Hirdetés
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- 10x-es zoomkamerát visz a Realme Barcelonába ultravalónak
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Pontosan ekkor érkezik a One UI 7
- Netfone
- Google Pixel topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
beteg
őstag
Win8 hosszú 7végém volt. Teszteltem.
Távoli asztalal kapcsolódni hozzá egy kínlódás, a startmenü hiányzik, mint állat, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy a COD MW3 atom befagyasztotta a gépem rendszeresen. Próbáltam gyári driverrel és az aktuális nv driverrel. Kíváncsiságból feltettem a RedAlert 3-at, a CitiesXL 2011-et, azok egyszerűen programhibával elszálltak időnként. Egyedül a Crysis 2 ment rendesen.
Visszaraktam most a Win7-et. -
Marci__
tag
válasz
bzoley #11790 üzenetére
Én tudnám szeretni az élő csmpéket, de most még a legtöbb inkább zombi csempe, nincs egy óra, vagy RSS olvasó app sem, amin rendesen frissülnének a dolgok. Tényleg túl kötött és buta az egész, appoknak asztali gépen szvsz semmi értelmük. De az milyen király lenne, ha tényleg szabadon testreszabható lenne, mondjuk a mail csempét öt sor magasra nagyíthatnám, és rendesen mutatná a leveleket. Vagy ha interaktívak lennének, beviteli mezővel, lehetene csempéről csetelni stb., anélül, hogy meg kéne nyitni az alkalmazást.
Vagy a desktopra is ki lehetne pakolni őket.
Február óta használom, és látok benne fantáziát, de egyelőre nem vagyok elájulva tőle, majd a 9-es talán. -
törölt tag
Árfolyam csempe van? Mert a Down Jones az nem nagyon izgat, sajna nem vagyok tőzsde guru
, de a €- Ft $-Ft és Font- Ft rfolyam igen, és Win 7 alatt ez nekem frankón megvolt oldva.
-
bzoley
veterán
válasz
harry3 #11792 üzenetére
Mondjuk ettől a kipróbálás joga őt is megilleti. És az egész rendszerre vonatkozóan írtam, a "metro-gyűlölet" perpill jogos probléma addíg, amig méretlenül fifty-fifty ossza meg a felhasználókat. Mindkét tábort lehet fikázni, idiótázni, de odáig már süllyedni kell.
Most ez az időszak van. Sokan kipróbálják, majd' ennyien véleményt írnak. Az hogy ez most majdnem fele-fele, arról sajnos nem a felhasználó tehet, hanem a vélemény tárgya. Nagyon rosszul lett tálalva, ráadásul sok ferdítéssel. -
NZKK
tag
válasz
bzoley #11785 üzenetére
Ez w8 topik, nem hekkeljuk vissza a start menut topik. Jo rajottem te utalod, oke.
s mondtam kezd rohadtul unalmas lenni ez a start menu tema. Vagy beletorodik, vagy hasznal mast, vagy csinal sajat os-t. De az mire jo ha mindenki itt veri a nyalat?
Amugy en most sem kerdeztelek teged, szoval nem tudom minek kell itt ugyvedeskedni.
-
-
harry3
őstag
válasz
t72killer #11788 üzenetére
Egyébként, mikor először rápillantottam, akkor először én is furcsálltam az egészet.
Persze hogy furcsa, de egy idő után meg lehet szokni és ki lehet tapasztalni.(#11790) bzoley: "max megkérdezhető, hogy mi a picsának rakta fel, ha semmi nem jó neki"
Ez az.[ Szerkesztve ]
-
válasz
fatallerror #11789 üzenetére
Kb annyi idő átláthatóbbá tenni igen,de aki nem is próbálja megszeretni annak úgyis mind1
-
bzoley
veterán
válasz
harry3 #11786 üzenetére
Az, hogy megjelent-e, egy más dolog. Amíg ide le lehet írni, addi nyilván bárkinek lehetősége van rá, legyen az egy korábbi verzió. Az, hogy az illető miért rakta fel, az ő dolga, max megkérdezhető, hogy mi a picsának rakta fel, ha semmi nem jó neki. Viszont úgy általában az OS-re kevés a panasz, panasz jellemzően a metrora van, aminek oka lehet a hobbiból fikázás(nem hiszem, hogy ez lenne a jellemző ellenben a másik oldallal), lehet a megszokás miatti siránkozás, de lehet felháborodás is a butítások, megkötések miatt. Nekem sem, és másnak sincs olyan jóstehetsége, hogy megmondja, az illető melyik csoportba tartozik.
Biztos van/lesz, aki visszatér a régi, neki még tetsző OS-re, de vannak itt olyanok, akik metro-gyűlöletük ellenére kitartanak a Win8 mellett, megtanultak együttélni vele.ricshard444:
Kilapult a Hummer alatt[ Szerkesztve ]
-
fatallerror
addikt
válasz
ricshard444 #11787 üzenetére
az a baj h az ms tényleg elég ocsmány színösszeállításban mutogatja a marketinganyagain és ezért ocsmányozzák le mert addig sem jutnak el h na azért biztos személyre lehet szabni.
de ha szán rá az ember 2-5 percet akkor igényesre és átláthatóvá lehet tenni ettől függetlenül nem sokat látom mert eddig se nagyon használtam a startmenüt : D keresek benne meg programot nyitok megez a legjobb "out of the box" win, felraktam és az ég világon semmit nem kellett csinálni, ment minden (jó mondjuk a netet a routerem miatt nem kellett belőni)
-
t72killer
titán
válasz
harry3 #11786 üzenetére
Illetve hogy a HSZ-ok kb fele a startmenü hiánya miatt/új ui megléte miatt siránkozik. Ha az ember praktikus infókat keres - pl akksiidők, teljesítmény, progik kompatibilitása - mintha tűt keresne a szénakazalban...
Pl az, hogy a visual studio, vagy az inventor - amiknél aligha nézelődhet az ember alternatíva után, lévén munkaeszközök - csak trükkel installálódnak, és kérdéses a stabil működés, talán 2 hsz.-ban van említve. Való életbeni akksitesztet egyenlő feltételekkel lejátszva nem láttam még.
-
válasz
fatallerror #11783 üzenetére
Nemvágom,az új Metro "start menü" sokkal átláthatóbb
bzoley: Áh te is ittvagy Walter? Hogymegy a Prius?
[ Szerkesztve ]
-
bzoley
veterán
"11782: feltétlenül szükséges ilyenekkel teleszemetelni a topikot? ez nem költői kérdés"
Ez a Win8 topic, nem NZKK játszótere, és nem értem miért fáj neked, ha valaki megoszt egy Win8-hoz készült alkalmazást olyanokkal, akik hasonlót keresnek. Tetszik, nem tetszik, akadnak olyanok(nem is kevesen), akiknek nem tetszik a "modern"ui, vele az új start, ettől még nekik is ugyanolyan joguk van ide írni, kérdezni, egymást segíteni. Nem kell szeretni, nem kell hozzászólni, főleg, ha nem kérdeztek, de minősíteni őket semmilyen jogod nincs, nem vagy különb náluk.
-
NZKK
tag
-
old-dog
aktív tag
Akit esetleg még a klasszikus start menü érdekel ezzel Itt megoldható Win8 támogatva van a legfrissebb verzióban.
[ Szerkesztve ]
-
NZKK
tag
"lehet mappákat csinálni egyéni ikonokkal (pl játékok, rendszer,..)"
Itt is lehet, egyéni ikonokat is ki lehet tűzni. Bezony.
"ha leviszem az egeret a sarokba, egyből előjön, win gombot megnyomva sokkal gyorsabban keres mert nem kell külön rákattintani hogy pl a beállításokban akarsz keresni"
Most komolyan arra a 0,1mpre izgulsz rá?
"lehet témázni, testreszabni, teljesen, pl ha nem tetszik vmi akkor kiveszed"
Metrót is lehet témázni, van vagy 22 téma.
Testre is szabható oda viszed /húzod/ a csempéket ahova nem szégyelled.
Ki is veheted akár melyiket ha nem tetszik. -
soundsonic
aktív tag
Ha már itt tartunk.. szerintetek a kezdőképernyőhöz (Modern ui-hoz)lehet majd letölteni témákat? A gyári nem nagyon jön be
[ Szerkesztve ]
-
skyli
senior tag
válasz
dergander #11776 üzenetére
Szerintem meg a classic startmenü sokkal jobb.
-nem fullscreen
-lehet mappákat csinálni egyéni ikonokkal (pl játékok, rendszer,..), almappákat is
-ha leviszem az egeret a sarokba, egyből előjön, win gombot megnyomva sokkal gyorsabban keres mert nem kell külön rákattintani hogy pl a beállításokban akarsz keresni
-lehet témázni, testreszabni, teljesen, pl ha nem tetszik vmi akkor kiveszedsztem sokkal jobb
én nem is használom a metrót semmire
-
Sziasztok!
Az miért van hogy a metros felületen, ha elkezdek gépelni, akkor nem történik semmi? Eddig ugye egyből el kezdett keresni a gépen.
-
gyulank
addikt
Sziasztok!
Van azóta valami lehetőség arra, hogy ezt a témát alkalmazni lehessen valahogy Windows 8-on? -
rita7107
aktív tag
Sziasztok.
A win 8 pro 90 napos próbaverziója letölthető, vagy csak az enterprise?
Ezt ha majd megveszem a véglegest, akkor tudom majd aktiválni?
Vagy hagyjam még a CP-t a véglegesig... -
Johnny001
senior tag
válasz
csucsbicep #11767 üzenetére
Hi!
Nincs mit
Belakott Win7 mellé lett feltéve, ráadásul még van egy XP is a gépen. Valahogy jobban bízok ebben az Easeus-ban, mint a beépítettben, de lehet csak azért mert a másikat még nem nagyon próbáltam.
A lényeg majdnem kimaradt, a linken mindjárt meg lehet nézni a dual boot kérdést is!
By.: Johnny
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
icons
addikt
válasz
mdraco #11764 üzenetére
Nekem is tetszik így. Egyébként ugyanazt kell csinálni, mint eddig, hogyha keresel egy programot:
Windows gomb, majd elkezded gépelni a nevét, az OSnek ez a része mit sem változottHiányozhat még az, hogy fel vannak sorolva a programok, amiket gyakran használsz, de ez részben az előbbivel, a tálcával, vagy a Modern UI-vel szerintem kiváltható.
Tehát szerintem is érdemes egy esélyt adni a Start menü nélküli életnek, de meg tudom érteni, ha valakinek hiányzik, így hát szíve joga valamilyen formában úrjaéleszteni!
[ Szerkesztve ]
-
mdraco
őstag
válasz
szabeska #11761 üzenetére
El kellene már fogadni hogy nincs start menü, nem érdemes ilyenekkel gányolni.
Mikor először felraktam, én is felháborodtam hogy mi a sz*r ez, de egy idő után kezdtem megszokni, most már nem is hiányzik, nem tennék fel start menüt. Jó a metro ui úgy hogy nem használom az appokat. Kell haladni -
szabeska
addikt
start menü alternatíva
-
wwhy
veterán
Bíztam, h az RTM felismeri a HP 10xx nyomtatókat, de sajnos nem
Lehet gányolni tovább.
A sidebar hiánya - még ha megoldható is - számomra fájó hiányosság ... -
Johnny001
senior tag
válasz
csucsbicep #11756 üzenetére
Hi!
Vagy létrehozhatsz akár sima partíciót is, én így tettem. Első induláskor meg kell adni, hogy a win7 legyen az elsődleges. Van beépített partícionáló is , de én Easeus-t használtam.
Így, választható melyik induljon el és nem startol újra feleslegesen, ha a 7-est akarod használni.
By.: Johnny
-
Воланд
titán
válasz
csucsbicep #11756 üzenetére
-
csucsbicep
nagyúr
Van rendes kulcsom 8-hoz és fel akarom tenni. Viszont a gépen 1 partíció van és azon egy 7 ultimate, ami be van lakva, játékok, munka stb.. Nem akarom letörölni, mert fél nap mire mindet visszarakok. Ötlet?
-
icons
addikt
válasz
soundsonic #11752 üzenetére
vlevi pont azt írta, hogy teljes értékű a rendszer! (eltekintve persze a 90naptól
)
-
BeeNiTTo
tag
Set Custom Picture As Start Screen Background In Windows 8
nekem az egyéni háttér még nem működött de szinet tudtam változtatni, nem aktivált rendszeren
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz
t72killer #11750 üzenetére
"Kérdés, mi hiányzik a próbaverzióból, ami a teljesben megvan?"
Szerintem semmi. Ez nem olyan próbaverzió, mint (láttam már ilyet) valamelyik képszerkesztő shareware program. Mindent lehetett vele csinálni, csak a save gomb volt letiltva...Itt a korlát a 90 nap. Kell is, hogy minden funkciójában működőképes legyen, mert ezt a verziót (mármint az Enterprise Evalt) azért adják ki elsősorban, hogy a cégeknek legyen lehetőségük vásárlás előtt tesztelni, hogy hogyan működik. Ne a vásárláskor szembesüljenek azzal, hogy ezmegaz nem megy.
-
t72killer
titán
A registryből kell kipucolni őket vagy kézzel vagy ccleanerrel.
#11749: igen, úgy néz ki, műxik vele a rearm parancs. Kérdés, mi hiányzik a próbaverzióból, ami a teljesben megvan?
[ Szerkesztve ]
-
NZKK
tag
ezt innen hogy lehet kitörölni?
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
Nálam F12 a bootválasztó menü.
Köszi mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Victoryus94 #11745 üzenetére
Ez alaplap függő. A notimban F2 a BIOS, és F12 a bootmenü. Az asztalin DEL a BIOS és F12 a bootmenü. Sokkal egyszerűbb így kiválasztani a booteszközt, mint a BIOS-ban állandóan átírni.
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
Bocsanat az amator kerdesert, de hogy kell pendrive-rol telepiteni a win8-at?
-
szabeska
addikt
Köszönöm!
-
szabeska
addikt
Természetesen 64 bites rendszer alatt.
-
szabeska
addikt
Üdv! Intel prociba integrált hd 2000-es vga-t használok, vajon ezért írja a rendszer hogy 4 gb ramból 3,xy használható? Levon magának a memóriából? 7-esnél ezt nem tapasztaltam, vagy csak nem vettem észre...
-
wwhy
veterán
-
mfercso
tag
Sziasztok nekem 1 apró kérésem lenne összetudnánk írni 2-3 hsz-be azokat a kis programokat amiknek a linkeit eddig fel töltöttétek ?
Tudom vissza is lapozhatnék a elözö 100 oldalra de igy gondolom egyszerűbb és ha nektek sem nagy fáradtság Én nagyon megköszönném Kis program alatt a startmenü átálitó progit értem vagy ami startmenü ként viselkedik meg a többi hasonlóan kis és hasznos programot.
Ami azt illeti én teljesem megszoktam a win-8 ast nem törölném le de mivel rendszergazdának tanulok fontos ismernem a rendszer újításokat.
-
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
válasz
hudyfiu #11728 üzenetére
Gondolom te is felraktad már egy pár notira, amiket a 7 eléggé belassított.
Szóval köszönjük a nagy szavakat.
Meg olyan gépekre is, amik max 2 giga memóriával rendelkeztek, és elég gyenge videó megjelenítővel. Amit a 7 aerója lazán befalt.
Köszönjük a hozzáértő hsz-edet.
Sok ilyen van mint te. Kár volt bejönnöd ebbe a topikba.[ Szerkesztve ]
-
hudyfiu
senior tag
válasz
Alister71 #11725 üzenetére
Azért nem kellene túlzásokba esni.
Közismert hogy a Microsoft csak a táblagép és telefonos rendszer miatt adta ezt most ki.
Mivel nem sok esélye van hogy használtál már ilyen táblagépet de még telefont sem hiszem ezért nem kellene ennyire nagy szavakat használni.
Azért mert van benne 1-2 új funkció amit talán 1 héten 1x használni fogsz attól még nem kellene a 7est ennyire leírni.
Sebességben bizonyítottan 5, max. 10% sebesség javulás van az új rendszer esetében, belakott rendszer esetében pedig nullázódik ez a szám jelenleg ezért nem hiszem hogy egy win98-hoz kellene hasonlítani.
Ha pedig te is az 1000 éve telepített win7-et cserélted win8-ra akkor meg ne csodálkozz ha gyorsabb az új rendszer.
Sokan esnek ebbe a hibába. -
vlevi
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #11724 üzenetére
Hát igen. Nem vagyok a rendszeres újratelepítgetés híve, de azt azért el kell ismerni, egy frissen felrakott rendszer marhagyors, legyen az XP, 7, vagy 8. Aztán, ahogy kezdi belakni az ember, meg felrak vírusírtót, egyebet, akkor lassul folyamatosan, észrevétlenül.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #11724 üzenetére
Én akkor sem térnék vissza a 7-re, ha fenyegetnének. Minek egy sokkal butább és több erőforrást igénylő rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
-
Skynet258
veterán
Anno a CP járt nálam virtuális gépben, 4 mag, 8 GB RAM, SSD... hát baromira nem tetszett, sebessége sem (ezt mondjuk betudtam a virtuális gépnek), kinézete sem, csempés baromság sem... Aztán most gondoltam egy merészet, Win 7 teljes mentés, Win 8 fel... és meglepő, de tetszik. Csempéstül, mindenestül. A Start menü pl. már fél nap után nem hiányzott, pedig előre leszedtem már "Start menüt varázsoló" programot, mondván ez lesz az első úgyis, amit felteszek. Hát nem, elérek mindent ugyanúgy, ahogy eddig is.
Nem mondom, hogy nem kell kicsit másképp állni a használathoz, mint eddig (én pl. nem használtam nagyon soha gyorsbillentyűket), de ez nem feltétlenül rossz. Csak más.
Aki ódzkodik, vagy látatlanban szidja, annak javaslom, lépje meg a fentieket, próbálja ki, lehet mégiscsak bejön majd... Ha nem jó, akkor max egy óra, és vissza lehet térni az előző állapothoz. -
Breeze
aktív tag
üdv!felraktam (x64 enterprise hun msdn) ugyan azon a notin ugyan az a játék kb 2x gyorsabban szebben jobban fut hihetetlen ha nem látom nem hiszem el,inditás és leállitás,újrainditásról nem is beszélve!
ez egyszerüen eddig szuper!
-
Zjunior
veterán
http://windowsupgradeoffer.com/
15€ nekem megér egy upgrade!
Nemrég vettem Lenovo laptopot!
Nemsokára kiderül, hogy megy-e! -
xmaas
őstag
Sziasztok van egy kis problemam windows 8 ban vannak furcsa fenyes csikok a kepernyon ez megvolt Windows 8 consumer preview ban es most a windows 8 professional RTM ben is ,kiprobaltam tobb fajta grafikus drivert de ugyan ugy csinalja
7 es windows volt azelott felrakva es ott nem voltak ezek a csikok szoval nem hiszem hogy a kartyaval lenne a gond amugy egy asus 5770
Par kep a dologrol Kepek
Ha van valakinek otlete mit lehetne csinalni szivesen meghalgatom
-
-
soundsonic
aktív tag
Kisit visszamentem dolgozni a win7 particiómra és 3 nap win8 használat után tök üresnek tűnt. Hiányzott a csempe, nem tudtam ide oda kattingatni
[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
válasz
Krissz5435 #11707 üzenetére
Ja igen rá jöttem, de kösz, hogy leírtad másnak is jól jöhet. Elsőre nem tudtam mi van vele
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
medek3 #11705 üzenetére
Tapasztaltam hasonlót DP, CP, RP verzióknál is. Nálam a megoldás az volt, hogy kikapcsoltam mindenféle (számomra) szükségtelen háttérben futó alkalmazást. Pl. indexelő szolgáltatás, hibernáció, swap file, rendszer-visszaállítás, előtöltés-szolgáltatás, windows search, töredezettségmentesítő stb. Ezután gyorsabb is lett, és nem tapasztaltam ilyen fagyásokat.
[ Szerkesztve ]
-
medek3
aktív tag
sziasztok!
Nálam olyan probléma jelentkezett, hogy fél percre teljesen lefagy, nem reagál semmire aztán magához tér. Nem fut semmilyen komolyabb program.
Ezt már csinálta a béta verzióknál is.
Notebook on használom, dual core és 4Gb ram. -
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
Victoryus94 #11699 üzenetére
Kösz a tippet, megkeresem a Pro változatot!
(#11701) @Ronam - Feltételezem, inkább a szervertől függ. Ha MS-nek egy amerikai szerveréről töltődik, ott most csúcsforgalom lehet, mert nappal van.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc
- Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii (Steam)