- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Genius007
őstag
válasz
whbear #31905 üzenetére
#31905 whbear
Nem tűnik rossznak, de kizárt dolognak tartom hogy ezt jövőhét péntekig beszerezzem, vagy megjöjjön külföldről
#31906 kisuttoro
Uhhh, reméljük nálam nem fog, ha igen vissza viszem és kitalálunk valamit.
Napi maximum 50-60 hivás szokott lenni, de január február uborkaszezon szóval szerintem jó ha napi 10-15 lesz jó esetben. -
tibor23
senior tag
-
tibor23
senior tag
válasz
whbear #31826 üzenetére
Erről a Zadarmáról tudnál írni kicsit bővebben, mert a honlapja nekem nem túl átlátható. Úgy látom 3,1-3,6 cent a percdíj, ami nekem határ értéken van ha a hangminőség kifogástalan. Hasonlóan működik a Dellmonthoz, ahol saját számmal tudok hívni, és a feltöltésre van-e levonás, minimális feltöltés, stb.?
-
4Grider
félisten
válasz
whbear #31774 üzenetére
Már aki. Mi a cégnél levegőért kapkodunk (idén egy fillér fizetésemelést nem tudtunk adni a dolgozóknak), így fontos a költségcsökkentés. Muszáj volt Dellmont klónokra tereljük a kimenő vonalakat, meg a mobilszolgáltatónál 5 Ft-os percdíjat kialkudni (de persze ők nem engedik a sim-eket gsm adapterben használni), különben idővel menne a süllyesztőbe a bolthálózatunk.
-
963
csendes tag
válasz
whbear #31742 üzenetére
Kedves Whbear
"Meg voltak erősítve? "
Igen meg volt erősítve a Caller ID."Rendesen be voltak állítva a caller id - k?"
Amennyit tudtam beállítottam. Nem tudom mit lehetett volna még beállítani a Standard plan kiválasztása után át sem engedi a rendszerük, ha nem választasz "All Destinations"-ra érvényes szabályt aminél "Specific Caller ID" szabályozható, hogy mit jelezzen ki azok közül amit visszaigazoltál ez a "Edit dynamic rule"-nál.
Elméletileg tehát be volt állítva, ha ez nem elég akkor így jártam...
"A Dellmont persze működik csak minden tizedik hívásnál rossz az érthetőség."
Régebben talán , inkább az vettem észre ha szoftver telefonnal vagy mobilon stb. ahol a hardver teljesítménye változik a hívás indításnál ott tényleg gond van. Ha hardveres megoldással használja pl. valamilyen routerrel akkor ott ez nincs. (Az hogy szakad bármitől lehet, pl. pillanatnyi net hiba stb.)Zadarmát én is használom az igen használható de kb síma mobil áron megy sajna, akkor meg minek ha csak nem külföldre hívsz.
" Keveset telefonalunk ki a PBX-ből,"
Igen ugy nem gond a hívószám kijelzés mert felül bírálhatod vele, sajna nekem nem jöttek be ezek a PBX-ek. Nagyon sokat tudnak de ha nem fizetsz sajna megbízhatatlan egy olyan ahol külső sippet tudsz végződtetni.(legalábbis a pbxes.com ha meg áll "kézzel" kell újra indítani) Ennél nekem jobb a házi telefon rendszer. Kinek ez kinek az válik be.
Ha jól tudom saját PBX-ed van, úgy sok mindent meglehet csinálni, de egyelőre elég szívnom a CRM/ERP/Worpdress párossal nem hiányzik mellé a PBX.Nekem pont a külső lenne hívás a lényeges pontos, működő hívószám kijelzéssel magyar kimenő hívásokra.
Na mindegy így jártam,...köszi a válaszod.
amugy a supportos srác se tudta beállítani. (vagy nem is akarta.) -
FireShadow
senior tag
válasz
whbear #31723 üzenetére
Bulgáriai cég elvileg a Zadarma. A PBX dolgot mi okból gondoltad hogy beállítsad vagy hogy hasznos? Van valami felhős call recodingjuk az mondjuk izgalmas. Csak nem tudom mennyire bonyolítja meg a dolgokat. Nekem nincsenek "munkatársak" akikhez mellékeket kéne társítani csak én vagyok.
-
tibor23
senior tag
válasz
whbear #31625 üzenetére
Köszi, innentől kezdve biztos nem élek velük.
Egyébként érdekes, és sajnálatos, hogy hagyják veszni nemcsak a VOIP, hanem a helyhez rögzített (vezetékes, fix) telefon piacot is, nincs olyan szereplő sem a meglevők sem alternatív szolgáltatók között, akik bármifajta értelmes ajánlatot kínálnak. Drágák, és a hangminőség sem követte azt a fejlődést, ami a mobil terén végbement, pedig a voip-on sokkal korábban lehetett HD minőségben telefonálni. Azonban a voip csak adott szolgáltatón keresztül használható így, ha már kimegy a hívás egy másik szolgáltató fele, a legjobb esetben is max egy rossz GSM minőséget tud.
Árban ugyanez a helyzet a vezetékes piacon: se korlátlan (flat rate) hívásokra, se alacsonyan tartható havi költségekre nem alkalmas. Azaz igen, ha el tudja valaki fogadni a Dellmont tökéletesen kiszámíthatatlan minőségét. Egyedül nemzetközi hívásokra alkalmas már csak a voip piac (a vezetékes erre sem jó) bizonyos megkötésekkel, de ez is csak a magyar mobil piac túlárazottsága, és a kisebb versenyzők kizárása miatt. -
tibor23
senior tag
válasz
whbear #31579 üzenetére
Kipróbáltam a CommPeak-et standard beállítással: csak néhány hívás volt, a minőség vállalható bár halkabb, mint más szolgáltatók. Viszont 25USD a minimum feltöltés, amit nem valószínű, hogy felteszek rá. Azt sem látom, hogy van-e áfa fizetés vagy azt hogy és mikor kalkulálja, mert ha rámegy +27%, akkor már 10ft a percdíj. Viszont jó pont, hogy másodperc alapon számol.
-
tibor23
senior tag
válasz
whbear #31571 üzenetére
Az egymás illetve a legtöbb ismerős ingyenes hívására ott van a Messenger+Viber HD minőségben.
Dellmont annyira kiszámíthatatlan és legtöbbször kritikán aluli, hogy csak mazohistáknak ajánlható magyar mobilra, főleg, hogy alig olcsóbb, mint egy Domino kártyás 9/19Ft-os tarifa.Commpeak-et nem ismertem, most regisztráltam be, de nem regisztrál sem a Zoiper sem a Fritzbox. Jelszó ugyanaz, mint a honlapra belépési jelszó vagy valami más?
-
dandadude
csendes tag
válasz
whbear #31579 üzenetére
Minden elismeresem az otthoni rendszeredhez, ez durva!
Ha ez a CommPeak a cel, nem konfoltam ilyeneket, de van alapveto IT hatter (de azert nem akarnek nagyon belemelyedni, ahogy Te, hanem max fel ora alatt ossze akarom tudni loni, 0 kezdeti tudassal), akkor minimum 2 vonalat tudo IP-telefont vagy adaptert (netan Fritzboxot?) vegyek inkabb, s konkret tipust is tudsz-e ajanlani? -
bishop100
csendes tag
válasz
whbear #31538 üzenetére
Megnéztem a CommPeak -et de sehol sem találtam az árakat.
Sip kliensel (CSipSimple) is próbáltam / használom, de pontosan ugyanazt produkálja.
Lehetséges, hogy a SuperVoip -al lenne probléma? Másik klónt kellene választanom? Maga rendszer az ugyanaz minden Dellmont klónnál nem?
-
tibor23
senior tag
válasz
whbear #31190 üzenetére
Viber-Viber HD hangminőség, majdnem olyan, mint a VoLTE. Akkor szar ha nagyon gyenge pl. a mobilnet, akkor is intelligensen alacsonyabb sávszélességű kodekre vált, de ilyen helyeken a voip esélytelen. Telefon függő is, van akivel szaggat, de az a telefon hibája. Van egy barátom akivel sokat beszélünk, éveken keresztül HD Fritz!fon voip-on, de már kb. 3 éve Viber, és tökéletes.
Amúgy nálunk is megy még a voip, de közel sincs akkora jelentősége, mint évekkel ezelőtt. -
tomatos
aktív tag
válasz
whbear #31113 üzenetére
3CX fent van, ehhez majd szeretnék készíteni egy automata menürendszert amit részben meg is csináltam a call flow designer progival. Csináltam ephone azonosítót és hozzá vettem egy 21-es körzetszámú telefonszámot. Az ephone user zoiper-el működik, de 3CX-en timeout hibát dobja. A 3CX windows serveren van fent nálam VM-ben, ki van kapcsolva a tűzval a Windows serveren és a routerbe pedig az 5060 és az 5090 nyitva van udp és tcp-re is.
-
tibor23
senior tag
válasz
whbear #31106 üzenetére
Biztos jó helyen próbálod? Nálam nem változott a honlapjuk, mutatja az egyenlegem, és a feltöltés is ugyanúgy megy. Még van 44 percem, én ugyanúgy hívok vele, mint eddig. Aki ismer fel tud hívni a mobilon.
Alternatívaként:
1. ott vannak a többé-kevésbe megbízható Dellmontok
2. Havi 30-40 percre feltöltőkártya Domino / Vodafone Tuti
3. Efölött Digi mobil előfizetés 1000/1500Ft. 200 perc EU irányba is + 13GB mobilnet (Ahol működik).
4. Rendszeres megbízható, sok telefonálásra Telenor KÜF flotta 2500Ft-tól (270perc+4GB net) -
petir
senior tag
válasz
whbear #31095 üzenetére
Nálunk szülők használták, ugye feltöltőkártyás percdíjak kiváltása miatt a havi 500Ft 200 perc világbajnok megoldás volt...
Nagyon kár érte 😞
Mi számhoz nem ragaszkodnánk hiszen bejövő hívás saját SIM-re jön
a kimenő mobil a legfontosabb illetve vezetékes de az másodlagos.Erre keresem a legolcsóbb és jól működő megoldást..esetleg valakinek erre ajánlata?
-
petir
senior tag
válasz
whbear #30888 üzenetére
Szia,
Köszi a választ !
Most próbálgatom. Csináltam egy screenshotot a hívás statisztikáról:
E szerint 83kb/sec sebesség kellett a híváshoz ha jól értem a statisztikát.
A 7 perces hívás alatt a minőség tökéletes volt.
Ez egy bejövő volt de gondolom ez lényegtelen.A teszthívás most telenoros mobilnettel ment. De amúgy egy Huawei B525-ös routerbe lesz egy telenoros flottás adatkártya - és itt a baj amit írtam is nem tudom , hogy adatkorlát elérése után 64 vagy 128 -ra csökkenti a telenor sebességet.
Ha előbbi akkor amit írtál kodeket kell cserélni - de ez jelentős minőségromlást okoz ha jól értettelek. Ígyvan?
Amúgy a Zoiper-ben átnéztem a beállításokat de nem találom a kodekre vonatkozó beállítást.
B verzió
Telenor helyett DigiAktiv 50-es adatcsomag.
De képzeld ezzel egyáltalán nem működik a Reenger. Egyszerűen nem csatlakozik. Ahogy netet váltok egyből megy. Digivel nem. Esetleg valaki találkozott hasonlóval?
Létezhet , hogy a DigiMobil korlátozza a VOIP-ot? -
KTU
addikt
válasz
whbear #30729 üzenetére
Diginél is van nomadikus előfizetés. [link]
Ennek kiadják az adatait.Amit szolgáltatás mellé "adnak", annak nem adják ki az adatait.
kb. 1 éve ez volt a helyzet, azóta nem néztem.
Nekem is van Invitel/Digi szolgáltatás, mellé adott telefon is, azt beledugtam a Gigaset RJ11 "analóg" bemenetébe. Legalább egyben van, de konfigurálni nem lehet. -
petir
senior tag
válasz
whbear #30725 üzenetére
Azt hiszem kezdem nem átlátni..
Szóval :
- vannak okosmobilok nettel
- van otthon egy Xpenology 0-24be fut
Más eszközöm nincsMit szeretnék?
Ingyen vagy a lehető legolcsóbban telefonálni - csak kimenő hívást indítani. Fogadni nem az okosmobilokon szeretnék.
Ha ehhez kell az Xpenology ottvan ha nem akkor nem - csak láttam asterisket synon azért vettem bele... -
-
Stanlee
őstag
válasz
whbear #30680 üzenetére
Van valami megoldas mar, hogy hasznalhasd a meglevo e-mail cimed es ne a szerver altal adott domain-t kelljen hasznalni?
A mostani e-mail szolgaltatomnak mar nincs xmpp szolgaltatasa, ha lenne, biztos inkabb tolnam xmpp-n, mint hogy a whatsapp meg tarsaival menjen a kommunikacio.
-
Zeki
nagyúr
válasz
whbear #30676 üzenetére
Mi már nem is használjuk.
Magentásként családon belül ingyen egymás közt, dominó most opcióval olcsó, meg ott a céges telefon. Nagyon lassan fogy így az egyenleg.
De ugye már nálunk is jobban terjednek a korlátlan dumás csomagok, pláne nyugaton. Így szorul az egyre szegényebb országokba vissza, meg akik tényleg nemzetközileg hívnak és nem lehet viber/whatsapp/skype/zoom/akármi mód megoldani a kapcsolattartást. -
KTU
addikt
válasz
whbear #30441 üzenetére
Igen.
Nálunk a családba mindenkinek ez (is) fent van, ez az elsődleges digitális, kapcsolattartó alkalmazás.
Gyakorlatilag végtelen tárhely, saját privát csoportok,
saját csatorna saját magadnak, ide feltöltesz / beírsz akármit, amit bármely más eszközödről elérsz,
mivel szimultán használható egyszerre sok eszközön (pl. használom 3db win. és 1 linux PC-n, telefonon, tableten, TVbox-on), mindenhol ott van minden képed, fájlod, linked, ......
akár többlépcsős biztonsági azonosítás, stb.helyzeted megosztása (1 pont), vagy mozgásod x ideig.
Vannak nyilvános sok ezer tagos, (nevezzük tematikusnak) csatornák, és persze privát sokféle információ eléréséhez.
pár ami telefon miatt érdekelt:
pl. Orange Fox Recovery, OrangeFox Recovery NEWS [link]
Migrate - Custom ROM Migration Tool [link],
Magisk Modules [link],
Magisk+ [link]
Redmi Note 4 (Mido) Downloads [link]
SmartYouTubeTV (EN) [link]"Elmenekültem" a Viberről, sok ingyen online support megkeresés miatt.
Nem VoIP.
Van a telefonomon, de DigiMobil számmal vagyok.Telegramon nincs reklám.
Kezembe került egy nem root-olt telefon, Viber-be is bele kellett néznem.
Tele reklámmal. -
mikung
aktív tag
válasz
whbear #30435 üzenetére
No ezaz, hogy a logban se híre se hamva hogy a telefon indulásakor elindulna a progi.
Amint az ikonra kattintok, elindul, a logban rögtön ott virít hogy felcsatolt. Utána nem lövi ki magát, hívható, ... viszont a készülék indulásakor, a droid betöltése után egyszerűen nem indul el automatikusan és ilyenkor se pötty, se logban bejegyzés, se nem hívható, se semmi.
Bejövő hívások : Értesítések / Általános / Ki
Általánosra van állítva.
Akkumerülés ... nem mai csirke Huawei Y5 is WiFi -n Zoiper Pro -val simán elvan 1 hetet készenlétben, napi pár hívással.
-
tibor23
senior tag
válasz
whbear #30393 üzenetére
Van pár erdélyi barátom, akiknek jól jön a román szám főleg szülőkkel kapcsolatot tartani, ők nem nagyon használnak okostelefont.
A Callromania megszűnése miatt ez a lehetőség most elveszik, ráadásul bennragadnak a feltöltött összegek, amit nem nagyon telefonáltak még el.
-
itanczos
senior tag
válasz
whbear #30306 üzenetére
Hm... alapjaiban a SIP protokoll UDP-re lett kitalálva, ezért én eddig sehol sem láttam TCP-n. Köszi, érdekes amit írsz, erre nem is gondoltam, egyszer talán ki próbálom!
Sok androidos telefonon van rendszer szintű zaj szűrő, az is tud érthetetlen hangot produkálni!
Nem szeretnék hitvitát indítani, de mint sok másban, nekem az iphone az etalon hangminőségben!
A HD GSM kódolás is nagyon szépen működik és klasszisokkal jobb hangot ad, mint a normál.
De pl a fizetős Groundwire nálam G722 kódolással is torzít, fémes gépi hangot ad sokszor. Miközben egy viber, messenger, vagy Skype tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Könyvajánló
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6
- Házimozi belépő szinten
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest