- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- A Sony Xperiának annyi?
- Apple Watch
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Mobil flották
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
slice14
veterán
válasz
zelikocc #7014 üzenetére
Igen S21. Hát nem tudom hogy mikor ment félre valami frissítés, ami a Yettel profilt b@***tatta, mert azóta ilyen, mióta aktíváltam a Yetti eSIM-et.
Hát én most azért nem fogom újra belakni a készüléket, hogy hátha jó lesz.#7015:
Inkább reális, hogy az appok wifin többet forgalmaznak mert úgy vannak beállítva.Nem a WIFI app használat a probléma, mivel WIFI-n lóg a teló és wifi preferáltan 20%-ot merül éjszaka, de mobilhálózat preferált módban (VoLTE) használva a korábban megszokott 10-12%-ot hozza.
Így wifi preferált módban van valami túlzott kommunikáció. -
slice14
veterán
Kb. 3 hónapja váltottam Telekom-ról Yettel-re (KÜF).
Feltűnt hogy 2x gyorsabban merül a telefon, mint anno Telekom-mal. És most hogy átkapcsoltam a VoWiFi preferenciát mobilhálózatra, kiderült hogy wifi preferencia esetén van túlzott akku fogyasztás. Anno Telekom esetén éjszakánként 10-12% volt, ami Yettel wifi preferált esetén felugrott 20%-ra. De átállítva mobilhálózat preferenciára (VoLTE), máris csak annyit fogyaszt mint anno Telekom-mal.
Valami nagyon nem stimmel a Yettel VoWIFi konfigjával.Ezt már tapasztalta más is?
-
slice14
veterán
Nálam ma telefon újraindítás után felcsatlakozott VoWiFi-re.
Ami fura hogy előtte repcsi módban se volt hajlandó csatlakozni.
Viszont a wifit kikapcsolva, majd vissza kapcsolva már nem hajlandó csatlakozni VoWiFi-re, csak repülőgép módban. De azt kikapcsolva marad a kapcsolat. Wifi preferált módban, yettel otthonnettel. -
slice14
veterán
válasz
martonl #6307 üzenetére
Samsungok esetén van olyan lehetőség hogy ha leszakad az egyik SIM a hálózatról, akkor a másik SIM internetét használva felépít egy VoWiFi kapcsolatot. Persze a SIM VoWiFi képes kell legyen.
Ezt a Beállítások - Kapcsolatok - SIM kezelő-nél találod. emlékeim szerint. Kb. fél éve (ha nem több) használtam, mert azóta lemondtam a Digi mobil előfizetésem. -
slice14
veterán
Csak ezt egy Marika néni nem fogja megcsinálni. Sőt azt sem tudja hogy mi az.
Nem is értem hogy a profilok kezelése mért nem a szolgáltatókhoz került, mint pl az internet és mms profilok leküldése. Így elég volna behelyezni a SIM kártyát és automatikusan letöltené a VoLTE / VoWiFi profilt is. -
slice14
veterán
válasz
Landsmann #4959 üzenetére
Ha a VoWifi-t kikapcsolod a készüléken, akkor se érhető el ha wifi-re vagy csatlakozva?
Elvileg ha nincs bekapcsolva a VoWifi, akkor marad LTE-n a hang. Legalábbis OP-nál és most Samunál is ez van. Az OP volt annoTelenor-alYettel-el is használva. Bár OP-nél PDC-vel kellett anno mókolni a profilokat, hogy működjön a Telenor VoLTE. -
slice14
veterán
válasz
4Grider #4797 üzenetére
Ja elég gág. Anno OP7T esetén a Telekom VoWiFi-re csak annyit írt ki hogy WIFI, már ez is jobban nézett ki egy fokkal. Nem értem hogy miért nézi a Telekom az embereket hülyének.
"Kiírrom az arcodba hogy WIFI-re vagy csatlakozva és aktív a VoWIFI. Mert olyan hülyének nézlek, hogy nem látod az értesítési sávon a VoWiFi ikonját."#4800 hellopeti: Egy szolgáltató használata esetén simán kiférne. Kettő esetében meg ott az eddig is jól bevált futó szövegkénti megjelenítés.
-
slice14
veterán
Még most sem került be a 7T szoftverébe a Digi VoLTE profilja. Lehet csak az új OP-k fogják megkapni egyszer...
-
slice14
veterán
Csak megjegyezném hogy Oxygen OS 11.0.1.1-es frissítés óta nem jelzi a 7T a VoLTE-t, de attól még működik. a VoWiFi-t kijelzi.
A Digi még mindig csak mókolás után müxik. -
slice14
veterán
Talán a közeljövőben remélhetőleg a Digi is bekerül. Legalábbis a support válaszából ez jött le.
Hi Mihai,
Thank you for the revert,
With regard to your query, I would like to tell you that I will surely take this as our valuable feedback and inform the concerned team regarding this and make sure that the concerned network carrier will work on all OnePlus devices in the future.
Please feel free to contact us back if you have any concerns.
Have a good day and stay safe.
Regards,
Nick Dewall
OnePlus Customer Support. -
slice14
veterán
válasz
hedgehog #4133 üzenetére
Én is azt az infót kaptam chat-en, hogy kivezetik. Ami érdekes. Mert foglaltság esetén (ha van beállítva hívásvárakoztatás) még rá tudsz pillantani a kijelzőre. De ha nem vagy elérhető, akkor nem fog jönni róla értesítés.
De hogy ennek a kivezetésnek mi az értelme....? -
slice14
veterán
A Telekom hívás értesítőt sehogy nem tudom életre kelteni. Az átirányítást ismeretlen hálózati hibával visszadobja. Tény hogy OP 7T-vel még nem volt működő Telekom hívásértesítőm. A Digi-s müxik, illetve a Telenoros is ment. A szolgáltatónál nem aktív a hívás értesítő tiltás.
-
slice14
veterán
Hát úgy látszik hogy nem sokáig kell b@szakodni ezzel a profil átaktiválós dologgal. És nem azért mert belekerül a Digi profilja a szoftverbe.
-
slice14
veterán
válasz
slice14 #4058 üzenetére
A 2-es és 3-as parancs esetében kell mindkettő, ha csak a második slot-ra szeretném állítani a Telenor profilt?
Már mindegy, a kövi frissítésig így marad. Az majd megjavítja a Telekom VoWiFi-t. A Telekom VoLTE müxik.Azért nem szerettem volna hozzányúlni, mert nem látom mit csinál. A PDC-nél azt lehetett aktiválni egymástól függetlenül, amelyiket szeretted volna. Nemértem az OP-t, miért kel bonyolítsa a dolgokat?
-
slice14
veterán
Már az efstools.exe efsinfo parancsnál elvérzik a dolog, mert időtullépéses hibát dob.
-
slice14
veterán
Az EFSTools előtt ugyanúgy menjen fel a Logkit + az engineeringmode? Itt inkább a Logkit a kérdés, mert abból 9-es és 10-es van.
Meg nem érzem azt a Telekom-os profillal, hogy nem lenne stabil a VoLTE / VoWiFi. Az EFSTools, mind két slotra állítja be a Telenor Denmark profilt, vagy ez választható? -
slice14
veterán
Ha nem kéne minden rendszer frissítés után megcsinálni, akkor neki esnék. De elég kényelmetlen minden update után ezzel foglalkozni.
Gondolom a Telenor még mindig mutogatja a középső ujját a a OP-nak, a profil adatok megosztása ügyében? A Digi meg egyenlőre le**arja az OP tulajokat. -
slice14
veterán
válasz
betyarr #4042 üzenetére
Nem tudok róla. Nem is az hogy nem merem, inkább az hogy macerásabb. És ezt is valszeg meg kell csinálni minden frissítés után. Eddig is elég volt minden frissítésnél át-aktiválni PDC-ben. Csak a Digi miatt kéne piszkáljam, de alig használom, max külföldi rokonok hívására. A Telekom-os előfizumban foglalt perceket sem nagyon beszélem le. Leginkább interneten kommunikálok.
#4043 tomp: Úgy vagyok vele már, hogy annyira nem érdekel, hogy mókoljak vele. Ha belekerül majd a szoftverbe, akkor öröm bódottá. Ha nem, akkor én nem piszkálom.
Telekom-nál müxik, a többi annyira nem érdekel. -
slice14
veterán
Samu esetében attól is függ hogy magyar régiós (XEH, stb) rommal szerelt a készülék. Nekem is van családban egy A5 2017, az istennek se tudtam megváltoztatni rajta a régiót XEH-ra. És ugye így nem megy a magyar szolgáltatós VoLTE.
tomp: Tudsz valamit az OP és a Digi kommunikációjáról (VoLTE)? Vagy nem érdeklődtél ezügyben mostanában? A Telenor-os már nem érint, mert vissza mentem a Telekom-hoz.
-
slice14
veterán
-
slice14
veterán
válasz
hedgehog #3718 üzenetére
Még annyit, hogy Telenor-ról -> Telekom-ra váltás után (számhordozás SIM csere) hiába próbálom beállítani az adott értesítő telefonszámot a hívásátirányításhoz, hibát dob. Szerintem beakadt valami az egyes slotnál a SIM csere után. Telenor-nál még működöt. De azért nem fogom cserélgetni a slotok között a Telekom-os SIM-et, mert a másik is foglalt, meg nem is akkora probléma.
-
slice14
veterán
válasz
4Grider #3697 üzenetére
Az a vicc, hogy a Digi-vel nincs baj. Sajnos csak mobilnet-es lehetőségem van a lakhelyemen. Én leginkább a routerre csatlakozom, mert a telefon abban a szobában van, mint a router. Az extender csak azért van, hogy jobb jel legyen a másik szobában.
ui: jelenleg a Telekom-os SIM-et átállítottam mobilnetes hívásra, hogy ne legyen probléma.
-
slice14
veterán
Nemtom mi okozza, de nálam néha problémás a Telekom VoWIFI. Ha bejövő hívásom van, felvétel után néha nem hallom a másik felet. Digi-nél még ilyet nem tapasztaltam, bár azt főként hívásra használom. Azon bejövő csak elvétve van. Az tény hogy egy routerbe helyezett Telekom multiSIM szolgáltatja a netet. És egy range extender-el növelem a wifi lefedettséget, ami ugyanazon az ssid-n szórja az áldást, mint a router. Az extender wifin csatlakozik a router-hez.
-
slice14
veterán
válasz
anglergab #3464 üzenetére
Igen, most is müxik.Helyesbitek, most mikor lekapcsoltam repcsi módra, már csak a Digi csatlakozott fel wifi-re, wifi bekapcsolás után. De az előbb még ment. Amúgy a wifit nemigen használom telón, csak ha fájlokat másolok ftp-n. Korlátlan mobilnetem van, és a routerben ugyanazt az előfizetést használom egy multisimmel.
-
slice14
veterán
válasz
fant0mi #3419 üzenetére
Szeptember elején váltottam szolgáltarót (Telekom-ra), és még a 10.0.12-vel nem ment a VoWIFI, csak a VoLTE. Pedig sms-ben aktiváltattam a VoLTE-t és a VoWIFI-t is. Viszont 10.0.13-al már müködik, és meg is jelenik a VoWIFI ikonon az 1-es slot jelzése is.
Ha VoWIFI-re vagytok csatlakozva, nektek is WI-FI hálózat nevet ír ki a készülék a gyorskapcsolók alatt?
-
slice14
veterán
válasz
madaraszoli #3409 üzenetére
-
slice14
veterán
Sziasztok!
Vátottam szolgáltatót a Telekom-ra. És a VoLTE nem aktív. A PDC-ben a DT_Hungary profilt látom aktívnak az 1-es sim-en. Gondolom ez normális? Valszeg nem aktíválták automatikusan a SIM-en a VoLTE-t. Amúgy úgy is be kell menjek egy + SiM-ért a Telekom-hoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Subaru topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Asus V16 V3607VH 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5050 MaxQ 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5/ RTX4080 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest