Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
Aktív témák
-
Az-X
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azt hiszem picit félre értettél, vagy rosszul fogalmaztam

A win tűzfal külső támadások elleni védelme nem izgat igazán. Arra ott a Routerem.
A komoly infókat értsd úgy, hogy nincs olyan rendszer amit ne lehetne feltörni. Olyan viszont van amit nem éri meg. Nyilván egy egyszerű otthoni... az esetemben pl egy ASUS WL500gP tűzfalát amin netalán szándékosan nyitva is van pár portocska játéknak, programoknak... nem túl nehéz dolog feltörni. Aki gyakorlott ebben a kérdésben az hamar megoldja. Kérdés, hogy érdemes e ezzel törődnie pár családi fotó miatt. A 20 dolcsis kérdés jogos, de egy átlagos user 18-22h között netezik, ez meg nem igazán ér meg 20 dolcsit sem
De erről mindjárt írok még.Amúgy most foglalkoztam picit a routerrel komolyabban, találtam DDWRT-s firmware-t ami tud VPN szerver és kliens funkciókat is. Mivel üzemeltetek weboldalakat így felmerült bennem a dolog, hogy mi lenne ha VPN-en jönne a net a saját szerveremen keresztül. Amin természetesen egy elég jól bekonfigolt tűzfal van. Persze hamar elvetettem a kérdést... az első, hogy minek mert ha nagyon akarnak akkor ebbe is belejönnek. A másik alig van nyitva valami a szerverem tűzfalán mégis megesett egyszer, hogy pár perc leforgása alatt minden weboldalunk leállt és kis zombi lett a szerverből
Szó szerint 20 dolcsis eset. Persze azonnal visszamásoltuk az előző napi mentést egy tükörről de akkor is kellemetlen
De végül ami betett, hogy a UPC bekötötte a 120/10-es netet, ennyivel meg nem fogom megterhelni a szervert 
No de sulyosan off kezd lenni a téma

A win tűzfal kártékonyságának kifejtését olvashatod a másik hozzászólásomban.
Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Gamer Egér RGB!!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Varmilo /Limitált kiadás/Beijing Opera/EN/Silent Red/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De erről mindjárt írok még.
De végül ami betett, hogy a UPC bekötötte a 120/10-es netet, ennyivel meg nem fogom megterhelni a szervert