Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Ulefone Armor 28 Ultra - túlerő a terepen
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
sipi25
tag
Mindenki hívja fel az ugyfélszolgálatot, mert beszéltem velük, mert az egyik előfizetésemnél állandóan Forbidden-re fut a kimenő hívás Asterisk-en keresztül.
Megemlítettem az ügyfélszolgának, hogy elég sokan nem kaptak sem SMS-t, sem email-t, nem tudnak belépni!
Erre azt felelte a hölgy, hogy majd hívják fel őket és adnak nekik új jelszót! Azért ez kritikán aluli... ők cserélik le mindenkinek a jelszavát, aztán még csak nem is értesítenek róla!!!Amúgy nem tudom, hogy kik dolgozhatnak ott, de 3-4 hónapja nem tudják megoldani a Forbiddenes problémámat!
-
sipi25
tag
Felhivtam oket, Ügyfélszolga szerint smsben kuldtek uj jelszot! Mi nem kaptuk meg! Azt mondta kikuldik emailben
-
sipi25
tag
-
sipi25
tag
válasz
phanfantom #15092 üzenetére
Ez van a honlapon, azert nem artana odairni, hogy ebben az esetben roamingdij kerul felszamolasra! Foleg ugy, hogy egy magyar szamot is igenyelhetsz melle. Persze, a reenger kliensel+nettel tudsz ingyen fogadni.
"SZEREZD BE A SIM KÁRTYÁT ITTHON, ELINDULÁS ELŐTT
Vedd meg a SIM kártyádat és töltsd fel még Magyarországon. Legyen már itthon angol mobilod, amelyen hívhatnak az angliai munkaadók, szállásadók."
-
sipi25
tag
Errol hallott mar valaki?http://www.nordtelekom.co.uk
A nordtelekom uj mobilszolgaltatasa a UK-ban, ket szammal! Egy UK mobil es egy magyar 21-es! 1p/min a hivas dijja, 7 font a feltoltes, 365 nap az ervenyesseg. Itthon is megrendelheto es hasznalhato! -
sipi25
tag
Az Ubiquiti nemrég dobta piacra a VOIP asztali telefonját. 5 és 7" kijelzővel android KitKat-el $149-től
A cég elég jó cuccokat csinál wifi-s vonalon... Kár hogy csak androidos, csilli-villi telefonban gondolkodnak...
-
sipi25
tag
Reengerrel kapcsolatban:
Ha a magyarország opciót használok, ami 30 napig érvényes és a lejárat előtt feltöltök rá még egyet, mert a mobil keretem elfogyott, akkor a fennmaradó vezetékes keretem is az új időpontig felhasználható?
PL: az előző feltöltésem 12.17-én jár le, a mobilkeretem elfogyott feltöltöttem mégegyszer. Most ezt látom:
Magyarország díjcsomag Hungary - vezetékes egyenleg: 255 Ft csomag lejárata: 2015-01-06
Magyarország díjcsomag Hungary - mobil egyenleg: 200 Ft csomag lejárata: 2015-01-06Az előző feltöltésemből maradt 105 perc vezetékes hívásom, most hozzáadódott az új keretemhez.
-
sipi25
tag
válasz
KurtCobain #15012 üzenetére
A bluemobilnal, ha az oldalukon keresztul toltesz fel, akkor 33 halozaton beluli ingyen percet kapsz, ami 30 napig hasznalhato fel!
-
sipi25
tag
Tudna valaki ajánlani androidos tűzfalapp-ot, ami tudja az, hogy különböző profilokat lehet beállítani?
Szükségem lenne egy olyan beállításra, hogy amikor korlátozott a netem, akkor csak a Csipsimple tudjon kimenni a netre -
sipi25
tag
Megjött a válasz a Reenger ügyfélszolgálattól: Sem jogilag , sem technikailag nincs lehetőség a mobilos callerID beállítására.
A jogi problémát még megértem, de ezt a hasbaakasztást a technikailag nem kivitelezhetőségről...
