Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz
betyarr #31754 üzenetére
Én most selejteztem őket, mert az adóegységek sorban megadták magukat pontban 10 éves korukban...
A NiMH akkukkal nekem is az volt a tapasztalatom, hogy töltőben feltöltve és áttéve a kézibeszélőkbe, azok rögtön sikítottak, hogy alacsony a töltöttség. Nálam is többnyire ladda akkuk vannak (mert beváltak). De nálam bejött az a megoldás, amit te alkalmaztál, azaz a kézibeszélők töltőivel túltöltöttem őket. Lehet, hogy az újabb laddák, már nem tölthetőek olyan szintre, esetleg a kézibeszélő töltője már nem jól működik... -
-
tibor23
senior tag
válasz
betyarr #31470 üzenetére
Nálam régebben 10 különféle voip szolgáltató volt beregisztrálva a Fritzbox-ba. Most szüntetem meg a Fonio-t (visszahordozom a Telekom optikára), és csak a Dellmont marad, az is főleg nemzetközi hívásokhoz. Sajnos náluk elég gyakori a katasztrofálisan szar hangminőség. Domino+Tuti+ kártya mellé teljesen felesleges a voip, ha nem hív nemzetközit az ember.
-
-
lszlogal
senior tag
válasz
betyarr #31021 üzenetére
Sziasztok!
Van egy ONT-m, melyre beállítottam egy ephone.ch VoIP szolgáltatást.. Működik is a régi telefonokkal. De viszont: Ha például felhívom az OTP ügyfélszolgálatát, és nyomogatom a gombokat, a telefonközpontjuk nem reagál a gombnyomásra. Merre lehet keresni a problémát? Ezt okozhatja a régi telefon? Itt a VoIP konfiguráció:
-
válasz
betyarr #30309 üzenetére
A Gigaset egységek 6 SIP vonalat kezelnek. Egyébként szerintem is nagyon jók, lassan 10 éve használok többet is párhuzamosan.
Nem mellékesen GAP kompatibilisek, tehát más GAP-es készülék kézibeszélőjéhez is csatlakozni tudnak.
Amúgy a család egyik fészkében az egész helyi net mobilneten megy, és három párhuzamos SIP-hívás minden lag vagy szakadozás nélkül mehet.
MaCS
-
outdoor
aktív tag
válasz
betyarr #30309 üzenetére
Wifin nem tud?
zeki: Az emberek túlnyomó többsége észre sem vette, hogy már a sima hívások is voipon mennek. Ettől függetlenül áldozatai a dolognak, és minden bizonnyal sokkal kevesebbet beszélnek.
whbear: mindez kínai nekem. hogyan állítható be?
itancz: a Viber és Skype nálam is jó, de sajnos alig használ valaki Vibert az ismerőseim közül.
Akár megérné ami iphone-ra emiatt. Melyik generációtól ajánlod?Akárki akármit mond, a samsungnak komoly gondja van a lejátszott hanggal is. Zenével például. Mintha büntetne, ha koncertfelvételt hallgatok tube-ról, de még lossless stúdiófelvételnél is büntet.
Ez egyszerűen tény. Igényes emberekből álló minta észrevenné.
-
outdoor
aktív tag
válasz
betyarr #30298 üzenetére
Erre tehát beállíthatom a voip accountomat, és wifin kapcsolódik?
Tud hívást fogadni is? Hogyan? (dellmont voip calling credit)
A mobil számomat bizonyára nem tudom rajta használni. Esetleg a kaputelefont praktikus lenne. A megadott oldalon valaki a DNS-ről panaszkodik.
mikung:
Sajnos nem csak a voippal van gond, hanem a sima mobiltelefonos hívásoknál sem tiszta a mikrofon.Sem a külső mikrofon, sem a samsung készülékek saját mikrofonja. Emellett tisztán és megfelelő hangerőn beszélek.
Teljesen sima fogadott hívásokról van szó a számomon.
Amióta már nem GSM-en zajlanak a sima telefonhívások, hanem kinyomják a szolgáltatók voip protokollra, nagyon kínlódok. Emlékszem, hogy régen órákig beszélgettünk mobiltelefonon. Ma már iszonyú nyögvenyelős a hangminőség. Élvezhetetlen. Azon túl pedig érthetetlen.
Próbálok jó mikrofont keresni, de ez a probléma nem dellmontos, hanem általánosan mobil telefonos. Nem hallják, amit mondok, és eddig nem találtam megfelelő külső vagy belső mikrofont.
Nemcsak a jack dugó tűnik el a korszerű okostelefonokról, hanem a hangminőség egy az egyben. A hálózatokat sem érdekli a színvonal, egyszerűen nem továbbítják az emberi hangot. Nem érdekli őket, addig spórolnak, hogy emberi hang már nem jut át a rendszeren.
-
-
válasz
betyarr #29839 üzenetére
Nem jeleztem.
Ugyanabban az időben amikor voip telefonról csinálta ezt a bohóckodást, felhívtam ugyanazt a felet android kliensről és ott tökéletes volt.Te mivel indítottad a hívást? Appal vagy hardverrel?
Az ügyfélszolgálat itt csak dísznek van. Ennyi pénzért ne akarj még ügyfélszolgálatot is.
Náluk mindig minden jó. -
-
whbear
senior tag
válasz
betyarr #28933 üzenetére
A Bria 0.99 USD / hó vagy 9.99 USD / év. Minden benne van ebben az árban. G729, ZRTP, PUSH, amit csak el tudsz képzelni. Tökéletes a Bluetooth egy Kinivo BTC-455-el megy nap mint nap. Van 2 hét trial.
Zeon: Miért szenvedsz vele? Lehet hogy azon a hardveren nincs megoldása a problémának. Próbáld ki a Briát vagy mást. A push amúgy is jó dolog. Jobb mint az akkuzabáló folyamatos logged in robotolva.
-
tibor23
senior tag
válasz
betyarr #28907 üzenetére
A Fritz VPN-t csak akkor tudod aktiválni, ha az csatlakozik a netre. Előtte csak modem lehet, router (NAT) nem. A Voip rész sem túlságosan díjazza a Nat-ot, és ekkor a forgalom sem lesz priorizálva a voip-nak (stb).
Ezzel a fritz app merítéssel kapcsolatban csak annyit tudok, hogy a tableten mindig fut, és itthon a wifin csüngve alig merül készenlétben. Ha hívás van: csörög. De persze ez nem mobilnetről VPN-es elérés. -
nTom
aktív tag
válasz
betyarr #28905 üzenetére
Közvetlenül kellene elérnie a netet. Így nem tudok távolról csatlakozni az appal. Nem működik a vpn sem. Csakis wifivel otthonról. Az app fut a háttérben, ha otthon vagyok , a bejövő vezetékes hívás már csörög is a mobilon. A telekomtól a vezetékesen özön perc van minden irányban. Az lenne jó ha netről elérném a fritzet, és azon keresztül vonalas hívásokat tudnék indítani. Elvileg pár hónap és ki tudom próbálni ezt a lehetőséget is
-
anadroid
senior tag
válasz
betyarr #28902 üzenetére
Utánam másodikként miért ne?
Ezek minden esetben németek. És nem csak a GUI német, TAE=német telefoncsati (is) van rajtuk. A robotnyanya is németül kéri meg a partnert, hogy várjon, ha tartásba teszed. De azért nem kell minden nap Guten Tag-gal köszönnöd, elég ha a kalapodat megemeled (a tudása előtt)
-
tibor23
senior tag
válasz
betyarr #28895 üzenetére
Majdnem mindegyik ebayesnek német a gui-ja, de volt néhány nemzetköziesített is. Régebben könnyen át lehetett hack-elni angolra, most nehéz.
Nem tudom miért használnál a stabil fritzfon helyett egy külső folyamatosan változó instabil külső klienset? Ráadásul a fritzfonban telefonkönyv, híváslista, konfig, stb is van. -
anadroid
senior tag
válasz
betyarr #28893 üzenetére
A fekete Fritz szolgáltatós. Abból csak az 1&1-est vedd! Arra laborváltozatot is lehet tenni.
Hardverben is különböznek, valamint a nemzetközinek általában hónapokkal le van maradva a szoftvere.
A nemzetközire nem szokott lenni laborváltozat, valamint vannak országspecifikus változatok is (osztrák-svájci, belga stb.) Azokkal a DSL-inkompatibilitás miatt meg lehet fürödni.
Laborváltozat: bétának szánják, de általában jóval stabilabb, mint egyes nagy gyártók első két revízión átesett terméke.
Ha már AVM, akkor a mai sorsolás:
-
tibor23
senior tag
válasz
betyarr #28885 üzenetére
20 fiókot legalább be lehet állítani egyszerre, és szabályokkal meg lehet határozni melyiken menjen ki egy adott hívás.
Fritzfon appot érdemes használni, azzal nincs probléma, mindent tud.
7390-es modell viszonylag olcsó az ebayről. viszont német tudás nélkül nem fogod szeretni. Van tudtommal International verziót áruló is, de az drágább. -
tibor23
senior tag
válasz
betyarr #28883 üzenetére
Ahhoz, hogy a voip nagyjából tökéletes legyen okostelón, először is priorizálni kellene az erőforrásokat (processor, memória, internet, stb.) a voip kliens számára, sőt lehetőleg lelőni a futó alkalmazásokból a legtöbbet. És akkor még vegyük hozzá, hogy sokszor a tisztán mobil-mobil hívás is messze van a tökéletestől.
Nekem annyi a tapasztalatom a Fritzfon-nal, hogy külföldről VPN-en keresztül jó-nagyon jó a minőség vele, ugyanakkor a mobilvoip kliens érthetetlenül szar. Mindez egy kb. 5 éves akkor középkategóriás Lenovo tablettel. Ja, és tisztán mobilhívás esetén külföldön (pl Horváto.) igen erőteljes késés, néha visszhang is van a vonalban. -
ggabor02
aktív tag
válasz
betyarr #28875 üzenetére
Igen, meg lehet, nekem is meg van oldva. iPhone van 3 db, azokon megy, de teszteltem a régi androidos telefonon is. Az a titok, hogy (a mellékek egymást tudják hívni) mindegyik telefonnak kell egy vpn-t csinálnod külön-külön. Ha egy vpn-t konfigoltál, arra csatlakozik a kettő, vagy több telefonos kliens, akkor egymást nem tudják hívni. Nekem is 3 vpn account van beállítva, így tökéletes.
-
Stanlee
őstag
válasz
betyarr #28878 üzenetére
Mindketto ugyanannyi hivast fog tudni egyszerre kezelni, az fb-nek annyi a hatranya, ha ki is akarsz telefonalni rola, akkor ha ketten beszelnek belso halon egymassal, te meg kitelefonalsz, akkor mar csak 1 ember tud hivast fpgadni vagy kezdemenyezni a kulvilaggal, egy ujabb belso beszelgetes szerintem mar nem fog menni.
https://avm.de/service/fritzbox/fritzbox-7390/wissensdatenbank/publication/show/421_Maximale-Anzahl-Gespraeche-ueber-die-FRITZ-Box/
Step-by-step nemetul. angolul nem talaltam sajnos, tobb idot a keresesevel nem akarok eltolteni...
-
tibor23
senior tag
válasz
betyarr #28878 üzenetére
Hát azért szerintem a freepbx mégiscsak Linux, még ha van webes interface is. A Fritzbox nem bonyolult, sőt egyszerű ahhoz képest amit tud. A saját Androidos Fritzfon kliens meg szerintem sokkal stabilabb akármilyen más voip kliensnél, ahogy itt látom mennyien szívnak ezekkel. Viszont ahhoz, hogy mellékként legyél távolról a Fritzbox servereden, ahhoz VPN-nel kell csatlakoznod annak a hálójára. Én ezeket a megoldásokat csak és kizárólag üdüléskor szoktam használni, mikor van idő ezzel szórakozni, és ismerősökkel beszélek, nem számít ha nem tökéletes valami.
-
Stanlee
őstag
-
-
Siriusb
veterán
válasz
betyarr #28763 üzenetére
Tegnap, amikor teszteltem a G.729-et negyedórás hívásom volt, de van, amikor 20-30 percet beszélek. Sajnos - mint korábban írtam -, ez telefon és ROM függő is. Lehet most az immmr vagy a CSipSimple éppen jól megy, Groundwire meg nem. Aztán ha frissítesz vagy ROM-ot cserélsz, akkor meg az fog működni, ami eddig nem.
-
Siriusb
veterán
válasz
betyarr #28746 üzenetére
Nekem az a kodek nem jött be, én kipróbálnám mással.
VoIP Codecs
Mobilneten nekem a G.711-gyel nagyon tiszta hívásaim vannak, viszont ez nagy adatmennyiséget fogyaszt, nagy sávszélesség kell neki. iLBC kevesebbet fogyaszt, de nem is olyan jó a hívásminőség. A mai próbám alapján a 729 is jó, s ez is keveset eszik. Most 359 Ft, amúgy meg 2-3.000 Ft-ért szokták nyomni, ha jól emlékszem. -
Siriusb
veterán
válasz
betyarr #28740 üzenetére
Egyrészt állítsd be a kívánt hálózattípushoz (account / advanced settings) a megfelelő kodekeket pl. G711 (μ-law), illetve a setting/preferences/sound-ban is állítgathatsz:
echo cancellation, noise suppression, az Advanced sound settings-ben tiltsd le a playback buffering-et. -
stefi68
addikt
válasz
betyarr #28536 üzenetére
Elnézést a hiányos ismereteimért, de most már megvilágosodtam (legalábbis úgy gondolom
)
Nem tudtam, hogy a VOIP2VOIP híváshoz dedikált VOIP szám kell.Akkor hogy hívja egymást ingyen két Dellmontos? Sehogy?
Pedig mintha ez már szóba került volna itt a fórumon, hogy tudnak ingyen beszélni egymással...#28537) KTU: "Ha az a kérdés hogy egyugyanazon VOIP fiók kicsörög-e 2db regisztrált eszközön"
Nem, nem erre gondoltam, de ezzel kapcsolatban eszembe jutott még valami:
Egy fiókot lehet használni két eszközön? Csak kimenő hívásra gondolok.
Ha igen, egyszerre tudnak egymástól függetlenül más-más számra kimenő hívást indítani? -
-
KTU
addikt
válasz
betyarr #28179 üzenetére
Megnéztem a híváslistámat.
Nem kell a számot küldeni hívásnál.
00:00:44 ________ € 0.005
Csak feltöltés előtt az account-hoz kell rendelni.
Szóval inkognitó (No CallerID) hívásnál is, az olcsóbb ár érvényes. -
törölt tag
válasz
betyarr #27495 üzenetére
ok, kipróbálom
Feltöltőkártyás vodám van, simán használom a nem natolt apn-t ami havi díjas előfizetők részére van (standardnet.vodafone.net).
Lehet, hogy hosszúra nyújtottam, de igazából ez lett volna a kérdés: van-e olyan lehetőség a telekom dominó esetén mint a vodánál [link] -
tibor23
senior tag
válasz
betyarr #27095 üzenetére
Magyar földrajzi szám nem lesz totál ingyen, szerintem a Fonio-tól a legolcsóbb.
A Messagenet olasz/angol földrajzi számot ad teljesen ingyen, gondolom egymás között ingyenes, de nem biztos, hogy megy 0 credittel, mint a Neophone. Egy barátom évek óta használja hívásfogadásra. Egyébként most áthívható a Neophone, valahogy megjavították.
-
Zeki
nagyúr
válasz
betyarr #27092 üzenetére
A Rebtellel semmi gond sincs, én már kilőttem a wifit róla, mert idegesített, hogy sok helyen ugyan ingyenes a wifi, de előbb böngészőből kell belépni, és elfogadni a használati feltételeket. Addig meg nem tudtam telefonálni. Szóval maradt a 4G-s mobilnet, és ennyi. Hiba csak akkor van, ha az Auchanban vagyok, ott egy része tök le van árnyékolva. Mondjuk oda kb heti 1x megyek csak.
-
outdoor
aktív tag
válasz
betyarr #26986 üzenetére
A GSM már zömében VoIP hívásként valósul meg. A Telenornál biztosan, ezért rosszabb a hangminőség. A Telenor GSM hívásoknál tapasztalható késés a VoIP alkalmazása miatti késés. Teljesen interneten vannak, és potom pénzért adják a túlterhelt, vacak szolgáltatást. 5000 forint körül adja a Telenor a korlátlan ócskaságot.
A Vodafone még tartja magát. Valós időben hallod a másikat. Az internetnek megkérik az árát, de pöpec, gyors, kifogástalan. A számoktól, átlagtól, mutatóktól, maximum értékektől függetlenül egyszerűen jobb a Vodafone internet.
-
-
whbear
senior tag
válasz
betyarr #26994 üzenetére
Elég kusza a konfiguráció, a GUI viszont jó. Viszonylag nagy a késés a hangban. A Bria sokkal jobb, nincs késés és a hangminőség is jobb. Brián a push működik szépen, ráadásul lehet konfigurálni a push értékeket, mint pl NAT, egyszeres bejelentkezés, proxy. A Groundwire push nekem nem mindig működött, sok hívásom elveszett emiatt.
-
milenda
tag
válasz
betyarr #26991 üzenetére
Pontosan így van. Legfeljebb 30 féle számot hívhatsz, de ezt a 30-at korlátlan időtartammal. A számok különbözőségét havonta nézik, tehát novemberben hívhatsz olyat, amit okóberben nem, de akkor valamelyik októberit nem hívhatod. Mármint ingyen. Tehát havonta lehet max. 30 egyedi szám.
-
betyarr
veterán
válasz
betyarr #26975 üzenetére
most volt mi a1-en immmr-en keresztül egy 10 perces hívásom mobilneten.hibátlan volt a minőség.mi több,gsm-től jobb volt a hangminőség.
más.
ha valaki még beruházott volna mi a1-re,akkor megnézhetné,hogy hová rejtették el a native sip klienst.én már feltúrtam az egész rendszert,de nem lelem
megint más.
groundwire-t használ valaki?milyen a minősége?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- GARIS/KÉT SZÍNBEN! Lian Li HydroShift !!!!LCD!!! 360S (RGB mentes) FEHÉR/FEKETE
- GARIS/KÉT SZÍNBEN! Lian Li HydroShift !!!!LCD!!! 360R (RGB) FEHÉR/FEKETE
- HP Prodesk 600 G4 mini Core i5 8500T 16GB ram 256GB NVMe SSD + 2.5" SATA keret
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Asus TUF Gaming FA707NV-HX016W 17,3 coll/Ryzen 7735HS/RTX 4060/16GB DDR5 RAM/512GB SSD eladó jó áron
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A41 64GB, kártyafüggetlen, 1 év garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Vásárolj most, és lépj be egy új szintre!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest