- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M8 5G - majd megveszed
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Több könyvet passzolna el a Samsung, mint kagylót
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Clemi
veterán
Lehetséges, hogy attól válik másik partíció aktívvá, mert rendszer újratelepítéskor én nem simán formázom, hanem törlöm és újra létrehozom a partíciót?
Kaptál már választ a kérdésedre, de azért a kérdésre a válasz nem biztos, hogy ilyen egyszerű. Csak a saját tapasztalatomról tudok beszámolni, és ugye ahány gép annyi szokás.
Nálam az van rögzülve, hogy több winyóm van, de mindíg csak egy amire rendszert teszek. Volt már egyszerre 3 rendszer is a gépen, de alapesetben mindíg kettő van.
Változó méretre szoktam elosztani a rendszer winyót, de ami fix, az a winyó elején lévő kb 10 GB-os rész, mire mindíg felteszek egy olyan rendszert, (jelen esetben még XP) amit nem használok, nem piszkálok, de az az aktív, arról bármi is történik a fő operációs rendszerrel, be tudok bootolni, és hozzáférek az adataimhoz.
A lényeg itt az, amit mondani akarok, hogy én is minden esetben törlöm a particót az operációs rendszer újratelepítése előtt. Azt a bizonyos "biztonsági" rendszert is telepítettem már újra (na nem túl sokszor) de nem vándorolt el a "D"-re az aktív attributum. Ugyan miért is tenné? Az mindíg ott maradt eddig, ahová én egyszer beállítottam. Még az sem igaz, hogy a SATA0 winyó legelső particióra, mert marhára nem szoktam vele foglalkozni, hogy melyik winyó, melyik SATA csatlakozóra van rádugva az alaplapon.
Igaz, a betűjelek vándorolnak, de azt kb 2 perc alatt rendbekapom a lemezkezelés menüvel.
Tudom, ezzel a válaszommal nem sokat (semmit) nem segítettem, és nem segítettem megfejteni, hogy neked miért vándorolt át az aktív attributum arra a meghajtóra. Lehet, hogy az alaplapod SATA vezérlője szórakozik veled, de hogy az operációs rendszer magától nem csinál ilyet, az szvsz nem túl valószínű.
Aktív témák
- BestBuy topik
- Napelem
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Specifikus előnnyel hirdeti az AMD a Ryzen 7 9850X3D-t
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- SzoftverPremium.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB DeepCool CC560 Thermaltake 730W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Lenovo ThinkCentre/ Dell OptiPlex/ Hp EliteDesk mini, micro PC/ 8.-9.-10.gen/ Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest