- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
válasz
Darth_Revan #31759 üzenetére
ephone.ch
Fonioról váltottam. -
válasz
instantwater #31755 üzenetére
Mondjuk kézibeszélő töltőt már 2x cseréltem/javíttattam, mert néhány évente megadták magukat.
-
-
-
-
-
-
-
Hagyják már a kifogásokat.
Ez olyan mint az egyenleginfó oldaluk ami évek óta döglött volt.Említsd meg a fogyasztóvédelmet, meg a késedelmi kamatot.
Ha nem áll fenn tartozás, semmi alapja nincs a pénz visszatartásának.Amig a két bank rendszere működik addig akár kézzel is tudnak utalni. Ne hagyd, hogy hetekig várassanak.
-
Ephonenál alapesetben 1-re van korlátozva az azonos hívószámhoz rendelhető készülékek száma.
Én szerettem volna, ha a Gigaset is és a Groudwire is csörög egyszerre bejövő hívás esetén.
Írtam az ügyfélszolgálatnak, néhány perc alatt megemelték a limitet.
Csillagos ötös.
-
-
-
-
-
válasz
4Grider #31439 üzenetére
A bejövő hívás minőségét dicsértem, ami nincs a Dellmontnál.
Magyarországon valóban bőséges a 4G lefedettség, de én a hanyatló nyugaton élek, ahol szó szerint vannak gyenge 4G foltok, főleg beltéren.
A 2G pedig a frekvenciaterjedésből, lefedettségből adódóan valóban elég stabil, de szabványból adódóan elég alacsony a hang bitrátája.
-
válasz
4Grider #31436 üzenetére
A hangminőség elég térerő függő egy SIMnél.
Ahol én lakok elég gyenge a 4G, ezért külön örülök, ha a VOIPos számomon hívnak, amit wifin fogadok.Persze erős 4G-nél, esetleg VoLTE-n is ugyanolyan jó a hívás mint VoIPon.
A VoIP minőség akkor szokott romlani amikor nem stabil a kapcsolat a mobil és wifi miatt.
-
-
-
Ma az én számom is átkerül az ePhonehoz.
Elakadási pont volt, az átkérési űrlap, amit szerettek volna papíron aláírt, majd beszkennelt formában, de én nem akartam nyomtatni.Szerencsére az Ügyfélkapun generálható hiteles digitális aláírás, amivel megfelelt digitálisan is.
-
-
-
-
-
Itt a topikban többször ajánlották már az ephone.ch szolgáltatót. Náluk 99 Ft/hó egy hívószám.
Viszont ki kell matekozni, hogy megéri-e a számhordozás díja és a macera.
Én is leginkább bejövő hívásokra használom a Foniot, és ők kérnek évi 2000 Ft feltöltést.
Az új díjszabás szerint 200 Ft/hó lesz a számhasználati díj ami 2400 Ft egy évre.
Ebben az ütemben évek alatt fog lefogyni az egyenlegem. -
Azt hiszem közben rábukkantam.
Ez biztosan valamilyen "titkos" feature, mert a weboldalon egy szó nincs erről a menüpontról, csak az, hogy írj emailt.Tehát az egyenleg:
Be kell lépni a sip.fonio.hu oldalon, majd Charging Plans > My Charging Plan opciót választani.
Itt a "Remaining outgoing calls credit" mezőben látszik a fennmaradó egyenleg.Az egyenleg érvényességét pedig a "Charging Credits" opció alatt található feltöltések listájából lehet kiszámolni.
Az utolsó feltöltés után 1 év az érvényesség.Az is huncutság, hogy nem adódik hozzá 1 év az érvényességi időhöz feltöltés után, hanem a feltöltéstől számított 1 év az érvényesség.
Persze ez a "nagyok" is így csinálják a feltöltős SIMeknél.A biztonság kedvéért célszerű emailt írni, mivel ez egy nem hivatalos opció, a valóságban lehetnek eltérések.
-
-
válasz
Vigyorka #31395 üzenetére
Ezt az ÁSZF változásról értesítő emailt most megkaptam én is.
Eddig csak azért voltam velük, mert nem volt havidíja a számnak.
Ezzel a húzással pont 2x drágább lett a haivdíj, mint az ePhonenál."Ingyen" elnéztem, hogy nem megy az egyenleg infó oldal.
Pénzért ezt nem tudom elnézni.Amint lefogy az egyenleg váltok az ePhonehoz.
Hogy mikor fogy le? Megyek is, megkérdezem az ügyfélszolgálatot
Bizonyára nagyon kevesen érdeklődnek az egyenlegükről, máskülönben olcsóbb lenne megfixelni az évek óta halott egyenleginfó oldalt, mint emailezgetni az ügyfelekkel.Tényleg komolytalan banda.
Olyan, mintha így akarnák leépíteni az ügyfélbázisukat. -
válasz
fkenny #31390 üzenetére
Wifire legegyszerűbb egy erősebb android/iphone és rá egy Groundwire, én is így használom egy Mi 10T készüléken 5GHz wifivel, bár nem wifi roamingolok közben.
Androidból azért kell egy erősebb modell, hogy legyen a rendszernek bőséges tartalék RAM és CPU, mert a korábbi tapasztalatok szerint az alsó kategóriás telefonokon akadozik a hívás.
A roamingot pedig ki kell próbálni, hogy mennyire befolyásolja a hívás minőségét.
-
-
-
-
-
válasz
Nisida #31308 üzenetére
Groundwire?
Abdroid 10en (MIUI 12) Miui Dialerben van Calling accounts beállítás ahol be lehet állítani, hogy SIM vagy Groundwire hívás legyen.
Bár ez is "állítgatás", nem kérdezi meg minden hívás előtt, hogy melyiket akarod használni.Régebben a Mobile VOIP megkérdezte, de már nem emlékszem pontosan, hogy melyik verzió kell belőle.
-
válasz
Stanlee #31257 üzenetére
Fonionál felhasználható az évi 2000, az ephonenál az 1200 az előfizetés.
De tény, hogy a fonio weboldala katasztrófa.
Én is csak lustaságból vagyok még velük.
Évekkel ezelőtt amikor kértem a számot tőlük, akkor még működött a weboldal egyenleg lekérdezés funkciója.
Pár éve már emailezgetni meg utalgatni kell... -
-
válasz
Stanlee #31180 üzenetére
Nekem is hasonló.
Angliában élek és van néhány idősebb családtag otthon aki nem akarja megtanulni az okostelefont, így őket hívom voipról.
Feltöltöm 10 euróval, az hónapokig elég.Bár újabban Lebara SIMre váltottunk, ahol havi 100 perc free EU hívás van havonta, így még tovább elég lesz a voip egyenleg.
Illetve GSMes kaputelefont szereltek fel a házban, így annak a hívása is egy SipGate UK vonalon érkezik be.
Otthon faterom is használta sokat még nem is olyan rég, MobileVOIPpal hívott szinte mindenkit, de kapott céges telefont, annál pedig még a voip sem olcsóbb.
-
-
-
-
-
Tudtok olyan szolgáltatóról amelyik ingyenesen ad SIP címet, és esetleg voicemailt is?
Van egy telefonszámom, viszont ez csak annyit tud, hogy SIP címre irányítja a hívást.
Próbáltam már onSIPet, ezen tudok fogadni hívást, viszont a voicemail nem ingyenes.
A PBXes tud SIP hívást fogadni, voicemail is van, viszont új ingyenes regisztrációt már nem lehet csinálni, a régi accountomat pedig nem akarok összekötni ezzel az új számmal.
-
-
-
-
válasz
gorbep #30839 üzenetére
Amikor én azt az SMS-t megkaptam, bepróbálkoztam az ügyfélszolgálaton és felvázoltam a helyzetet, hogy a Voda ugyanazt a 60 másodpercet 19 Ft-ért adja.
Ekkor sajnálkozásukat és tehetetlenségüket fejezték ki.
Így, hát az én ügyfeligényem egy piros SIM kártya lett.
Azt a keveset is amit normál hálózaton telefonálok sem szeretném egy pofátlanul megemelt percdíjon megtenni.Ciao Telenyomor.
A hanyatló nyugaton a rothadó kapitalizmusban ez úgy működik, hogy egy ilyen hívás után előhúzzák a customer retention forgatókönyvet és tesznek egy olyan ajánlatot, hogy ne menjek a konkurenciához.
Itt minden másképp van...
-
Csak azt tudnám, hogy ez hogyan fenntartható egy közös EU piacon.
Bár valószínűleg nem éri meg ezzel szórakozni, hogy más eus országból hozni a termékeket és Magyarországon eladni, mert akkor már pontosan ugyanannyiba kerül mint a boltban.
Csak éppen a bolt az a nagykertől importál vagonszám, nem kis tételben a szomszéd országból.
De akkor ki nyeli le a különbözetet?
Miért olcsóbb és jobb minden külföldön?Ne aggódj, az ingatlan is hamarosan eléri a nyugati árszintet.
Még néhány okos ingyen millió, és huss, már ott is vagyunk.Jelenleg a brex(sh)it és a p(l)andemic súlytotta angliában élek, és időnként elgondolkozom a hazaköltözésen, de ez még úgy is visszavetné a fizetésem értékét, ha a kinti béremet kapnám tovább, és hiába gyenge a forint. Magyar jövedelem szóba sem jöhet, mert nekik szóba sem jöhet egy vidéki közepes angol bérigény. Nem londoni számok. Az már sci-fi számba menne.
Nehéz dolgok ezek.
-
válasz
MaCS_70 #30833 üzenetére
Nagyon jól jár a gazdaság. Mert így az amúgyis alacsony bérek miatt az olcsóbb termékeket kényszerülnek megvenni az emberek, amikből hogy elég adó folyjon be 27%-ban kellett meghatározni. Már, ha egyáltalán meg tudja engedni magának.
Esetleg egy 20%-os szinten Átlag Józsi megengedhetne magának egy kicsivel jobb minőségű termékeket.Miért cserélik nyugaton sűrűbben a minden használati cikküket a telefontól a gépjárműig? Biztos a 27%-os áfával jut el a Magyar nép arra a szintre.
Magyarországon a legdrágább a: <sokszáz elemű lista, kezdve a műszaki cikkektől [telefon, laptop], a kozmetikum [tusfürdő, stb] és babaápolási [pelenka] szereken át az édesipari termékekik [Nutella, csokoládé] minden. De valószínűleg ide sorolható a gépjármű is, nem véletlenül hozzák nyugatról százával, és az üzemanyag sem sokkal marad el a nyugatitól.>
Na, ezért van sok voiposnak amerikai nagybácsija.
-
-
Látom, még mindig nem lehet belépni a Fonio egyenlegfeltöltő oldalára.
Honnan tudjátok így, hogy mikor jár le? Így a kártyás feltöltési lehetőség sem működik.
Hihetetlen, hogy tud úgy egy cég működni, hogy nem lehet nekik fizetni.
Írtam nekik. -
-
-
válasz
anadroid #30795 üzenetére
Egy éve hordoztam telenyomortól vodára feltöltős számot, és nem kaptam vissza semmi egyenleget.
Nem nagy gond, kb 40 Ft maradt benn.És az NMHH is így tudja: [link]
Ön régi szolgáltatójánál előre fizetett, úgynevezett feltöltőkártyás szolgáltatást vett igénybe, akkor a számhordozásnál a fel nem használt összeg elveszhet. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Groundwireban van lehetőség a beállítások és fiókok exportálására?
Ha lehet, nem szeretném kézzel beírni őket újra. -
válasz
Stanlee #30683 üzenetére
Értem mit mondasz, nem biznisz az XMPP.
Az emailt azért nem korlátozzák így, mert túl nagy biznisz az egyszerű reklámküldés. Nem saját maguk ellenségei a cégek.Míg az IM jellemzően magán kommunikációra használatos, abban nincs hírlevél biznisz. Így mindenki a saját usereit akarja reklámmal tömni.
Továbbra is áll a kérdés: reálisan mekkora siker rátával állítottad át az ismeretségi köröd XMPPre, és mit csinálsz azokkal akik nem tudják vagy nem akarják ezt használni.
Gyanítom sehogy.
Az összes IMnek a kritikus tömeg a kulcsa.
Hiába akarok én Signalt használni, ha alig van rajta ember.
És senkinek nem tudom ajánlani ugyanezért, mert ők is csak kevés ismerőst fognak rajta találni.Hiába a Whatsapp a legnépszerűbb itt UKban, ha otthon mindenki Viberezik, meg Messengerezik, nehéz őket átállítani.
-
válasz
Stanlee #30681 üzenetére
Jó ez a függetlenedjünk mindenkitől dolog, de reálisan mekkora esély van rá, hogy az összes ismerősöd áttér XMPP alapú alkalmazásra?
Aztán jön egy n+1edik, akinek csak Viberje, Whatsappja, Fosbúkja van, és azt sem tudja hogy az hogyan működik, nemhogy feltegyen és bekonfiguráljon egy ilyet. -
-
-
válasz
tibor23 #30606 üzenetére
300 Ft felett díjmentesen:
Ha hívásaid díja eléri a 300 Ft-os, aznap már díjmentesen telefonálhatsz belföldön magyar, az EU-ból magyar és EU-s számokra, utazási célra
Hangerő csomag:
Aktiválás után X nap korlátlan beszélgetés, belföldi és EU-s, normál díjas telefonszámra belföldről és az EU-ból indított hívások esetén.
A különbség az, hogy a 300 ftos korláttal csak akkor hívhatsz EUs számokat korlátlanul, ha külföldön vagy.
Ezzel pedig belföldről is. -
-
-
-
-
-
-
-
Ha ez ennyire olcsó miért nem ezt használja mindenki aki valamilyen másik klónt használ?
És gondolom egyidőben enged több hívást is, nincs felár.Bankkártyás feltöltésre pedig ad a Revolut virtuális kártyát ingyen, aztán azt lehet tranzakció után fagyasztani.
Én a normál klónokat is mindig Revoluttal töltöm, sosem próbáltak meg többször terhelni.
-
-
válasz
itanczos #30189 üzenetére
Persze értem, én is azt vennék, sőt használom is évek óta.
De ő nagyon ellenkezik bármiféle központ ellen, akkor pedig jó lehetne neki egy egyszerűbb.
Bár szerintem ez dupla munka fele élvezet projekt lesz, mert majd gyenge lesz a jel, felmerül az igény külső hívás fogadásra/indításra.
Én még mindig valami voip szolgáltatót választanék mondjuk Foniot, aki üzemelteti a központot és ingyen lehet hívni egymást hálón belül, és rugalmas, mert lehet hívni kifelé/befelé. Mindezt évi párszáz forintért.
-
-
-
Ki lehet próbálni esetleg a pbxes.org-ot, ingyenes és nem kell kézzel Asterisket konfigurálni, ha nem értenek hozzá.
Vagy esetleg Foniotól venni fillérekért 1-2 számot, hálón belül ingyen beszélnek, és még kívülről is hívható lesz a készülék.
-
-
válasz
netuddki6 #30004 üzenetére
Van.
Bizonyos mobilnet modemek támogatják a hanghívást és be lehet őket kötni Asteriskbe.
Ehhez ki kell nyomoznod mely, jelenleg kapható modemek tudják ezt, melyik fér bele a költségvetésedbe.
Kell-e külön paranccsal engedélyezni a hangívás módot, vagy engedélyezve van gyárilag?
Írni dialplant ami a kimenő, bejövő hívásokat a megfelelő helyre, a mobilos kliensedhez továbbítja.Az SMSek pedig egy újabb kör.
A neten vannak régebbi és újabb leírások tesztelt modemekkel és Asterisk dialplanokkal.
Továbbá, rá kell szánnod néhány napot/hetet az Asterisk konfigurálásra mire minden működni fog, ha nem, akkor további néhány nap/hét.
Másik lehetőség, hogy veszel egy GoIP gatewayt de annak elég borsos az ára.
A legkézenfekvőbb megoldás venni egy dual simes mobilt.
-
-
Én csak ilyet kaptam tőlük
Csapj le most pénteken az egyenlegfeltöltési kedvezményre. Péntek egész nap bankkártyás vagy banki utaláskor minden 5.000 forint feletti egyenlegfeltöltéskor 500 forint, 10.000 forint feletti egyenlegfeltöltéskor 1.000 forint BLACK FRIDAY bónusz egyenleget töltünk fel. Az akció 2019.11.22 00:00-tól 2019.11.22 23:59-ig beérkezett összegre vonatkozik. Fonio
-
-
-
-
-
-
Akinek köhög a Dellmont, azoknak csak SIPen köhög, vagy a saját appjukkal is?
-
-
válasz
betyarr #29839 üzenetére
Nem jeleztem.
Ugyanabban az időben amikor voip telefonról csinálta ezt a bohóckodást, felhívtam ugyanazt a felet android kliensről és ott tökéletes volt.Te mivel indítottad a hívást? Appal vagy hardverrel?
Az ügyfélszolgálat itt csak dísznek van. Ennyi pénzért ne akarj még ügyfélszolgálatot is.
Náluk mindig minden jó. -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- Könyvajánló
- OpenWRT topic
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest