- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cseneles
őstag
válasz Makesz79 #46499 üzenetére
50-60c között egy átlagos 2 bordás rendszerben. memória 0,5mm Vrm 1mm de lehet hogy fordítva már régen raktam fel őket
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Makesz79
tag
Hello
Egy kérdés R9 290 kártya FC blokkal...Játék közbe mennyi a elfogatható GPU Temp ?
ill. milyen vastag gap pad kell erre ha véletlen cserélnem kell" Rövid az élet, hosszú a sír, mindenki játszon, amennyit bír "
-
proci985
MODERÁTOR
felulre csinalhatsz olyan hibrid megoldast is mint ami nalam van, avagy 2x200 kivul, belul meg egy 360as. arra ugyelj, hogy felul a lap folott elvileg csak 60mm hely van, tehat ha kivul a 200asokat meghagyod szivni (mert ugy garantaltan nem all meg a meleg a hazban), akkor belulre venti direkt a radira meretben csak akkor fer, ha 30mmes radit raksz. ahogy latom nalam is igy van megoldva a 45os radival.
nalam mondjuk sokkal tobb a hotermeles, de a 2x200 kilepo sokkal jobban teljesit, mint anno a 3x120 +120 direkt a radin, nem all meg a meleg.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Frenky89
addikt
Jelentem egy Define S-be befér egy 280×45-ös és egy 420×30-as radiátor előre valamint felülre. Bár a 420-as csak millimétereken múlott.
-
Mate
nagyúr
Köszönöm a segítségeket!
Ami biztos, hogy felülre 2 ventis megoldás lesz. Ami szintén biztos, hogy meglévő ventik miatt egyik radi 12cm a másik 14cm-es lesz.
Ha előre rakom a radit, akkor elvileg befér egy 360-as, felülre pedig egy 280-as.
Ha alulra rakom, akkor egy 240-es és egy 280-as radi jöhet szóba.A gép elhelyezkedését, szerelhetőséget, tartály elhelyezését figyelembe véve talán az első 360-as, felső 280-as megoldás lenne a jobb. Alulra, hátra pedig 1-1 14-es venti.
A szobában 26 foknál nem szokott melegebb lenni. A gép mondjuk aránylag zárt helyen van, de ennek ellenére elégnek kell lennie.
Pontosan lemérem majd, mert elvileg passzentosan de be kéne férnie ennek.
-
tomcat78
őstag
Én alúlra tenném a 240-est befelé fujatva,felűlre a 280-ast kifelé.Akkor az első ventik is maradhatnak,és marad frisslevegő,kevésbé probléma a radiról lefújt meleg levegő,mivel keveredik az elején beszívottal.Plusz megmarad a házban a túlnyomás is...por esetén elég sokat jelenthet.
Nekem egy switch810-ben üzemel a rendszer hasonló módon,más méretü radikkal..."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
mpierre
veterán
Nem gáz a 36-os, max könnyebben átfújja a venti. Talán a 45-ös talán az arany középút, a 60 mm nem rossz, de ahhoz kell venti, hogy át is fújja rajta a luftot. Nálam mindkettő 45mm vastag. Szélzaj azért van főleg 750rpm felett. Alatta a Párom gépében lévő gtx 660 a leghangosabb a szobában.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
proci985
MODERÁTOR
sima 630 tulaj itt, igaz ennek kevesbe restriktiv az eleje. ha problemas elolrol, akkor alulrol is lehet szivatni be a levegot, 280as radi befer (tap hossz kritikus, a CM 1000 gold kb a leghosszabb ami befer a black ice gts 280 moge)), a 2.5os reszt meg fel tudod mozgatni. egyetlen problema, hogy a pumpa felfogatasa necces lehet. mondjuk mar akkor inkabb radi elore es kiegeszitonek alulrol meg szivni be a friss levegot.
a 200as ventik egyebkent leszabalyozva is irdatlan mennyiregu levegot mozgatnak, nalam 20 fokos deltaT van az elso venti elott es a triplaradi folott nezve full terhelesen. igaz a 630nak nyitott az eleje, viszont csak 1x200 van intaken.
viszont enyem ugy nezd, hogy 900+Wra van epitve csendre, tippre a Te terveiddel ketharmad radimennyiseg mellett mondjuk 25fokos szobaban 40 fok alatt kene a viznek maradnia.
-
mpierre
veterán
2 db 280-as radival (egy elől, egy felül) szoba hőmérséklethez viszonyítva +12-15°C-on van a vízhőfok. Az első radin befelé, míg a felsőn kifelé dolgoznak a ventik. (x99 ud4p + 1650 v3 + R9 390). Átlag 600-800rpm venti fordulat mellett mindez.
Elnézve a házadat ezt a delta T-t hozni fogja az is, az 1 db 240 + 1 db 280-as radival.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Tikakukac
titán
Hát ezekből egyikhez sem tudok szagolni, nyilván az EK nagyon szemetet nem gyárt, max néha csúszik be némi malőr, ha valakinek van rá kedvezménye akár még jól is kijöhet.
Elhelyezés remek kérdés. Ha mondjuk vizes minden akkor talán előre is rakhatsz valamit meg felülre, akkor a hátsót hanyagolnám. Már én is agyaltam hogyan lehetne több levegőt beküldeni a gépházva. 4*200mm-re váltottam nem olyan régen, érezhetően többet tud betolni, de azért erősen kellett ezen is feszelni, mert rendesen surrog is már a pakk.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Mate
nagyúr
-
Tikakukac
titán
Meleg még mindig inkább megy felfelé, még az a legkisebb rossz. Alul nem tudom hogyan van hely, annyira sosem néztem.
Nálam bent nincs semmi, csak a blokk, cső meg egy második bay tartály, hogy tutira ne bírjon visszaszívni levegőt a rendszer.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Mate
nagyúr
Elvileg befér előre a radi. Alsó tartó mindenképp repül. Felül és elől is kifele fújót terveztem elsőre. Alul+hátul pedig bejönne a levegő.
(#46485) Tikakukac: Esetleg ha alulra raknék egy radit? Felülre túl sok minden nem fér, levegőt meg ott se nagyon tudja kinyomni. Neked hogy van megoldva?
-
Leon77
őstag
Én a rendszerembe epitettem petg csövet és plexit is. Nekem ugyanolyan könnyű volt mind a kettővel dolgozni, de a plexi cső jóval olcsóbb.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Tikakukac
titán
Mint szintén H630-as tulaj: lehet nem nagyon pajkolgatnék az első részhez dolgokat. Piszkosul kicsi résen szív így is az eleje ennek a háznak. Én inkább kicsit távtartóznék és felülre raknék nagyobb radit aztán csókolom, esetleg hátra valami sima 14-est még. Sima csőnél meg egyszerűbb és gyorsabb nincs
Leon77: Minden vackával ami kell hozzá már nagyon nem. Gyűjtögetni kell ezt is, 400 forintért vettem a 19/13-as Masterkleert legutóbb is
[ Szerkesztve ]
-
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Vízhűtésen töröm a fejem. Egy NZXT H630-as házba menne valahogy így:
Egy 7700K-t+1080TI-t hűtene.
CPU-ra monoblock-ot néztem.
VGA-ra ezt+backplate
Pumpa+tartály előre menne a radi elé. Egy ilyet néztem ki.Felülre egy 240-es radit néztem.
Előre pedig egy 280-ast.
Csőnek PETG csövet néztem. Márkát mit érdemes venni? Azért akarok PETG csövet, mert elvileg könnyebb vele dolgozni, kevésbé kényes.
Folyadéknak nagyon örülnék valami fehérnek, de ahogy olvastam jobban jár az ember a színtelennel. UV aktív színtelennel mi a helyzet?
