- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Hagyják már a kifogásokat.
Ez olyan mint az egyenleginfó oldaluk ami évek óta döglött volt.Említsd meg a fogyasztóvédelmet, meg a késedelmi kamatot.
Ha nem áll fenn tartozás, semmi alapja nincs a pénz visszatartásának.Amig a két bank rendszere működik addig akár kézzel is tudnak utalni. Ne hagyd, hogy hetekig várassanak.
-
-
-
jozsi968
tag
Azt aláírom hogy a legnagyobb ügyfélköre a telekomnak van de hogy neked az ismerőseid 95 százaléka telekomos abból messzemenő következtetéseket nem tudok levonni. Nekem pedig, szinte minden ismerősöm vagy vodafonos vagy telenoros. Telekomos szinte nincs is, talán ha három.
Mint már előző hozzászólásaimban is írtam, azt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy kit és hogyan hív. -
-
KTU
addikt
Ja igen,
ami a topik fő témája.Nekem az nehézkesebb megoldás,
ha itthoni megoldás, beállítani valamit pl. Raspberry + bizonytalan a net is, (pl. nálunk a szolgáltatóm tegnap szerelt valamit több órát nem volt net)
És az sajnos az otthoni (nem üzleti) élőfizetésnél előfordulhat, sőt a másiknál is.
Vagy szerver bérlés.
Másrészt annyira nem is értek hozzá.Inkább maradok a jó és olcsó mobilnetes megoldásoknál.
Úgy is kell másra is, és ha már van, telefonálok is rajta.(#23616) antal750: VOIP - mélyvíz (Asterisk és társai) [link]
-
KTU
addikt
Nem értek ehhez a részéhez,
de kell hozzá egy hang flat csomag, (fix havidíjért korlátlan telefonálási lehetőség) ami nem kevés.
Ha összevonom a családba az összes fizetős VoIP hívásokat, akkor sem érné meg.
Céges léptékkel már igen.És ezt is írták rá: [link]
"ez technikailag valószínűleg megoldható, csak jogilag az a gond, hogy az összes ilyen csomag, aminek eddig elolvastam a szerződéses feltételeit, explicit tiltotta."Ettől persze kivitelezhető, mint itt az usacím.
-
törölt tag
+1
Évente két hét külföldi nyaraláshoz kicsit erős az a havidíj. Most mit csinál az, aki gyakran jár ki, és nem szeretné, ha letiltanák? Beállítja az adathasználat figyelőt 49% -ra. Aztán itthon, hazai hálót terhelve tolja a torrentet, meg a letöltést csak azért, hogy gyorsan meglegyen az 51%. Nagy ötlet, Vodafon! -
LadyLorien
tag
Nincs analóg telefonom, azért keresek már eleve ilyet
pár km-re tőlem van egy eladó, azért gondoltam erre.
Köszönöm a segítséged
Egyelőre nincs más kérdésem - majd lehet, hogy lesz menet közben
Regisztrálni regisztráltam, csak még nem igazán sikerült kiigazodni
Árak stb.
De folyamatban
-
LadyLorien
tag
Én is azt néztem, hogy az lenne a legolcsóbb... nem akarok vele elszámolni, mert a cég nem fizeti, de sajnos rokon sincs kinn.
Esetleg még a másik magyar, de nekem az eléggé fura. Érdeklődtem náluk, meglátjuk, mit válaszolnak, de valószínűleg nem használható VOIP telefonnal.Viszont lenne pár kérdésem PM-ben, ha nem probléma
Nagyon köszönöm és az eddigi segítséged is!
-
LadyLorien
tag
Általában ilyen 300-400 perc csak (Nekem az nagyon sok, eddig egy hónapban volt max. 30 perc a telefonálásom összesen
) Viszont havi 10-13 ezret nem szeretnék kifizetni telefonálásra, mert kb. ennyibe kerülne előfizetés.... nekem az irreálisan sok és ki se használnám
Az olcsomobilhivas.hu-t nézem jelenleg (meg a StuntCalls-t), de nem tudom, melyik a jobb szolgáltatás. Kevés véleményt találok és nem tudom, használhatóak-e VOIP telefonnal. -
Sayuar
senior tag
-
Victoryus94
őstag
Ezt honnan veszed?
Én pont fordítva látom... vodánál többen panaszkodnak a VOIP tiltásra... míg pl. a Telenor nem tiltja egy ideje:
https://www.telenor.hu/upload/letoltes/halozatsemlegesseg/Halozatsemlegesseg-mobilnet-csomagok.pdf
Ezen csomagok jelenleg is érvényben vannak, de van új internet csomagjuk, amiket viber+fb+skype logóval is reklámoznak.Telenor:
MyChat csomag
"Közösségi élmény korlátlanul!" 1GB internet + korlátlan fb/viber / 2000Ft/hó.
(sima 1GB-s csomag meg 1500, de az úgymond nem korlátlan) -
-
KTU
addikt
-
-
zseko
veterán
Meg kell cáfoljalak, mert de, egálban van a minőség a hd hanghívással
. Nyilván az én telefonálási mennyiségem nem mérvadó, meg nem tudom az olcsómobilhívás mit használ, de amióta 4G-n használom, a sima gsm hívástól hallhatóan jobb. Persze a kodek is biztos belejátszik, mert nem a 'legalja' 8kbs-es van beállítva, hanem a 64kbps-es, de a netembe bőven belefér
és az esetek 95%-ban 4G-s területen tartózkodom.
(#20444) KamuMazsola én is használok gyakorlatilag mindent ami van (ki hol elérhető, mert miért is használna mindenki egyformát), így viber, whatsapp, messenger, skype, voip. Mind használható, csak mindnek el kell mennie gyengébb neten is, így valószínűleg kisebb adatforgalmú kodeket használnak, ami meg is hallatszik a hangminőségen, míg a voipnál van lehetőségem variálni. A legtöbb flottával meg szintén ez a bajom nekem is.
-
KamuMazsola
őstag
Meggyőződésem, hogy a whatsapp egy szállal sem jobb minőségű, mint a voip hívás. Ugye az is internet alapú hanghívás. Én használok Vibert, Messengert, Mobilevoipot és én ugy tapasztalom, hogy mind használható audiokommunikációra. A hd, meg egyéb etetés nem hat meg. A flottával meg az a bajom, hogy nem tudom teljeskörűen managelni az előfizetésem. Egy feltöltőkártyás esetében pedig nincs előfizu, csak a netért fizetek, illetve a voipblaser accountomat kell kb évente-másfélévente feltölteni és mindent magam intézek, nem függök senkitől. Ja és a vezetékes hívó 9 Ft/perc + kapcsolási díj 9 Ft, ha mégsem volna net, csak gsm.
-
KTU
addikt
Sőt avval sem fog menni.
100kbps-ra vágtam az itthoni netet a telefonomon, G.711-et el lehet felejteniidézet a AGEphone alkalmazás leírásából:
=== REQUIREMENTS === követelmények
Connection: 128 kbps in both directions recommended for G.711Ez egy japán fejlesztés, csak felraktam ránéztem, érdekes a felépítése, de jónak tűnik.
na de vissza a 100kbps-hoz,
viber, MobileVOIP (Finarea alkalmazások) OK -
zseko
veterán
Úgy is a GSM-et használta, csak ha kikapcsoltam akkor mást.
Egy ideje feltűnt, hogy mintha jobban merülne a telefonom a megszokottnál, aztán most vettem észre, hogy a Zoiper szintén tudja fogadni a bejövő hívást a Reengerrel. Vagy fordítva, de gondolom érthetőés beállítható hogy beépüljön a gyári tárcsázóba. Találtam a beállításokban olyan tippet, hogy UDP helyett TCP kapcsolatot használjak így kevésbé merül, de úgy nem csatlakozik fel, akkor gondolom a Reenger nem támogatja a TCP-t(?)
-
Na akkor megegyszer.
Ok 06 tal kapjak a hivoszamot a 21 es szolgaltatotol, es az asterisk azt kuldene tovabb, de a BC nem fogadja el ugy.
Te 0036 tal kapod, ami tovabbkuldve jo.Tehat itt az a lenyeg, hogy az asterisk azt akarja kijeleztetni amit visszahivott.
A trukk ott van a dologban, hogy 06 tal vissza tud hivni, ahogy azt mar korabban megallapitottak paran, de kikuldeni nem engedi.(elvileg
, de mar lassan en sem tudom kovetni
)
(#10599) szuszinho
Mindketto lehet BC. -
De.
Van egy olyan sor, hogy
Set(CALLERID(num)=.....)
Az allitja be.
Ha te megadsz fromusert, akkor nem fogja tudni beallitani.
Ezert is nincs benne a konfigban.A viszzahivos fiokra beallithatsz fromusert, mert azt a szamot ugyis csak te latod, de akkor meg nem mindegy, hogy szam nekul hiv e vissza vagy sem?
-
Na jo, de ez faragas, es egyaltalan nem konnyen bovitheto megoldas.
Sot nem is elegans .
Sot, igy ha minden szamra ujra meg ujra bejelentkezteted az usered a dellmonthoz, akkor nezni sem egyszeru, hogy hany hivas fut epp ugyanazon a fiokon, hogy elkeruld a buntetopercdijat.Szoval majd valami elegans megoldast csinalok erre
-
A bc-out1 nél betetted a fromuser telefonszámot.
Azzal csak az a baj, hogy azzal a szammal csak azt a hivoazonositot fogod tudni küldeni.
Ez a visszahívásnál nem gáz, de nem az volt, hogy kimenőre nem küldi el a számot? Illetve ha kimenőre is beállítunk egy fix számot akkor ha többen szeretnék használni, akkor mindenkinek ugyanaz lesz kijelezve a kimeno hivasaihoz. -
fujifilm1
senior tag
hát kiprobáltam hogy mindent 0036 ra átirtam de akkor
1. nem is tud feljelentkezni a neora,
2 ha csak azt visszajavitom 06-ra akkor nincs hibauzenet a bejelentkezésre, de nem hiv vissza.A Telenor szolgáltatóval másnak megy a 0036 forma?
Egyébként hány embernek megy egyáltalán?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest