Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- iOS alkalmazások
- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pzstm
titán
jó hír(de még nem biztos)
RTM is always same version which share with OEMs msdn VLSC and retail so this same version will be on msdn
This time its not like that.gyanús hogy MSDN-re szerintem már a 16389 fog kikerülni
-
Alister71
nagyúr
Nekem már fent van boxon.
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
válasz
front3r #9895 üzenetére
nem volume licences kulcsokat kaptam
(meg lehet kiszivárgott verziót nem is aktiválnék...sosem lehet tudni...majd 15-én
)
amúgy mindjárt elkezdem átnézni vmware alatt, de első indulásra is mintha tisztább, szárazabb érzést adna. Simulékonyabb ez az N-mentes, eredeti ISO. Persze lehet csak placebo. Jöhetnek a kérdések, hogy mit nézzek meg, mire vagytok kíváncsiak
[ Szerkesztve ]
-
Csak engem idegesít, hogy nem tudok letörölni mappákat, amikben képek vannak? A képek maguk repülnek, de a Thumbs.db-t nincs joga törölni egy szimpla admin jogú user-nek (valódi adminként még nem estem neki, de érik bennem, hogy a Vista-hoz hasonlóan ezt is az Administrator fiókkal kell majd használni mindenre, különben hugyozni nem enged ki a gép
).
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz
Victoryus94 #9891 üzenetére
dinamikusan kezeli a win a gepben levo fizikai ramot, szeret elterpeszkedni, aztan ha kell valamelyik alkalmazasnak, akkor termeszetesen visszabb vesz a ramhasznalatbol. ezert van, hogy minel tobb ram van a gepben, annal tobbet eszik meg az os alapjaraton.
-
törölt tag
válasz
Victoryus94 #9891 üzenetére
Nem tudom, hogy a Win nálam mennyi RAM-ot evett, de RAM elfogyás miatti lassulást nem vettem észre, még több progi párhuzamos futtatása mellett sem.
-
negyven2
veterán
Nem hogy belebukik de 5$ felvásárolja majd őket a Canonical
.
Egyébként a nagyokosok olyasmit mondanak a 64 bitről, hogy a 32-es programokat csak emulálja, és ezért lassabb minden rajta.
(#9895) front3r: én se veszek észre különbséget (mondjuk 32-es eleve nem is teszek már fel 8 Gigához). Csak vannak olyanok akik azt hangoztatják hogy tök felesleg a 64 a 32 is bőven elég, meg hogy alig van hozzá 64-es driver (2012-ben
). Persze ez saját tapasztalat...
[ Szerkesztve ]
-
-
Victoryus94
őstag
Amikor a Win7 SP1-et kiadták, szó volt róla, hogy a Win8 3verzióba lesz elérhető.. akkor a 128bitesre tippeltek sokan. (Aztán jött a hír, h a 3. verzió tabletekre lesz.. de még nem lhetett tudni, hogy lesz-e virtualizáció a Windowsos programokra).
Csak azért írtam, mert eszerint gondolkodtak rajta. De szerintem 2020 előtt felesleges lenne átlag usernek. -
törölt tag
válasz
Victoryus94 #9882 üzenetére
Én 2GB RAM-mal simán, lassulás nélkül használtam x64-es Windows 7-et. Tökéletesen működött. A nyolcasnak is mennie kell vele.
-
Victoryus94
őstag
Jólvan, én régimódi még 2 giga DDR2-es rammal nyomulok.. 2 magos proci+nvidia 8800-as vidikártya.
Húgom netbookjába csak másfél GB van.
De majd ha lesz pénz, összerakok egy 6magos, 8giga ramos gépet.. (videókártya még kérdéses). Úgy számolom, 80-100között kijön. (HDD-m van, DVD íróm is.. és talán a táp is jó lesz.) -
pzstm
titán
válasz
Victoryus94 #9879 üzenetére
2012 év vége van. A legalapabb notikban is van 4GB ram (amúgy 1GB ram-al is tökéletesen megy x64
)
Olyan sokkal nem több amúgy a gépigénye. A RAM meg azért van, hogy ha jólesik zabálja meg összeset. De minden pikk-pakk bejöjjön cserébe. Vista óta elég más a ramkezelés mint tudjuk
Win7-ben meg igencsak szépen optimalizálták, és ettől Win8-ban sem fosztottak meg minket, sőtÉna múgy mindenkinek x64-et javaslok, és remélem win9-re elfelejtik végleg az x86-os verziót
-
-
pzstm
titán
válasz
Victoryus94 #9877 üzenetére
azt nem értem igazából, hogy miért mondod azt, hogy azért nem ajánlod mert x64-es?????
(amit elsőre írtál az épp most telepedik
)
-
bon
őstag
A kiszivárgott két változatt között a legszembetűnőbb különbség telepítés nélkül és a méretet nem figyelve, hogy a korábbi N-es szivárgású iso-ban a dátumok között van 08:01-es míg a frisebb egységesen 07.26-os dátumú.
-
pzstm
titán
válasz
Victoryus94 #9871 üzenetére
RTM-et még nem ajánlom, ugyanis a kiszivárgott verzió 64 bites
Magyarázd meg kérlek, mert félő, hogy hülyeséget irkálsz
(amúgy a két kiszivárgott verzióból melyiket nem ajánlod??)
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
válasz
Hintalow #9868 üzenetére
RTM-et még nem ajánlom, ugyanis a kiszivárgott verzió 64 bites. (Nálam üresbe eszik 0.8-0.9GB RAM-ot.. és ugye mindig van 1-2 ablak, meg háttér alkalmazás (chrome, skype.. stb. és már 0 a szabad RAM)
RP 32bites elfut. (ott nekem 400mb alatt volt a szűz gép).U.i.: 1024×768-as felbontás kell a Metros alkalmazásoknak. (Ez alatt nem futtatható egy "Metros"alkalmazás sem.)
Ha ki akarod tenni oldalra, akkor nagyobb felbontás kell.Más: Hallottátok, hogy a Metro nevet le akarja cserélni az MS? (Elvileg a Német Metro áruházláncnak nem tetszik a név.)
[ Szerkesztve ]
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy érdemes lenne megpróbálkozon a 8-assal egy acer aspire one netbookon?
(atom n280 1.6-os proci, 1gb ram)
Tudom, hogy gyorsult és kevesebb erőforrást igényel, de beérheti egy ilyen gyenge kis cuccal? -
vlevi
nagyúr
válasz
janos666 #9839 üzenetére
mert nem figyeltel. az aero megmarad, csak az ablakkeret attetszoseget vettek ki. de a talca marad attetszo, es az osszes tobbi aero funkcio is megmarad, ugymint betekinto, snap, stb...
amugy azt kell mondjam, mostmar lattam nagyban, es randa lett. nem tudom megindokolni, miert, de nem tetszik -
pzstm
titán
nagyon úgyfest...viszont egész komoly update jött már ki azóta, ugyanis 9200.16384 helyett már 16389 a vége. Ez az update még nem elérhető, csak külön belsősök számára. Nem kizárt viszont, hogy MSDN-re már ezzel együtt kerüljön fel, vagy első Winupdate-kor megkapja....reménykedjünk
[ Szerkesztve ]
-
Aham, csak windows xp óta kicsit máshogy van a regisztri felépítve.
Meg el lett mondva, hogy ami xp-n működött, nem biztos hogy megy, vista,7,8 (most már) alatt.(#9864) hunfatal: Én még az rp-t is töröltem, hogy ilyenek mennek itt a fórumon, hogy tele van hibával. Az rp-t is azért száműztem, de azt legalább tudtam, hogy félkész. Ha majd a másik vinyóm vissza jön, akkor majd megy fel egy rp, vagy rtm és ha úgy van, akkor megveszem. Addig marad a 7. Bár annyira nem hiányzik a 8 alatt a startmenü. Pedig tetszett. Igaz, hogy oldalra kihúzogatomegér mozdulat maradt, mert itt 7 alatt rántok olyat a képernyő oldalára/aljára.
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
akkor mindig az aktuális változatott lehet majd letölteni amibe integrálva lesznek a frisítések (legalábbis remélem, hogy így lesz)
Nem. Csak a főfrissítések lesznek állítólag integrálva. Tehát boltbakerült verzió lesz letölthető karácsonykor is, következő frissítés várhatóan csak SP1 lesz (jelenlegi infók szerint, de legyen úgy ahogy Te mondod
)
-
bon
őstag
Én majd csak a nem Enterpirse változatott fogom telepíteni (sima Windows 8 vagy Pro még nem tudom), de azt már élesben. A hibákat meg majd javítják állítólag már van egy update ami letölthető. Mire a hivatalos megjelenés eljőn addigra lehet, hogy még több hibát javítanak és itt jön be szerintem az Online telepítés előnye, mert ha olyan lesz a rendszer mint a steam akkor mindig az aktuális változatott lehet majd letölteni amibe integrálva lesznek a frisítések (legalábbis remélem, hogy így lesz)
-
pzstm
titán
-
fatal`
titán
A kiszivárgott verzió úgytűnik mégsem a végleges. Na majd kiderül, ha jön MSDNre.
-
pzstm
titán
igen, felmegy rá, és engedélyezve is van. Viszont nálunk távoli bejelentkezéshez java kell. Nahmármost IE9, FF, Chrome alatt tökéletes, IE10 alatt hibát dob. Ugyanazon Win8-on ahol IE10 ezt a hibát dobja, ott Chrome/FF alatt nyilván ugyanazzal a java-val tökéletesen be tudok lépni.....
no de mindegy is, megnézem az "N" nélküli Enterprise-t, ami eredeti ISO és meglátjuk ott is ugyanezek fennállnak-e. Akkor már 100%-ra merem mondani, hogy ez bizony az RTM, aminek kellett volna még kis idő szerintem :S (pláne hogy egy 0.1-es user kiszúrja az IE10 "legnagyobb" hibáját, miszerint nem megy az FB chat és a google talk sem alatta..... -
pzstm
titán
senkit nem buzdítok warezra, hanem épp ellenkezőleg.Csak ha mégis valaki ilyenre vetemedne, akkor nézze meg a hash értékeket, nehogy átverés/vírus/egyéb áldozata legyen.
BUILD: 6.2.9200.16384.WIN8_RTM.120725-1247
FILE: 9200.16384.120725-1247_x64frev_Enterprise_VL_HRM_CENA_X64FREV_EN-US_DVD.iso
SIZE: 3,490,912,256 byte
SHA-1: 73DF20A98D8CDF52E70FBFFECBEBA63F2A242322
MD5: 73CE7A432BA94AFC2C7A4F05B507D8F1
CRC: C5BF29FF
NOTE: this is original M$ image.
by W.Z.T
8|3|12 -
pzstm
titán
még egy "apróság"
IE10 ugyanolyan sehogy nem kezeli a JAVA-t mint eddig. IE10 alól nem tudok belépni melóhelyi gépekre, mert ezt dobja:
Sun Secure Global DesktopPlease enable or install Java for this browser. If you cannot enable Java, you must download and install the SGD client manually.
Download the latest JRE here
Download the Sun Secure Global Desktop Client here
Természetesen fent van neki a legfrissebb JAVA és engedélyezve van az add-onok között......no comment...
-
makoj
tag
Friss W8 újrarakás után:
A Tálca most még jól működik,tudok ikont lerakni a tálcára és Firefox is jól mutatja az ikont.(Nincs kettő belőle)
Nem akarom elhinni hogy senkinek sincs olyan gondja mint nekem! (Tálca gond)
-
VS461
tag
Sziasztok!
A default csempés Mail alkalmazásban bennragadt egy Gmail-levelem. Egy 10 MB körüli fájlt akartam elküldeni, de az itteni netnek úgy látszik, sok lett... Így viszont a Gmail-em be van ragadva, "nincs kapcsolat"-tal nem szinkronizál a fiókommal - törölni meg a kimenő levelek közül nem enged. Ha böngészőben megnyitom a Gmail-t, ott nyilván nem jelenik meg a dolog.
Hogy lehetne törölni a levelet? A W8 64 bites amúgy.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
-
Tibi86
aktív tag
válasz
Victoryus94 #9794 üzenetére
Láttam én is... igaza legyen, mert ezt a win 8 rtm-et, nem írom le hova kívánom.
Már rég töröltem is, .Net problémák miatt...
egyébként szerintem igaza lesz a srácnak, mert az, hogy a telepítőben is van aero az nonszensz...:-([ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
Állítólag van ilyen is
BUILD: 6.2.9200.16384.WIN8_RTM.120725-1247
FILE: 9200.16384.120725-1247_x64frev_Server_Datacenter_VL_HRM_SSS_X64FREV_ EN-US_DVD.iso
SIZE: 3,694,114,816 byte
SHA-1: 492E51F29E8FC6A1947796CA49784ECFA7A7BC98
MD5: 4ADCC44F6B0A7FDA079CE61199CE343A
CRC: 17E3850A
NOTE: this is original M$ image.
