- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadMancs
veterán
válasz
szabogabor10 #2664 üzenetére
IPhone nélkül se volt bajom sose VoWIFI vel. Galaxy A50. Egyedül vodás számokat hívva volt gebasz. De az még nem készülék függő.
-
martonl
senior tag
válasz
szabogabor10 #2664 üzenetére
Nekem a Vodához hordozott 30-as számok hívása sokáig nem ment Telekom Vowifiről. Az meg nem hiszem, hogy az én készülékem miatt lett volna. Egyéb Vodás számok hívásánál is sokszor volt rossz a hangminőség. Most úgy néz ki, javult a helyzet, pedig nem lett Iphone-om, ugyanaz a Galaxy S8-asom van.
-
tomp
Topikgazda
válasz
szabogabor10 #2271 üzenetére
Igen mivel a Domino teljesen más rendszer. Az gyakorlatilag már múzeumba való. Westeles...
Ezért is kell számlás-Domino váltásnál SIM csere. -
mecsek20
tag
válasz
szabogabor10 #1949 üzenetére
Úgy történt, másképpen nem is lehet. Az a gyanúm hogy 6s-en nem megy a volte telenornál, bár a táblázatban szerepel
-
Rick4
félisten
válasz
szabogabor10 #1599 üzenetére
Prémium telefonnak ne nevezzünk már olyat, amivel a haverom pl télen már nem tud telefonáláni, mert kikapcsol a készülék.
És ehhez a szolfgáltatónak semmi köze sincs. -
tomp
Topikgazda
válasz
Attól mert prémiumként adják el még nem az. A szolgáltatók és a hálózatot gyártó cégek megszenvedik az alma sajátos felfogását. Azaz mindenki igazodjon hozzájuk. Ha kell egy kiegészítő szolgáltatás ami amúgy a rendszer része de lehet tiltani akkor fizess, hogy menjen.
Az iPhone a hálózati gyártók körében inkább hasonlít egy buhera kínai telefonra mint prémiumra. Van egy szabvány. Az alapján minden telefon megy a hálózaton, kivétel ez alól az iPhone... -
4Grider
félisten
válasz
Az innen kivitt osztalékból nem olyan nehéz az. De ha itthon rosszul megy (meg úgy általában a gyarmatokon), akkor nyugaton is költséget kell csökkenteni.
-
tomp
Topikgazda
válasz
szabogabor10 #1588 üzenetére
Na arra még várhatunk...
Addigra lesz külön 5G-s VoLTE is VoNR vagy Vo5G néven...
Az elején a VoLTE-hez is kellett 3G/2G hálózati mód a telefonon de mára már csak a Telenornál hagyták ezt a kényszert meg... -
betyarr
veterán
válasz
szabogabor10 #1532 üzenetére
és tomp: 1etértek
-
tomp
Topikgazda
válasz
szabogabor10 #1532 üzenetére
Illetve az összefoglalót kiegészíteni.
-
Sas madár
őstag
válasz
szabogabor10 #1393 üzenetére
Tehát ha a Digin rendben van a wolte akkor működik a VoWiFi is .
Telefon alkalmas menüben mindkét szolgáttatásnak van be és ki kapcsolási lehetősége.
-
Sas madár
őstag
válasz
szabogabor10 #1391 üzenetére
Vodát kell hívnom.
Viszont amikor a Digis kártyán ellenőriztem a szolgáltatások bekapcsolását a WoLTE engedélyezettnek van írva de a VoWiFi nem!
-
anglergab
addikt
válasz
szabogabor10 #1302 üzenetére
Már elkezdődött
Az egyik szolgáltatónak van B1-en 5 MHz LTE-je. -
bopeti98
őstag
válasz
szabogabor10 #1251 üzenetére
Én ha VoLTE-n telefonálok és közben hívnak, akkor ugyanúgy jelzi a telefon a bejövő hívást és beszéd közben az aktív hívás "püttyög". A hívásvárakoztatás viszont ki van kapcsolva.
-
válasz
szabogabor10 #1249 üzenetére
Köszönöm. És itt az én problémámra melyik kód lenne a legjobb megoldás?
-
tomp
Topikgazda
válasz
szabogabor10 #1201 üzenetére
Csak abból gondolom, hogy a nyáron indul mivel eredetileg januárban kellett volna és most akkor a nyaraláshoz sok ügyfélnek jól jönne szerintem a VoWiFi. Ha van eszük akkor nyáron indítják.
-
zolee001
őstag
válasz
szabogabor10 #1191 üzenetére
A stilussal semmi gond szerintem,csak a saját véleményemet irtam meg
Ha más használja azzal semmi gondom,de hozzám eme cégggggnek 1 terméke illetve szolgáltatása nem teszi be a lábát -
polonic
félisten
válasz
szabogabor10 #1183 üzenetére
Ez nem haterkedés, hanem tény. Ez így van. Az apple képtelen a szabványokat implementálni.
Majd a szolgáltatók, a szolgáltatók beszállítói hozzáigazítják egy patch-csel a saját szarunkhoz az egész hálózatot.
Ez a hozzáállás undorító.Hozzá kell tenni, nem csak az apple-nek van ilyen hozzáállása.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
szabogabor10 #1175 üzenetére
Köszi az infót! A Vodafone is Apple partner, így remélem nem hagyják az iPhone-osokat parlagon. A Digis topic-ban olvastam, hogy elég kemény feltételek vannak, hogy Apple certified legyen pl. a VoLTE egy szolgáltatónál. Telekomnál várható, hogy a VoWIFI is menni fog iPhone-on.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
szabogabor10 #1165 üzenetére
Hogy vetted észre, hogy megy a szolgáltatás iPhone-on? Megjelenik majd valami plusz menüpont vagy csak rápróbáltál mindennap? Vodafone-nál tegnap bekapcsoltattam két kártyára, de egyelőre visszavált 3G-re. Két Huawei-ben sem működik még...
-
válasz
szabogabor10 #665 üzenetére
Nem véletlen, hogy a legtöbb rendszerben/készüléken nem lehet csak 4G módot beállítani, igaz ez Android esetén is, ott is elenyésző azok száma, ahol van rá lehetőség.
-
tomp
Topikgazda
válasz
szabogabor10 #665 üzenetére
Igen a gyári android úgy viselkedik, hogy 4G Only esetén nincsen VoLTE mivel akkor ugye nem tudna megvalósulni a 3G-re való átadás. Így csak kettős módban megy a VoLTE. Ha a helyszínen nincsen 3G akkor is a kettős módot kell választani.
-
tomp
Topikgazda
válasz
szabogabor10 #590 üzenetére
Jó lenne. Ez a ZTE infrastruktúra ezer sebből vérzik. Úgy ahogy van egy forintot nem ér.
Viktor0610
Persze eltérő a 2 megoldás. Na de ez nem indok arra, hogy a saját rövid számaikat nem tudják integrálni a VoLTE rendszerbe...
A segélyhívószám az más. 112-t én még nem tudtam hívni Telekom 4G-n se.Megjelenik egy internetszolgáltató de az ügyfélszolgálat kizárólag postai úton vagy személyesen érhető el. Na ez kb az a szint a telenornál.
Macika66
Csak a telenor saját rövidszáma hívhatatlan VoLTE-n... -
goop
őstag
válasz
szabogabor10 #590 üzenetére
Hja, most adtak ki a cégért egy csomó pénzt, nem hiszem, hogy csilliárdokért cserélni fogják. Amit nagyon kell azt kifizetik, pl a frekvenciát, de inkább arra mennek, hogy jöjjön vissza is a pénz, pár év amíg veszik ki a pénzt, aztán megy a piacra szerintem megint a cég.
-
htc07
addikt
válasz
szabogabor10 #502 üzenetére
kémkedni úgy sem tudnak vele, a legrosszabb amit tehetnek, hogy nem adnak ki szoftverfrissítést.
-
tomp
Topikgazda
válasz
szabogabor10 #493 üzenetére
Már jó pár éve megbánták...
Rengeteg hiba van/volt a ZTE hálózaton/rendszerben.
Pletykák szerint a Huawei felé nézegetnek már. 5G-s fejlesztésnél kukáznák a ZTE bázisokat. -
tomp
Topikgazda
válasz
szabogabor10 #490 üzenetére
Sajnos a hosszú előkészület nem miattuk volt hanem a ZTE miatt. Kukázni kellene a komplett ZTE hálózatot+rendszert.
Szerencsére maga a VoLTE elég jól működik, nincsen vele komoly probléma. 1-2 rövid saját rövid szám nem hívható de ezen kívül jól működik. Az már más dolog, hogy némelyik bázisállomás megdöglik a VoLTE miatt. -
4Grider
félisten
válasz
szabogabor10 #490 üzenetére
Amilyen toldozott-foltozott náluk a rendszer, simán elképzelhető, hogy egészen más elképzeléssel indultak neki 2016-ban, mint ami végül lett belőle...
-
válasz
szabogabor10 #465 üzenetére
“én sehogy se tudom összeegyeztetni”
Más se, nyugi.
-
válasz
szabogabor10 #465 üzenetére
Nem csak te vagy ezzel így.
-
válasz
szabogabor10 #459 üzenetére
Valóban van olyan hozzászólás - nem is egy -, ahol DIGI szerelő - aki ráadásul a mobilos kiépítést csinálja - mondta a fórumtársnak, hogy a DIGI már 5G-vel fog indulni.
Lehet, hogy minden esetben azonos szerelő volt, de ha nem, akkor többen is úgy tudják a cégnél.
Biztos nem kell már a DIGI-nek a 4G-s nyűg a kevés frekvenciája miatt, meg a VoLTE és hasonló megoldandó feladatok, belecsapnak a nagyobb lecsóba... -
válasz
szabogabor10 #459 üzenetére
Nem szarkazmus, tök komolyan ezt írta valaki, hogy ezt mondták neki. Lehet érezni egy már irreális vágyakozást a digimobil után, ami hoz fura dolgokat.
-
thomas77
senior tag
válasz
szabogabor10 #363 üzenetére
Ehe... akkor legközelebb ha megyek, kipróbálom.
Amúgy a T-mobilnál nagyon jól működött. Kolléganőm NY-ban volt, én meg a túloldalon mikor hol, de hibátlan volt több 1000 km távolságban is.
Mindenféle aktiválás nélkül. Új kártya be a telefonba és azonnal ment. -
thomas77
senior tag
válasz
szabogabor10 #360 üzenetére
Legutóbb tavasszal próbáltam at&t-t prepaiddel. Egyáltalán nem volt VoLTE. Inkább használtam a T-mobile-os kártyámat. Azon ment hibátlanul.
Az at&t prepaid nem is tud roamingolni, csak Mexikóban meg Kanadában. Talán a kanadai hálóra rá is próbáltam, de akkor a VoLTE roaming eszembe se jutott. -
Macika66
őstag
válasz
szabogabor10 #292 üzenetére
Az USA Európa előtt?
Azért ezt gondold át még egyszer szerintem. Hatalmas lefedettségi lyukak vannak...
-
tomp
Topikgazda
válasz
szabogabor10 #290 üzenetére
Nem mindig sikerült a VoWiFi->VoLTE hívásátadás. Mármint nálam jelen volt a hiba.
Ezen kívül a rendszer nem számolta a VoWiFi hívásperceket. De ez gondolom a teszt állapot miatt. -
válasz
szabogabor10 #300 üzenetére
Igen mondjuk az USA T-Mobile-nál állati jó plusz szolgáltatások vannak, ott már régen van multisim (csak szoftveresen, nem fizikai simmel), illetve több hívószám egy telefonban (dualsim nélkül, szintén szoftveresen). Vagy pl. az, hogy felhasználónév-jelszó párossal másik telefonon is azonnal hívható vagy, tehát elvesztett telefon esetén kb. azonnal fogadod újra a hívásokat stb. Gondolom ezek is mind voip alapon mennek.
-
yellowmonste
csendes tag
válasz
szabogabor10 #300 üzenetére
Igen. Én mint magyar Telenor-os már baromira várom, hogy iPhone-on is működjön mivel ez a 2G-re ledobás és a szokol rádió minőség már baromira idegesít.
-
yellowmonste
csendes tag
válasz
szabogabor10 #296 üzenetére
A VoLTE főleg azért kellett mivel a Verizon 3G hálózata nem GSM hanem CDMA és azon nem lehetséges a hívás és adat egyszerre, szóval ott muszáj volt erőltetni. Usában a beltéri lefedettség is rosszabb a magyarhoz képest ezért kellett a VoWiFi is.
-
válasz
Igen, de úgy tudom hogy az USA-ban a vowifi azért lett hamarabb bevezetve, mert hozzánk képest sokkal gyengébb a mobilos lefedettsége.
-
Gubu0101
veterán
válasz
Hát ja,lassan ér ide a technológiai fejlesztés,de ez nem is az az ország ami prioritást élvez.Úgy vannak vele,majd jut ide is előbb vagy utóbb....
-
Gubu0101
veterán
válasz
szabogabor10 #290 üzenetére
Szerintem nem érdemes annyira előreszaladni még VoWIFI-vel.Egyenlőre a VoLTE is csak 2 szolgáltatónál működik,ugye a Telenor most indította/indítja be igazán.A Voda az no komment.Ebből is látszik,ami külföldön egy jó ideje működik,az hozzánk még csak most ér ide,szép lassan
-
törölt tag
válasz
szabogabor10 #181 üzenetére
Mi köszönjük a visszajelzést!
Valakinek esetleg van még valamilyen ötlete, amivel bővíteni lehetne az összefoglalót?
Tutu7030: ahogy már írták előttem is, sajnos azt a listát nem lehet összeszedni, de amit lehetett, összegyűjtöttünk.
-
válasz
szabogabor10 #131 üzenetére
Igen így van, az előző képernyőkép, amin csak "4G" szerepel, az már a volte bevezetése előtt is úgy nézett ki szifonon, és a telekomos szifonommal nálam is hang és adat van a menüben, ahogy itt mutatod, és úgy működik is a volte telekomon.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest