Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Magisk
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dlaj
őstag
Sikerült is megoldanom. Itt találtam hozzá megoldást!
-
Dr. Romano
veterán
-
C. s.
addikt
Szívesen, sok sikert!
Most még az jutott eszembe, hogy valami fájlmegsemmisítővel megpróbálhatnád bedarálni. Sajnos nem igazán ismerek ilyeneket, csak az Ashampoo File Wipert és az Ashampoo WinOptimizert, de hátha tud valaki valami kevésbé reklámozósat. (Vagy live Linux alól megfelelő jogosultságokkal összejöhet.)Olyan is volt már, hogy a TC bekattant egy fájlnévtől, az Intézőnek meg meg sem kottyant.
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
-
Beren
aktív tag
Arra a nyakamat merném tenni, hogy a Win 8.1 tiszta telepítésnél nem csinál autoexec.bat és config.sys fájlt - a 64 bites biztosan nem, 32 bitest még nem telepítettem, de nem hiszem, hogy az csinálna. Ezeket valamilyen szoftvered, netán drivered hozta létre, de akár valami vírus is kavarhat, ezért lenne jó látni a tartalmukat.
A frissítés azért volt kérdés, mert ha olyan rendszerről frissítesz, ahol vannak ilyen fájlok, akkor azok megmaradhatnak.
-
Beren
aktív tag
64 bites Win 8.1 van a gépemen, a gyökérben ilyen fájlokkal: bootmgr, BOOTNXT, bootsqm.dat, swapfile, hiberfil (ez csak akkor van, ha be van kapcsolva a hibernálás). Alap esetben van még egy pagefile.sys, ez nálam át van helyezve egy másik meghajtóra. Ezek mind rejtett és rendszer fájlok (a bootsqm.dat kivétel, annak nincs semmilyen attribútuma), amelyek alap beállításokkal nem látszanak sem az Intézőben, sem pedig a Total Commander-ben. Szerintem ezeken kívül más fájlnak nem kell lennie a gyökérben.
"Igaz ez a telepítés óta csak netezésre van használva."
Vírusirtó, tűzfal?A Windows-od tiszta telepítés, vagy frissítetted valamiről?
Mi az autoexec.bat és a config.sys tartalma?
[ Szerkesztve ]
-
Beren
aktív tag
Üdv!
Attól függ...
- Az autoexec.bat 0 bite-os, üres fájl, biztosan törölheted, bár érdekelne, mi hozta létre egyáltalán - utoljára talán XP-n láttam ilyet, de már ott sem használták szinte semmire.
- Ha jól sejtem, az msvc*.dll fájlok a .NET részei. Hogy ezek hogyan kerültek oda, nem tudom, a .NET esetén nem te választod meg a telepítési útvonalat, automatikusan meg biztosan nem ide teszi a fájlokat.
- A setup.ini valami telepítő beállítási fájlja, de hogy mié, azt a neve alapján nem lehet tudni.
- A winamp.ini nagy eséllyel a Winamp beállításait tárolja, de ennek sem itt lenne a helye, hanem a Winamp telepítési könyvtárában.
- A logfájl meg valami program működését naplózza.Persze semmi sem biztos, mert ha pl. valami vírus hozta létre itt ezeket a fájlokat, akkor bármi lehet bennük, szóval jó lenne kideríteni, hogy hogyan és miért kerültek ide ezek a fájlok.
Elvileg egyébként ezekre a fájlokra nincs szükség a gyökérkönyvtárban. Csinálj egy mappát valahol, helyezd át oda ezeket a gyökérből, aztán kiderül, mi a helyzet - ha valamelyik mégis kell, hamar kiderül és visszateheted.
Beren
[ Szerkesztve ]
-
Pyrandus
tag
Nem gyalulja le.
Én is kérdek, de egy távlatosat. Dell Vostro 3005 4GB-es i5-ös gépemen nem indul el a Win10, egy értő azt mondta, a videokártya régi, emiatt nem. Maga a gép 4 éves, tökéletes, a Win7 jó is nekem. Na de, ha lejár az igyenes töltési időszak, akkor, rendben, a gépem működik, de utána már csak pár 10ezerért kapok Win10-et egy majdani új géphez, mondjuk 2-3 év mulva (addig jó a gépem).
Hogy lehet letölteni addig is, és spájzolni a win10-et? Még nem vennék hozzá új gépet, gombhoz kabátot.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Értem, a kényelem az bizony nagy úr.
Bár nem mindig érdemes miatta túlbonyolítani a helyzetet. Legkényelmesebb talán, létrehozni neki egy billentyűkombinációt [link]Én USB-s eszközök leválasztásánál voltam hasonló helyzetben, mert a Windows beépített, sok éve változatlan (Win10-ben is maradt...khm) tálcás megoldása elég kényelmetlen és hiányos is egyben ... vannak arra is külön asztali ikonos leírások, de nem mindegyik működik jól és macerásak... találtam is 2 programot, az ingyenes USB Disc Ejecter és a fizetős, professzionális tudású USB Safely Remove személyében. Mindkettőben van lehetőség billentyűkombinációkkal leválasztani, ami nagyon kényelmes, nem kell a tálcán matatni.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Igen látom, felraktál egy külső Start menüt is, akkor már 4 lehetőséged van.
De mi a gond, vagy miért állítottad át a leállítást alvásra, talán ebben az alvó mód gombra kattintva, nem ment alvóba, vagy csak kényelemből, hogy ne kelljen a listából az alvást kiválasztani??[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Igen, jogos az észrevétel, az OblyTile esetében valóban nem jól működik az altatás...viszont az a fura, hogy a programban megnézve, a parancs, amit itt is beírtak, az meg stimmel...
C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe
powrprof.dll,SetSuspendState 0,1,0"Alvó állapotot csak a Start menü - Leállítás menüjével tudok elérni (ez 2 kattintás miután a Leállítást átállítottam Alvó állapotra)"
Ezt a részt viszont nem értem és az átállítást indokolatlannak tartom, mert amit én is felsoroltam, mind3 lehetőségnél ott van az alvó mód opció, ami fixen működik. Kipróbáltam notebookon és PC-n egyaránt. -
King Unique
titán
Ehhez minek külön asztali ikon, mikor vagy 3 féle módon (Start gomb ->jobb klikk menü | Charms Bar ->főkapcsoló | kezdőképernyőn->kikapcsolás->alvás) , magában a rendszerben meg tudod oldani pár kattintással...
Kikapcsolni, restartolni is külön desktop ikonnal szoktad netán??
Na persze lehet csinálni desktop ikont a fórumtárs, illetve ezen leírás alapján [link], de 8.1 esetében sokkal látványosabb, rugalmasabb és gyorsabb kezdőképernyőre leálítás-alvás-újraindítás-kijelentkezés-hibernálás + sok más egyéb csempét csinálni OblyTile programmal.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Ott tökmindegy, mert a célhelyre te nem másolhatsz az MS szerint. Legalábbis nem javallott.
Egyszerűbb, ha TC ikonon jobbklikk, kompatibilitás, futtatás rendszergazdaként, és többé csak egyszer kérdez, program indításánál.
Amúgy fájl, mappa tulajdonosát annak tulajdonságaiban látod. -
cattus
addikt
Az alvó állapot egy alacsony energiafelhasználású szintre küldi a harware-t, de továbbra is áram alatt kell lennie. Ebből az állapotból viszonylag gyorsan felébreszthető és onnan lehet, folytatni, ahol abbahagytad. Úgy tudom, ezalatt az egyes folyamatok szünetelnek (letöltés pl.).
A hibernálás ezzel szemben fogja a RAM tartalmát és kiírja a merevlemezre / SSD-re. A gép ezután nem igényel áramot a következő indításig, amikor is szintén ugyan ott folytathatod, ahol abbahagytad.
Jelszó: Win + R (Futtatás) --> beírod: netplwiz --> Enter --> a megfelelő jelölőnégyzetet kinyomod, beírod a jelszót 2* és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!