Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Egy óra, két rendszer
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
Üdv,
dellmontos resellerek engednek vonalas telefonszámot caller id-nak?
-
Magnat
veterán
Üdv,
Számlaképes voipn szolgáltatók közül kinek a legjobb az ajánlata magyar és német hívásokhoz megbízható minőségben?
-
Magnat
veterán
válasz
sepsi0 #25148 üzenetére
Egyedi flottás ajánlat a T-től (1 hete küldték), de sztem sokan megkapják, mert egy kb 30 db-os flotta vagyunk, mindenféle extra fícsör nélkül. Ebben mondjuk nincs net, de az is elég jó áron jár hozzá. A voip percdíjak néha kicsit hektikusak, a Browsercalls pár éve elég sokáig fillérekért adott magyar mobilt, most csak vezetékes irányba van ilyen jó ajánlat.
-
Magnat
veterán
válasz
sepsi0 #25145 üzenetére
Nekem 3k+áfáért van full korlátlan, ehhez képest minden sz@r
Kivéve, ha
-külföldet kell hívni, mert a voip arra is olcsó
-nem beszélsz annyit, h megérje előfizetni, mert a Stuntcalls meg a többiek nem kérnek havonta enni.Egyébként meg sztem de, a 4-5 ft mobil irányba bármilyen konstrukcióban elég jó.
-
Magnat
veterán
válasz
Victoryus94 #25113 üzenetére
Használt, garis Passportokat már a feléért kapsz.
Vagy újan q10: [link] -
Magnat
veterán
válasz
#79335424 #24921 üzenetére
Nem a WA-nak kell megadni... én így próbálnám:
-google fiók beállít
-névjegyek szinkron kikapcs
-vcard állományt felmásolom az eszközre
-ha van névjegyek app és tud importálni, akkor azt használom, ha nem akkor felteszek egy vcard importáló progit
-beimportálom a nem szinkronizált google accountba a névjegyeket
-a WA látja őket, mert rendes Google account névjegyként vannak az eszközön, csak a szerverre nem küldi felDe hozzáteszem, nem próbáltam még, csak elméleti síkon játszottam le magamban
Egyébként a wifi only Nexus 7-em-ben van Névjegyek app, tud importálni vcf-ből és meg is kérdezi, melyik Google accountba akarom importálni.
-
Magnat
veterán
válasz
#79335424 #24917 üzenetére
Van egy rakat vcard export-import app ([link]) sztem ezek k9özül biztos van olyan ami fel tudja olvasni. Előtte persze tableten is belépsz a gmail fiókba és kikapcsolod a névjegyek szinkronját. De egyébként Névjegyek nevű app nincs a mini pc-den? Mert simán lehet, h az is fel tudja szedni.
-
Magnat
veterán
válasz
#79335424 #24914 üzenetére
Ezért írtam azt,h tegyél fel egy olyan email fiókot, akinek megbízol a szolgáltatójában és használd azt a névjegyek tárolásához vagy kapcsold ki a fiókoknál a gmail fiókhoz tartozó névjegyek szinkronizálását...így sosem fogja feltölteni őket a szerverre, de programmal le tudod menteni.
-
Magnat
veterán
válasz
#79335424 #24902 üzenetére
"A linkedben ott van, hogy "tablet devices not supported". Ettől még működik" - ezért írtam én is, h hivatalian Playből sem tudod leszedni, de hibátlanul működik.
"Hiba1:
Nem tudom a két eszközt párhuzamosan használni." - Nem értelek, a #24885-ben az volt a gondod, h függetlenül nem működik tableten, most meg az, h függetlenül működik?Egyébként nem néztem még utána, h lehet-e offline address bookot csinálni wifi only eszközre de ha nem, akkor miért nem állítasz be egy olyan email fiókot, aminek megbízol a szolgáltatójában és veszed fel oda névjegyeket? Vagy kikapcsolod a Google fióknál a névjegy szinkronizálást, akkor sosem fogja feltölteni.
-
Magnat
veterán
válasz
#79335424 #24898 üzenetére
Nem, a telefonon futó (Androidról beszélek természetesen) appot minden további nélkül fel tudod tenni tabletre. Nekem van egy előfizetéses kártyám okostelefonban, meg egy feltöltős egy buta Nokiában… Az ehhez tartozó WhatsApp kliens a tabletemre van installálva.
[link] -
Magnat
veterán
De hivatalosan még nem is létezik! Honnan tudod, h nem a szlovák számokról indított hivások kapták a nagyobb prioritást és mi csak egy töredék sávszélességen osztoztunk vagy hogy még egyszerűen nem mérték fel a szerver- és sávszélességigényt? Egy részben el sem indított szolgáltatást hasonlítgatsz egy tizenéve működő, bejáratott másikkal.
-
Magnat
veterán
válasz
Zénó75 #24877 üzenetére
A hálózatsemlegességről szóló szabályozás miatt most már nem tehetik meg, h tiltják a voipot, ezért inkább megpróbálnak keresni rajta. Azt se felejtsük el, h egy szolgáltató által támogatott platform mindig nagyobb lehetőségekkel bír, pl ha minden készülékre amit ők adnak el, előtelepítik (főleg, ha root nékül törölni sem lehet) és még vmiféle automatikus regiszráció is lesz, az elég nagyot dobhat az elterjedésén. Aztán jön a következő lépés, h leszerződik a szolgáltató a bankokkal, akik kedvezményt adnak a usernek arra az esetre, ha a homebankoláskor vagy sima kártyás vásárláskor immmr-re lehet küldeni a visszaigazoló-megerősítő sms-t... Persze most már nehéz lesz népszerűségben überelni a Viber/Whatsapp/Messenger triót, de ha hamarabb kapnak észbe, az Immmr-t is ezek között emlegethetnénk és hát ezeknél a platformoknál is van egy üzleti modell, ami előbb-utóbb pénzt hoz (jó esetben), miért ne lehetne a szolgáltatónak ebből a tortából is egy szelete?
-
Magnat
veterán
válasz
// Chaka // #24631 üzenetére
Szia,
A nagy ping meg jitter inkább okozhat lagot mint tompa hangot... Sztem tedd fel a Mobilevoipot (vagy vmi sipes klienst) telefonra és úgy hívj fel vkit, aztán ugyanarról a készülékről hívd fel hagyományos módon és azt a két minőséget vesd össze - úgy legalább a hw ugyanaz lesz.
-
Magnat
veterán
válasz
KILLERLALA #24628 üzenetére
Miért rosszabb wifin és minél rosszabb, a vezetékesnél vagy az lte-nél?
-
Magnat
veterán
válasz
#79335424 #24615 üzenetére
Jah, én is csak azért tudom, mert az akkori fősuli kolis szobatársamnak már volt és tőle tudtam... De nem is biztos, h a Pannon volt, csak így rémlik... De visszagondolva az is vicces, h mindenki mindent 6 (aztán meg 3) mp alatt akart megbeszélni, mert annyi volt ingyen, utána meg kattant a 90ft-os percdíj
-
Magnat
veterán
válasz
KILLERLALA #24485 üzenetére
A saját számom és a Did azonosító is a fiókhoz tartozik és tárcsázásnál lehet közülük váltani...
Szerk.: most látom, a telefonomon az előző verzió volt, tabra tettem a legújabbat, abban viszont jól látom, már sergey sem lehet did azonosítóval telefonálni?
-
Magnat
veterán
Jó reggelit, ha kontakotok közül választom ki Immmr-ben a hívott számot akkor hogy tudom kiválasztani, h milyen hívóazonosítót küldjön el? (Legújabb verzsön)
-
Magnat
veterán
válasz
MaCS_70 #24402 üzenetére
Szia,
A Cisco Call Manager kliens sztem csak annyit tesz, h tud működni azzal is mint mellék. De a hirdetésben ki van írva, h sip képes firmmel küldik. Én szüleimnek vettem egy Cisco telefont (ennél picit okosabb ránézésre) sip firmmel tökéletes voip kliens, két Dellmont account is lóg rajta. Szóval ha vkinek nem kell a madzag nélküliség, akkor jó alternatívája lehet a Gigasetnek. Analóg vonalat viszont nem kezel.
-
-
Magnat
veterán
válasz
cikcakk #21234 üzenetére
Szia,
és hogyan, ha mondjuk Bp-i vonalas szám 0 városhívóval?
-Unbekanntes land (099)
-Landesvorwahl 00 36
-Ortsvorwahl 0 1Sajnos ha jóváhagyom, mindig visszaugrik Németországra, de a szám értékek maradnak így ahogy beállítottam, de sajnos most is foglaltat jelez ... vagy az Ortsvorwahlhoz 06 1 kellene? De akkor hova írjam a 0 előhívót?
Szerk.: mondjuk lehet, h más beállítás is hiányzik, mert direkt felvettem egy belső melléket is amihez semmiféle előhívó nem kell, de arra is foglaltat dob...
-
Magnat
veterán
Üdv,
Fritzboxban jártasok segítségét kérném: mint már említettem, beszereztem egy 7170-es modellt és arra akarnám használni, h sip kliensekről tudjak telefonálni a vezetékes vonalon. A klienseket felvettem és tudják is hívni egymást a **62x azonosítójukkal. Viszont a vonalas hívást egyszerűen nem tudom megoldani, bárhogy trükközök, mindig foglaltat jelez ... ami nem tiszta így hirtelen:
-nem találom, h az előhívót hol kell megadni... Ahol most tesztelem, 0-t kéne tárcsázni minden városi híváshoz
-A lenti képen a nyíllal jelölt helyre milyen telefonszámot kellene megadni?-a lenti menüponttal kell foglalkoznom és ha igen, miért csak isdn-t enged beállítani?
-A Wahlregeln menüben lehet ha jól értem szabályokat definiálni, h melyik hívás merre menjen (vonalas, net). Felvettem próbaképpen 2 mobilszámot és egy belső melléket (sajnos vmiért nem műxik a hívás), helyesek ezek így?
-Az Anbietervorwahlen menüben ha jól értem, tartományokat lehet megadni amik a vezetékes hívást használják ... nekem úgy kellene, h minden esetben a vezetékest hívja (egyelőre) ... hogy kellene ehhez beállítsam?
Köszi előre is, aki tud segíteni ...
-
Magnat
veterán
Vki beírná ide az Alfa csomag árait, ha nem tilos közzétenni? Köszi. Nem akarnám csak ezért kamu profillal telesz@rni a rendszerüket.
-
Magnat
veterán
válasz
Stanlee #21079 üzenetére
Értem, és ezt hogy szűri vajon, az eszköz ip címét ellenőrzi? Routolt hálózat másik subnetjéből pl enged csatlakozni? Csak mert akkor másodlagos routerként (ebben az esetben nem is routolna a FB) beállítva a FB-t egy másik routeren keresztül lehet, h internetről is be lehetne regisztrálni.
-
Magnat
veterán
válasz
instantwater #21075 üzenetére
És?
-
Magnat
veterán
válasz
instantwater #21073 üzenetére
Nem nekem kellene, valakinek akinek mindenképpen kell vonalas telefon... Azt néztem, h pár ezer ft-ért vannak olyan eszközök (pl Draytek v Fritzbox) aminek van backup vonalas telefon csatlakozása amit elvileg akkor használ ha nincs internet elérés v vmiért nem tud sipen kimenni a hívás. Ezt másodlagos routerként használva lehet, h meg lehetne oldani és ez még nem is egy őrületes befektetés... Elvileg van is egy ilyen router elfekvőben a melóhelyemen, majd azon kipróbálom... De ha vki csinált már ilyen rendszer, az ne tartsa magába!
-
Magnat
veterán
Üdv,
Csinált már vki olyat, h van egy sok ingyen perccel rendelkező vonalas előfizetés és vmilyen módon azt a vonalat használta mobilról? Mi kellene ehhez, modem+asterix vagy egy vmi Fritzbox router is tudna ilyet?
-
Magnat
veterán
válasz
Victoryus94 #21060 üzenetére
Az máshol is így van, főleg a torrent eléggé meg tud akasztani bármit ha nincs Qos vagy más korlátozás...másrészt meg egy T-s környezetben azért nem biztos, h sokan használják ugyanazt a free wifit, ha mindenki szórja.
-
Magnat
veterán
válasz
Victoryus94 #21058 üzenetére
a Upc 2 megát ad a free wifijén, hasonló naqyságrendet és normális pinget feltételezve jó lehet ... bár ha a szolgáltatók szubjektív görénységfaktorát nézem, akkor a T gyengébb szolgáltatást fog adni
-
Magnat
veterán
válasz
Victoryus94 #21029 üzenetére
Plusz azt se felejtsük el, h sok helyen csak adsl van és ha csupaszon kéred akkor meg lehúznak vmi plusz díjra a hurok karbantartása miatt vagy mi, szóval ebben az esetben ezt a díjat is le lehet vonni a 3k-ból, mert az mindenképpen fizetnéd ... szóval nincs abszolút igazság (ileltve Clouseau felügyelő szerint van, az hogy a bűnözés nem fizet jól
), meg kell nézni, h az adott szokások alapján ki mivel jár legjobban.
-
Magnat
veterán
válasz
instantwater #21023 üzenetére
Én ha ilyen csomagom lenne, hónap végén mindig felhívnám a telenoros vagy vodás feltöltős számomat és hagynám lepörögni, ami megmaradt az 5000-ből
-
Magnat
veterán
válasz
Sayuar #21011 üzenetére
Még a Pannon Gsm így működött így az elején, de nem hiszem, h innen ered, inkább szimpla butaság. Én legalábbis több embernek elmagyaráztam már, rávilágítva pár sarkpontjára az egész logikának (hálózat elhagyása és a többi), akkor látszólag megértették, azután rá pár hónappal megint ment a dilemma olyan dolgokon, hogy a külföldön lévő kollégát mobil vagy vonalas számról olcsóbb-e felhívni -mindezt a roaming vonatkozásában "vizsgálták".
-
Magnat
veterán
válasz
fordfairlane #20973 üzenetére
Egy Dellmont bármelyik sip szerver tökéletes lenne egyenleg nélküli accountokkal, csak a mobil eszközökön eszi az akkut a folyamatos sip kapcsolat... Én inkább kipróbálnám azokat a messengereket, aminek van jó pc-és és androidos kliense, h hol a legjobb a minőség…
-
Magnat
veterán
Akkor felesleges a Mobilevoip, az akkor poén, ha a rendes telefont akarsz hívni. A Zello hangminősége sztem nagyon jó, de az egy walkie-talkie szerű csoda... A többiek közül nem tudom melyiknek jó a minősége, Whatsappon néha szoktam beszélni, az nem rossz de nem hibátlan. A TeamSpeak kliens úgy tudom fizetős és ugye szerver is kell hozzá.
-
Magnat
veterán
válasz
zolka95 #20928 üzenetére
Nem feltétlen, pl. a Digi esetében biztosan nem ugyanaz a lefedettség mint a Telenornál, mivel a Digit nem engedik fel 4g-re, tehát ahol a 2g-3g gyenge vagy nincs, ott nem lesz lefedettség Digin, Telnoron meg igen. Bluemoilenál ha jól tudom, nincs ilyen, csak azt akartam mondani, h nem egyenesen következik az azonos lefedettség a közös hálózatból.
Az egy Paypal acc -> több Dellmont acc témához: még vagy 7-8 évvel ezelőtt amikor az Internetcalls volt kb az egyetlen ismert Dellmont klón itthon, egy ismerősömnek regeltem accountot és akkor nem engedte kifizetni a Paypalommal, mert a sajátomat is azzal fizettem és azt végül sima kártyás fizetésként sikerült megoldani, de le nem tiltotta egyiket sem a Dellmont, egyszerűen visszadobta vmi üzenettel a fizetést, aminek kb az volt a lényege, h egy Paypallal csak egy accountot fizethetek. Azóta ez tuti mexűnt ahogy már többen mondták, én is elég sok accountra fizettem egy Paypallal.
Jah és még egy érdekesség azokból az időkből, egy darabig nem kellett semmiféle telefonszám ellenőrzést csinálni, bárki nevében (illetve számával) tudtál hívást indítani ... jól meg lehetett vele viccelni embereket -
Magnat
veterán
válasz
Herbali #20904 üzenetére
Nincsen, én legalábbis csináltam olyan accountot amin soha nem is volt pénz és pár hónapja mikor vmit tesztelgettem, simán lehetett róla hívást indítani. Sztem teszt jelleggel tedd fel a CsipSimple-t hátha azzal műxik.
Szerk.: vagy küldd el priviben a Zoiperbe bedrótozott accountodat és megpróbállak felhívni.
-
Magnat
veterán
Nálam működik, most teszteltem le ... egyik account CsipSimple-be van beállítva, a másik Zoiperbe és mind a kettőről tudom hívni a másikat. Mind a két alkalmazás androidos készüléken fut (ugyanazon ráadásul).
Igaz, nem a sip urit hívtam, csak a dellmontos prefixet, szóval a login nevet.
Szerk.: párszor még teszteltem, tényleg van, h eldobja a hívást user not found üzenettel, de úgy vettem észre, h a Dellmont login nevet hívva általában kicsörög, és mintha a CsipSimple-vel indítva még stabilabb lenne. De tud működni Zoiperrel is.
Egyébként szüleimnek egy Cisco vonalas telefonra van vmi Dellmont account aktiválva, azt is szoktam néha hívni és sok alkalommal az meg elsőre foglaltat ad, másodikra viszont kimegy a hívás, pedig nem beszéltek.
-
Magnat
veterán
Igen, azt láttam, általánosságban írtam, mivel valszeg azért az árért már lehet találni itthoni flottás csomagot, ami helyi hívásban gsm alapon is olcsóbb, erre értettem
Az a baj, h ha nincs stabil neted meg jó eszközöd, akkor nem fog működni ... szóval ha mondjuk Thaiföldön a Dellmont szerverét nem éred el stabilan és kis pinggel, akkor nem lesz az igazi, hiába jó a szolgáltató. Persze simán lehet, h a telefonhívás sem lesz az igazi. -
-
Magnat
veterán
válasz
Victoryus94 #20770 üzenetére
Igen köszi, közben eszembe is jutott, nekem is volt Diginél ilyenem, azzal kevertem.
-
Magnat
veterán
Üdv,
Meg tudja vki mondani, a voda prepaidos (Vitamax talán) netjei lassítósak vagy teljesen lekapcsolnak ha elérem a limitet?
Szerk.: közben ahogy nézem, kikapcsolnak, van még olyan prepaid net bárhol amit csak lassítanak?
-
Magnat
veterán
Ma két hívást is indítottam szlovák mobilra Stuncalls-szal kb 30 perc hosszan MobileVoippal, a minőség végig tökéletes volt, mégcsak nem is csúszott... tényleg olyan volt, mintha gsm hívást indítottam volna.
-
Magnat
veterán
Üdv,
off a téma, de gyakran szokott szó lenni a net lassításról: tegnap elértem a keretemet (Telenor vmi üzleti), amiről sms-t kaptam és persze a netezés is baromi nyögvenyelős lett ... gondoltam, Speedtest-tel megmérem, mennyire lassítottak: nagy meglepetésemre viszont a normál 4g értéket hozta (110/40), plusz megmértem egy másik oldalon browserből és ott is elég magas értéket kaptam (80/2). Azóta több mérést is csináltam Speedtest-tel és mindig hasonló eredményt kaptam. Esetleg akinek lassítva van éppen a telefonján a net, nem mérne egyet? (Egyébként meg óvatosan a Speedtest-tel, a fent említett sebességek mérésénél mérésenként 160-180MB-ot használ, ha hinni lehet a telefonom statisztikájának)
-
Magnat
veterán
válasz
Stanlee #19636 üzenetére
Sztem a tinik jellemzően pont nyitottabbak az ingyenes (Fb, Skype, Whatsapp) szolgáltatásokra, plusz ok, h egy ilyen általad említettet szolgáltatást többen is használhatnak, de erre a dellmontos accountok is teljesen jók lehetnek (csúcsidőn kívül jellemzően azokkal sincs sok gond, meg aztán bájcsevej jellegű hívásoknál ha nem jó a minőség, max újrahívom), illetve ha van egy flottás szám a családban és letiltják a számküldést, azon is hívhat az egész család ha éppen úgy éri meg. Plusz otthonra a netszolgáltatók is elég jó percdíjakkal adnak vonalas előfizetéseket jelképes havidíjakért vagy éppen akcióban ingyen.
-
Magnat
veterán
válasz
Stanlee #19634 üzenetére
Sztem ott van az egész dolognak a buktatója, h ahogy már írták is, kis utánajárással lehet találni olyan flottákat, ahol vmi plusz pénzért jó percdíjakat kapsz… A Voip előnye ebből a szempontból még ott lenne , hogy külföldre is ugyanolyan olcsón tudsz telefonálni de az meg egy olyan rétegigény, amire nem lehet szolgáltató szempontból stratégiát alapozni.
-
Magnat
veterán
válasz
Stanlee #19614 üzenetére
sztem ez percdíj- és minőségfüggő. A nomadikus Digit pár hónap után visszaadtam (hűség meg minden nélkül 900ft volt/hó) 6ft-os percdíj mellett, mert
- LG G2-n Zoiperrel a minőség eléggé hullámzott, soxor rozssul hallottak
- mp-re pontosan 1 percig tartott amíg regisztrált a sip szerverre, többször is kimértem, mindig annyi volt, szóval gyanítom, h direkt csinálták meg így. Ez elég idegesítő, ha akku kímélés céljából nem akarsz mindig a szerveren lógni - Dellmont szerverekre ugyanz kb 1-2 mp.
-és az is zavart, h nem tudom a saját mobilszámomat beállítani, bár ezt még elnéztem volna, ha a fenti két dolog nem lett volna - főleg, h nem is miattuk van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Lian Li HydroShift !!!!LCD!!! 360S -FEHÉR - GARIS
- Lian Li HydroShift !!!!LCD!!! 360R - GARIS
- HP Prodesk 600 G4 mini Core i5 8500T 16GB ram 256GB NVMe SSD + 2.5" SATA keret
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Asus TUF Gaming FA707NV-HX016W 17,3 coll/Ryzen 7735HS/RTX 4060/16GB DDR5 RAM/512GB SSD eladó jó áron
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest