Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Oda meg ODD megy, azért ez a ház.

Workstation lesz belőle elsősorban, ODD-vel, sok HDD-vel, esetleg egy dokkolóval is...Elvileg egy vékony radi még p/p kialakításban is bele kéne férjen felülre.
Az acélkeret felett is el lehet helyezni a ventiket pull kialakításban, a vázra alulról meg be kéne férjen egy átlag AIO, ami ventivel cirka 50 mm. -
Teasüti
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Aha. Ennél vmi kompaktabb megoldás nincs véletlen? Vagy esetleg függőleges konzol?
Ebbe a házba kéne beférni, és szeretném megtartani a hdd keretet is.
Esetleg a táp takarólemezére is fel lehetne applikálni vízszintesen, ha nem olyan magas és tudom felette még használni az az első 4 pci slot-ot is, vagyis a képen arányaiban a második 16-os PCI slotba még kerülne egy 1 slotos kártya.

-
MPowerPH
félisten
válasz
Teasüti
üzenetére
2 evente cserelni kell, ha latod, hogy romlik a homerseklet, es elszinezodik a folyadek. De ha jot hasznalsz belole, es kipucoltad rendesen hasznalat elott, akkor elmegy tobb evet is, nem kell bantani.
A karbantartas nem nagy dolog, mert a 2db blokkot, radit kell kipucolni, csatikat, tartalyt, tetot elmosni, es feltolteni uj folyadekkal. -
echterion
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Itt meg az évek tapasztalati mondják azokat a tanácsokat, amiket látsz. Vegyél egy rendes D5-öt (én anno apróról tudtam venni 18ezerért szinte újat), mellé egy tartályt meg egy 45-ös 360-as radit rendes ventikkel (P12 pl.), compression fitting-eket meggyári folyadékot (vagy ioncserélt víz+gyógyszertári alkohol keveréket), meg 10/13-as csövet. Kicsit jobban meghajtva a ventiket jó rendszered lesz így.
-
Laraxior
titán
válasz
Teasüti
üzenetére
Hol? Youtubeon?

Azért mert valakinek van nézett csatornája, sajnos még nem lesz hozzáértő. Legtöbbször még akinek illene is hozzáérteni, azoknál is vannak bőven hiányosságok, lásd Merlinhardver.
Szóval azt hidd el amit itt látsz, itt a topik 80%-a tapasztalt már kb mindent a vízhűtésben, nem egy gépet építettünk, építettünk át, próbálgattuk a határokat.
A csövek többsége amúgyis asszem 105°C-ig mehet.
Legalábbis nekem amikor nem indult el a szivattyúm, és a CPU blokkban elkezdett forrni a víz, akkor sem volt semmi gond a csövekkel, pedig a blokkot már nem tudtam megfogni kézzel
-
MPowerPH
félisten
válasz
Teasüti
üzenetére
A problema nem azzal van, hogy megadja magat. Hanem azzal, hogy ez a pumpa gyenge. Nem bir el 2db blokkal. Es az a blokk, ami ezen az AIO -n van, egyebkent sem egy jo blokk, nem fogsz vele jo homersekleteket elerni.
Ami neked kell: jetplate -es blokk a CPU -ra, D5 szivattyu+teto, tartaly(vagy kombi teto, tartallyal), 360x45 radi, es a VGA -ra mehet univerzalis blokk. 1m szilikoncső, 8db csatlakozo, es 1db homero szenzor.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Teasüti
üzenetére
Igen, 360x45 -os radi okes lehet rendernel egyebkent is a CPU fog izzadni, nem a VGA. Az ha nincs OC, akkor 125W lesz, mert a PL2 nem orok. De 200W -ig sem lesz gond. Ha meg jatszol, akkor kicsit hangosabb lesz, de nem fog suviteni. A extrem alacsony delta T -rol kell csak lemondani.
En a helyedben 1db rendes pumpaban gondolkodnek. D5, ha csend kell, mert a DDC lehet hangos.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
Teasüti
üzenetére
Az a pumpa nem bir el 2db blokkal rendesen, csak csordogalni fog a vized a csovekben, es valszeg maga a pumpa is brutalisan hangos lesz.
Az otlet jo, mehet a GPU -ra is univerzalis blokk, a VRM es a memoriak meg ellesznek bordakkal. De kell egy nem ultra vekony radiator, min. 45 -os, es hozza egy olyan pumpa, ami nem mini szokokut szivattyuba valo. A quick disconnect port meg megjobban lefojtja az aramlast. Az a CPU blokk sem egy marka, valszeg nem jetplate -es.
AIO megtoldas nem jarhato ut. EK -nak vannak elore szerelt hutesei, nem AIO -k, hanem kit -ek, de nem olcso az sem. Ennyibol magad osszeraksz egyet, es sokkal jobb lesz.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
echterion
üzenetére
Alphacool komponensekből építkezve pl. ha ugyanezt az AIO-t akarom összerakni, akkor külön-külön megvéve drágábbak az alkatrészek. Technikailag ez már nem is AIO, simán bontható rajta minden. Egy jobb radi árából megvan ez a kit így ahogy van.

#70974Laraxior
Na jó, de mint írtam OC nélkül.
Gyárilag is felfut 5 Ghz-re és 1.33 Voltra?#70976F e Z o
Hőfok az nem szempont. Ha hozza a gyári VGA léghűtő és egy közepes CPU hűtő (Fortis 3 mondjuk) szintjét és a víz se megy 60 fok fölé, akkor nekem már megteszi. Egyedül az a szempont, hogy halkabban meg tudom-e oldani terhelés alatt, mint a gyári hűtés. Az nem zavar, ha ugyanolyan forró is.
Valamint ha jól értelmezem az összefoglalóban lévő táblázatot, akkor a vastag radinak semmi előnye nincs alacsony venti fordulaton. Youtube-on is az az általános vélekedés (Gamers Nexus, JayzTwoCents, Optimum Tech ahol tájékozódtram), hogy a vastag radi nem ad hozzá annyit. -
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Kompakt topikból jövök, ott nem úgy tűnik, hogy van efféle tapasztalat.
Első vizes konfigom lenne és egy Cooler Master 694 házba tervezek egy OC nélküli 6/8 magos 11th Intelt és egy 3060-at. Moduláris AIO kapcsán merült fel a kérdés, hogy egy darab 360-as radival meg lehet oldalni e kettő hűtését halkan? Alphacool-nak van szerelhető AIO-ja, amiből gondoltam venni egy 360-ast, majd e mellé még némi csövezést és még egy GPU blokkot, vagy ami lehet akár cpu blokk is egy NZXT G12-vel, vagy dedikált GPU blokk (amelyik jutányosabb lesz). Radi meg menne a ház tetejébe.
Szóval elvileg van 125+170W TDP, amit el kéne vezetni. Ennyit elbír ez a radiátor?
A bekötést hogy szokás megoldani? Ez az AIO így ebben a formában csak sorba kötést tesz lehetővé, viszont milyen sorrend célszerű?
Az egész vizezés célja a halk üzem lenne. Szobalakóként szeretnék akár aludni is a gép mellett, miközben az mondjuk videót renderel. Azt már tudom, hogy egy 360-as radi rajta Noctua ventikkel simán halkabb, mint a legjobbnak titulált Noctua D15 lég, viszont azokban a tesztekben 5 Ghz körüli 9900K-k szerepeltek, amik még így is elmaradnak a fenti TDP-től.
Köszi! -
válasz
Melorin
üzenetére
Szard le , 9x140mm esetén még több rész marad ki . +9x van venti motor HUB- ahol szintén nincs levegőmozgás .
Ha valaki maximalista akkor lehet olyat csinálni ,hogy beiktatsz egy 2 centis keretet a ventitartó lemez és a radi közé , úgy már megszűnik minden vakfolt. De sok jelentősége nincs ekkora felületnél. -
Melorin
addikt
[kép]
4db 200mm ventilátor esetén a radi közepén kimarad egy jelentős rész ahol nem fújja ventilátor. Ez mennyire problémás? Azon gondolkoztam, hogy a radi másik oldalára középre felszerelek egy 140mm ventilátort mert pont a vakfolthoz esik. Viszont annak a szelét lefojtja egy kicsit ez a lemez középen.
Foglalkozzak vele szerintetek vagy Szrjam le?
-
Mikika
aktív tag
Sziasztok
EK-Supremacy nikkel plexi hűtőhöz csak réz hűtő a jó? -
törölt tag
válasz
Zeteny06
üzenetére
Tavaly raktam rendbe a kábeleket a szervernél!

#70933 DroiDMester
Hogy miért választottam slim ventiket:
1 mm maradt a ram és a venti között!
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Ha kényelemre akarsz menni, bütykölés nélkül, akkor ahogy Cshavez is írta Synology, kb. etalon ebben a szegmensben.
Aztán vannak azok a routerek amit MPowerPH is írt, kezelik az usb hddket, van rajtuk több filemegosztó szolgáltatás, itt az Asus jeleskedik.
Ez után jön a bütykölös verzió. Gép eldugva a lakásban/házban egy Linuxxal vagy FreeNAS oprendszerrel és itt már inkább a vadnyugat van.
Esetleg gépház + LibreElec (kodi + minimál linux) és azon kontenerizált filemegosztás.
Ez ugye eleve a TV-re kötve, mert a Kodi a lényeg itt. -
Laraxior
titán
Van ehhez valami topik, hogy hogyan kell ilyet csinalni? Van 3 kulso winyom, usb sima, meg egy belso satas, ami regen kulso volt, csak melege volt a hazban, ezért kicsomagoltam.
Jo lenne ha sporolhatnek usb-s csatit az alaplapon, meg elerhetnem barhonnan a filmjeimet. Mas nincsenek rajtuk. -
MPowerPH
félisten
válasz
fatpingvin
üzenetére
Mar miert?
Nekem 8TB -os WD van a routerre dugva. De van mar erre kesz megoldas is, NAS -nak hivjak. -
mozso
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nekem egy habszivacson van, amihez olyan tepozarral van rogzitve, aminek mindket oldala ontapados. Lehet mazlim van, de nekem a kattogasa nem hallhato, csak a PC levett oldalfalanal es akkor is csak 5cm-rol.
-
válasz
DroiDMester
üzenetére
Most a 2. radi bekötésével 190re csökken az áramlás ,de így is hallom. Viszont nem zavar annyira, hogy elkezdjek a pumpa sebességgel játszadozni . Szerencsére a hang nagy részét lefogja a vastag edzett üveg. Majd jövőre ,ha bekerül a 2. pumpa meg a VGA blokk, akkor úgyis újra kell konfigolni ,akkor majd belövöm ,hogy néma legyen.
De amúgy ja ,pont olyan hangja van mint a videódon. Tehát igen valószinűleg az összes ilyen .mozso
Nélam is habszivacson van, a 6os alphacool fitting csomag "doboza" pont megfelelt tartónak
-
válasz
MPowerPH
üzenetére
2 hónapja linkeltem be róla hangfelvételt is itt a h.sz. mondjuk ez 10centire volt a mikrofontól, de ha érzékeny vagy a hangokra simán hallod 50-70centire is, tehát ha az asztalon van a géped akkor zavaró lesz!
Sz.tem mind ilyen nem típus hiba, csak az embereknek más más az inger küszöbük, így van akit zavar van akit nem! Most vett itt a tropikba nemrég egyik kolléga és neki is kerepel bár ő azt mondja csak 200LPH nál hallja én már 80 nál is hallom!
-
válasz
üzenetére
Igen maga mögött hagy sokat, de csak papíron a gyári adatok szerint ami nem tükrözi a valóságot!

Nem rossz ventik tényleg de legalább 1200.on kell tekerni őket, nekem meg már az nagyon hangos....! Nem beszélve arról hogy milyen drága!
Akkor már inkább Alpenföhn Wing Boost 3 ARGB High Speed, bár ezek nem sokkal olcsóbbak de 2 árából 3at kapsz, és ezek tényleg tolják a levegőt mint állat, de sajna ezek is hangosak nekem, már 600RPM-en is hallom őket! És sok a gyári selejtes is belőle, a 3.as pakkba 1 majdnem kuka 1 félig és 1 tökéletes. -
MPowerPH
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
Kerepelest nem szeretem en sem. Nem csak tipushibas? Kar, hogy a D5 Next -be ez a funkcio nem fert bele.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
No, akkor kerdezek, mert lusta vagyok rakeresni. Melyik Aquacomputer eszkoz meri ezeket az ertekeket?
Highflow Next? -
törölt tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Te vájt fülű vagy!
A disznek azért túlzás, mert sok ventit maga mögött hagy. -
válasz
abridabri
üzenetére
Én is így vagyok a slim ventikkel csak dísznek jók, vagy nagyon max oda ahová nem fér el a normális 25-30mm vastagság!
Alacsony fordulaton alig szállítanak valamit és a statikus nyomásuk is kicsi, ahoz hogy érjenek valamit min 1000-1200.on kell tekerni őket, ott meg már van hangjuk rendesen!
-
válasz
abridabri
üzenetére
Ez attól függ milyen folyadékot használsz, és a rendszeredben mennyire alaposan mostad át a réz alkatrészeket(főleg a radikat mert azokról tud leválni apró rézmaradvány amik vezetővé teszik a folyadékod)
Nagyon változóak a gyári folyadékok vezető képességei, de állt. 40-50 µS/cm körül vannak!
A sima deszt víz közel van a 0 µS/cm hez, ha házilag kotyvasztasz folyadékot (desztvíz+alkohol) az a rendszerbe töltve 5-6 µS/cm körül lesz, és úgy 2.hét használat után be áll 20 µS/cm értékre!
Ha előtte alaposan ki tisztítottál mindent a rendszeredből akkor így is marad sokáig!Nálam a gyári folyadék be állt 40-42 µS/cm re és már jó ideje nem megy innen, persze függ a vezető képesség attól is mekkora a folyadék hőmérséklete, ha melegebb akkor jobban vezet!
65-70 µS/cm felett már érdemes folyadékot cserélni!

-
MPowerPH
félisten
Btw, vegre jo a build, karbantartas szempontjabol is.
Leeresztes 3 perc, pumpa kivetel meg 3p. Visszaepites 5p, feltoltes 1p. Kozben eltokoreszett ido 10 perc. Es mar robog is a gep.
-
MPowerPH
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
Valszeg nem is azonnal csinalta... Nem most kerult oda a folyadek, mert a kabelek vegei bevoltak kekulve. Gondolom szepen lassan dolgozott a folyadek.
Meg osszeszereles utan tortenhetett, amikor a tartaly kupakjan levo zarodugo nem volt rahuzva rendesen, a tartaly tul volt toltve, es akkor elazott minden. Kabel csatikat akkor kipucoltam, de hibaztam, nem gondoltam volna, hogy az elektronikaba beszivargott. -
válasz
DroiDMester
üzenetére
Minden folyadék vezeti az áramot, ahogy telik az idő . Feltöltés után pár napig bíznék benne , aztán annyi.
[5 Watercooling Myths You Shouldn't Believe] -
-
MPowerPH
félisten
Meglett a meltdown oka... Azt meg nem tudom hogyan, de az elektronikaban allt a folyadek. Nem is ertem, hogyan huzta ki eddig.
Seasonic kuldott pot SATA kabelt, 2db -ot, egyet tartalekba. Rendes toluk, mert a support 3 oran belul valaszolt, kuldott kepeket, masnap mar kaptam a trackingot. Meg azt is felajanlottak, hogy a tapot cserelik, ha ugy erzem, es nem bizok benne. -
-
Zeteny06
csendes tag
Apropó annyira halk a gép a 14cm-es Noctua-kal 600RPM-en (jó Melorin-nak hangos lenne), hogy hangosabb a HDD-k kerregése, mint a ventik és a pumpa, és kihallatszik.
Szóval veszek egy NAS-t és egy 2tb-os SSD-t, pedig eddig nem gondolkodtam ezen és nem is zavart, de a beszélgetést olvasva elkezdett zavarni és azóta nem tudok másra gondolni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
abridabri
üzenetére
igen, ez is egy megoldas.
meg ott volt a forumtars, aki a tetoig vezette a vizhutes folyadekat es ott egy viztarolo volt a puffertartaly.
meg voltak itt a forumon full passziv megoldasok is, viszont ugy a dedikalt VGAt altalaban el kell felejteni.
plusz a csend is relativ, Budapesten a belvarosban a villamostol 50 meterre nagyon konnyu csendes gepet epiteni, kint a kertvarosban ejjel 2hez merten az egy joval nehezebb feladat.
-
Be kell bukrolni a házat vmi baromi vastag szivacsba, oszt jónapot

FT02
[több kép róla] -
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Melorin
üzenetére
egyebkent nem vagy vele egyedul, a fel vizes topik kb emiatt jut ide. CPUt meg csak-csak meg lehet fogni csendben (ott a D15), de egy 300Wos videokartyat terheles alatt eselytelen.
leghuteses topik is hasonlo volt egy idoben, forumon vannak joparan, akik egy 400rpmen forgo SFlexet (vagy 120as Noctuat) viselnek el max. azoknal a leszabalyzott D5 hangosabb.
nalam is ilyen 400-600 korul mennek a ventik, full terheles alatt ilyen 800 koruli ertekekrol beszelunk. D5bol mindketto le van szabalyozva.
nekem a csucs egyebkent az volt, amikor az egyebkent teljesen csendes LG 215V monitor elektronikaja elnyomta a gepet meg anno legen. amit meg a harom meterre szuszogva alvo macska nyomott el. nekem az volt a veg, azota kevesbe zavar meg erdekel. mondjuk ez is relativ, 1200rpm nekem mar sok lenne.
igaz 1900as ventiket hasznalok 120as helyeken, de az SFlexek indulnak 4Vn is es szeretem, ha van vesztartalek a rendszerben, meg amikor vettem oket 10+ eve akkor meg aktivan bencheltem is.
-
Zsohi
őstag
válasz
Melorin
üzenetére
A ventilátorok különféle zajaira éppen olyan érzékeny vagyok, mint amilyen te vagy minden másra, ezáltal egy rahedli kerepelő megfordult már a gépeimben a teljesség igénye nélkül néhány említésre érdemes darab: Silent Wings 3, Noctua A12x15, Noctua S12A, Noctua F12 industrialPPC, Noctua A12x25, ARCTIC P, LEPA LP-BOL12R, Cooler Master SickleFlow, Corsair ML140 és kb az összes olyan ventilátor ami ajánlásra került, mint csendes alternatíva különböző fórumokon, illetve az a rengeteg gyári ami a házakkal együtt érkezett.
Az egyetlen egy olyan ventilátor amire tényleg azt tudom mondani hogy halk, az a Noctua A12x25. Szó szerint egy ligával feljebb játszik, mint bármelyik más piacon is kapható venti. A lapátkereke nehéz és vastag, a nagyobb tehetetlenségéből adódóan így nem vibrál, maga a "Sterrox" anyag is jó energiaelnyelő és ez igaz a keretre is. A gyártás minősége szinte minden más felett áll, nincsenek öntési sorják amik sípolnának, a lapátkerék egyensúlyban van, a ventilátor egyéb aerodinamikai megoldásai se szenvednek csorbát gyártás közben, ilyen például a "Inner Surface Microstructures", "Stepped Inlet Design" és az áramlást meggyorsító kialakítás a lapátok végén. A motor elektronikájának nincsen zaja, nincsen kattogás. Szükség esetén, pedig 2000-es fordulatig felpörgethető.
A szódával elmegy kategória: Corsair ML széria, Arctic P széria(mondjuk ebből 10-et meg kell venni, hogy találjon az ember benne 3-4 olyat ami nem kerepel
).A Silent Wings 3 idétlenül drága és se teljesítményben se a hangja tekintetében nem kiemelkedő.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- E-roller topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256-500SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hajrá, de ez csendes sem lesz és hűvös sem. Én most raktam össze 3 radival a rendszeremet
, és az sem lett elég. az a vékony kis 360-as radiátor az a procira elég, de a vga-val már kevés lesz.

1 mm maradt a ram és a venti között!

Grózi