Mi a vélemény az összeállításról?
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
Sziasztok! Talán TESCO-Zsömle és DigitXT még emlékszik rám kb 300.000 Hozzászólással ezelőttről. Szóval az úr 2012. tavaszán építettem magamnak vizes rendszert, kétszer eresztett eddig.
Egyszer az egyik bilincs adta meg magát, egyszer az egyik VGA kártya blokkja repedt el egy szivárogni kezdett az előre kever folyadék.Ezt a két dologtól eltekintve a rendszer több mint 5 éve üzemel, hidegen és hangtalanul.
Most 1 hete muszáj volt megbontani a rendszert, mert az imádott 6990-es kártyám, sajnos már nem elég
Crossfire mögül kihátrált mindenki, magában pedig egy 6970 már nem elég semmire....Helyére egy ZOTAC 1080-as vállalkozott, egy szép EK blokkal. A blokk plexi, de a menetes része, már erősebb.
A rendszer gépház felét engedtem le és cseréltem ki a VGA kártyát. Az előrekevert cucc kb 2 árnyalattal volt világosabb mint az üvegben megöregedett gyári, salakot nem tapasztaltam. A 2DB MORA2, még mindig tökéletes, DigitXT ventilátorjai azóta is hangtalanok, TESCO-Zsömle által módosított D5 tökéletes...
De azért KOP KOP KOP......Azóta a rendszer köszöni szépen megvan, minden szép és jó
Remélem nem untattam senkit.“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
CMST2015
tag
nálam is párhuzamosan van a cpu / VGA kőtve
-
TaaT
nagyúr
-
seniman
veterán
válasz TESCO-Zsömle #46473 üzenetére
Gondolod lementettem az összes ilyen képet? A dizájnon kívül sok oka nem lehet.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
Tikakukac
titán
válasz seniman #46471 üzenetére
Kiállítási gépekben nyilván nem az lesz a mérvadó, hogy bárcsak 1 decibelt nyerhetnék még vagy Istenem, ölni tudnék még 2 fokkal kisebb vízhőért
Nagyjából olyan csicsás és valóban okos gépet építeni, mint profi versenygépet driftre úgy, hogy minden nap azzal is járj. Nem nagyon megyA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
zs198
aktív tag
Sziasztok!
CM Silencio 550-be milyen vízhűtést ajánlotok 30k körül? Halk legyen és 1 ventis. i4690k mellé megy. Corsaireket nézegettem.
KöszönömÜdv. -Zsolt-
-
DigitXT
nagyúr
Nem nyert a párhuzamos bekötés
Azért ennél árnyaltabb a kép, hogy rámondjuk, nem nyert. Eleve
hülyeség a dolog jóságát annyiban nézni, hogy 45 fok, vagy 48 fok.
Főleg VGA esetében, ami mindkét hőmérsékleten még fázik.Szóval igen, mivel az áramlás ilyenkor nagyjából feleződik a 2 VGA
blokkon, picit nagyobb dT várható, cserébe viszont csak előnye van:
kisebb az eredő ellenállás, így ha EGY köröd van, azonos szivattyú
teljesítmény mellett az áramlás nő, ezért a CPU dT-je csökken(het).Más megközelítésben meg azonos térfogatáramot kisebb szivattyú
teljesítménnyel is el tudsz érni, így a rendszered halkabb lehet...A Koolance "teszt" csak annyiban igaz, hogy ha vki azért akar KÉT
körös rendszerben VGA-kat párhuzamosítani, hogy kisebb legyen a
hőmérsékletük, az nem feltétlen nyerő gondolat, mert a többi előnye
itt nem jelentkezik, simán lehet, hogy nagyobb lesz a végeredmény.
Csökkenni úgy tud, ha adott szivattyú megfelezett ellenálláson jóval
nagyobb térfogatáramot tud, ahol jobb a VGA-blokk teljesítménye...Összefoglalva: azonos VGA blokkokat szvsz ajánlott párhuzamosan
kötni, gyakorlatilag csak előnye van! Ellenben különböző ellenállású,
s hűtési igényű blokkoknál ez nem javasolt, pl. CPU és VGA esetén.Szerk: amúgy azt nem értem, hogy miért a nyomás oldalról közelítik
meg a kérdést: sose az a cél, hogy minél nagyobb nyomás legyen...
Hanem az, hogy minél nagyobb áramlás. Minél kisebb az ellenállása
az adott rendszernek, annál kisebb szivattyúteljesítmény is elegendő
az adott térfogatáram előállításához - kisebb nyomás kell. (És ez jó!)[ Szerkesztve ]
-
Atke
senior tag
válasz DigitXT #46463 üzenetére
Jól látod
Kicsit utána olvasgattam (bár elég szerényes az angolom) de a koolance oldalán volt egy "teszt" csak ott VGA-kkal csinálták meg. Nem nyert a párhuzamos bekötés Viszont baromi mutatós hogy egymás mellett mennek a csövek
De ötlet elvetve, sajnos nem(csak) mutogatásra épül a masina -
Frenky89
addikt
Kitakarítottam a rendszerem "fülét" és ez volt benne mindenütt mintegy bevonatként. (EK blood red mix + PrimoChill csövek.)
Mi a szösz ez? Mivel barna ezért valami réz oldanak gondolom, de lehet, hogy csak a piros szinezék cseszekszik...
-
Atke
senior tag
Szerintetek mennyire romlik,zavarja stb... az ilyen bekőtés az áramlást? illetve rontja-e esetleg a hűtési teljesítményt?
-
carr
őstag
Lejárt a szerk.
(ADSL 0.5m uppal.... szerintem kitakarítom a kocsit mire a 4 fájlt 10MB-ot feltölti. )
Szerintem a jövő hét végén lesz időm foglalkozni vele. Vagy nem.
[ Szerkesztve ]
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
carr
őstag
Tegnap hallom, hogy valamiért a Vga hűtő (msi gtx660) iszonyatosan hangos. Csak wotoltam, s eddig nem történt ilyen. Aztán az asztalra kilépve benéztem a házba.... Az egyik venti csak áll... Hmm. Mondom ez feature vagy bug? Felpumpáltam magam, Elővettem a vizes szettet, s Elkezdtem össze rakni a Vga-n.
Az acryl tetőn faragni kellett mert a kondik feltartották a végét, s nem ért hozzá a vrm-hez.
Mobilon vagyok... Beépített böngésző nem támogatja a feltöltési funkciót....360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz TESCO-Zsömle #46447 üzenetére
jaja, ha most vennek en is aquerot vennek.
viszont ugy, hogy eleve viz es ambient alapjan szabalyozok kb felesleges. mondjuk enyem spec eset, terheles alatt kb 20fokos delta T van a belepo es a kilepo ventiknel mert ertekek kozott.
-
Tengo
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #46442 üzenetére
Ha nagyon fontos, akkor NZXT Grid2 megoldja. Nekem a ház különböző részein külön a cpu vagy gpu alapján vezérli a fordulatszámokat.
-
Leon77
őstag
Sziasztok, nem tervez valaki rendelni mostanában az EK-tól? Szívesen betársulnék.
Fx-es procimat ryzenre cserélem és a cpu blokkhoz kéne átalakító, hogy az am4 es foglalatba is bele menjen.
konkrétan ez
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Formaster
addikt
válasz TESCO-Zsömle #46442 üzenetére
Ezért nem szívesen vennék még Aquaero-t is. Az alaplapomon elég jól állítható minden, tegyük fel a vga bekerül a rendszerbe, akkor állítható a lapon a pumpa sebesség is és a ház ventik speedje is mondjuk a vízhőfok szenzor alapján. Szerintem maradok az eredetileg tervezett D5-nél.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Formaster #46441 üzenetére
Az alaplapod kizárólag a processzor hőmérséklete alapján szabályoz mindent. Az Aquaero-nál akármit szabályozhatsz akármi alapján.
Ez talán nem tűnik soknak, de pl én nem tudom rávenni a ház alsó ventijét, hogy a VGA hőmérséklete alapján tolja be neki a friss levegőt, pedig mennyire logikus is lenne...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Formaster
addikt
válasz Frenky89 #46439 üzenetére
Már úgy értettem, hogy a kettő egyszerre futott-e, de gondolom nem. Ez mutatna ugye egy való, játék közbeni terhelést a rendszerre nézve
(#46431) DigitXT[/B ]Aquacomputer-féle USB-s egyébként mit tud még? PWM szabályzós a lapom, van rajta direkt pumpa csati is, de mit lehet még kezdeni az USB-sel?
-
Frenky89
addikt
válasz Formaster #46436 üzenetére
Igen ez a 4.5GHz @ 1.265V plusz 1070 @ OC mode verzió AIDA64 GPU + CPU stresszteszt alatt. Heaven-nel is ugyan ennyi a víz. És szintén igen, delid-elve van, viszont nincs még rendesen megcsinálva CLU-val - ezért sem mentem vele feljebb, vagy adtam neki több feszt.
Amíg csak a 6700K volt a radin addig 30-31°C volt a max. vízhő úgy, hogy a két B14-PS 800-as fordulaton megy állandóan.
-
TTomax
félisten
válasz ericdrawen74 #46435 üzenetére
Igen ez már határozottan egy jobb szett,a ventik sajnos gyengék benne.Egyébként ez már az az ár amiböl saját magad is összeválogathatod lassan.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
seniman
veterán
válasz ericdrawen74 #46435 üzenetére
Nem rendelhető. Amúgy nem rossz,a tartály fala nem gagyi plexi,hanem üveg.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
Formaster
addikt
válasz DigitXT #46431 üzenetére
Köszi, akkor az nem marad ki, nem akarok sötétben tapizni A VPP655 a VPP755-el összehasonlítva... árban ugyanaz, de az egyiknek nagyobb a teljesítménye és 5 celsiussal kevesebb üzemi hőt visel el, a másik többet, viszont kisebb teljesítményű: 37W vs 14W ami azért sztem nem mindegy. A 655 sztem elég lesz, ha VGA-t is hozzá rakok.
(#46432) Frenky89 36 fokos víz aida alatt? Az igen, akkor nem lesz kevés az a radi. Mindezt 4.5Ghz-en? Mondjuk az 1.265V nem vészes a 6700K-nak, sztem mehetnél simán 4.6-4.8-ra. Delidelt a procid? Gondolom Heaven nem futott alatta, hogy a GPU-val együtt fűtsön az Aida. De önmagában is szép. Milyen ventivel tolod? sorry, nem akarlak lebombázni, de nagyon rendelnék már
-
ericdrawen74
senior tag
válasz TTomax #46434 üzenetére
Erről mi a véleményed?:
XSPC vízhűtés kit RayStorm D5 Photon RX480 V3
[link]Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
TTomax
félisten
válasz ericdrawen74 #46433 üzenetére
Az tudod,hogy ennek a szettnek a tartály fill portja egy rémálom?Egy kis csavart kell kicsavarni amin van egy lyuk... egy elég pici lyuk... nekem volt ilyesmi szettem,de az akkori HAFX házam képes volt felvenni a rezonanciát,szerintem nem szerencsés megoldás.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
ericdrawen74
senior tag
Ezekről vélemény?:
AlphaCool NexXxoS Cool Answer 480 D5/UT
[link]
Bitspower MSI GTX 1080 GAMING Acrylic Limited Edition
[link]I7-4790k + egy MSI GTX 1070 GAMING X-et hűtene.
[ Szerkesztve ]
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
DigitXT
nagyúr
válasz Formaster #46430 üzenetére
A Kryos egy baromi jó blokk, ne vegyél rá mérget, hogy olcsón megszerzed.
Nincs olyan, hogy alja D5, meg jobb D5: ugyanaz a cucc, más matricával, más
árazással. Nyilván a tetőben, meg tartozékokban vannak eltérések. Meg ugye
ha PWM-es, akkor elvileg leszabályozható szoftveresen, a potis az tekergetve.
(Oké, ilyen szempontból az Aquacomputer-féle USB-s D5 az joggal feláras.)A vízhőfok mérése az egyik legalapabb dolog, anélkül merő homálykodás lesz
bármilyen probléma megoldása, és általában a rendszer jóságának felmérése. -
Formaster
addikt
Ismét itt, beindul a víz projekt azonnal, szóval egy kis segítséget kérnék.
Először is vettem egy bontatlan Nexxxos xt45 280-as radit, remélem ez elég lesz a 7700k oc mellé, majd meglátjuk
PETG csövezés lesz, a cpu block még kérdéses, jelenleg licitálni szeretnék egy Kryos-ra, ez mennyire ajánlott típus? Eddig jó áron áll a licit.
Aztán kérdés a tartály és a pumpa, itt is jó lenne spórolni, de méreteset szeretnék és minőségit. Jelenleg egy Alphacool VPP655 szettet néztem ki 250-es tartállyal, de nem tudom ez a pumpa jó-e, mert a D5 választékból ez kb a legalja. Illetve érdekelni milyen alternatívák léteznek, amik nem zajosak és megbízhatóak.
Fitting... Mivel többen említettétek, hogy a Barrow fittingek nagyon jó minőségűek és olcsók, így körbenéztem és a britektől tényleg elég jó áron lehetne rendelni. Akkor ez mehet akár?
Valamint még kiegészítésként gondolkodom egy hőmérséklet szenzoros fittingen, ez mennyire szükséges? Jó lenne monitorozni a vízhőfokot, de gondolom ez csak akkor fog igazán kelleni, ha nagyon a határon mozog cpu hőfok igaz?
-
Omli85
őstag
válasz ViZion #46401 üzenetére
Én most ilyet rendeltem. Meg is jött a héten szóval a hétvégén be is aplikálom a rendszerbe 3 különböző fém filter van hozzá abból az egyik eléggé mikroszűrő kategória egy közepes és egy ami ilyen nagyja dolgokat megfogja méretezésű.
Plusz megjöttek a 10W-s DDC pcb-k is szóval minden adott egy kellemes bütykölős hétvégéhez .
(#46415) LLKobe: +1 a Barrow-nak korrekt minőség az utóbbi időben én is csak azt rendeltem csájnából teljesen rendben vannak minőségileg.
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
*Szájber*
tag
Megmattult csöveket cseréltünk. Ha unatkoznátok!
*Szajber* felhasználónak 51 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Formaster
addikt
válasz DigitXT #46423 üzenetére
Na ennyire tudományosan még nem néztem a témát A cél az, hogy a lehető legnagyobb OC mellett a legkisebb zajt produkálja a rendszer. A hőmérséklet csak annyira érdekel, hogy a víz ne haladja meg a részegységek által elviselt hőfokot. Persze inkább alatta legyen, mint közel hozzá. A 7700k gyárilag 95W TDP-t mutat 4.5Ghz-ig, nálam ez 5Ghz lenne, ezért számolok kb 130-140W TDP-vel, tudom persze ez attól is függ mekkora feszt kér. Mindegy, lecsapok a 45mm-es 280-as Alphacool radira, aztán ha zajosnak találom berakok mellé még valamit. Ez elég jó áron van ahhoz, hogy otthagyjam.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Formaster #46410 üzenetére
Mi az, hogy mennyire pörög fel? Ez szabályzási kérdés. Szobahőmérséklet?
Mi a cél vízhőmérsékleted? Általában azt szoktuk mondani, hogy egy 10 fokos
dT-vel üzemelő vízhűtés korrekt, tehát mondjuk 24 fokos szobában 34 fokos víz.
(És nyilvánvalóan a CPU maghőfoka innen még 2-3 hőlépcsőn keresztül áll be.)De ha neked bírja a vas, eleresztheted rögtön +15-20 fokra - egyéni preferencia!
Tudni kell, hogy a radiátor hőleadó képessége nagyjából egyenes arányban van
a dT-vel ill. a légszállítással. Tehát, ha nagyon hűvös vizet szeretnél, akkor csak
kevés hőt tud leadni - és/vagy nagyon kell fújnod, hogy egyensúlyban maradjon.
Ellenben ha megfelelő melegebb víz, jóval halkabban is beállhat az egyensúly...
(És/vagy azonos légszállítás mellett sokkal több hőt tud leadni ilyenkor...)Martin 5 évvel ezelőtt letesztelt 13 db tripla radit, többé-kevésbé tudományosan.
Így van értelme az összehasonlításnak: adott (mű)terhelés, adott légszállítás...
Már csak azért is, mert pl. a CPU fogyasztása függ a hőmérsékletétől is, tehát
rontaná az összehasonlíthatóságot. Arról nem beszélve, ha másmilyen a proci!
A TDP ne tévesszen meg, mert az nem a maximális fogyasztás. (Ill. bármilyen
tuning annál jóval fölé tudja tornászni bármelyik CPU-t: akkor aztán kell hűteni.) -
Grózi
Topikgazda
válasz jones965 #46406 üzenetére
Nekem a tesztnél csak a maghő hiányzott,hiszem tudtommal még ez a lap is csak kupakhőt "mutat".Ez volt a gond a Z97 Pro Gamerrel is,az alaplapi progi mutatott 48 fokot mikor HwInfo és CoreTemp is 82-84 fokos mag-hőmérsékleteket mutatott.Vagy ezt megoldották azóta és nézted a maghőket is?
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
mpierre
veterán
válasz LLKobe #46419 üzenetére
Az tulajdonképpen Bitspower... Lehet ez is olyan, hogy a nappali műszak a Bitspower fittinget nyomja, míg az esti a Barrow-t.
-
Tikakukac
titán
válasz LLKobe #46417 üzenetére
Erről meg a tápom tudna beszélni, ami egy könyök miatt anno 3mm vízben állt mire észrevettem, hogy tűnik a víz. Nem butaságból vettem vízméricskés tartályt, pedig 5-6 év alatt nálam már kiforrott a rendszer
-
LLKobe
veterán
válasz Tikakukac #46416 üzenetére
Az mondjuk biztos hogy olyat én se rendeltem még, és esélyes hogy nem is fogok, amivel gond lehet, garanciáztatni kellhet, pl pumpa. A fitting eléggé egyszerű cucc, nagy baja nem lehet.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Tikakukac
titán
válasz LLKobe #46415 üzenetére
Tudom, szoktam nézni, van is 1-2 tétel ami érdekes. Csak ami nekem kell az nincs csájna edisünben, ami meg volt, azt meg megkaptam abban az árban itthon csak ki kellett várni.
A legnagyobb gond velük pont az amiből íródik a szakdoli is: hullámos minőség.
-
LLKobe
veterán
válasz Tikakukac #46411 üzenetére
Meglepődnél milyen faszányos cuccokat (is) lehet rendelni csájnából. Nekem az összes fittingem onnan van (Barrow) és ezekhez képest az EK fittinjeim gagyi sz*rnak tűnnek minőségre.
Ugyanezt tudom elmondani a pumpa tető+tartályról is, full hibátlan minőség.A pumpa persze más téma lehet, abban sok minden van...
(#46414) zsopu: ALU radiátort NE vegyél. Csak réz.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
zsopu
tag
Ha már alis rendelés...
Rendelt valaki radiátort Kínából?
mennyire jók ezek?
Ezt néztem ki: -
Tikakukac
titán
válasz Thorus #46412 üzenetére
Ó, mennyei rezonancia és tartós használat, te csodás.
Hány gépemet és mennyi alkatrészemet áztattam már romosra, mert 2-3 napig minden jónak tűnt, aztán mikor elment 1 csatorna a vezérlőből láttam, hogy a drága idő közben szétáztatta a gépet és csak a sok mákon múlt a dolog
Ha 12V van akkor mennie kell.
[ Szerkesztve ]
-
Thorus
aktív tag
válasz Tikakukac #46411 üzenetére
Egy kis nyomásteszt már meg is történt és 1bar nyomásnál semmi szivárgás. A működését még nem tudtam letesztelni mert a gép még darabokban van, de majd este mikor munkából hazajövök valamit kitalálok.
Ha simán csak megadom a tápot akkor már mennie kell vagy kell jel a PWM csatlakozóra, hogy forogjon?
[ Szerkesztve ]
Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.
-
Thorus
aktív tag
Elkezdtem építeni életem első vízhűtését és a mai napon jött meg a pumpa. Ez egy ali-ról rendelt d5 másolat és igen tudom a veszélyeket de mikor csak 48euró volt akkor szívesen kipróbálom. A legszebb, hogy PWM-es a pumpa.
Élőben még soha nem láttam épített vízhűtéses gépet csak kész vizeseket és így mikor kicsomagoltam eléggé meglepett a pumpa mérete. Ahol a tömítő gyűrű van ott az átmérő 61.1mm, a rotor átmérője 35.5mm, a perem ahol a leszorító van az 65.1mm és a pumpa össz hossza rotortól a motor hátlapjáig 60mm.Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.
-
fuvi
senior tag
ha vkit rajtam kívül érdekel a hardware porn:
ASUS ROG Maximus IX Extreme motherboard review - Guru3D -
DigitXT
nagyúr
válasz Formaster #46403 üzenetére
Szvsz nincs értelme az ilyen összehasonlításnak... Venti sem mindegy.
Légszállítás, elhelyezés. Azon kívül a prociblokk, az áramlás, a paszta...
És végül a konkrét terhelés. Feszültség, szivárgó áram, tuning és társai.A radikat általában egy adott terheléssel, adott légszállítás mellett lehet
csak összehasonlítani. Miszerint: mennyi hőt tudnak leadni adott dT-vel. -
Formaster
addikt
válasz rup1u5 #46397 üzenetére
Lenne egy kérdésem hozzád. Milyen fordulatok mellett, milyen hőfokokat hoz neked az XT45-ös radi a Xeon E1650 procival. Most találtam egy ilyen radit használtan, egy 7700k-ra menne, ami OC mellett kb ugyanaz a TDP, mint a tiéd. Kicsit tartok tőle, h nagy fordulat kell majd, hogy ezzel a radival lehűtsem, ami meg hanggal jár. Nálad, hogy néz ki?
-
Tikakukac
titán
válasz ViZion #46401 üzenetére
Hát nekem szépen működik, mondjuk ezért is duplázam meg, hogy tutira menjek. De tényleg kikapja a szememet, leginkább azt a klasszikus blokkban kiülős trutyit szedi össze. Az üvegtartályon is csak pici homály van azóta.
-
válasz Tikakukac #46400 üzenetére
Olyasmi van nekem is, de nem sok koszt szűr. Vagy ami volt az már kiment belőle.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Modellvasút topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autós topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Path of Exile 2
- BestBuy topik
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- exHWSW - Értünk mindenhez IS