- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Kikristályosodik a Razr 60
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
edk-
őstag
Mindig annál a márkánál kell előfizetni, amelyik az általad használt hívásirányokra a legkedvezőbb árat adja.
Bármelyik márkára is fizettél elő, használhatod bármelyik dellmontos klienst (MobileVoip, Rynga stb.; teljes lista) -
4Grider
félisten
Igen, a vezetékes és mobil hívások végződtetéséért a hazai szolgáltatók is pénzt kérnek, vagyis ingyen nem lehet ezek felé telefonálni.
Szerintem meg a sip kliensek többsége jobb, mint a mobilevoip kliens. Már csak azért is, mert azokban nem csak Dellmont előfizetéseket használva lehet telefonálni. De persze több más oka is van, ezek viszont téged nem érintenek, így jó lesz neked a mobilevoip kliens is. -
4Grider
félisten
A sipdroid és egy csomó sip kliens nem voip szolgáltató kreálmánya, hanem általános sip kliensek.Tehát a sipdroidnál nem tudsz előfizetni vezetékes és mobilszámok hívására, mivel ez csak egy voip tárcsázó program.
Ennek megfelelően mindig annak a voip szolgáltatónak a sip szerverét állítod be alatta, akinél előfizettél. -
libus
őstag
2490.-Ft
Play áruházban meg tudod venni.
Szerintem megér ennyit, hogy jó minőségben beszélj!
De a Béta az ingyenes belőlle, s az is jó (használtam én is előtte), de a Pro-val nincs problémám.
Mindkét oldalon jó a hang!
Az igaz, hogy nem mutatja az egyenlegem, de ez miatt fent van a MobileVoip, s ha kiváncsi vagyok rá, akkor csak elindítom és megnézem! -
-
Beniii06
addikt
-
Zeki
nagyúr
Nem egyszerű ez, mert ahány ember, annyi szokás.
Két okostelefon ha sokat hívja egymást, ott a whatsapp, viber.
Aztán lehet a fizetős voip hívásból sem kell neki sok, mert mással nem beszél sokat. Így elég hónapokig az egyenleg.Ha max 30 különböző számot akarsz korlátlanul hívni 1 hónapban, ott a Rebtel.
Ha többet korlátlanul, ott a Skype korlátlan, VPN és jüan trükkel fizetve.
Aki meg nem akar voipozni, ott vannak a flották.
Aki meg részletre akar telefont, vagy flottázni sem akar,ott vannak a szolgáltatók csomagjai. -
Beniii06
addikt
Nem ismerem részletesen sem a voip-ot, sem a frondeo-s flottát. Amit viszont tudok, hogy a példádból adott esetben lemaradt a flotta kilépési díja: 15000. Így hiába nincs hűség, ha 12 hónapra elosztva 15000/12 = 1250 Ft plusz megy a havidíjhoz és 24 hónap esetén feleződik értelemszerűen, de akkor is. Nyílván sok embernek így is megérheti 1000+ perc felett havonta, de úgy gondolom egy adott esetben a pozitívum mellett a negatívat is ki kell írni a realitás kedvéért.
Előre leszögezném, nem célom mások korrigálása/vita kiváltása, csak nem szeretném, ha visszaolvasva mások nem tájékozódnának félre és esetleg beleugorjanak a dologba tájékozatlanul.
-
Siriusb
veterán
Nem. CsipSimple és Zoiper hasonló beállításokkal jól működik. Groundwire-nél ezt nem sikerült összehozni.
Akad, fémes zajok hallhatók stb. Lehet egyszerűen az én telefonomon és az adott rendszeren ez az alkalmazás nem optimális. Ezért kérdeztem meg, más rájött-e valami okosságra, mert nem tudom még ezzel az alkalmazással is kitesztelni az egészet, inkább használom, ami már jó. -
drpele
senior tag
A Groundwire hangminőségével teljesen elégedett vagyok, de nálam a Grandstream Wave is tökéletes volt ebből a szempontból. Ami miatt mégis váltottam az az volt, hogy a Groundwire nem kell fusson a háttérben, hogy fogadni tudd a bejövő hívásokat, hanem PUSH üzenettel ébreszti fel a klienst a bejövő hívás (melyet az Acrobits szervere küld). Ha csak kifelé hívsz, akkor mind1...
"Otthoni" felhasználásra tökéletes az Acrobits softphone is, az alap ugyanaz, csak az átlag felhasználó számára teljesen feleslegesnek tűnő feature-ök nincsenek benne.
-
KTU
addikt
Ez nagy valószínűséggel a Zoiper + android + vas (telefon) hibájának összessége.
Pár éve már nem használom a Zoipert, akkor is hasonló problémáim voltak vele.
Aki csak kimenőhívásokra használja még jó is lehet.
De ha igény van hívásfogadásra, rögzítésre,......
lehet mással kellene próbálkozni. -
tibor23
senior tag
Megbecsülném a 20 éves ügyfeleimet...
És ha már itt tartunk, szinte a Westel indulása óta ügyfelük vagyok, sőt a kezdeti években nem volt 10e alatti számlám, de ahogy egyre jobban elterjedt a mobil, rá kellett jöjjek, hogy az előfizetőknek sz@rnak a fejükre, és jobban jövök ki feltöltősként. Aztán meg jött a VOIP-os korszak, azóta én sz@rok a fejükre.
-
-
micafighter
nagyúr
Nézd meg hogy átlag mennyit beszélsz, és az mennyibe kerülne reenger-el havonta. rebtel az korlátlan hívást ad országon belül 1800 Ft-ért amit ügy tünik több telefonon is lehet használni, de ez csak akkor éri meg hogy ha a környezetedben lévő okostelefonokkal ennél többet fizetnétek havonta más megoldással. Én pl havi átlag 100 percet beszélek ingyenes viber stb-n kivül, ugyhogy én úgy nézek a skype havi 100 percre is hogy korlátlan, mert az én használatomat az nem korlátozza, annyit beszélek amugy is. De ugy néz ki a korlátlan rebtel-t egyszerre többen is tudjátok használni, igy ha havi 1800 Ft-ért 2-3an a családban korlátlanul beszélünk, az ugy már lehet olcsóbbra jönne ki nekem mint a Skype havi 100 perc, vagy 3ónknak egy-egy Reenger.
-
whbear
senior tag
Regisztrálsz, feltöltöd, ügyelsz arra, hogy a SIP jelszó az amit SMS-ben kapsz az kell neked és az nem ugyanaz mint a webes jelszó. User 003621XXXXXXX formában, jelszó amit kaptál, sip.nordtelekom.hu, codec csak g711u mert ha sorrendben hátul is van a g729 akkor is azt fogja használni és az ma már nem az igazi. Ha valami kimaradt, tibor23 ft. jobban benne van a Reenger témában kérdezd Őt.
-
joelke HU
őstag
Én sem rajongok érte különösebben. Mondjuk én úgy szoktam, hogy töltés után beírom a naptáramba, hogy mikor jár le és általában két nappal előtte már pittyeg a telefon. Akkor ha még vannak perceim, lebeszélem. 500 Ft nem nagy összeg. Egy próbát megér. Ha nem válik be, akkor legfeljebb nem töltöd újra.
-
embe
nagyúr
1: Nekem is 70-es kezdetű, csak áthoztam anno a Trémobilhoz.
2: Chrome-t használok én is, és nekem mindig megnyílt amikor rámentem.Ilyen credites dolgot még nem is láttam.
Én napi szinten használom. Vannak hibái, de ingyenes, így elnézem neki. Ami bosszantó, hogy 2-3x volt olyan hogy hívtam valakit, nekem adta a kicsörög hangot, de a hívott félnél nem jelzett. Mióta ez fent van nekem, Mobilevoip helyett ezt használom.
-
LámaZ
addikt
Előző hozzászólásomban tévedtem.
A megadott linken a kapcsolattartás módját lehet beállítani.
A személyes adatok kiadásának letiltása a https://www.nyilvantarto.hu/ugyseged/SzlAdatletiltas.xhtml linken érhető el. -
Merlini
tag
A trükk, miből finanszírozzák?
VitaMax DUO -nál is adtak lebeszélhető jóváírást a hívás fogadásból. (Az idén tavaszi megszüntetésig.)Mobil hívásvégződtetési díj jelenleg 1,71 forint/perc, az 5 percnél 8,55Ft (+áfa?).
Ennyibe már belefér 1 perc magyar mobil hívás.
Kérdés a 21-es körzetszámú szolgáltatók mekkora hívásvégződtetési díjat kapnak mobil, vezetékes és másik 21-es körzetszámú szolgáltatóktól érkező hívások után. Ha ebből kijön Bleefree rezsije, akkor megvan az üzleti model.
VitaMax DUO nál azért volt egy ilyen feltétel a jóváíráshoz: „a Vodafone hálózatán kívülről fogadott hazai mobilhívásaidért”.
Bleefree-nél csak, annyi feltétel, ne hálózaton belüli legyen az érkező hívás.
„Bónusz kredit jár minden, külső hálózatból (tehát nem Blee felhasználótól) érkező hívás esetén, ami automatikusan tölti az egyenlegedet. 1 kredit egyenleghez 5 perc bejövő hívás fogadása szükséges. Minden fogadott hívás után járó kredit, másodperc alapon kerül jóváírásra az egyenlegedhez. „joelke HU: Pénzes feltöltési lehetőség nélkül, tényleg elég féllábú a dolog
Tíz éves infó:
„Az NHH Tanácsának legfrissebb határozatai szerint a Magyar Telekom esetében a helyi hívásvégződtetési díjak átlaga 11 százalékkal, 1,47 forint/percre csökken. A Monortel díjai 26 százalékkal, átlagosan 2,25 Ft/percre, az Emitel tarifái 11 százalékkal, átlagosan 2,45 Ft/percre, az Invitel díjai pedig 20 százalékkal, átlagosan 2,31 Ft/percre csökken.” -
joelke HU
őstag
Elég gyanús nekem is. Az a legfurább benne, hogy semmilyen más módon nem lehet kredithez jutni mint hívásfogadással. Ha legalább olyan lenne, mint a whatscall, hogy reklámok nézegetéséért adnak kreditet, akkor lehetne látni, honnan finanszírozzák, na de így. Lenne náluk kreditvásárlás. Így ez elég féllábú dolog. Valaki hívjon engem 5 percre, hogy én aztán visszahívhassam 1 percre... Pfff...
-
Nem a böngészőn belüli használatra gondoltam, hanem az ilyen megoldásra például, ami teljesen külön működik, itt sem kell böngészőben belépni a FB-ba, hogy használd.
Mondok egy példát: a YT-on megnézel egy videót böngészőn belül. az sokkal jobban terheli a rendszert, mint ha ugyanazt külön kis programmal játszom le. Nem fut minden egyszerre a böngészőben, ha összeomlik a böngésző, visz mindent, nem utolsó sorban, a böngészőn belül védtelenebb a dolog, mint ha külön kis tálcára ülő programmal csinálom ugyanazt.
-
Csak az 1-2. pontokat nem értettem.
Ezt a 4 pontos tájékoztatót leírhatnád a topik Összefoglalóba is, nem lenne ennyi kérdés.
0. vásárolsz mobilnetet, - ezt a pontot nem értem, ha írtam, hogy van az előfizetéshez 1 giga net, akkor mit kellene még vennem??? Ja, leesett, felületesen olvastad a kérdező hsz-ét és kapásból lehülyézed!
Azért köszi, ezt az egyszerű pontokba szedett okítást kipróbálom az Abszolút kezdő Linuxosok topikjában is majd!
0. válaszd ki, melyik Linux disztrót szeretnéd használni
1. töltsd le a megfelelő disztró iso-ját
2. telepítsd a kiválasztott meghajtódra más oprendszer(ek) mellé vagy tisztán
3. használdMit nem lehet ezen érteni?
-
hgabor19
aktív tag
A Zoiper beta-val az égvilágon semmi probléma nincs pl.
És még a G729-et sem lehet megvenni hozzá jelenleg, csak majd ha stabil verzió lesz.(amúgy az előző verzió is elég jól működik, csak kicsit jobban meríti az akkut)
Valószínüleg nem mindegy, hogy milyen HW-en használod. Nekem egy középkat. kínai sz@rom van, remekül megy a Zoiper rajta, ugyenezen a fizetős Bria újraregisztrálós problémákkal küzd.
-
gorbep
senior tag
Köszönöm, de ez semmivel sem olcsóbb mint a Telenor... Itt Veszprémben rendeződött a mobilnet anomália, ma már minden hívásom tökéletes volt...
Telenor adatjegyek( 1 hónapig érvényesek, a fordulónapig):
100 MB 500 Ft
500 MB 1000 Ft
1 GB 1500 Ft
3 GB 2500 Ft
5 GB 3500 Ft
10 GB 6000 Ft
30 GB 9000 Ft -
LámaZ
addikt
Na, álljunk meg, itt valami nem tiszta! Senki nem veszi fel, csak kicsöng.
A Dellmont HU-s behívószáma:
003618088122
utána jön a két vessző, majd a hívni kívánt szám.
Mi ennek a pontos formátuma, mert a 06..... nem működik.
Be kell írni előtte még a 00-t is?
Tehát, pl.:
00061xxxxxxxxxxx budapesti szám
0020xxxxxxxxxx mobil szám? -
KTU
addikt
Telenor vezetékes-hívó, mobilról vezetékest 9 Ft-ért.
Igen emelkedett, de a leírás volt a lényeg."A másik:
„Így 500Ft havonta 1-1-1GB mobilnetnet.”
Nekem ez soha nem bírta ki az egy hónapot. A két hét már nagyon jó volt."Nyilván ha nagyobbak az igények, nagyobbat kell keresni.
Nem vagyunk egyformák, szerencsére.
Nem kötelező ezt választani.pl. gorbep fórumtársnak elég 100MB, [link]
-
gorbep
senior tag
egyszerű... mert nincs rá szükségem.... szinte minden hónapban elég a 100MB.... de az 500MB mindenképpen... tehát az pont 4250Ft-al drágább lenne nekem havonta... most egy évre fizetek 5000 Ft-ot
hiába korlátlan, ha nincs rá szükségem... pénzkidobás nekem... engem nem boldogít az a tudat, hogy akár éjjel nappal netezhetnék, beszélhetnék... olyan mint a korlátlan fogyasztás az étteremben 10e-erért... felesleges, mert nem eszem annyit...
-
hgabor19
aktív tag
Ha megvetted a Bria-t, ami ugye szintén fizetős VOIP kliens, akkor az appon belül
lehet megvenni a G.729 codecet. Onnan irányít át a Play-re.Én is arra gyanakodtam, hogy a G729-ek között is lehet ám difi.
Meg alapból a VOIP kliensek között is van, ugye.Ami tuti, hogy a Xiaomi Redmi Note 3 + Bria + G.729 + Tnor LTE az nagyon jó összeállítás VOIP hangminőség és megbízhatóság szempontból.
(Ellenben iPhone 5s-sel 4G-n is állandóan szívtam, kellemetlen volt használni a VOIP-ot)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest