Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibor23
senior tag
válasz
thomas77 #7287 üzenetére
Ez is valami, de azt eddig is tudtad, hogy működik, amíg a sim nem kezd el roamingolni.
Ha ez csak így működne, az félmegoldásnak is elég gyenge, és így elvileg a T is működik, ami eleve hivatalosan tiltja a külföldi Vowifit. Én ebben az esetben inkább 2 telefont használnék, mint állandóan kapcsolgatni ha el akarom hagyni a wifit. -
dchard
veterán
válasz
thomas77 #7278 üzenetére
Az a baj, hogy így megint az fog kiderülni, hogy a telefon csinál valamit nem jól, mivel a voda nem foglalkozik azzal, hogy roamingban használod-e vagy sem, ellenkező esetben senkinek sem menne a voda vowifi külföldön.
Én úgy próbálnám meg, hogy a Lebara-s kártya legyen letiltva mikor vissza aktviálod az eSIM-et, és ha így repülős módban megy a voda vowifi, akkor úgy kapcsold ki a repülős módot, hogy csak a vodás kártya van engedélyezve.
-
tibor23
senior tag
válasz
thomas77 #7270 üzenetére
A legtöbb telefonon még most sem működik a Voda Vowifi itthon sem, viszont az Android14-től felfele pl. az összes Samun és sok másikon is, és teljesen stabil úgyhogy biztosan foglalkoznak vele. A külföldi lehetőség meg csak náluk elérhető bónusként.
Amúgy ha itthon vagy a telefonodban levő angol és magyar sim is működik Vowifin? Anno a Digi Vowifije volt a legjobb, az volt a legelső itthon, a legtöbb telefonnal ment, és külföldön is teljesen jó volt amíg ki nem lőtte a ner, ahhoz nem ér fel egyik sem. -
tibor23
senior tag
válasz
thomas77 #7266 üzenetére
Felesleges a szolgáltatóval harcolnod. Ez egy nem kiforrott rendszer. Én a helyedben lekérném itt a fórumon külföldön használó tagoktól a telefonjaik sw. verziójának adatait, hogy statisztikailag többet lássunk. Meg ha ez a dolog tényleg annyira fontos neked, tarthatnál esetleg egy olcsó régi Samut csak erre a célra úgy, hogy mindvégig repülő üzemben tartod, nem engeded fel az angol mobil hálózatra.
-
4Grider
félisten
válasz
thomas77 #7263 üzenetére
Az NMHH nem fog vele érdemben foglalkozni, mert a VoWiFi rendelkezésre állására nincs semmilyen paraméter az ÁSZF-ben (egyik szolgáltatónál sem). Attól, hogy neked nem működik, másnak még működhet, és mint példa volt rá bőven, működik is. Én is legközelebb két wlan routerrel megyek külföldre, hogy a nem magyar ip-s működést tesztelhessem, mert magyar ip-vel nekem is egy-két nap alatt eltűnik a VoWiFi. Persze csak a voda előfizetésemről, a yettel azzal teljesen jól elvan.
-
dchard
veterán
válasz
thomas77 #7261 üzenetére
Hát ez parádés... Én felvenném a kapcsolatot a Samsung-gal, mert végső soron ha profil probléma van a telefonnal, azt csak ők tudják megoldani. Az Apple-t egyelőre nem erőltetném.
Azt azért tegyük hozzá: a készülékben lévő profilok alapvetően a benne lévő SIM honos hálózat (MCC, MNC) azonosítójától függnek, de lehet úgy is paraméterezni, hogy roaming környezetben az adott ország/régió hálózatainak megfelelő profil töltődik. Esetedben van némi gyanú ebben az irányban.
-
thomas77
senior tag
válasz
thomas77 #7260 üzenetére
Megkaptam a választ a "VoWifi nem működik roaming helyzetben" című panaszomra:
Hivatkozva a 2024.09.09-i bejelentésére, ezúton küldjük válaszunkat.
Bejelentése alapján a tapasztalt jelenség a készülék nem megfelelő működésére utal. Javasoljuk a készülék rendszeres újraindítását és az elérhető legújabb szoftver frissítés telepítését, mert az Ön általtapasztalt jelenséget a készülék jelenlegi operációs rendszere okozza. Amennyiben a cégünk által javasoltak nem vezetnek célra, az esetben szíveskedjen a készüléke gyártójával felvenni a kapcsolatot.
A fentebb leírtak szerint hibabejelentését lezártnak tekintjükHogy lehetne ebben a helyzetben valami eredményt elérni?
-
tibor23
senior tag
válasz
thomas77 #7245 üzenetére
Mivel a Volte/Vowifi még nem teljesen kiforrott csak találgatni lehet. Én azt venném alapnak, hogy bizonyos telefonokkal stabilan megy a dolog, tehát megoldás biztosan van. Próbáld meg és megtudod. Kinti magyar ismerősök között is lehet ilyen telefon, egyszerűen le tudod ellenőrizni a sw. verziót, belerakod a kártyát és megpróbálod. Fontos, hogy Android 14 kell hozzá mindenképp, és én főleg Samsungokkal próbálkoznék.
Egyébként érdekesség, de telefonon holland VPN-es végződéssel megy a Telekom Vowifi hibátlanul. Ha sikerül egy routerre rávarázsolnom, kipróbálom majd úgy is. -
dchard
veterán
válasz
thomas77 #7227 üzenetére
Nekem pont most ért véget egy hosszabb Holland kiküldetés, oda repülővel mentem, ahogy leszálltam rögtön ment minden, még a szutyok reptéri wifin is volt vowifi.
Korábban a Franciákhoz viszont végig roamoltam a köztes országokat (AT, IT, FR), de ez sem zavarta meg a vowifi működését.
Házilag ennél mélyebb vizsgálatot csak a már korábban említett, nem éppen triviális módszerrel lehet tenni a Vowifi által felépített (vagy felépíteni próbált) IPsec alagút vizsgálatával.
-
M@Db0Y
senior tag
-
dchard
veterán
válasz
thomas77 #7223 üzenetére
Nekem Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE-m van, de hidd el: nem kell pont ilyen telefont venned, hogy működjön. Azonban a készüléknek támogatnia kell az adott szolgáltató (voda HU ebben az esetben) egyedi profilját. Simán megtörténhet, hogy megvettél egy UK Samsung A35-öt, ami az összes UK operátort ismeri, de a magyar vodát nem. Apple-lel nincs tapasztalatom. Samsungon a CSC régió változtatásával, illetve SW frissítéssel érdemes próbálkozni. A másik kisebb részben felleős probléma forrás, ha a wifi hálózat nem engedi át az IPsec-et, enélkül a vowifi nem indul el. A voda az összes előfizetőjének engedélyezte a Vowifi-t, de esetben nyilván beszéltél már az ÜFSZ-szel, ergó nem kérdés, hogy a Vowifi aktív szolgáltatói oldalon. Nekem készülék oldali problémának tűnik a helyzeted. Ha van Openwrt alapú routered, akkor meg lehet nézni, hogy a telefon egyáltalán elkezdi-e az IPsec alagút felépítését, de ez olyan téma aminek külön topikot lehetne nyitni....
-
válasz
thomas77 #4814 üzenetére
A GSM-et nem kapcsolják le…
3G lekapcsolás megy világszerte, 2G lekapcsolásról nem volt szó és egy jó darabig még biztosan nem is lesz.roamingban biztosan tudsz telefonálni méghozzá 2G hálózaton fog felépülni a hívás - hogy melyik szolgáltató hálózatán fog felépülni, az a magyarországi szolgáltatód szerződéseitől függ
az hogy mikor lesz végre VoLTE roamingban, az egy nagyon jó kérdés… elég erős régiós kompatibilitási gondok miatt lehet hogy nem is lesz… vagy ha igen, szerintem előbb lesz 5G roaming
-
tibor23
senior tag
válasz
thomas77 #2930 üzenetére
Hát igen, nem sikerül megoldani roaming helyzetben a HD hangot ebben a nagy 5G világban.
A VoLTE kompatibilitásra is kíváncsi leszek majd mikor elkezdik leállítani a 3G cellákat. Megoldódik-e addigra a rengeteg VoLTE probléma, vagy azt mondják vegyél új telefont ha nem akarsz problémát. -
anglergab
addikt
válasz
thomas77 #2549 üzenetére
Akkor megszakad.
Ez ugyanaz mint amikor Magyarországon elmegy a wifi VoWiFi hívás közben és nincs LTE/VoLTE csak 2G/3G.
VoWiFi-VoLTE oda-vissza átadható.
VoLTE csak 2G/3G-re, fordítva nem.
VoWiFi nem folytatódik 2G/3G-n és természetesen fordítva sem.
Amúgy valószínűtlen hogy nincs B1+B3-on. Ha azokon megy a VoLTE hívás, alkor biztos van.
Vagy az lehet még, hogy hol van VoLTE B1, B3-on, hol nincs. -
-
martonl
senior tag
válasz
thomas77 #2155 üzenetére
Persze, csak a kártyát kell cserélgetni. Régebben ez úgy volt, hogy ha volt egy 4 sávos GSM készüléked, akkor azt bárhol a világon, ahol GSM roaming és lefedettség volt, be tudtad kapcsolni és használni is tudtad. Igaz, használat alatt a hívást és az SMS-t kellett érteni. De ez volt a rendszer lényege. Nem kellett ehhez venni egy prémium árkategóriásnak számító készüléket. Persze kezdetben azért a 3-4 sávos GSM készülékeket is drágábban mérték az 1-2 sávos társaiknál.
-
martonl
senior tag
válasz
thomas77 #2148 üzenetére
...És persze mindenképp legyen nálad VoLTE képes telefon is, ugyanis másképp telefonálásra még a helyi kártya sem fog működni. És ha most azt merem írni, hogy jelenlegi állapotában ez egy jelentős korlátozás és technikai visszalépés, akkor leszeditek a fejem.
Már nem tudtam szerkeszteni az előzőt.
-
IT#
újonc
válasz
thomas77 #1897 üzenetére
Hát nekem olyan 2-3 hónapja aktiválták a SIM kártyán a VoLTE-t akkor egy Samsung Galaxy Note 9-et használtam. A Samsung Galaxy Note 9-ben tökéletesen működött aztán telefont váltottam iPhone XS-re Most szerdán reggel frissítettem az iPhone XS-t iOS 13.1.3-ra (Telenor Bundle 38.0) és csak este vettem észre, hogy nem vált vissza 3G-re hanem marad 4G-n bejövő hívásnál és kimenő hívásnál is a Telenor szolgáltató az iPhone esetében nem jelzi külön a VoLTE-t csak marad 4G-n a híváskor. Először azt hittem valami bug de aztán újra meg újra teszteltem kimenő hívással és bejövő hívással és azóta is hibátlanul működik. De ezt nem értem mert az iPhone SE iOS 13.1.3 Telenor Bundle 38.0-án működnie kéne a VoLTE-nak működnie kéne de esetleg próbáld meg a Hálózati beállítások visszaállítása opciót és utána ellenőrizd a beállításokban a Mobilhálózat menüpontban hogy 4G, VoLTE ON legyen vagyis kapcsold át (ha más beállítások volt az iPhone-od) 4G,
VoLTE ON-ra. -
MDanny
senior tag
válasz
thomas77 #1871 üzenetére
Nincs kizárva, viszont innentől mindenképpen VoLTE hívás jön létre, ameddig 4G-n tartózkodik a készülék és akkor is, ha a carrier check be van kapcsolva, pedig eddig annak kikapcsolásáig nem lehetett VoLTE-t használni. Áttettem a Redmi Note 5-be és abban továbbra is kapcsolható a vodás kártyán a VoLTE, azon továbbra is a V10.3.2.0 van.
-
martonl
senior tag
válasz
thomas77 #1609 üzenetére
Igen, tudom. Meg sok helyen alig van térerő, a net sebessége is sokszor tragikus. Amikor rokon 2017. itt járt (ATT-nél melózik), azt hitte, a metróban poénból tartják emberek a fülükhöz a telefont. Mondtam neki, hogy bizony, nálunk ott is lehet telefonálni. De gyanítom, ott a hozzáértéssel is baj lehet, tehát mifelénk jobb szakemberek vannak, akik jobban kiépítik a hálózatot. Ott olyat láttam, hogy relative sűrűn lakott település közepére levágva egy torony tele antennákkal. Az úgy érzésre szerintem nem túl jó dolog, túl nagy és könnyen túlterhelhető cellákat ad, ráadásul a toronytól messzebb, beltérre valóban csak a wifi hívás fog maradni. De ez csak az én gyanúm, lehet, hogy nem is az volt az, ami.
-
-
htc07
addikt
válasz
thomas77 #721 üzenetére
Szia,
A hívószám nem "utazik végig a rendszeren", egészen pontosan annyira nem, hogy a saját telefonod sem tudja a "saját számát" (IMSI), hanem egy TMSI-t kap a hálózattól (ideiglenes számot) amivel az adott location area-t tudja a hálózat azonosítani.
Ez vagy szoftveres bug a szolgáltatónál, vagy elrontott konfig.
-
KurtCobain
őstag
válasz
thomas77 #723 üzenetére
Én is kipróbáltam, itt is megjeleníti a rejtett hívást.
(#701) thomas77:
Én indítottam el azt a témát a telekom topikban, de nem panaszkodásként, hanem nem tudtam mire vélni a hibát, egyszerűen csak meg akartam tudni, hogy másnál is előfordul-e, mert akkor nem a telefonban keresem a hibát.
Én pl vártam a VoLTE-t, és ha megoldódik, akkor természetesen fogom is használni, de jelen állapotában nem kell. Ha meg lekorlátozzák telenor módjára csak a támogatott telefonokra, akkor így jártam, és elengedem. Emiatt nem fogok telefont cserélni.
Ezt a számomat még anno bluemobile-osként vettem, és hordoztam a vodához (a tuti bevezetésekor), és valamikor '17 végén vittem át a telekomhoz, mert rettentő sz.r volt a hangminőség a vodánál. A telekomnál nem nagyon tapasztaltam hibát (a VoLTE-s előtt), blue-sként sem. De lehet, hogy a kiválasztottak közé tartozom. -
martonl
senior tag
válasz
thomas77 #721 üzenetére
Akkor tényleg ne frissíts szoftvert telefonodon! Igen, írtam én is, hogy csak a végződésen van tiltva, bár én a készülékszoftverre emlékszem (mondjuk azt akkor ki lehetne kerülni). De aztán még az is lehet, hogy voltén leszedi a tiltást a hálózat (ez logikusabb). Bár akkor ez másnál is előjönne. Van pár névtelen zaklatóm, majd írd meg a tarifádat!
-
martonl
senior tag
válasz
thomas77 #715 üzenetére
Azért írtam, hogy hívd magad másik számról úgy, hogy a #31#-et a szám elé rakod. Emlékeim szerint akkor annál a hívásnál elrejti a számot. Így bármilyen irányból, egy másik mobillal ki tudod próbálni. Én úgy emlékszem, hogy a hívószám minden esetben elküldésre kerül, de ha tiltás van, mellé rak egy jelet a hálózat, ami alapján a telefon szoftvere nem jeleníti meg. Magyarul egészen a készülékig eljut a hívóazonosító, és maga a készülékszoftver fogja tiltani. Talán a te készülékszoftveredben bugos (vagy inkább feature-os) a szoftver volte esetén. Vannak olyan szolgáltatók, akik havidíjért megjelenítik neked a rejtett számokat. Tudtommal ezek úgy működnek, hogy a bejövő hívást át kell irányítani az ő számukra, és azt aztán megmondják neked. Na ilyen szolgáltatást indíthatnál te is.
De lehet, hogy rosszul tudom.
-
tomp
Topikgazda
válasz
thomas77 #701 üzenetére
A Telenornál még elnézhető valamilyen szinten a VoLTE gondok. Nem a hívhatatlan rövidszámos bugok(mert az eléggé nevetségesen kínos) hanem az esetleges megszakadó hívások vagy a hirtelen eltűnő VoLTE kapcsolat tétlen állapotban. Előbbi az első hetekben többször is előfordult nálam és olyankor nem csak szimplán a VoLTE hívás szakadt meg hanem a teljes hálózat ledobott. Eltűnő VoLTE mostanság többször is előjön. Csak egy repülő mód után jön vissza.
De még mindig örömmel használom a VoLTE-t mivel nekem a 4G-ről 3G-re való visszaváltás hívás esetén többször bugos. Ha hívtak, nem váltott le a telefon 3G-re így a hívó fél "a hívott szám jelenleg nem kapcsolható" üzenetet kapott. Ha én hívtam akkor több mp-ig várakozott, hogy vissza tudjon váltani 3G-re a telefon. Ez sajnos a telenor ZTE "fícsöre". VoLTE-n eddig mindig elértek. Én is mindig sikeresen indítottam hívást. -
válasz
thomas77 #618 üzenetére
Megy is, de garancia csak arra van, ami a Telekomtól származik és szükség esetén szoftverileg kihatással van arra azonosító alapján. (Már ha a felhasználó nem buherál bele eltérő/alternatív frissítéssel.)
tomp: Köszi a listát!
Honor View 10-en működik Android 9 óta a Teléekomos VoLTE, beírom majd, ha szerkeszthető lesz a dokumentum. -
válasz
thomas77 #602 üzenetére
A kérdés ebben a vonatkozásban értelmezhetetlen volna.
Kis utánajárással kideríthető, hogy a három szolgáltatóból csak kettőnél működik a VoLTE, abból az egyiknél igen korlátozott a készülékek köre, amin hivatalosan elérhető a szolgáltatás.Ezen kívül az sem derült ki, neki milyen szolgáltatós kártyája/kártyái vannak.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Kikristályosodik a Razr 60
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest