Hirdetés
- Google Pixel topik
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Android 15-re váltott egy lemeríthetetlen Moto
- Nem maradt titok a Galaxy A26, A36 és A56 kapcsán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Garmin topik
- Ebben a konfigurációban és színekben várható a Xiaomi 15 Ultra
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
The.Bali
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #58696 üzenetére
Köszönöm!
-
törölt tag
Páran kérdezték, hogy mennyi helyet foglal egy Windows 8.1 PRO. Akkor válaszoltam is, de leszögeztem, hogy az enyém 8.0-ról frissített verzió.
Most viszont egy eredetileg 8.1-ként települő példány lesz látható a képen:
Windows 8.1 PRO Update 3, lemezkarbantartóval megkezelve, 8GB-os lapozófájllal - legalábbis alapértelmezés szerinti méret van egyelőre beállítva, kikapcsolt hiberfil.sys mellett, csak Windows Defender és Windows tűzfallal - egyelőre, majd megy fel egy OFP Lifetime verzió.
-
Ice&Lime
veterán
Tud valaki egy normális win pe iso linket, amit rögtön ki is lehet írni pendrive-ra?
És ugye működik normális sebességel usb 2.0-án is? -
válasz
The.Bali #58693 üzenetére
W8.1 telepítő pendrive készítése | Legacy vagy UEFI telepítés indítása
Nagyon leegyszerűsítve, simán leformázol egy pendrive-t(FAT32 vagy NTFS-re) és simán rámásolod a telepítő DVD vagy mount-olt ISO tartalmát. A parancssoros megoldásra csak akkor van szükség, ha előtte, amolyan "telepítő létrehozó" alkalmazásokkal is próbálkoztál, mert a legtöbbjük Linux alapú és Grub-al operál. Ilyenkor a sima formázás nem elegendő, muszáj teljesen letakarítani a pendrive-t.
[ Szerkesztve ]
-
ReWGeT
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, van egy laptopom (Samsung NP370R5E-S01HU), amin alapból Win 8 volt, később Win 8.1, de egyáltalán nem voltam megelégedve egyikkel se, mindkettőnél nagyon sok belassulás volt a winchester miatt, úgyhogy felraknám a Win 7-et, de ennek a módjában nem vagyok biztos...
Ott tartok eddig, hogy secure boot-ot kivettem, így tud bootolni külső dvd olvasóról, beolvassa a windows fájlokat, de a Starting Windows feliratnál megáll.
Mi ilyenkor a teendő, esetleg formázzam máshonnan a vinyót, hogy ne kavarjon be a Win 8 a bootba?
előre is köszi -
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Eredeti Windows 8.1 lemezről hogyan tudok bootolható pendriveot készíteni?
-
törölt tag
Elvileg csak 7-en okoz gondot, de már a 8.1-re sem jön le.
(#58690) samgar: Emlegesd a szerviznek a fogyasztóvédelmet, vagy eleve jelentsd őket, a biztonság kedvéért emailben kommunikálj velük, direkt kérdezz rá, hogy akkor ők emiatt megtagadják e a garanciális javítást és ha írásban is megerősítik akkor irány a fogyasztóvédelem!
Olyan üzlet és szerviz sajnos sok van amelyik szóban (személyesen vagy telefonon) szemétkedik, de írásban általában megenyhülnek, mert eljut a kis tudatukig, hogy:
1. válaszolniuk kell,
2. ha olyat mondanak ami nem szabályos akkor buknak, amennyiben az ember hatósághoz fordul. -
samgar
őstag
Vissza szeretném állítani gyárira a gépemet. Windows 8 volt rajta. Meg van hozzá a kulcsom is, Goodspeed szakértő fórumtárs segítségével kinyertem bios oem kulcsot. Azt mindenképpen el fogja fogadni? A sima első megjelent W8-at kell leszednem hozzá? Garanciális problémám akadt és a márkaszervíz egy hét után visszadobta a gépet, mondván windows 8.1 pro van rajta így buktam a garit. Ez igaz lehet így?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Egy Windows 7 frissítés (KB3004394) akadályozhatja a grafikus driverek telepítését
A KB3004394 nálam és ahogy nézem másoknál is felment legutóbbi WU-val, de nem okozott problémát, most akkor csak kizárólag Win7 érintett
Bár nálam újat (KB3024777) nem ajánl fel a WU, akkor gondolom fosni se kell.
MS elkezdi szépen lassan legyilkolni a 7-est, h mire kijön a 10, legyen indok a nemhasználatára...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
kraftxld #58662 üzenetére
Teljesen igazad van hivatalosan nem lehet lefele módosítani, amennyiben lehetne úgy felajánlaná a telepítő is ! Persze mindig van kiskapu ilyen olyan formában de mondjuk én nem szeretem használni az ilyen programokat inkább megcsinálom én kézzel átírva a dolgokat. A futtatásba írjuk be, hogy regedit ( beállításszerkesztő )
itt navigáljunk el HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion-ig , keressük meg az "EditionID" és a "ProductName" kulcsokat, Amennyiben Pro verzióról akarunk vissza térni Core verzióra úgy csak át kell írni az adott értékeket. EditionID azonosító értéke Professional átírni Core
ProductName Windows 8.1 Pro átírni Windows 8.1 és ennyi, elindul a telepítő és felajánlja a személyes fájlok és programok , beállítások megtartását. Ügyeljünk arra, hogy előtte lépjünk ki minden programból és legyen elég hely a merevlemezen.Amennyiben minden sikerült úgy futtassuk le a lemezkarbantartót. Természetesen megint leírom, hogy ez nem hivatalos út. Előtte érdemes egy mentést készíteni. -
premete
veterán
válasz
Tournament #58682 üzenetére
Az a baj, hogy azt sem érted, miről van szó, és belevaú.
-
lsc
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #58676 üzenetére
OK, a serial megvan.
A klónozás helyett nem lenne egyszerűbb letöltenem a win8-at és egy friss telepítést csinálni az ssd-re? Ha igen hol tudom pontosan megnézni milyen win8-am van? Annyi már biztos hogy 64 bites és oem verzió.Akkor gondolom nincs értelme frissítenem 8.1 sem ezt a verziót?
[ Szerkesztve ]
-
Használd ezt, egyszerűbb: NirSoft - ProduKey
-
lsc
nagyúr
válasz
szabonagyur #58644 üzenetére
Üdv
Ez az RW progi hogyan nyeri ki a serialt? Letöltöttem, telepítettem, meg is nyitja szerintem az egész bioszt, csak a win serialt nem találom benne. -
premete
veterán
válasz
kraftxld #58671 üzenetére
1, Gép típusa: Dell Latitude E7440 (gyárilag is windows 8.1 Pro-val jött)
Mobile DualCore Intel Core i5-4310U, 2700 MHz (27 x 100)
16289 MB (DDR3-1600 DDR3 SDRAM)
Samsung SSD 840 EVO 250GB (250 GB, SATA-III)
Minden driver a legfrissebb, a bios is
2, Eredetiség:
Innen van, saját kontó, 11 TB letöltéssel:[ Szerkesztve ]
-
<stdio.h>
csendes tag
Üdv!
Valaki tapasztalt olyat hogy windows 7/8.1 alatt hogy hiába kattitok egérrel, kattintásra nem reagál az asztalon( toshiba l650 noti) Próbáltam már több egérrel, mindennel ugyanaz az eredmény. A win 8.1-en a csempénél reagál a kattintásra de ha megnyitok egy progit ott megint nem reagál. Ha alt+ctrl delt nyomok ott semmit nem csinálok, azután működik aztán egy idő után, vagy újraindítás után megint ugyanaz a probléma előjön. Olyan mintha kifagyna az asztal vagy valami ilyesmi. Valaki tapasztalt már ilyet?szerk.: újratelepítés partíció gyalulással is megvolt egy párszor. Szervizben is volt állítólag lefuttattak mindenféle diagnosztikai programot aztán csak újrahúzták, de semmi eredménye nem volt.
-
-
kraftxld
félisten
válasz
Tournament #58663 üzenetére
1, Ez nem hivatalos cucc, ki tudja mit bütyköl a Win-el.
2, Próbáltad is vagy csak bedobtad ide?
3, Ezt is olvastad? "However, at the time of writing this post, the tool has problem with downgrading to Windows 8 core from Windows 8 Pro."
4, Ha jól emlékszem ezt már egyszer próbáltam Win 8.1 alatt és nem nagyon működött, de nem mondom 100%-ra, mert régen volt. -
premete
veterán
Tudja valaki, hogy a windows update-et lehet-e teljesen törölni a rendszerből, illetve megakadályozni, hogy elinduljon feleslegesen?
Már kikapcsoltam, hogy sose keressen frissítést, mégis rendszeresen megjelenik a task manager listában a windows module installer, és 20-96% CPU használattal pörgeti fullon a ventillátort, és nem áll le, csak ha kilövöm.[ Szerkesztve ]
-
Tournament
aktív tag
válasz
kraftxld #58662 üzenetére
Minden irányba lehet fel és le is
Windows 8 Upgrade / Downgrade Tool: Switch Between Versions Easily - See more at: http://www.blogsolute.com/windows-8-upgrade-downgrade-tool-switch-between-versions-easily/24043/#sthash.XwfVutDn.dpuf
egy cmd cucc az egész
[ Szerkesztve ]
-
Tiger.
nagyúr
Már lehet kérdeztem, de megkérdem újra, mit lehet csinálni olyankor ha sokáig kb 2-3 óráig nem használom a gépet utána nem éled fel újra akár mit csinálok a bill az jó.
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #58657 üzenetére
Az U1 benne van, az U2 és az U3 nincs.
-
Sanya
nagyúr
Üdv!
Senki nem ismer olyan megoldást, amivel windows 8.1 pro x86 verziót "downgradelni" lehet windows 8.1 core x86 verzióra újratelepítés nélkül?
Sajnos egy rossz időben elkövetett gombnyomás miatt pro verzió települt, ezt szeretném core-ra módosítani, s akkor elfogadja a kulcsot. A "pro" verzió extra tulajdonságaira nincs szükségem tablet környezetben. -
Persze, hogy valós méret. Amikor WU-ról frissítesz és pl az Update1-t telepíted (ami önálló telepítőként is kb 900MB), az nem azt jelenti automatikusan, hogy 900MB-al nagyobb lesz a Windows, mert ezen frissítések meglévő rendszerfájlokat és egyéb állományokat (is) cserélnek le, ha úgy tetszik "felülírják" a régebbieket (természetesen, most nagyon leegyszerűsítve fogalmaztam)
Nem néztem még, hogy ezzel a Create tool-al letöltött ISO-ban benne van-e már az Update1, de ha benne is lenne, az nem azt jelenti, hogy akkor 3300MB+900MB méretűnek is kell lennie az ISO-nak. -
batt
aktív tag
Sziasztok!
Le szedtem a media Create toolt-al, Magyar 8.1 x64-et isoba! De nem teszik a mérete! 3.306 GB Szerintetek ez valós méret lehet,főleg ha elvileg ebbe benne van pár nagyobb update is?
-
metaldog
aktív tag
hali
Video fájl megnyitásakor az alábbi hibaüzenetet kapom:
a Windows nem tudja elérni a megadott eszközt, elérési utat vagy fájlt. Lehet, hogy nem rendelkezik a hozzáféréshez szükséges engedélyekkel.Tudnátok segíteni mert most nem sok időm lenne a windows újratelepítésére.
-
v.attis
őstag
válasz
szabonagyur #58652 üzenetére
Aha, lehet, hogy jó lesz.
Nekem elképesztően lassú az IE a Chrome-hoz képest. Hagynám is a francba de WP-m van és csak így van meg minden könyvjelzőm telón és gépen egyaránt. Illetve így a leg egyszerűbb.
-
v.attis
őstag
Windows 8.1 64 bit és Internet Explorer. UPC kábelnet 30 Mbit/s.
Többször észrevettem, hogy nincs netem néhány másodpercre. Semmi ikon, vagy üzenet nem jelenik meg, de megnyitnék néhány oldalt egymás után és egyik sem nyílik meg, majd az újabb próbánál meg mind simán.
Nem vettetek észre ilyesmit? Most ez akkor a rendszer, vagy a UPC hibája lehet?
Elég sűrű jelenség, ma délután többször is előfordult, de már néhány napja is feltűnt. -
Uher
aktív tag
udv.
adott egy samsung laptop(uefi), gyarilag telepitett (hivatalos) win8 (mostmar 8.1).
szeretnek ra win7-et, egy masik merevlemezre telepitve. kicserelve a lemezt, kiirja, hogy nem a megszokott
lemez van benne, es nem indul.meg lehet oldani amit szeretnek(ugy hogy megmaradjon a hivatalos win 8)?
-
lsc
nagyúr
válasz
szabonagyur #58647 üzenetére
OK, köszi.
-
szabonagyur
félisten
Hát gyorsabb a friss telepítés mint a 8.0-ról frissítés 8.1 U1/2/3 nem tudom melyikre frissülne aztán azt felfrissíteni, illetve nem tudom mennyire van tele a gyári rendszer trial cuccokkal, azokat is rossz lefele szedni.
Nem bonyolultabb, de a kulcsod legyen meg mindenképpen meg jó verziókat szedj le, onnantól baj nincs.
-
lsc
nagyúr
válasz
szabonagyur #58644 üzenetére
Köszi, nem lesz egyszerű de remélem összejön. Akkor jól látom hogy az a legegyszerűbb ha előbb csinálok egy 8,1 telepítőt majd csere a vinyó ssd-re a megfelelő beállítással majd egy friss telepítés már az ssd-re?
-
szabonagyur
félisten
Win8 telepítőt így nem tudod. Legegyszerűbb dolog: Media Creation Tool ez leszedi neked a 8.1-et, de azt a verziót (pro vagy sima) szedd le ami van a 8-nál. Aztán ez RWeverything kinyeri a BIOS-ból a telepítési kulcsodat. A Win8.1 telepítése során a 8.0 kulcsát nem fogja elfogadni, de keresel gugliban generic kulcsot, ezt megadod telepítéskor, majd ha kész a windows akkor a gépházban az aktiválás résznél megadod a 8.0 kulcsodat. Verziókra minden esetben figyelni kell.
-
lsc
nagyúr
válasz
szabonagyur #58640 üzenetére
Köszi.
Még egy kérdés, a win8-hoz nincs telepítő, azt is ezzel a programmal tudom csinálni, a win8 "serialt" a bioszból hogy tudom "kinyerni"? -
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #58612 üzenetére
Program készítői a Cache törlését javasolták, illetve direkt linket adtak a programhoz. Nem tudom melyik segített, de már működik.
-
törölt tag
válasz
rgeorge #58637 üzenetére
Most a következő a helyzet. Leszedtem az AMD Clean Uninstall Utility 1.4 (6.13Mb ) -vel az összes AMD-s drivert, természetesen újraindítottam a rendszert. Tényleg leszedte a drivert, ezt igazolja a "csodálatos felbontás" is. Aztán leszedtem a KB3004394-et is, nem kért újraindítást, de magától értetődően újraindítottam. Ennek ellenére azt az egy magot pörgeti.
-
lsc
nagyúr
Üdv
Holnap kapom vissza a notimat garanciából, win 8 van rajta gyárilag vinyón. Eddig win7 ssd párossal használtam, de mivel lassan letelik a gari a win8-at akarom használni rajta. Mivel tudom "átmásolni" a win8-at az ssd-re úgy hogy a végén csak kicserélem a vinyót ssd-re és működjön? Ha csinált valaki ilyet akkor az nem gond hogy az ssd-nek ahci módban kellene futni de a 8 valószínűleg nem így volt telepítve?
A másik megoldás hogy a 8-at le lehet-e valamivel "menteni" és kiírni dvd-re majd onnan telepíteni ssd-re? Vagy ez így hülyeség? -
TIT
veterán
A KB2994290 update mindig sikertelen,képtelen feltenni,de most már leszedni is a netről(40 perce 5% jött le.)
-
rgeorge
addikt
-
törölt tag
9-én, még minden rendben volt:
Ma:
Azóta volt a Windows Update, meg a 14.12... nem szokásom telepítgetni figyelmetlenül, illetve Norton 360 védi a gépet, valamint MBAM Premium, és nem is rendszergazdaként Internetezek. Ezt az általad javasolt keresőt majd felteszem, bár egy portable változatnak jobban örülnék. 2 éves lesz e hó utolsó napján a Windows 8.x telepítésem, és emiatt azért nem húznám újra
Viszont ezt a 14.12-es drivert közel állok hozzá, hogy leszedjem.
-
Jenne
őstag
válasz
#41133696 #58633 üzenetére
Szia!
Én mint alap és még gyakorlatkan user vélhetően figyelmetlen voltam és engedtem feltelepülni az ASK toolbart. Beírta magát a FF-ba, a Chrome-ba és az IE-be is. Látszott, hogy valamiért van plusz processzor használat. Ez okozta. MBAM Pro nem talált semmit!
Itt a fórumban javasolták az AdwCleaner futtatását. Ez megtalálta Egy próbát megér szerintem , de mielőtt futtatod zárj be minden alkalmazást mert a végén (ha talál valamit) akkor újraindítást kér.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Sanyi19 #58631 üzenetére
Nálam állandóan fut, magától is vizsgál, mivel régi Lifetime licensz verzióm van:
Volt már Norton 360 karbantartás is, CCleaner, minden
Nem mintha utóbbiaktól reméltem volna a megoldást igazán
Viszont ebben az a rejtélyes, hogy a Process Explorer és a G15 LCD kijelzőjén kívül más nem mutatja. A Windows 8.1 Feladatkezelője szerint minden a legnagyobb rendben. Az Erőforrás-figyelő szerint szintén, egyik sem mutat olyasmit, hogy az egyik processzormag agyon lenne használva, és tegnap estig nem is volt. Lehet a Chipset driver kavart be, ami szintén AMD-s 14.12-es, ehhez az alaplaphoz kell:
ASUS M4A785D-M PRO AMD® 785G / SB710 lapkakészlet
Közben azért elindítottam újból az MBAM Premium mélyvizsgálatát.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #58629 üzenetére
Az az Update 3.
-
ЯΞD
senior tag
Sziasztok mik ezek a frissítések?
Az egyik elég nagy méretben. Én mindig fel szoktam tenni minden frissítést a fontos és nem kötelezőket is. Most egy kicsit úgy vagyok vele, hogy érdekel mik ezek. Illetve mikor több frissítés jön a fontosok között van, olyan ami előtt nincs bent automatikusan a pipa. Miért? Azt mért kell nekem külön bepipálni? ez a x64 based systems meg aztán nem mond semmit mit takar hiába nézem a tudásbázisát. Valaki világosítson fel. Köszi
-
mcmike
őstag
válasz
szabonagyur #58623 üzenetére
Köszi! Ezek szerint a lehetőségek tárháza nem túl széles...
[ Szerkesztve ]
-
mcmike
őstag
Sziasztok,
Win 8.1-et telepítenék majd UEFI+GPT módban a gépemre ma este, de egy frissítésekkel kibővített 8.1-et raknék fel (x64 kizárólag), amit a rufus nem enged felrakni a pendrive-omra (Transcend 32GB) FAT32 módban. Van erre valami megoldás / workaround?
Gondolom: másik telepítő image használata...
de ezen kívül bármi más?
Vagy írjam ki DL DVD-re? De abban az esetben nem vagyok biztos hogy UEFI módban telepedne...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Воланд
titán
válasz
gameresboy #58607 üzenetére
a tobb fizikai processzor az itt kezdodik.
-
szabonagyur
félisten
válasz
gameresboy #58607 üzenetére
A fizikai processzor azt jelenti hány db processzort tud kezelni. Egy processzoron belül vannak a magok. A laptopodban egy darab processzor van és több mag, jót vettél.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Aki otthon van a Win8.1-ben megkérem, hogy segítsen nekem.
Win 8.1-et használok. Találtam egy ilyet a Program fájlok között [link]. AskPartnerNetwork néven. Ez szükséges a windowshoz vagy valami kéretlen dolog ami feltelepült. Törölhető? Ha igen akkor nem fog hiányozni a windowsnak? Nehogy letöröljem és gond legyen utána. (elnézést ha hüléket kérdezek de nagyon alap felhasználó vagyok és nem szeretnék akaratlanul rosszat tenni)[ Szerkesztve ]
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Ez a gép: [link]
Ezt az Op. rendszert vettem hozzá: [link]
A Microsoft oldalán a Windows 8.1 verzióinál ([link]) az látom, hogy a Fizikai processzorok számánál 1 szerepel.Ez pontosan mit takar?
A Windows 8.1 Pro 64 bit-es verziót kellett volna vennem? (ott a fizikai processzorok számánál is csak 2 szerepel...)Üdv,
GBoy -
pinnacle
nagyúr
Szeretnék egy programot telepíteni, de ezt az üzenetet kapom. Mi lehet a gond? Mást is tettem már fel gond nélkül. Win8 magyar, a program angol.
[ Szerkesztve ]
-
scope2007
addikt
válasz
Greenebola #58593 üzenetére
az volt az
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Monitor hiba topik
- Hardcore café
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...