- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
betyarr
veterán
válasz
instantwater #31755 üzenetére
ezek az akkuk sztem még jól működnek. nem elhanyagolt, régi laddákról van szó.
4Grider: hát, úgy tűnik tényleg a töltővel lesz a gond, mert hiába mutatja, hogy maxon van, olyan mintha elkezdené egyből turbón meríteni, mert random leveszem a töltőjéről és azonnal kikapcsol a teló
mi romolhat el egy ilyen töltőben?
-
betyarr
veterán
megvan még itt valakinek az a510ip telója? egy darabig a fiókban volt mert leálltam a voipról meg vezetékes vonalunk sem volt, de most megint lett.
a lényeg, hogy a telóba tettem jóféle ladda akkukat, persze feltöltve, de a teló meg azt érzékelte, hogy le vannak merülve és ki is kapcsolt. na, mondom, akkor egy darabig rajta hagyom, hadd töltse a teló töltője, hátha akkor rendben lesz, de így se oké valami, mert ahogy leveszem a töltőről a telefon kikapcsol, még akkoris, ha egy idő után feltöltött akkut mutat. másik pár ladda akkuval is ugyanezt csinálja. tapasztalt ilyet más is? -
betyarr
veterán
válasz
tibor23 #31473 üzenetére
nálam teljesen esetleges hogy mikor és mennyit telefonálok.nemzetközit nem hívok.a dominoval még csakcsak el is lennék,ha nem kellene a "most" opciót külön fizetni.
emlékeim szerint zoiperen telejesen jó volt a voip hívás,dedikált voip telón meg 1-2 alkalmon kívül sosem tapasztaltam problémát.így simán megérős a dellmont a pillanatnyi ~6huf mobiltarifával.
hej,azok régi szép idők,amikor fillérekért beszélhettünk voipon keresztül... -
betyarr
veterán
válasz
instantwater #31468 üzenetére
vezetékes esetében közel 10%-ot,plusz a napokban jelentették be,hogy a 2. és 3. eszköz esetében (box,CI) 50%-os emelés
ezek után erősen csodálkoznék,ha a mobiltarifák maradnának a régiben.és mivel a digi és a voda is már egy tőről fakad...szóval újra divatba fog jönni a voip,ami (számomra legalábbis) meg fogja érni még ilyen euro árak mellett is.callingcredit kicsit több mint 6huf hazai mobilra jelenleg,viszont nincs havisarc. -
betyarr
veterán
válasz
4Grider #31466 üzenetére
nyilván megvárom,de már nagyon csúnya dolgokat hallani.és inkább legyek felkészült.
illetve,ahogy elnézem a vodafos pillanatnyi emelgetéseit,valahogy nem vagyok meggyőződve,hogy fantasztikus ajánlatokat osztogatnának (vezetékesből is vadás vagyok már,jobb híjján).
illetve,igaz ez a jelenlegi digis csomag egy elég tuti csomag,de ha ezt is emelgetnék,akkor nekem már nem érné meg fenntartaniszóval,valszeg mindenképpen mennék vissza voipra.
-
betyarr
veterán
mivel a digi jóárasított csomagjainak a napjai megvannak számlálva,ezért jóeséllyel visszatérek majd voipra.melyik a legolcsóbb jelenleg?ki mit használ olcsó hívásra?
-
betyarr
veterán
válasz
MaCS_70 #31059 üzenetére
október végén költöztünk másik helyre,szolgáltatóváltás is volt,de a router meg minden egyéb hálózati beállítás maradt a régi.a szolgáltatói eszköz is bridge üzemmódban van (mint a régi helyen) és a saját routeremet használom itt is.semmin nem változtattam
a régi helyen minden faxán működött.
-
betyarr
veterán
nem tom mi a retek lehet az a510ip telómmal.folyamatosan átvált "registration failed" státuszba.ha kihúzom a hálózatból és visszadugom,kattintok párat a beállításokban (csak oda-vissza a pöttyöket) mentem,akkor utána minden ok pár percig,de aztán megint kezdődik elölről.ötlete van valakinek?
-
betyarr
veterán
most én vagyok nagyon béna,vagy a dellmonttal van gebasz,vagy a vodafos modemje szívat ezerrel?elköltöztünk és van ez a csodálatos szolgáltató meg az ő eszköze.csatlakoztattam az 510ip-t,a router látja,oszt neki ip-t,de a kapcsolataim mind "registration failed"-et mutatnak a telefon ui-jában.a kézibeszélő ha hívni akarok,akkor azt írja hogy "nincs ip kapcsolat".most ilyenkor mi van?
-
betyarr
veterán
én szívesen átmennék digi nomadikusra,ha vihetném a földrajzi számom magammal.nem tudom miért nem lehet áthordozni,amikor egyes voip szolgáltatók meg simán adnak pl. a fent említett 42-es körzetből is nomadikus számot
-
betyarr
veterán
válasz
anadroid #30642 üzenetére
régebben volt valami,hogy bizonyos hívásoknak jobb minőséget biztosítanak.nem emlékszem pontosan.talán a továbbértékesített vonalaknak (mint pl. az itthoni voip szolgáltatók talán)?nem akarok hülyeséget írni.
és mivel ez egy állandó előfizetés,talán azért gondoltam (illetve kérdeztem),hogy itt is ilyen a helyzet. -
-
betyarr
veterán
zoiperben van olyan lehetőség,hogy ha épp voipon beszélek,akkor a gsm hívás ne csörögjön közbe,hanem foglaltat jelezzen?
-
betyarr
veterán
válasz
outdoor #30318 üzenetére
nekem az elmúlt 3-4 évben volt pár xiaomi telóm (redmi note 2-3,a1) majd op 6t,meg most van egy op 7pro,de mindegyiken használható volt a voip.azt nem mondom,hogy 100%-ban,de simán elfogadható.volt amelyik csak a mobilevoipon teljesített egész jól,de most mióta jól beállított zoipert használok,azóta nem panaszkodom.mondhatni állandóan legalább gsm minőségű a hívás.nincs visszhang,nincs (jelentős) késés.tkom 4g-n és wifin is jó a minőség.
igaz mióta van digi simem,azóta csak elvétve voipozok. -
betyarr
veterán
válasz
outdoor #30304 üzenetére
5 voip acc és egy analóg telefonvonal is beállítható rajta.van egy kis adapter,abba kell csatlakoztatni a netet vezetéken és nyilván van egy rj11-es analóg csatlakozás rajta,oda meg az analóg madzagot.lényegében olyan,mint egy vezetéknélküli,dect telefon.a dellmont klónoknál betudod állítani a saját számodat is és azt fogja elküldeni a kimenő hívásoknál.
-
betyarr
veterán
érdekes,mert én is a cc-n vagyok
-
betyarr
veterán
válasz
instantwater #29840 üzenetére
hardveren ment ki a hívás: a510ip.
-
betyarr
veterán
válasz
instantwater #29838 üzenetére
és akkor most gondold el,ha egy fontos hívás közben történik meg ez.vagy valami öreg rokonnal fordul elő (sokan írták,hogy idősebbeknek is beállították valamelyik dellmontot takarékossági okokból).simán földhöz vágja,mondván,hogy ez a telefon megbolondult
amúgy jelezted feléjük? -
betyarr
veterán
a minap belefutottam ebbe az "beszélgetés-ismétlődős" dellmont hibába.azaz a 9 éves fiam botlott bele,én csak mellette álltam.az osztálytársát hívta fel este a házi miatt.a vonal túlsó végén mondja a gyerek anyja,hogy adom az illetékest.jött is az osztálytárs a telefonhoz,elkezdte lediktálni.egyszercsak csend.a fiam mondja neki,hogy akkor térjünk rá a matek házira.csend.egyszercsak megint megszólal a gyerek anyja,hogy,adom az illetékest.a gyerek megint elkezdi mondani előlről a házikat.a fiam csak néz,megszólal,hogy ezeket már mondtad,a matekot is diktáld le.csend.amikor harmadszor is az anyja szólt bele,hogy adja az illetékest,akkor kezdett el derengeni,hogy valaki említett itt a fórumon valami hasonló estet.elvettem a fiamtól a kagylót,beleszóltam,de csend volt.kinyomtam és újrahívtam őket.kiderült,hogy az osztálytárs ahogy tartotta a telefont,az arcával lenyomta a hívás vége gombot.percekkel a történtek előtt.
igaz nagy móka volt,mert már azt hittük,hogy szórakoznak velünk az osztálytársáék,vagy bolondgombát ettek és elment az eszük -
betyarr
veterán
válasz
stefi68 #29730 üzenetére
ezt az alkalmazáson belül állítják sokszor gyárilag.ez lehet hangerő és/vagy kodek miatt is.a telóm beépített sip kliensében is ez a zavaró: elég halkan hallom a másik felet,holott a hangerő a maxon van.sajnos,sem ezt,sem a kodeket nem lehet külön a kliensben beállítani
-
betyarr
veterán
nagyon leült a topik.alig van hetente jó esetben egy hsz.senki nem használ már voipot?
de,hogy ON is legyek: jelenleg még mindig a zoiper a legjobb megoldás a jelenlegi telómon (op7pro).jól hallani mindkét oldalon és a beszélgetés minősége is teljesen gsm minőség.a telefon beépített sip kliense is jó lenne,ha lehetne rajta egy kicsit hangosítani.nem hallom elég hangosan a másik felet.zajosabb helyen nem 100-as a dolog
sajnos a mobilevoip az egyre rosszabb: csörög-zörög,visszhangzik,hiába mutat 5 csillagot a hívás minőségére.más is így van vele?pedig régebben meglehetősen stabil volt.vagy ez is telefon függő lenne?pedig ramból van most dögivel a telefonban. -
betyarr
veterán
válasz
Petyuska111 #29657 üzenetére
válts inkább telefont.nekem a mostani telóval meg az utóbbi hárommal nem volt különösebb problémám a voippal.zoipert használtam/használok és különböző dellmont klónokat.
-
betyarr
veterán
oneplus 7 pro és a voip első blikkre: [link]
-
betyarr
veterán
használ itt valaki oneplus 6T-t voipra?ha igen,akkor jó a vonal minősége?
-
betyarr
veterán
nyert már valaki ezen a fritzes kalendáriumon?
-
betyarr
veterán
válasz
zeon.hu #28966 üzenetére
ha nem feltétlenül akarsz pbx-et,hanem elég neked az asterisk is,akkor itt egy youtubeos sorozat angol nyelven (ha bírod az angolt.szépen és érthetően beszélnek benne és mindent mutatnak és ki is próbálnak).szerintem kezdésnek egész jó.aztán ha kérdésed van,akkor írj a mély víz topikba.
-
betyarr
veterán
válasz
tibor23 #28944 üzenetére
tulajdonképpen megoldható lenne szerintem a dolog,csak gondolom a fejlesztők nagy részének nem éri meg belefeccölni az energiát,az időt és a pénzt,mert nem nagyon éri meg.külföldön nem csinálnak ekkora hajcihőt a voip-ból.jobbak a mobilpercdíjak és/vagy a fizetések.
én munkahelyi melléket is használok a mobilomon wifin és mobilneten is és az MINDIG tökéletes minőség.még izlandról,vagy a feröer szigetekről is úgy telefonáltam haza,hogy nulla volt a minőségromlás. -
betyarr
veterán
-
betyarr
veterán
válasz
whbear #28932 üzenetére
én is próbálgattam a napokban: zoiper pro: egész jó,de csak a gsm kodek ami nálam használható.a hangminőség kb. tényleg gsm,késés csak nagyon minimális van,mondhatni észrevehetetlen.eddig minden hívás rendben volt,nem voltak hallózások,zörejek,visszhang és tsai.acrobits softphone: ma újra feltettem,mert egy darabig nagyon jó hangminőséget produkált az ulaw kodekkel,meg minden rendben ment,de anno végül megváltam tőle,mert volt pár hívás,ahol egyszerűen elnémult a vonal beszélgetés közben.pedig tényleg szuper a hangminőség,szinte meglepett,amikor a napokban újra elkezdtem rajta keresztül telefonálni.
a bria egyébként mennyibe kerül?kell még valamit hozzá megvenni?
-
betyarr
veterán
köszi a választ!
ahha!tehát,így lehetetlen bekonfigolni a távoli elérést?ez azért van mert nem tudsz a szolgáltatói routerben bizonyos beállításokat elvégezni,vagy mert eleve kell a fritzboxnak,hogy az kezelje a bejövő netet?ez azért érdekel nagyon,mert nekem van egy synology routerem és a fritzboxot csak arra csatlakoztatnám.már ha lehet...az app mennyire meríti a telefont?
-
betyarr
veterán
mesélj már légyszi bővebben erről a fritzapp-ról!hogy használod?folyamatosan fut a mobilon?nem meríti nagyon az akksit?vpn-en csatlakozol távolról?stb.
Sajnos amíg nem a fritz a fő router (telekom - cisco beltéri) addig nem tudom kihasználni a tudását
mert ha nem a fb kezeli a netet,akkor mit nem lehet használni?
pedig olyan sok itteni fórumozónak van fritzboxa,mégis nagyon gyér válaszokat kapok.nem látogatják a topikot
-
betyarr
veterán
válasz
tibor23 #28896 üzenetére
igazából csak azért gondolkodtam másik kliensen,mert egyrészt nem tudom,hogy a saját vpn tud-e folyamatos kapcsolatot fenntartani,illetve a vpn kliens,valamint a fritzapp fon mennyire merítheti a telefont,ha folyamatosan fut a háttérben.ezért is kérdeztem,hogy tud-e push-t az app.mert ha nem tud,akkor gyorsan merül a készülék akksija.ha viszont groundwire-el vagy acrobits-el használnám,akkor ez a kérdés megoldott,hiszen azok tudják a push-t,ami annyit tesz,hogy nem fut folyamatosan az app a háttérben,csak akkor "aktiválódik",ha van bejövő hívás rajta.valszeg használnám bejövőre is,mert lehet beállítanám a családot mellékekre és így nem kerülne pénzbe az egymás közötti kommunikáció.
-
betyarr
veterán
illetve még egy kérdés vetődött fel: ha távolról,mobilnetről telefonálnék,akkor a fritzboxhoz mennyire biztonságos 3rd party appot (zoiper,groudwire stb.) használni a fritz app fon helyett (ami ugye vpn-en kapcsolódik távolról)?
-
betyarr
veterán
válasz
Stanlee #28877 üzenetére
hmm,jól hangzik.bár igazából ehhez nem is kell feltétlen egy fb,meg lehet oldani egy rpi+free pbx megoldással is.kérdés,hogy melyik (fb vs. rpi+pbx) mennyire bonyolult.
magyar leírás jönne jól.igaz bírom az angol nyelvet is,de lehet még a magyarra is csak bámulni fogok,mint boci az új kapura
-
betyarr
veterán
van itt valaki,akinek van fritzbox-a?
ezen úgy látom,hogy megoldható a voip szerver.ha jól emlékszem még android kliens is van hozzá.lehet ezzel felállítani egy saját voip rendszert?úgy értem,hogy ezt beállítva és az android appal használva meg lehet oldani,hogy mellékeket adni és azok között telefonálni? -
betyarr
veterán
most egy kicsit bekavartam magam,pedig ezt mindig biztosra tudtam: ha egy magyar Trékomos előfizető külföldre utazik (lengyelország),akkor itthonról felhívva őt a dellmont-os fizetnivaló díj ugyanúgy magyarországi marad,ugye?
-
betyarr
veterán
akkor sokat nem ad hozzá a minőséghez.ergo felesleges áldozni rá.
van egy érdekes jelenség zoiperrel kapcsolatban.van egy vezetékes szám,amit ha a telefonkönyvből választva hívni akarok,akkor "user not foud" hibaüzenettel szakítja is a hívást.ha viszont manuálisan írom be a tárcsázón keresztül,akkor voilá,szépen hív.próbáltam más vezetékes kontakttal is,azokat rendesen hívja.mi lehet ez...
egyelőre egyébként eddig ez a legjobb sip alkalmazás a dellmontos voip-ra.alig érzékelhető a késés és a vonal is tiszta.gsm kodekkel használom.a többinél mindnél volt valami gebasz a vonalban.
-
betyarr
veterán
zoiperhez van aki megvette a g729-es kodeket?
-
betyarr
veterán
ma is volt 4 hívásom a zoiperről,kettő mobilnetről és kettő wifiről.a mobilnetesek teljesen jók voltak,de a wifis párszor beszaggatott.pedig már azon gondolkodtam,hogy megveszem a pro-t.
-
betyarr
veterán
a zoiper ingyenes verzióját próbáltam most ki.bármilyen kodeket alkalmaztam,nem hallottam semmit,pedig a vonal létrejött mert elindult a számláló és mint kiderült utólag a másik fél fel is vette,csak ő sem hallott semmit.
maradok a mobilevoipnál. -
betyarr
veterán
válasz
Siriusb #28766 üzenetére
nugátról frissítettem az xiaomi a1-emet a legújabb,8.1-es droidra vagy 2 hónapja.az acrobits-et is azért hanyagolom,mert annál is ez volt a jelenség,hogy kis idő elteltével én hallottam a másik felet,de ő engem nem.a gw-nél is ugyanez most a helyzet.a mobilevoip a nyerő még mindig.annál nincs ilyen,csak esetenként visszhang a másik félnél.
pedig jó lenne már valami korrekt,állandó megoldás a voip-ra mobilon is. -
betyarr
veterán
hát,sajna mégsem jobb a groudwire,mint az acrobits...ma is volt egy hívásom,de ~2 perc után a másik fél nem hallott,csak én hallottam őt.
visszasírom az immmr-t,mert azzal nem voltak problémák.mindig akadás és késés mentesen tudtam telefonálni.nem beszélve arról,hogy még ingyér is volt. -
betyarr
veterán
na,én is megvettem a groundwire-t.ki is próbáltam,de némelyik hívásnál elég gyatrán hallom a másik felet.hogy lehet ezen javítani,ha egyáltalán lehet?
-
betyarr
veterán
válasz
stefi68 #28535 üzenetére
így sehogy.a mobilszámod csak azért van regelve,hogy ha te hívsz valakit a voip accodról.akkor tudja,hogy te te vagy.visszafelé nem működik.voipon keresztül akkor vagy hívható,ha egy voip szolgáltatónál (ephone,fonio stb.) kaptál számot (legtöbbször ez egy 21-es körzetű szám,de kérhető egyes szolgáltatóknál egyéb körzet is.no,ha megvan ez a szám,akkor elérhető vagy rajta,azon tudnak hívni és te is tudsz róla hívást indítani,ha fel van töltve.
a dellmontos voip-ot ne keverd ide.ők nem adnak neked számot. -
betyarr
veterán
válasz
stefi68 #28531 üzenetére
bár nem engem kérdeztél,de válaszolok: 6 voip vonalat és egy hagyományos vonalat képes kezelni.lehet választani a hívás előtt hogy melyikről szeretnéd indítani a hívást.a bejövő pedig természetesen a beállított voip fiókon fog bejönni vagy természetesen az analógon.lehet külön csörgőhangokat is beállítani,illetve lehet választani különböző háttérszíneket is.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- Autószerelők, autószerelés
- Star Trek
- Robotporszívók
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest