel akarom tenni a Win10-t?
Köszi,
mrfree -
Sziasztok,
A cégnél vagy 20 gépen fut Windows 10. Ezek közül 2-3 alkalmanként magától bekapcsol, pedig előtte szabályosan le lett állítva. Egér-billentyűzet ébresztés ki van kapcsolva, illetve semmilyen közös jellemzőt nem találtam, ami okozhatná. Van valami javaslatotok?
Köszi!
:-) -
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Graphics #41126 üzenetére
Nos újra lett telepítve a gép, csak Intel HD van engedélyezve, simán megy is a gép, a Winf0s nem rántott le semmilyen más drivert / valószínű előző telepítésnél lehúzott vmi olyan drivert ami megakasztotta /
Nagyobbik baj, hogy most is csinál olyan anomáliákat, amiket eddig.
Néha irtózatosan belassul az egész, pedig 3 éve használom ezt a laptopot / annyi ,hogy SSD-t cseréltem egy Samsung 840 Evo -> Kingston HyperX 240-re... /
- pl indulásnál fogja magát és Win10 betöltésnél leáll, de úgy, hogy következő indításnál semmi hibaüzenetet nem hoz ki....
- megakad a rendszer, hiába nyomok rá a start menüre semmi nem történik..Adok neki kb 1 hetet, mert itthon a T400-ason hibátlanul fut, még csak drivereket se telepítettem, hanem ahogy van.
Attól tartok valami frissítés kuszált nálam össze mindent, pedig szűz win10-zel fogtam neki. / aktivált meg minden /
Lehet Win8.1 lesz nekem a jó.
@lanw: Lehetnek amúgy, nem zárom ki ennek esélyét se, de egyelőre nem is értem mi a baja a win10-nek. Egyértelműen drivert szedett le, amivel saját magának okozott lassítást...
Ajánlott SSD-t néztem direkt, HyperX köztük van erősen, meg MLC chipes is, szóval emiatt szavaztam rá.
-
Falcon C.
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy gép, amihez a gazdája vett egy Windows 7-et, anno. Ezt, még amikor akció volt rá, frissítette egy 8 Pro-ra. Aztán nekiállt Linuxszal ismerkedni, Windows 7 és a 8 Pro pihizett. A kérdés az lenne, hogy a 8 Pro kulcsával felmegy-e rögtön a Windows 10, vagy muszáj lesz Win 7 -> Win 8 Pro -> Win 10 lépcsőket végigjárni? (A félreértések elkerülése végett: tudom, hogy lehet a 10-est telepíteni 7-es, 8-as, 8.1-es kulccsal, azt nem tudom, hogy az upgrade kulccsal lehet-e. Mert nem akar a 7-es kulcsával.) Köszi! -
törölt tag
válasz
Воланд #41156 üzenetére
Köszönöm a segítő válaszokat. Sikerült letölteni az *.iso fájlt, már csak az maradt nyitott kérdésként nálam, hogy milyen hivatalos módszerrel tudnám én ezt kiírni USB-re? Ez a media creation tool tudta volna de az iso fájl mentését választottam először. Utólagosan nem tudom hogy lehetséges-e a programmal...
-
cvalda
újonc
MediaCreationTool kérdés:
Nem tudom miért vagyok megátkozva ezzel a win 10 telepítéssel.
A MediaCreationTool-lal akarom létrehozni pendrive-on a telepítőt, és egyszerűen nem látja a pendrive-ot, ill. miután a nyelv, edition, architektúrát bejelölöm, nem a flash drive vagy ISO fájl kérdés jön, hanem azt írja, hogy:
8 GB helyre van szükség, távolítson el fájlokat, vagy szabadítson fel helyet...
Hol? A C/ partíciómon csak 1.2 GB szabad hely van, de mi köze ennek ehhez? 8 gb-os üres pendrive van csatlakoztatva, látja is a gépem, oda akarok most telepítőt.
Jól jelöltem be azt is, hogy nem ezt a gépet akarom most frissíteni, hanem telepítési adathordozót akarok készíteni.
Tegnap is fél napom elment ezzel a szarral, ma is, és sehol nem vagyok a win 10-től.
Érti ezt valaki? köszönöm a segítséget. -
törölt tag
sziasztok!
Mivel nem találtam meg a microsoft oldalán a 8.1 with bing telepítőjét ezért inkább csak újratelepíteném a win10-et. letöltöttem ezt a media creation tool-t, de az elején csak a nyelvet és a 64 bitet tudtam kiválasztani, olyan opció hogy windows 10 home nem volt. később ezzel nem lesz probléma? -
cvalda
újonc
hú, köszönöm, nem mindent értettem már ebből, a lényeg hogy a tiszta telepítéshez a MediaCreationTool programocskával megrpóbálom megcsinálni a telepítő pendrive-ot, és remélem az telepít sikeresen (a licensz kulcsom természetesen megvan). Remélem ebbe a GPT MBR problémába nem futok bele, Rufust is kihagynám. Sima clean installhoz csak jó a gépem.
köszönöm a segítséget, 40% esélyt adok hogy sikerül megcsinálnom. -
cvalda
újonc
válasz
Viktor77 #41140 üzenetére
Köszönöm, igen jobb a tiszta telepítés egyből win 10-re. Az összefoglalóban megtaláltam a "tiszta telepítés USB-meghajtóval" részt, megpróbálom úgy. Ha jól értem a kis mediacreationtool.exe program menedzseli a telepítési fájl készítését a pendrive-on, kérdésem az, ez a telepítő fájl ami rákerül a pendrive-ra, kb. hány GB lehet?
-
raidx
őstag
válasz
cvalda #41139 üzenetére
Ha még hozzáférsz a nethez töltsd le a mediacreationtools progit az MS-től. Az leszedi neked a megfelelő Win 10-et és ki is írhatod vele DVD-re, vagy lemented ISO-ba. Figyelj oda, hogy 32 vagy 64 bites a géped és Home vagy Pro a mostani Win 7. Annak megfelelően szedd le a programokat.
Fura amit írsz mert a Win7 nagyobb hejet foglal. Az lehet a gond, hogy esetleg GPT particiora akarsz MBR sémát telepíteni. Az nem megy és ahhoz kevés a gyalulás is! Töltsd le a rufusz nevű programot (ingyenes) Ott kiválasztod GPT particios séma UEFI-s gépekhez. Bedugsz egy 8 Gigás vagy nagyobb USB kütyüt betallózod az ISO fájlt és indítod a műveletet. Rufus ha végzett indulhat a telepítés. Ha több vinyó van a gépedbe érdemes lehúzni őket, csak a rendszeré maradjon. Telepítőbe válaszd a tiszta telepítést majd töröld a régi rendszerparticiokat és az üres helyet válaszd célnak. A többit a telepítő elintézi. Ja kulcsnak a hetesed kulcsát add meg. Remélljük az megvan. Ha nincs olyanod sajnos marad a frissítés de ott is választhatod, hogy ne mentsen semmit. Ebben az esetben átugrod a kulcskérést. Azthiszem "Nincs kulcsom" az opcioó.
Sok sikert!
-
zoli62
addikt
válasz
cvalda #41139 üzenetére
Mekkora a hely a C rendszerpartición? Egyébként ha frissítéssel telepíted, akkor is ellenőrizni fogja, és ha nincs elegendő,akkor figyelmeztetni fog. Szerintem ez az egyszerűbb. Amennyiben a tiszta telepítést választod, akkor a Microsoft oldaláról a megfelelő kiadás kiválasztását követeően töltheted le iso formátumban. [https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10ISO] Ez a módszer akkor hasznos, ha kevés a hely,és az agész merevlemezt hasunálni akarod, de ebben az esetben előtte az adatparticióról le kell menteni minden fontos anyagot.
-
cvalda
újonc
Sziasztok, a pc-men most váltanék win 10-re win 7-ről de nagyon megszenvedem. Sima upgrade-et akartam, de vmi hiba lehet a partícióknál, a C/-t növelni kéne a D/ partíciómból, easeus-szal sem tudom növelni a C-t, így nem csinálja meg az upgrade-et, hibaüzenet (NB: teljesen tiszta a win 7), sok minden próbáltam, feladom (mielőtt szétrúgom az egész gépet). Úgyhogy sajnos marad a clean install.
A win 7-hez megvan a telepítő dvd-m, win 10-hez semmim nincsen és nem is tudok most dvd-t írni. A kérdésem, mit tanácsoltok, melyik az egyszerűbb:
- a vezérlőpultból a win 7 újratelepítése a dvd-segítségével, aztán az upgrade 10-re a szokásos netes letöltéssel, vagy- vhogyan egyből a win 10 clean telepítése (tehát a gépem legyalulása), nem tudom pontosan hogyan, daemon tools-szal, iso fájllal? Egyáltalán le lehet tölteni legálisan a win 10 telepítő fájlját?
Tapasztalt számítógépesek válaszát várnám, köszönöm a segítséget előre is.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #41117 üzenetére
Ahogy olvasom a cikkeket, az jön le, hogy kisebb hw csere még okés, viszont nagyobbnál már nem fog menni a dolog. Ebből adódóan pl most hiába van win 10-em, ha alaplapot cserélek a későbbiekben, már nem fogok tudni win 7-ről frissíteni. Legalábbis nekem ez jött le.
-
törölt tag
Sziasztok!
Frissítettem windows 10-re 5 hónappal ezelőtt, de szeretném visszatenni a 8.1-et. Ezt még most is megtehetem, vagy már nincs lehetőség rá? Az érdekelne lényegében, hogy a 8.1 a kulcsot ugyanúgy el fogja-e fogadni? egyébként a kulcs az alaplapba van égetve -
ToBeY
nagyúr
Hali
Az normális hogy a proxyt nem tudom automatikus-ra állítani,mert mindig visszaállítja kézire?![kép]
Vagy ez valami vírus/spyware? -
Cifu
félisten
válasz
bigrock #41130 üzenetére
Classicshell, hála istennek ez visszaadja a régi, rendes start menüt, nekem nem volt még bajom vele.
-
bigrock
addikt
Üdv!
Találkozott már valaki olyan hibával, hogy sem a Windows Start gomb, sem a keresés gomb nem működik?
Reggel még jó volt, de egy órája ezzel küszködök. Semmi nem lett közben telepítve. 2 napja installáltam a Win10 Pro x64-et, céges, hivatalos, Lenovo irodai PC.
Utánaolvastam, állítóéag ez a poweshell-es parancs megoldja a dolgot (na nekem nem):Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}
Valami ötlet?
Köszi -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Viktor77 #41125 üzenetére
Rápróbálok megint, ha visszakapcsolom a két VGA-t, hogy mit fog csinálni, mert azzal meglassult az egész a fenébe
szerk.: Első indulás rendben lezajlott, a másodiknál megint beállt fekete képernyőre, és semmi..
Eddig pedig minden klappolt más gépeknél a win 10-zel, most kerültem szopóágra
Ugyanazt produkálja, indul a windows, fekete képerny, gondolkozik 1 percig, majd indul.
AMD driverrel kínlódik. Lehet újrahúzom megint az egészet.Nekem elég lenne az Intel HD is, viszont akkor nem tudtam felbontást állítani, elég sok a furcsaság hirtelen
-
Murphistic
aktív tag
válasz
A Kezdőképernyőhöz: próbáld meg a teljes képernyős Start menüt - Gépház - Személyre szabás - Start menü/kezdőképernyő - kapcsold be a Teljes képernyős Start menü beállítást
Így olyan lesz a Start menü mint táblagépes üzemmódban, de más nem állítódik el. Bár igaz, hogy teljes képernyőn még mindig jobban néz ki a 8.1 mint a 10 Start menüje
-
embe
nagyúr
válasz
istvankeresz #41116 üzenetére
Na majd meglesem hogyan kell ilyet csinálni. De most nem csinálja.
Köszi a tanácsot! -
netpeti98
addikt
válasz
Settings->Personalization->Start->Use full screen Start
Kicsit más lesz, mint a régi volt. Ha bekapcsolod a Show more tiles opciót (4 csempe csoportonként), akkor a legtöbb esetben már kényelmesen lehet csoportosítani.Spityu27: Ő pont a 8.1 Kezdőképernyőét szeretné visszakapni.
-
Graphics
Jómunkásember
Windows 10-es problema adódott.
Vettem a laptopomba egy 240GB-os HyperX SSD-t.
a bootolás viszont majd 1 perc.
Bejön a kis logó, forog kettőt, majd fekete képernyő, ezt követően hosszú várakozás, majd betölt.
SSD-t próbáltam Caddyban, és a gyári helyén is, ugyanaz a jelenség. Másik SSD-vel semmi gond, win8.1 alatt is perfekt.
Win10 hibára gyanakszok.
Leállás gyorsan megtörténik
-
törölt tag
válasz
Külső appal, windows clasaic, egy kagyló az ikonja...ez lecseréli a csempés mesekönyvet
-
Speeedfire
félisten
Nem rég clean install volt windows 7-ről 10-re.
Ha jól tudom, akkor ilyenkor elmenti a hw kulcsot és ha legközelebb akarom telepíteni a win-t, akkor magától felismeri.
Mi van akkor ha közben hw csere volt a gépben?
Van erre is megoldás?Másik kérdés:
Lehet windows 8.1-es start oldalt csinálni? Tök jó, hogy van start menü, de start gombra nekem nagyon bejövős a 8.1 képe. -
istvankeresz
aktív tag
Ha állandó a probléma, akkor csinálj egy leállit.bat-ot ami ezt tartalmazza:
shutdown /f /t 00
Ha újraindítás is problémás akkor egy újraindít.bat-ot ami ezt tartalmazza:
shutdown /r /f /t 00
Adsz nekik valami frankó ikont, kirakod az asztalra és ezekkel állítasz le vagy indítasz újra.
Természetesen a file nevek is változhatnak igény szerint.
-
kisharo
csendes tag
Sziasztok!
Kezdetektől fogva furcsa hibát észlelek. Amikor játszottam egy játékkal és kilépek (nyilván a game alacsonyabb felbontáson fut, mint FULL HD) akkor kilépés után egyszerűen egy oldalra rendezgeti az ikonokat és az akkumulátor ikonból levág egy kicsit. Nem tudom ,mi lehet a probléma, felbontás változhat közbe, vagy átvált a dedikált kártyáról az intel kártyára. -
embe
nagyúr
Hali!
Kikapcsolásnál kiírja a gép, hogy "Ez az alkalmazás megakadályozza a leállást" Ilyenkor a "Mindenképp álljon le" gombra kattintva tudom a folyamatot megsürgetni.
Meg lehet nézni valahol hogy mi az az alkalmazás?
Nincs valami mód ennek állítására, vagyis, hogy gyorsan zárjon be mindent és álljon le? A Win7-nél volt egy metódus, amivel egy regfájlt kellett mókolni.
Itt nincs erre lehetőség? Az itt leírtakkal nincs változás. -
boat517
újonc
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nemrég frissítettem Windows 10-re. A fájlkezelőt sokszor nem tudom használni. Megnyílik ugyan, de amikor rákattintok valamire, lefagy, majd kb. egy perc múlva leáll. Esetleg tud valaki segíteni?
Köszönöm! -
ToBeY
nagyúr
Köszi srácok.Ki van kapcsolva szóval IJB
-
ToBeY
nagyúr
win10-ben van olyan lehetőség,hogy visszaállítás egy korábbi időpontra?Olyan 2 héttel visszábbra szeretném állítani
-
zoli62
addikt
Végre az MS is rájött: http://www.hwsw.hu/hirek/55804/microsoft-windows-10-frissites-telepito-kikapcsolas.html
-
embe
nagyúr
Újraraktam a lapost.
A frissítést követően újraakar indulni, de beragadt ez a "Windows előkészítése - Ne kapcsolja ki a számítógépet " felirat, és csak forog a kerék.
Már vagy 30 perce.
Mikor kezdhetek türelmetlenkedni? Mi a megoldás? A telepítés ssd-re történt, tehát az írás sebességgel nem lehet gond.
Kinyomni még nem akarom. Rémlik, hogy régen, a W10 megjelenésekor egy gépnél belefutottam egy ilyen malőrbe. Akkor kinyomtam.?Majd visszavonta a frissítést, és utána kezdte megint frissíteni magát.szerk.: Köszönöm! Tárgytalan. Leküzdötte magát, és újraindult.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Nintendo Switch Joy-Con pair kontrollerek
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest