- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
micafighter
nagyúr
válasz
front3r #47547 üzenetére
Értem.
Én elképzelhetőnek tartom, hogy már kész a start menüjük, csak nem akarták egyből integrálni, hanem előtte megmutatták, hogy mit dolgoztak ki, hogy kapjanak visszajelzést. Ez ésszerű lépés lenne tőlük, mert ugye elég nagy visszhangot és elégedetlenséget váltott ki a startmenü hiánya, nem akarnak szerintem még egy hasonlót azzal, hogy nem olyan formában vezetik vissza, mint amilyenben a felhasználók azt szeretnék.
Továbbá annak függvényében, hogy mennyire pozitív a visszajelzés, már lehet, hogy akár 8.-án érkezik a start menü egy külön update-en keresztül.
-
front3r
őstag
válasz
front3r #15514 üzenetére
Én voltam figyelmetlen, mert itt van a válasz is, lol.
MÁS: A mai Microsoftos előadás szerintem igen jó volt, de alig láttam belőle valamit és nem csak a technikai gondok miatt. Alig várom hogy felkerüljenek a videók!
Ne felejtsétek el hogy holnap megint közvetítés, most fejlesztői szemmel, de még általánosságban is elég érdekes lehet!
Itt lehet regisztrálni a stream közvetítésre! -
randras
veterán
válasz
front3r #15417 üzenetére
Kösz! Ez a DreamSpark-os letöltő annyira minőségi, hogy le kell töltenem torrentről az érintetlen MSDN-es ISO-t, aztán majd aktiválom a DreamSpark-os key-el...
Viszont ott csak magyart találtam, meg angolból VL-t és N-t...
Röhej ez a betűjelezés, meg ez a letöltő program is, ami letölti a fájl 98%-ot aztán meghal.
-
afgk2012
tag
válasz
front3r #14819 üzenetére
De akkor minek írogatsz ide?
Szóval ha nem állok be dícsérni a w8-at, akkor el vagyok üldözve? Tessék mondani, ez mi? Azt hittem, hogy egy ilyen topik azért van, hogy mindenki elmondhassa a saját véleményét. Ezekszerint tévedtem. Csak és kizárólag fanok írhatnak ide. Hát bravó!
-
afgk2012
tag
válasz
front3r #14808 üzenetére
Másrészt meg sokkal élvezetesebb és könnyebb használni mint a 7-est. Neked nem jött be, nekem igen. Ennyi.
Persze, ez pontosan így van. De ha megengede még kiegészítenélek. Nem csak a régebbi windowszokat választhatom. Van még lehetőségem Androidra, Linuxra, MacOS-re, stb. is.
Én rengeteg jó dolgot látok az OS-ben és ki is használom azokat.
Mellébeszélsz, hiszen ezek között egyetlenegy sincsen aminek funkcionálisan ne lenne testvére a többi oprendszer alatt.
Na akkor itt az ideje 8-asba váltani azzal a bizonyos sebváltóval!
Mi vagy te, valami picipuha beépített manus? Nem, nincs itt az ideje. A gondolkodásnak, a mérlegelésnek van itt az ideje! Ha van másik és az jobb, ráadásul olcsóbb, vagy egyenesen ingyen van, akkor itt az ideje a picipuha új oprendszerét elfelejteni úgy ahogy van.
-
-
[DoN]$[LeoN]
tag
válasz
front3r #14557 üzenetére
Köszönöm, ez is hasznos, de még mindig nem jön fel semmi a keresésnél, pl. xe currency - tudom hogy van, nem találja, evernote, nem találja. néha jön irreleváns találat. Ezt hogy lehetne orvosolni? mert keresés nélkül appstore... hááát... sok mindenre nem jó
szerk. működik, bár az XE currency továbbra sem található, pedig van... de a többi dolgokat már találom.
Órát hogy tudok beállítani? hogy mutassa ezen az uj kezdolapon, hogy mennyi az idő?
-
válasz
front3r #14425 üzenetére
Én is ezt tapasztalom. Nem volt még olyan művelet, amire huzamosabb ideig kellett volna várnom. A boot idő tényleg megdöbbentő, pedig nincs SSD-m. Win 7 mellé raktam fel biztonsági okokból, de aug.15. óta egyszer indítottam csak el azt. Egyszerűen már sokkal szívesbben használom a Win 8-at. A SUS (Sony Update Service) kivételével az összes általam eddig is használt program megy rajta. Az akkuidő is érezhetően nőtt. Szóval fantasztikus rendszer.
-
mfercso
tag
válasz
front3r #11306 üzenetére
Ha bele gondolsz igy is nagy a profitja a Microfosnak még mekkora haszon fog bejönni nekik a win 8 eladásokbol az új táblagépből a media csomaghoz a win 8-ba ugyhogy még tetözik az eddig is bazi nagy profitjukat a op rendszer frissítésekről 15$ rol nem is beszélve. De meg kell hagyni hogy elég jó nyomják pénzügyi téren.
-
Glenda
addikt
válasz
front3r #10074 üzenetére
Erről is beszéltek, hogy hivatalosan csak a Windows 8 RTM és a Server 2012 RTM lettek bejelentve, ezen kívül semmi (VS, WindowsRT, Server Essentials); arra akarok kilyukadni, hogy tényleg nem viszik túlzásba a bejelentéseket.
Technet: abban egyetértek Thurrottal, hogy 150 dollárért tényleg nem várhatod el, hogy 10 kulcsot kapj csak W8-ból + ott van a többi szoftver (Office, Windows, Server). Egy éve még ő ajánlotta, hogy ha több géped van, vegyél Technetet mert olcsóbban megúszod vele.
Elvégre a Technet lényege pont a kipróbálás.
-
pzstm
titán
válasz
front3r #9895 üzenetére
nem volume licences kulcsokat kaptam
(meg lehet kiszivárgott verziót nem is aktiválnék...sosem lehet tudni...majd 15-én
)
amúgy mindjárt elkezdem átnézni vmware alatt, de első indulásra is mintha tisztább, szárazabb érzést adna. Simulékonyabb ez az N-mentes, eredeti ISO. Persze lehet csak placebo. Jöhetnek a kérdések, hogy mit nézzek meg, mire vagytok kíváncsiak
-
Victoryus94
őstag
válasz
front3r #9814 üzenetére
Nekem Virtalis pc-n gondok voltak vele, szóval feltettem egy 30GB-s particióra.. rendszerindításkor kérdezi: Win7(part1), Win8(part2), Win8(part3) Android(part4).
Érdekes, hogy ha kiválasztom, melyikről bootoljon, újraindul, és utána azt tölti be (eddig nem kellett neki újraindulnia).
30gigás partición eddig linuxokat próbáltam, de egyik sem jött be nagyon (főleg hardver támogatás hiánya..) de egy kicsit a sebesség, és a szoftver korlátozottsága sem tetszett. -
AthlonXP
őstag
válasz
front3r #9813 üzenetére
"NVIDIA jobb, ennyi, tapasztalom. Hogy a háttérben pontosan mi volt, nem tudom... de eléggé buktaszagú lett az egész"
Persze, hogy jobb, hisz 10 játékból majdnem 6-7-et ők támogatnak! Elindítod a játékot és már tolja is a képedbe a nagy nvidia logót! Ami még nem is zavarna, vagyis a Borderlandsnál mondjuk baromira idegesített, mert nem is lehetett átugrani azt a szakaszt az elején, így ezzel is elment pár másodperc, amíg elindult a játék. Az első 1-2 alkalommal tök jó, ahogy elhülyül a kis robot a logóval, de sokadjára már idegesít!
Főleg annak a fényében, hogy az nvidia ezzel is erőlteti magát a "júzerre", hogy vegyen VGA-t tőlük.
A Rage esetében is ez volt, ott sokáig az AMD-sek nem is tudtak normálisan játszani a játékkal, mert akadt, ronda volt, stb. Érdekes módon az nvidiások nem panaszkodtak ( annyira ), meg lehet nézni a fórumokat.
Ami érdekes, hogy az AMD által támogatott játékok, nvidia kártyán is tudnak menni, már a megjelenéskor, de fordítva ez sokszor nem igaz. Oké, hogy minden gyártó a saját cuccait akarja eladni az embereknek, nincs is ezzel baj, de az nvidia az utóbbi időben sztm túlzásba viszi ezt, régebben azért ilyen nem volt.
Én is pont ezek miatt fogom lecserélni most az AMD-s kártyámat egy nvidiásra, mert elgem van már abból, hogy mindig várni kell egy driverre vagy patch-re, mire aránylag játszható lesz egy új játék ( persze azért vannak kivételek, szerencsére )!És hogy ON is legyen: Az Enterprise verzióban megmaradt a funkció, hogy a háttérrel együtt változik a tálca és az ablakok színe is?
-
janos666
nagyúr
válasz
front3r #9259 üzenetére
Csak asztali PC / hagyományos notebook esetén a képedbe vágni ez a metro-s startmenü kicsit olyan, mint bemutatni "a Windows"-t, amihez egér kell, de a célközönségnek javarészt nincs és csak drágán vagy nem is tudná beszerezni, de leginkább nem is akar egeret.
Tapizós kütyükre nagyon jó, de billentyűzet+egér kombóhoz jobb a hagyományos Windows desktop. De ha nem is jobb, szerintem minimum egyenértékű, akkor pedig miért tanuljon bele az ember valami újnak a kezelésébe, ha semmivel sem praktikusabb, mint a régi...?
Az új nem mindig jó, és az egyenértékű megoldásokból is jobb a széles körben ismert és megszokott.
Gyere és mutasd meg hogy tapizzam a fotelben hátradőlve a 42"-os kijelzőmet.
Ez most kicsit ilyen Apple majmoló taktikának tűnik, hogy "majd mi jobban tudjuk helyetted, hogy neked mi tetszik, csak fogadd el szépen és örülj neki", hogy asztali gépre is alapértelmezett és csak trükközéssel kiirtható a mobil eszközökre és tapizós képernyőkre optimalizált felhasználói felület.
-
janos666
nagyúr
válasz
front3r #9242 üzenetére
Nem tudom miért szánalmas az, ha valakinek saját ízlése és véleménye van, amiből az egyéni benyomásai születnek, mikor más munkájára néz.
Én sem használom a csempéket semmire és szerintem nem is fogom. (Bár persze függ attól, hogy mi minden jön majd metro csempe kompatibilis formátumban és úgy milyen élményt nyújt majd).
Egyedül arra használom a star menüt, amire eddig is: néha megnyomom a Winkey-t és elkezdem bepötyögni a program nevét, hogy kidobja a kereső (ha épp nem találtam meg a parancsikont az asztalon).
Ugyanakkor elvettek tőlem valamit, amire még használtam ezt a gombot: előhozni az automatikusan záródó tálcát, mikor beragadt egy teljes képernyős program alatt. Most rögtön CTRL+AL+DEL után kell nyúlnom, vagy előbb be a star menübe és ALT+F4-el vissza...Persze asztali PC-kről beszélek, nem érintőképernyős táblagépekről vagy telefonokról... Ide asztali géphez biztos csak opcionálissá tettem volna a metro start menüt, nem annyira erőltetném, hogy nem is lehet beállítani alapértelmezettnek, hogy a sima asztal fogadjon.
És játékfejlesztők oldaláról ott van a DX 11.1, amit jogosan szidhatnak, mert visszahozta a DirectX 9.0 egyik legnagyobb rákfenéjét, a gyártóspecifikus kiterjesztéseket. Ha nem használják ki ezeket, akkor lustának nevezik őket, ha igen, akkor az plusz munka és azok sírnak, akiknek a kártyája épp gyengébb és nincs meg egy speciális effekt, amit csak a másik gyártó kártyájára írtak meg ilyen kiterjesztések használatával.
-
pzstm
titán
válasz
front3r #8032 üzenetére
Köszönöm!
(A menü csempéi csak akkor nagyobbak ha felé viszed az egeret, animációval készültek)épp akartam is egy kis reklámot, ha nem zavarom meg nagyon az életet:
Szóval elkészült a teljesen totálisan METRO-s verziója a betateam-nek. Ha nem is olvassátok sosem, arra megkérhetlek titeket, hogy vetettek rá egy pillantást és szavaztok? -
janos666
nagyúr
válasz
front3r #6996 üzenetére
Ja, a Win8 nekem is ezt csinálta és tényleg kedves dolog még akkor is, ha tudod mi az és hol kéne keresni.
Akkor Win7-re valószínűleg azért volt elég feltennem a 4.0-át, mert a Win DVD-ről települt egy 3.x, ami ha a 4.0 nem visszafelé kompatibilis, akkor ott is maradt a helyén a 4.0 telepítésekor (és így volt meg mindennek mindene egy telepítésből).
-
Gorneck
legenda
válasz
front3r #6609 üzenetére
Aszhem 3 vagy 4 friss volt este...azokat feltettem. De majd elválik.
Egyelőre veszett gyors és teljesen stabil. 1-2 progi még hiányzik, de azt ma pótlom.
Az appoknak még mindig lenne hova fejlődniük...képek, kontakt és még pár oké, de a zenelejátszó eléggé vérzik...pl jó lenne tile-ról indítható lenne, a levelezőbe pl más fiókot nem tudtam hozzáadni, ahogy az exchange se müxik nálam, pedig teló hibátlan.
A news app nem lenne rossz tudna RSS-t vagy Twittert... -
vlevi
nagyúr
válasz
front3r #6572 üzenetére
Másik "csodagomb", ami a Win8-al jelent meg a Win+X Ez a start menü helyén megjelenít egy listát a sűrűbb rendszergazdaz funkciókról. Control panel, command windows admin módban, satöbbi...
Más:
Oly régen használtam már a W8-at, hogy el is felejtettem mi nem tetszett a metro felületben.Mert használnám szívesen, de sajnos túl kötött és túlságosan információszegény. Nem tudom máshoz hasonlítani, csak az androidos felülethez, ott is a 4-eshez, de akár a telefonon futó 2-es droid is jó példa.
Itt, a metroban van email, naptár, időjárás csempe, leginkább ezt tenném ki egy start képernyőre, ahogy a telefonomon is kinnt van. Meg néhány bizbaszt.
Droidos táblán ki tudok tenni úgy egy email widgetet, hogy az elfoglalja a képernyő felét, és mutassa az inboxot, mellé a naptárat, több napi, vagy akár havi nézetben, ezek alá mondjuk az időjárás előrejelzést, és még néhány fontosabb ikont, amit sűrűn használok.W8 alatt viszont meg van kötve a kezem, mert van négyzet alakú, és kétszer olyan széles téglalap csempe. Az email csempe és a naptár is csak az utolsó bejegyzést lóbálja (nem tudom máshogy megfogalmazni, hogy minek mozog), és ha többet akarok látni, akkor be kell lépni az alkalmazásba, megvárni, míg betöltődik, konstatálni, hogy semmi hasznos újdonság nincs, ki kell lépni, átmenni a másikba, harmadikba, ...
A droidos felületen viszont csak ránézek a képernyőre és már megyek is tovább, mert látok 10-15 emailt, jópár naptárbejegyzést, és látom, ha van köztük új.
Ha pedig nem akarok élő csempét, csak egy program indító ikonjának használnám, arra túlságosan nagyok ezek a csempék. Feleslegesen zabálják a helyet a képernyőn.
Emiatt gondolom azt, hogy nekem táblagépen sem tetszene a w8. -
-
vlevi
nagyúr
válasz
front3r #6280 üzenetére
"Ebben még benne van"
Amikor olvastam, hogy el fog tűnni az üveg, akkor próbából kikapcsoltam Win7-en. És úgy maradt. Egyáltalán nem hiányzik.
Viszont ezeket a szögletesebb ablakokat és gombokat is jó lenne, ha viszontlátnám a 7-esen is. Teccik.
Pl. a Google Chrome böngészőben nagyon hasonlóak a gombok, és ott is jól néz ki. -
front3r
őstag
válasz
front3r #3815 üzenetére
Megtaláltam a megoldást!!!!
ASRock alaplapom van, és kiderült, hogy a BIOS-ban az egyik opció okozza a galibát.
Ki kell kapcsolni a Power Management-et AHCI módban, ez oldotta meg a problémámat.Találkoztam egy másik buggal is. IE10-ben az az oldal, ami Silverlight-ot használt, ott az IE elszállt, letöltöttem újra a frisset, uninstalláltam, újratelepítettem, és már nem jön elő a probléma.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Spórolós topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Gyermek PC játékok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged