Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
RockHaRD
addikt
Nagy dilemmában vagyok... Kiszámoltam mindent az EK cuccaiból, és nagyjából ugyanannyira jönne ki árban, mintha ugyanolyan fittingeket, meg adaptereket vennék mint ami most van, viszont színben nem stimmelne. (EK-nál ugyebár nincsen fehér, nikkelt vettem a backplate-ből is, meg 1 nikkel 90 fokos van most is a rendszerben.)
Tehát vagy ugyanilyen fehér bykski fittingek, vagy EK, ami valamivel minőségibb, de cserébe a fele builden más színű lenne a csatlakozó
bónusz: Az nagyon észrevehető, hogyha a build egyik fele PETG cső, a másik pedig Akril? (Mystic fog a folyadék, cső méret ugyanaz)
-
Kis érdekesség.
Én ugye egy Aquacomputer Airplex EVO 1080-at használok. (5800X + OC 6700XT)
Ahogy múltkor is szóba került Δ10 fokhoz (~35C vízhő) 600 alatti ventillátorok kellettek (9db P12).
Kiváncsiságból barkácsoltam kicsit és pakoltam pullba is 9 P12-t.
Eredmény: 430 rpm ventik és ugyan úgy Δ10C. -
válasz
DroiDMester
üzenetére
Standard D5 ök 1500l/h -t tudnak mindenféle ellenállás nélkül. Gondolom nem volt neki semmilyen flowmérő , max manuális mókuskerekes pörgentyű . Beépítve maxon 200L/h -t tudnak kb .
Mondjuk én nem töltöm soha ennyire tele a tartályt, így nem is látszik ,hogy mozog a víz. Szeretem látni mennyire örvénylik bent ,de ez csak kb 75% ig feltöltött tartálynál látszik
-
-
RoBarna
újonc
válasz
fox_mulder
üzenetére
Semmivel se másabb, levegő ki lett járatva belőle. akkor lehet valami dugulást okoz valamelyik blokkba?

-
RockHaRD
addikt
Vicces, hogy kb semelyik cég nem mellékel a dolgaihoz rendes méretekkel ellátott rajzot.
Most ott tartok ugyebár, hogy megvan a front distro, és ehhez próbálok 3 radiátort összehegeszteni. Külön kérnem kellett az EK-tól ilyen rajzokat:

A supportos emberke is írja, hogy rengeteg ticket csak erről szól, és nekik is jobb lenne, ha lenne rendes rajz a honlapon, vagy a manualban, de nincs. VGA blokknál is külön le kellett mérnem, hogy a felső rész, amihez a csatlakozók mennek, az 15mm vastag, mert nincs sehol leírva. Felső rajzon látszik, a 90-es rotary magassága. Van a honlapon "installed height", csak azzal nem mész messzire, mert a lyuk közép magasság nincs megadva csak ezen a rajzon. Így lehet kiszámolni, hogy egymással párhuzamosan ~58 mm-re lesznek a csövek majd egymástól, a jobb oldali rajzon meg látszik, hogy 28 mili kell majd. Nem látszik a rotary fotó bal oldalán, de 7,75 mm-t told a közepétől, tehát ha ebből kettőt szembeállítok, és kap egy 14 milis toldót, akkor szépen kijön az a 30 mili, amit közelíteni kell a distrohoz.
Youtube videókban nem foglalkoznak ilyesmivel, mert ott mindenkinek mindenből van 100 db kéznél, és annyit használ fel, amennyi kell.
(Mondjuk ez meg a saját hülyeségem, hogy szép párhuzamosokat akarok mindenből
) -
törölt tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Pontosan melyik, mert több félét is adnak hozzá, az ek-t felejtsd el, a grizzly no1.
Pár hónap alatt, 4x bontottam meg a rendszert, és mindig más pasztát raktam rá.
Mx4 és 3 féle grizzlyt, a legolcsóbbtól a legdrágábbig, és nem láttam különbséget.#69682
Oc-nál teljesen mindegy, nem azon fog múlni a hőfok. Mx-t használtam 20 évig, most kezdtem el kísérletezni. -
Laraxior
titán
EK-hoz adott pasztát mennyire érdemes használnom? MX4 a másik lehetőségem. Csak a GPU-ra.
-
törölt tag
válasz
Aljasvip
üzenetére
Senki nem kérdezett, nem tudom miért fáj ez a téma annyira, legközelebb vegyél egy nagy levegőt és ugord át, ha minden ilyenhez kommentálsz, csak a sírásoddal lenne tele a topik!
Ez a rangos duma unalmas, másik topikban lődd el.
Heti egy hozzászólásomat számolva kb 5év kell. -
Laraxior
titán
válasz
abridabri
üzenetére
Teljesen gyári beállításon megy minden, alapórajelen a 3080 is, meg a 9900KS is. Egyedül a ramok vannak húzva. 3080-nak meg a TDP limite kitolva, meg egy kicsit a vram, de az nem oszt vagy szoroz, tekintve elég gyenge példány.
Iszol te eleget? Rendben van minden?
Strix OC bios
A 9900KS-t meg ismerjük, hogy 200W az alja.. directdie hűtve.
Két kör kellene, egy ennek, meg egy annak.
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Ja akkor moddolt bios , nem feltételeztem ,hogy bárki is nem a [0,9V] Undervoltos sweet spoton használná a 3080at

A CPUk ilyenek, a nagy fesz miatt mindig is lesznek spikeok. De most hogy 1 MoRa val 35fokos a vized , 2db moraval meg 32 fokos lesz ,attól a CPU-d még nem lesz hűvüsebb csak pár fokkal.
-
Laraxior
titán
válasz
üzenetére
Nekem tök 8 lett volna, hogy kerül rá, amíg nincs még egy mo-ra radim, addig úgyis szét fogják forralni a vizet.

Amúgy volt még Phanteks, Kryographics, Alphacool. Van kb 10-30EUR különbség közöttük. Az már nem oszt, nem szoroz. Bár ezek közül asszem egyik sem a sárgáktól van. Szóval nekem az eleve szóba sem jött. -
Laraxior
titán
válasz
proci985
üzenetére
Ó, nem olyan egyszerű az élet itt... Valamelyik nap este kellett volna pár kábelkötegelő. Gondoltam elugrok a Hornbachba, vagy az Ikeába, egymás mellett vannak. Az előbbibe nem engedtek be, mert nem cég voltam, hanem magánszemély, az utóbbi meg korábban húzta le a rolót. A "100 forintos" bolt meg eleve csukva van, mert nem árusít alapvető élelmiszert. Nem véletlenül jön a postás mindennap este 7 után... Normális esetben mi olyan fél 4 körül szoktunk sorra kerülni, kovid óta fél 7 előtt még nem ért ide csórikám.

De elvileg jön "mindjárt" a készlet, holnap szabad vagyok, rászánom a gépre azt a fél napot.
-
Valószínűleg a D5 teljesítménye miatti nagyobb áramlás kimozgatta azt, ami eddig nem mozdult meg.
Csak akkor szedném szét, ha utána be tudnék rakni egy szűrőt a rendszerbe. Mondjuk a pumpa elé, hogy már a pumpába se kerüljön szemét. Persze ez magával vonja az is, hogy a radiátorok a blokkok és a pumpa között legyenek.
Feltéve, ha ez tényleg az, ami.
-
-
válasz
RoBarna
üzenetére
Szia, ahogyan fox_mulder is mondja, döntögetve a házat ( én párszor durvábban megrázom, kikapcsolt állapotban, csak a szivattyút járatva ) az összes bubinak ki kellene jönnie, ha nem is azonnal.
Amit még megszoktam csinálni, hogy párszor ki-be kapcsolom a szivattyút, ezzel is tud kijönni még bubi, főleg a radiátorokból.
Radiátor nem ad csobogó hangot? Ha igen akkor még levegős
-
fox_mulder
tag
válasz
RoBarna
üzenetére
Ne érts félre de valószínű, hogy így nem tudunk sokat segíteni!
Többet kell tudnunk a rendszeredről és annak történetéről és azt mivel másabb a mostani rendszered? Szóval nekünk se ártana kép, rajz, történet!
De ha levegő került valahova akkor maxon járatva a D5-öt és a gépet döntögetve nem hinném, hogy a levegő nem jönne ki.
Viszont ha valahol valami dugulás, vagy szerelés gond van akkor már más a szitu.
De mondom sötétbe tapogatózás ez! -
RoBarna
újonc
Sziaszok, olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy amikor töltöttem fel folyadékkal a rendszerem, akkor egy kis levegő is került a D5-ös pumpába működés közben, és most sokkal lassabban áramlik a folyadék a rendszerben. Normál esetben 1500l/h-s sebességgel pumpálna és a flowing jelzőt szemmel se lehetett követni, most meg maxon is simán látni, követni lehet szemmel. Ha valaki tudna segíteni, hogy hogyan tudnám megoldani, esetleg képeket, vagy videót is tudna küldeni, azt nagyon megköszönném.

Ui: Már ment a rendszer, csak gépház csere miatt át kellett rendezni a kócerájt.
-
Lehet.
Ha nincs valamilyen Aquacomputeres vezérlő egységed (Quadro, OCTO, Aquaero), akkor úgy is hamarosan venni fogsz és akkor Aquasuite (vegyél valami inline hőmérséklet szenzort is).
Addig pedig szerintem talán leghasználhatóbb: Argus Monitor -
Na "ebédidőben" bekerült a D5, hát gyerekek, abszolút pozitívan csalódtam, qrva jó kis cucc, maxon is halkabb mint a régi pumpa, gyakorlatilag nem is hallom
Ez a pwm zseniális, nem nagyon állítgattam még, de letettem az államat
Az elején volt egy kis user error, azt hittem nem kell a molex csati
-
Atmil
aktív tag
Szeretném átépíteni a gépet. Ez a fehér folyadék van benne 10 hónapja.
[EK-CryoFuel Solid Cloud White (Premix 1000mL)]A kérdés az, hogy visszaönthetem-e átépítés után?
Menyi ideig jók ezek a folyadékok? -
-
válasz
fox_mulder
üzenetére
Köszi, már várom
Picivel kisebb hőfokot várok, nagyobb átfolyás mellett, nulla hanggal
Ventiken is kellene még finomhangolni
Kamelot
Nem tervezem, így sem melegszik
RockHaRD
Bele sem merek gondolni
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior
üzenetére
Memorianal pl. hatrany, mert tobb Volt kell neki, es jobban is melegszik. Led is termeli a hot, es azzal a felulettel a hutobordabol vettek el hasznos helyet.
Nalam is mar lassan minden vilagit..pontosabban vilagitana. Asus software -evel kilottem mindent, ahogy van. Egyedul a D5 Next -eken vilagit az also led. Szerencsere a ventiken nincs RGB. -
Devid_81
félisten
-
hash99
senior tag
Nagyobb köröm van mint neked (több radi + distro plate) 2esen megy a d5... Először 2 d5-t akartam sorba kötni de drága volt a dupla tető külön tetővel meg szarul fért el egymás mellett de rá kellett jönnöm hogy overkill lett volna 2 db. Lehet ilyen mora hegyeknél alacsony fokozaton kevés lenne a d5.
-
válasz
Devid_81
üzenetére
Köszi, megrendelve
Fentebb olvastam, ment a vita, hogy DDC vs D5
Nagy körnél elgyengül az mit jelent? [link]
Két radi (360x45 és 480x60), ek velocity és a liquid 6800xt nem olyan nagy kör, remélem nem fogok csalódni, a mostaninál csak jobb lehet, ez lassan 9 éves, de mai napig működik
-
Devid_81
félisten
En egy kis DDC-rol jottem, az sem volt rossz, de ott a max flow volt 200 liter, ebbol maradt vagy 50 mire a loop megvolt csak a procihoz.
Majd a VGA is bekerult, ott mar tudtam, hogy felejtos az egesz
Tenyleg jok a D5 pumpak, ha kell akkor eros es van flow ha kell akkor halk es meg ugyis van flow stb, raadasul nagyon sok itteni tulajnak is mar evek ota megy, keves az elhullas belole.
-
KAMELOT
titán
Kérdezd meg Cshavez-t ő elmondja neked
-
-
Garsza
veterán
Helló! Erősen elgondolkodtam, egy épített vízhűtés megvalósításán. Elsőnek a CPU -t vizezném, későb vennék hozzá egy Ilyen VGA -t. Tartály adott, csövezést fesztó levegőcsövek és csatlakozókból oldanám meg.
Tanács kéne milyen CPU blokkot volna érdemes vennem, szivattyút és esetleg radit (de azt lehet egy kocsi fűtő radiából is megoldanám). -
válasz
Aljasvip
üzenetére
Semmilyen szintem nem szeretném a gép hangját hallani
Nem néztem még magasabb fordulaton, de ahogy írtad, lehet "kevés" az 5V a pumpának, ami egy ezer éves ek dcp 4.0 [link]
és ezért volt 300W mellett 80fok a gpu hot spot, illetve melegedett a radiátor.MPowerPH
Igen, még a "banat" ördög van, a beszállítom nem talál nekem olcsó ulti 6900xt-t
A.Winston
12V-on relatív hangos a pumpa, 5V-on meg ezek szerint túl lassan mukod, ezért melegszik el a radi, ahogy már Aljasvip is feltételezte, ezen még setupolok
r4pt0r
Bizonyos rpm fölött már rendesen van hangja, kitesztelem meddig nem zavaró
Btw mindenkinek köszönöm a kritikát, ötleteket
-
r4pt0r
tag
válasz
Aljasvip
üzenetére
Az első bekezdésnek szerintem sok értelme nincs. Ha nem egy BF játék csatajelenetét tolod éppen akkor igen is zavaró a hang, főleg olyan játékoknál ahol nagyon sok halk hang van a hangulat miatt. Én is inkább vettem egy morat és 300al pörögnek rajta a ventik szintén P12, 600nál már halható a hangja.
-
Laraxior
titán
Lehet még megcsípni valahol mora2 radit? Rég nem találkoztam vele

-
-
A.Winston
tag
Bocs h belebofogok - lehet hulyeseg is - de az az 5V nem nyirja ki DDC-t? Motor teljesitmenyt ugye U*I adja, undervolt mellett, a motor szamara operalashoz szukseges nyomatek lehet magasabb teljesitmenyt feltelez es noni fog az atfolyo aram erosseg igenye, igy melegebb lesz stb. Neztem gyari pdf-en, de csak starting voltage szerepel ami 9V, de az is joval tied felett van. Azert irom mert en is gondolkodok benne.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Spórolós topik
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i5-10310U - Garancia, Akció!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mit nyertem?
Elfelejted , hogy neked 1 blokk- 1 radi van /D5 . Neki (mint mindenki másnak is kb
) CPU+ VGA blokk + radi /D5

( 1 nap alatt fura lenne ha bekorródálódna )

Lecsaptam rá mint gyöngytyúk a takonyra
Grózi