Hirdetés
- iPhone topik
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- 10x-es zoomkamerát visz a Realme Barcelonába ultravalónak
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Pontosan ekkor érkezik a One UI 7
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rita7107
aktív tag
Ami nem tetszik a win8-ban, hogy 1-2 program (pld. outlook) ha elindítom a metro ui-n, akkor is átlép a régi asztal képernyőre? Miért? Minek?
Vagy ezt meg lehet változtatni? Ha igen hogyan? -
bpx
őstag
válasz
tejeskifly #11990 üzenetére
-
janihunk
senior tag
Arra van esély hogy ezt a progit: TrueTransparency továbbfejleszti valaki? XP re van írva de win8 van is remekül tudja aktiválni az aero-t. Csak dupla fejlécem lesz tőle sajna. vagyis ha megnyitod a sajátgépet akkor a fájl sajátgép és nézet duplán jelenik meg.
-
janihunk
senior tag
Az RP-t meddig lehet használni?
-
Deadlife
csendes tag
Sziasztok,
Előre is elnézést ha már volt ilyen kérdés de nem találkoztam még vele.
Amióta felraktam új wint (win 8 enterprise msdn hun verzió) bal felül asztalon random felvillan a hangerőszabályzó csúszkája... youtube-filmnézés közben is persze van hogy 5 perc van hogy 20 mp után.Nem találtam opciót amivel kikapcsolhatnám a konfigom zavarhat be valamit ugy érzem.
Minden telepitve korrektül, vga-hangkari egyebek...Ötletek esetleg vagy fordult másnál is elő már esetleg? -
polonic
félisten
Egyébként említette valaki a mountolást.
Most néztem meg és ha egy isot mountolok, akkor az külön meghajtóként látszik.
-
tejeskifly
aktív tag
Információim szerint msdnaa-n 25-től lesz elérhetővé téve a pro változat. Legalábbis akkortól van lehetőségük az egyetemeknek elérhetővé tenni.
Valaki tud esetleg valamit, hogy pl az szte mennyire veszi sietősre a dolgot? (bár gondolom Dévényi nem erőlteti)
Csakmert használnám már, ellopni nem akarom, és ha van jogtiszta dologra lehetőségem ingyen, nem adok ki érte súlyos pénzeket.
[ Szerkesztve ]
-
mdraco
őstag
válasz
Krissz5435 #11984 üzenetére
Én is
A letöltéshez szükséges az email.
-
RI/OS
őstag
Ki milyen csempéket használ a storeból?
Mondhatnátok egy-két jót
-
vlevi
nagyúr
Mégegy kekeckedős, trollkódos kérdés. Van abban valami logika, hogy bizonyos helyeken, ha nyomkodom az ESC billentyűt, akkor hova jutok vissza? Természetesen a metró felületre gondolok.
Pl. megnyomom a start gombot, bejön ez a csodavalami, aminek a nevét sem tudjuk
Elkezdem írni, hogy cle De rájövök, hogy nem ez kell. Nyomok egy esc-t, erre bejön minden alkalmazás. Nyomok mégegyet, akkor eltűnik a keresősáv, de minden alkalmazás ott virít a képernyőn. A következő ESC-re viszont visszahajít a desktopra. WTF??? Miért nem a startmenüre dob vissza?
Nekem az ilyen apróságokkal van a legnagyobb gondom, nem tartom magam 1.0-s júzernek, de azért néha nem értem, merre is járok. Az pl. zavar a metró felületben, hogy eggyel vissza menni nem lehet, csak egyből a startra. Tudom, a bal felső sarokban ott a task váltó, de mégse az igazi... Mert, ha úgydöntök, hogy bezárom az alkalmazást, akkor a start képernőre kerülök, és nem oda, ahol előtte voltam.[ Szerkesztve ]
-
mdraco
őstag
válasz
Krissz5435 #11982 üzenetére
Azokat úgysem tudja sokáig használni, jobban járna ha kipróbálásként letöltené a 90 napos próbaverziót [link], csak egy microsoft-os email fiók kell.
-
Krissz5435
aktív tag
válasz
Ice&Lime #11981 üzenetére
Igen lényegtelen.
Ha a bizonyos rossz csúnya dologra vetemedsz(torrent) akkor az megkavarhatott, de ha így állunk válaszd az msdn-t az biztos megfelelő lesz, mert a korábban feltöltött rtm megnevezésünek némelyiknek az isoja csak bootolhatóvá lett téve, de ebből nagyon minimális esetben bajod is származhat(pl nem bootol
).
-
vlevi
nagyúr
válasz
fatallerror #11971 üzenetére
Na, akkor kérek tőled egy Win+Printscreent a Prohardver főöldaláról, IE10 alól
Én sem állítottam semmit, Win8 Enterprise Eval, Catalyst 12.8, satöbbi. De valójában majdnem mindegy, mi van fenn, már az első letölthető bélánál észrevettem ezt a förtelmet, és azóta nem változott.
Ja, talán annyit változtattam, hogy a Windows desktopon a Win8 telepítő által alapból beállított 125%-os nagyítást visszavettem 100%-ra. -
Ice&Lime
veterán
válasz
Krissz5435 #11976 üzenetére
na jól van, én ebből semmit sem értek, nekem ez érthetetlen.
akkor ha az emberke aki felteszi bármelyiket, tök ugyan azt teszi fel, de még sem, mert vagy az rtm-eset vagy az msdn-eset, de amúgy tök mindegy, mert ugyan azok teljesen.
ez értelmetlen. -
Ice&Lime
veterán
válasz
Krissz5435 #11974 üzenetére
és nincs a kettő között semmi különbség?akkor meg minek van megkülönböztetve, ha nincs?
-
Ice&Lime
veterán
az rtm és az msdn között van valami eltérés, valami funkció amit egyik másik nem tud?
-
-
Armahun
addikt
válasz
fatallerror #11966 üzenetére
Nálam is ugyan ilyen.
Valamit nem sikerült rendesen megírni a srácoknak. Átlátszó ablakokat előhívva szétesik az egész asztalkép.
Pedig a legújabb win8-as vga driver van telepítve.polonic:Azt próbáltad már, hogy a penen kívüé mindent lehúzol a gépről, hogy akkor meg e találja?
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
8 gigás corsair flash voyager a cucc.
Hdd-nél keressek mit? Ha a hdd-re nyomok, elindul az aktuális rendszer. . .
-
vlevi
nagyúr
Na, és akkor egy új kérdés. Win8-ban mitől olyan ratyik a betűk? IE-ben, Office 2013-ban, sőt, még a Windows intéző egyes részein is.
Sejtem, hogy miért, a cleartype máshogy működik arrafelé, de a kérdés megmarad. Miért???Az IE-s képen látszik, hogy az összehasonlítási alapként szolgáló Firefox teljesen normálisan néz ki, viszont az IE már-már az olvashatatlanság határát súrolja.
A Windows Intézőre is itt egy példa. A "Képernyőfelvétel" szöveg a címsorban elég tré, viszont a file listában teljesen rendben van. Ha ránagyítok, akkor látszik a különbség, a címsorban csak szürkeárnyalatos a cleartype, viszont a file listában színes.
Egyébként van valami oka annak, hogy ilyen lett? Hardveres gyorsítás, vagy mi a bánat?
A Cleartype-ot is marha sokáig tartott megszokni. Illetve megszokni nem sikerült, csak más nem lévén elfogadom, mert kikapcsolva mégrosszabb, hála neked MS. XP alatt még nem volt szükség a CT-ra, mert az ott használt betűtípusok elfogadhatóan néztek ki anélkül is. De aztán jött a mindent elárasztó Segoe betű, ami bemászott az Office-ba is, és mostmár XP-n is förtelmes az office menüje CT nélkül, mert Segoe-t használ, átállíthatatlanul.
-
polonic
félisten
Nem megy a boot az usb-ről.
Hiába választok bármilyen usb boot eszközt a bootnál, nem látja a gépem.
-
mdraco
őstag
Valaki próbálta az amd e-350 apu-val szerelt gépen a windows 8-t? És mi a tapasztalata?
-
Armahun
addikt
A bal alsó sarokból előugró "start kockát" át lehet tenni a bal felső sarokba?
Fenn használom a tálcát, jobb lenne mellette.A másik dolog amiben szeretném a segítségeteket kérni az, hogy eg kölön merevlemezre telepítettem win 7 mellé.
Az a bajom, hogy mikor a hetest indítom állandóan konzisztenciát akar ellenőrizi a nyolcas partícióján. -
-
Alister71
nagyúr
válasz
dergander #11946 üzenetére
Na de épp itt a lényeg, amiről már beszélek pár napja. A régebbi gyengébb gépeken is sokkal jobban fut mint a win 7, ezt most vallotta be bloody steve. Ezért nem értem, hogy lehet még mindíg ott tartani, hogy startmenü és színek.
Bár nekem eleve tetszik a kék, a fal is az, sőt én még az alapértelmezett hátteret se szoktam lecserélni a Vista óta. Az XP-n a lanka az eléggé gáz volt, de a többivel nem volt semmi bajom. most is ez a sárga virág virít az asztalomon.[ Szerkesztve ]
-
mQWeXgsf
aktív tag
válasz
fatallerror #11944 üzenetére
Ennyire zavar a MODERN UI-s hátterem? LOL
-
mQWeXgsf
aktív tag
válasz
Krissz5435 #11938 üzenetére
Nem talált, mert egy /egymagos/ 2500-as Athlon XP + 1GB DDR1 RAM-al használom a rendszert, ami így kb 30-40%-al gyorsabb mint WIN7 alatt. Ez a fő ok amiért használom, és úgy használom ahogy nekem tetszik, még ha ez itt egyeseknek valamilyen rejtélyes okból kifolyólag szúrja is a szemét.
[ Szerkesztve ]
-
Boonen007
őstag
válasz
mQWeXgsf #11940 üzenetére
Milyen kétségbeesésről beszélsz te ember? Minden ott van a szemed előtt, pofon egyszerű a dolog. Azért mert te így állsz hozzá a dolgokhoz az már az egyéni problémád. Mi lenne ha csak a saját magad nevében nyilatkoznál, és nem az elképzelt barátaidéban is?
Imádom az ilyen embereket, akik meg akarnak győzni, hogy de ez akkor is sz@r neked!
[ Szerkesztve ]
-
Krissz5435
aktív tag
-
mQWeXgsf
aktív tag
válasz
dergander #11934 üzenetére
Igen URAM! Már törlöm is! Igaz, hogy minden tekintetben jobban szeretem a 8-at mint az előzőeket, de ha neked nem tetszik a MODERN UI-t idéző hátterem, és a "fabrikált" start menüm, akkor nincs mit tenni. Köszönöm, hogy diagnosztizáltad a látens ízlésficamomat, és remélem így már jobban fogsz aludni...
-
Alister71
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #11927 üzenetére
Lassan felébrednek a csipke rózsikák is mély álmukból, és ha lesz még olyan aki eredeti rendszert használ, az nem a startmenü hekkeléssel fog foglalkozni, meg azzal, hogy tegye tönkre a rendszert, hanem azzal hogy megismerje és megszeresse.
-
negyedes
addikt
beats audios lapija van itt valakinek?
-
t72killer
titán
válasz
Taifa Díaz #11927 üzenetére
linux kernelt a mocsoknak, ne nyekeregjen
-
mQWeXgsf
aktív tag
-
negyedes
addikt
feltoltam en is az enterpriset vhdre. repul a cucc, de erossen szokast igenyel
-
harry3
őstag
válasz
Ice&Lime #11922 üzenetére
Ha a Kezdőképenyőn van megnyitva az alkalmazás, akkor azt úgy lehet bezárni, hogy a képernyő tetejére kell mozgatni az egeret, majd amikor megjelenik a kéz, bal egérgomb nyomva tart és le kell húzni az ablakot a képernyő aljára, majd elengedni.
Modern UI![ Szerkesztve ]
-
BeeNiTTo
tag
[link]ez a rainmeter skin sem rosz megoldás annak aki hiányolja ,igaz ez nem start menü de van menülye és külön rkhatsz be programokat +weblapokat is
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
tök idegesítő, hogy amikor nézek egy filmet vagy hallgatok zenét nem tudom ki x-szelni, bezárni, majd amikor visszamegyek a metroba ott van, hogy milyen filmet nézek -folyamatban.
ezt nem lehet kikapcsolni vagy miért nincs kikapcs meg bekapcs gomb, hogy ne legyen már ott? -
mondomén
őstag
Miért állítja maxra a hangerőt minden egyes újraindításnál?
-
Drag77
senior tag
Sziasztok!
Én két monitorral használom és hiányoznak a win 7es gadgetek(CPu,LAN..stb). Van valami megoldás rá, vagy hasonló progi?
üdv Drag
-
BeeNiTTo
tag
+1 nekem is nagyon bejön !
-
dergander
addikt
válasz
Krissz5435 #11906 üzenetére
bocsánat az átsiklásért jövök neked 1sör1féllel
-
t72killer
titán
Egy érdekes dolgot vettem észre: win7 alatt az istennek se akart kapcsolódni a wifi a telefonon megosztott nethez és az otthoni dlink routerrel is baja van, de win8 alatt egy klikkre csatlakozik... (intel 4965agn)
[ Szerkesztve ]
-
mQWeXgsf
aktív tag
A Windows 8-at a Consumer Preview óta elsődleges rendszerként használom, teljes megelégedéssel. De nekem nem jött be a Metro felület, ki is irtottam. Classic Start Menu-vel hagyományos start menüre állítottam, + induláskor azonnal asztalra ugrik, + a sarkoknál előbukkanó metrós "maradvány" menük is le vannak tiltva. Viszont pdf olvasásra a metrós beépített pdf olvasót használom, mert nagyon gyors.
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Synology NAS
- Autószerelők, autószerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hálózatokról alaposan
- Leleplezte az új Radeon generációt az AMD
- További aktív témák...
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc
- Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii (Steam)