- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nbware
senior tag
válasz
janos666 #54518 üzenetére
Hat nem tudom ezt a linux dolgot. Nem egy cegnel volt problema, hogy egy hulyegyerek radumalta oket a linuxra, aztan amikor vettek uj gepeket nem tudtak semmit hasznalni. Mar az is nagy feladat volt, hogy telefont ossze lehessen kotni a linuxxal. Aztan amikor valami komolyabb bajuk volt mit mondott a linuxos gyerek megcsinalom persze tobb szaz ezerert. Na ekkor lett eleguk es valtottak egy olyan rendszerre, ahol ha megveszik a szoftvert kapnak hozza rendes ms altal supportalt tamogatast is. Es itt most a kiemelt supportra gondolok, ahol 24 oran belul elharitjak a hibat. Egyebkent erdekes modon nem1x elkezdtem foglslkozni a linuxxal, hogy milyen jo. Aztan amikor valami bajom volt, nem megoldast kaptam, hanem olvasd el ezt es ezt, es ha modositpttad ezt es ezt, akkor irjal vissza. Nos ez nem support, hanem lof@sz a kobon.
-
bb.bocs
őstag
válasz
janos666 #54278 üzenetére
98481 free clusters processed.
Free space verification is complete.
Windows has scanned the file system and found no problems.
No further action is required.58254335 KB total disk space.
57299520 KB in 164325 files.
104832 KB in 37586 indexes.
0 KB in bad sectors.
456059 KB in use by the system.
65536 KB occupied by the log file.
393924 KB available on disk.4096 bytes in each allocation unit.
14563583 total allocation units on disk.
98481 allocation units available on disk.a második végigmegy még
-
Angel2014
addikt
válasz
janos666 #54268 üzenetére
Tessék : [link]
Asztali gép:
jw-ig41ml alaplap
cpu e3400 2.6ghz duall core
2g ramm
intel g41 vgaÉs azért írtam ha támogatja a 64 bitet ezt miért dobja fel ?
És az is érdekes cd ről elindul ezt a pendrivot most lett vásárolva , de egy kingston usb 2.0 ás is jó , akkor lehet a pendrive a rossz ,és egy kinai hamisítványra gondolok, online lett rendelve
-
törölt tag
válasz
janos666 #54077 üzenetére
BIOS-ban keress olyat, hogy Disable Secure Boot, vagy disable UEFI (a disable/enable lehet mögötte is. BIOS-függő). Ezt nézd már meg előbb és állítsd át majd restart. Anno evvel a hibával jött ki a win8 amit elvileg már javítottak de lehet néha bekavar egy új frissítés.
A BIOS-ban meg kell nézni, hogy van-e olyan opció, hogy Boot Mode. Ha van, akkor ellenőrizd le, hogy CMS-re és ne UEFI Boot-ra mutasson. (Van ahol UEFI Boot ki-, és bekapcsolható. Van ahol lehet választani UEFI / Legacy Boot First.)
Egy kis segítség esetleg segít.[link]
-
bolcsodal
addikt
válasz
janos666 #49645 üzenetére
Köszi! Legközelebb. Mondjuk a Microfos piros betűkkel kiíratná, hogy leszed MINDEN! telepített programot refresh során....ez így meglepetésként ért. Hogy míg a képeim, személyes adataim miegmaradtak ugyan (valamiért ez nagyon fontos a Microfosnak) a programjaimnak búcsút inthettem...
Szerencsére a Steam és a BattleNet intelligensen megtalálta a telepített állományokat.
Mondjuk legalább a probléma megoldódott..
(#49653) janos666: Próbálj meg egy Safe MODE/Refresh System kombót ha eljutsz odáig. Kérni fog telepítőlemezt..
Én is tuningolok, de szerencsére nálam nincs komoly gond belőle..mondjuk mintha Win7 stabil beállítás itt szarakodna néha.
-
scope2007
addikt
válasz
janos666 #49380 üzenetére
ez nem notebook, ott tudom, hogy macerásabb a helyzet!
elég friss gépről van szó:intel I7 3770
ASUS Z77 SABERTOOTH
MSI GTX 760 GAMING 2GB
OCZ VERTEX 4 128 GB
8GB ramközben már rá is leltem, hogy mi kell nekem pl csak az alaplaphoz.. mert ugye az ASUS oldal egy hulladék, ami az új drivereket tekinti
station-drivers -
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #49372 üzenetére
Nagyon nehezen látom át a Power Shell parancsokat, hogy miként lehet babrálni velük, amit szeretnék, és még inkább nem tudom, hogy mikor lépnek érvényre, amiket átállítok.
Úgy látom, hogy a Get-ResilianceSetting csak a meglévő pool-ok paramétereit tudja módosítani, én pedig ahhoz vagyok szokva, hogy a stripe size az egy előre definiált fix érték. Amúgy pedig nem igazán látok különbséget az InterleaveDefault paraméter módosításakor, akár milyen kicsi vagy nagy értéket adok meg, amit még elfogad (nem is vagyok benne biztos, hogy ez most bit vagy byte, mert az MSDN és Technet cikkek csak annyit árulnak el, hogy ez egy Uint64 értéket vár), a szekvenciális írás teszt is a várt eredmény kb. tizedét adja.
-
Partyface007
őstag
válasz
janos666 #48763 üzenetére
mióta dvd-ről teljes értékű recovery-t lehet kezdeményezni sőt ugye már lehet recovery drive-ot is létrehozni (pendrive) azóta nem látom nagy értelmét a recovery particiónak....
most jutott eszembe hogy mióta installáltam az update 1-et nem csináltam mentést így a te példádból tanulva gyorsan csináltam is egy system image backupot :-)
-
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #48762 üzenetére
Pontosítok: Így is van recovery. Elrejtette magát valahová a rendszerpartíción, ha már nem kapott sajátot (Vista/7 még a C:\Recovery mappába tette a képfilet, mikor nem kapott saját partíciót, amit most nem találtam, ezért hittem, hogy 8-nál ilyenkor már nem települ sehova).
-
Partyface007
őstag
válasz
janos666 #48748 üzenetére
UEFI vagy legacy BIOS?
bootolj be 8/8.1 dvd-ről egyszerre csak 1 parancsot futtass aztán restart...
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /scanos
bootrec /rebuildbcduefi-nél kicsit máshogy van
http://fixedbyvonnie.com/2013/12/how-to-repair-the-efi-bootloader-in-windows-8/#.U1poDk-KCHs
ha végképp nem megy akkor próbálj visszatérni egy restore pointra vagy ha van akkor állj vissza system image backupból...
-
rgeorge
addikt
válasz
janos666 #41346 üzenetére
A gyors rendszerindítás be van kapcsolva? Az ugye a kernelt hibernálja, így a fájlrendszer is "érdekes" állapotban leledzik ilyenkor, persze indításkor minden a helyén, a visszaállított kernel és a fájlrendszer jól megértik egymást, de ha a kernel visszaállítás nem sikerül, vagy nem az történik (mert egy másik oprendszert bootolsz be a Windows 8 helyett pl.), akkor van erős esély fájlrendszerhibára, abból is súlyosabb fajtára.
-
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #41338 üzenetére
Beraktam a DVD-t és bootoltam arról.
A Startup Repair nem tudott hozzászólni a problémához (gyorsan lefutott, nem csinált semmit). A System Restore pedig azt mondja nem találja az "offline boot volume"-t, ezért váratlan hiba, érvénytelen paraméter, vége.Most komolyan teljesen újra kell telepítenem a Windows a nulláról egy apró ModerUI felületes félrekattintás miatt? Hihetetlen.
Szerk.: Ó! A chkdsk hibát talált a filerendszerben. Na majd talán ezután lesz boot vagy legalább restore. De miért nem ezzel kezdte a Startup Repair?
-
vlevi
nagyúr
válasz
janos666 #34977 üzenetére
"A TV-k és projektorok többsége"
Elvileg már a Win7-ben is lehetett a cleartype-t kijelzőnként eltérő módon beállítani. Kellene is, mert ahogy írtad, más más kijelzőkön eltérően kell(ene) megoldani.
De a gyakorlatban nem működik. Vagyis, beállíthatom külön, de nem jegyzi meg rendesen."ez valószínűleg a 8.1-ben sem lesz kijavítva ugye?..."
Nem. Én használom (tam) a 8.1-et, és ott ugyanilyen. Legfőképpen azért nem lesz kijavítva mert ez nem hiba, hanem szándékosan van így. -
Partyface007
őstag
válasz
janos666 #34939 üzenetére
image backup hiányában el se kezdtem volna ezeket a helyedben... , minden tiszteletem hogy ezeket végigkínlódtad de egy clean install sokkalta rövidebb idő lett volna (nem mellesleg kevesebb hibaforrás) de hát ízlések és pofonok.....
ráadásul ha egy tisza windows is fagyogat akkor lehet mégiscsak valami hardware hiba...
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
janos666 #11346 üzenetére
Én visszaolvastam, amit írtam, de sehol nem találtam olyat, hogy filmlejátszásra használnám a Media Centert
Meg hát nem is igen függ össze egy új operációs rendszer megvásárlásának igénye a "normális minőségű filmlejátszó software" beszerzésének igényével. A Win 8 elsősorban munkára, másodsorban játékra kell, a Media Center meg a zenei adatbázisom rendszerezésére, amire eddig is tökéletesen megfelelt.
De ha fizetős lett, akkor ideje váltani.
Egyébként köszönet a hasznos linksorért, ha igényes filmlejátszó kell majd, mindenképpen megnézem ezeket.
Egyébként attól talán még nem vagyok igénytelen, mert a Windows 8 kell, viszont a filmlejátszókat nem ismerem ennyire, mint te. -
NZKK
tag
-
-
fatal`
titán
válasz
janos666 #9962 üzenetére
Én se nagyon használom, tényleg röhejes. Meg az office is telecsempézi, gyakorlatilag az összes start menü parancsikon kikerül oda, ami azért annyira nem jó.
Viszont driver sweeperrel söpörve a radeon drivert és kompatibilis módban feltéve a win7est működik az opengl is.
-
vlevi
nagyúr
válasz
janos666 #9839 üzenetére
mert nem figyeltel. az aero megmarad, csak az ablakkeret attetszoseget vettek ki. de a talca marad attetszo, es az osszes tobbi aero funkcio is megmarad, ugymint betekinto, snap, stb...
amugy azt kell mondjam, mostmar lattam nagyban, es randa lett. nem tudom megindokolni, miert, de nem tetszik -
front3r
őstag
válasz
janos666 #9811 üzenetére
Én már lemondtam az ATi/AMD-ról. Eleinte nagyon szépnek tűnt hogy tenni akarnak a PC-s játékért, volt is valami felbuzdulás, de nem lett belőle semmi. NVIDIA jobb, ennyi, tapasztalom. Hogy a háttérben pontosan mi volt, nem tudom... de eléggé buktaszagú lett az egész. Meg ha annyira tenni akarnak a PC-s játék "megmentéséért", akkor először írjanak egy normális drivert.
Amúgy a PC-s játék most is életképes lenne, Diablo 3-ból 10 milliót adtak el május 15 óta. Mi ez, ha nem siker? Bár sajnos nem sikerült túl jól, ha egyszer kijátszod akkor tényleg fasza, de az után ellaposodik...
-
fatal`
titán
válasz
janos666 #9739 üzenetére
Az gáz, egy ezeréves Audigy LS-em van, szerintem ehhez már nem lesz driver.
Win7 driverrel sincs hang?
Azért az is elgondolkodtató, hogy a gyártók mennyire szarnak a win8ra. Mire kijött a win7-ből az RC már mindenhez volt driver, most meg a végleges verzió is kész és még nincs se VGA, se hang driver.
-
fuze
őstag
válasz
janos666 #9546 üzenetére
Windows 7-ben valóban ocsmány ha nincs aero (én is használom)
. Viszont a 8-as arculatához ez így jobban illik. Szerintem az bőven elég, hogy a tálca áttetsző. Nekem elsőre a 8-as pont emiatt volt furcsa a design szempontjából. Végül ez az átlátszó tálca jót tett neki. Már csak a metro zavar használhatóság terén, de igyekszem majd minél kevesebbet használni
-
Alister71
nagyúr
válasz
janos666 #9266 üzenetére
Majd ha az RTM-re megjelennek a bizonyítottan rendesen működő AMD driverek.
Nekem az Agility 3 -ason nevetségesen gyorsan bootolt, volt amikor a windows írást se láttam. A jelszavamat elmentettem, "csendes" boot volt, már húzta is be a metrót. Restartnál már lassabb volt, ott kijött a windows felirat, és a karika is ment majd 1 teljes kört.
-
vlevi
nagyúr
válasz
janos666 #9257 üzenetére
"Winkey-t és elkezdem bepötyögni a program nevét, hogy kidobja a kereső (ha épp nem találtam meg a parancsikont az asztalon)."
Igen, de azt a lehetőséget is elvették tőled, hogy a Win7 start menüje volt olyan intelligens, hogy a sűrűbben használt alkalmazásokat kigyűjtötte a start menü elejére, tehát még keresni sem kellett. Most viszont mindíg keresni kell, mert ami eddig elfért 200x300 pixelben ikonokkal, szövegekkel, (saccperkábé ekkor volt a win7 start menüje), az most nem fér ki 1920x1080-ban sem... Ennyire nem öregedhettek meg az MS fő-fő-fő nagyokosai, és nem lehetnek ennyire 10dioptriásak, hogy mostmár ekkora ikonokat képzelnek el, mint default"Régen is változott a windows, mégsem fújtak rá hogy így szar, úgy szar..."
Dehogynem. Környezetemben volt pár ember, aki napokig harcolt azzal, hogy a Win95 desktopján ugyanúgy helyezze el az ikonjait, mint win31 alatt a program managerben volt
Mondjuk azt már igencsak túlzásnak tartottam én isVannak egyébként nagyon-nagyon sokan, akik erről a keresés dologról, ami végülis a Vista óta benne van a rendszerben, nem is tudnak. Mármint, hogy megnyomja a win gombot, és beírja, hogy ex... és mire felnéz, ott az excel ikon. És csak szidják a windowst, hogy megint nem talál semmit, ahelyett, hogy keresne...
-
fatal`
titán
válasz
janos666 #9257 üzenetére
"hogy nem is lehet beállítani alapértelmezettnek, hogy a sima asztal fogadjon."
Be lehet állítani, hogy logonnál egyből dobjon a desktop csempére, csak tweakelni kell kicsit
Engem sokkal inkább az zavar, hogyha van egy metrós appnak metrós és desktop változata is (pl. ie) akkor a metroban keresve a metrost indítja.
-
oO7
őstag
válasz
janos666 #9219 üzenetére
nekem is Liano-s notim van (A6 3410MX + HD6750) és semi panaszom nincs az OS-re... fut-szalad mint az álom... éééééés szerintem nekem is az AMD oldaláról letölthető legújabb driver van (július 21-i)...
(#9231) Lord Vader: nyugodtan lehet játék hiba is... attól még, hogy Win7-en fut, nem garantált, hogy Win8-on is futni fog... ha használ valami olyan API-t ami máshogy van Win8-ban, mint Win7-ben akkor lehet para... az meg végülis a játék hibája
-
-
-
dergander
addikt
-
válasz
janos666 #9121 üzenetére
Mikor feltettem a gépemre először, csörög a telefonom este (húgom), hogy mi ez a sz*r a gépemen
Mikor fog működni, nem tudom, hol kell kikapcsolni (és amúgy szkennelni szerettem volna), mikor jössz haza megcsinálni
Kicsit kész volt szegény... magyarázom neki, hogy így úgy jobb... nézze el az "új" startmenüt...
Mondom neki, hogy felrakom a laptopjára (win7 van neki most rajta). Válasz: Ezt a sz*rt biztos nem -
< CyberBob >
őstag
válasz
janos666 #9075 üzenetére
Egyrészt tipikus nagyvállalati arrogáns hozzáállás, másrészt meg érzik ők is hogy a többség nem használná magától így kényszerítik. Sok jó megoldás lenne pl.: választható felület indulásnál, külön letölthető metro az alap rendszer kiegészítéseként vagy el lehetne indítani mint a média centert ha éppen szükség van rá.
-
vlevi
nagyúr
válasz
janos666 #9073 üzenetére
Igen, nekem is ez a resze a furcsa. mert megszunt a regi start menu, amit csak akkor inditottam el, ha szuksegem volt ra, azaz szinte soha, de most, hogy megszunt, allandoan a kepembe pofatlankodik, radasul fullscreen :-)
de azt is megertem, hogy miert. mert tablan csak ez lesz, gondolom ott nem lesz hagyomanyos desktop.
mindegy, jolvanezigy, meg ha nem is a legjobban oldottak meg. valahogy el leszunk vele. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest