Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz Laraxior #81126 üzenetére
Klafa!
Én hülyén kevertem, mert az infúziós palackba (tán EK gyártmány) először belement 7 dl ioncserélt víz, aztán kb 0.5 dl alkohol, majd felöntöttem. Gondoltam még öntök utána még vizet, és összelögybölöm jól mielőtt a rendszerbe kerülne. Viszont 1 blokkban annyira tömény, agresszív volt az alkohol, hogy valamit elkezdett kioldani rögtön a zacskóból. Már a rendszerben vettem észre, hogy tök opálos színe volt. Szóval legközelebb valami üvegtálban előre összekeverem, majd csak ezután megy a feltöltő zacskóba.
Gondolom ez a többségnek itt triviális volt, én meg a gyakorlati tapasztalatszerzés útját jártam be.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Jelentem megjött az Alphacool válasza fordított vga blokk bekötés ügyben:
thank you for your interest in our company and products. We do not recommend to connect the In- and Ourlets vice versa, because if you connect it like this, the cooling power is not guaranteed. The water normally has to go from the top through the jetplate.
Please switch the connections and connect them like it is stated in the manual.Röviden: fakk!
Kicsit hosszabban: ha csak a hűtési teljesitmény miatt para, ami nálam viszont rendben van, akkor lehet, hogy egyelőre marad.[ Szerkesztve ]
-
-
aleister
veterán
válasz tibcsi0407 #81062 üzenetére
Állatira megszerettem egyébként ezt mókát. Rendeltem is PETG csöveket is, és a kislányom gépét is vizezem majd, mert magába szippantott a dolog.
De most már tényleg szeretném használni a gépem, meg családi háznál egy rakat dolog van, amit csinálni kell. Szóval ezt a projektet már lezárnám.
Majd télen...Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz Pista0001 #81060 üzenetére
Pontosan így csináltam, és képzeld el, a hajtás külső ívén, hosszábban végigrepedt a cső. Hajszálvékony, észrevehetetlen kis repedés volt, de nyomás alatt csöpögött. Mindezt úgy, hogy már fél napja bent volt. Gondolom valahogy belső feszültség keltkezett az anyagban, pedig az egyik legszebb hajlításom volt. Nem is siettem el. Érzésre minden tökéletes volt. Viszont visszagondolva sorjázás közben kiesett a kezemből a járólapra. Lehet, hogy akkor pattant meg.
Akárhogy is... úgy voltam vele, hogy kapja be. Úgyis csak egy könyököt használtam a 6-os dobozból, akkor már kiveszek még egyet.tibcsi0407
Szerintem ez lesz.
Azért most már megírom a levelet a supportnak.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Köszi!
Ilyenkor kicsit tanácstalan vagyok, mert hajlok én a jó szóra, csak most ugye melyik félnek higyjen az ember. Tudom, hogy mindenkiben a jószándék munkálkodik, de nehéz így dönteni.
Ha szükséges, rászánom azt a +1 napot az átépítésre, de gyerek + a kerti munkák mellett nehéz kigazdálkodni rá az időt.
Lehet, hogy írok az AC-nek.spleenszuru:
Köszi!
Ez Apex és Paragon. Mindegyik maxon QHD-ben. Nyomok majd pár szintetikus tesztet és játék alatti Fraps-et a cpu és ram optimalizálás előtt, de első körben szeretném a hűtést korrekten letudni.[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Köszi mindkettőtöknek!
Pedig mennyire örültem, hogy pont az egyik CPU block fitting alatt volt a VGA- jé. 🙂
Viszont most már ránézek, hogy a CPU blokk áramláshelyesen van-e bekötve.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz DroiDMester #81048 üzenetére
Teljesen igazad van! Köszi az észrevételt.
Mennyire okoz ez problémát úgy, hogy a hőfokok egyébként rendben vannak? Kicsit használnám már a vasat.Joshi
Jelentem felcsavartam a kakaót. A lenti és a fenti nagy buborékok rögtön megszűnt, a picik is oldódnak. A tartályban minimálisan opálos lett a víz (gondolom az oldott bubik miatt), de egyáltalán nem habzik, láthatóan már percek alatt sokat tisztult.
Köszcsi!Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz DroiDMester #81042 üzenetére
Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-A Radeon RX 6800 Nitro+ with Backplate
Nekem a nyílak alapján így tűnt logikusnak.
...hát banyek, most, hogy nézem a manualt igazad lesz.[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz DroiDMester #81040 üzenetére
Sírni fogok.
-
aleister
veterán
Oksa. Köszi!
Nya itt a delikvens: videó 1, videó 2
A cpu és vga blokk, no meg a tartály dRGB-je még nem működik, mert kell szereznem még egy elosztót. Lehet nem is fogom mind bekötni, mert ennyi fény is sok már nekem. Néha a levesebb több.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Huhh, most kicsit ellentétes infót kaptam Joshi és abridabri kollégától.
Gondolom a mikroorganizmusok miatt jó, ha nemigen nyitogatom, de nem válik kicsit gyorsabban ki a levegő a vízből, ha nem teljesen zárt a rendszer?mpierre:
A pumpa rpm visszajelzés érdekes kérdés. Van csatija erre a célra a Raijink D5-nek, de a Gigabyte saját szoftvere mintha nem érzékelné, a BIOS viszont emlékeim szerint igen. A fan5 és fan6 van nálam dedikálva a water pumpnak. Tegyem át a cpu fan-ra?Joshi:
"Ennek a zárt rendszernek a hátránya, hogy 1-2 hét után csökkenni fog a tartályban a vízszint, amit pótolni kell."Jól sejtem, hogy "nyílt"-ra gondoltál?
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz mpierre #81030 üzenetére
Köszi!
1. Rémlett, hogy az 5-öst írtátok, de nekem ott a leglassabb. Ezért sem értettem.
De lehet, hogy simán túltekertem, vagy fordítva néztem Sajna alíg férek hozzá a tartály aljához.
2. Ha ezen cikk alapján indulok meg az jó lesz nekem?
3. Köszi!Joshi:
Köszi Neked is!"Viszont nagyon fontos, hogy teljesen légmentesen zárt legyen a rendszer. Kis időre néha meg lehet nyitni a tartály tetejét."
Akkor ne játszak vele órákat nyitott beöntőnyílással levegőtlenítés címszó alatt?[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
No Urak, magam sem hiszem, de múlt héten végre összeállt a rencccer.
Előljáróban annyit, hogy első saját custom vízként teljesen elégedett vagyok mind
hűtőteljesítmény, mind megjelenés tekintetében.
Pár kérdés fogalmazódott meg bennem.1. A csövek falán van bubi, és egy nagyobb levegőbuborék is az egyik hajlatban. Jelenleg 5-ön van a Raijintek D5, ami a leglassabb. Jól emlékszem, hogy le kell venni a tartály tetejéről a másik dugót, ahol idővel majd távoznak ezek?
2. Van egy termo szenzor a blokkok előtt és egy utánuk. Kvázi tudok vízhőfokot mérni hűtés előtt és után. 1 fok különbséget tapasztaltam (25-26, de volt 27-28 is ...környezeti hő 23-24 fok). Ez természetes Ryzen 5 7600X + XT6800 esetén?
3. A csatolt hőmérsékletek "jók"? A cpu valamiért pár másodpercre megugrott, de Apex alatt 99%-ban 37-51 fok között mozgott. És ez még egy tök optimalizálatlan Ryzen out of box. A gpu ennél is durvább... 29.9-36.8 átlagban több óra játék után. Ez számomra -alapvetően laikusként- tök jó. A harmadik grafikon az előtte/utána vízhőfok plusz a cpu és gpu együtt.
+1 ... akit érdekel, töltök fel fotókat is hamarosan, bár igazából videóval üt a Lian-li ventisor.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Hát, ha már megöltem a topicot, felteszek még egy hülye kérdést.
A fittingeknél van egy nagyobb és egy kisebb átmérőjű o-gyűrű. A nagyobb van a cső felöli oldalon, a kisebb meg a radiátor, blokk, stb felől. Ez utóbbinál mellékeltek több cserepéldányt is (sárgát, zöldet, pirosat). Mivel volt használt fittingem is, ezért van ahol ezeket kicseréltem. Amikor kidobtam az eredeti fekete gyűrűket, akkor tűnt fel, hogy kettővel kevesebb van. Szóval most vagy nem volt már eleve rajta gumigyűrű (amit kétlek), vagy nem vettem észre, és simán ráhúztam még egy sárgát. Hónapokkal ezelőtt volt, nem emlékszem már rá.
Szerintetek probléma, ha két tömítőgyűrű van valamelyik csatlakozón?Amikor átmostam a rendszert, volt a próbaüzem, akkor nem tapasztaltam sehol sem szivárgást.
-
-
aleister
veterán
Köszi mindkettőtöknek Urak!
Akkor azt mondjátok, hogy így kéne működnie?
-
aleister
veterán
válasz abridabri #80807 üzenetére
Úgy rémlik, hogy homoki boszorkában van szegény PCB.
Ha nem tudom kulturáltan leszedni a kis műanyag pöcköt, akkor erőteljesen gondolkodom, hogy lecsípjem egy körömvágó ollóval, aztán majd a világmindenséggel együtt kirohad a vga az mbo-val együtt. Úgyis 0% bottleneckes elvileg az RX6800 a Ryzen 7600X-szel. Egyiket sem fogom cserélni.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz hackeeeee #80805 üzenetére
Nem az SSD bordájában akad el. Próbáltam egy másik vga-val, azzal nincs gond. Ez is bement korábban, amíg a gyári léghűtés volt rajta.
Úgy működne ugyebár, hogy ahogy nyomod lefelé az aljzatban a vga-át, úgy elkezdi felemelni ezt a pöcköt (amit aztán a kivételnél le kéne nyomni, hogy kilökje a kártyát). Tekintve, hogy elakad a backplate-ben a kis pöcök, minél jobban nyomom le a vga-t, annál jobban tolja felfelé a pöcköt. Így aztán nem mozdul semerre. Sakk-matt.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Hát az ideg szétbasz.
Az utolsó csövet hajlítottam be, amikor -hála égnek- kiderült, hogy a vga nem megy be normálisan a slot-ba. Feltehetően a vizes blokk backplate-je szélesebb leheletnyivel, és nem fér el mellette a pci-e slot kis kilökő pöcke. Próbáltam ez utóbbit kivenni, de úgy tűnik, hogy nem a sima felülről bepattintós.Gigabyte Aorus Pro AX B650 az mbo. Szerintetek miként lehet ezt onnét kulturáltan kikapni?
Alatta-felette ott az M2-es szarok fedőlemeze. Szóval állati zsúfolt ez a szekció, ami elég frusztráló, mert pont emiatt vettem ATX lapot az mATX-szel szemben. Az alsó fedlemezt kicsavaroztam, hátha onnét látszik valami, de nem. Fentről még nem volt szívem megkezdeni, mert ott már ráragadt a hővezető pad az SSD-re.Már családi balhé körüli a helyzet, mert lassan 1 hónapja a konyhaasztalon van a szétdöntött gép.
-
aleister
veterán
Át kéne öblítenem az első használat előtt a radikat, de már be vannak szerelve. Csináltam egy kis kört, ami csak rajtuk és természetesen a pumpán megy keresztül. Gondoltam ezen majd átpörgetem a vizet, viszont nincs szűrőm. Van valami házi megoldásotok erre? Tudomisén...valami vizet könnyen átengedő szövet kifeszítése az egyik csatinál.
-
aleister
veterán
válasz EQMontoya #79664 üzenetére
Igazad van, a cső belső surlódási/áramlási ellenállásával nem számoltam. Viszont ez tán elhanyagolható ahhoz képest, hogy a 12/13 mm-es belső csőátmérő leszűkül pár millire. Igaz több ágra, de akkor is...
Akárhogy is legyen, érdekes téma ez.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz Pakmara #79657 üzenetére
Ebből számomra az a konklúzió -de javítsatok ki, ha rosszul látom-, hogy mindegy, hogy milyen fojtás van a rendszeren (kistrillió 90-es könyök, elcseszett radik, stb), akkor is a blokk (leginkább cpu) fogja meg az egész áramlást.
-
-
aleister
veterán
Hú Gyerekek!
Eddig is bizonytalan voltam az RX6800 Nitro vizezése miatt (annyira jó a gyári hűtése), de most, hogy láttam, hogy mennyi probléma van itt a vga blokkokkal, egyre inkább parázok tőle.
-
aleister
veterán
válasz Shkiz0 #79493 üzenetére
Tapizd meg a blokkot terhelés közben.
Ha tűzforró, akkor jó a felfekvés a gpu és a blokk között, és valóban az áramlás kevés.
Ha épp, hogy langyos, akkor viszont nem adódik át a hő a blokknak, és kontakt hiba.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz Demo07 #79467 üzenetére
Én csak azt tolmácsoltam, amit nekem mondtak.
A teljes sztori egyébként kacifántosabb (kimaradt termék, elnézéskérés, ismételten kimaradt termék, stb, de a konklúziója ez volt a beszélgetésnek.Olvass vissza, hogy mi volt itt a legutóbb. Többen fórumita is elégedetlen volt az EK szállítási teljesítményével. Igaz az tán BF környékén volt, amikor tuti nagy az őrület.
De ismétlem, én nem tudok rájuk semmi rosszat mondani. Nekem rekordidő alatt megjött a csomagom. Teljesen elégedett vagyok velük.
-
aleister
veterán
válasz fboldog #79459 üzenetére
Ez az oldal a témában elég releváns szvsz. Eszerint 20 fokon teljességgel, 50 fokon már nem igazán biztonságos 100%-os és 50%-os koncentrációban az izopropil alkohol. Cserébe az ajánlott "gyógyszertári alkohol", ami igazából etanol ugye, még 15 %-os vegyítésben sem alkalmas erre.
A hűtővízként 5%-os oldat szerepel az összefoglalóban, ami a tizede az 50-nek. Úgy tudom korábban maguk a gyártók is izopropil alkoholt tettek adalékként a vízbe, de javítsatok ki, ha nem így volt.Ubi82:
Amikor privát rendelésem volt, rekordidő alatt kihozták. Pont akkor voltak itt páran kiakadva, hogy hetek óta nem kapták meg a csomagjukat. Szóval teljesen lutri ez.
Feltehetően arról van szó, hogy kevés van már a termékből. A magánembereknek pedig drágábban el tudja adni az EK, mint a viszonteladó partnereknek, így inkább maga értékesíti.tibcsi0407:
Elférne igen, de így már anyagi totálkár lenne, úgyhogy elengedtem a dolgot.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz tibcsi0407 #79454 üzenetére
Esetleg offset frame?
Lehet, hogy hamarabb megjön.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz tibcsi0407 #79452 üzenetére
Fogalmazzunk úgy, hogy már erősen idegállapotban vagyok.
Két hete szopok az Astroval, most meg még kb ennyi, mire nálam lesz a Merlintől. Pedig megrángatnám már annak a 7600X-nek a bajuszát, de nagyon.
-
aleister
veterán
Kis helyzetjelentés.
Az Astrohardver továbbra is elérhetetlen, így múlt héten mentem a Merlinhez az átkozott EK Quantum Velocity Ryzen AM5 csavarok miatt. Nos, ma meg is kaptam a levelet, hogy:
"A termék jelenleg elfogyott partnerünknél, szállítási idejére még nem tett közzé dátumot, ismeretlen. Tartsuk a rendelést, vagy keressünk csereterméket?"Felhívtam őket, és kiderült, hogy az EK teljesen kiszámíthatatlan manapság szállítás tekintetében. Érdekes mód, hogy míg a partnereknek nem szállítanak, a végfelhasználók számára van készleten az EK weblapja szerint. Végül egy német viszonteladónál talált a Merlines kolléga egy példányt, így kb 2 hét múlva már nekem is összeáll a vizem.
Erősen gondolkozom rajta, hogy felrakjam a nem Ryzen edition blokkot.
-
aleister
veterán
válasz Pakmara #79448 üzenetére
Szerintem nem lesz tőle baja, tekintve, hogy a plexi elvileg nem oldódik alkoholban.
Továbbá a mai napig adalékolják gépkocsik ablakmosó folyadéknak a fagyálóvá tételéhez, ezért (bár nagy koncentrációban oldja a gumit), a mi szintünkön szvsz nem.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
-
aleister
veterán
Van aki próbált már PETG és PMMA merevcsövet is?
Mivel ez utóbbi elvileg tisztább és kevésbé érzékeny a karcokra, ezért amellett döntöttem, de érdekelne, hogy a valóshasználat mellett van-e érdemi különbség köztük "látványban".Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz gery14 #79343 üzenetére
Dettó.
Nekem Ezüst és fekete van. Viszont teljesen jó ez így, mert a fekete radiátorokhoz és tartályhoz jobban megy a fekete, viszont a plexi vga blokkhoz és a króm cpu blokkhoz inkább az ezüst illik.A nagyobb baj, hogy így most van mindkettőből felesleges.
Lassan meg kéne hirdetnem a maradék vizes motyókat...Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz hackeeeee #79315 üzenetére
Ugyan, ne sajnáld! Én már nem idegeskedem rajta.
Veszprémi vagyok. Anyósék jöttek látogatóba múlt pénteken. Egész addig fel voltam pörögve, hogy végre egyben lesz minden. A legrosszabb a bizonytalanság volt, de most már elengedtem.
-
aleister
veterán
válasz hackeeeee #79312 üzenetére
Az első alkalommal engem is tök rendesen felhívott, mert egyszerűbb volt szóban egyeztetni. Még ki is nyomott, hogy ne az én kontómra menjen a beszélgetés, pedig jeleztem neki, hogy a cégesről kvázi ingyen hívom.
Ezek után még rendeltem is volna egy vga vertical beszerelő keretet, de az érdeklődő emailre sem kaptam már választ. Nem az a legnagyobb problémám, hogy kifizettem előre az 1500 forintos csavarszettet, hanem, hogy ott áll a zsír új Ryzen konfig, amit nem tudok használni ezek nélkül.
Szóval most kénytelen vagyok most megrendelem Merlintől ugyanezt 1200 forintért és fizetni még 1300 postaköltséget rá. Elment másfél hét várakozás a semmire, és háromszor annyi píz a 4 db csavarra.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Az ilyen színezett csöveket próbálta valaki? Mennyire néz ki hülyén a DRGB világában nem a cső színével megegyező megvilágítás esetén?
hackeeeee:
Írt privátban más kolléga is, aki szintén alátámasztotta az eltünésüket. Még csak nem is a személyes átvételről van szó, hanem múlt hétfő óta egyszerűen nem lehet őket utolérni. Se email, se mobil, se webchat.
Nem tudom mi lehet velük. Gondolom egyszemélyes cég...Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Az Astro Hardverről tud valaki valamit? Tök jó, hogy nem olyan rég még ódákat zengtem róluk, erre több, mint egy hete elérhetetlenek. Emailre nem válaszolnak, telefont nem veszik fel, most már nem is kapcsolható a honlapon lévő szám.
Nem is az 1500 forintos csavarszett ami miatt bosszantó, hanem mert rájuk váruk az egész kurva rendszerrel.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
-
aleister
veterán
Kis Astro hardver jelentés.
Nagyon segítőkész volt az eladó a személyes átvételt illetően. Válaszolt rögtön az emailre, és telefonon is felhívott. Érdemes megemlíteni, hogy ezzel szemben a Merlin képtelen volt egy már hetek óta leadott termékinformációra válaszolni. Náluk már 200e-t hagytam ott, miközben az Astronál egy 1500 forintos csavarszettről volt szó.
Az biztos, hogy a jövőben az Astro-tól fogok vásárolni, még ha esetleg valami drágább is kicsivel náluk.Még egyszer köszi az ajánlást!
TESCO-Zsömle:
Már adott a vga, és nem is tervezem még évekig lecserélni. De köszi az infót!
No problem. Nem vagyok elvakult AMD fan. Ha aktuálisan az nVidia nyújt jobb teljesítmény/ár arányt, akkor azt fogom venni.[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Az Alphacool vga blokkjaival vannak ilyen problémák?
Olvastam, hogy többen szívtatok az EK-val. Nekem itt áll a 6800-ra a blokk bár egy ideje, de nem tudom, hogy érdemes-e elvesztenem a garit az eredeti hűtés megbontásával, ami egyébként nagyon jól teszi a dolgát.
Konkrétan ez van.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz Dealer95 #79044 üzenetére
Na ez valóban klafa! Köszi!
Anyósék úgyis ott laknak Újpalotán. Viszont nem látom, hogy lenne személyes átvétel az Astro-nál.Nem kívánom én ingyen az EK-tól, de csak emiatt nem fizetném ki a postaköltséget külföldről. A múltkori rendelésnél elég sok tételt vettem. Tán belefér nekik egy ingyen posta.
-
aleister
veterán
Valamint van itthon nem Ryzen Edition blokk, amihez konkrétan ez a csavarszett való. Felrakhatom azt is csak ott ugyebár nincs optimalizálva a hőátadás helye, és nincs offset plate-em.
Összességében van több kevésbé jó megoldás is, amik közül választhatok.
-
aleister
veterán
válasz András12345 #79040 üzenetére
Első körben így raktam fel, és rendben lévőnek tűnt. Annyi, hogy a műanyag alátéteket nem a blokk alá raktam, hanem fentre, a blokk és az anya közé, hogy ne karcolja meg a felületét, amikor meghúzom.
varmi2:
Érdekes módon elérik. Annyival rövidebb az a csavar, hogy így a rugók nélkül is elérik.
Kérdés, hogy van-e különbség egy feszített rúgó és egy meghúzott anya hatásában?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz Dealer95 #79037 üzenetére
Hát banyek, igazad lesz. Valamiért abban a hitben voltam, hogy ez blokkfüggetlen.
A kérdés már csak az, hogy miképp orvosoljam ezt a problémát?Tán a legegyszerűbb az lenne, ha valahonnét szereznék kisebb rugót, esetleg ezekből leflexelnék 1-2 menetet, de ez elég barbár megoldás. Ráadásul az alaplap felöli, alsó része sem az igazi gondolom. Most teljesen a cpu-n támaszkodik fel a blokk. A műanyag kis alátétek nem tartanak semmit.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Valaki használ itt AM5-ös foglalattal EK-Quantum Velocity D-RGB - AM5 Ryzen Edition-t?
Vettem hozzá EK-Quantum Velocity UNC Standoffs - AM5 Nickel csavarokat.A manual szerint ugyebár úgy kéne ezt felszerelni, hogy levesszük az alaplapi backplate-et. Viszont ez ugye AM4-re igaz, mert AM5-nél nem lehet levenni. Szóval simán csavartam a csavarszettet (ahogy ebben a videóban is van), rátettem a műanyag alátétet, aztán a blokkot, majd a rugót...és itt jöttek a problémák.
Ahogy a fotókon is látható az eredeti csavaroknak hosszabb a felső része. Az első fotón a jobb oldali fekete az eredeti, a nikkel az AM5 csavarszettből van. Ez utóbbi tetejéig ér így a rugó, amit picsa nehéz összenyomni. Egyet még le tudok annyira préselni, hogy rákapjon az anya menete, de akkor a blokk túloldalán garantáltan nem fog rámenni.
Ha kihagyom a rugókat, akkor tök okés minden, de gondolom nem véletlenül vannak ezek a csomagban. Ti hogy csináltátok?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz András12345 #78952 üzenetére
Köszi!
Igen, én is erre gondoltam.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Merevcső vágásnál a belső perem sorjázásnak van funkcionális szerepe, vagy csak a külsőnek? Ez utóbbinál csak azért kell, hogy ne sértse meg a gumigyűrűt a fittingben?
-
aleister
veterán
válasz EQMontoya #78834 üzenetére
Van az 95 fok is default.
Persze ha lejjebb viszed a PBO-t, akkor belőhető bármennyire.
Viszont létezik egy rakat szoftver, ami vezéri a ventiket. Oké, hogy az mbo alapból buta, de szépen be lehet profilozni a dolgot manuálisan ezekkel.F e Z o:
Nem tudod túlméretezni a rendszert. Addig fogja emelni az órajelet egy 7xxx Ryzen, ameddig el nem éri a gyárilag preferált 95 fokot. Ha az ócska stock coolered van, akkor ez az kb alapórajel lesz, ha meg folyékony nitrogén, akkor (mondjuk) 6 GHz. De a cpu hőmérséklete akkor is 95 fok lesz.
Korábban a teljesítmény volt konstans, és a jobb hűtéssel hűvösebb lett a cpu; most a hőmérséklet a konstans, és a jobb coolerrel a teljesítmény növelhető.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz korcsi #78830 üzenetére
Ez jópofa cumó, kérdés, hogy van értelme?
Alapból az mbo érzékelné ugyebár a cpu hőmérsékletét és ez vezérelné a radikon a ventit.
ezzel a megoldással meg ugye a víz hőmérséklete alapján vezérelné ez a kütyü őket.
Mivel más ez utóbbi megoldás?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz aleister #78695 üzenetére
Esetleg erre valaki?
Most rendelek még pár apróságot a Merlinből, nem lenne jó, ha kimaradna valami kis szar, ami miatt nem tudom már megint elkezdeni a projektet.
Bármi egyéb, amit az első vízhűtés építés előtt tudni kell? Tudomisén ...szűzlány véréből kell pár csepp a hűtővízbe, és akkor biztos nem fog szivárogni vagy hasonló bölcsességek?
-
aleister
veterán
AM5-höz jól gondolom, hogy nem kell a 12th. Inteleknél megszokott contact frame? Tudom itt offset plate-et szoktak használni, de elvileg Ryzen-re optimalizált a blokkom.
Szóval mehet minden az eredeti cpu felfogatással vagy kell ide is valami plusz?
-
aleister
veterán
válasz fonok87 #78414 üzenetére
Nálam pont EK radik vannak, így sajna azoknál nincs szabad port. Az a probléma, hogy a lenti radihoz nagy eséllyel nem férne már be az átfolyós verzió plusz fél centije.
Lehet, hogy elengedem az előtte/utána hőmérést, és maradok csak a melegebb hőmérséklet monitorozásánál."...és így minden luk be van tömve, rendesen"
Akkor úgy érzem a foglalkozás elérte a célját.[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
És, ha kisebb a szenzor bütyke?
Tom456:
Igen, a radiátor előtt ilyen átfolyós szenzor van.
Őszintén megvallva a férfiúi énem zavarja, hogy a vga blokkon van 2 betömetlen luk.
Az egyikbe pont jó lenne a szenzor, a másikat meg ledugóznám. Bár most, hogy beszélünk róla, lehet, hogy zavarna egy kábel az üvegfalú ház kellős közepén.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Ebbe a vga blokkba szeretném rakni bemenő oldalra ezt a hőszenzort. Az érzékelő kinyúló része nem fog az áramlásba bezavarni? Hosszabb lesz szerintem, mint a blokk vastagsága. Ergo belenyúlna a lentről jövő beáramló csőbe.
-
aleister
veterán
Ha már szóba került a venti kérdés, a légkeverős totyikba írtam már, de nem jött rá válasz...szóval mennyire mutat jól, ha házon belül keverednek RGB és aRGB ventik? Illetve az alaplapok tudják kezelni normálisan a dolgot?
Vagy az aRGB-hez egyébként is saját vezérlő kell majd?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
-
aleister
veterán
válasz András12345 #78319 üzenetére
Szépséges!
Nekem eléggé más lesz a setup. Te ugyebár a distro plate felé rendezted a komponenseket, nekem meg - ennek híján - a tartály el néznek a radik.Jól emlékszem, hogy volt régebben egy gép modding szimulátor? Lehet, hogy abban megnézem miként mutat a kétfél e csövezés.
-
aleister
veterán
válasz Apollo_21 #78315 üzenetére
Köszi neked is!
Első körben - amíg nem jön meg az mbo és a cpu, pont 2, max 3 hajlítást tervezek.Ha már szóba került, ti hogyan csinálnátok a lenti radi és a tartály között?
A 2-est a 3-mal, a 4 meg megy balra el a vga-hoz vagy a 2-est a 4-gyel, ez alatt meg a 3-ról menne balra a csövezés. Az 1-ről történne a leengedés a jövőben.
A második módszer előnye, hogy nem kell 90 fokos fiting, ami egyébként nincs.
Az első módszer előnye, hogy tán kulturáltabb. Kb pont a tartály alatt van van a radi közelebbi csatlakozója.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz F e Z o #78309 üzenetére
Köszi!
Arra gondoltam a méretnél, hogy az oké, hogy én 12 mm-t mérek belső átmérőnek, de ehhez valóban a 12 mm-es szilikoncsík való-e? Mert mondjuk -tudomisén- túl passzentos és ezért nehéz betömködni, kihúzni, stb. De akkor ezek szerint nincs ilyen.fboldog:
Köszi, van hőlégfúvóm, de csak két fokozatú. Attól parázok, hogy a tapasztalatlanságom miatt túlmérem a melegítést. De remélhetőleg nem leszek ilyen béna.[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Lassan meglesz a konfig, így végre már tényleg nekiállhatok a vízhűtés összeállításának.
A merev csövek hajlításával kapcsolatban lenne pár kérdésem.1. Van ugyan hőlégfúvó pisztolyom, de tartok tőle, hogy "szétégetem a csövet". Esetleg egy melegebb hajszárítóval is meg lehet a csövek lágyítását oldani?
2. Hajlító idomaim vannak, de a csőbe rogyásgátló szilikoncsík nincs. 10 és 12 mm-est találtam a Merlinen. A tolómérő szerint is 12 mm körüli a belső átmérő. Azért légyszi erősítsetek meg, hogy 12-est vegyek?
3. Igazából a szilikon bigyó kivételével van mindenem. Nekiállhatnék a kivitelezésnek. Kompenzálható ennek a hiánya azzal, ha mondjuk kitömöm papírral vagy valami ronggyal a csövet belülről? Vagy van bármi egyéb helyettesítő megoldás erre?Köszi előre is!
-
aleister
veterán
válasz DroiDMester #77200 üzenetére
Jah, most látom. Bocsi!
Hellboy2387
Mi az inkompatibilitás oka?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz Aljasvip #77195 üzenetére
Igen, az az én konfigomról volt alapban szó. Sapphire Nitro + a kártya. Gondolom az OC miatt ilyen feltűnően magas a TDP-je. Ezt a gyártó oldaláról néztem ki, szóval nem elírás.
DroiDMester
És a ventifordulatok miképp alakultak?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz Aljasvip #77187 üzenetére
Hááát, Ryzen 5 7600X + RX 6800 kombó alá szerintem erősen kevés lesz.
A cpu tán 105 watt, a vga 290 watt. Ez jó 400. Még, ha alulfeszelem őket is kevés lesz a 2x360x30 radi.DroiDMester:
Az összefoglaló szerint egy 30x360 260 wattnyi TDP-re elég közepes ventifordulat mellett. 2db belőle 520. Én így kalkuláltam. De ez csak 10 foknyi hőmérsékletváltozást eliminál, nem?[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz fboldog #77183 üzenetére
Banyek! Kicsit elszámoltam a dolgokat.
Nézem, hogy minek a vga körre 2x480-as radi. Hát rájöttem, hogy mert a táblázatban szereplő watt érték nem a teljes keletkező hőmennyiségre van számolva, csak 10 foknyi hűtésre.
-
aleister
veterán
-
aleister
veterán
válasz abridabri #77145 üzenetére
Jé! Ebben a videóban a tartálynál a lent elfektetős módszert választotta az emberünk. Látszik is, ahogy meg van döntve a ház, amikor feltölti.
Az mi, amit 0:45-1:00 között tesz az SSD-k helyére? Olyasmi, mint egy distro plate.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz abridabri #77135 üzenetére
Köszi a választ mindkettőtöknek!
Ez jót ötlet. A csövezést át kell gondolnom, de átszerelem ma, hogy lássam, hogy mennyire illik az elképzelésembe.
Lehet hülye kérdés, de lefelé nem körülményesebb kifújni a meleget? Gondolok arra, hogy kb fél centi után ott a ház alatt az asztal. Oldalt meg akadály nélkül mehet a szabadba.DroiDMester
Ez lenne a legegyszerűbb megoldás, igen. Ha nem fogja meg nagyon a légáramlást, akkor lehet, hogy ezzel teszek egy próbát.Ahogy nézem a fekvő elrendezésre nem született voks, így azt elengedem.
-
aleister
veterán
Urak, valaki tartott már gyertyát egy Enthoo Pro 2 és egy Raijintek ANTILA D5 nászéjszakáján?
Őszintén megvallva elakadtam. Alapvetően a tartály egy lemezen állna, de a háznál ott egy nagyobb porszűrő rácsos luk van, így nem tudom mire felfogatani. (1-es fotó, pirossal karikázva). Itt megoldás lehet egy barkácsolt lemezes adapter.
Gondolkoztam a bal lenti sarokban való elfektetésen (2-es fotó), ami tök jól kihasználnál a szabad helyet, de akkor csak úgy tudnám feltölteni a rendszert, ha elfordítom 90 fokot a házat. No meg nem is néz ki olyan jól a tartály, mert akkor nem bugyog fentről a víz a csőből.
Esetleg az elől befúvó ventikhez lehetne még hozzáfogni (3-es fotó), de az nem lefojtaná le a beigyekvő légáramlatot?
Bónuszkérdés, az oldalsó radiátort így rakjam, vagy fordítsam meg, és lent legyenek a csatlakozók? Első körben azért gondoltam így, mert a fenti radiknak is ott vannak a csatlakozói, így a kettőt rövid úton össze tudom csövezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest