Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
KurtCobain
őstag
Telekom topikban ez visszatérő téma. Én 03.24.-én, este kapcsoltattam be a VoLTE-ta domino-s kártyámra, és egészen 03.30.-a délutánig működött is hibamentesen, de azóta, ha hívnak (kb 10-ből 6-7 esetben), pár mp után bemondja nekem, hogy ezen a számon előfizető nem kapcsolható. A másik félnél egyszerűen megszakad a hívás.
Kikapcsoltam a telefonomban a VoLTE-t, és a hiba megszűnt.
Nem tudom mi okozza, de eléggé ellehetetleníti a telefonálást, szóval ilyen áron nem kell a VoLTE.Mmm'kay?
-
legenda
Milyen készülékkel használod adott SIM kártyát?
Olyannal, amivel hivatalosan is támogatva van a Telekom kapcsolódó listája alapján a VoLTE?
Másik készülékben is úgy működik a SIM kártyád?
Amennyiben igen, jelezni kell a szolgáltató irányába a problémát.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
this is life
Ármester
Szigorúan csak tipp , de lehetséges hogy valamilyen oknál fogva 4g nem épül fel a kapcsolat bejövő hívás esetén , a rendszer annyit érzékel hogy nem vagy elérhető és kapod az sms-t . Nálam a volte előtti időkben volt hasonló , legfőképp olyan helyen ahol még 3g sem volt hanem csak gsm , a hálózati beállításom lte/wcdma/gsm .
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
legenda
Másik, lehetőleg hivatalosan támogatott telefonnal is próbáld majd ki azért a SIM kártyát, ha lesz rá lehetőséged, mert úgy kiderül, hogy mi a hiba forrása.
Azt figyeld még meg esetleg a készülékednél, hogy csak lezárt képernyőnél nem érkezik be a hívás, vagy akkor sem, ha használod épp a telefont.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
anglergab
addikt
GSM MMI kodokkal (Tarcsazoba kell beirni es "felhivni") valtoztathatok ezek.
Pl. *#21# Feltetel nelkuli hivasatiranyitasok statuszanak lekerese az osszes szolgaltatastipusra
VoLTE eseten ezek a kodok csomagkapcsolt mobilhalozaton (EDGE/HSPA/LTE) mennek, de nem szamitanak bele a mobilnet adatkeretebe (XCAP). Figyelem, ezek nem VoLTE hivasok, hanem XCAP tranzakciok.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
espi38
őstag
válasz Starchm #1834 üzenetére
Valóban igy van.
Akkor tiszta víz a pohárba
Tehát ha VoLTE van a készülék akkor 4G hálózaton beszélünk, de a HD minőség akkor érvényesül ha a másik fél is VoLTEn lóg, ha 3G van akkor nem jó a hívás hang hangminősege olyan mintha 2Gn beszélnénk.
Ha 3G logunk akkor a legtöbb mobillal tudunk HD minőségben beszélni, mert az emberek többsége ezt használja és nem a VoLTEt.
-
martonl
senior tag
válasz Starchm #2120 üzenetére
A legkisebb adásteljesítménnyel mérik ezeket szerintem, hogy kijöjjenek ezek a laboratóriumi számok. Ez olyasmi talán, mint az autó fogyasztása a reklámban. A legkisebb adásteljesítmény pedig tudtommal sávfüggetlen.
Nem szidni jöttem a volte-t, vagy itt csak jókat lehet írni róla? Egyébként már itt régebben kifejtettem a véleményemet pro és kontra.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz Starchm #2122 üzenetére
Nem, nincs erről szó. A jó hangminőség (bár a 3G HD hanggal szemben nem érzékelek füllel különbséget, de persze ez a másik oldaltól is függ), a gyors kapcsolási idő (ez 3G-n is megvan, de annál talán picit gyorsabb) előnyére válik. Hátránya, hogy nagyon gyerekcipőben jár, nincs roaming, ha a térerő gyenge, a hívás azonnal megszakad, a GSM/3G-nél megszokott szolgáltatások sokszor nem működnek (pl. hívás közbeni jelzések, néha a hívásvárakoztatás), nincs rendes 2G-3G fallback stb. Meg van marketingelve, hogy hívás közben is megy a mobilnet, holott ez már 3G-n is így volt. A VoLTE készülékek még mindig minimum 3x annyiba kerülnek, tehát ha lekapcsolnák a 2G-3G hálózatokat, akkor szívná a fogát az, aki csak beszédre használja a készülékét. De majd csak kiforrja magát.
-
anglergab
addikt
válasz Starchm #2505 üzenetére
A 150 Mbps (20 MHz) azt jelenti hogy nincs CA elméletileg.
A B20 az 10 vagy 20 MHz (Telenorral megosztott részen), a B3, B7 20 MHz.
A 4G-4G+ ugrálás természetes, így működik.
Igen, számít az RSRP és a SINR. Az utóbbit nem írtad, valószínűleg az túl alacsony már és nem éri meg a CA.
Sőt, lehet a 4G sem.Hol kapcsolod a B3+B20 CA-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Ukrajnai háború
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Játék télapó sapkáért, csak PH! segítőknek. (2024) Ha nem vagy segítő, ne írj bele!
- Milyen monitort vegyek?
- BestBuy topik
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Iphone 13pro max 128gb
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB SSD + 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 2025.11.25-ig Alza garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Sony eszközpark eladó! Tamron objektívek (35-150, 28-75, 17-50, Viltrox 24 1.8.
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest