- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
LámaZ
addikt
válasz
fradi81 #31783 üzenetére
Nem igaz.
Még fizettem is 10 dollárt pbxes.org-nak, hogy legyen host szerver, de úgy sem működik. Amúgy nem is értem, hogy ez a manus a Sipdroidot ingyenes appként hirdeti, de kiszolgáló hálózat nélkül nem működik.
Miután a regisztráltam a pbxes-nél kezdeményezi a hívást, de 1-2 mp múlva azonnal bontja is. Írtam a fejlesztőnek, amire azt a választ kaptam, hogy nézegessem a fórumokat. El mennek ők a fr-ba.
De mindegy is, telepítettem a MobileVoip-ot, amelyet Stuntcalls-os fiókkal használok (ez megvan nekem már vagy 20 éve, de mostanában nem nagyon használtam). Ez viszont fizetős, és régen voltak gondok a hangminőséggel. -
LámaZ
addikt
Van olyan voip alkalmazás, amelyet telepítek, és egyszerűen működik, nem kell az internetet és fórumokat bújni, szenvedni a beállításokkal?
Próbáltam a Sipdroidot, a Zoipert, egyik sem használható egyszerűen. Esetleg havi max. 500 forintos előfizetést vállalok. -
LámaZ
addikt
válasz
jozsi968 #27613 üzenetére
Akkor már ne ilyen fizetős szolgáltatóknál regisztráljon.
Van olyan is, amelynél ingyen lehet próbálgatni, pl. a FreeVoipDeal. -
LámaZ
addikt
Nekem dec. 4-én járt le a havi 500 ft-os csomagom a Reengernél, de nem hosszabbítottam meg. Ez amúgy Magyarország csomag volt, nem is lehetett hívni külföldi számokat.
-
LámaZ
addikt
Szegény Zoipert töröltem a mobilomról, mert bejövő hívást kihangosította mindig a hangszóróra, de rájöttem, hogy nem ő volt a hibás, hanem valószínűleg az én rendszerbeállításomban a Hangzásjavításnál. Most már mindegy.
-
LámaZ
addikt
Amit írtok csak megerősít abban, hogy el kell válnom a Reengertől (dec. 4-ig van náluk fiókom).
„Groundwire-vel jó, bár egy problémája van, gombnyomásra nem veszi fel a bejövő hívást.
Sajnos ez a funkció csak bejövő GSM hívásnál működik, semelyik VoIP alkalmazás nem tudja ezt.”Zoiper sem tudja fogadni a hívásokat Bluetooth-on keresztül.
Elképesztő - hogy divatszóval éljek – a XXI. században erre sem voltak képesek a fejlesztők (persze magának az Androidnak a fejlesztőire gondolok). Itt nyomorgunk ALAPVETŐ funkciók nem működése miatt. A vicc az, hogy egy-egy appban vagy verzióban megcsinálják, aztán egy újabb verziónál vagy appnál kezdődik az egész tortúra elölről. De ez már csak ilyen magamban való füstölgés.
A hívások nem fogadása Bluetooth-on nagyon idegesítő tud lenni ám autóvezetés közben.
-
LámaZ
addikt
válasz
Beniii06 #27300 üzenetére
Forensis klubtag vagyok, de nem vásároltam tőlük mobiltelefon-flottás csomagot, mert már van az iQpro-tól.
Nem tudtam, hogy van kilépési díj a Forensisnél a flottából (az iqprónál nincs), ez akkor tényleg nem jó. Ha ezt tudom, akkor nem is szúrom be ide.
(Az iqprónál amúgy most kb. 10 Ft/perc a legjobb telefonálási díj, de az adatcsomagjaik nagyon jók.)
-
LámaZ
addikt
Érdekesség:
A Forensisnél van egy ún. CSILLAG TARIFA
...........................................................................Nettó ár........Bruttó ár
Csillag tarifa havidíja..........................................2.247 Ft........2.888 Ft
Hálózaton és más belföldi szolgáltató hívása....4 Ft/perc.....5,10 Ft/perc
SMS minden hálózatban....................................7 Ft/db........8,90 Ft/db
Lebeszélhetőség..........................220 perc
Adatforgalom a havi díjban..........500 MbKezdik lassan erodálni a voipozást.
-
-
LámaZ
addikt
Áttértem Grandstream Wave-re.
Ha mobilinterneten használom, tényleg jó a minőség.
WiFi-n ennél is gondok vannak, de valszeg az én rúterem miatt.Egy dolog zavar: nem írja ki az egyenleget.
-
LámaZ
addikt
Reenger+Zoiper béta
Azt vettem észre, hogy ha a +36-21-es számomon hívnak, a hívó felet nem a telefon fenti részén hallom, hanem lent, az ún. külső hangszóróban. Ez elég gáz, mert ha pl. utcán vagyok mások is hallják a beszélgetőpartnerem.
Nem találom rá a megoldást... -
LámaZ
addikt
Meg vagyunk mi áldva ezzel a voippal. :-)
Egy érdekes tapasztalat:
Van ugye nekem ez a Reenger+Voiper béta kombó.
Azt vettem észre, hogy ha otthon használom (ahol korlátlan mobilinternet van egy Huawei mifi révén, 150 Mbps-sel) akkor nem olyan jó a hangminőség, mint amikor a mobiltelefonomon használom kint a városban, amelyen viszont egy néha 66 kbps-re lekorlátozott mobilinternet van. (mindkettő 4G)Megjegyzem, amikor az otthoni kis rúteren próbáltam, nem volt rácsatlakozva egyéb nagy forgalmú eszköz, csak egy másik, épp semmittevő okostelefon. Tehát, nem azért nem működött jól, mert torrenteztem vagy hasonló közben.
-
LámaZ
addikt
Reenger + Zoiper
Ami zavar: ha autóban ki van hangosítva a telefon, nem mindig működik a kihangosító.
Sokszor várja, hogy felvegyem a telefont.Ezért nem szeretem én sem ezt a beépülést a rendszerbe.
Emellett, van amikor nem lehet vele hívni, csak akkor ha lelövöm, majd újraindítom az appot. -
LámaZ
addikt
Reenger+Zoiper
Többször előfordul, hogy nem akar/tud hívni senkit, ahogy kiválasztom a hívandó felet, és megnyomom a zöld gombot, azonnal el is dobja, time-out meg hasonló hibaüzenetekkel.
Végülis, rájöttem, hogy ilyenkor a Beállítások→Alkalmazásokban le kell állítani a Zoipert, majd újraindítás után működik. Valószínűleg az AppPermission kavar be, pedig ott minden engedélyt megadtam már a Zoipernek.Utóirat:
Most pl. azt csinálta, hogy hívtam valakit a vezetékes telefonján, de nem volt otthon, az üzenetrögzítő jelentkezett be. OK, letettem, majd hívtam 3-szor is a mobilján, de minden esetben Request Time-out-ot kapok. Újra kell megint indítani. Eléggé zavaró. -
LámaZ
addikt
Lassan két hete használom a Reenger&Zoiper kombót, eddig jónak tűnik, de – hozzáteszem – csak Budapesten, így a vételi körülmények jók.
-
LámaZ
addikt
Még csak egy dolgot nem értek ezzel a Reenger+Zoiper kombóval kapcsolatban:
Hol tudom beállítani a hívószám-azonosítóm (caller ID №)?
-
LámaZ
addikt
válasz
herdsman12 #26889 üzenetére
Megrendeltem a Reengert, tehát ez a meccs le van játszva.
Amúgy, lehet, hogy SIPdroiddal tudja a 4G-t. -
LámaZ
addikt
Regisztráltam a Reengerbe, és letöltöttem a Zoipert, de mindjárt egy kellemetlen meglepetés fogadott:
„Zoiper is a FREE IAX and SIP softphone application for voip calls over 3G or WiFi”
Eszerint 4G-n nem működik? -
LámaZ
addikt
válasz
pinnacle #26885 üzenetére
Nézd meg a telefonod Beállítások - Alkalmazásoknál az alapértelmezéseket!
Én ma a Stuntcalls-on beszéltem 2x10 percet, és kiváló volt a hangminőség.
0,35 € körül van az egyenlegem, és szerintem ezek a pernahajderek most prioritást adtak nekem a szerverükön, mert érzik, hogy nem akarok több pénzt feltölteni nekik, így akarnak marasztalni, emiatt lett jó most hirtelen a sima VoIP-hívás minősége.
-
LámaZ
addikt
Mennyi reklámarc van itt. :-)
Miért előnyösebb nekem a Rebtel a havi 1800 Ft-jával, mint a Reenger a havi 500 Ft-jával?
-
LámaZ
addikt
válasz
hgabor19 #26860 üzenetére
Net mindenképp kell, még Local Access számon történő hívás esetén is, hogy létrehozza a kapcsolatot.
(#26853) zeon.hu
Köszönöm, szerintem ez lesz belőle (reenger+Zoiper)
Nálam a 21-es körzetszám nem szempont, mert ha engem hívnak, arra ott van a Vodafone számom már kb. 12 éve. (Azt fel szoktam tölteni évenként kétszer 3000 forinttal, hogy én is tudjak hívni, ha valami miatt nem működne a VoIP.)
Tehát, nekem hívásra kell a VoiP, de csak akkor éri meg az egész, ha jó a hangminőség.
Ezt a Stuncalls-t is csak Local Access-szel használtam, mert a csak netes dolognál nem volt jó a hangminőség.Van amúgy egy iQpro-s kártyám is, amelynél a hívás kb. 13 Ft/perc (de nem használtam a hívás funkciót, csak az internetelérést, ami havi 500 Ft-ért korlátlan, persze egy idő után csak 60 kbps-en). Lehet, hogy végül ennél kötök ki, és hagyom az egész VoIP-ot.
Itt van egy olyan, hogy ha csak egy hívást is indítottam, 800 Ft-ot mindenképp kiszámláznak, tehát akkor már érdemes havonta 800 Ft-ot lebeszélni, ami ugye kb. 1 óra. (Ez a VoIP-on 5 Ft-tal számolva 300 Ft.) -
LámaZ
addikt
Lassan elfogy a pénzem a Stuntcalls-on.
Akkor vegyem meg a Reenger+Zoiper párost, amit itt dicsértetek? -
LámaZ
addikt
-
LámaZ
addikt
válasz
< CyberBob > #26491 üzenetére
Lassan lejár a Stuntcalls-os egyenlegem, és Reenger/Zoiper kombóra gondoltam átváltani, mert itt mindig dicséritek.
Mi az eljárás?
1. Regisztrálok Reengerben, feltöltök oda pénzt
2. Letöltöm a Zoiper-t, beírom az adataim, és ennyi? -
LámaZ
addikt
Rebtel – fejjel lefelé.
Ez mi a lópikula?(„Hungary Unlimited
Call as much as you want to any phone in Hungary
5 € / month”)„Call any phone, anywhere
With Rebtel, you can use any kind of phone to call any kind of phone, anywhere in the world. That’s because we have optimized your international calling by connecting them through local phone lines saving you money and ensuring great calling quality.
It's just international calling as it should be.”
„QUALITY
No internet, no hassle, no choppy calls
Because we connect your call through local phone lines, you don’t have to rely on an internet connection or worry about your call dropping. Instead, you’re avoiding crazy international rates while getting the quality of a local call.”Ez lenne a Local Access-re alapozott nagy ötlet?
Ugyanis azt is írják, hogy nem kell hozzá mobilinternet. -
LámaZ
addikt
válasz
joelke HU #26328 üzenetére
Fogalmam nincs, hogy mennyit telefonálok, mert a Stuntcalls-on van ugyan részletező, de havi összesítő nincs. Nem is értem őket, még ennyire sem voltak képesek, hogy összeadják az oszlopokban lévő értékeket a végén.
A Reenger-t régóta beírtam a naptáramba, hogy a Stuncalls-os egyenlegem következő lemerülésekor áttérek arra, de ez a 30 naponkénti vacakolás eléggé elkedvetlenít. Én a kgfb-met is egy évre fizetem, nem szeretem az állandó havonkénti macerát.
-
LámaZ
addikt
Stuntcalls-t használom, de a voip hívások minősége annyira rossz, hogy gyakorlatilag csak a Call Back működik nálam. Így viszont nem is olyan jó buli az egész, mert a 11 eurós/dolláros keretet egy hónap alatt elfogyasztom. Van esetleg valamilyen ötletetek?
-
LámaZ
addikt
A Yourdialer jó.
-
LámaZ
addikt
válasz
< CyberBob > #26107 üzenetére
Ez tényleg jónak tűnik, csak kérdés, hogy VoIP korlátozás esetén mit lehet tenni.
A Delmontos klónoknál végső esetben mindig ott van a MobileVoip, mint opció, amit utolsó infóim szerint a szolgáltatók nem tudnak letiltani.
Kérdés, hogy a Reengernél, Zoipernél van-e ilyen lehetőség.Én most töltöttem fel 11 euróval a stuntcalls-os fiókom, és ha elfogy a pénz, akkor szívesen kipróbálnám a Reengert.
-
LámaZ
addikt
Helló!
Én még mindig a Stuntcallsnál vagyok. Magyar vezetékes hívások percdíja 1,2 Ft, a mobiloké 4,8 Ft.
Van ennél jobb, olcsóbb, tisztább, szárazabb megoldás most?OK, látom a megelőző hsz-eket, tehát ez nekem még mindig jó, mert főleg magyarországi mobilokat hívok.
Az appom a YourDialer, és gyakorlatilag csak Callback-kel használok (nem szeretem a tökölődést, hogy vajon most jó lesz-e a minőség VoIP-pal vagy sem). Apropó, mennyi a kapcsolási díj most? 10 Ft? Ezen a lapon (Vodafone Tuti csomagom van) 0 Ft-ot ír. Lehetséges ez? -
LámaZ
addikt
válasz
tahepa #24065 üzenetére
Tessék!
Amúgy, az app frissítése sem akar összejönni.
A mobilszám, amivel regisztráltam 70-es, de áthordott a Telenorhoz. Lehet, hogy az a baj?Egyébként a honlapjuk www.immmr.com a Chrome-mal nem is nyílik meg. Az IE-vel igen, és látom hogy keresnek webfejlesztőket. Kell is nekik.
-
LámaZ
addikt
Én telepítettem az immr-t, regisztráltam is, de kredit nélkül senkit nem lehet hívni. ennyit az ingyenességről.
-
LámaZ
addikt
Azt mondja egy ismerős, hogy neki vezetékes Digi telefonja van, és bármilyen európai számot ingyen hív.
Na, megvan:
„DIGITel 500 (2 év hűség)......400 Ft/hó
VEZETÉKES VAGY NOMADIKUS SAJÁT HÁLÓZATON BELÜLI HÍVÁSOK DÍJA: 2 Ft/perc
ROMÁNIAI DIGI VONALAS HÁLÓZAT HÍVÁSÁNAK DÍJA EGYSÉGESEN A NAP 24 ÓRÁJÁBAN: 2 Ft/perc
HELYI ÉS BELFÖLDI VONALAS HÍVÁSOK DÍJA EGYSÉGESEN A NAP 24 ÓRÁJÁBAN: 3,00 Ft/perc
A BELFÖLDI MOBILHÁLÓZATBA KEZDEMÉNYEZETT HÍVÁSOK DÍJA EGYSÉGESEN A NAP 24 ÓRÁJÁBAN: 6 Ft/perc”
Ha valakinek van Digije, akkor felesleges egyébbel bohóckodni.
Mondjuk, neki Európa csak Romániát jelenti. :-) -
LámaZ
addikt
Akkor köszönöm is az immr-rel kapcsolatos infókat, nekem nem kell. Túl macerás. :-)
-
LámaZ
addikt
„A 2014. szeptember 29-én megszerzett kétszer 5 MHz-es blokk hang- és adatszolgáltatásra egyaránt alkalmas”
Akkor a Digi-ügyet ezzel le is zárom. -
LámaZ
addikt
válasz
Victoryus94 #23944 üzenetére
Digi mobilinternet most is van, a kérdés csak az, hogy mikor tud kibújni a Telenor köpenye alól. A beszélgetés itt meg nem érdekes.
-
LámaZ
addikt
válasz
KILLERLALA #23930 üzenetére
„egyes értékesítési ponton sorban állás, sőt átmeneti készlethiány is kialakult”
25 ezer már vodás ügyfél váltott Tutira, és jött másik 25k kívülről, és emiatt torlódás volt?
Akkor mi lehetett akkor, amikor a migriknek 200k SIM-et vásárolt az alvilág? Vagy az máshol volt, és kiemelt ügyfélként kezelték a vevőt? Na, mindegy. -
LámaZ
addikt
Előző hozzászólásomban tévedtem.
A megadott linken a kapcsolattartás módját lehet beállítani.
A személyes adatok kiadásának letiltása a https://www.nyilvantarto.hu/ugyseged/SzlAdatletiltas.xhtml linken érhető el. -
LámaZ
addikt
Re: ingyen VoIP
A telefonszámok gyűjtésében is lehet biznisz.
Persze az igazi az, ha a marketinges több mindent tud az adott telefonszám tulajdonosáról, pl. azt, hogy hány éves.
Engem rendszeresen hívnak „ingyenes egészségügyi szűrést” kínálók magyarul, meg néha ilyen-olyan pénzügyi befektetéseket kínálók angolul. Mostanában elég rövidek a beszélgetéseink, mert abból állnak, hogy kedvesen elküldöm őket az anyjukba.
A Rendelkezési nyilvántartásban* egyébként – többek között – le lehet tiltani a magyar hatóságok átal nyilvántartott személyes adatok kiadását marketingcélokra, de ezzel az ember csak egy rést tud betömni.___________
* A leghasznosabb szolgáltatás, szerintem, hogy meg tudod adni a kapcsolattartás módját, pl. azt, hogy nem kérsz postai leveleket, csak e-maileket és SMS-eket a hatóságtól. Ez főleg azoknak lehet hasznos, akik hosszú ideig külföldön tartózkodnak. -
LámaZ
addikt
Nekem, ami ingyen van, az nem kell. Én fizetni akarok, mert elvárom, hogy az én munkámért is fizessenek. Vagy tudjam, hogy mi a trükk. A Gmailért nem fizetek, a Facebookért sem, de azok a rendszerek átláthatók, tudom, miből élnek. Ha nekem most valaki azt mondja, hogy ingyen telefonálhatok, az gyanús.
-
LámaZ
addikt
Re: Máv-Start jegyvásárlás visszaigazolása SMS-sel
Nincs olyan app, amelyikel ezt visszaigazolás nélkül meg lehetne oldani?
Néztem a Simple meg a Telenor Wallet-et, de azokban nem láttam ilyent.
Igazából a MáV-Startnak ezt a menetrendes appjába be kellene építenie.
Csak ugye ehhez dolgozni kellene.
Kiadták az elvirájukat, és 10 éve ülnek a babérjaikon azok is. -
LámaZ
addikt
Ez viszont tényleg mehetne az Összefoglalóba:
Fiók beállítása bonyolultabb appoknál
PéldaAccount name: Stuntcalls
SIP server: sip.stuntcalls.com
SIP User ID: LámaZ@stuntcalls.com
SIP Autentication ID: LámaZ
Paswword: **********
Voicemail User ID: +3611111111 (ez micsoda: a hangpostafiók telószáma?)
Display Name: +3611111111Ez az utolsó lényegében a Caller ID (Hívófél azonosító szám), de ezek az appfejlesztő srácok csinálnak ilyeneket, hogy ti. a hasukra ütnek, és beírnak oda valamit, nem azt, amit megszoktunk.
Érdekesség!A Groundwire-t 5000 ember töltötte le, és az ára 2000 Ft.
Mennyit kerestek a fiúk? Igen, eltaláltad, 10 millió Ft-ot!
(Nem számítva egyéb bevételeiket) -
LámaZ
addikt
-
LámaZ
addikt
Jól összefoglaltad, köszi!
Amúgy tudtam, hogy az esszémre csak azértis reagálni fogsz, így kell kiugrasztani a nyuszit a bokorból.Azóta kipróbáltam
• a Denwát, de azt mondja a hívott felem, hogy szakadozik. Most kikapcsoltam minden kodeket, csak a G.729-es maradt (mert látom ingyen benne van), majd meglátom milyen lesz legközelebb.
• a Grandstream Wave (GS Wave) viszont jól működik, de előtte 6 dB-lel erősítettem a hangomat.(#23421) hgabor19
Benne van az, csak kihagyták belőle a G.711 jelölést:
• aLaw=G.711 A-law ← Európa
• uLaw=G.711 μ-law ← Amerika -
LámaZ
addikt
Akkor mondom az okosságomat, (amúgy az a tuti – általában, no! –, amit én mondok, mert több éves tapasztalatból beszélek):
1. Kutyaütő voipos appnak Androidon ott van a Yourdialer. Teszi a dolgát, nincs sok cécó. • A hátrány annyi, hogy csak egy fiókot kezel egyszerre, és nem tud rögzíteni beszélgetést. Nálam 4G-n majdhogynem tökéletes. • Esetleg alternatíva lehet a MobileVoip, mert több fiókot kezel. Régi motoros Dellmont fejlesztés, de rég nem használom, mert szerintem annyira agyonfejlesztették, hogy fokhagymaszagú lett. ← rossz a hang.
2. Annak, aki több beállítási lehetőségre vágyik, esetleg szeret kísérletezgetni az audió kodekekkel, ott van a CsipSimple. • A beállításait úgy el lehet szúrni, hogy vagy te nem hallod a másik felet, vagy ő nem hall téged, vagy senki sem hallja a másikat, sőt, fel sem épül a kapcsolat, de legalább kiélheted vele a „kíváncsi gyerek” éned. • Persze, az alapbeállításokra bármikor vissza lehet állni, és kezdhető elölről a játék.
3. A Zoiper nálam leszerepelt. Nem azért mert pénzsóvárak. • Az ingyenes változatban van hangrögzítési lehetőség, de minek? Mit rögzítsek vele, az irtózatosan rossz hangot? • Fordítva ülnek a lovon. Az ingyenes változatnak egy leegyszerűsített, de beszélgetésre kiválóan alkalmas appnak kellene lennie, és a fizetős verzióba kellene tegyék a hangrögzítést, a több fiók kezelését, a G729-es támogatást (amúgy ez egy licencdíjas kodek, szóval ingyen nem lehet adogatni, gondoljon bárki bármit!), egyéb csicsamicsákat. • Ha hallanám, hogy jó, majdnem tökéletes a hangminőség, megvenném, hogy élvezni tudjam a prémium funkciókat, de itt ezen a vevőteszten elhasalt a termék. ← Leselejtezve!
4. Várom az újabb ötleteket, fejlesztéseket, forradalmi újításokat vagy annak hazudott bombasztikus bejelentéseket.
-
LámaZ
addikt
Nekem ne ajánlgassa senki a Zoipert, mert lehúzós banda (=pocsék minőség). Szerintem arra megy ki az egész, hogy vedd meg a prémiumot és/vagy a G729-es kodeket.
-
LámaZ
addikt
válasz
gorbep #23231 üzenetére
Na, most találtam neked valami csábítót:
Miután telepítettem a Mobil Vodafone appot, kiderült, hogy a feltöltőkártyás ügyfeleknek vannak mobilinternet ajánlataik a beszélgetés mellé:
100 MB/hó - ha megújuló, akkor 600 Ft, ha egyszeri, akkor 750 Ft.Elérhető opciók:
Havi 100MB; 600 Ft-tól
Havi 500MB; 1 200 Ft-tól
Havi 1GB; 1 500 Ft-tól
Heti 100MB; 300 Ft-tólSzerintem, ha elfogy a megrendelt adatmennyiség, lekapcsolják a villanyt.
Mi kell még?
-
LámaZ
addikt
Hát, nem tudom.
A +36 stb.-vel működik, de már nem 0,2 cent/percet mond, hanem 1 cent/percet.Ezzel sikerült:
+3618088122,,+36... -
LámaZ
addikt
Na, álljunk meg, itt valami nem tiszta! Senki nem veszi fel, csak kicsöng.
A Dellmont HU-s behívószáma:
003618088122
utána jön a két vessző, majd a hívni kívánt szám.
Mi ennek a pontos formátuma, mert a 06..... nem működik.
Be kell írni előtte még a 00-t is?
Tehát, pl.:
00061xxxxxxxxxxx budapesti szám
0020xxxxxxxxxx mobil szám? -
LámaZ
addikt
Re: Local Access
Kipróbáltam.
Beírtam a telószámot annak rendje és módja szerint.
A budapesti központban felvette a robot, de a két vessző után vette a hívott számot, és kapcsolta, de előtte azért annyit tudatott velem, hogy a percenkénti ár 0,2 cent. Az pedig kb. 6½ Ft. Fel is hívta a számot, de épp nem volt otthon az ismerős, így nem vették fel.
Én mindenesetre jobban szeretném, ha nem lenne a robot telefonoskisasszony dumája, hanem egyből menne minden. -
LámaZ
addikt
Ön nyert (vagy veszített, nézőpont kérdése)!
(#23338) togvau
Ha a VoIP szolgáltatódtól kaptál telefonszámot is, akkor igen, lehet hívni kintről is.
Ha csak egy e-mail vagy náluk, akkor is lehet hívni webes felületen, akárcsak a Skype-os vagy más csetelős alkalmazásokban.
Én arra még nem jöttem rá, hogy mobilos appból hogyan hívjak egy Stuntcalls-os felhasználót a beceneve révén, de nincs is ilyen ismerősöm. -
LámaZ
addikt
Ma hívott engem valaki, akinek telekomos csomagja van vezetékesen. Egyszer vagy kétszer kihagyott, azt hittem én hívtam őt voipon. ☺
-
LámaZ
addikt
válasz
Sayuar #23287 üzenetére
Értem, köszönöm!
Azt még hozzá kell tenni, hogy a Local Access csak azoknak jó, akik helyi vezetékes számokat alacsony díjért tudnak hívni a mobiljukról, mert van ilyen csomagjuk vagy szolgáltatásuk megrendelve. A kártyás telefonosok esetében – tudtommal – a Telenornál van ilyen lehetőség, de pl. a Vodafone-nál nincs, a Magyar Telekomnál meg nem tudom mi van.
-
LámaZ
addikt
válasz
#79335424 #23276 üzenetére
Olvastam a 17285-ös hsz-ed, és nagyon jól leírja a lényeget.
Az infók (a Local Acceshez szükséges behívószámok) amúgy ott vannak a voipos szolgáltatók honlapján (pl. StuntCalls), de jól elrejtve.
-
LámaZ
addikt
Az a baj a linkeddel, hogy a „ha Telenoros vagy, akkor tudod aktiválni az ingyenes, vezetékes hívó szolgáltatást.” rész homályos.
Hol kell ezt aktiválni?A másik:
„Így 500Ft havonta 1-1-1GB mobilnetnet.”
Nekem ez soha nem bírta ki az egy hónapot. A két hét már nagyon jó volt. -
LámaZ
addikt
válasz
gorbep #23223 üzenetére
A korlátlan 4G 4750 Ft-ért miért nem jó?
(#23201) KILLERLALA
Call Back: „beszólsz” interneten a VoIP szolgáltatódnak, hogy kössön össze egy telefonnal. A szerver veszi a parancsot, és mint egy telefonos kisasszony kapcsolja neked a hívott felet, és rádcsönget, hogy vedd fel a telefont. Onnantól a beszélgetés a normál GSM-hálózaton megy, nem az interneten. Ezért jobb a minősége, cserébe kétszer annyiba kerül, mint egy VoIP-hívás, plusz van egy kb. 12 Ft-os kapcsolási díj is.
A mobilinternet tehát addig és azért kell, amíg létrejön a GSM-kapcsolat.
Igazából a Call Back kb. annyiba (≈8 Ft/perc) kerül, mint az olcsó mobilflottás díjak kétharmada (12,5 Ft/perc), tehát még mindig megéri.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest