Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AI-buborékról beszél az Alibaba
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Tab S10 FE+ tartozékai is kiszivárogtak
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
goop
őstag
Ámen.
Ha van stabil jó net + jó voip szolgáltató akkor jó minden. Én már nem váltok vissza mobilon a voipra, a régebbi rossz tapasztalatok miatt, de otthon tökéletesen jól működik a kis asterisk, dellmont + fonio + digi, sőt még az instantwater féle disa is be van lőve és megy a mai napig.
-
Stanlee
őstag
Technikailag a minoseg nem azonos (G722 HD Audio codec a gsm halozaton vs. G711 a VoIP-on), de szerintem ezt az olyan whitefuluek, mint en, nem veszik eszre. En is csak akkor "hallom" a kulonbseget, ha az okos telefonomrol HD-ben hivom a masik oldalon levo HD kepes keszuleket, HD codec-kel. Ha a regi DECT-es kezibeszelot hasznalom, lehet a vonal G722-is, akkor sem szep a hang, mert a keszulek rossz minosegu :-).
Normal korulmenyek kozott a HD gsm hivas minosege redukalodik G711-re, ha a masik oldalon normal vezetekes keszulek van, vagy az egyik szolgaltato, akin routol-jak a hivast csak G711-et engedelyez.
-
törölt tag
Akkor csavarjunk rajta még egy kicsit! Vonjuk ki az egyenletből a flotta, vagy egyéb előfizetés havidíját és mindenféle internetköltséget! Marad az, hogy mindenféle flottázás nélkül, Telenoros kártyásként, az ingyenes, "vezetékes hívó" szolgáltatással és a Stuntcalls -szal 9Ft + 3.1Ft a percdíj + 9Ft a kapcs. díj. Az 1 perces hívás tehát 21.1Ft/perc, a 2 perces 16.6Ft/perc, a 3 perces 15.1Ft/perc, stb. Mindez net nélkül, bármilyen telóról, GSM -en. Akkor most mennyi az annyi?
-
sparks
senior tag
Kértem csatlakozást, befizettem a tagdíjat, pár nap elvileg, hogy jóváhagyják, akkor megigénylem a csomagot és majd megírom, hogy mire elég az a 100 kbit
VOIP-ra szerintem bőven, pláne, ha 4G-re felengedik (ping még jobb). Én egy UPC Freedom L 2 megás csomagot fogok beáldozni ezért, ha beválik. Annál nem használom ki a korlátlan netet, ellenben ha ide kérek korlátlan nagysebességű netet, akkor árban ugyan ott vagyok, de legalább 150 megás
-
Sayuar
senior tag
A jelenlegi net a telenornál tűnik a leggazdaságosabbnak.
1GB 1500 Ft
Igaz, a bluemobilenál 1290, de ott nincs 4G, és hivatalosan tiltott a VoIP
A vodafone-nál ha agyontrükközöd az agyad akkor ~1800 Ft.
A vodafone net+szal 3000 Ft töltés után kapsz 500 MB netet, használod 2 hétig, majd megrendeled a Zsebnet 1GB-tot 2500 Forintért. Amikor az 1GB elfogy lemondod, töltöd 3000-el, kapsz 500 MB-tot használod 2 hétig, megint bekacsolod az GB-tot....bekapcsolod-kikapcsolod-bekapcsolod-kikapcsolod, és ezzel "szórakozol", hogy ~1800 Ft-ra jöjjön ki az 1GB. Mert másképp 2500 Ft.....
Szóval a telenor jelenleg sokkal kényelmesebb: hóforduló napján feltöltöd 1500 Ft-tal az egyenleged, amiért kapsz 1GB adatot. Kész, csókolom... -
Zeki
nagyúr
[MODERÁLVA]
3600Ft-os feltöltés esetén 3960Ft-ot írnak jóvá. Te ezt a 3690Ft-ot úgy tudod feltölteni, hogy kuponokkal lenyomod a 3600Ft-os feltöltés összegét. Egészen 2456Ft-ra,
Tehát 2456Ft-ot adsz ki, és kapsz 3960Ft jóvárítást az egyenlegeden. Innentől ha megnézed hogy hány százalákkal olcsóbban jutottál a 3960Ft-hoz, majd ezt a százalékot átülteted a 12Ft-os percdíjra, akkor látod, hogy így neked a 12Ft-os percdíj 7.44Ft-odba került.
[MODERÁLVA][ Módosította: pepe091 ]
-
Zeki
nagyúr
Igen, a percenkénti levonás a feltöltött összegből 12Ft. Az a nem mindegy, hogy mennyibe kerül neked a feltöltött összeg.
Ugyanez van a betamax/dellmont klónoknál is, netto 10 eurót veszel, 10.61 Euróért ha EU-n kívüli címmel regisztrálsz be, és ha magyar címmel, akkor erre jön még 27% Áfa. A percdíjak meg a netto áron vonódnak le a a netto egyenlegből.
