Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
hpé
tag
válasz
laychi
üzenetére
- Vízhőmérő mindenképp ajánlott és filléres dolog.
- Én tennék már áramlásmérőt is, ebben mondjuk van vízhőmérő is.
- Venti vezérlő computer nagyon komooly szoftveres háttérrel (erre tudod rákötni az áramlásmérőt és a hőmérőket is): Aqua Computer Quadro vagy Octo.
- Vízleeresztő csap is ajánlott (nekem a ház elejében lévő 280-as radiátor aljában van, de sokan teszik a pumpa kimenetre egy T elágazóval) -
laychi
veterán
válasz
Zeteny06
üzenetére
Az összefoglalóban van egy link a ventis topik összefolalójához.
Akasa apache ajánlott bordára,radira.
mind a 120-as, mind a 240-es.#71795perecKING
Annál már nem jobb akkor egy 280-as 40-45mm vastag radi?Még amin agyaltam, hogy így ebben a formában jók e mindenhová a natúr csatik, vagy valahova ahelyett 45-90 fokos kellene esetleg.?
Vízhőmérséklet, áramlásmérő mennyire fontos tartozékok?
Vagy mi az amivel még SZÜKSÉGES lenne kiegészíteni az eddig összeszedett dolgokat? -
-
2thletme2day
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
25-30k között látom ek több blokkját is. Annál többet nem nagyon költenék rá.
Sajnos nincs. Vagy csak én nem találtam. EK-Supreme HF CU. Akitől vettem azt mondta, hogy az előző tulaj ryzenhez használta (ő intelhez) én meg nem néztem utána ezek után, hogy jó-e am4-re vagy sem. Nincs ezzel probléma igazából mert nagyon korrekten kezeli a dolgot, csak bosszantó, hogy emiatt nincs most gépem.
-
Zeteny06
csendes tag
válasz
laychi
üzenetére
Nem sokat veszítesz,
mert a 360-as radi(ha 30 mm-es) 360mm*120mm*30mm=1.296.000mm3
A 240-es radi(ha 30 mm-es) pedig 280mm*140mm*30mm=1.176.000mm3Tehát hasonló a hőleadó felület mérete.
Plusz a 14cm-es ventik mélyebb hangot bocsájtanak ki ami a legtöbb ember számára kevésbé zavaró. -
laychi
veterán
válasz
laychi
üzenetére
Most a 240-es aio-mat betettem a gépház elejébe, kicsit elbizonytalanodtam, hogy hogy férne el a 360-as radi fent.
Lehet a 360-asat módosítom egy 280-asra.
Azzal mennyit veszítenék vajon?
Ő itt, ahogy nézem nem használta a beépítő keretet, ami van a házhoz, hanem valahogyan a gépház tetejébe mókolta bele.Nekem sajnos a 3080 FTW3 mellett nem férne el a pumpa tartály kombó, ahogy nála van, az első radi elé menne.
-
F e Z o
veterán
válasz
2thletme2day
üzenetére
Milyen típusú az adot blokkod? Nincs hozzá AM4 lefogatókeret?
-
MPowerPH
félisten
válasz
2thletme2day
üzenetére
En adnek egyet, de az nem az olcso blokkok kozul valo.
-
2thletme2day
őstag
Üdv
Honnan tudnék a leggyorsabban leakasztani egy am4-es cpu blokkot meg egy akármilyen 240-es radit? Szerelés közben tudatosult bennem, hogy a blokk amit vettem nem jó am4-re. A VGA-n már rajta van az fc blokk persze de így nem akarom összerakni a rendszert. A 240-es radira ajánlást kérnék. Jó lehet az alphacool st30 nekem?
-
-
-
laychi
veterán
-
echterion
nagyúr
válasz
laychi
üzenetére
Két tripla radi alatt én nem vágnék bele. Nekem egy 6700k és egy 350w 3080-ashoz ez van/volt egy D5 pumpával és 4,8-ra húzott procival azért pont elég volt (a proci már erősen melegedett, ha teljes terhelést kapott. Most a sima i5 10500-höz már overkill kicsit, de az az i9 be fog fűteni nálad rendesen.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior
üzenetére
Az a csati az lagycsoves.

A hajlitot meg csak ajanlasba dobja be neki.

mod: Ezek az EK csatik rohadt jo, szorosak, nem fognak ereszteni. Nincs csicsa, igy az aruk is rendben van.
Egyebkent nem 1db 280 -assal akarja megoldani.
Corsair -t el kell felejteni, Alphacool fele tereltem az ar-ertek arany miatt. A pumpa-tartaly kombobol pedig csak D5 Next+res ennyi penzert, es akkor kesobb vehet ra leak shield -et. Igy megvan a rendszerben a vezerlo, a homero, es egy aramlasmero is, es annyiba kerul, mint a sima EK D5+res, ami kimerul az rgb -ben. -
laychi
veterán
-
echterion
nagyúr
Vennem kellene még pár 13/10-es fittinget, hogy egységes legyen a vizem, de kicsit összezavartak a képek. Nem akarok aliról rendelni, mert egy örökkévalóság, mire ideér. Kinézetre olyat szeretnék rendelni, ami az aquatuning-on is van, B-FT3-TN-V2-BK, viszont merlinnél ugyanezen típusszám alatt merevcsöves fittinget dob be. Most akkor melyiket rendeljem szerintetek? Még a formulamod jöhetne szóba, bár ők sem EU, de ott meg mindkét típust feltüntetik, így franc se tudja, mit küldenének valójában.
-
Pár kérdésem lenne. Vannak régi vízhűtőim amelyek zárt rendszerűek, és volt már olyan hogy tele volt mindenféle dzsuvával. Ami számomra érthetetlen hiszen elvileg zárt a rendszerük. (corsair H110, H50, Akasa A20 stb) Gondolom elbomlik benne valami anyag, vagy maga a rendszer korrodálódik és az rakódhat le. Mindegy a lényeg hogy a zárt rendszer is koszolódik. A szétszedéskor kicsepegő pár cseppet nem pótoltam csak a dzsuvát szedtem ki a blokk bordák közül. Azt is észrevettem hogy ezekbe valamiért gyárilag levegő is van, azaz nem tökéletes a feltöltés.
Van egy Radeon Pro Duo gyári vízhűtős kártyám amit nem szedtem még szét. Viszont ennek szétszedésekor le kell eresztenem a rendszert. (a fenti cpu hűtőknél nem kellett)Kérdésem az lenne hogy ha megbontanám akkor milyen folyadékkal tölthetném fel?
Ugyan úgy mehet desztvíz+alkohol vagy a zárt rendszerekbe más kell?
Hagynom kell valamennyi levegőt a rendszerben vagy mehet totál tele?
Tudom nem épített rendszer de amint megbontom és összerakom már az lesz.
-
Dreamie
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Loki, van egy tesója is, ő az igazság bajnoka Thor

-
echterion
nagyúr
válasz
Dreamie
üzenetére
Nagyon szép setup, tetszik. És a cica külön jól mutat rajta, a miénk is imádja a meleg helyeket.

Ez UV fény vagy csak sima lila led? Milyen folyaékot használsz?Amúgy nincs szerencsém az új lapommal. Én 135-ért vettem még nem egészen egy hete, erre most 119.900-ért árulja az Aqua...

-
apollo12
veterán
Hali ITX konfigba szeretnék vízhűtést két kőrőset, cpunak már megvan egy Alphacool Eisbaer LT és hozzá egy 240mm radi, most vettem 6800xt hez egy fullcover blokkot és csak egy 240mm radi fog elférni.
Kérdés mennyire kell tágulási tartály vga kőrnek, mert van itthon egy Alphacool dc pumpám [link] [link], és nehezen férne rá egy tágulási tartály [link]. -
echterion
nagyúr
válasz
Dreamie
üzenetére
Hát, most egyenlőre az lesz, hogy a tartály megy majd valahogy az oldalsó ventik elé, meg átrendezem kicsit, hogy az áramlásmérőm is irányba legyen állítva. Ha lesz kedvem meg időm, akkor ma délután megejtem. De jó lenne vennem valami fehér lötyit bele, azzal sztem még jobban mutatna, így lehet, hogy rendelek olyat és megvárom, míg megérkezik.
-
echterion
nagyúr
Jáj, köszi srácok. Ennek szinte fájt forintosítani az árát. Aprón van egy oldalra való, sokkal szimpatikusabb árcédulával. Eh, a szépségért ennyit kell szenvedni?

-
törölt tag
-
echterion
nagyúr
No, sikerült bepattintani az új lapot a rendszerbe. Hát, brutális súlya van ezzel a blokkal, az egyszer szent.
Sajnos elkövettem egy hibát összerakás közben: nem figyeltem a hőmérő áramlási irányára, így most folyamatosan alarmozik nekem.
Ez úgyse a végleges setup, de közeledek hozzá. Majd legközelebb kiszedem, most már nem volt kedvem hozzá.
Egyre inkább hajlok a distro felé, de vannak kétségeim a benne lévő pumpa képességeit illetően. Vajon el bírja a mostani setupot? Ha igen, zajosabb lesz-e, mint a mostani D5? Illetve még le kell mérnem, hogy a vga alatt elférne-e a függőleges radim. Kinézetre nekem nagyon bejönne, az biztos. -
törölt tag
-
llacee
őstag
Engem azért bosszant, mert Merlinnél volt 2eftért is, de gondoltam a saját márkás biztosan jobb kialakítás esetleg érintkezik a vizzel, pontosabb szenzor.
De így kb bármelyik csőre ráerősítem és kész.Aliról rendelek egy 5-ös pakkot ötszáé' -
-
llacee
őstag
SziasztoK!
Sikerült rossz csatlakozós hőmérő szenzort vennem az OCTO-hoz.
[link]
Ha ilyen drasztikusan levágom és rányomok egy két pines csatlakozót, működik a dolog, vagy esetleg van valami működésbeli különbség is? (ellenállás bármi) -
Zseniális ötlet: https://www.youtube.com/watch?v=dSJZ7MtKe1w&t=690s
-
MPowerPH
félisten
válasz
Leon77
üzenetére
Igen, es a plexit is megmarja, akar meg is repedezhet a blokk teteje. Ezert irtam, hogy vizhutesbe nem tennem. Tomiteseknek sem biztos, h jo.
Viszont borre kerulve nem lesz tole bajod... Egyszer elofordult, hogy hazafele menet Ausztriaban, egy benzinkuton borotvalkoztam, es az after shave otthon maradt, de az autoapolos szerek kozott volt Isopropyl...hat azt hasznaltam.

-
Devid_81
félisten
válasz
fboldog
üzenetére
Okes, akkor ebbol nem toltok ra inkabb.

Okozna barmi gondot, marmint en ezt hasznalom tisztitasra stb, szoval meg elek, ez a resze annyira nem gaz
Ugy ertem ettol tonkre menne barmi is esetleg ha ebbol toltenek bele?
Csak azon vagyok a 70%os is kb ugyan ugy isopropanol lesz csak higgitva, ha jol sejtem.
Van barmi amit figyelnem kellene vasar elott?
-
válasz
Devid_81
üzenetére
Szerintem inkább sétálj el egy gyógyszertárig és vegyél egy üveg 70%-os alkoholt.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Izopropanol
Elfogyasztva, bőrön át felszívódva, belélegezve is mérgezést okozhat. Kevésbé mérgező, mint a metanol, vagy az etilénglikol. Átlagos testsúlyú embernél (kb. 70 kg) a toxikus hatása 15 g-nál jelentkezik. -
Devid_81
félisten
Sziasztok,
Isopropanol alkohollal tolthetek picit a rendszerre szerintetek, vagy masfajta alkohol mehet csak?
En nem szinezett ionised (ion cserelt vagy mi magyarul?) vizet hasznalok a rendszerben, csak mostanaban kevesebbet hasznalom a gepet es gondoltam mehetne valami algasodas ellen. -
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fboldog
üzenetére
nem lenne jobb a pumpat es a tartalyt kipakolni a kulso radiatorra, vagy kinezet miatt mindenkepp igy akarod?
gery14: azzal szamolj, hogy ido lesz. nekem kb 40 ora volt a legutolso karbantartas+atepites, igaz nalam milimetereken fert el minden jopar kreativ megoldassal is.
perecKING: az szep, oromteli, hogy nem lett baja.
mondjuk latom elegge tele a haz a builddel.
-
gery14
senior tag
#71695DroiDMester #71696Cshavez #71697proci985
Köszönöm a segítséget mindenkinek átgondoltam a dolgokat marad a merev sfknasty kolléga megadta az ihletet. Rendelek az EK tól EK-Quantum Torque 6-Pack HDC 16 2x packot plusz rendelek forgatható 45/90fokot stb.. nem sietek nem hajt senki a lényeg hogy ha már ennyi ember segít és időt fektet abba hogy segitsen a minimum hogy megépítem faszán a rendszert
-
Tologatom tovább virtuálisan a csöveket.

Itt tartok a tervezéssel:A flow kb. ez a jelenlegi tervek szerint:
1. hátul be -> gpu
2. gpu -> radiator alsó port
3. radiátor felső port -> cpu
4. cpu -> res.
5. res -> pumpa
6. pumpa -> hátsó ki3 db cső hiányzik a rajzról:
- gpu -> rad
- res -> pumpa
- pumpa -> hátsó ki.Ami necces lesz így a tervek alapján (persze a valóság más lesz):
res -> pumpa kapcsolat. (az is lehet, hogy leültetem a pumpát a arra a lemezre ami felett most "lebeg".Amúgy belső méretekre a FD Meshify 2 Compact van szimulálva.
-
perecKING
senior tag
Reg szoltam hozza de rendszeresen olvasom a topikot.
Nemreg emlegettetek paran hogy mennyire lehet parsztvakitas a "nem vezeto" hutofolyadek.
Nos en ma tobb mint egy honap utan hazaerkeztem es a gepet is betoffentettem. Hala baratomnak RGB-nek fel perc utan feltunt milyen alacsony a vizszint... gyorsan neztem a gep alatt nem allt tocsa es addigra bizony mar javaban ment a rendszer
gondoltam hogy nem a rettenetes Angol 22fokos nyar miatt parolgott el a szelepen keresztul igy kis ido utan fel is fedeztem a videokartyan a tocsat. Talan a kepen latszik is raadasul mivel "szellozos" hatlap igy a nyakon all ami fel nem szaradt az elmult idoszakban.
Le sem allitottam csak felvettem ventiket/pumpat max-ra hogy szaradjon es lassam ereszt vagy sem.
A dolog erdekessege hogy korabban nem hianyzott viz tehat valoszinuleg csak akkor ereszt ha all
Azert huztam meg egy jo fordulatot a fittingen.
Arra gyanakszom hogy a tul kozeli hajtas miatt a cso nem 100% kerek igy hiaba a hatalmas tomitogyuru.
Most marad ez mig nem lesz uj kartya akkor a csoveket is lecserelem valami halado PMMA csore ami nem deformalodik annyira.Szoval az xspc jol vizsgazott pedig kis XSPC UV dye is van benne. Tobb mint fel evet ment.
-
válasz
sfknasty
üzenetére
Vega 64 és 5600X volt nálam, 900-1100 RPM körül kellett járatni a ventiket 2db 280x30-as radiátor esetén 30°C szobahő mellett (panel 9-ik), így egész pofás hőfokok jöttek ki (keress vissza a nevemre, írtam valamikor), szóval az általad írt mennyiség elég kellene legyen.
Szerk: A konfigban nekem a RAM tetszik különösen
-
sfknasty
aktív tag
válasz
üzenetére
Hát ez az egy körös rendszer sincs még eldöntve.Egyenlőre nagyon agyalok,hogy hogyan legyen megcsinálva.Az biztos,hogy ha mindenből meglesz a réz cucc,akkor ezt a tartályt kiveszem.Ha marad a két kör,akkor beszerzek mondjuk egy phanteks glacier r160,vagy 220 distrot.Sajnos erre a deszkára nem gyártottak mono blokkot,csak az x570 godlike-ra.Viszont nagyon hasonlít a lap felépítése az ACE-hoz annak ellenére,hogy a godlike e-atx lap.Még akár jó is lehet a mono blokk hozzá.Előbb legyen meg a vga-hoz a réz blokk,meg a 360-as és 120-as réz radi,aztán ráérek agyalni,meg méregetni.Ha egy körös lesz,akkor mindenképp legyárttatom a distrohoz a D5-re átalakított hátsó elemet.Az már csak elbírja rendesen az egy kört.Ha pedig nem válik be,még mindig megmarad a lehetőség a két körre.2db 360,1db 120 és esetleg még 1db 240-es radi csak elég egy körön egy 5600x/vega 64 kombónak nem?Mondjuk ha a vga árak valamelyest normalizálódnak,akkor beszerzek egy 6800x-et.Nagyon fáj a fogam egy Liquid Devilre.
Egy biztos....hogy nem fogom elkapkodni az építést. 
-
sfknasty
aktív tag
Aki szemfüles,az a 4. képen láthat a distro mögött megbújva még egy nzxt ventillátort.Igaz csak a felső része fújja be a levegőt,de az is több,mint a semmi.
-
sfknasty
aktív tag
válasz
üzenetére
Ha jobban megnézed,csak a ráeső fény miatt látszik megtörtnek,de arra ügyeltem,hogy egyáltalán ne legyen megtörve.Egyenlőre azért lágycsöves a vga kör,mert így vettem kompletten,pumpa tartály kombó,vga blokk és alu a rendszer.Amint beszerzek egy réz blokkot a kártyához,akkor kap majd egy 360-as 45mm-es radit és ugyanígy hátulra is egy 120-as radit.Azon gondolkoztam még,hogy a distro mögé is beraknék még egy slim radit vagy passzívba,vagy slim ventikkel.Mindezt persze úgy,hogy a distrot távtartókkal kicsit kitolnám,hogy a radin átmenő levegőnek legyen útja.Mindezt egy körösre szerelném utána.Jó sok csővel,mert úgy tetszik és mert szeretek kísérletezni.Viszont akkor már én is mindenképp beszerelnék egy komolyabb áramlás mérőt,esetleg egy High Flow Nextet.
Ha a DDC pumpa gyengének bizonyúlna,akkor van a distromról CAD,átalakítva D5-re és az kerülne a DDC helyére.CSak a hátulját kellene legyártatnom,de akkor már kellenek mindenképp a távtartók a distrohoz.Szépen apránként kitalálom,hogy hogyan legyen,hiszen időből van a legtöbb. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- 27% - MSI MAG CORELIQUID 240R V2 AIO vízhűtés!
- 27% - BeQuiet! Pure Loop 2 FX 360mm Vízhűtés!
- BESZÁMÍTÁS! Lian Li Galahad II 360ARGB white bontattlan vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- MSI MAG CORELIQUID A15 240 AIO vízhűtés (bontott dobozos, soha nem használt)
- Thermaltake Water 3.0 240 ARGB Sync Edition - komplett vízhűtés
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- 27% - ASUS Vivobook OLED Notebook! Ryzen 5 7535HS / 16GB 6400MHz / 500GB NVMe
- Apple iPhone 12 64GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4472
- HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez úgyse a végleges setup, de közeledek hozzá. Majd legközelebb kiszedem, most már nem volt kedvem hozzá.

Grózi