Hirdetés
- iPhone topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
Aktív témák
-
hogolyo
csendes tag
Sziasztok
Ismét lenne 2 kérdésem win7-el kapcsolatban.
1: Gainward videokártyát használok és a HDMI kimenete a TV-re, a D-SUB pedig egy Iiyama CRT monitorra van kötve. A gond az, hogy ha kikapcsolom a monitort - mondjuk filmnézés közben - akkor visszakapcsoláskor megszűnik az extended desktop funkció. Minden ablak visszaugrik a monitorra és a TV átvált jel nélküli üzemmódra. Ilyenkor egy gyors képernyő felismerés és felbontás állítás után vissza lehet rakni mindent újra, de azért gondolom lehetne ezt valahogy elegánsabban is csinálni. "Természetesen" a TV-t ismeri fel elsődleges kijelzőnek amit folyton meg kell így cserélni, bár a csere után is a TV marad 1-es és a monitor 2-es hiába a monitor az elsődleges :S Van erre valami orvosság, hogy stabilan lefixáljam a beállításokat?2: Telepítettem korábban egy Win-7-et a gépre. 4 vinyó van a gépben (van 1-2 régebbi darab amitől nem akartam megszabadulni, ha már szépen működik). Az egyik vinyó egy nagyon régi WD (csak tárolás), 1 sata Samsung (csak tárolás), 1 régi IDE Samsung (korábban XP rendszervinyó volt, még nincs formázva régi XP rajta) és egy új Sata Seagate. A legújabb vinyóra felraktam annó a Win7-et amit levágtam rendszer partíciónak arra automatikusan csinált egy 100Mb os részt magának (gondolom indítófájlok tárolására). Ment is minden rendben, de jött egy nagy ötlet, hogy felteszek egy ubuntu Linuxot az öreg WD-re. Felment gond nélkül, de nem akart többé indulni a rendszer
Azóta leszedtem linuxot és win7-et is (persze volt még móka közte de ez lett a vége). Win7 vissza és nem indult a gép ismét, olvasgatás közben találtam egy tippet a bootfix /fixmbr parancs talán segít. Nem segített, de meglett, hogy a bootmgr a Satas Samsung vinyóra mászott fel. Most kicseréltem, és ez az elsődleges meghajtó, viszont szeretném, ha a rendszer ott maradna a rendszer meghajtón és az indító fájlok sem másznának át máshová. Van valami módja, hogy visszamozgassam?Bocsi a sok rizsáért, lehet kicsit sok volt a háttér sztori
Előre is köszi a válaszokat.
Aktív témák
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Bontatlan Apple Pencil MU8F2ZM/A 2. generáció / 12 hónap jótállás
- 27% - ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB GDDR6X 256bit Videókártya !
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Intel Core i7-6700 4C/8T 3.40 GHz-4.00 GHz - LGA1151
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Azóta leszedtem linuxot és win7-et is (persze volt még móka közte de ez lett a vége). Win7 vissza és nem indult a gép ismét, olvasgatás közben találtam egy tippet a bootfix /fixmbr parancs talán segít. Nem segített, de meglett, hogy a bootmgr a Satas Samsung vinyóra mászott fel. Most kicseréltem, és ez az elsődleges meghajtó, viszont szeretném, ha a rendszer ott maradna a rendszer meghajtón és az indító fájlok sem másznának át máshová. Van valami módja, hogy visszamozgassam?