-
sipi25
tag
Csipsimpleben el lehet valahol menteni a fiokjaimat? Kiprobalnam azt a regebbi g729-est, de nem akarnam ujra beallitgatni a fiokokat.
-
sipi25
tag
A regebbi csipsimpleben meg benne van a g729... Esetleg probaljatok ki azt!
-
sipi25
tag
válasz
Gondwana #13646 üzenetére
Ha megnezed eleg sok helyen be leh
et allitani a callerid-t! A dellmontnal pl van sms vagy hivas ellenorzes callerid regkor. Persze vannak olyan helyek, ahol nincs visszaellenorzes...
A reengernel szukseges a telefonszam beregisztralasa, visszaigazolassal. Ha nem engedik azt acallerid-t, akkor minek nekik a mobilszamhoz valo kotes? -
sipi25
tag
Irtam az info@nordtelekom.hu cimre a regisztraciokor megadott mobilszam callerID-kent valo beallitasarol. Majd beszamolok a fejlemenyekrol...
Esetleg mas is kuldhetne nekik mailt...
Tenyleg gaz ez a 21-es callerid, nem mindenki veszi fel, meg lehet magyarazkodni... -
sipi25
tag
CWU-val az elobb beszeltem, magyar mobilt hivtam. Eleg akadozo es bugyborekolos volt... Csipsimple+android 4.4.4, quadcore+1Gb Ram...
-
sipi25
tag
-
sipi25
tag
Reenger-nel lehet caller-id beallitani vagy csak az a kapott 21-es szam lesz a kimeno szamom?
-
sipi25
tag
Callwithus.com-ra beregeltem $5-öt fizettem bankkártyával, $4.65 került jóváírásra. Magyar címmel.
A voip accountoknál be van állítva a CallerID, de mégis idegen számot jelez ki...
-
sipi25
tag
válasz
instantwater #13009 üzenetére
Tegnap este en is pingeltem oket a VPS-en kereszrul es nekem is feltunt a testserver...
-
sipi25
tag
Callwithus-t hasznal valaki? Lehetseges a szimultan hivas? Ilyenkor hogy szamlaznak?
Esetleg mas voip szolgaltato 10ft alatti magyar mobilhivasal?
Kezdek besokalni a dellmont-al... Mostanaban vagy csak halloznak, vagy en nem hallok semmit. Nemcsak mobilvoip-al, hanem sajat asteriskel es asztali sip-el is elofordul. -
sipi25
tag
válasz
instantwater #10532 üzenetére
Elkuldtem mailben a router configját.
Én nem szoktam torrentezni a tplinkrol, egy 2 GB-os pendrive van radugva azon van az extroot.
Kiprobáltam a torrentet, ujraindul egy ido utan rebootol a router! -
sipi25
tag
Sziasztok!
Most keltem fel, éjszakás vagyok a hétem... Látom pörög rendesen a fórum, este küldöm a configokat, meg átolvasom az új forumtermést!Instantwater: Az egy kicsit zavaró, hogy nem hallod a kicsörgést, csak akkor bridgeli össze a két vonalat, ha felvette a hívott fél.
-
sipi25
tag
válasz
instantwater #10462 üzenetére
A nem hallos dolog megoldodott! Az altalad ajanlott dial modositas es a beeperr.wav kellett neki!
Szoval megy a callback a Tplink Wr1043nd routeren!
Koszi szepen a sok segitseget! -
sipi25
tag
válasz
instantwater #10438 üzenetére
Meg fogom probalni, de most mobilrol vagyok, majd rabuveszkedem valahogy.
Szerintem az a baj, hogy openwrt alatt mindent kulon kell telepitgetni. X86 asztali kornyezetben egyben van minden. Szerintem tuti hianyzik meg egy-ket csomag...
Nem tudja valaki hogyan lehet az osszes asterisk csomagot egyszerre felrakni?
Opkg install asterisk11-* nem jo! -
sipi25
tag
válasz
instantwater #10426 üzenetére
Átalakítottam a dial-t, ahogy írtad most ez a hiba:
[May 28 17:03:27] WARNING[3457][C-00000000]: file.c:701 ast_openstream_full: File beeperr does not exist in any format
[May 28 17:03:27] WARNING[3457][C-00000000]: file.c:1017 ast_streamfile: Unable to open beeperr (format (ulaw)): No such file or directory
[May 28 17:03:27] ERROR[3457][C-00000000]: app_dial.c:2762 dial_exec_full: error streaming file 'beeperr' to callee
-- Locally bridging SIP/bc-out-00000001 and SIP/fvd-out-00000002Nem jövök rá, hogy mi hiányzik neki...
-
sipi25
tag
válasz
instantwater #10370 üzenetére
A registernek az a titka a 1043nd-n, hogy ip cimet ( 193.91.75.213) kell beirni! A sip.neophonex.hu helyett! Nem tudja feloldani a domaint.
Mar mukodik a visszahivasom, de nem fogadja el amit nyomok neki. User entered nothing van a logban es bontja a vonalat!
-
sipi25
tag
válasz
instantwater #10283 üzenetére
Nekem itthon van 2db Grandstream GXP285, ezen lehet headsetet is használni.
A cégnél Avaya-t használnak, több ezer darabot. -
sipi25
tag
válasz
instantwater #10252 üzenetére
Felraktam a 1043ND-re az asterisk11-et. Nekem is ki kellett vennem a GLOBAL-okat.
Nekem sem akar beregelni a neophonehoz:
Host dnsmgr Username Refresh State Reg.Time
sip.neophonex.hu:5060 N 0621380xxxx 120 Unregistered
1 SIP registrations.már probáltam így is:
register => 0621380xxxx:xxxxxxxx:0621380xxxx@sip.neophonex.hu/0621380xxxxVan ephonos számom, azzal is ugyan az a helyzet...
-
sipi25
tag
válasz
instantwater #10252 üzenetére
Igen kilát a netre a virtualbox.
Érdekes, mert most meg megy... lehet a neophonenál volt a gond...Tökéletesen megy a menus választás!
Holnap megprobálom megcsinálni a 1043ND-n, nem itthon van a router, sajna nem érem el távolról!
Most, hogy a dyndns fizetős lett váltottam rajta ipdns.hu-ra, de valami nem jó! -
sipi25
tag
válasz
instantwater #10247 üzenetére
Ez igaz, csak azért szóltam, hogy nehogy meglepetések legyenek!
-
sipi25
tag
Instantwater: Miért nem tudok szerinted beregelni a neophonex.hu-ra? A logba dobálja az asterisk:
Registration for '0621xxxxxxx@sip.neophonex.hu' timed out, trying again
Ubuntu 14 virtualboxon
-
sipi25
tag
válasz
betyarr #10241 üzenetére
Én raktam mk808-ra picuntu linuxot és fordítottam is rá asterisk-et. Sajnos a wifije tényleg szar, probáltam USB-s ethernet adapterrel is, de azzal még rosszabb volt. Igaz nem asix chipsetes volt az adapter.
A Raspberry-hez:
http://www.raspberry-asterisk.org/ van hozzá distro...
Azért arra figyeljetek, ha EU-n kívülről rendeltek, főleg kínából, akkor tuti az ÁFA! Már nincs olyan, hogy átcsúszik...
-
sipi25
tag
válasz
instantwater #10133 üzenetére
Köszi szépen! Ki fogom próbálni! Sajna én nem haladtam az én konfigommal, mindig volt más tennivaló... :/
Mégegyszer köszönöm, hogy megosztottad!
-
sipi25
tag
Nekem egy flottás előfizetésem van. Megpróbáltam megrendelni a Netplusz L-et sms-ben, visszajött egy sms, hogy nem vagyok jogosult a szolgáltatásra.
Felhívtam az ügyfélszolgálatot ismét:Ez a Netplusz a kedvezményes áron (pl 1GB 1290Ft) akkor vehető igénybe, ha az előfizetésedhez alapból tartlamaz valamilyen internetet!
Nekem egy flottás előfizetésem van, abban nincs alapból internet, ezért én 2190 Ft-ért tudom megrendelni az 1GB-os Netplusz internetet. -
sipi25
tag
válasz
LógaGéza #8328 üzenetére
Erről a NetPlusz csomagról tudni kell, hogy ez csak egy limitbővítő csomag!
Ezek az árak csak akkor érvényesek, ha már van egy net előfizetésed!Én is meg akartam rendelni, de visszajött az SMS, hogy nem vagyok jogosult rá! Felhívtam az Üfsz-ot és az ügyfélszolga mondta, hogy ezek limitbővítők!
Én meg mondtam neki, hogy elég gáz a weboldal, hogy előbb a a limitbővítést dobja fel!!! -
sipi25
tag
Pár hete olvastam egy írást itt az oldalon (most nem találom), ebben az osztrák piacon jelenlévő prepaid előfizetésekről volt egy összehasonlító teszt. Ezek szerint a sógoréknál az összes mobilszolgáltató a ráfizetésből él. kb. 10 euróval feltöltve havi 1000 perc+1000SMS+ 1G net, ha jól emlékszem
Ha itthon is ez lenne, akkor nem tükközne senki sem a voip-al... -
sipi25
tag
-
sipi25
tag
Lejárt az FVD accountomon a freedays, csináltam egy másik acc-ot ( majd az asterisk callback miatt szükségem lesz rá), feltöltöttem minden jó, kivéve ha 06-al tárcsázok. Ha a számomat megcsörgetem így, akkor egy német szám csörög ki, beszéltem is a csókával... Ha 0036-al tárcsázok, akkor minden jó!
A másik accounton lehetett 06-al tárcsázni. Mit rontottam el?
-
sipi25
tag
válasz
instantwater #7439 üzenetére
Beállítottam neki 10 mp-et, de így sem jó. Amint felveszem a callbacket, rögtön bont.
-
sipi25
tag
válasz
instantwater #7429 üzenetére
Van egy global SZAM változóm, ebbe szeretném beállítani WaitExten()-el a hívandó számot a [forward-to-number] contextben.
Amit csinál: Megcsörgetem a behívószámot, bont, visszahív. felveszem, de rögtön bontja is a vonalat.
Ez van a logban:WARNING[22249][C-00000276]: pbx.c:6647 __ast_pbx_run: Channel 'SIP/fvd-out-0000007a' sent to invalid extension but no invalid handler: context,exten,priority=forward-to-number,s,1
NOTICE[22249]: pbx_spool.c:402 attempt_thread: Call completed to SIP/fvd-out/+3670xxxxxxxEzek szerint nem adja át rendesen a SZAM változómat, bár be sem kéri, mert rögtön bont is
[globals]
SZAM=$
[call-from-did-in-context]
exten => _.,1,NoOp(Incoming call from # ${CALLERID(num)})
exten => _.,n,GotoIf($["${CALLERID(num)}" = "0670xxxxxx"|"0630xxxxx"|"0630xxxxx"]?custom-CallBack,s,1)
[forward-to-number]
exten => s,n,WaitExten()
exten => 1,1,Set(GLOBAL(SZAM)=+3630xxxxx)
exten => 2,1,Set(GLOBAL(SZAM)=+3670xxxxx)
exten => ${SZAM},1,NoOp(Forwarding to a number)
same => n,Dial(SIP/fvd-out-2/${SZAM},600, A(beeperr)); TtKkXxr)
same => n,GotoIf($["${DIALSTATUS}" = "ANSWER"]?:callfail)
same => n(callfail),NoOp(FAIL)
same => n,Hangup
[custom-CallBack]
;prepare for callback
exten => s,1,NoOp(Hangup then callback to cellphone)
exten => s,n,Busy(60)
exten => s,n,Congestion(60)
;exten => s,n,Hangup(60)
;writing .call file
exten => h,1,NoOp(Writing callfile)
exten => h,2,System(echo channel: SIP/fvd-out/+36${CALLERID(num):2} > /tmp/${CALLERID(num)})
exten => h,3,System(echo context: forward-to-number >> /tmp/${CALLERID(num)})
exten => h,4,System(echo extension: s >> /tmp/${CALLERID(num)})
exten => h,5,System(echo priority: 1 >> /tmp/${CALLERID(num)})
exten => h,6,System(echo callerid: ${CALLERID(num)} >> /tmp/${CALLERID(num)}) ; Your CallerID goes here
; writing copier
exten => h,7,System(echo sleep 5 > /tmp/${CALLERID(num)}.2)
exten => h,8,System(echo mv /tmp/${CALLERID(num)} /var/spool/asterisk/outgoing >> /tmp/${CALLERID(num)}.2)
exten => h,9,System(chmod 775 /tmp/${CALLERID(num)}.2)
exten => h,10,System(/tmp/${CALLERID(num)}.2)
exten => h,11,System(rm /tmp/${CALLERID(num)}.2)
exten => i,1,Hangup
exten => t,1,Hangup
[internal]
exten => _X.,1,NoOp()
exten => _X.,n,Dial(SIP/fvd-out/${EXTEN})
exten => _.,n,Hangup() -
sipi25
tag
válasz
instantwater #7381 üzenetére
A leírásod alapján beállítgattam a callbackes dolgot, ott tartok, hogy bármilyen általam megadott (extension.conf) számot visszahív.
Próbáltam menus tárcsázást csinálni waitexten-el, egy változóba raknám be az előre beállított számokat és azt próbálnám átadni a Te tárcsázó scriptednek, de nem megy... -
sipi25
tag
válasz
instantwater #7381 üzenetére
Köszi szépen ki fogom próbálni!
-
sipi25
tag
válasz
instantwater #7378 üzenetére
A visszahívós rész bárkit visszahív, vagy szabályozva van a kör?
Esetleg, ha szépen kérem, akkor közkincsé tennéd? Én most nem nagyon tudok vele foglalkozni január végéig, államvizsgára készülök...
-
sipi25
tag
válasz
instantwater #7376 üzenetére
Én nem akarom sehova sem átirányítani. Van egy FVD accountom a kimenő hívásokra és van pár ephone-os telefonszámom amire a bejövő hívások jöhetnek, ha esetleg vezetékes számon akar valaki elérni.
A FVD-n keresztül menjenek ki a hívások. Ha valaki kintről akar betelefonálni hozzám, akkor ott lesznek a telefonszámok, kiosztva őket a belső mellékeknek.Te régebben írtad, hogy elkezdted az asterisk-et configfájlból, meddig jutottál? Callbacket sikerült beüzemelni?
-
sipi25
tag
válasz
#79335424 #7374 üzenetére
Nem, én egyelőre csak FVD és ephone SIP-en keresztül akarom használni.
Ha GSM is a képpbe kerül van egy linkem hozzá, érdekes: [link]
Eleinte én is raspbeery pi-n gondolkodtam, de végülis az mk808 lett belöle, ugyis volt belőle egy itthon, nem használtam semmire sem.
A picuntu 4.5-öt tudod használni a 3188-ra, asterisket meg le tudod fordítani a belinkelt oldal alapján!
-
sipi25
tag
-
sipi25
tag
Az MK808 Asterisk projectal kapcsolatban:
Próbáltam a freepbx-et, de nem akart nálam működni, ezért leszedtem.
Simán Asterisk configfájlokkal próbálkozom. Vannak már mellékeim, FVD-n keresztül megy kifelé a hívás.
Bejövőt még nem tudtam megcsinálni...Akit érdekel a téma ezek alapján csinálom: [link] , [link] , [link] , [link]
Itt vannak jó magyar leírások: [link]
Nincs itt a közelben aki ért az Asterisk-hez?
-
sipi25
tag
Sikerült felhegesztenem az mk808 minipc-re az asteriks-et freepbx-el. Remélem lesz még egy kis időm a konfigolásra is az ünnepek alatt... közben államvizsgára készülök, meg járjuk a rokonokat, meg ugye a gyerekekkel is játszani kell!
Picuntu Home:io fut az mk808-on. Ez alapján csináltam, fordítottam le: [link]
A libri és dahdi -s részt kihagytam, elvileg azok csak akkor kellenek, ha rendes telefonvonalat is kötsz az asteriksre...
-
sipi25
tag
A FVD-nél volt egy vezetékes híváson 7:20 időtartammal, az Ő nyilvántartásuk szerint aznap nem volt más hívásom, mégis kiszámlázták:
22-Nov-2013 19:06:02 FreeVoipDeal desktop call (FUP exceeded on IP) +3696XXXXXX +3688XXXXXX 00:07:18 € 0.080
Találkozott már valaki ilyennel? Egyébbként van nekik valamiféle ügyfélszolgálati emailjük? Én nem találtam...
-
sipi25
tag
válasz
instantwater #6757 üzenetére
Miért vesztenéd el? Be tudod állítani az inbound roitingban például az ephonenál regisztrált számodat! Simán elérnek a telefonszámodon!
Az igen nagy előnye: tegyük fel, hogy Te és én egy pbxes accounton csücsülünk, Te a 100-as (a te számod 0621666777X, az enyém 06218889999X) én a 200-as melléken vagyok. Te felhivsz engem VOIP-on keresztül a számomon, akkor a pbxes tudja, hogy én ezen a számon vagyok, de nem az ephone felé küldi a hívást, hanem lerendezi a mellékek között!Kivülről mindketten úgyan úgy elérhetőek vagyunk az ephone-os számunkon!
-
sipi25
tag
válasz
betyarr #6751 üzenetére
A lényeg, hogy létrehozol extensionokat (pl.: 100, 200), azokhoz trunk-öket (pl ephone_100, ephone_200).
Ezekre a trunk-ökre tudsz hivatkozozni az inbound és az outbound routokban.
A pbxes accountodba az extensionokkal (pl.: pbxesusername-100, pbxesusername-200) tudsz bejelentkezni, akár mobiltelefonon keresztül is! -
sipi25
tag
Esetleg akinek van lehetősége saját asteriks serverre, vagy akinek nincs, annak a pbxes.com is szóba jöhet ha rossz a voip minősége.
Én családon belül csináltam mellékeket a pbxes accountomban, így saját belső mellékeket tárcsázunk családon belül. pl.: 100, 200, stb.
Így ki van kerülve a voip szolgáltató, pl. FVD, neophone, stb. Két igen nagy előnye van, az egyik, hogy mindig kiváló a minősége (csak vezetékes nettel és SIP asztalival próbáltuk), a másik, hogy teljesen ingyen van a hívás! -
sipi25
tag
válasz
instantwater #6555 üzenetére
Vegul mire raktad az Asterisk-et? Virtual gepre?
Addig eljutottal, hogy felhivod a trigger vonalat, elmegy foglaltba es visszahiv CID alapjan? A DTMF menus tarcsazasos temaban nem talalok szinte semmi infot... -
sipi25
tag
válasz
instantwater #6549 üzenetére
Mivel csinálod a projectet? Saját server (asteriks+freepbx) ? Vagy valamilyen hosted PBX? (pbxes)
pbxes elvileg tudja, de csak a home, itt is csak 1 callback number van benne a 3 dodós árban! -
sipi25
tag
válasz
instantwater #6492 üzenetére
Úgy próbáltam, de nem működik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Elite: Dangerous
- Kuponkunyeráló
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Pörgesd fel géped teljesítményét most! Rèszletfizetès 0% THM
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest