Hirdetés
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor Magic V2 - origami
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Netfone
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobilhasználat külföldön
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
A flip ahead funkció a metros IE-ben hogy működik?
-
vlevi
nagyúr
"csökkentett mód valóban nuku?"
Nem, van benne, de azthiszem úgy, hogy valahol a vezérlőpultban kell beállítani, hogy a következő restartnál milyen módban induljon el. Azt viszont ne kérdezd, hogyan jutsz el a vezérlőpultba, ha nem bootol a gép
Mert a korábban megszokott F8-at még nekem sem sikerült előhoznom. -
shteer
titán
tegnap este feltettem, beállítgattam, kinyírtam
csökkentett mód valóban nuku?
-
jimmy399
senior tag
Bár azt meg sehol sem írják, hogy NX, PAE, meg SSE2 a CPU követelmény az 1Ghzen felül...
-
jimmy399
senior tag
válasz
ricsi99 #6789 üzenetére
Most néztem meg a Rendszer -> DEP beállításnál, hogy a procim mégsem támogatja az NX bitet. Tehát nem fogom tudni feltelepíteni erre a gépre már a Win8-at. Francba. Kár. Nem is erőlködöm mostmár vele, mert felesleges. Elfogadom, hogy ez van. Haladni kell a korral, de csak azért hogy futtathassam a win8 final-t még nem fogok új gépet venni, amyg ez a gép el nem romlik.
Most mélységesen le lettem súlytva, hogy ki sem próbálhatom a win8 RP de a véglegest sem...
-
jimmy399
senior tag
válasz
jimmy399 #6780 üzenetére
Elég régi PV4-em van, de az Execute disable bit-et támogatja. A BIOS az HP-s, és kétlem, hogy csak ezért esetleg kidobna egy frissített BIOS-t, mert a BIOS-ban nem tudom állítani a NX bitet sehol... karaj. A CP-ben még nem mentek rá erre hogy csekkolják az SSE2, PAE, NX biteket, de a RP-ben meg igen, mert azt írják, hogy a legfontosabb a felhasználó biztonsága és a legtöbb processzor már támogatja ezt az előbb felsorolt 3 képességet... Szal, akkor most szopórollerre pattanhatok ezzel a géppel...
-
ricsi99
addikt
Olvastam hogy a win8 precizebben kezeli a 2 moncsit... valaki tudna dobni egy linket ahol részletesen ki van ez taglalva, buta 1-bites felhasználói szinten?
-
jimmy399
senior tag
Üdv! Épp most akartam felrakni a gépre a w8 Release Preview-et, de elszáll a telepítő a kóddal: 0x0000005D
CPU nem támogatott.... Fasza. Akkor most kajak buktam az RP-t emiatt? az CP az simán megy... nem értem.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Neil Watts #6778 üzenetére
A trolloknak ez jár.
-
-
Penge_4
veterán
Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (alaplapi integrált) hálózati kártyával sikerült valakinek netet (PPPoE) csiholni?
Csatlakozik, működik kb. 20 másodpercig (csatlakozva marad), utána ping "Request timed out" és ha újra próbálok csatlakozni, 651-es hibát dob. Ha újraindítom az Ethernetet, akkor elsőre újra csatlakozik és 10-20 másodpercig megint van net.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
worxland #6762 üzenetére
Egy valamit felejtesz el. A metroUI-nál mit látsz? Én "start"-ot látok. Ez az új startmenü egy kibővített lehetőséggel, amellyel alkalmazásokat tudsz futtatni a startmenün (metroUI) belül.
Készpont. Van startmenü, csak modernebb, az átlagfelhasználónak könnyített életet biztosít a kis számítógépe előtt.
Használj win7-et meg a megfelelő szoftvereket és csókolom.
-
Polllen
nagyúr
válasz
zhagyma #6768 üzenetére
én android-s tableten próbáltam ki a metro-t és nagyon vicces volt a 6 óriás csempe a kijelzőn...
Használ amúgy valaki asus xonar hangkártyát?
Az u3-hoz nem megy fel a keret program, mert szerinte nem erre a rendszerre való (win7).Ahogy leírtam, be is ugrott a kompatibilitás mód...[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
-
worxland
addikt
válasz
Penge_4 #6770 üzenetére
Ha dacról lenne szó, akkor nem ez lenne a harmadik Win8 béta, amit felrakok. Szimpla felhasználói vélemény. Ha nem hallgatnák rá és még direkt ellehetetlenítik a régi használati módokat, akkor legfeljebb nem fogom használni és maradok a 7-nél. Ha a többi előny (jobb chkdsk, jobb multimonitoros kezelés, beépített ISO-kezelés, jobb fájlrendszer, gyorsabb indulás, SkyDrive, kevesebb restart, még kevesebb BSOD stb. stb.) ellensúlyozza, akkor meg úgyis a 8 győz.
-
Penge_4
veterán
válasz
worxland #6762 üzenetére
"Qrv@'ra nem értem, miért fáj ennyi embernek, hogy opcióként mi továbbra is akarunk start menüt."
Mert ilyenkor mindig az lesz a vége (mivel az emberek 90%-ának az kell, amit megszokott és irtózik minden újtól), hogy a régit használják. Ha viszont rá vannak kényszerítve az újra, akkor jóval többen fogják használni és csak nagyon kevesen (még attól is kevesebben, mint ahányan fórumokra trollkodják be a "Én bizony csakazértsefogomhasználni..." kezdetű kis monológjukat) fognak ténylegesen dacból ellenállni.
Amúgy olyan vicces, hogy minden Windows váltáskor van egy altípusa a power usereknek (akik alapból alacsony létszámú réteg), akiknek annak ellenére, hogy soha semmi új nem tetszik, legyen az Ribbon, Win7 tálca, most meg a Metró mindig minden létező felhasználói szokásokat felmérő automata szolgáltatást kikapcsolnak/letiltanak sokszor még a gyári szolgáltatásokat is kényszeresen lecserélik, vagy mert paranoidok, vagy mert csak úgy.
Aztán ezek után ők hápognak a legjobban, hogy Microsofték az Átlagjózsikra (akik már amúgy is nagyságrendekkel többen vannak) optimalizálják a Windowst az őáltaluk küldött reportok alapján.
ps: Akinek nem inge, ne vegye magára. De azért tényleg el kéne gondolkodni, hogy ha ennyire felvilágosult "power usernek" gondoljuk magunkat, akkor legalább ennyivel járuljunk hozzá, hogy +1 fővel növeljük a statisztikákban a Start menüt használók számát.
-
zhagyma
őstag
" ... A képernyő jobb szélé keres, a bal szélén vannak a találatok. Közte fél méter üresség. .."
Hát igen. Klasszul néz ki két 24"-os monitoron az a pár féltéglányi "csempe". Szerintem ez a Metro UI 10"-os tabletre való. Kezdem érteni miért kezdte el nyomni az MS a windows 7 migrációt a vállalalati szférában.
-
-=Ghost=-
őstag
Ilyennel találkozott már valaki? És esetleg megoldása is van? Virtualbox-ra szeretném felrakni, de nem sok kedve van.
3ghz C2D, gyanítom támogatja a hardveres virtualizációt... (legalábbis azt olvastam hogy a hiánya lehet probléma) -
Воланд
titán
-
vlevi
nagyúr
válasz
worxland #6762 üzenetére
"Nem kell a start menü? Ne használd. "
Nem, ez nem olyan. Használj a start menü helyett valami mást, ami tud még más csoda dolgokat (azt se túl jól), de start menü pótléknak meg végképp kevés."windows gomb aztán meg írod a program nevét és ugyanúgy keresi neked. "
Azt is elég hülyén. A képernyő jobb szélé keres, a bal szélén vannak a találatok. Közte fél méter üresség.[ Szerkesztve ]
-
worxland
addikt
-
worxland
addikt
válasz
worxland #6756 üzenetére
Kellett mondanom, most egy reboot után nekem se indult el. Sebaj, elblattyogsz a c:\program files\classic.... mappába és kézzel elindítod. Utána már rendben megy. Speedfan is ezt csinálja (be van rakva a startup-ba és mégse indul, csak kézi indítással).
[ Szerkesztve ]
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Nyomatnám usb-re az Ms programjával, de azt mondja, hogy invalid iso, pedig a hivatalos oldalról töltöttem a 64-eset. MI lehet a gond? -
mdraco
őstag
válasz
Nescafé #6749 üzenetére
1. Pöccintsen befelé a képernyő jobb széléről, és koppintson a Beállítások elemre.
(Egér használata esetén mutasson a képernyő jobb felső sarkára, és kattintson a Beállítások elemre.)
2. Koppintson vagy kattintson a Főkapcsoló gombra, majd koppintson vagy kattintson a Leállítás elem
[link]Na belinkelték a videót, úgy érthetőbb
[ Szerkesztve ]
-
Nescafé
őstag
sziasztok
kikapcsolni ujrainditani hogy tudom.? -
mandin
senior tag
Aki Vmware-rel vagy Virtual Box-al rakta fel, az írjon legyen szíves privátba
-
latyika1994
tag
Milyen driver-t szedjek le Ati radeon mobility hd4570 hez ???
-
=WiNTeR=
senior tag
Kérdés: Az x64-es RP-ben van x64-es IE?
-
vlevi
nagyúr
válasz
polonic #6721 üzenetére
"Be kell állítani, a böngészőt, hogy a metros legyen az alapértelmezett."
Tudom, de ha nem az IE az alapértelmezett böngésző, hanem pl. FF, akkor mindíg a desktop FF indul el. Valahol érthető is, mert hát, ha az az alapértelmezett, akkor legyen az, de nézhetnénk abból az irányból is, hogy ha metróból indítottam valamit, akkor maradjunk metrón belül, és indítsa a metrós IE-t a desktop FF helyett. -
-
polonic
félisten
Akkor talán az intel féle dual graphics-nál ez a felállás.
Nyilván még a rendszer és driver sincs kész. Véglegesre less normális támogatás, biztos.
-
Alexios
veterán
Erre esetleg van valakinek valami ötlete miért csinálja? [link] Mert ez így elég használhatatlan.
Más: VS12-nél nem tudja valaki, hogy meg lehet-e oldani, hogy feltelepíteni hozzá a wp7 sdk-t? Mert így elég sz*r, hogy egyszerre kell fentlennie a 12-nek és a 10-nek.
polonic: nekem win7 alatt megy rendesen amd driverrel is a dual graphics, itt viszont kb smemi beállítási lehetőségem nincs a catalyst-ban. Gondolom nem nagyon foglalkozik még vele az amd..
[ Szerkesztve ]
-
Boonen007
őstag
válasz
mukibuci #6724 üzenetére
Simán frissítsd a directx-et és nem fogja kidobni a hiba üzenetet.
AMD-sek:
Melyikőtöknek van dual videó karis notebookja? AMD Raedon HD6520G van nekem és azzal nem működik az APU és GPU közötti váltás. Működik vele nekem is, csak nincs ilyen lehetőség...[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
jól emlékszem,hogy 5xxx alatt nem támogatja a w8 a vga-kat?
-
-
polonic
félisten
válasz
kiskaktusz #6717 üzenetére
& @vlevi
Be kell állítani, a böngészőt, hogy a metros legyen az alapértelmezett.
De az a legjobb, ha úgy van, hogy ő döntse el, melyik indul. Így, ha metro ui-ról nyitsz meg valamit, akkor metro nyílik meg, ha desktopos programból, akkor a desktop IE fog elindulni.
Nálam jól működik.
-
kiskaktusz
addikt
Igen ez nekem is fura. Nem tudom megérteni mi ebben a logika, mert azért vannak jó dolgok ebben a metro dologban, gondolok itt a levelező kliensre és még néhány jó appra és ha az ember ott van, miért nem megy az a böngésző. Átgondolatlan még a cucc, de talán majd rájönnek a redmondiak, hogy ez így logikai bukfenc.
-
RaZroX
addikt
Na fönt van a W8
Egyenlőre tetszetős nagyon. És tényleg gyors!
Szerk.: Ja és az Nvidia oldaláról már W8-as drivert tölthettem le !
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Most találtam egy jónak (ígéretesnek) tűnő metrós appot. Alexandra könyvkiadó app, néhány könyv olvasható metrós felületen. Mondjuk pont erre jó a metró. Csak sajnos bugos még ez az alkalmazás, mint állat.
Persze ez nem az MS hibája. De az alkalmazás jó ötlet.
"ha alapértelmezett akkor elindítja a metrost,"
Igen, ezt én is felfedeztem. Ha nem a metros IE az alapértelmezett böngésző, akkor a metros IE-t lehetetlen elindítani. Ami azértcsak megint melléfogás, mert ha a metrós levelezőben nézem a leveleimet, és van ott egy hivatkozás, akkor a desktop böngésző indul el, ahonnan elég macerás visszatalálni a metró felületre.
Nemigazán van bajom a metróval, a legtöbb nyűgöt ez a kettősség okozza.[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz
kiskaktusz #6710 üzenetére
És tényleg, ha alapértelmezett akkor elindítja a metrost, viszont kb a 2. dolgom a chrome volt (miután kipróbáltam az ie-t), úgyhogy azért nem találkoztam vele. Először meg a desktopról indítottam onnan meg egyből a normál indult.
-
polonic
félisten
válasz
Neil Watts #6709 üzenetére
Be kell állítani az IE beállításaiban, hoyg mindig a desktop IE nyíljon meg.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
Neil Watts #6706 üzenetére
Hackelés nélkül tudsz a hagyományos desktopon munkálkodni a hagyományos (nem metro-s) szoftverekkel.. A metro-t simán ki lehet kerülni és csak startnak használni..
IEből is 2 van. Ha feltétlenül IE-vel akarsz böngetni, akkor ne a metrossal, hanem a hagyományos desktop verzióval tedd és máris kikerülted a buta metro IE-t..
(#6708) brumi1024: Metro-s IE-t cska akkor tudsz használni, ha az IE az alapértelmezett böngésző. Ha már lecserélted, akkor nem tudod használni (legalábbis CP-nál így volt)
[ Szerkesztve ]
-
-
brumi1024
veterán
válasz
Neil Watts #6706 üzenetére
Hol a metro-s IE? Nekem alapból a normál desktop böngető ikonja volt a metron.
-
janihunk
senior tag
Am csak nálam van kékhalál ha nem az alaplapi hálókártyával akarok csatlakozni? Csak modemnél van ez routernél semmi hiba.
-
válasz
kiskaktusz #6702 üzenetére
"Munkára használj desktop böngetőt, ne a metro-s IE-t, mer tiszonyat buta. A metro egyébként is az egybites felhasználói szokások könnyítésére van.."
Félreértés ne essék, semmi gondom a Windows 8-cal, csak ez most kiverte a biztosítékot.
Ok, de - a hackelést most ne vegyük ide, hanem tiszta rendszerből induljunk ki - sajnos úgy néz ki desktopon ez kikerülhetetlen lesz (metro).
"Sok gondolat bánt engemet!" - többek közt ez is.
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
matyi19
őstag
válasz
kiskaktusz #6704 üzenetére
-
kiskaktusz
addikt
Jövőhét közepén repül fel élesbe. Kíváncsi vagyok, a CP bejött, remélem javították a bugokat.
(#6700) core2: Munkára használj desktop böngetőt, ne a metro-s IE-t, mer tiszonyat buta. A metro egyébként is az egybites felhasználói szokások könnyítésére van..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Mindent a StreamSharkról!
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Windows 11
- Automata kávégépek
- Jövő hónapban itt vannak a be quiet! Pure Rock 3 sorozatű CPU-hűtői
- Ukrajnai háború
- Politikai mémek
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- További aktív témák...
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!