Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Makesz79
tag
Rendelt már [innen] valaki ?
" Rövid az élet, hosszú a sír, mindenki játszon, amennyit bír "
-
ViZion
félisten
válasz Jim Tonic #48697 üzenetére
Ismerek vkit, akinek van egy fain InWin 303 eladó, aprópénzért. Főnyeremény. Igaz nem alu, de szép. Nekem nagy, ha 301 lenne, már enyém lenne...
Nézegesd [link]
Ha érdekel, akkor priviben megadom, h kié a házikó. Roppant fura alakMég pár javaslat:
ANTEC P100, NZXT H440 (fekete is van)
Esetleg Silverstone és Corsair oldalait nézd meg.[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #48696 üzenetére
Oks, akkor keresek szolid kinézetű, kicsinek mondható, vízhűtésre alkalmas atx házat.
Help plíz!Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
-
Laraxior
titán
-
TESCO-Zsömle
félisten
I'll be back!
Soon™...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
ViZion
félisten
válasz Jim Tonic #48687 üzenetére
Fractal Define mini nagyszerű, az egyszerűbb verziója a Focus G mini és a Core 1500, bár utóbbiba víz nem nagyon fér. Amit még megleshetsz az az InWin 101(ATX)/301, bár nem alu és ablakos.
Akkor van még pár Corsair (pl. Obsidian 350 az szép, de drága sztem), vagy másik Phanteks... Érdemes rákeresni, hogy pl. Fractal Design Define C builds és meglátod, h mi fér bele.Zsömi, ne fenyegetőzz...
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nagyúr
válasz hash99 #48686 üzenetére
Köszi!
Nem az én stílusom. Azt elfelejtettem írni, hogy én a visszafogott dizájn híve vagyok, Fractal, Bitfenix Phenom M. Fekete, illetve semmi csicsa. Még ablak sem. Alu viszont jöhetne.[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
nagyúr
válasz LLKobe #48684 üzenetére
Köszi a választ!
Jelenleg van 1db 240-esem, illetve 2db 140-esem. Jó lenne, ha nem mindent kellene cserélni. Ha pl. a 240 marad, akkor oké. Viszont most úgy tűnik, hogy Threadripper megy majd bele valami erősebb VGA-val, tehát kelleni fog a hűtés. 2x240 szerintem már oké.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok Hölgyek, Urak!
Rég jártam erre, de a melóm most ilyen.
Az történt, hogy megadta magát az AX760-am, nem kis meglepetésre. Így aztán vettem egy új tápegységet, ami 10 mm-rel hosszabb, mint a régi. Ebből kifolyólag nem férek el a Phenom M-ben. Választhattam volna másik tápot, de itt most maxra toltam az igényeket, így muszáj új házat néznem.Tudnátok kicsi mATX házat ajánlani, ami jó alap vízhűtéshez? Fractal Define Mini C-t nézegetem, ezzel valakinek tapasztalat?
Üdv és köszi!
-
Weareus
addikt
válasz jones965 #48681 üzenetére
Értem.
Annyi észrevételem lenne, hogy az általad írtak részben megerősítik, hogy nem feltétlenül a glikol fog önmagában kiválni, inkább a színezőanyag, noha adott esetben a glikol is reakcióba léphet bizonyos körülmények között, ahogy pl. írod is, hogy egy-két műanyagot nem szeret.
Pont most találtam egy cikket, ahol etilénglikol-víz és propilénglikol-víz elegyek stabilitását vizsgálták különböző hőmérsékleten különböző fémek (alumínium, réz) jelenlétében.
A kiválás (bomlás) mértéke ált. ppm-ben volt mérhető, (464 oldal) kvázi önmagában ez nem okozna ilyen mértékű csapadékot, ami nálad megjelent. Mondjuk az, hogy ezeket a méréseket 75 és 100 fok celsius fokon nézték, inkább csak a kiválás sebessége szempontjából lehet mérvadó. (Ha az oldatban nincs olyan anyag, ami ilyen hőmérsékleten hőbomlást szenved).
Egy másik cikkben olvastam, hogy a glikolszármazékok tárolásához, szállításához nem javasolják a gumit. Sajnos a cikk nem tért ki rá részletesebben és csak "rubber"-ként említette, ezért nem tudom, hogy akkor most a klasszikus kaucsuk gumira (vagy a térhálósítással előállított műkaucsukra) gondolt-e, de vsz. igen.
Gondolom a mai gumitömítések - amiket guminak nevezünk, pl. a vízhűtésben is - nem klasszikus kémiai értelemben vett "gumik".[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
jones965
Modder
válasz Weareus #48680 üzenetére
A aqua protect is narancs, de ugye nem pasztel. Ez akkor látszik, ha megfelelő háttér van mögötte.
TESCO-Zsömle jól írta, a szín miatt lett ez a típus, bíztam benne hogy az ára miatt tudja a Mayhems minőséget, de hát a végeredmény sajnos ismert.
Mayhems:3 típust használtam eddig.
1. White pasztel, a szikikon csövet nem szereti, lerakódik a falára, zöldes színben pompázva.. Plexi csőnél ez nem jelentkezik. Előző példámhoz visszakanyarodva: a PETG cső fala is hajlamos ezen molekulák megtapadásának a segítésében. Amit mutattam csövet Nanoxia PETG, Lehet a plexi csövön ez nem jelentkezett volna, viszont akkor a többi helyen jelentkezett volna a többlet.
2. Aurora: mint már többször volt ez téma, így mindenki tudja, csak bemutatókra, aztán gyorsan csere, mivel nehéz kimosni a rendszerből a leülepedő részeket.
3.X1: a premix típust használom, 2 különböző színben. A non UV aktív tökéletes, színtartó. Az UV aktív viszont pár hónap alatt kivilágosodik, elveszti eredeti színét. Viszont nincs benne oldott anyag, ígíy mindennapos használatra megfelelő.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz TESCO-Zsömle #48679 üzenetére
Hát ja, de mint mondtam: ízlésekről .
Lehet, azért jön át jobban a második szín, mert az első "csak" sárgarépalé, a második kellemesebb asszociációkat (kb. Sherry) kelt.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
mpierre
veterán
válasz jones965 #48675 üzenetére
Azért a mayhems se fenékig tejfel. Szerencsére csak szín ügyileg, mert elszíneződve is jól működik, csak nem citromsárga, hanem mustársárga színben.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Weareus
addikt
Ja, hát ízlésekről..., de az utóbbi mennyivel szebb már, az első az ilyen szűrt sárgarépalé-szín, kb.
(#48676) TESCO-Zsömle a glikol korlátlanul elegyedik vízzel, szóval nem tudom. Persze volt már szó róla, hogy a glikol-víz elegy szeret trutymósodni, de gyanítom, hogy ennek nem önmagában a glikol az oka, hanem hogy reaktív lesz az érintkezési felületek miatt, a színezőanyag v. egyéb okok miatt. Ha csak azt vesszük, hogy - ha a szennyezőanyagokat nem nézzük - egy glikol-víz elegy (mint jelen esetben is) legalább négy anyagból áll (víz, glikol, színezőanyag, inhibitor) és még hozzászámoljuk a felületeket, amikkel érintkezik és amik többé-kevésbé reaktívvá tehetik (katalizátor-szerep, stb.), akkor nem is olyan egyszerű ez már. (Réz, nikkel, gumitömítés, műanyag).
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Pedig előtten em volt gázos, de mondjuk nekem az a 20% glikol elég erős, gyanítom, hogy a sok trutyi abból jött. Ha azt vesszük alapul, hogy a sima 10%-os fagyállónál is megfigyelhető anyagkiválás, akkor tuti.
Kérdés, hogy akkor milyen lehetőségek vannak a víztiszta rendszeren túl, ami persze önmagában nem gond, hisz sokkal hamarabb észreveszi az ember, ha valami galvanikus gond van (kékül a víz), de sokaknak fontos a színes víz. Színes csöveknél meg megint az a baj, hogy nem látsz bele.
Én legközelebb egy fűtési rendszerekbe szánt korróziógátló-védőcumót fogok kipróbálni melóhelyről. "Sajnos" csak 100g-os kiszerelése van, ami 100l vízre elég, de ha veválik, akkor lehet feldobom a maradékot eladni akár bekeverve is.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
jones965
Modder
Szétszedés előtt gyakorlatilag nem volt áramlás, ennek oka jól látszik a cpu blokk lerakódásából.
Egyébként ilyen volt amikor "friss" volt a folyadék, illetve amire cseréltem. (aqua protect).Előtte:
Utána:
Ez utóbbi teljesen jól bevált,igaz nem pasztel szín (ezek közül nekem a mayhems ami problémamenetes évek óta), de megfigyelhető, hogy a németek kínálatában nem is fedezhető fel ilyen típus. Ssjnos a Thermaltake mindenkitől lenyúlja az ötleteket (többek között ezért is széles a termékpalettája), ami sajnos visszaköszön a minőség területén. Ráadásul pofátlanul drágán is adják ezeket. Ez a folyadék ( és szerintem felsorolhatnék több terméket), biztos hogy nem esett át tesztelésen és minősítésen, hiszen mint tudjuk a marketing és a hozzá kapcsolódó értékesítés nem erről szól.
-
Weareus
addikt
válasz jones965 #48664 üzenetére
Érdekes, amúgy ezt találtam róla.
Közelítőleg ~ 80% víz, ~ 20% etilénglikol, legalább is a datasheet ezt írja. A színezőanyaggal lesz a gond, szvsz, pedig ebből nem sok van benne, ezen kívül még inhibitort említ.
Sajnos az adatlapon a konkrét molekulát nem nevezi meg, pedig ebből lehetne tenni további finom distinkciókat, hogy mi a baj vele. Annyit látatlanban is borítékolok, - a színezőanyagok 99%-ban nagyobb szerves, általában aromás csoportot v. kettős kötéseket (ezért is színesek: gerjeszthető kötések) tartalmazó (hosszabb távon viszont pont ezen kötésrendszer miatt nem stabil) molekulák - hogy ezzel a színezőanyaggal lesz a gond.
Egyébként patikai vonalon is lehetne ilyenekkel kísérletezgetni, a deszt víz + glikol mellé mondjuk 2 literhez 1-2 csepp színezőanyaggal fillérekből ki lehetne hozni színes löttyöket.
Csak egy példa a pyoktanin: ebből egy csepp két literhez és nem csak a lötty lesz kék, hanem kb minden, amivel érintkezésbe kerül.
-
ViZion
félisten
válasz jones965 #48664 üzenetére
Ilyenkor felmerül a kérdés, h ezek tesztelnek, vagy csak ilyen Bacsis-féle módszerek és löttykotyvasztások vannak? Mert ennyit (de inkább többet) kellene 24/7 használni, felmelegítve-lehűtve a rendszert, h ha nyűg van, akkor kiderüljön. Boltba hogy kerülhetett?
-
Apollo_21
addikt
Meglett a hűtés, új csövekkel stb...a kérdés, mennyi "lötty" kell általába egy 420as 60vastag radi és egy 250es balancer ellátására?
Én eddig 1.25öt töltöttem be.
De mivel durván levegős, és a tartályba visszafele ágba épph jön néha víz nem kockáztatnék + betöltésre.
+ Hozzáteszem a tartály szinte 90% teleMagába ha a tartály pumpa lentebb van és a radi háztetőbe, több idő a lelégtelenedése?
Vagy szinte esélytelen?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
-
Leon77
őstag
válasz ViZion #48656 üzenetére
Nekem ilyen van, az am4 lefogatot utólag kértem, de az ingyen volt. Pont olyan jó, mint fx en volt nekem
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
ViZion
félisten
Prociblokkot AM4-re honnan? Merlint néztem:
[link] + [link]
Ez a kombó működne?
Vagy kintről kell rendelni?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Apollo_21
addikt
Nah, itt...csak egy icipici kis szmötyi volt nem jelentős.
Blokkot összeraktam, kicsit hallani ahogy a bay küzd azzal hogy kitolja a levegőt...sztem az lesz a ludas, úgyanis már ettől a kis "belenyúlástól" hozza a nemrég említett "gány" megoldás által sikerült hőfokokat.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Tikakukac
titán
válasz Apollo_21 #48646 üzenetére
Elég egyszerű a képlet. Ha a blokk nem fekszik fel, nem tudja a hőt átadni a hőt a víznek sem, az pedig aztán a radinak sem, ami meg a környezetnek. Ergo juss el oda, hogy a víz is meleg legyen. Kezdjük a blokkal.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok.
Volna nálam egy gép, úgymondd javításra.
Egy raystorm blokkra van aggatva egy 60vastag 420as phobya radi melyet egy xspc 750 bay tartályos megoldása hajt, asszem 19/13 csövezéssel.A gond hogy a proci 60-65fok kb netezve is alapon.
Minden jéghideg a blokk is.Rátettem egy h110 slim 240 és egy 120as radikból álló megoldást egybe pumpa-blokkal, és még húzva a procit, jó 5-10fokot verek a fent említett vízre. Úgyh ventit se rakok rá.
Kilehet zárni így valamelyik alkatrészt?
Ki az épített vízbe a gyenge?Lap: Asus z270 prime )
Proci :i5 7600kMinden 5letnek örülnék
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Laraxior
titán
Legalabbis ha mindig a legujabbat veszi az ember. Egy ido utan megallnak az árak.
Az alairasomban levo konfigot ugyanannyiert el tudom adni mint amennyiert vettem.
Mondjuk nem is er annyit.
De mondjuk talan mar a GTX580 is ugyanigy van, felette még mozognak az árak.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Weareus
addikt
válasz Laraxior #48641 üzenetére
Hja, igaz. Meglátjuk, ha meglesz, hogy mennyire tolja a hangot load alatt.
Amúgy viszont egy 200k+-os hardvernél az a plusz 30k már...
Fene tudja.
A vga-n is buksz eladáskor legalább annyit, ha nem többet.Az előző hozzászólókkal szemben megkövetem magam: beleástam magam a vga sebességekbe: nem volt igazam.
-
Laraxior
titán
Nekem is 1080Ti van, de eszemben sincsen blokkot venni rá. Az életbe nem lehet eladni egy idő múlva. Elég a VGAtól megszabadulni.
Az a szerencse, hogy a lyukosztáson nem nagyon változtattak az nVidia VGAkon. Nem úgy mint az alaplapokon.Volt FC blokkom a 8800GTXre, GTX280akra (Sli), de örültem ha el tudtam adni. Azóta csak egy GPU blokk és kész. GTX480-tól felfelé bevált. Kivéve a 980Ti-m, mert az bár a blokkot szerette, de a CLUval összeveszett, nyugodjék békében.
[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
F e Z o
veterán
válasz Weareus #48636 üzenetére
Azon a felbontáson amin használtad, lehet elég volt a 3gb vram, de fhd-ra manapság kevés, nemhogy 1440p-re vagy 4k-ra. GPU teljesítményben pedig egy 1060-980(Ti)-1070 is keresztbe lenyeli a 7970cf-et, ott is ahol nagyon jól működik a sli. Ha abszolút csúcs kell, akkor természetesen 1080Ti, meg ugye vízesblokk, ami szintén 30+k. Ha elég az FHD, akkor elég egy 1070-1080 is.
H2O über alles!
-
Weareus
addikt
válasz hszilard666 #48637 üzenetére
Újonnan megvásárolható kártyákban gondolkozom (és zöldben).
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz hszilard666 #48637 üzenetére
fogyasztásra gondolt...
-
Weareus
addikt
válasz TESCO-Zsömle #48635 üzenetére
Pedig így van és ez öt év. Hogy mi a francot csinálnak mostanában a gyártók .
Jó kis kártya az még most is, főleg ha jól skálázódik a cf: és nálam biza jól ment.Most két eladhatatlan vizes blokkal,... eh. Ilyen ez a sóbiznisz.
-
Weareus
addikt
válasz TESCO-Zsömle #48633 üzenetére
Izé, ja. Értem, hogy érted hogy ironikus voltam vagy mi.
Vicces, hogy két HD 7970 után egy egy gpu-s platformot építve az, ami egy gpu-val biztosan ráver az. kb a 1080ti, más nem nagyon, sz'al kénytelen vagyok.230k + a vga fc blokk: nem egy hónapos történet lesz.
-
Weareus
addikt
Hülyeség a csúcs gép.
Nekem elég lesz full vízzel egy I7 5ghz-en, 40 col 4k és egy 1080ti.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz seniman #48626 üzenetére
volt ilyen forumozo is, az adatlapjan minden cuccbol az aktualis maximum volt.
csak az volt a baj, hogy a haz meg a huto nem igazan volt kompatibilis. mokolni kellett, pontosabban hulye valasztas volt egyutt a TRUE meg a Cosmos S mert nem fert el az oldalso venti a toronytol, ugy meg az a haz eleg rosszul szellozott ahhoz, hogy az adatlapjan levo konfig megfoljon... csakhat a forumon voltunk harman Cosmos / Thermalright tulajok akkoriban kb akik tisztaban voltunk azzal, hogy az ugy nem jo
mondjuk viznel egyszerubb eldonteni, hogy kinek csak az adatlapjan van meg a konfigja. plusz emlekszek olyanokra, amikor az ismert magyar streamer megvette az EK L360at, aztan kicsit kesobb adta is el, mert nem birta osszerakni. (nevet nem irok, de mar nincs a forumon)
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
ViZion
félisten
válasz seniman #48626 üzenetére
YT-omn szoktak ilyesmik lenni. Az a röhej, h néha noob rakja össze és X foglalatos deszkába Y foglalatos procit tervez, meg quadro VGA-t... de drága, kattintanak, osztják, nézik, fikáznak, kész. Nem esik le nekik, h ez csak jó, kapja a pénzt a semmire.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz seniman #48622 üzenetére
az azert jo mert nalam ilyen majd 15 fok van a vizhoben tel eleje (amikor bekapcsolom a futest) es nyar kozepe (amikor itt is 30 fok van) kozoztt. mmint uresben. terheles alatt nezve ilyen 25 fokos elteres is lehet.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Weareus
addikt
válasz hash99 #48619 üzenetére
Jah, csak mennyi benne az ezüst és az hol van?
Csúcs vga-k is kb 2x annyiért mennek, mint 2011-12 körül.
Pofátlanság van.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
-
Weareus
addikt
válasz Tikakukac #48615 üzenetére
Szerintem a piros csatis végén van egyel több tüske, de ez félreérthető megfogalmazás (anélkül, hogy kötözködnék most), remélem, érted.
Na meg persze ha nem mókol az ember, akkor itt eleve két lehetőség adott: vagy jól dugod rá vagy fordítva.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Tikakukac
titán
válasz Weareus #48614 üzenetére
Ezért mondtam, hogy ahol eggyel több a tüske, onnan indul a föld. Ha maga a csatisor rendben van, akkor innentől kezdve elronthatatlan
Nyilván tükrös a dolog a másik oldalra, tehát innen meg már a másik oldal is megvan.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Weareus
addikt
Nekem ez az ábra segített:
Mivel színkódos és a sima öt eres kábel is ugyanilyen színű vezetékekből áll, de sajna fordítva is rádugható.
Legalább most már ez is megvan.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Tikakukac
titán
válasz Weareus #48611 üzenetére
Lapon dupla sor van, ahol több a tüske, arról az oldalról indul a föld. Kábelt sem feltétlen kell gyártani színkódosra, csak a föld stimmeljen bekötésen és a végen. Akkor máris nincs ilyen gond, mindig stimmelni fog
-
Weareus
addikt
válasz Tikakukac #48610 üzenetére
Hát ja ez a méreg, nem a cián.
Én az usb-kábelt (5 eres) fordítva kötöttem rá az alaplapra. A d5 pumpán egyértelmű jelülés volt, a 9 tűs, két soros alaplapin meg semmi. Há mondom, akkó jó lesz valahogy.
Szerencsére még időben vadásztam hozzá netről egy olyan képet, amin rajta volt a csati, színkódokkal, mert a progiban nem látta, hogy csatlakoztatva lenne a pumpa, na mondom, akkor kánya van.
Ha nem tudod fejből az usb-színkódot, hogy a piros merre áll, akkor sima liba, hogy fordítva is rá lehet dugni, tartottam is ettől, de mondom bátraké a szerencse: hát nem.
És ez csak egy fránya usb...Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Tikakukac
titán
válasz Weareus #48609 üzenetére
Jajajaja. Hát ilyenek vannak. Egy kis csöpögés, egy kis rövidzár, egy kis félrekötés. És már megy is a vezérlő/poti/csatorna/akármi a túlvilágra. Kevésbé jó esetben rosszul rakod össze fejben az itt a nyomás, hol a nyomás kérdést és indításra elázik egy 45k-s táp centire, televeri az MDF lapot vízzel a tartály, ami dagad és megy 4 nap munka a szemétbe.
Ez ilyen hobbi. Ha ért a témához valaki az ahhoz elég, hogy papíron stimmeljen minden. Utána jön a gyakorlat, amikor meg lehet izzadni meg agyalni. Rajzoltam én CAD-ben frankó elképzelést, amit ugye egyszer a futár tört meg, másodjára meg én baltával, mert baromira nem működött. Kézműves megoldás mindig szívás.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz Tikakukac #48608 üzenetére
Tényleg, te is mennyi minden hardvert, értéket elküldtél már a túlvilágra, emlékszem, mindig szoktad mesélni.
-
-
Weareus
addikt
válasz Tikakukac #48604 üzenetére
Viszont azt előre kirakom: ha nincs elektronikában jártasságod, akkor innentől kezdve, hogy ellenállásokat veszünk, reléket és elkezdünk kapcsolásokat felkoncolni nagyon szépen lehet sütögetni dolgokat.
Ja, sütögetéshez nem fogok külön venni cumót még, sokkal egyszerűbb módozatok is vannak:
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Weareus #48602 üzenetére
Leginkább német vizes topikok, esetleg kevés amcsi. Viszont azt előre kirakom: ha nincs elektronikában jártasságod, akkor innentől kezdve, hogy ellenállásokat veszünk, reléket és elkezdünk kapcsolásokat felkoncolni nagyon szépen lehet sütögetni dolgokat. Ami egy D5 alaplapnál szerintem új pumpát jelent, mert külön lapot az AC sem árul, max felújít.
-
Frenky89
addikt
válasz TESCO-Zsömle #48596 üzenetére
Mostanában én is ilyesmiket keresgéltem, de a legvastagabb, amivel ilyen méretben találkoztam az az Alphacool NexXxoS XT45. Esetleg az UT60, Monsta, vagy G-Charger V.2 nem lehet megoldás? Ezek altípusain van "légtelenítő" fúrat.
-
Weareus
addikt
válasz Tikakukac #48593 üzenetére
Vannak leírások miket tudsz vele csinálni, milyen kapcsolásokat lehet vele megoldani és azt hogyan csináld
Kérlek szépen, velem kicsit konkrétabban, mint apa a hülye fiával.
Szóval milyen leírások vannak és hol?Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
F e Z o
veterán
válasz TESCO-Zsömle #48596 üzenetére
Megoldásnak megfelelhet egy Phobya v2 is, csak az egyik oldalon közösíteni kell egy T idommal a két csonkot.
H2O über alles!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Nikon DSLR topik
- Asszociációs játék. :)
- Politika
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- Thermaltake TH240 ARGB Sync Black
- ELKELT! - Thermaltake TH120 Argb Sync AIO vízhűtés - Packeta vagy Foxpost az árban
- Eladó Lian Li GA II LCD és Hydroshift 360-as Vízhűtők!
- ASUS ROG Ryujin II 240 (90RC00A0-M0UAY0) - ÚJ, BONTATLAN, SZÁMLÁS, GARANCIÁLIS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest