- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- CES 2025: A headset, ami megmentett egy házasságot
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz Walter_White #47594 üzenetére
Ha vízköves, akkor ecet. Ha bármi más akkor benzin vagy nitro extra. Összetett a dolog sajna.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
tomcat78
őstag
válasz Walter_White #47596 üzenetére
Én át szoktam vele mosni többször,forró vizet küldök utána,felváltva,amíg tisztának nem gondolom.
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
Walter_White
senior tag
-
tomcat78
őstag
válasz Walter_White #47594 üzenetére
Én ecettel csináltam,teljesen jó a célra.
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
Walter_White
senior tag
Most megyek átvenni a használt 360-as radit.
Érdeklődnék, hogy mivel érdemes kitisztítani? Köszönöm. -
Weareus
addikt
Úgy látom, több embernek is hasznos volt átbeszélni kicsit ezt a radiátor témakört.
Amúgy ezt és ezt találtam még, ami - ha nem is teljes -, de elég sok méret benne van.[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
-
Grózi
Topikgazda
-
Grózi
Topikgazda
válasz energy4ever #47586 üzenetére
Hát nekem a slim a 30mm-s-de hát ahány ház annyi szokás..
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
ThodEE
őstag
válasz energy4ever #47586 üzenetére
Meg van beszélve
És az összefoglalóban is benne van ha én se lettem volna lusta
[ Szerkesztve ]
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
energy4ever
addikt
válasz ThodEE #47577 üzenetére
"slim 25mm, sima ~40mm, monster 60mm"
Biztos vagy benne?
Mi az, hogy sima? A legtobb embernek akinek vizhutese van, annak 30mm-es slim radija van, tehat egy atlag vizes embernek az lesz a sima.
Szoval van a Slim ami 30mm-es, van egy kozepesebb meretu ami 45mm, van az ennel vastagabb 60mm-es, illetve van a Monsta(ami nekem is van) az pedig 86mm-es. Kompaktoknal elofordul a 26,5mm-es radi is, de az igen ritka."A dual és a tripla nem vastagságot jelent hanem hogy 2 vagy 3 darab venti megy rá"
Nem egeszen. A Single 120/240-es radira megy 2db venti, a dualra 4db, a triplara pedig 6db.
Mar ha push-pool-ba van rakva a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
-
-
Weareus
addikt
Radiátor-méretekkel kapcsolatos kérdés, hogy, okosodjak.
120-as:
1. 120 slim
2. 120 dual
3. 240 slim
4. 240 dual
5. 360 slim
6. 360 dual
7. 480 slim
8. 480 dual140-es
1. 140 slim
2. 140 dual
3. 280 slim
4. 280 dual
5. 420 slim
6. 420 dual
7. 560 slim
8. 560 dualKérdés:
1. Ezek a méreteket mind gyártják is?
2. Hány cm vastag a slim és hány cm vastag a dual?Ps: és akkor a triplát kihagytam...
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Cseneles
őstag
válasz dvd_R+ #47566 üzenetére
Ventiket én mindenképpen külön vezérlőről vezérelném, alaplapra nem bízok semmit úgy sem lesz annyira szabályozható mint vezérlő. Hőfokaid a probléma ami végett cseréled a vardarokat vagy csak képtelen vagy szabályozni őket?
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
proci985
MODERÁTOR
válasz dvd_R+ #47571 üzenetére
komolyan, picit tervezz elore. ebben a topikban muszaj igy csinalni.
ha kepet ker valaki, akkor valoszinuleg azert keri, hogy vizualis inspekciot csinaljon. tehat, ha utana beraksz egy kepet, amin csak a vizhutes szempontjabol erdekes reszek nem latszanak, az senkinek nem fog segiteni. neked sem, mert alkalmatlan lesz a tobbieknek ranezni, tehat nem fogjak tudni megvalaszolni a kerdesed.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
Cseneles
őstag
válasz dvd_R+ #47472 üzenetére
Csinalhatnal egy kepet amin latszik a komplett haz beltartalma es elrendezese! Igy segiteni is konnyebb
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
dvd_R+
őstag
válasz TESCO-Zsömle #47561 üzenetére
Szia
Nem teljesen ez a helyzet.. de van benne valamiHa üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Weareus
addikt
válasz TESCO-Zsömle #47561 üzenetére
+1
dvd-R+: aprón kereshetsz profi deliddereket. Óccón, ha már ennyit belefeccöltél, legyen jó.
-
TESCO-Zsömle
félisten
dvd_R+: Átfutottam a drámát, és az alábbi analógia jutott eszembe: Ki akarsz üríteni egy épületet, aminek egyetlen 30 centis ajtaja van. És bár mindenki mondta, hogy a kijáratot kéne bővíteni, te inkább lecserélted a riksákat taxikra, majd legutóbb buszokra. Most pedig megy a csodálkozás, hogy még mindig nagy a tömeg odabent.
A hűtés egy rendszer a processzort jelentő szilíciumlapkától egészen a szoba levegőjéig (vagy néha még tovább is). Bárhova raksz/bárhol hagysz szűk keresztmetszetet, az visszahat a legelejére, ahol a hő keletkezik.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
mpierre
veterán
EK uni holder lesz az, ez a legolcsóbb megoldás, fapad. Még nekem is akad, ha nem berheltem szét.
Persze van ennél szebb megoldás is az EK-nál.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
X@b3e
addikt
Rendbe raknám a gépet hűtésügyileg, PETG csövek, VGA blokk, miegymás.
A D5+tartály kombóhoz kellene még vmi rögzítés, mert a képen látható gyorskötős megoldás nem az igazi..Vagy az aljára, a ventihely furatba, vagy az első radi venti furatába gondoltam, létezik is ilyesmi, de be lehet ezt szerezni idehaza? Egy ilyen apróságot nem rendelgetnék már külhonból, ha lehet..
Ha nincs, akkor hómméding, de hátha... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
Mate
nagyúr
Közel 2 hónap alkatrészvadászat után a héten elvileg meglesz minden, úgyhogy mehet az építés.
Ideje is lesz, mert vga gyári hűtése egy vicc.
Remélem mindenre gondoltam, mert vizes cuccokat nem olyan egyszerű hirtelenjében beszerezni
Egy vga, proci, 360-as illetve 280-as radinál 200ml-es tartálynál kb. mennyi vízzel számoljak?
-
Weareus
addikt
válasz tomcat78 #47550 üzenetére
Én meg megyek teát inni. Van itt egy jó hely, ahol óccón adják a 70%-ost. (Nem cukkertartalom ).
Asszem, akkor ma már se totyik, se vízszerelés ).Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Cseneles
őstag
válasz proci985 #47532 üzenetére
Akkor D5-ból azt vegyem ami a hátulján kapcsolgatható? Melyik az ajánlott tipus...PWM-es? Amivel már szemezgetek az EK-XTOP Revo D5 PWM, ebből is gondolom a fém fejes a halkabb nem a plexis..? Vagy az Aquacomputer D5 és hozzá egy fém top?
[ Szerkesztve ]
-
Leon77
őstag
válasz proci985 #47543 üzenetére
coil whine nekem is van. de csak bootolaskor, aztan nincsen így nem izgat az a kb 10 mp fura hang... tényleg fura hangja van... de kit érdekel?????
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
-
dvd_R+
őstag
Megjöttem kiderítettem..
1x a hdd add ki valami fura hangot lehúztam és érezhetően jobb lett de még mindig hallottam valami sistergés szerűt..
lehúztam az összes ventilátort és eltűnt a hang, szóval a pumpa tuti hogy nem add ki ilyen hangot se a táp se az alaplap se a vgaAztán egyenként végig mentem a ventiken és meglett a ludas a 3db vardar adja ki ezt a hangot ahogy fújja a szelet vagy mit csinál ... :\
Mivel engem nagyon idegesít ez a hang kb ugyan olyan mint fentebb hsz-em ben linkelt videóban .. így lecserélem mind 3db vardart ja és a hdd-t 2008 as 1tb wd blue ..
+ Delid mindenképp .. aztán ha még mindig magas hőfokok és hangok fognak fogadni kivágom az egészet az ablakon..[ Szerkesztve ]
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Weareus
addikt
válasz DigitXT #47517 üzenetére
"Ez most milyen ház? Enthoo Primo?"
Talált, süllyedt; alkalmasint, akkor ilyen házad van?"Ha az, van benne egy gumitalpas bizbasz, amit lehet ide-oda pakolni. A tálca túloldalán található..."
Köszi. Frenky89-nek is. Nyomozás alatt...
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
A többet-re: + 1. Bár én is csak egyet ittam ma. Egyszerre mindig csak egyet, de azt többször...
Hú, még távolságokat is mérni fogok ma a sz.gépházban egy kollégának, aki szemezget egy ilyen vizes kuckóval, amit én is beújítottam.Sietnem kell, mert: 1. A vajban párolt hagymás, sárgarépás, erőspaprikás párolt csirkemell már gyanúsan kész van illat alapján (só, bors, őrölt paprika, petrezselyem, kapor, kömény, ilyesmi...). 2. A legfontosabb: kihűl a söröm a frigóban.
Szerintem az ujjam alatt sisteregnek a gombok a sok írástól-ezt hallod!!
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
-
Grózi
Topikgazda
válasz tomcat78 #47540 üzenetére
1.Ilyen a popszakma...
"Amúgy a topik milyen állat,hogy gazda kell neki??"-Néha elég nagy... Akárcsak a gazdája!
Most azt hiszem megiszok egy sört..vagy többet.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz dvd_R+ #47539 üzenetére
[link]
Tápegységnél,vga-nál és ritkán alaplap vagy procinál is jelentkezhet.
Ha a pumpa,azon még mindig lehet pár módon segíteni,de egyszer ki kéne deríteni pontosan.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
dvd_R+
őstag
Ventik kizárva szóval vagy a pumpa vagy az a másik amit írtál de az nem tudom hogy mi (coilwine)
ha pumpa vagy coilwine akkor mit tudok csinalni hogy ne legyen ez a hang ( van egy olyan érzésem hogy semmit)az ujjaid pedig már sajnálom, ha lenne olyan gomb hogy donate for support már nyomtam volna
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz dvd_R+ #47536 üzenetére
Szerintem az ujjam alatt sisteregnek a gombok a sok írástól-ezt hallod!!
Amúgy valószínűleg a pumpa-de te ülsz ott mellette-kösd le az összes ventit és hallgasd meg úgy.Ha úgy is jelen van akkor pumpa vagy coil whine,ha úgy megszünik akkor valamelyik venti-ez esetben kösd őket vissza egyesével és meg lesz a hunyó.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz dvd_R+ #47533 üzenetére
Figyelj,két topicban folyamatában bombázol ugyanazon kérdésekkel amit már előre megmondtunk+most is leírtunk.Itt a válaszom:[link]
(#47534) Weareus[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Weareus
addikt
válasz Cseneles #47531 üzenetére
D5 vario: + 1
Moràval verhetetlen.
Na jó. A hideg sör, amit éppen tolok ultiparti közben (gyanúsan durchmarsom van, de még be kéne nyúlni a talonba is, és már piros terített betlinél tartunk...), azért vitán felül jobb, márt csak azèrt is mert max. egyszer látom viszont. Topikgazdától ez úton is:Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Cseneles
őstag
Melyik amugy a leghalkabb pumpa?
-
dvd_R+
őstag
válasz F e Z o #47525 üzenetére
Most így jobban meghallgatva nem is hangos a gépem.. sőt.. még a venti hangját se nagyon hallom ha nagyon nagyon fülelek talan picit hallom a hangját de van valami más hang is ami nem a ventilátorokból jön ilyen sistergő hang vagy nem tudom le írni inkább az az a hang ami zavar... a pumpa kompresszora lenne ?
mondjuk a ventilátorokkal meg az a baj hogy írta grózi hogy most 700-1000prm en pörög de ez így nem okés mert ha 50fok felé megy akkor járassam maxon őket, de úgy meg 1850 rpm en nagyon hangosak
szóval nem tudom most mit csinaljak..
de ha mindenképp csere akkor veszek másik ventilátorokat ezeket meg eladom, illetve delid is lesz akkor már biztos ami biztos..Viszont a sistergő hang az zavar de nagyon azt mi adja ki ? és azt meglehet e szüntetni ?
-
Frenky89
addikt
válasz Walter_White #47524 üzenetére
Amennyiben nincs valami rettentően bonyolult rendszered, tehát az adott pumpa tudja a megfelelő minimális áramlást, akkor onnantól kezdve nincs/nem igazán van különbség a hőmérsékletben. Példa: [link] - bár itt csak a 0.5-1.0-1.5 gallon/perc (GPM) áramlás, push/pull és 10°C deltaT-re számolt leadott teljesítmény értékek vannak feltüntetve, azért látszik, hogy minimális különbségek vannak az áramlás függvényében.
-
Weareus
addikt
válasz dvd_R+ #47522 üzenetére
Én most vettem delidelt 4790k-t.
Xtu alatt (is) teszteltem a hőfokokat, órajelet, feszültséget. Lásd: [link]Delidnek: +1
[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz dvd_R+ #47522 üzenetére
Vagy kisebb feszültéség és tuning, s nem zavar az esetleges 70 fokos cpu, akkor elég ventiket cserélned.
Mivel még nem volt időm bekötni a Phobya 360 v2.0-át a körbe, így egyenlőre egy 360-as 45mm-es radi viszi a rendszert (4790k 4,4GHz@1,15V és egy Asus Poseidon 980Ti), 3 db antec twoocool ventivel minimálisra leszabályzova. Battlefield 1 alatt a CPU néha belenyal a 70 fokba, a GPU megáll 60 foknál, úgy, hogy a radiba belépő víz max 43 fokos, a kilépő 39-40 fokos egy 30 fokos panelbaszobában.H2O über alles!
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok! Érdeklődnék, lehet hülye kérdés, de kiváncsiságból, a Pumpa teljesítménye befolyásolja a hőmérsékletet? D5 vs Magicool (tudom nem 1 kaliber) vagy csak azt befolyásolja hogy mennyi radi / blokk köthető a rendszerbe?
Illetve most vettem egy 3x120-as 45mm-es radit 11e FT-ért (minimális festékhibával) a késöbbi SLI (1080Ti) / CF (AMD Vega) rendszerhez. (csak VGA- részhez -külön kör-külön pumpával) mennyire életképes az elképzelésem?[ Szerkesztve ]
-
dvd_R+
őstag
Pont ezt szerettem volna kérdezi a többiektől akkor most mit csináljak?
mert csendet szeretnék és jó hőfokokat..Delidet akkor sehogy se úszhatom meg ha jól értem..
de most hogy még a vardar ventiket is cseréljem le ezen nagyon ragelek..
milyen ventiket kellene vennem ? komolyan sírok kínomban..illetve a hőfok ugrálás is akkor a delideléssel megoldódik ? vagy alaplap vagy proci hiba ez ? vagy nem tudom..
meg ezek a hőfokok most 40-47 között ugrál idle.. windows vízhűtés 3db vardar venti 1000rpm en
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz dvd_R+ #47514 üzenetére
Előre megmondtam a delidet és a Vardar ventiket is.Azt is megmondtuk,hogy ha nem akarsz kompromisszumot kötni,akkor a keretösszeg sovány lesz.
De nem kell annyira megijedni,le kell kapni a kupakot és venni 3 csendes ventit-oszt örömbódóttság.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
proci985
MODERÁTOR
válasz dvd_R+ #47511 üzenetére
oke, nem jobbak a hofokok a kompaktnal... halkabb azert?
nezd, nalam siman belenyal terhelve 60 fokba a CPU. uresben megvan a 30-35 (a GPUk itt 40 alatt vannak), de az uresre olyan szinten van tulmeretezve a korom, hogy ihaj.
es terhelve hiaba 60 fokos a CPU meg 70ek a GPUk, csak eppen ezt csendben tudja a rendszer. na ez a nem mindegy.
5 fokos ugralas asztalon terhelve teljesen normalis, forrasztott / polirozott procival es hozzapolirozott talppal is.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Tikakukac
titán
válasz dvd_R+ #47511 üzenetére
Ha a hőmérséklet ugrál, akkor a legrosszabb hírem van, mert emberi mértéken innen a víznél jobban semmi sem bírja "kapacitással", hogy a megindul a gép néha-néha. Szerintem az a gép halmozottan hátrányos helyzetű.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
dvd_R+
őstag
válasz CMST2015 #47513 üzenetére
direkt nem szerettem volna delidelni ezért is vettem "faszább" vízhűtést aminek semmi előnyét nem látom jelenleg..
Főleg olyankor amikor a ventilátoros topicban azt írja Grózi hogy szar ügy amikor így indul egy mondat már ásom a gödröm.. komolyan kihullik az összes hajam legszivesebben most eladnám az egész gépem és elmennék konzolozni..
-
dvd_R+
őstag
válasz Weareus #47509 üzenetére
Kizárt hogy vegyek bármit ez után ebbe a sz**-ba... elegem van az egészből
Miutan elköltök rá nem tudom mennyi pénzt és időt és energiát
aztán az eredmény az hogy a hőfokok magasak sőt durva szinten ugrálnak úgy hogy idle-ben van a gépKompaktról váltás törént mert zavar a hangja mert jobban kinézőt szeretnék és jobb hőfokokat
és ebből az lett hogy hőfokok nem jobbak és ugrálnak össze vissza .. idle-ben , kinézetre se tudom azt mondani hogy annyival jobb lenne és hangra pedig borzalmasan hangos
elegem van az egészből
-
Weareus
addikt
válasz Cseneles #47505 üzenetére
Egyébként D5-nél is ugyanazokat írja a beszerelési pozícióra, lásd a képeket (6. oldal) [link]
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Szerintetek mi jelentősége van egy Phobya DC12-260 pumpának h áll vagy az oldalán fekszik?
-
Weareus
addikt
Hmmm...
Jah, a kép lemaradt az előbb, bocs.
Most látom, közben Frenky89 írt is...
Akkor ezen két négyzet alakú képződmény egyike lesz a hunyó?(#47503) Frenky89: Melyik? Hol?
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
Most nézem csak, hogy a fotó alapján a Phanteksnél gondoltak a tartályrögzítésre, akkor talán nem oktalan következtetés, hogy a pumpáéra is; alkalmasint akkor már csak meg kell találni azt a bizonyos helyet. Lol.
Ez a két négyzet alapú (az egyik tetején valami plexis cucc van, a másik jobbra tőle) vajon mi célt szolgálhat? Bocs, de nekem még a Codegen tápos időkben volt utoljára számítógépházam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik