Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na ezért nem fogok többet egyetlen hazai "üstökös szolgáltatás" ügyfele se lenni. Ezen túl inkább csak skype és egyéb kimenő hívást lehetővé tevő szolgáltatót választok még akkor is ha drágább, de se időm se kedvem szórakozni egy esetlegesen megszűnő szolgáltatóval a jövőben.
-
válasz
nyuszi123456 #29103 üzenetére
https://secure.skype.com/calling-rates?language=en
-
válasz
Vigyorka #29099 üzenetére
Megszűntek, vagy mi van velük? Látom, hogy egy sanghaji cég, de magyar az ügyvezető és a rólunk oldalon mindenki.
Elvileg ennek az oldalnak az alján van hogy hogy lehet visszakérni az egyenleged: [link]
De miután egyszerű kérdésre sem válaszoltak, ezért aggályaim vannak, hogy működne.
-
válasz
4Grider #29080 üzenetére
A Skypeout minősége tényleg nagyon jó, ezen akkor döbbentem le, mikor egyik alkalommal mikor úgy 30 percre nem volt telekom térerő, hívnom kellett egy barátomat ki vodafone-os, és kénytelen voltam skypeoutolni wifin. Őszintén megmondva egy afféle 1 másodperces lagos, mint mondtál, halló itt vagy típusú beszélgetésre számítottam, és helyette egy teljesen reszponzív, HD hang minőségű beszélgetést kaptam.
-
Köszi, megnéztem. Sajnos a leírásban is írja, hogy csak linphone acc-al megy az állandó készenlét, mert ios 10 vagy 11 óta a sip push nem engedélyezett. Ez rossz hír nekem.
Whbear: köszi, hétvégén megnézem a groundwire-t, de előbb utánaolvasok egy kicsit mert 3500 Ft és próbára nem venném meg szívesen, csak ha úgy írják, hogy beválik.
-
iOS-re melyik a legjobb voip app szerintetek?
Elsősorban abból a szempontból kérdezem, hogy az ePhone-os nomadikus számon bejövő hívásnál hívható legyek. A zoipert ajánlja az ePhone de kb a telefon zárolását követő 2 perc múlva már nem vagyok elérhető.
-
válasz
nyuszi123456 #28423 üzenetére
Ha 500 Ft / 200 perc (2.50 Ft/perc) nem jó neked, akkor mit szeretnél? Komolyan érdekelne hogy mi az elképzelésed.
-
-
Az melyik voip szolgáltató lehet szerintetek, hogy aki hív, elkezd egy mondatot, az eleje nagyon halk, majd felhangosodik normál hangerőre, majd válaszolok, megint beszél, az eleje halk, utána felhangosodik. Van egy ügyfelem aki így hív, minden hívásánál pontosan ilyen. Elég zavaró.
De még mindig nem annyira, mint az a másik ügyfelem, akinek valami olyan voipja van, hogy gyakorlatilag nem lehet érteni mit mond. Olyan a hangminőség, mintha valami kovácsműhelyből telefonálna tele háttérzajjal, és úgy vágná a hangtartományt a kodek, hogy csak egy nagyon szűk középső sávban engedne át. Kb mintha víz alól és falon keresztül hallanám. Na ez gyakorlatilag használhatatlan.Nem tudom miért nem tudnak normális voipot használni, ha már mindenképpen erre kell adni a fejüket. Üzleti célú felhasználásról van szó, zárójeles kérdésem hogy nem igaz hogy ebben a felhasználási módban voippal kell mobilozni.
-
válasz
greenmeister #26212 üzenetére
Ha csak hangról beszélünk, akkor is kodekfüggő, de szerintem 100-120 óra felett.
-
válasz
Stanlee #25978 üzenetére
Én mostanában arra jutottam, hogy leépítem a különböző voip szolgáltatásaimat 1-re, mert most per pillanat 3 különböző szolgáltatónál van egyenlegem és tök felesleges. Lefogyasztom az egyenlegeket és használok majd egyet, mert nem az a drága, ha egyiknél kicsit magasabb bizonyos irányba a percdíj, hanem az, hogy több ezer Ft pihen feleslegesen itt-ott.
Szerintem hangminőségi és megbízhatósági dolgok miatt marad a Skype és jónapot. -
válasz
Zénó75 #25900 üzenetére
Az amcsi tmobil megoldása elvileg butatelón is működik. A te megoldásod nem. Egyébként még annyi, hogy így automatikus, nem neked kell beállítanod, és feltételezem, hogy a rendelkezésre állási ideje is jó.
Amúgy jó, hogy írtad, megnéztem, hogy mennyibe kerül a skype-szám, nem lenne rossz de közel 2200 Ft/hó és nekem annyit nem ér meg. Kicsivel többért van egy lehúzós díjszabású vezetékes számom, ami még hagyományos telefonvonal, nem netes telefon (nem azért mert hülye vagyok, hanem mert kötelező előírás, hogy legyen ilyenem).
Buli lenne egy olcsó vezetékes szám, de csak ha tényleg olcsó, lévén hogy ma már nagyságrendekkel több embernek van mobilja, mint vezetékes telefonja, és általában az ment át a köztudatba, hogy mobilról olcsóbb mobilt hívni, mint vezetékest (ami nagyjából azért igaz is).
Az lenne a legnagyobb buli, ha a meglévő vezetékes számomat migrálhatnám egy ilyen megoldásba (amúgy szerintem a tmobil megoldása ezt is valószínű, hogy tudja).
-
válasz
Stanlee #25880 üzenetére
Utánaolvasva:
1 db korlátlan "szám" 70 usd
2 db -"- 100
3 db 130
4 db 140Tehát, van egy korlátlan előfizuja az embernek, kér mellé egy privát számot, az 30 dollár, gyakorlatilag 8300 Ft. Azért az egy kicsit drága szerintem.
Ottani fizetésekhez képest persze lehet, hogy árszerű.
-
válasz
allfinanz #25877 üzenetére
Ha ez nálunk bejön, a mi cégünk és én mint magánszemély is, azonnal biztos hogy előfizetünk erre. Így utólag azon csodálkozok, hogy ezt eddig még nem találta fel senki más. Szerintem ez az egyik legjobb dolog, ami a telefonnal történhetett az elmúlt kb 1-2 évtizedben. 😀
-
-
válasz
stevelawyer #25447 üzenetére
Ezt szerintem nagyon jól összefoglaltad, ugyanez a véleményem és a tapasztalatom a skype-ról és a dellmontokról minőségben és árban is.
-
Visszaolvasva látom, hogy másnak is pozitív tapasztalata volt a skype-pal minőség terén.
Valahogy be lehet állítani szerintetek a skype-ot egy asztali voip telefonban? Mint valamilyen SIP beállítással? -
A napokban volt egy hosszabb hívásom sima dellmont klónon. Elég rossz volt a hangminőség, recsegett, néha kicsit darabos volt. (Frissítést telepített a telefonom, és muszáj volt arról a számról indítani egy hívást - ezt csak azért írom, hogy pl. mire jó még a voip
).
-
Kár. Nem annyira érdekel mondjuk, mióta korlátlan csomagom van, de azért annyira igen, hogy a külföldi hívások miatt jó lett volna, ha kijön egy szolgáltatói voip megoldás. Akkor mondhatjuk akár azt is, hogy nálunk elképzelhető, hogy be sem lesz vezetve?
betyarr: "problémád legfejjebb neked lehet, mert ahogy nézem elég sokat kötekszel a fórumozókkal."
Ezt nem igazán értem. Nem keversz össze valakivel? -
válasz
tibor23 #25289 üzenetére
De, ad ki hívószámot a skypeout, be tudod állítani a sajátod, és tényleg nagyon jó a hangminőség. A múltkorában próbáltam egy belföldi hívásnál, akivel beszéltem azt állapítottuk meg hogy minimum gsm hívás szintű a minőség, ha nem jobb.
Nem wifin, hanem mobilneten (LTE) keresztül történt a hívás. -
válasz
gabor9991 #25259 üzenetére
Igen, engem is nagyon bosszantott a leiratkozhatatlan hírlevelük, de ilyenkor nálam az a megoldás, hogy az első sikertelen leiratkozási kísérlet után spamszűrőre rakom az email címet, és hagy küldözgessék onnantól a cuccaikat a falanszterbe
Ha mindezt a webes felületen teszem meg, és ha mások is így tesznek, hátha egy idő után automatikusan spamra veszi őket a háttérben szolgáltató. Az ilyen cégeknek ez jár.
-
válasz
bitpork #25255 üzenetére
Nemzetközi hívásra még mindig a voip a jó. Pl neked illetve olyanoknak, akik sokat beszélnek külföldre, biztos megérné 30k körül egy ilyen mindenhova ingyenes csomag. Amúgy ezt a csomagot ott melyik szolgáltató adja? Valamelyik multi leányvállalata? Lehet hogy egy olyan meg tudja oldani saját infrastruktúrán belül a nemzetközi hívást?
Jó az új avatarod. -
válasz
betyarr #25227 üzenetére
Egy ilyen csomag ennek a többszörösébe kerülne még a diginél is itthon.
Látom amúgy még mindig megy a Nagy Digivárás. Ahogy a telekom topikban is írtam, ha bő két hét múlva indulna a mobilszolgáltatásuk, akkor már némi reklámnak látszódnia kellene, amiből ugye semmit sem látunk. Éppen ezért én nem tartom reálisnak, hogy a március 21-i indulás meglesz. De a Digivárók szerintem akkor elképzelnek egy új dátumot.
Szerintem ébredjetek fel és a mában éljetek, ne a fiktív jövőben, és pláne ne álmodozzatok román díjcsomagokról. -
válasz
herdsman12 #23984 üzenetére
Olvasd el mit írtam az előfizetésről és vágni fogod.
-
Mint írtam, előfizetést nem fog tudni kötni az embert, az ilyen leveszem a polcról és használom kártyákon kívül. Erre jöttök sorban és beírjátok, hogy aldiban / benzinkúton / macskasimogatóban vettetek kártyát külföldön és működik. Tökre köszi nektek hogy elolvastátok hogy mit írtam.
Miután semmilyen garancia nincs arra, hogy a regisztrálatlan ilyen módon megvett simek a roaming felszabadítása után is működni fognak, illetve akkor is lehet majd így simet venni, ezért is jeleztem, hogy szkeptikus vagyok.
Ezen felül a beszélgetésre való, tehát hívható, gsm-számmal rendelkező simek esetében fenn fog állni egy olyan további gond, hogy külföldi lesz a hívószáma, ezért az ismerőseitek kb 99%-a, aki nem ilyen voipjedi, az nem fog titeket felhívni, mert neki az egy külföldi hívás lesz, annak megfelelő percdíjjal.
Tehát több okból kiindulva sem érzem reálisnak a roaming eltörlésének a várását. Szerintem leginkább pár ilyen kis trükköző, kiskapot megtaláló ember fog bizonyos kedvezményeket elérni, de tömegesen semmilyen nagyobb hatása nem lesz. Pl előfizetők, cégek, stb. Pár, egyébként is havi max 1000 Ft-ot elköltő feltöltős ügyfél váltása nem renget meg egy szolgáltatót sem, semmilyen hatása nem lesz, sőt még szívességet is tesztek nekik, hogy nem az ő mobilszolgáltatásukat használva telefonáltok számukra ingyen. Sőt, ha a roaming árát egyik szolgáltató elkéri a másiktól, akkor pont hasznot hajtotok a megoldással a hazai szolgáltatóknak, mert a spanyol simetekkel lebonyolított hazai adatroaming árát a hazai szolgáltató megkapja a spanyol szolgáltatótól. Szóval szerintem az általatok áhított hatása ennek nem lesz.
De még egyszer mondom, ne legyen igazam. -
válasz
#79335424 #23959 üzenetére
Mert szerintem ha külföldön nem rendelkezel lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel, akkor külföldön nem tudsz előfizetést kötni*. Maximum egy ilyen leveszem a polcról és elindítom szolgáltatást, de arra pedig semmi garancia nincs, hogy azzal a roaming működni fog, annál szerintem kikötheti a szolgáltató, hogy csak belföldi adatforgalmat tartalmaz.
* hazai szolgáltatónál nem tudsz, a Telekom ÁSZF-ét néztem meg (de feltételezem a konkurenciánál is így van), kell hozzá a lakcím vagy a tartózkodás jogának igazolása, ez szerintem eléggé megszűri az elképzelést.
-
válasz
KILLERLALA #23930 üzenetére
Jaj, ez a nagy digimobilvárás olyan kegyetlenül unalmas! Legyen már valami más.
-
-
válasz
palank #23529 üzenetére
Nem annyira értek veled egyet.
Szifon (6s Plus ha számít), mobilevoip, browsercalls a fő voip nálam, és voltak minőségi problémáim vele. Nem használhatatlanság körüli, de volt minőségbeli hullámzás.
Pl skypeout esetén ilyen sosem volt (csak az árával nem vagyok kibékülve). Szóval a saját tapasztalatom szerint inkább a voip szolgáltató határozza meg a minőséget, mint a telefon oprendszere. Azért persze a hardvernek egy minimumszintet meg kell ütnie. -
válasz
Herbali #23502 üzenetére
Értem mit akarsz mondani. Amit az user leírt, az az a helyzet, hogy használ voipot, és mellékesen a kifelé történő telefonáláson kívül, ami annak a fő rendeltetése szerintem, használja arra is, hogy más voip usereket ingyen hív, mintegy mellékesen, hangsúlyozom. A viber esetén szerintem körülbelül fordított az arány, azaz elsősorban a viber-viber kommunikáció domináns, és az userek egy kis részénél, mellesleg van kifelé történő hívás is. Nyilván ebből kifolyólag más a fejlesztés iránya, illetve más ezeknek a szolgáltatásoknak a működése is.
Fordított arányokról, más megközelítésről van szó. Tehát maga a kérdésed volt rossz szerintem, hogy miben jobb mint a viber. Nem ugyanarról van szó ugyanis. -
válasz
Herbali #23495 üzenetére
Ezek céleszközök gyakorlatilag, telefonálásra lettek kitalálva és nem bohóc képek küldözgetésére, és mellesleg telefonálásra. Emellett egy nagyságrenddel olcsóbbak, mint a viber out (ft-ban kb egy tizedesjegy a különbség, vagyis 4 ft a 40 helyett).
Őszintén, egy voip témában egy 40 ft-os mobilos percdíjon vagy röhögnek (90%) vagy azt mondják, hogy valami nagyon különlegeset tud mint voip. Ez utóbbi nem hiszem, hogy igaz lenne a viber out-ra. Szerintem. -
Tök meglepődtem ma, mivel szifonon (iOS 10) a híváslistában megjelennek a voip hívások, és odaírja alá hogy mobicalls hang. A hívás a mobilevoip appon keresztül ment.
Örülök hogy ilyen szépen van az iOS-ba is integrálva. -
Én is átváltottam. Annyi apróbetűs részt találtam eddig - ami nem apróbetűs, mert le van írva - hogy ha Net+ csomagban van az ember, és tart még a feltöltés miatti 500 megás adatkeret, akkor az elveszett az átváltással. Szóval ha éppen feltöltött az ember, és megkapta a 30 napra az 500 megát, akkor érdemes lehet megvárni ezt a 30 napot a váltással.
Egyedül azoknak nem éri meg, akik rendszeresen eltelefonálnak 3-5000 Ft-ot, és a Net+-t választva így "ingyen" van 0.5-1 giga internetük. Aki telefonál illetve sms-ezik, annak telitalálat csomag. -
-
válasz
KamuMazsola #22948 üzenetére
Hát ha találsz egy ilyet akkor feltétlen írd be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Filmgyűjtés
- iPhone-t használók OFF topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nintendo Switch 2
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Új AM5 4K Gamer PC Ryzen 7 7700/RTX 3080 10Gb/16Gb-32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Új AM5 4K Gamer PC Ryzen 7 7700/RX 7800 XT 16Gb/16Gb-32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- iPhone 16 Pro Max 256gb független,vadonatúj, bontatlan
- Új AM5 2K Gamer PC Ryzen 7 7700/RTX 4060 Ti 8Gb/16Gb-32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128/6GB Fekete / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest