Hirdetés
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- iOS alkalmazások
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
nagyúr
Hogyan lehet elővarázsolni a híres start menüt a windows 8.1 ben mert nekem sehogy sem sikerül?
-
micafighter
nagyúr
válasz
#19617792 #41587 üzenetére
Ez nem teljesen igaz, épp most próbáltam win 7röl 8.1re, és nem veszett el minden. Rendszer meghajtón pl minden mappa maradt a helyén. A programokat mondjuk nem próbáltam. Azért vicces amúgy mert direkt úgy telepitettem hogy semmi se maradjon meg, volt egy erre vonatkozó pipa is. Na mindegy
-
szabonagyur
félisten
válasz
HoReSz1975 #41594 üzenetére
Igen ez a program arra való, hogy amikor nem vagy ott akkor is frissíti a fájlokat, a rendszert stb. Elég hülye egy program nekem is le van tiltva alapból Win7 alatt is.
-
-
Pityu.
nagyúr
windows 8.1 re mehet a windows 7 driverei ha olyan gépre rakom ami még a windows 7 idejében jelent meg?
-
HoReSz1975
őstag
Rájöttem, hogy miért nem kapcsolt ki a gép, a biosban a Smart Connect Technology -t ki kell kapcsolni és aki felrakta ezt a szoftvert az törölje is le Intel Smart Connect Technology
Ez a program alvó állapotban tartja a gépet és fel is ébreszti, mert valami biztonsági másolatot csinál és fríssen tartja a fileokat, programokat, vagy mi
Nekem már lekapcsol a gépem Win8.1 x64 alatt
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
A MinDig Tv app újra működik 8.1 alatt. Jeleztem és javították a hibát!
-
viktor82
őstag
Sziasztok
Olyan problémám lenne,hogy cseréltem konfigot(lap+procit) és nem fogadja el a win a kulcsot pontossabban a 8.1.Múlt hónapban gariztatnom kellet a lapot mkicserélték akkor sikerült aktiválnom telefonosan,de most üjra lecseréltem és már azon keresztül sem sikerül! -
Lenry
félisten
válasz
Jégkokó #41589 üzenetére
ha DNS probléma: véletlen nem UPC-s vagy?
egyébként, nem a DNS miatt nem kell semmit újratelepíteni, a hálókártya beállításai közt kell megadni
[ Szerkesztve ]
-
Jégkokó
veterán
De elötte meg gond nélkül ment az egész végre a torrentek is normálisabb tempóban mentek föl erre tessék.Telepíthetem ujra az egész rendszert?Csak mert picit hosszadalmas volt legutóbb is a sok idióta ki írással, hogy már csak néhány dolgot telepít és már mindjárt elkészül.
-
Jégkokó
veterán
OLyan problémám volna, hogy felttetem a gépemre a 8.1 windowst és minden szép és jó volt egészen a mai nap délutánig, amnikor is elszállt az internet és semmilyen hibajavítással nem sikerült megoldanom a problémát, még a rendszer visszaállító eszköz se tudott segíteni, mert ugyan úgy nem megy semmilyen internetes alkalmazás.Bár már win 7 n él is volt ilyen hibajelenség, de ott csak az internet nem ment viszont a többi netet használó alkalmazás gond nélkül futot.Vmi dns szerver problémát ír ki, de én nem állítgattam rajta semmit se.
-
t72killer
titán
A 8.1-em nem hajlandó felismerni a visszadugott SD-kártyát (=elsőre felismeri, majd kivétel + visszadugás esetén semmit sem észlel)
Mi lehet a baj? 8-assal ilyenem nem volt.
-
törölt tag
Üdv!
Win 8.1-nél hogyan tudom kikapcsolni a secure boot funkciót?
Hiába lépek be a "szervíz menübe", ott nincs ilyen opció. -
Lenry
félisten
válasz
King Unique #41580 üzenetére
Nem akarok dualbootot, mert semmi értelmét nem látom az én helyzetemben. Vagy az egyiket használom és lakom be, vagy a másikat. Amelyiket nem, az csak fölöslegesen foglalná a helyet. Egyébként mindenképp át akarok előbb-utóbb állni, de annyira nem sürgős, hogy a jól működő rendszeremet szétbarmoljam emiatt.
-
gézu
őstag
Amikor kijött a 8-as, azonnal felraktam újratelepítés nélkül. Kockázat nem volt benne, mert ha nem lett volna jó, akkor újrarakom az egészet.
Egy 3giga ramos laptop volt az áldozat win7 pro hu-val. El kell, hogy mondjam, a win7 karban volt tartva, rendszeresen takarítva volt és nem volt agyoninstallálva. A telepítés előtt is teljes takarítást csináltam a wise reg és disk cleanerrel és így fogtam neki. Teljesen simán ment, egyedül a Kaspersky zakkant meg, mert nehezményezte, hogy eltűnt alóla a 7-es és nem találta a helyét a 8-as alatt.
Azóta a 8.1 is simán felment rá és rendesen működik. Kicsit gonosz módon azt mondhatnám, egy csoda.
A biztonsági szoftvereket érdemes lehet eltávolítani az upgrade előtt.
Amúgy én is kíváncsi vagyok, hányan mentek neki ennek a direkt upgrade-nek. -
vihartigris
őstag
Sziasztok!
A napokban vettem egy Fujitsu UH 552 laptopot előtelepített W8-al, 128 GB SSD-vel.
A gép, rendszer jól működik. Egy problémára lettem figyelmes, amikor legelőször bekapcsoltam akkor a C meghajtómon kb. 60 GB szabad memória volt, majd minden nap jelentős mértékben csökkent. Ma már nincs 50 GB szabad memóriám sem, pedig csak néhány fényképet raktam a gépre.
Mi lehet a probléma, ami miatt rohamosan fogy a szabad memóriám? -
Lenry
félisten
Próbált már valaki 7-ről 8-ra frissíteni újratelepítés nélkül? Mennyire macera? Minden jól működött utána?
Elgondolkoztam a 8.1 beszerzésén, de csak akkor, ha különösebb gond nélkül tudom frissíteni a meglévő Win7-et, mert újratelepíteni egyáltalán nem akarom, akkor inkább megvárom, hogy valamiben kimúljon a Win7.
-
HoReSz1975
őstag
válasz
rayoliviero #41577 üzenetére
Én sem tudok rájönni, WIN8.1 x64 van fent és nemtudom kikapcsolni a gépet, hiába nyomom a leállítás gombot, kép nincs, de a ventilátorok mennek, egyszerűen passz, hogy mit és hogyan kell beállítani még, hogy kikapcsolja, az alvás és a hibernálás se jó, a ventilátorok pörögnek
-
King Unique
titán
Comodo Privdog , ez gyakrabban frissítik.
-
BAPTI
csendes tag
Ismét felteszem a kérdést, hátha
Melyik a legjobb hosts reklám blokkoló forrás? Én ezt használom, csak elég ritkán frissítik.
Valaki írta az adblock-ot a böngészőre, de nekem nem az kell, hanem hosts szűrés.
-
SzlobiG
félisten
Üdv!
Hátha tud valaki segíteni. Nekem az lenne a gondom, hogyha kikapcsolom a gépet rá pár perc és magától elindul 10-ből kb 7 alkalommal.
Olvasgattam már ezeket a hibákat itt a topikba, de nem találtam rá olyan választ ami nekem megoldaná,
Csinálhat ilyet a win8 vagy nem? (eredeti 8.1 SSD-n nincs másik op)
-
xxSanchez
őstag
-
Lenry
félisten
válasz
TheProb #41562 üzenetére
Win8-ban már nem elég, ha lerántod a csúszkát, az még nem kapcsolja ki teljesen az UAC-ot.
registry-ben módosítsd a következő kulcsot:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ System mappában az
EnableLua értékét 1-ről 0-ra.újraindítás után leszel teljesen UAC-mentes
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo #41561 üzenetére
Nem sikerült meg próbálok még egy megoldást a javítón
A microsoft segítsége szart sem ér
""Nem tudok módosítani vagy megtekinteni egyes energiaellátással kapcsolatos beállításokat.
Ha számítógépe része egy szervezet – például egy iskola, kormányzati szerv vagy vállalat – hálózatának, előfordulhat, hogy a szervezet rendszergazdája egyes beállításokat elérhetetlenné tett vagy eltávolított a Csoportházirend segítségével (ezen eszköz segítségével szabályozzák a Windows egyes szolgáltatásainak elérését).
Ha úgy gondolja, hogy egy csoportházirend miatt nem képes módosítani egy beállítást, vegye fel a kapcsolatot a rendszergazdával.
Megjegyzések:A Windows elrejti azokat az energiaellátási beállításokat, amelyeket a számítógép nem támogat.
Alapértelmezés szerint a „Jelszókérés ébresztéskor” az egyetlen energiaellátási beállítás, amelynek módosításához rendszergazdafiók szükséges. Ha távoli hálózati kapcsolaton (például Távoli asztali kapcsolaton) keresztül van bejelentkezve egy számítógépre, rendszergazdaként kell bejelentkeznie bármilyen energiaellátási beállítás módosításához.""
ennyit erről semmi konkrét.
-
TheProb
veterán
-
Pityu.
nagyúr
válasz
TheProb #41552 üzenetére
Ó anyám ez ismerős én is így jártam se be rakni nem tudtam dolgokat se törölni se új mappát én per pill úgy oldottam meg hogy fel raktam a total commandert és rendszergazdai joggal indítottam és úgy már szabad a program files de hasonló kép jártam az energia gazdálkodás dologgal is nem tudom laptopon állítani a fényerőt meg semmit,neked az működik?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Az miért van 8.1-nél, hogy hiába vagyok rendszergazda mégis ha tök alap dolgokat akarok csinálni (pl. meghajtó átnevezés, mappa törlés a program files-ból) feljön 1 ablak, hogy rendszergazdai jogosultság szükséges:
Elég idegesítő, kilehet ezt vhol kapcsolni?
-
pzstm
titán
hogy is van? idén lesz linux éve, saját sírjukat ássák és lassan csődbe mennek...kihagytam valamit?
-
micafighter
nagyúr
válasz
samgar #41538 üzenetére
Ugyanazt a "kiírást" másik gép érzékeli? Esetleg meg kéne próbálni másik programot, nekem win 7 usb download tool nem volt jó a végleges 8.1-hez. Ajánlják itt a kolegák a rufust, de nekem speciel a wintoflashel sikerült feltelepíteni a 8.1 végleges verzióját.
-
xxSanchez
őstag
válasz
Pityu. #41534 üzenetére
8.1 < Pro < Enterprise
A 8.1 leginkább az otthoni, egyszerű felhasználóknak szánt változat, a Pro már ennél egyel nagyobb és tartalmaz több hasznos funkciót is amelyet egy haladó felhasználó fog használni, Enterprise pedig üzleti verzió, így egyértelműen ez tartalmazza a legtöbb funkciót.
[ Szerkesztve ]
-
king101
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Felraktam az ubuntut a win8.1 mellé és azóta nincs hang a fülesen windows alatt. Elvileg szól, ugrál a kis zöld kukac a sarokban, a jack kimenet is működik mert ubuntun minden ok. Megtudná vki mondani h mitől lehet ez?
Am k53ta laptopról van szó.
-
xxSanchez
őstag
válasz
samgar #41532 üzenetére
Szerintem biztos, hogy tudnia kell. Próbáld meg Windows 7 USB/DVD download tool-t használni.
-
samgar
őstag
Szorosan nem ide tartozó kérdés, szerettem volna egy tiszta telepítést egy Samu NP535 ativ book 5-ön. Próbáltam volna a pendrive-rol bebootolni de úgy néz ki sehogy nem lehet. Ez tényleg lehetséges? 8 éves latopon is tudok.
-
Pityu.
nagyúr
Windows 8.1 nek milyen változatai vannak enterprise,és professional?Van még más?
-
baboss
őstag
Sziasztok.
A tálca nem jelenik meg ha lehúzom az egeret.Vezérlőpult Tálca és navigáció nem reagál.Mit kell csinálnom ,hogy jó legyen.(WIN 8.1) -
BAPTI
csendes tag
Helló!
Melyik a legjobb reklám blokkoló hosts forrás? Ezt használom, de elég ritkán frissítik. -
samgar
őstag
válasz
micafighter #41522 üzenetére
Köszi szépen, talaltam is egy oldalt ahol generic kódok vannak fent.
-
Sonja
nagyúr
válasz
micafighter #41515 üzenetére
-
micafighter
nagyúr
válasz
samgar #41521 üzenetére
Fel teheted a 8.1-et helyből, viszont egy ún. generic kulcsot kell használni telepítés közbe, ha kódot kér, (tőlem sose kért), ugyanis telepítés közben nem fogadja el a Win 8-as kódot. Ha feltelepült, a gépházban megadod a Win 8 kódodat, és müködni fog. Ebbe nincs semmi illegális, mivel ha van Win 8-ad, akkor neked ingyen jár a 8.1. A Microsoft oldotta így meg a telepítést..
Keress rá itt a témában, írtak már a kolegák ilyen generic kódot a telepítéshez. Kelleni fog hozzá egy 8.1 ISO fájl is, amit fájlmegosztó helyekről be tudsz szerezni, általában a Microsoft MSDN rendszeréből letöltött ISO fájlokkal lehet találkozni, amit természetesen a fentebb leírt módon tudsz majd legálisan aktiválni.
Fel lehet úgy is tenni, ahogy te írtad, vagyis Win 8 telepítése, aztán frissíteni mindent a Win Update-ben, és a Store-ban akkor megjelenik a 8.1 frissítés ingyenesen letölthetőként.
Én az első megoldást javaslom, vagyis a 8.1 telepítését.
(#41520) szabonagyur: nem teged akartalak minősiteni
. Segíteni próbáltál te is, csak én tudtam egy jobb összehasonlítást
[ Szerkesztve ]
-
samgar
őstag
válasz
King Unique #41518 üzenetére
Lehet hülyén fogalmaztam, windows 8-hoz van licenszem. Tehát először fel kell tenni a 8-at majd frissíteni? (PRO) Vagy a 8-as licensz jó a 8.1-hez is?
-
szabonagyur
félisten
válasz
micafighter #41515 üzenetére
Tudom, hogy nem ugyanaz a sima meg az N, de utóbbit nem nagyon veszik, illetve a cikkben van egy link, hogy mit is jelent az N, de igazad van nem ugyanaz, a te linked jobb, de a fő különbségek az enyémen is látszódnak
-
samgar
őstag
válasz
King Unique #41518 üzenetére
Igen van, köszönöm
-
samgar
őstag
Sziasztok!
A windows 8.1 felrakható szűz gépre is vagy csak windows 8-ra áruházból?
-
tomp
félisten
Megkérdezte. a MinDig Tv fejlesztőit, hogy miért nem megy a 8.1-en az app. Kíváncsi vagyok mit írnak vissza. :-)
-
micafighter
nagyúr
válasz
BenJoe80 #41504 üzenetére
Ezeket nézd meg: [link], [link]. Amit szabonagyur kolega linkelt az igen érdekes, 8.1 és 8.1 N nem ugyanaz, ott meg egymás alá van írva.. Van benne logika de inkább hagyjuk.
(#41501) Sonja: Program eltávolítása vagy módosítása -> nem erre gondoltam, ez a vezérlő pultban van, és a Win Store alkalmazásokat nem mutatja. Én azt írtam, hogy a gépházban nézz szét, erre gondoltam:
Itt tudsz törölni alkalmazást:
A gépházból tudod elérni.
[ Szerkesztve ]
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
szabonagyur #41509 üzenetére
Kösz, akkor a legjobb, ha letöltöm még most a telepítőt.
-
Pityu.
nagyúr
Nos az energia séma problémámra még mindíg nincs semmi megoldás van valakinek valami ötlete??????????????? szeretnék fényerőt meg mindent állítani de nem tudok pedig rendszergazdai fiókkal vagyok.
-
szabonagyur
félisten
válasz
BenJoe80 #41504 üzenetére
Win8/8.1 esetében már nincs olyan sok verzió mint pl. Win7 esetében. A típusok összehasonlítását itt láthatod: [link]
Ahogy láthatod a 8.1 Pro bővített szolgáltatásokkal jelentkezik, ez által drágább is, szerintem otthoni használatra a Windows 8.1 bőven elegendő, de ha használod valamelyik extra funkciót is amit a Pro nyújt akkor az.
@(#41506) Taifa Díaz: tudtommal fog működni, legalábbis Win7 esetében így van, bár a letöltés lehetőségében nem vagyok biztos. Ha kijön a 8.2 akkor gondolom annak is lesz ilyen 90 napos kiadása.
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. A következő lenne a problémám. 2 monitor van a gépre kötve, az elsődlegesen játszok a másodlagoson pedig film megy/menne...Amikor elindítom a játékot a médialejátszó egyszerűen fogja és kilép/megfagy/laggol... Próbáltam már kmplayert, vlct, windows mediaplayert és egyikkel se tudom megoldani azt, hogy játék közben menjen a film a másik monitoron.... win 7 alatt semmi problémám nem volt,de win8 on az istenért sem akar működni... Tudnátok valami megoldást erre a problémára?
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
szabonagyur #41503 üzenetére
Nem tudod véletlenül, hogy ez jövőre is működni fog még ugyanúgy 90 napig a telepítés után?
-
p87
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #41499 üzenetére
Vírusirtó lefutott nem talált semmit, Norton és Malwarebytes.
De úgy néz ki nem csak egér lagg, hanem az egész gép belaggol, mert gyorsan megnyitottam a böngészőt és indítottam egy youtube videót és mikor jön a lagg a videó is szaggat, a hang viszont nem.Asztalra töltődés után indul a 8gadget és utána jön a lagg.
Visszarakom a Solutot és megnézem hátha, ha más nincs megpróbálok egy rendszer visszaállítást tegnapra. -
BenJoe80
senior tag
válasz
szabonagyur #41503 üzenetére
Koszi szepen. Azt meg hagy kerdezzem meg, hogy a Win 8.1-nek milyen fajtaji vannak es melyiket erdemes otthoni hasznalatra megvenni?
-
BenJoe80
senior tag
Megtudja valaki mondani, hogy honna lehet egy Windows 8.1 preview-t letolteni? Teszteleshez kellene...
-
Sonja
nagyúr
válasz
rgeorge #41500 üzenetére
Kezdőképernyőn nincs, de az alkalmazások alatt ott van (a második az), lásd a képet. Innen ki tudom tenni a kezdőképernyőre, de ha ott a jobb gombbal kattintok rá, akkor nincs eltávolítás opció.
(#41497) micafighter: "Program eltávolítása vagy módosítása" az a menű, ott kerestem először, de ott nincs.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!