Includes versions: Windows Server 2012 Standard and Datacenter edition.
by W.Z.T
8|3|12 -
-
pzstm
titán
most vettem csak észre, eddig fel sem tűnt
-
pzstm
titán
People appból mégis lehet posztolni FB-re és twitterre, csak úgy van megoldva, hogy földi halandó büdös életben nem találja meg, nekem is véletlen sikerült.
People app megnyit, majd bal szélen saját profilképünk, alatta egy Me szócska, ami fél centis sávban kattintható
Majd ezután tudunk posztolni Facebook-ra, vagy twitterre. (Megoldhatták volna hogy egyszerre mindkét helyre de mindegy)
-
AthlonXP
őstag
-
bon
őstag
Akinek fent van a RTM sziváárgás megnézné, hogy még mindig benne van e a Windows 7 file recovery alkalmazás? A vezérlőpulton található.
-
Személy szerint tartok tőle, hogy a kiszivárgott build lesz a végleges.
Ha nem, akkor viszont az MS már most rohadtul el van késve azzal, hogy ezt megcáfolja.. -
Victoryus94
őstag
válasz
front3r #9814 üzenetére
Nekem Virtalis pc-n gondok voltak vele, szóval feltettem egy 30GB-s particióra.. rendszerindításkor kérdezi: Win7(part1), Win8(part2), Win8(part3) Android(part4).
Érdekes, hogy ha kiválasztom, melyikről bootoljon, újraindul, és utána azt tölti be (eddig nem kellett neki újraindulnia).
30gigás partición eddig linuxokat próbáltam, de egyik sem jött be nagyon (főleg hardver támogatás hiánya..) de egy kicsit a sebesség, és a szoftver korlátozottsága sem tetszett. -
AthlonXP
őstag
válasz
front3r #9813 üzenetére
"NVIDIA jobb, ennyi, tapasztalom. Hogy a háttérben pontosan mi volt, nem tudom... de eléggé buktaszagú lett az egész"
Persze, hogy jobb, hisz 10 játékból majdnem 6-7-et ők támogatnak! Elindítod a játékot és már tolja is a képedbe a nagy nvidia logót! Ami még nem is zavarna, vagyis a Borderlandsnál mondjuk baromira idegesített, mert nem is lehetett átugrani azt a szakaszt az elején, így ezzel is elment pár másodperc, amíg elindult a játék. Az első 1-2 alkalommal tök jó, ahogy elhülyül a kis robot a logóval, de sokadjára már idegesít!
Főleg annak a fényében, hogy az nvidia ezzel is erőlteti magát a "júzerre", hogy vegyen VGA-t tőlük.
A Rage esetében is ez volt, ott sokáig az AMD-sek nem is tudtak normálisan játszani a játékkal, mert akadt, ronda volt, stb. Érdekes módon az nvidiások nem panaszkodtak ( annyira ), meg lehet nézni a fórumokat.
Ami érdekes, hogy az AMD által támogatott játékok, nvidia kártyán is tudnak menni, már a megjelenéskor, de fordítva ez sokszor nem igaz. Oké, hogy minden gyártó a saját cuccait akarja eladni az embereknek, nincs is ezzel baj, de az nvidia az utóbbi időben sztm túlzásba viszi ezt, régebben azért ilyen nem volt.
Én is pont ezek miatt fogom lecserélni most az AMD-s kártyámat egy nvidiásra, mert elgem van már abból, hogy mindig várni kell egy driverre vagy patch-re, mire aránylag játszható lesz egy új játék ( persze azért vannak kivételek, szerencsére )!És hogy ON is legyen: Az Enterprise verzióban megmaradt a funkció, hogy a háttérrel együtt változik a tálca és az ablakok színe is?
-
pzstm
titán
-
front3r
őstag
válasz
Victoryus94 #9787 üzenetére
Nekem gyors volt több hét után is, mondjuk én nem a klienst használtam, hanem a szervert. De rendesen tele pakoltam mindennel, indult vagy 15 program, meg a server feature-ök nagy része sok-sok role-al. Sokkal jobban ment mint a 2008 R2, vagy a Win7.
Igaz SSD-ről tolom ,de itt is észrevehető volt a különbség.Szerintem ez alaplapi chipsettől is függ, mármint a sebesség. Volt is olyan, aki leírta itt a tapasztalatát ezzel kapcsolatban.
Sorry, ez mehetett volna 1 hszba.
[ Szerkesztve ]
-
front3r
őstag
válasz
janos666 #9811 üzenetére
Én már lemondtam az ATi/AMD-ról. Eleinte nagyon szépnek tűnt hogy tenni akarnak a PC-s játékért, volt is valami felbuzdulás, de nem lett belőle semmi. NVIDIA jobb, ennyi, tapasztalom. Hogy a háttérben pontosan mi volt, nem tudom... de eléggé buktaszagú lett az egész. Meg ha annyira tenni akarnak a PC-s játék "megmentéséért", akkor először írjanak egy normális drivert.
Amúgy a PC-s játék most is életképes lenne, Diablo 3-ból 10 milliót adtak el május 15 óta. Mi ez, ha nem siker? Bár sajnos nem sikerült túl jól, ha egyszer kijátszod akkor tényleg fasza, de az után ellaposodik...
-
Na én tegnap visszamentem 7-re. A 8 nem volt rossz, de az RP hibái kikészíttek.
Ha majd vissza jön a másik vinyó megnézük a végleges végleges rtm-et és ha úgy lesz, akkor megveszem. Addig meg a 7 marad. -
-
fatal`
titán
Nem egészen, mert az MSDN release aug 15, a maps meg aug 20. Okt 26 a bolti megjelenés, de már az első releasere a drivereknek illendő volna elkészülnie, win7en már az rchez megvolt az összes driver a saját gépemhez és jól működtek a radeon driverek is, pedig ott is volt wddm verzió növekedés (1.0 -> 1.1).
-
Victoryus94
őstag
válasz
mfercso #9808 üzenetére
Most biztos nem, majd decembertől.
Azért nem októbertől, mert még hardverek nincsenek hozzá mind. (pl webkamerám nem működik.. logitech -.-')
És azért nem most, mert most még hivatalos Windows8 sincs a nyilvánosság előtt.
"annak pc-hez kevésbé értö ismerösei az most vagy áttéríti őket win 7röl win 8ra vagy nem"
Egyébként szerintem a papok dolga, hogy térítgessék az embereket.. nem a szervizelőké.Ui.: még soha nem volt szervizbe egyetlen gépem sem.
[ Szerkesztve ]
-
mfercso
tag
Egy biztos aki pc szervizbe dolgozik és vannak pc-hez kevésbé értö ismerösei az most vagy áttéríti őket win 7röl win 8ra vagy nem én 1 hónap proba idöt adok amibe a userek átrághatják magukat a dolgokon és Ha nem teccik és nem tudnak vele együtt élni akkor szépen megy vissza a win xp vagy win 7 ghostal ez pillanatok alatt megoldható.
A lényeges dolog nem a mi dolgunk megmondani hogy mi a jó vagy rossz hanem ezt a usernek kell eldönteni.
Ami viszont 100% hogy a válalatok Nem fognak átálni win7-röl win8ra.
Egyébként nyugodtan tartsatok paranoiásnak de én nem hinném hogy ez a Végleges win 8 majd ami a msdn-re felkerül az már ténylegesen az lesz.
[ Szerkesztve ]
-
mdraco
őstag
Látom tableten is jól sikerült [link]
-
RI/OS
őstag
A telepítésnél lenne két opció:
-Classic desktop
-MetroClassicnál meg nyoma sem lenne a metrónak.A csempének, meg ilyen bullshiteknek.
Rohadt nagy siker lenne az OS.
De így tényleg vista 2 lesz belőle
Céges gépekre a kutya nem fogja felrakni, mert azt várhatod hogy Marika néni majd csempézik, meg kattintgat majd 3x annyit mint amennyit win7-ben kattintgatott... Windows 7-ről is nagyon kevesen fognak váltani, mert konkrétan csak lebutult az os azóta, de az alapvető dolgokat meg problémásabb elérni..
De úgylátszik a windows phone akkora siker volt, hogy mindenképp ezt a vonalat akarják erőlteni
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Victoryus94 #9801 üzenetére
mi szarabb miért?
-
Victoryus94
őstag
Én meg majd akkor gazdagítom ballmert, ha olyan gépet készít, ami használható. Amíg szarokat gyárt, addig hadd ne fizessek már azért, hogy szarról szarabbra váltsak :/
(#9800) tDr1v3r
Valószínűleg igazad van, de jó lenne, ha nem ez lenne a végleges. Legalább azokat a kiba*ott asztali ikonokat metrósítanák, és nem olyan lenne a gép, mintha 2 oprendszer lenne rajta egymás mellett. Mert akkor felteszem mellé az androidot (akár virtuálisan).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- Ukrajnai háború
- Milyen routert?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sweet.tv - internetes TV
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- További aktív témák...