Hirdetés
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Ulefone Armor 28 Ultra - túlerő a terepen
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prémium funkciókat kapott a Sony új WF-C710N fülhallgatója
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
glaci
őstag
válasz
KamuMazsola #16168 üzenetére
Használod, amíg el nem fogy. Tapasztalatok alapján nagyon extrém inaktivitás kell hozzá, hogy ne tudd felhasználni.
Persze! Sőt, NET kifejezetten kell hozzá.
-
glaci
őstag
válasz
KurtCobain #16163 üzenetére
Nagy átlagban azoknak nincs vele semmi problémájuk, akik célhardvert használnak.
Én is tapasztaltam, hogy az S3LTE -vel nem olyan tökéletes, mint a Cisco ATA -val.
A telefon beálltásokat érdemes tesztelni, hátha egy.kis kitartássalTe is megtalálod a legjobb / leg megbízhatóbb beállításodat. -
glaci
őstag
válasz
Stanlee #16003 üzenetére
+ a Magyar szolgáltatók hozzáállására jellemző, hogy még a komolyabb HGW -ken is inkább lebutítják / korlátozzák a készüléket, csak hogy az ügyfél nehogy jól érezze magát.
(Emiatt volt pár köröm az UPC -vel, amikor cseréltem egy komolyabb HGW -re. Először bekapcsolva a funkciók tömkelege, aztán amikor rádugtam a koaxra szoftvert frissített és eltűnt minden jó funkció.) -
glaci
őstag
Telefonról nem látom, mi az aláírásod.
Én SurfEasy -t használom, meg vagyok vele elégedve. Ingyenesen is jól használható és az alap 500 MB adatkeret is szépen gyarapítható kb. 1,25 GB -ig. (Meghívással pedig még tovább.)
Ha a koléga regisztrál érdemes meghívóval csinálnia az + 250 MB keretet ad és aki meghívta azzal is jót tesz, mert Ő is kap + keretet.
Ha kéri, akkor nagyon szívesen küldök Neki meghívó linket. -
glaci
őstag
Na, a kolléga örülhet, már 3 codecet is ajánlottunk Neki a 1x -ből. (G711, G729, ILBC)
(Bár ha jól emlékszem, Neki konkrét bitráta adatok kellenek.)(#15909) Sayuar:
A vasról nem emlékszem, hogy lett volna szó, de ha ugyanolyan készüléked lenne, mint nekem és ugyanaz a NET, még akkor sem biztos, hogy ugyanaz a codec válna be, hiszen a telefonon futó egyéb programok is eszik az erőforrást és így befolyásolják a VoIP minőségét.Én továbbra is azt mondom, hogy korlátozd le magad, és tesztelj!
Ja és egy fontos dolog. Mivel ez adatforgalom, ami kényes mindenre, javaslom, hogy mozgó járműben ne VoIP -oz, csak amikor egy helyben vagy és nagyjából stabil a térerő. (Ez a jó minőség legfőbb kulcsa. - Szerintem ...)
-
glaci
őstag
válasz
Sayuar #15904 üzenetére
Annál jobb nincsen!
(Mindenkinek más codec vált be, hiszen ez net és készülék függő is.)
Ha a MobileVoip klienst használtad, azon nem lehet állítani semmit, valamit használ aztán kész.
Ha egyéb SIP klienst használsz, akkor ott már ki tudod magadnak tesztelni, hogy melyik codec mennyi sávszélt használ, hogy bírja a telefonod és mit szól hozzá a füled, hiszen a minőségben is van szórás.
Én úgy látom, hogy a többség nagy sávszélességre a g711 codeceket használja (2 is van), mert annak kisebb a gépigénye és az alacsonyabb tömörítés miatt jobb a minősége, míg alacsony sávszéességre a 729 -et favorizálják, mivel erősen tömörít, de mégsem cseszi teljesen szét a hangot (viszont ennek ezért eléggé erős a számítás igénye, tehát rossz esetben, akár használhatatlan is lehet).Hirtelen kb. ennyit mondanék.
Mint ahogy Te is írtad, a legjobb megoldás az, ha végigteszteled és mindennapos használatra azt választod ki, amelyik Neked a legjobban bevált!Ha mi mondjuk meg, hogy melyiket használd, akkor szerencsétlen esetben előfordulhat az a helyzet, hogy az az ajánlott codec Nálad pont nem muzsikál valami fényesen és akkor halgathatunk. Ezt nyilván senki nem fogja beválalni.
Es ha visszaolvasol a kérdésedre megadtam a választ. (Azt ne várd, hogy kimásolom minden codec pontos bitrátájat, azt a google is megmondja Neked.) -
glaci
őstag
válasz
schferenc77 #15693 üzenetére
Segíteni nem tudok ugyan, de nekem most az is újdonság volt, hogy működik a PBXes.com, mert valamikor régen azt olvastam, hogy a Betamax / Delmont tiltja tőlük az elérést. Ezek szerint akkor azóta valamikor már feloldották ezt a tiltást. Jó tudni! Köszi az infót!
-
glaci
őstag
válasz
andatti #15687 üzenetére
Azért legalább megpróbáltad a meglévő bankkártyáddal?
Ha nem, akkor igazán tehetnél egy próbát, hátha megy azzal is, amid van.Nekem volt egyszer egy régi OTP -s kártyám, amivel csak egyszer nem sikerült fizetnem, pedig az sem volt dombornyomott, még az ellenőrző kód sem volt a hátulján. (Na, annál az egy esetnél ez okozta a hibát, de a Bank ügyfélszolgálata telefonon megmondta a kódot, utánna már jó volt az is.)
-
glaci
őstag
válasz
MaCS_70 #15681 üzenetére
Nem csoda hogy belezavarodtál!
Kicsit túl van bonyolítva a dolog, pedig relatíve egyszerű.
Ha magyar rövid számot akar valaki hívni, akkor a magyar szolgáltatónál (pl.: UPC, Reenger, ?; DE a Delmont ugyebár NEM az!) tudja is hívni a rövid számot közvetlenül, a küföldinél (pl.: Delmont!) meg csak rendes számról tud ügyintézni nemzetközi formátumban tárcsázva. (Vagyis: 0036 -al vagy +36 -al és NEM 06 -al.) Kb. ez a lényeg, a többi már csak kavarás ...
(Szóval a Delmontos hívásokhoz a külföldi elérhetőséget kell keresni. Kb. ennyi.) -
glaci
őstag
válasz
instantwater #15520 üzenetére
Annyit tudok, hogy a PayPal -nál is van olyan, hogy ellenőrzött számla.
Én egyszer árultam az eBay -en és amikor egyszerre fizettek volna nekem 1000 € -t, akkor nem jött át, csak miután 2 külömböző hivatalos személyazonosító ogazolvánnyal is azonosítottam magamat náluk. -
glaci
őstag
válasz
MaCS_70 #15458 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de szerintem elbeszéltek egymás mellett!
Ha jól értettem, akkor Ő is a BC -nél ellenőrzött és beregisztrált számokat használ. Gondolom be van Neki regisztrálva 2 - 3 szám. És ha jól értem, akkor nem lépeget be a webes felületre átrakni a pöttyöt egyikről a másikra, hanem a 2 telefonon külön - külön beállította az egyik és a másik számot és az jelenik meg, amelyikről éppen hívást indít.
Ha jól értelek, akkor Te úgy értelmezted, hogy valami egészen külömböző a BC -nél nem regisztrált és ellenőrzöt számot használ.
Remélem jól értettem mindkettőtöket, ha nem akkor elnézést kérek.
És még egyszer bocs, hogy beleszóltam.
(Engem nem érint, de érdekel, mert az Asterisk miatt még érdekes lehet.) -
glaci
őstag
válasz
Arolotifar #15059 üzenetére
Ha nem titok, megírnád az UPC beállításait?
Jó lenne integrálni az UPC -s telefonomat a Groundwirebe meg az Asteriskbe.
Köszi előre is! -
glaci
őstag
-
glaci
őstag
válasz
#79335424 #14819 üzenetére
Gondolom aktív Nálad a hívás várakoztatás szolgáltatás.
Ezért nem foglaltat jelez és nem is hangpostára irányit, hanem szól az egyik aktív hivás alatt, hogy van egy másik bejövőd.
Szerintem ez teljesen normális, nálam is ezt csinálja.Az már sokkal zavaróbb, hogy aktív VoIP hívásba rendesen belecsörög a bejövő GSM, mert a rendszer szerint az nem telefonálás.
-
-
glaci
őstag
válasz
Mackóka #14394 üzenetére
Nekem így késő este már bonyolult volt a leírásod és elvesztettem a fonalat.
Kérdés:
Fogod a Linksyst amelyik nem működik, átveszed a szomszédodhoz / barátodhoz, akkor ott tökéletesen üzemel?
És ezután ha visszaviszed haza, akkor Nálad meg nem jó?
Mindez úgy is, hogy mindent lekötsz a TC7200 -ról és csak a telefon adaptert kötöd rá?
Ha a válasz igen, akkor nincs tippem, ez olyan rejtélyes. (Esetleg a TC alapállapotba hozását próbáld meg még akkor.) -
glaci
őstag
válasz
instantwater #14179 üzenetére
Nem, a cégnél 6/0.5 -ös ADSL van.
Ez alapban is eléggé lassú, de amikor kolléga bekapcsolva felejti a laptopján a torrentet, akkor teljesen "megdöglik".
És mivel ezen keresztül csatlakoztam volna be a NAS -on futó VPN szerverre (ami timeouttal nem sikerült), feltételezem, hogy megint így jártam. -
glaci
őstag
válasz
instantwater #14176 üzenetére
Nálam a várost jól tudta. (Csak a koordináta volt szerencsére a város másik végén!)
A SurfEasy -vel meg London.
Meg akartam nézni a céges VPN -t is, hogy azt a várost is ismeri-e, de gondolom a kolléga megint tortentezik az ADSL -en, mert folyamatos timeout lett belőle. -
glaci
őstag
válasz
zichie #14164 üzenetére
Az milyen genyóság!
Van aki munkára használja a VPN -t. (A VoIP tiltás kicselezése csak egy mellékes lehetőség.)
Én pl. mellékállásban ahol melózom, ott a NAS -ra raktam OpenVPN -t és úgy érem el a belső hálót és pl. úgy nyomtatok otthonról az ottani központi nyomtatóra.
Ha tiltva lenne sokkal többször be kellene mennem. -
glaci
őstag
Akinek nem megy a VoIP, mert új előfizetése van és tiltja a Telekom (a rágieken és a dominón nincs ugyanis tiltva), annak 2 lehetősége van (de igaz ez a Vodásokra is):
Ha Delmont klónt használ, akkor a MobileVoip progival tudja használni, mert az titkosított kapcsolaton kommunikál a Dellmont szerverével.
Ha más a VoIP szolgáltatója, vagy másik programot szeretne használni, akkor VPN -t kell beüzemelni, ami szintén titkosítja majd a kapcsolatot.
Ez utóbbi lehet saját egy állandóan futó gépen vagy egy erősebb NAS -on, vagy lehet valami VPN szolgáltató.
Én pl. a SurfEasy -t használom.
Alapban 500 Mb havi forgalmat adnak alapban, de eut még eléggé jól feljebb lehet tornászni.
Pl. ha meghívóval regisztrálsz, akkor az mindjárt +250 Mb -ot ad.
Ha valakit érdekel, akkor itt van pl. az én meghívó linkem:
https://srfez.com/ZJPA9G3YE3
Remélem tudtam segíteni!
Jó VoIP -ozást! -
glaci
őstag
válasz
joelke HU #14072 üzenetére
Ez már csak részben igaz!
Kb. 1 éve változott a Posta üzletszabályzata és komoly méret szankciók léptek életbe.
Viszont ha jól emlékszem, ez csak a sima levelet érinti, az ajánlott, ha minden igaz nem változott.
Szóval ha jobban belegondolok csak annyi a változás, hogy sima levélként nagyon le van szűkitve a mozgástér és azt hiszem talán 4 cm vastagság felett már kötelezően ajánlott levél vagy postacsomag a választható opció. -
glaci
őstag
válasz
instantwater #13686 üzenetére
"Elmész" Dellmont viszonteladónak?
-
glaci
őstag
válasz
roti86 #13406 üzenetére
Khm ...
Nem akarok beleugatni, de ez sajnos nem minden esetben helytálló.
Én jártam már olyan helyen (világ vége, sarkon jobbra), hogy volt térerő (relatíve jó, 3 csík a 4 -ből) és közben adat kapcsolat meg nem volt. (Tehát csak GSM volt, de még egy nyamvadt GPRS sem működött mellette.) -
glaci
őstag
válasz
lugosi #12681 üzenetére
Ok. Csak azért kérdeztem, hogy a Többieknek előre segítsek, hogy mik kerülhetnek a kalapba. (Így, hogy nem kell szám, sokkal több a számításba vehető alternatíva.)
Egyébként nekem a Delmont eddig fél év alatt 2* volt, hogy nem működött, de én nem használom nagyon sokat. (A fórumon olvasott tapasztalatok alapján nem 100% -os a rendelkezésre állása.) -
glaci
őstag
válasz
lugosi #12679 üzenetére
Látom idetaláltál ...
A megbízhatóságról nem tudok nyilatkozni, mert csak Delmont -os "előfizetésem" van, így nincs kellő tapasztalatom. (Ezt majd a Többiek, akik sokmindent használtak már.)
Viszont a felhasználásra szerintem nem kell 2 szolgáltató. Ami megy az egyiken, az menni fog a másikon is, csak be kell álítani.
Az viszont kérdés még, hogy szeretnél elérhető is lenni (tehát kell telefonszám) vagy csak hívásokat akarsz indítani? -
glaci
őstag
válasz
BLiNk3r #12171 üzenetére
Csak ezt az egy accountot regisztráltad / töltötted ma?
Nekem, amikor egyszerre regeltem a FWD -ra és a BC -ra, akkor az elsőt engedte PP -al fizetni, a 2. -nál pedig nem. (Mindkettő Dellmont szolgáltatás és mindkettőnél nekik fizetnél.) Vártam 24 órát és utánna már a BC is engedte a PP fizetést.
Szerintem Nálad is csak valami hasonló lesz. -
glaci
őstag
válasz
Dluinet #12078 üzenetére
Én kb. 2 hete használom.
Szerintem tök jó, hogy lakáson kívül is fel tudom venni a vezetékes telefont, ha hívnak. (Vagy ingyen hívni az anyósékat házon kívülről is.)
Bár én jobban örültem volna, ha egyszerűen kiadják a SIP adatokat, és olyan klienst használok, amilyen nekem szimpatikus.
Ezzel a programmal egy bajom van csak: nincs bepipálva az automatikus inditás, mégis ha újraindítom a telefonom és hívják a vezetékest, akkor csörög a mobilom is, amíg ki nem léptetem. -
glaci
őstag
Szerintem, ha ezt bemondta, akkor már sikerült jól beállítanod.
Azt nyilván nem várhatod el a szolgáltatótól, hogy úgy telefonálhass, hogy közben nem rendelkezel egyenleggel, amiből vonhatná.
De a FWD pl. ha feltöltöd, akkor ad 120 nap díjmentes vezetékes hívást, az gondolom elég lesz tesztelni! -
glaci
őstag
válasz
MaCS_70 #11840 üzenetére
Szóval emberünk szerint az UPC is szemét illegális cég, meg az Invitel, sőt még maga a Telekom is!
Egyébként nem akarlak elszomorítani, de én azt is el tudom képzelni, hogy a csávó, most előadta ezt, aztán 1 - 2 hónap múlva meg elplagizálja a tervedet és ő aratja le a "babérjaidat". (De inkább ne legyen igazam, megérdemlik az 50k -s Telekom számlát!)
(#11855) lugosi:
Az is lehet! (Mindenesetre azt nem hiszem, hogy valaki ilyen hülye lenne, így én inkább rosszindulatra gyanaxom.) -
glaci
őstag
válasz
Fecogame #11772 üzenetére
Ez az eszköz működik rendesen akkor is, ha nincs vonalra kötve az ADSL modem, hanem a kábelmodememről vagy a routeremről adok neki NET -et az egyik LAN portjára?
Csak mert van egy hasonló eszközöm, ami szintén HGW, mint ez és az sajnos bizonyos forgalmakat mindenáron az ADSL modemen szeretne áthajtani.
(Vicc az egészben, hogy ha egy másik LAN portjára vagy a WIFI -jére csatlakozok szépen megy mint switch ill. AP és elérem az internetet, de a saját funkciói (így például a rajta futó Asterisk) nem mennek ki a LAN port felé. Pontosabban kimegy, ha a LAN -on akarok elérni valamit, de az Istenért nem bírom rávenni, hogy a NET -re is kimenjen. Viszont amit rákötök ezközöket, azok ki tudnak menni! Szóval érthetetlen.) -
glaci
őstag
Sziasztok!
Lassan nekikezdek a Disa Asterisknek (ami itt off) és kellene egy "vezetékes" szám.
Gondoltam, akkor már nem csak a fenti témára használnám.
Viszont tanácstalan vagyok, hogy melyik szolgáltatonál érdemes regisztrálni.
Néztem őket, ezeket találtam:
Ephone, Fonio, Neophone, Reenger.
Nem tudom van-e még valami más szolgáltató is ezeken kívül esetleg idehaza.
Hívásokat indítani róla egyelőre nem áll szándékomban, de fogadásra szeretném majd használni.
Melyiket ajánljátok, amit nem kellene állandóan töltögetni, hogy ne vesszen el a szám? (Esetleg ne adj' Isten még első feltöltés nélkül is működne.)Előre is köszönöm a tippeket!
-
glaci
őstag
válasz
toto2700reg #11595 üzenetére
Amikor nekem volt ilyen gondom én is a kodekre gyanakodtam! (Bár nekem nincs g729 -em, de amióta megpiszkáltam a sorrendet, azóta jó. Kopp - kopp!)
-
glaci
őstag
válasz
MaCS_70 #11406 üzenetére
Gyorsan megnéztem a saját TC7200 -am, tényleg nem lehet hozzáadni.
Nem tudom miről volt szó ... Viszont az eszközön is tudsz fix IP -t beállítani. (Nekem is így van.)
Ill. az a tapasztalatom, hogy amit egyszer kiosztott, azt adogatja újra és újra.
Más: Végszükség esetén ki lehet rajta kapcsolni a DHCP -t és akkor ha van egy másik akármilyen eszközöd, amiben van, azzal is kioszthatod helyette, ha az jobban menedzselhető, vagy használhatod az egészet fix IP -kkel. -
glaci
őstag
válasz
toto2700reg #11332 üzenetére
Nekem is volt ilyen. Emlékeim szerint a kodekeket kelllett birizgálni, hogy megjavuljon.
De azóta már más progit használok, amivel nincs ilyen gondom, tehát remélem jól emlékszem.
A jelenség mindenesetre gyanúsan kodek probléma.
Próbálj más kodek sorrendet beállítani, vagy használd inkább a MobileVoIP -ot! -
glaci
őstag
válasz
instantwater #10963 üzenetére
Legalább is, ha a virtuálisok elég olcsón kapnak hálózatot használatra.
(Vannak kétségeim!) -
glaci
őstag
válasz
#79335424 #10925 üzenetére
#10910 -ben már összefoglaltam mit szeretne!
Egy saját SIP szervert, amivel a családjának "ingyen" VoIP szolgáltatást nyújtana! (És ha 4 - 5 -en fizetnek egy flatrate előfizut, akkor már tényleg meg is érheti Nekik. Ha nagyon sokan, akkor viszont sokat kell már várni egymásra, így akkor már nem olyan jó!)
Szóval itt a VoIP -nál ne a BC -re vagy a FVD -ra gondolj, hanem az Asterisk belső mellékeire! Azok lennének az Ő "előfizetői" (rokonai), a kimenőt pedig Ő a flatrate GSM -en szeretné intézini, nem a VoIP -on (BC és FVD), mint mi!Egyébbként ez a téma a mélyvíz kategória az Asterisk miatt!
A kolléga pedig keresse meg InstantWater fórumtársat!
Én annó irtam hasonló ügyben Neki, csak nálam a belövő kellett volna vezetékes előfizura, nem kinemő GSM -re! (De a szisztéma szerintem hasonló!) Azt mondta akkor, hogy ha van a modemhez driver, amivel az audio meghajtható, akkor bele tudja programozni az Asterisk -be azt is! Úgyhogy szerintem ez sem okozna Neki problámát! -
-
glaci
őstag
válasz
Andralin #10911 üzenetére
Én 3 - 5 naponta újra és újra beállítgatom magamnak, mert állandóan elmászik a BC és a FWD is.
Persze az is lehet, hogy Somatomnak van igaza!
Lehet, hogy tudnom kellene pontosan mit írtál és nekem is levelet kellene írnom. Kezd idegesíteni, hogy rendszeresen be kell lépem a webes felületre visszaállogatni!
Mi szépet írtál Nekik? -
glaci
őstag
Szerintem úgy gondolta, hogy a saját SIP szerverbe bejelentkezik a mobiljáról (azzal ingyen "VoIP" kapcsolata van így) és azon az Asterisk továbbítja tovább a hívását a flatrate SIM -en keresztül (szintén "ingyen")!
-
A hívószámkijelzés nekem is rendszeresen elmegy!
Oka:
A Delmont webes beállításainál valamiért "eltünik" a regisztrált telefonszámom! (Nekem 1 db. van és az a caller ID!)
Javítása:
Rá kell nyomi az új szám regisztrálására, meg kell adni a számot és akkor "magától" megjelenik újra! (És egyből újra caller ID lesz, ha elötte is az volt!) -
glaci
őstag
válasz
Okosandroid #10708 üzenetére
Ez drága! Említésre sem érdemes!
-
glaci
őstag
Olyan érzésem van mostanában, hogy a Delmontnál szórakoznak a felhasználókkal (vagy nagyon fejlesztenek).
A múltkor egyszer csak hirtelen nem ment a számelküldés. Belépetem, hát nem volt ott a számom a telefonszámoknál. Új szám regisztrálását kellett kezdeményeznem, hogy újra megjelenjen és akkor egyből működött is.
Akkor vettem észre a SIP hozzáféréses beállítást, ami akkor enabled volt.
Most meg egyszer csak hirtelen a Groundwire nem tudott hívást indítani. Újra beléptem és a SIP hozzáférés disabled -en áll! Kicsit kiakadtam! (Viszont a számok most megvannak.)Kiváncsian "várom" a következő "meglepetésüket"!
-
glaci
őstag
válasz
instantwater #10663 üzenetére
A MobileVoIP mintha tudná, tehát elvileg valahogy megoldható.
-
glaci
őstag
Meg. Te is a +250 -et?
Őszinte leszek: én nem használom a Viber -t.
Egyszer régen felraktam, de egy ismerősöm sem keresett Víberen (abból a kevésből, akinek volt)- így leszedtem, mert csak feleslegesen zabálta az erőforrásokat.
Most már csak Dellmontos VoIP hívásokat folytatok.(#10640) instantwater:
Köszi ezt az összefoglalót, még jól jöhet!
(Lehet, ez is mehetne majd a DeepWater 1. hsz. -ba!) -
glaci
őstag
Elvileg ki lehet, mert arra való!
Próbálni nem próbáltam, én a SurfEasy -t használom.
Itt tudsz rá regisztrálni, ha érdekel.
Elvileg minden ilyen szolgáltatás ugyanazt kellene, hogy csinálja. -
glaci
őstag
válasz
Ferenc. #10624 üzenetére
Valamit "fejleszthettek", mert régen jó volt, de pár napja nekem is panaszkodtak, hogy miért rejtett számról hívok.
Beléptem és nem volt ott a számom a telefonszámoknál.
Nyomtam egy új szám regisztrálást, erre SMS nélkül megjelent újra a listában és még arra is "emlékezett", hogy be van jelölve Caller ID -nek.
Azóta még nem panaszkodott senki.
Nézd meg, hátha Nálad is ez van!És amit elöttem javasoltak: másik programmal is érdemes kipróbálni.
(Pl.: MobileVoIP - az a "gyári" program.) -
glaci
őstag
instantwater (#10532):
Na még a Linux típusának kibogozásához annyi jutott eszembe, hogy így lehet elvileg programokat telepíteni rá:
WGET url / file
CHMOD opciók file
SH -X ./ fileNekem ez sem mond semmit, de gondolom egy hozzáértőnek ez már elegendő támpont így.
A gépben valami Realtek proci van, ha számít, akkor utánnanézek a pontos típusnak is.
-
glaci
őstag
válasz
Oroszlánom #10562 üzenetére
Elvileg akkor már működik is!
Ha magyarországot jelez, akkor ki van kapcsolva.
Ha valahol külföldön mutat, akkor aktív! -
glaci
őstag
Biztos, mert ez ugyanaz mint a gyorstárcsázás, ami elvileg már üzemel. (Vagy nemsokára fog, már belekavarodtam.)
Vagy Te arra gondolsz, hogy először vegye fel és "kódolj", majd utánna tegye le és hívhon vissza?
Az nem lenne logikus és drága is lenne. Inkább a 9 db. gyorshívó! -
glaci
őstag
válasz
instantwater #10532 üzenetére
Eredetileg hálózati médialejátszónak szánták az eszközt.
Próbáltam kideríteni, hogy milyen Linux van rajta.Erre a parancsra:
~ # cat /proc/versionEz a válaaz érkezett:
Linux version 2.6.12.6-VENUS (zpl1025@meledev) (gcc version 3.4.4 mipssde-6.03.00-20051020) #27 Tue Dec 18 10:55:03 CST 2012Jelenleg NAS (Samba), FTP (vsFTPd), Torrent (Transmission) van rajta egy MoServices nevü kiegészítő csomag segítségével. (Bár gyárilag is voltak ezek a funkciók, csak ez jobban konfigurálható.)
Ha megmondod minépp, akkor próbálok még információkat szerezni róla!
-
glaci
őstag
Ezt off -nak írtam annak idején, ahogy felettem Lugosi fórumtárs kérte (Asteriks -es téma). Hát ... , nem is jött rá semmi válasz!
m.prohardver.hu/tema/voip_telefonalasrol_beszelgessunk/hsz_10431-10431.html
Pedig ez az Asteriks engem is nagyon érdekel(ne)!
Persze addig is el VoIP -olok, nem probléma, csak ezzel új lehetőségek nyíl(ná)nak!Előre is köszi, ha valaki ért hozzá annyira, hogy tud benne segíteni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch 2
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hobby elektronika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Exkluzív ajánlat gamereknek ne maradj le!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest