Új hozzászólás Aktív témák
-
Mondjuk, ha router és van valamennyi alapskill, akkor valami olyat érdemes venni, amin elfut a DD/OpenWRT, tekintve, hogy a tudása is lényegesen nagyobb, illetve még frissítik is, plusz kevésbé van megtűzdelve különféle biztonsági hibákkal, mint a gyártói firmware-ek (TP-Linknél mostanában kábé havonta esik ki a szekrényből valami hiba).
Ha pedig sok helyre kell eljusson a jel, akkor érdemes lehet mesh hálózatot építeni, ott nincs olyan probléma, mint a repeaterekkel, de nyilván a legoptimálisabb az, ha van valami UTP gerinc, aztán arra pakolgatja a routereket az ember.
-
A DANA routerre nem emlékszem, pedig az elmúlt kb. 25 évben láttam egy-két érdekességet.
A Tenda viszont elég stabil márka. Ajánlani alapvetően a szoftvere miatt nem fogom, de 10+ éves darabok panasz nélkül működnek a látókörömben -- még ha nem is tartom biztonságosnak ezt a felállást, hiszen a frissítések mér eleve, fiatal korukban sem éppen Asus-szintűek.
Szóval a Tenda alapból nem gagyi minőség és nem eldobós márkanév.
MaCS
-
tserrof77
őstag
Azért abban 540ezres V20 pécében az A620-as alaplap erősen a vicc kategória
-
Mustaros
aktív tag
-
Mustaros
aktív tag
Teljesen megértelek, nem kellett neked nagy sávszél, és gyorsan és olcsón akartad kivitelezni.
Én spec nem tudok várni, ha a laptopon nem azonnal tölt be a 4k youtube / netflix akkor az nekem már falunet.
Mondjuk néha játszom is, és sajnos egy két frissítés sokszor 10giga.. az időből meg hiányom van sajnos.. -
Mustaros
aktív tag
Leginkább egy AP, de valamiért felment az ára az összesnek.
Ilyenkor jön a B megoldás, kell venni egy routert, és átkapcsolni AP-ba (access point).
Az új eszközök nagyon felhasználóbarát beüzemelő varázslóval rendelkeznek, a tp-linkhez app is van, én imádom.
Nyilván ez belépő szint, de legalább wifi 6-os, és ha kap gigabitet, akkor simán kiszolgál több felhasználót, mind wifi-n, mind kábelen. -
Trailblazer
veterán
Én meg az egeres topicban való ajánlásra vettem egy Razer DeathAdder V3-at. Semmi csillivilli, no RGB, nincs anyagfolytonosság (lyukakat drágán eladni), és az általam került wireless technológiával sem rendelkezik. Mindehhez egy 1500 ft-os egérpad, és good to go.
-
ViZion
félisten
Az a lukacsos egér olyasmi, mint az xtrfy, csak drágább.
Tenda routerek wifije erős, nem vitatható. Bár a konfig mentést engedi, módosítani nem lehet, még a pontos időt is kínából kérdezi le. Többet forgalmaz oda, mint egy xiaomi... -
Chiller
őstag
UTP-t még be lehetett volna húzni, de akkor megint csak kellett volna oda valami kisebb router vagy valami, mert egyrészt ami pluszba jó, hogy így az udvar ennek a részére is kimegy a wifi (valamennyire), másrészt azért 99%-ban laptop vagy mobil kapcsolódik rá, annak meg azért nem lesz kábeles csatlakozása.
Szóval igen, mindent egybevéve nekem/nekünk ez volt a legegyszerűbb/legolcsóbb. Bedugtam a konnektorba, 2perc alatt beállítottam, és azóta megy gond nélkül.
Sebesség meg nekem bőven ok, 56k modemen szocializálódtam, képes vagyok várni.
-
válasz
Corleone33 #42 üzenetére
Más nevében nem tudok nyilatkozni, nálam most ugyan nem Jupiter, de egy LGG Saturn pro van van az asztalon egy fnatic dash2 max mellett. Megfordult már nálam néhány egérpad és egér az elmúlt években így nem csak hallomásból írom amit írok. De az igaz, hogy az egérpadok brutálisan túlárazottak lettek, de azért akadnak üdítő kivételek (ATK).
-
Mustaros
aktív tag
Értelek, hogy olcsón sikerült javítanod a sávszélen, ahol gyenge a jel.
Nekem a működési elvével van a bajom leginkább.. ha pl az említett készülék kap 300megabitet, akkor az lehet is osztani kettővel.
Ha nincs lehetőség UTP kábelt húzni arra, vagy csak nagyon olcsón kell valami megoldás, akkor van értelme persze, de számomra nagyon az utolsó szalmaszál -
Alusky
senior tag
Ezek az egérpadok borzasztó árban vannak. A Facebookon agyonmajmolt exkluzív egérpadok is feleennyibe kerülnek, pedig azok is szokásosan Facebookosan túlárazott cuccok.
Ennyi pénzért már elvárnám, hogy egyedi mintámat rányomják és úgy kapjam meg. Persze oké, gamer cucc, sweetspottól távolodva minden agyhúgykő görbével drágul és lehet kapni normális áron is ilyeneket.
-
Attila0
őstag
válasz
powerage76 #27 üzenetére
"Az a jó ezekben a cikkekben, hogy látszik, mik azok a kerülendő szarok amiket a kereskedők nem tudnak elsózni és próbálják így hirdetni."
Ezt még megérteném, na de a gyártók sem látják hogy ilyen vackokra még kereslet sincs?
-
scdlsc
senior tag
-
Attila0
őstag
"Hétköznapi böngészéshez" én is simán elvagyok a pár ezer Ft-os Genius egeremmel. Igaz hogy kapcsolóhiba miatt átlag 2 évente cserélem őket. De, állítólag a márkásabb darabok sem bírják tovább. A különbség csak annyi, hogy cserélhető a mikrókapcsolójuk. Csakhogy, én meg forrasztani nem tudok.
-
pusszycat
nagyúr
Nekem egy ATTACK SHARK X2PRO RGB Transparent Wireless egerem van, és annyira meg voltam elégedve vele (bt. egér), hogy azonnal rendeltem még egyet, nehogy nélküle maradjak.
Gamer egér, állitható dpi természetesen. Van hozzá töltő pad ami szintén rgb világítást kapott de az orrán van egy usb c bemenet és onnan is tölthető.
Ha kell egy jó gamer egér kb. 9000 ft ne habozz.
-
Samott
addikt
Ertem en, de mindig ezek az egzotikus nevu, rohadt draga egerek vannak itt. Ki az isten vesz 55e meg 76e forintos egeret? Minek? Nincs ebbol kozepkategoria? Az eger ennyire fontos, hogy minden heten meg kell emlekezni rola? A hetiben sehol egy monitor, mikor volt utoljara nyomtato, neadjisten scanner?
-
Chiller
őstag
Én pont a cikkben említett Tenda A9-et használom már évek óta. Nagyobb családi ház, az emelet és a az épület két sarka között már nem olyan jó a jel, így az épület távoli sarkába vettem.
Ennyit teljesen megér, hogy a szakadozó, ott már csak 1-2 MBites szolgáltatói router jelet felerősíti oda is nekem kb 30-50MBit környékére. (nyilván más is van rajta, ha épp az épület azon a részén tartózkodik). Olcsóbb volt, mint venni egy mindenhájjal megkent routert. És így nem nő ki a harmadik füle se annak, aki éppen a fő router mellett lakik.
-
pusszycat
nagyúr
Nekem egy 30*80 cm RGB egérpadom van volt is vagy 4000 Ft. nem csak világit de csicsás is (nem cicás hanem csicsás
)
És azóta szoktam énekelni a "Nem kell máááásik..." című számot.
-
Kolbi_30
őstag
Ez mi a fa*** 27000 egy egerpad...mibol van?
Ez mar vicc kategoria..
-
Mustaros
aktív tag
Jaj egy jó jel ismétlő, ami annyit ér mint egy falat kenyér!
Munkatársam, akinek elvileg olyan papírja van (hálózat építős) mikor megkérdeztem tőle, hogy mi a véleménye ezekről azt se tudta mi ez, csak annyit kérdezett AP??
jézus kenyere, vak vezet világtalant…. -
-
1 egérpad = 2 router...
Ja, és jelerősítő... A wifis / hálózatos topicokban nem győzzük elmagyarázni, hogy ezek sima jelISMÉTLŐk, a jelerősító elnevezés egyszerű átverés.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest