- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz
#81733120 #29158 üzenetére
Én is most tesztelem, a skype out-tal párhuzamosan, felváltva hivok hol egyikkel hol másikkal.
Viber €6.99 és korlátlan
Skype €8.26 és 400 perc (angol fontban viszont már csak £6.35 -> €7.31)Hangminőségben akkora túl nagy különbséget vagy eltérést nem vettem észre, Viberrel sokkal egyszerűbb telefonálni, viszont halkabb, és valamivel bizonytalanabb is. Skype-nál az első ~fél-egy másodperc úgymond 'kritikus', hogy így nevezzem, gondolom amíg 'összeáll' a kapcsolat, ott volt egy kis gebasz a hanggal, de utána teljesen jó volt minden, hangerő, hangszín, stb. Viberen már előfordult olyan, hogy felvették, de nem hallottam semmit (a másik oldal engem igen), és kritikusabb is az eleje, halkabb is az egész, és tompább a Skype-hoz képest.
Gondolkodóba vagyok vele én is, mert oké, hogy olcsóbb és korlátlan, de bizonytalanabb is. A Skype-ot viszont rosszabb kezelni (bár amióta rájöttem, hogy a rendes telefonkönyvből is lehet hívást indítani skype/viber out-al, könnyebb vele telefonálni). -
-
zseko
veterán
Meg kell cáfoljalak, mert de, egálban van a minőség a hd hanghívással
. Nyilván az én telefonálási mennyiségem nem mérvadó, meg nem tudom az olcsómobilhívás mit használ, de amióta 4G-n használom, a sima gsm hívástól hallhatóan jobb. Persze a kodek is biztos belejátszik, mert nem a 'legalja' 8kbs-es van beállítva, hanem a 64kbps-es, de a netembe bőven belefér
és az esetek 95%-ban 4G-s területen tartózkodom.
(#20444) KamuMazsola én is használok gyakorlatilag mindent ami van (ki hol elérhető, mert miért is használna mindenki egyformát), így viber, whatsapp, messenger, skype, voip. Mind használható, csak mindnek el kell mennie gyengébb neten is, így valószínűleg kisebb adatforgalmú kodeket használnak, ami meg is hallatszik a hangminőségen, míg a voipnál van lehetőségem variálni. A legtöbb flottával meg szintén ez a bajom nekem is.
-
zseko
veterán
Ez azért szerintem erősen egyén és/vagy használatfüggő is. Az én telefonálási szokásaimmal - még ha nem is állítható hogy tökmindegy - így is megérheti. Most az olcsómobilhívást használom, tavaly július 24-én töltöttem fel ~2900-al, jóváírtak 4080-at, abból még mindig van ~1400. Az havi kb. 31 percre jön ki, szóval veszett sokat nem telefonálok
és ugye 12ft-os percdíja van. Ha egy flottát nézünk azon belül ugye eleve ingyenes, a net lehetőségek meg szintén jobbak. Na meg olcsó percdíjnál eleve nem kell (jó) net a telefonáláshoz. De ha még ezt is olcsósítani akarom, akkor még mindig van lehetőségem voipra.
A havi 31 percet nézve a mostani lehetőségeimmel: Stunts: 100ft - Olcsómobil: 375ft - hagyományos: 1310ft. Az olcsótól persze mindig jobb a még olcsóbb, de én elégedett vagyok már így is, az olcsómobilhívás 12ft-os percdíjával is. Amióta pedig 4G van, a (hang)minőség nagyon sokat javult. Nálam legalábbis 3G-n azért sokszor szerencse kérdése is volt, hogy épp milyen lesz. Persze lehet a zoiper is sokat segített, meg az ulaw codec.
-
-
zseko
veterán
válasz
Sayuar #19835 üzenetére
Flotta nekem nem opció, annyira keveset telefonálok hogy nem érné meg. Ellenben internetet annál többet használom, azt viszont alig adnak. Így marad a kártyás megoldás, ahol már egész vállalható a net ára. Ráadásul a 4G is terjed (ebből a szempontból szerencsés helyen lakom, pedig csak ~1300 fős falu) és a sebességkorlátot is eltörölték
-
zseko
veterán
válasz
Sayuar #18857 üzenetére
Én is zoiperrel használom időnként, mint ahogy később te is írtad, egy S4-en, de be van téve a MobilVoip-ba is (abban látni az egyenleget), és a gyári tárcsázó is át van állítva elsődlegesen internetes hívásra. Alapvetően nincs gondom, bár néha kicsit csúszik a hang és ezért lassabban kell kommunikálni. Amikor gond volt, pl. felvették de süket vonal, akkor mindegy hogy hívtam, ugyanúgy gond volt, és csak a telefon újra indítása oldotta meg. Utána viszont tökéletes volt. A gyári beépített megoldás az halkabb a többinél, így azt kevésbé használom, amúgy kb. ugyanolyan. Egyébként a Reenger szintén zoiperrel továbbra is jobb, a saját programjával meg főleg.
-
zseko
veterán
válasz
Vilagos #18760 üzenetére
Én a Reengert merném ajánlani első körben, mert bár nem saját telefonszámon hívsz hanem 0621-en, de fel lehet töltetni csupán 500 forinttal is, és a percdíj is vállalható 8 Ft-os. Kb. 62 percet lehet beszélni ennyiből. A saját appja kissé érdekes
de Zoiperben is jól működik.
-
zseko
veterán
válasz
_kullancs_ #18432 üzenetére
Csupán halkan jegyzem meg, ha csak mobilt hívsz, a Magyarország díjcsomaggal olyan ~2.5 percet nyersz... Egyáltalán nem éri meg. Amúgy a Reenger minősége az eddigi legjobb, szerintem.
(#18438) HXY így van, ami nálam a Reenger mellett szól, az a hangminőség (gyakorlatilag mindig 100%-os volt eddig) és hogy kevés pénzzel is feltölthető. Hátránya, hogy saját számot nem jelez ki.
-
zseko
veterán
válasz
Zoleee89 #18344 üzenetére
Ajánlanám még a Reenger-t, DE itt 21-es telefonszámod lesz, nem tudsz a saját számoddal telefonálni. 8 forint a percdíj, ami azért duplája mint pl. a voipblazernek, viszont fel lehet tölteni akár csupán 500 forinttal is - ám csak bankkártyával, paypal nincs.
A saját programja kissé szarul néz ki, én a Zoiperrel használom mint ahogy a többit is, ebben viszont nem látni az egyenleget. Hangminőségre szerintem az egyik legjobb és legstabilabb azok közül amiket használtam (bár egy ideje már 4G van itthon) és pozitívum, hogy lehet kevés pénzzel is feltölteni. Csak hát nem saját számmal hívsz.
Ha neked a 15 forint is sok, akkor persze nem a reengerrel lesz jelentősen olcsóbb, nekem a 'gyári' 37/47 forinttól viszont már az
-
zseko
veterán
válasz
Tesztelo.hu #18254 üzenetére
Ha a havidíjas része picivel olcsóbb lenne mint a kiegészítő, lehet én is megrendelném.
(#18260) Sayuar Nálam nincs különösebb probléma a hangminőséggel, nem a legszuperebb de a kis karcosságon kívül tisztán és dadogás/akadás nélkül teljesen jól lehet érteni egymást. A browsercallstól jobb, ellenben a Reenger simán veri, pedig mindkettőt ugyanabban a progiban és ugyanazzal a codecekkel használom.
A '7.44Ft-ba kerül 12 Ft/perc' ellenben valóban nem igaz így, ugyanúgy 12Ft-os percdíjjal telefonálok!! Csupán többet írnak jóvá mint amennyivel feltöltöttem, de ettől még ugyanúgy 12Ft-os percdíjam marad!!
Nem azt mondom átbaszás, de rossz a kommunikáció. -
zseko
veterán
válasz
Sayuar #18174 üzenetére
Az a vicc, ugyanúgy 12Ft marad a percdíj
, tegnap néztem a telefonálási listát. Először átbaszásnak éreztem, ugyanakkor a pénzemért többet kaptam, 2930-at töltöttem rá és 4080-at írtak jóvá, így inkább csak wtf fejem van. Ez 340 perc beszéd, amit írt is az egyik kuponra, a +40 percet. Csak akkor hol van a másik, 30 perces ingyenes jóváírás. Mindenesetre ez kb. 5 hónapra elég lesz, igaz a Reenger-t továbbra is jobb minőségűnek hallom.
"hópárducf@sza789 kuponozás"
-
zseko
veterán
válasz
nyuszi123456 #18092 üzenetére
A zoiper szintén tud. Csupán annál nem látni mennyi a hátralévő egyenlegem.
-
zseko
veterán
Én 9 ft-ért hívok vezetékest (júliusig 7 Ft volt), így nekem van értelme használnom, 17ft-ra jön ki ezzel egy perc, ami még mindig kevesebb mint fele az alap 37 Ft-os percdíjnak (nem beszélve az alap 47Ft-os más hálózati hívásdíjról).
Közben azt hiszem megtaláltam a beállítást, már csak egy kérdés maradt:
Mennyi időm van ezt a 370 percet eltelefonálni?(#18064) betyarr valahol írja hogy korlátozott darabszámúak, minél nagyobb a kedvezmény annál kevesebb.
-
zseko
veterán
válasz
KurtCobain #18059 üzenetére
Rájöttem közben, elírtam a jelszót
Local access ha van már tökéletesen elég, kösziHol tudom beállítani hogy a saját telefonszámom jelezze ki híváskor? A voipinfocenter oldal nem működik nálam.
-
zseko
veterán
Köszi, ami még eszembe jutott: saját telefonszámomat jelzi ki? Callback van? A felhívható központi számot látom hogy van, és látom hogy a Mobilevoip progit használja, így gondolom ugyanúgy működik mint a Dellmont klónok (ez is az?
)
Kellene a Reenger mellé egy másik ami használható net nélkül is ha szükséges, és bár a Dellmontok közül van ami jelentősen olcsóbb, viszont nem akarok parkoltatni rajta 2-3000Ft-ot.Voltam olyan elvetemült és a kíváncsiságom kielégítése végett készítettem egy táblázatot 10 percig, hogyan alakul a másodpercdíj különböző percdíjaknál
Belevettem az előbb linkelt kuponos 300 percedet is. Persze a Reenger percdíjához hasonlítottam, mivel azt használom.
12Ft-os percdíjnál hiába másodperc alapú, 80s felett már nem éri meg. A 10Ft-os tovább bírja, 193s után lesz végérvényesen több. Tovább felesleges írnom, hiszen minél jobban közelít a 8 forinthoz, annál többször lesz jobb.
Ez szigorúan csak azért csináltam, mert vizuális típus vagyok tehát kéretik így kezelni.
-
zseko
veterán
Miért éri meg ezzel így szórakozni, keresgélni a kuponokat?
Jah, már látom, másodpercalapú számlázás. Ez már elgondolkodtató. Működik zoiperrel is?
Nagyon kemény az a tíz forintos kedvezmény az 500 perces csomagnálHangminőség milyen? Reengerrel igen elégedett vagyok, igaz mostanában már 4G-n tudom használni, de tökéletes, Browsercalls után felüdülés (ezt viszont nem volt lehetőségem 4G-n tesztelni).
-
-
zseko
veterán
válasz
Sayuar #17891 üzenetére
Én Reenger-t használok Zoiperrel. Ez ugyan 8 forint percenként, de 4G-n eddig tökéletes. H-n sem volt rossz, de 4G-n már nem vettem észre különbséget a GSM-hez képest. Nem volt olyan mint a BC-nél, hogy szakadozott, hallózni kellett, bugyborékolt, stb. Az 500 forintból 62.5 percet telefonálhatok
-
zseko
veterán
Beregisztráltam a voipblazerhez de euróban kéri a pénzt, míg a browsercalls továbbra is usd-ben. Ugyanazok az adatok
-
-
zseko
veterán
Úgy is a GSM-et használta, csak ha kikapcsoltam akkor mást.
Egy ideje feltűnt, hogy mintha jobban merülne a telefonom a megszokottnál, aztán most vettem észre, hogy a Zoiper szintén tudja fogadni a bejövő hívást a Reengerrel. Vagy fordítva, de gondolom érthetőés beállítható hogy beépüljön a gyári tárcsázóba. Találtam a beállításokban olyan tippet, hogy UDP helyett TCP kapcsolatot használjak így kevésbé merül, de úgy nem csatlakozik fel, akkor gondolom a Reenger nem támogatja a TCP-t(?)
-
zseko
veterán
válasz
zeon.hu #17628 üzenetére
Igen, beszéltem voipon (visszamentem kártyásra, 10Ft van az egyenlegen így máshogy nem is tudok
), amikor hallottam a megszokott 'hívás bekopogást' a beszélgetésbe. Elvettem a fülemtől a telefont és a rendes androidos tárcsázót láttam, a hívó számával. Szóltam a másiknak hogy ezt a hívás fel kell vennem, én felvettem a hívást, ő meg kinyomta az enyémet.
(#17629) Somatom valóban Samsung S4 telefonom van. Viszont amit még nem értek, a kodek. A sorrend Reenger és Browsercalls alatt is aLaw-GSM-uLaw, mégis az előbbinél GSM, az utóbbinál aLaw kodeket használ.
-
zseko
veterán
Ma telefonáltam Reenger fiókkal a Zoiper programból, amikor a beszélgetés közben pittyegett a telefon, mint mikor hívás közben másik bejövő hívás van. Megnéztem és valóban, épp kerestek. Eddig úgy tudtam (és tapasztaltam is egyébként), hogy ha voip közben hívnak akkor kidob a rendes hívás a netes hívásból. Hát most nem tette, ugyanúgy működött mint egy normális hívásnál.
-
zseko
veterán
válasz
#79335424 #17159 üzenetére
Nem is mondtam hogy a programé
Csúnyán fogalmazva a haverjaim olyan 'sóherek', hogy sajnálják a mobilnetre a pénzt, inkább a percdíjat fizetik. Igaz van akinek még így is kitartott két hónapig az 1500-as feltöltés... Na meg ott a flotta, sokan most már abban vannak, így megint okafogyott. Sőt, hiába van fent bármelyik program, ha ott ül ugyan otthon a wifi mellett, de be sem kapcsolja a telefonon... A konklúziót azt hiszem le tudod vonni
Egyébként van aki skype-on szokott keresni (pc-ről), és mivel 'butatelefonja' van, én csak normál hívással tudom elérni ha keresném, van akit nekem egyszerűbb rajta hívni, de van amiről csoportértesítést viszont csak messengerben kapok. Jobban örülnék én is ha csak egy programot kellene használnom.
A 6-8-10 Ft nekem sem fáj, negyede/hetede a rendes hivásdijnak, de eléggé esetleges, van hogy tökéletesen működik, de van hogy nem. -
zseko
veterán
válasz
#79335424 #17155 üzenetére
Próbaképp feltettem. Amíg itt nyolc ismerősöm van rajta, addig viberen 58. Elvileg látnia kellene a névjegyeket, mégis csak 13 másikat ajánl fel a 270-ből, hogy hívjam meg őket a progiba. Ezt így nem sok értelme van használnom (mármint ismerős hiányában, de a névjegyek hiánya is érdekes dolog. Viberben ott az összes).
-
zseko
veterán
válasz
Arolotifar #16894 üzenetére
De hogy még egyszerűbb legyen:
500/8=62.5 (perc)
(500-350)/8=18.75 (perc)
50 (perc) + 18.75 (perc) = 68.75 (perc)
500/68.75=7.27 (Ft/perc)Szóval szimpla beetetés, ha csak mobil hívásod van nem sokat nyersz (6 perc, 48 Ft). Egyedül akkor éri meg ha vezetékeset sokat hívsz.
De ülj le egy számológéppel átszámolni nyugodtan, ha nem hiszed...
-
zseko
veterán
Reengerrel nem tudok telefonálni, 'helytelen sip uri hívás' hibával jön állandóan. Legutóbb még működött, ez mi a bánat lenne?
-
zseko
veterán
válasz
Arolotifar #16865 üzenetére
Most nem fogom mobilon levezetni, de ha nem hívsz vezetékest akkor nem 4 forintra jön ki a mobil. De ha nem hiszed, számold ki 500 forintból hány perc mobilt hívhatsz.
-
zseko
veterán
Olvasgatás közben belefutottam, de elég lehúzásszagúnak nézem a http://legjobbpercdijak.hu/ oldalt.
-
zseko
veterán
válasz
phanfantom #16445 üzenetére
cca. 10 másodperc
Még a beszélgetés alatt megjött az sms.
-
zseko
veterán
válasz
phanfantom #16439 üzenetére
A facebookon tették ki.
-
zseko
veterán
ezt számolgattam én is hétvégén.
500ft-al feltöltve normál 8 Ft/perc díjon 62.5 percet lehet telefonálni.
A 350-es csomaggal 50 percet tudok telefonálni, majd a felmaradt 150 forintból 18.75 percet, az összesen 68.75 perc. Vagyis 7.27 Ft/percre jön ki.
Vezetékes nekem nem mérvadó, általában nem azt viszik magukkal a haverokDe úgy is nézhetjük, hogy kaptam 150 perc vezetékes hívást kvázi 'ingyen'. Ám mivel vezetékest elenyészően hívok, így szimpla jól burkolt átverésnek mondanám
De máshogy számolva, 400 forintból megvan az 50 perc, a maradék 100 Forint pedig elmegy vezetékes hívásra, akkor az 33 perc. Az elmúlt havi számlámon azt látni, hogy vezetékes irányba 12, mobil irányba 67 percet beszéltem, tehát ha igénybe veszem akkor éppen hogy beleférek, ha nem akkor 80-100 forinttal fizetek többet. -
zseko
veterán
Mindegyik sip klienst be lehet állítani hogy menjen reenger-rel.
És a kodekeket is lehet állítani ugyanúgy? Egyébként a kinézetével van csak problémám, működni jól működikSajna pont olyan banknál vagyok ahol nincs virtuális kártya.
ha jó a mobilneted vagy akár wifi,
kiválthatod a GSM számod,
mert ezen elérhetnek, vezetékes áron.Ezzel egy a probléma, ahogy tudom rettentően meríti a telefont. Így sem bír ki nálam csak fél napokat.
-
zseko
veterán
Nekem az kellene hogy jó és stabil legyen, árban max. 15 forinttal már elégedett lennék. Reenger nekem elég jónak tűnt, a 8 forint sem zavarna, az hogy nem lehet paypal vagy google wallet vagy más módon tölteni az már inkább, és a kinézete is okádék, az az igazság. A bankkártyaadatokat nem igazán adnám ki.
-
zseko
veterán
válasz
Dluinet #14220 üzenetére
Ahham, köszi. Akkor a pcm-ek adják a legjobb minőséget ezek szerint. Gondolom leellenőrzi a sebességet és ahhoz állítja be melyik legyen, ha az első nem jó akkor jön sorrendben a többi. Mint régen a modemek mikor összefütyültek, így tudom elképzelni.
(#14222) whbear Nem is írtam hogy a delmonthoz kell
Hiába telefonálok vele olcsóbban, ha szarabb a minőség. Igaz eddig még csak az internetes hívást beállítva a telefonban vagy a saját programjából próbáltam, más programból nem. Viszont a Reenger az ingyenes hívások alatt próbálva jobb volt, hangminőségben is, csúszást sem vettem észre, nem volt az mint a BC-nél hogy ha egyszerre beszéltünk akkor vissza kellett kérdezni. Igaz, hogy nem 5 hanem 8 forint, de még akkor is olcsóbb mint a normál hívás díja.
Nem mintha nem férnék bele a havi 180 ingyen percbe a jelenlegi csomagomnál, de kell a tapasztalat mire visszamegyek kártyásra -
zseko
veterán
És a Reenger-ben milyen sorrend lenne jó? Ahogy most beállítottam:
speex 32kHz
G722 16kHz
speex 16kHz
G729 8kHz
GSM 8kHzde ezeken felül van még:
speex 8kHz
PCMU 8kHz
PCMA 8kHz
ISAC 16kHz
ILBC 8kHz
SILK 8kHz
SILK 12kHz
SILK 16kHz
SILK 24kHzSzóval akkor mennyi és milyen sorrendben lenne az ideális?
-
zseko
veterán
válasz
joelke HU #13676 üzenetére
Meg kell nézni aszf-ben benne van-e, ha nincs akkor simán beleférhet(ne) egy próbafeljelentés is akár...
Ma próbáltam, a hangminőség jó volt, még túl is tudtam vezérelni a hangerőt (lejjebb is kellett vennem mert már torzított), és nem érzékeltem késést mint a BC-nél. Igaz csak alig több mint egy perces hívás volt. Codecet melyiket érdemes használni?
G729 8kHz
PCMU 8kHz
PCMA 8kHz
GSM 8kHz
Ezek vannak alapártelmezetten beállítva, ebben a sorrendben. Aztán van még G722 16kHz, speex 8-16-32 kHz, SILK 8-12-16-24 kHz, ILBC 8 kHz és ISAC 16 kHz. Melyik adja a legjobb hangminőséget, és melyiket érdemes használni? Meg mi lenne a jó sorrend? -
zseko
veterán
válasz
#79335424 #13667 üzenetére
De ugyanabban a hozzászólásban írtam azt is, hogy ez a régi díjszabásban van/volt benne, és a Nordtelekomtól is ez tölthető le, de az oldalukon található új díjszabásban már 8Ft-ot írnak valóban. Valamint (#13639) whbear mondta hogy ő javíttatta ki a pdf-et. Persze csinálok majd próbahívást valamikor és rákérdezek náluk, hogy most akkor mégis mennyi az annyi, mert ez most így tényleg nagy katyvasz.
-
zseko
veterán
válasz
#79335424 #13655 üzenetére
Egyébként már pont hogy nem olcsóbb Local Accessel hívni a Reengerrel szemben ha van normális net. Hiszen ott 8Ft/perc, míg a másik 11Ft (7+4). Havi 350Ft-ért meg 4Ft a mobil 50 percig, eddig is csak azért beszéltem többet néha mert 200 perc van a díjcsomagomban, és akkor már használjuk ki.
Ha meg a minősége és a szolgáltatás is jobb(stabilabb) lehet amiatt, hogy 'nem utazik ki külföldre' a hang, akkor inkább használom ezt. Mostanában ugyan nem sokat telefonáltam BC-vel, de az mind problémás volt. Egyelőre úgy gondolom megér(het)i.Persze ha alig van vagy egyáltalán nincs net akkor nem kérdés melyik a jobb.
-
zseko
veterán
válasz
joelke HU #13660 üzenetére
Nincs átverés. A Telenornál van egy kb. 'Vezetékeshívó' nevű opció, ezen vezetékes számot 7Ft/perc alapon lehet hívni, meg persze 7Ft kapcsolási díj. Fel kell hívni a pesti Local Access számot, aztán mikor kapcsolt és szól, akkor be kell írni a hívandó telefonszámot. Ezt meg lehet oldani felesleges billentyűzgetés nélkül is, hogy átadja a hívandó számot, mondjuk nekem nem sikerült megoldanom.
-
zseko
veterán
válasz
whbear #13652 üzenetére
A program egyébként még kissé ótvarul is néz ki. És ha még a hívást is valóban megszakítja 20 perc után mint írták... nem lesz hosszú életű. Néztem a Groundwire-t, de ennyit azért nem vagyok hajlandó kiadni egy programért, nem beszélve a codec + áráról. Annyit nem telefonálok.
-
zseko
veterán
válasz
whbear #13639 üzenetére
Akartam is kérdezni, milyen codeccel érdemes használni, melyiket érdemes beállítani a programban, mert ahogy láttam van pár. Mármint a Reenger progijában. Fogyaszthat kicsivel több netet is akár, ha jobb a hangminőség.
(#13642) sparks ja, ez érdekelne engem is, de nagy valószínűséggel perc lesz az.
-
zseko
veterán
Nem keverem, biztos vagyok benne. Ám úgy látom azóta már módosítottak (pdf-et is), mert a régiben még ezt írta a fejlécbe:
ám ezt a mobilokhoz:
A Nordtelekom oldalán még a hibás(
) pdf van fent, annak a dátuma 140822, míg ami a Reenger oldalán elérhető már 141013.
Még ha nem is annyira olcsó mint a BC, de mégse 48Ft. Inkább legyen stabilabb mint olcsóbb.
-
zseko
veterán
-
zseko
veterán
válasz
Dluinet #12913 üzenetére
Én sem bánnám ha drágább lenne ugyan de cserébe megbízhatóbb. Mostanában nem akaródzik neki a normális működés, már többedjére járok úgy, hogy a kapcsolat H/H+/4G netezés közben és/vagy hívás elején, 'Network quality is excellent', majd mikor felépül a kapcsolat és felveszik a másik végén akkor meg átb...ssza 'E'-re és nem lehet használni. Bezárás után visszaáll H-ra...
-
zseko
veterán
válasz
felhasználóx #12720 üzenetére
ötszámjegyű út vezet ide
Más, még mindig a Browsercalls a legjobb (legolcsóbb)? lassan lefogy , már csak 1.5$ van rajta, nemsokára fel kell tölteni. A holland hívások eléggé leapasztották, na de spóroltak legalább 20e-et
-
zseko
veterán
válasz
#79335424 #12706 üzenetére
Nálam is itt 'khmm... vidéken'
bent a szobámban H az gyakorlatilag állandó, de H+ is előfordul, a szomszédos (~5km-re lévő) városban, szintén H/H+ van, a kettő közötti szakaszon viszont szinte majdhogy táblától-tábláig meg csupán E, abból is időnként a rosszabbik, netezésre csak szerencsével használható. Ám falun belül sem mindenhol jó, pl. ha átmegyek az út másik oldalára, ott némelyik havernál helyenként már csak E van, és keresni kell a jobb jel helyét.
Igaz vannak ettől 'vidékebb vidékek' is
de itt sincs átmenőforgalom, mert az egyik irányban max. csak az erdei (magán)út ahol ki lehet menni.
Ezt ma mértem:
És mégis, van hogy lehet használni normálisan a voip-ot, van hogy nem, egy S4-en.
-
zseko
veterán
válasz
zeon.hu #12650 üzenetére
Úgy látom ezt nem tudom meg amíg nem szerzek egyet és ki nem próbálom
Végülis nem 0-24-ben kell hogy online legyen nekem se, itthon van wifi, munkahelyen szintén hozzáférek, csak megszoktam hogy mindig van net, és a haverom is skype-on keres mindig, mások meg viberen. Na meg most már jobbára voip-on telefonálok.
Ha minden jól megy lesz egy felszabaduló 32GB-os kártyám is, ha beleteszem mit lehet rajta tárolni? -
zseko
veterán
válasz
zeon.hu #12646 üzenetére
Még mindig nem értek valamit
Úgy mennyi az üzemidő, ha nincs adatforgalom, de nem hagyom kikapcsolni? Ha folyamatosan a neten/hálózaton lóg, a telefon kapcsolódik rá, de nem használok netet? Mint ahogy általában a mobiltelefonok vannak. Mert gondolom a készenlét az amikor kikapcsol, ha jól értelmeztem a leírást akkor innen csak pár másodperc mire visszaáll, viszont ilyenkor sem hálózaton nincs, sem wifi nincs, szóval semmi üzenet nincs. -
zseko
veterán
válasz
zeon.hu #12643 üzenetére
Én is gondolkoztam egy ilyen kütyün, de felmerültek bennem kérdések:
Az 5-6 óra az folyamatos nethasználatot jelent, vagy készenlétet, vagy 'vegyes' üzemet? Ha vegyes, mennyire vegyes? Lehetek állandóan online? Az emaileimet azonnal megkapom (készemnlétben is)? Ha keresnek skype-on, viberen, hangoutson, el tudnak érni, vagy állandóan ki-be kell kapcsolgatni az eszközt, hogy megnézzem kerestek-e?
Ha az 5-6 óra folyamatosnethasználatot jelent akkor még elviselhető, de ha ebben a készenléti idő is benne van akkor ez számomra így nem sokat ér, ha meg csak készenlétben (vagy nem tudom hogy lehetne nevezni ezt az állapotot) a leveleimet és az üzeneteket sem kapom meg, akkor végképp semmi értelme... számomra legalábbis. Ráadásul nem elég a telefont vinni, vihetem ezt a kütyüt is, de még egy powerbank-ot is kell ha hosszabb időre tervezek, + ha olyan helyre mennék akkor mindháromhoz még a töltőt is, de akkor már kell egy elosztó is...Pedig tetszene ez a megoldás, 5080Ft-ért 10G csomag + 100G éjszakai forgalom + Deezer. Csak mennyire megbízható a Hipernet a 'sima' mobilos megoldásokhoz képest. Azt gondolom elméletileg ugyanaz, gyakorlatilag ki tudja...
-
zseko
veterán
a vállalkozó kedvűbb (üzletileg) ismerősök inkább telefonálnak ... aki inkább alkalmazotti mentalitású, annál a text a nyerőbb.
Szeretnék vállalkozni, csak változtatni kell a mentalitásomon, így jelenleg alkalmazottként dolgozom, ám mégis inkább telefonálok mint sms-ezek. Ebbe biztos belejátszhat, hogy 200 perc beszélgetés van a havidíjban, ám az előzőben volt havi 200 sms is, mégse küldtem el két év alatt összesen 80 db-ot sem... igaz nem én vagyok a világ közepe a haveri körben
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- Könyvajánló
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest