Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Magisk
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Amúgy ha már nem állják meg, hogy berakják minden hivatalos blogbejegyzésükbe az 1.0-t ábrázoló 85'-ből származó képet - basszus akkoriban még én is takonnyal ittam a kávémat
remélem majd lesz valaki olyan pihent, hogy megcsinálja rá skinbe
A számológép alatt már korbeli árnyék effekt van
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kedvenc részem:
"Még jó ideig Windowst használunk a számítógépeinken, de a redmondi vállalat már készül azokra az időkre, amikor nem lehet tovább fejleszteni az operációs rendszert, és a nulláról kell elkezdeniük mindent."
Ez a 8-assal most jött el?
Amúgy kedvenc emlékem ebből a témakörből, olyannyira, hogy 6 év távlatából is emlékszem rá :
A Vista lehet az utolsó a Windowsok sorában
Annyi lehet benne, hogy tényleg a Vista vonal lesz az utolsó... de ezt még senki sem tudhatja, és még mindig a Vista vonalat nyomják - ami amúgy nem lenne baj.
Amúgy én is megvagyok elégedve a Vistával, SP1 után - SP2-vel meg főleg - jó kis rendszer az, biztonságos, és stabil, használom is
Tibi86 Ja akkor tuti látás sokkot kapsz
gV Minden rosszban van valami jó, tartja a mondás... ha nem játszol csak netezel, elég hozzá egy 2003-as konfig is
-
pzstm
titán
nem is mondtam hogy mindenki sírt.
Itt van egy cikk, ami megbeszélésen történetesen én is ott voltam, (az más kérdés hogy szokásos index-színvonal a cikk de azt most hagyjuk) [link]
Kiemelnék belőle egy részt:
csak egy fizetett provokatőr szólalt fel, aki szerint a Vista mindig is remek termék volt.rólam van szó, de se fizetett nem voltam, se provokatőr, és annyit mondtam, hogy én megelégedéssel használtam
-
Воланд
titán
eddig az volt a problema, hogy a metro start screen es a hagyomanyos felulet egyutt ugy nez ki, mintha ket kulon rendszer elott ulne a user, meg, hogy tudathasadasos az egesz. most, hogy kiderult, hogy a hagyomanyos felulet is metrosodni fog es kozelebb hozzak a megjelenesvilagat a start screen-hez, most az a baj.
nektek semmi sem jo.
-
törölt tag
válasz
ProciVettel #5885 üzenetére
Hát ez még mindig nem a végleges kinézet ahogy mondja, az majd az RTM-ben dől el, hogy milyen is lesz. Amikor nálam fent volt az IE 10-nél gyanakodtam, hogy valami sablon skin lehet rajta - nem a Metro-s IE 10-re mondom, mert az kb úgy néz ki, mintha a 90-es évek DOS korszakában nézhetett volna ki egy böngésző
- mert tiszta olyan mint az IE 9.0...
Amúgy az vicces így a történtek fejében, hogy volt valami külön MS oldal Win8-hoz ahol lehetett csak és kizárólag W8-ra témákat letszedni:
Meg is van
Új Windows 8 téma tölthető le a Microsofttól
Aztán itt kicsit volt félrevezető, hogy Aero Lite van
-
törölt tag
válasz
ProciVettel #5883 üzenetére
Vakítóan fehér nem?
-
törölt tag
A legtöbben úgy voltak ezzel, hogy a Vista volt az alap, a rossz, de a 7-es az már egy kifinomult Vista utód
A 7-est nagyon sokan szeretik, szerencsére.
Ez volt már?
:
Creating the Windows 8 user experience
Szóval ami a DP-ben volt meg a CP-ben, az csak egy álca volt
[ Szerkesztve ]
-
mycso
veterán
válasz
#41133696 #5880 üzenetére
Ami ugye adódhat abból is, hogy a Vista egy hogy is mondjam finoman...elég sok mindenkinek kellemetlen napokat/perceket szerző operációs rendszer volt (és még mindig az) és ugye a win7 nagyon nagy hasonlóságot mutat vele --> ebből már jön is a kialakult előítéletes ellenszenv. (ettől függetlenül az árával én sem vagyok kibékülve, de az már más téma)
Egyébként nekem az ismeretségi körömben, nagyon sokan vannak még "megrekedve" az XP-nél, melynek oka --> a win7 nem jó, az xp a jó és pont
-
törölt tag
válasz
#41133696 #5879 üzenetére
Szerkesztéi időből kicsúsztam
Szóval sokan azért sokallják pont a Windows árát /itt most a 7-esre és a 8-asra gondolok/ , mert a 7 -est is egy Vista SE-nek tartották, a 8-ast pedig megint csak egy Vista alapokkal rendelkező OS-nek, és általában a verziószámot szokták felhozni és nem a kompatibilitási szempontot emlegetik ilyenkor
-
törölt tag
Hát bennem a 64-bites XP-re kialakult driver és AV hiány maradt meg nyomatékosabban, mert azt 2005 decemberében vettem, akkor volt 8 hónapos aztán volt rá egy avast eleinte, meg sok nem működő Hardware
A Vistát 2008-ig nélkülöztem, mikor meg átálltam rá, akkor már kint volt az SP 1 -is ,de amúgy dereng ez a dolog
Az SP1 -et már telenyomták MS oldaláról is driverrel, valami 10 000-es számot emlegettek. =-esnél azt hiszem nem panaszkodtak, gondolom akkor 8-asnál sem fognak
-
törölt tag
Ez azért elég érdekes magyarázat? Akkor most a Win 9 -is 6.x -es verziószámmmal fog nyomulni? Szerintem arról van szó, hogy az XP volt az 5.x Vistánál ugrottak 6.x-re (érdekes akkor nem dőltek a kardjukba azok akik most állítólag oda dőlnének) , és mivel a 7-es meg a 8-as is Vista alapokon van, ezért 6.x
-
gV
őstag
válasz
buvartacsko #5847 üzenetére
nálam a vista már longhorn2(?, már nem emlékszem) néven felkerült 2005 végén és pont az aero miatt, mert nagyon untam a lunát és akkoriban még nem lehetett xp-re aero kinézetet tenni
polonic: azért mert 6 éves rohadtul nem kell lecserélni az meg h 3. oprendszer... de a verziószám még mindig a 6.x, legalább opcióként megtarthatnák, az osx is már mióta ugy néz ki ahogy
-
pzstm
titán
holnapra kapok megerősítést, de úgy fest, hogy érdemes bejelölni a naptárban a Június elsejét
-
mycso
veterán
No ez tetszetôs.
(#5862 ) GoodSpeed: nem is kell, gondolom elfér egymás mellett a két eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
Vindows 8 hívők örömére Karácsonyra megérkezik az egér utódja.
A tervek szerint még idén karácsony előtt a boltokba kerül a Leap nevű új eszköz, amely egy kicsi, a számítógépre USB-n keresztül csatlakozó, egy csomag rágógumival megegyező méretű hasáb. Belsejében olyan érzékelő található, amely képes detektálni a maga feletti kézmozgásokat háromdimenzióban.
Századmilliméteres pontosságra képes. Tökéletesen kiváltja az érintőképernyőt.
Érdemes megnézni a videót!
Ja! És ára egy közepes egér ára 16 000 Ft körül várható.
[ Szerkesztve ]
-
papa019
senior tag
Miért kell egy olyan dolgon vitatkozni, amit még nem is láttatok működés közben?
Nekem tetszik a képek alapján ez a letisztult fehér, szögletes design. Akinek számít a csilli-villi design, az majd marad Win7-nél, már ha nem győzik meg a Win8 újításai, a többiek meg váltanak. De ilyen értelmetlen dolgon vitatkozni...[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
válasz
buvartacsko #5850 üzenetére
Android nincs Desktopra max linux . nem hiába olcsók a Droidos tabletek sem célnak megfelel de semmi pro.
-
törölt tag
válasz
polonic #5840 üzenetére
Eddig a GUI cserék mindig azt szolgálták az utóbbi 11 évben, hogy szebb és csicsásabb legyen - 95-től ME-ig nem érdemes beszélni, mert akkor még bűn ronda cement színű keretek határolták az ablakokat, amíg WindowBlinds-et nem húztál rá - ezzel szemben most első alkalommal pont vissza felé haladnak. Hat évvel ezelőtt erőltették a sokkal erőforrásígényesebb Aero-t, ma pedig ha teszkos alap konfigot nézzük is lényegesen erősebb vasakat kapunk mint amilyenek az akkori középmezőny gépei voltak, azt mondják nekünk, hogy nem kell ez a csicsa, mert túl erőforrás igényes . A 4-8 magos procik, a 8-16 GB -os RAM mennyiségek, és DX11-es VGA-k világában.
Csak azért mert a táblagép berosálna jó eséllyel még mindig egy ilyen Windows-tól. Azért a 2000-es évek elején nem sokan fogadtak volna arra, hogy eljön az az idő, amikor az MS a Windows-t elsősorban mobilkütyükre fejleszti majd, és a PC vonal afféle másodlagos piac lesz csupán. Mert most éppen ez van. Aztán, hogy mi lesz belőle - magyarán, hogy marad e majd ez trend továbbra is, vagy buknak egyet (megint) PC és WP8 mobil fronton is majd 2015-ben kiderül
Táblagépen szerintem siker lesz a cucc.
-
buvartacsko
addikt
Gondolom próbáltad és láttad működés közben a végleges vagy valamelyik verziót, hogy tudod, labdába se rúghat az Android mellett a W8. nézd meg
Arról nem is beszélve hogy a Droid nagyon gyenge Tableten, ott az iOS vezet... nem tudom feltűnt-e.
Mi ez a Windows screenshot?
Azt hittem Droidot használsz.
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
válasz
polonic #5846 üzenetére
még csak szerveren láttam, de nem tudtam letölteni. Csak hogy majd mit kell keresni
buvartacsko: épp ezt akartam írni. Vistánál ment a fúj, meg a hányinger a csicsától meg a fölösleges 3D-től meg parasztvakítás az egész. Win7-nél rengeteg dolog szimpatikus volt már az embereknek, aminek az alapjait a Vista-ban fektették le, mondjuk ki: a Vistanak köszönhető a Win7 sikere.
Amúgy ha megnyitok valamit és dolgozok, akkor pont nem fog érdekelni a csilivili, hanem a content lesz előtérben, az a fontos nekem -
vlevi
nagyúr
válasz
buvartacsko #5831 üzenetére
Nem tudom, miért húzod fel magad azon, ha valakinek egy kicsit is más a véleménye.
Természetes, hogy a droid nem vált ki egy teljes desktop windowst, de abban a környezetben, ahol a win8 látványosan eltér a win7-től (a táblagépeken) már marha nehéz lesz labdába rúgnia. Desktopon pedig azért, mert a win7 túl jól sikerült ahhoz, hogy csak azért lecseréljék az emberek. Sokan még az XP-t sem dobták ki, mert a célnak megfelel.De hogy ne csak fikázzak. Nekem tetszik az új desktop kinézet. Az, hogy eltűnik az Aero, pedig nem igaz, mert csak az Aero Glass tűnik el, szóval nem lesz áttetsző az ablak kerete. Ennyi. Én legalábbis ezt olvasom ki a hírekből. Ja, és hogy esetlen Aeronak fogják hívni, az nem zavar. Ideje annak is, hogy a controllokat (gombok, nyilak, ...) átrajzolják, nos arra is azt mondom, hogy nem lesz rossz.
"De mi az új benne? "
Hát ez. Ez itt egy Win7. Pedig szándékosan kikapcsoltam az aero glasst, és fehérre állítottam a keret színét.[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
azt bírom, mikor megjelent a vista : fúj mi ez a csicsa, szar az egész oprendszer, jézus mária.
most meg annyit csinálnak hogy nem átlátszó: egyből fúj mi ez a puritán szar fos.
tényleg az aero glass a legfőbb ficsör amire a windows képes, ezért ha nem átlátszóak az ablakok akkor nem is váltunk oprendszert.
-
pzstm
titán
Windows 8 Release Preview (Core, Pro, ProWMC):
8400.0.WINMAIN_WIN8RC.120518-1423_X64FRE_CLIENT_EN-US-HRC_CCSA_X64FRE_EN-US_DV5.ISO
8400.0.WINMAIN_WIN8RC.120518-1423_X86FRE_CLIENT_EN-US-HRC_CCSA_X86FRE_EN-US_DV5.ISO -
pincehely
addikt
Egészen eddig minden fejlesztési irányt el tudtam fogadni, vagy meg tudtam szokni!
Az aero elvétele, azonban szerintem orbitális nagy hiba.
Én mint felhasználó szeretném eldönteni, hogy mennyire szeretném, hogy a PC-m energiatakarékos legyen!Miért nem tud a visual-style opcionális lenni?
Számomra ez az egyetlen elfogadható opció.
Ha nincs aero, akkor részemről nem lesz win8 sem. -
gV
őstag
RP-ben lesz AERO, véglegesben már nem.
az jó, mert az új kinézet nem tetszik, megsporolok pár 10e ft kiadást magamnak meg pár órát is mert innentől nem lesz miért letöltenem az rp-t.
pedig eddig tetszett a 8, mert bár a metrot nem nagyon tudtam hova tenni asztali környezetben, a jó kis aero-s desktop megvolt, de nem elkell venni azt és egy egy színű sz*rra kell cserélni
-
Boonen007
őstag
RP nyelvi támogatottságáról tudni valami infót? Magyar nyelv esetleg? Verziók belőle?
-
pzstm
titán
akkor mégegyszer:
RP-ben lesz AERO, véglegesben már nem.
"While a few of these visual changes are hinted at in the upcoming Release Preview, most of them will not yet be publicly available. You’ll see them all in the final release of Windows 8!"Másik infó. Ma reggel kilenckor megszületett a végső voks, mondhatni lezárták a szavazást.
8400.0.winmain_win8rc.120518-1423 (Final Release Candidate build) -
pzstm
titán
Windows 8 RP - Computex Taipei - 2012. Június 6. 14:00-16:30
A kép valós, a dátum csak egy tipp a részemről, viszont simán bejöhet
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz
buvartacsko #5827 üzenetére
"Akkor használj Droidot desktopon."
Bakker, használnék, ha lenneVagyis van, de közel sem százas még.
Vagy mégis van? MK802 Android 4.0-s zseb-PC 74 dollárért
Egyszerű képnézegetős, email olvasgatós gépnek akár el is mehetne. -
zoltanz
nagyúr
Érdekes az átlátszóságot Droidon meg tudták oldani úgy, hogy ne legyen nagyobb az energiafelvétel.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Boonen007 #5820 üzenetére
Akkor is fenntartom, hogy legalább 1 éve a piacon kellene lennie egy táblára készült windowsnak, mert mostmár az embernek két dolog jut eszébe, ha táblagép. iPad, vagy android. Ráadásul a droidos táblákból 60-160 ezerig van választék. A win8-as táblagépeket nem tudom hova tenni.
-
pzstm
titán
valaki kérdezett itt frissítéssel kapcsolatban. most kaptam ezt az infót
tried to upgrade from WDP to WRP / WCP to WRP) and worked, but this will broke all your Metro apps, so... do a fresh install.
-
pzstm
titán
-
bAtt001
addikt
hátha még nem volt, [link]. kifejezetten támogatom, nemkell a sok csicsa nem azért ülök le a gép elé hogy az ablakok kereteit stb. bámuljam
tényleg volt
na de a véleményem még nem volt
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
De még mindíg az van aláírva, hogy App preview. Ezek szerint még ez sem végleges?
Szerintem kicsit elkésett a Microsoft ezzel a win8-as táblás témával. Az iPad és a különféle Androidos táblák már eléggé lefedték a piacot, azthiszem. És ha a metrós felület csak levelezésre, chatelésre, időjárás oldalak nézegetésre jó, amiatt nem fog senki a PC-s kompatibilitás miatt Windows-os táblát venni. Ez persze saját vélemény.
-
Воланд
titán
-
Воланд
titán
válasz
buvartacsko #5807 üzenetére
egyelore csak metro appok lesznek.
-
buvartacsko
addikt
A Windows Storeban csak Metro appok lesznek? Windows felületre készített alkalmazások nem lesznek elérhetőek benne? Mint például VLC vagy ilyesmik!?
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- FIGYELEM - Megjelent az Office 2024 - Bevezető áron
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- X-Plane 12 és kiegészítők
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!