- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor 600 Lite - koffein nélkül
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- iPhone topik
- Alcantara és „fa” hátlappal várható a Razr 70 Ultra
Aktív témák
-
Az-X
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azt hiszem picit félre értettél, vagy rosszul fogalmaztam

A win tűzfal külső támadások elleni védelme nem izgat igazán. Arra ott a Routerem.
A komoly infókat értsd úgy, hogy nincs olyan rendszer amit ne lehetne feltörni. Olyan viszont van amit nem éri meg. Nyilván egy egyszerű otthoni... az esetemben pl egy ASUS WL500gP tűzfalát amin netalán szándékosan nyitva is van pár portocska játéknak, programoknak... nem túl nehéz dolog feltörni. Aki gyakorlott ebben a kérdésben az hamar megoldja. Kérdés, hogy érdemes e ezzel törődnie pár családi fotó miatt. A 20 dolcsis kérdés jogos, de egy átlagos user 18-22h között netezik, ez meg nem igazán ér meg 20 dolcsit sem
De erről mindjárt írok még.Amúgy most foglalkoztam picit a routerrel komolyabban, találtam DDWRT-s firmware-t ami tud VPN szerver és kliens funkciókat is. Mivel üzemeltetek weboldalakat így felmerült bennem a dolog, hogy mi lenne ha VPN-en jönne a net a saját szerveremen keresztül. Amin természetesen egy elég jól bekonfigolt tűzfal van. Persze hamar elvetettem a kérdést... az első, hogy minek mert ha nagyon akarnak akkor ebbe is belejönnek. A másik alig van nyitva valami a szerverem tűzfalán mégis megesett egyszer, hogy pár perc leforgása alatt minden weboldalunk leállt és kis zombi lett a szerverből
Szó szerint 20 dolcsis eset. Persze azonnal visszamásoltuk az előző napi mentést egy tükörről de akkor is kellemetlen
De végül ami betett, hogy a UPC bekötötte a 120/10-es netet, ennyivel meg nem fogom megterhelni a szervert 
No de sulyosan off kezd lenni a téma

A win tűzfal kártékonyságának kifejtését olvashatod a másik hozzászólásomban.
Aktív témák
- Crimson Desert
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Elfelejtettem a film címét
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Depression: R.I.P.
- Fejhallgatós találkozó
- Amazon Kindle
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB Lian Li Vector V100R 650W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4520
- GAMER PC! Ryzen 7 7800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- 27% - ASUS Vivobook S15 OLED Notebook! Ryzen 5 5600H / 24GB 3200MHz / 500GB NVMe
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 16GB 1TB FHD+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De erről mindjárt írok még.
De végül ami betett, hogy a UPC bekötötte a 120/10-es netet, ennyivel meg nem fogom megterhelni a szervert