-
Zeki
nagyúr
A mobilevoipban talán van lehetősége a telefonszám regisztrálására.
De a voipinfocenter is működik.https://www.voipinfocenter.com/Login.aspx
példa:
név:
cinedog1*olcsomobilhivas.hu
jelszó:
fapapucsBelépve bal menüből Tools and settings
majd onnan a SIP settings
Ott megtudod adni a Caller ID-t.ez a local access number
+3618088451 -
van SIP szervere
SIP settings:
Main sip server: 77.72.174.129 on port 5060 (standard)
Alternative sip server #1: 77.72.174.130 on port 6000
Alternative sip server #2: 77.72.174.131 on port 6000
Stun server #1: 77.72.174.160
Stun server #2: 77.72.174.162If you have trouble registering your SIP device, you can also replace the @ with a * character.
I.e. if your username is user@provider you can also use user*provider in your SIP settings.
This might solve register problems for some SIP devices and SIP softphones. -
Zeki
nagyúr
Biztos megy zoiperrel is, hiszen van SIP-je. Csak náluk ez nem publikus. Mert ugye ők csak viszonteladók, de ezt nem verik nagydobra.
Main sip server: 77.72.174.129 on port 5060 (standard)
Alternative sip server #1: 77.72.174.130 on port 6000
Alternative sip server #2: 77.72.174.131 on port 6000
Stun server #1: 77.72.174.160
Stun server #2: 77.72.174.162felhasználónév: ami az olcsomobiváson, csak kell utána ez, egyből a neved után: *olcsomobilhivas.hu
pl: nagypetike12*olcsomobilhivas.hu
jelszavad meg simán az, ami az olcsomobilhiváson.Van másik online felület híváslistát nézegetni:
https://www.voipinfocenter.com/Login.aspxide ugyanaz kell, ami a SIP-hez le lett írva.
A hangminőség teljesen okés.
-
-
goop
őstag
Akkor a reenger van úgy belőve a központban, hogy gsm legyen az alap kodek. De a gsm-et ki is veheted, nekem is csak alaw-ulaw van, 3G alatt úgysem telefonálok erről.
Persze, reenger nomadikus 21 -es száma hívható, mondjuk én nem használom, csak fonio-t, meg bc-t, és csak akkor indítom zoipert ha arról akarok hívni. /Mostanában kevesebbet a flottás percdíjak mellett./
-
törölt tag
Nekem mások voltak és most is mások a tapasztalataim. SGS 2 -őn sűrűbben előfordultak hibák. Én ezt már akkor is a teló terheltségének, illetve a Telenor kutyaütő 3G szolgáltatásának tudtam be. Amióta ez a telóm van és 4G elérésem, azóta egyetlen, néha ismétlődő hibát tapasztaltam. A "nincs szolgáltatás" hibát a MobileVoip -ban. Sztem ez (ahogy mások is írták) szerver terheltségből adódik. Ismételt hívásnál már fel szokott állni a kapcsolat.
A Viber pedig szubjektív. Anno, az SGS 2 -n próbáltam. Többször előfordult, hogy a teló nem ébredt fel DS -ből. Sztem DS -ben egy Viber akció hirtelen olyan terhelést adott neki, amitől az alap 100Hz -ről nem tudott felállni. Akkor likvidáltam. Azóta olvastam róla olyan működési "jelenségeket", amiktől számomra kifejezetten ellenszenves tud lenni egy alkalmazás. Ez persze, mint írtam, szubjektív. Nálam ez olyan, mint a Chrome. Lehet, hogy jó, de amit a Google csinál ezzel kapcsolatban, az nekem túl direkt, túl erőszakos. Az ilyen nálam egyből kiváltja a "juszt sem" reakciót. Azonnal likvidálom minden droidomról, és az én droidjaimon mindíg lesz elég hely a Firefox -nak. Akkor is, ha a Dolphin a NO.1 böngészőm. Szóval, nekem soha nem tud elég jó lenni a Viber. -
Magnat
veterán
Itt Magyarországon nagyobb divat a Viber ( világszinten viszont többen használják a WA-t ha jól tudom) , de érdemes agitálni az ismerősöket WA-ra, mert az erőforrásokkal is takarékosabban bánik (kevesebb memóriát eszik és adatforgalmazásban is jobb) és stabilabb is a szolgáltatás tapasztalatom szerint. Plusz mivel a Facebook megvette, gyanítom, h az ő infrastruktúrájukat használja, ami kétség kívül egy-két ligával a Viberé fölött van. Az egyetlen nyűge az első év után fizetős mivolta, de nem az ára miatt (1 usd/év sztem bárkinek belefér) hanem azért, mert sokan egyáltlán nem csináltak még fizetést Google play/Apple store vagy kinek mi alatt. Szerencsére lehet az oldalukon Paypallal is fizetni bármilyen számra, szóval ha van Papallal rendelkező ismerőse vkinek, akkor már meg van oldva a dolog.
-
törölt tag
Ez nem a Whatsapp hibája, hanem az ismerőseidé. Mi meg szoktuk beszélni a társaságban, hogy mit használjunk az egymás közötti kommunikációra és ebben a témakörben el szokták fogadni a javaslataimat. Ettől még lehet náluk a Viber is telepítve. Sőt, így még jobb is. Mindannyiunknak ugyanaz a 23db. szám van, amelyiknek bármikor felveszük. A többi nem számít. Ha vkit el akarok érni, aki nincs a belső körömben, akkor nekem nem fáj a 6Ft -os percdíj. Ha meg vki engem akar elérni ingyen, az használjon Whatsappot! A divatot nem követni kell, hanem diktálni!
-
KTU
addikt
Reenger mo. dijcsomag fele percdíj (dijcsomagnak nincs ára, amit feltöltesz pénzt, mind lebeszélhető)
kinézete is okádék
Nem megenni kell, használni,
más alkalmazást.
Mindegyik sip klienst be lehet állítani hogy menjen reenger-rel.
Keress rá itt a topikba ˝reenger beállítás˝.Bankkártya, virtuális,
van már jó-pár banknál, amit csak netes vásárlásra használsz.Ami még előny vagy hátrány lehet,
A hívott fél csak és kizárólag 21-es számod látja.
GSM számot nem tudsz hozzárendelni,
így ha jó a mobilneted vagy akár wifi,
kiválthatod a GSM számod,
mert ezen elérhetnek, vezetékes áron. -
-
törölt tag
Az én Angolom kevés ehhez, de esetleg vki megírhatná nekik a problémát a helyes telefonszámmal. Mert sztem egyszerűen csak arról van szó, hogy az alkalmazásban rosszul van megadva a bp -i központ száma. Abból gondolom, hogy a Dellmontos weboldalakon is hibásan van feltűntetve. De a helyes számot manuálisan használva tökéletesen működik. Viszont sokkal gördülékenyebb lenne kliensből indítani.
-
club1
veterán
EDGE-re váltás ellen csak a készüléked kettős(hármas) üzemmódjának 3G/4G fixálásával tudsz csak védekezni. A network quality is excellent ui. nem azonos azzal, hogy az adott ponton tökéletes a 3G/4G térerő, hanem csak azt jelzi, hogy az adott időpillanatban a mobilnetből ki lehetett hozni 80-100 kbps-ot és 100 ms alatti pinget.
-
gorbep
senior tag
Az utóbbi egy hétben tragédia a BC minősége...... csak WiFin telefonálok, tehát sebesség nem korlátoz..... telefon, kliens nem változott....... A hang f@s..... sokszor másodperces a késleltetés...... lassan teljesen használhatatlan. Ma már jártam én is úgy, hogy vagy ki se cseng, vagy nem hallom a hívott felet egyáltalán. Már azon gondolkozom, hogy átregisztrálok más szolgáltatóhoz, és inkább veszni hagyom az 5$-t, ami még az egyenlegemen van, mert kellemetlen bárkit felhívni ezzel....
Szomorú, mert nálam 3 hónapon át tökéletes volt a rendszer...
Vagy túl sok lett az előfizető, és nem fejlesztenek, vagy véget ért a beetetés, és lekorlátozták jelentősen a Client- SIP server sávszélességet........ Kár érte...... vagy csak egy újabb bizonyíték: nincs ingyen vacsora...
-
andatti
senior tag
Én most "szívtam meg", mert augusztusban töltöttem fel újra a BC-t, bár még az előzőt se használtam le, mert még van rajta... erre most láttam, hogy árat emeltek ismét, már 0,015$ a percdíj, de most néztem körbe, hogy a voipyo, vagy voipstunt is csak kb. 50 fillérrel olcsóbb percenként... szóval már nem a BC az abszolut favorit, de, ha arra gondolok, hogy februárban 2500 Ft-ért 10 ezer percet kaptam, már bőven megérte, és azért az 50 fillérért/perc nem "eszem a kefét"... Így most közel 11$-om vár, de az tagadhatatlan, hogy gyorsabban fog fogyni, mint eddig...
-
zeon.hu
nagyúr
őszintén szólva fogalmam sincs
nálam ment már a mifi 6 órán kicsit túl is, mert egyszerűen elfelejtettem töltőre tenni itthon (de akkor folyamatosan neteztem, 3 eszköz kapcsolódott rá).
amit hiányolok, az a merülés jelzés. képernyő pár mp után kikapcsol. ha nem nézek rá, nem tudom hol tart (ehhez meg kell nyomni valamelyik gombot, illetve akkor is aktív lesz a kijelző, ha kapcsolódik egy eszközhöz, vagy az eszközt leválasztjuk róla). webes felületen a töltöttséget is mutatja amúgy, mobilról is elérhető, tehát ha zsebben vagy táskában van (én kint szoktam hagyni a kocsiban néha), ehhez nem kell elővenni.
mellesleg 32GB-os sd is rakható bele. -
zeon.hu
nagyúr
Üzemidő folyamatos net mellett értendő.
Minden értesítés megjön azonnal.
Webes felületen keresztül sok minden állítható, így az is, hogy ne kapcsoljon ki fél óra után, ha nincs adatforgalom.
(Telenoros van, de gondolom a többié is ilyen)
Tölthető róla más eszköz is!
Én kocsiban invertert használok, így sokkal gyorsabb a kütyük töltése. -
-
betyarr
veterán
egyébként tényleg szörnyű belegondolni,még akkor is,ha így is megéri.ha naponta beszélsz egy órát mobilon,akkor 1 hónap alatt nagyjából oda a 10$ feltöltés.míg az előző verzióban csak a harmadába kerülne ugyanennyi hívás.
ki van ez találva azért rendesen!
de nem panaszkodom,mert így is megéri és szerencsére nem beszélek órákat mobilon/nap -
-
kerti008
aktív tag
Emlekeim szerint azert lehet jo mert tudsz 5 eurot is tolteni, miközben a freeday-t is megkapod. pl. Freevoipdeal-nak van 120 napja pl.: magyar vezetekes iranyba de a honlapjukon csak 10-el tudsz tölteni.
Baratibb lehet 2000 Ft-ert a 120 nap. Persze az ördög a reszletekben van elrejtve. -
LógaGéza
veterán
Network -> Wifi -> Scan - itt megkeresed a meglévő hálózatot -> Join Network és WAN-hoz csatolod. Majd létrehozol egy új WiFi-t, és azt LAN-hoz csatolod, és kész.
instantwater
Nekem egy androidos Nexus4 van, de próbáltam egy sima Samsung butatelón is. Mindjárt megnézem ezeket a beállításokat.
betyarr
Beüzemeltem, de mivel ez Ralink chipsetes, nem Broadcom, ezért nem Tomato van rá, csak egy hozzá hasonló rendszer. Ebbe még nem merültem bele, egyelőre kliensként rákötöttem a N56U-ra a 842ND-t, és az utóbbival kűzdök. -
Nekem sikerült LuCI val OPENWRT n wifit továbbosztani, de döglassú volt.
A 10 megás netből lett kb 2-3 megás....
TP-Link TL-WR1043NDgoop
Én csak azt látom, hogy a GLOBAL os dologra van megoldás, a registert hogy sikerült megoldani?Amúgy látom sok gond van a különböző verziós és alapkonfigú asteriskekkel.
Lehet jobban megérné PHP re átírni az egészet?
Mert elvileg azt is lehet
Csak akkor még jobban kizárjuk a kis routereket, illetve még PHP val is terhelve lennének, viszont elvileg kompatibilisebb lenne a különböző verziókkal, és még okosabb/könnyen konfigurálhatóbb lenne.Vélemények?
-
törölt tag
De, jól érted. A NAT nem csak a mobilkommunikációnál létezik. Nagynénémnek is kedvesen felajánlott a szolgáltató azonos havidíjért, nagyobb sávszélességű csomagot (otthoni net). Aztán csak kibújt a szög a zsákból.
Egyébként én is feltöltős vagyok. Havonta veszek netet és ennyi. Nincs GSM kimenő hívásom. -
törölt tag
Én nem írtam olyat, hogy ez neked jó, hisz honnan tudhatnám, hogy neked miért lenne jó. Ahogy Te is írtad, ez akkor jó, ha egy távoli készüléket kell managelned. Ha ez nálad nem fordul elő, akkor nyilván nem lesz rá szükséged. Nálam előfordul, mivel nem csak telefonálásra használok Androidot. Pl. egy Androidos telefon szolgál a motoromban jeladóként, ami a nálam levő telónak jelez. Lényegesen olcsóbb és egyszerűbb beépíteni, mint egy pageres riasztót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Futás, futópályák
- Motoros topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fűnyíró topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Eredeti játékok OFF topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Nintendo Switch 2
- Kínában már az USA nélkül is tudnak 5 nm-es chipeket gyártani
- További aktív témák...
- HP Prodesk 600 G4 mini Core i5 8500T 16GB ram 256GB NVMe SSD + 2.5" SATA keret
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- HAVN HS 420 fehér számítógép ház
- Eladó kompakt gamer PC + Alienware monitor (RTX 3070, i7-8700K, vízhűtés, ITX)
- Bravo 15 C7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest