Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Iginotus
addikt
Logikusan gondolom hogy ha két szivattyút teszek egy rendszerbe akkor ott dupla olyan nyomás lesz?
Tudtok mutatni két pumpás szivattyú házakat? (DDC)(Jelenleg elég nagy az ellenállása a rendszernek a CPU meg a VGA blokk után, sorosan bekötve a két DDC-pumpát még Phobya tetővel is gyenge.)
Plug and Pray... :)
-
용 Bob
senior tag
Ahol ütközök 140 mm-es ventivel, az a RAM-oknál van. Pont belelóg (4-7 cm mélységben), mert a kis vájat síkján belül esik a ram teteje (5-8 mm-el). 4 cm van csak, ha a ramok előtt akarom megállítani.
[ Szerkesztve ]
MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
Grózi
Topikgazda
Nem,ott a 2 db 140-s ventinek is a felfogatás-a belső 2 rövid vájat.Azt nézd meg még,hogy ott milyen vastag fér el a lap mellett.Csinálsz egy 7 cm-s pálcát és lelógatod,úgy látod hogy elfér-e mindenhol.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
-
용 Bob
senior tag
Igen, az lemaradt. 50 mm-el elvan tolva valóban a lap síkjától mérve a szélső rögzítő pont (LP profios a RAM, így még annak a szélétől is bentebb helyezkedik el):
[ Szerkesztve ]
MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
Grózi
Topikgazda
"Bár ha jól látom,akkor az alaplap síkjától eléggé eltolva helyezkedik el a felső 120mm-s rögzítőhely-de ezt neked kell megmérni"
Ezt megnézted?Mert ha odébb van akkor simán jöhet lejjebb is,csak kitakarja a lap tetejét.Előre továbbra se tartom jó ötletnek abban a házban+akkor hova teszed a pumpát?Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
용 Bob
senior tag
Megnéztem, hogy mi férne be, hát elég szűkös a hely:
Felül 30 mm a deszka széléig (ennyire slim radiátor, ha van egyáltalán, talán nem is hűt normálisan).
Elől 80 mm szélességet mértem, de ennél is már a deszka tápcsati necces (max étfűzöm a RAM-ok feletti nyíláson).MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
L4stWish
csendes újonc
válasz Plasticbomb #47089 üzenetére
Az ilyen fajta hűtő mint pl: Cooler Master Seidon 240V, ezekről vélemény, rossz döntés ilyent venni? Mindenképpen egy vízhűtést szeretnék.
-
Plasticbomb
addikt
válasz L4stWish #47087 üzenetére
kompakt vagy építettet szeretnél? Kompakt, annyira nem üt, annyira nem drága, annyira nem pepecselős, épített nagyon tuti tud lenni, nagyon drága tud lenni, nagyon sok időd megy rá.
Illetve nem biztos, hogy szükséged van rá, lehet csak egy normális léghűtő kell neked.
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Tikakukac
titán
válasz hash99 #47086 üzenetére
Rendelés összevárás.
Ha 72 óra alatt ideért eddig minden vizes rendelésem direktben és minden más esetben eltelt 2 hét, rosszabb esetben 2 hónap is, akkor tippelheted, hogy a folyamatban nem a kintiek a hibásak
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
L4stWish
csendes újonc
Sziasztok! Egy vízhűtést tudnátok ajánlani ami egy Zalman R1 házba lenne, mert a gyári hűtő eléggé betud fűteni komolyabb játékoknál, és szükségem lenne egy hűtésre, ami a processzort normális hőfokon tudja tartani.
Köszönöm Szépen előre is! -
hash99
senior tag
Anno vettem pár radit tőlük és egy venti vezérlőt másfél hónap alatt jött meg. A vezérlő egyből elfüstölt ahogy bedugtam az egyik radi pedig be volt horpadva. Írtam nekik másnap küldték a futárt és 1 hét múlva küldték az új cuccot. Csak azt nem értettem elsőre mi tartott majdnem két hónapig. :-)
-
Henk
veterán
válasz BandiT85 #47079 üzenetére
Varázslónál vettem, de nem gariztattam le. Mikor láttam, hogy csöpög leszedtem a blokkot a vga-ról és szétszedtem. Annyi szerencsém volt vele, hogy ugyan kicsípte kicsit a gumigyűrűt, de ahogy visszaigazgattam a helyére kiállt még annyira a blokk síkjából, hogy tömített rendesen. Feltöltöttem újra és mivel jó lett nem variáltam rajt. A gari általában nem zajlik túl gyorsan, nem akartam ebbe belemenni, összerakni a vizet a vga nélkül aztán ha megjön a blokk újra szét az egészet. Varázslónál eddig egy ventit gariztattam, azt is visszaküldte a gyártónak mondván az ő kompetenciájuk. Nem akarok hülyeséget mondani, de arra legalább vártam 3-4 hónapot, bár végül cserélték. De gondolom az másik gyártó, talán másik nagyker is. Kérdezd meg tőlük mire lehet számítani ilyen esetben.
-
Tengo
aktív tag
Valami fehér kis darabkákat már összeszedett a proci blokk, fennakadt a közepén abban a terelő elemben. Befolyásolja annyira a hűtést ott, hogy érdemes legyen szétbontani érte a blokkot? Mondjuk már a tudat is zavar, hogy ott van. Kíváncsi lennék honnan hordta össze.
-
Grózi
Topikgazda
Az a ház elölről elég zárt,így nem tartom jó ötletnek oda rakni a radit-felül viszont nem biztos hogy elfér a vastagsága miatt(60+25 mm).Bár ha jól látom,akkor az alaplap síkjától eléggé eltolva helyezkedik el a felső 120mm-s rögzítőhely-de ezt neked kell megmérni.Sanszos,hogy 45 mm-s radival jobban járnál és elfér 280-s méretben is talán.Szóval legelőször mérd meg mi fér be,utána kiokoskodunk valamit!
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
szijartg
őstag
Srácok!
Tegnap a D5 neki állt kattogni. Elég idegesítően. Ma szétszedtem, kipucoltam és látom hogy a fém belsőbe bele van nyalva elég szépen. Visszaraktam, és még hangosabb lett, gondolom a tetején már a porcelán csúcs is el van kopva. Nagyon sokat ment!
Ez így ebben a formában kukesz ugye? -
seniman
veterán
Felejtős,hiába van felül két 120-as ventihely,olyan karcsú a hely a fémváz és a műanyag fedél közt,hogy még egy slim radi sem fér be.Előre semmi nem fér,mert a hdd rack nem eltávolítható,egyedül hátra tudsz egy szem 120-as radit rakni.A 690/II már egy fokkal jobb,ott elfér fenn egy slim 240-es,a fenéklemezen meg az alsó hdd rack kiszedésével egy 45-60 vastag 240-es.Faragás nélkül ebbe nem raksz vizet,csak ha megmeríted a kádban.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
Plasticbomb
addikt
Dark Rock Pro 3al lettél volna az igazi, ha hűvös és halkat akarsz légen, a pure rock kicsi. Egy i5-5675Cn van most nekem, ami megtuningolva 110w-130w közé is felcsúszhat, 60-65 között megáll vele, egy NZXT Manta mitx házban...
Mielőtt bármit csinálsz, érdemes végig gondolnod, hogy házon belül akarod-e tartani az egész hűtést, vagy a radiátor mehet a házon kívülre. Ha házon belül akarod, akkor át kell nézned, hogy mégis hogyan tudsz bármit berakni, mi fér be )illetve mi van még a házban, ami hőt termel).
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
BeZol
őstag
Sziasztok!
Nyáron leköltöznék a nyaralónkba, ahol szándékosan nincs klíma, viszont a jelenlegi léghűtésem totál karcsú lenne az akár 30 fokos szobahőmérséklethez.
Adott egy első generációs Cooler Master RC 690-es gépház, amitől nem vagyok hajlandó megválni, a kompakt vízhűtésekről pedig hosszabb távon nem hallottam jókat.
--> épített vízre gondoltam, de ez olyan régi gépház, hogy ekkoriban erre sztem még nem gondoltak.
A kérdésem az lenne, hogy ebbe a gépházba megoldható-e egyáltalán egy épített vízhűtés? Ha igen, miket vásároljak össze?
Húzott Ryzen 7 1700X-et kéne lehűteni
Corsair H110-esem volt anno másik gépben, hasonló vagy jobb hűtési teljesítmény érdekelne, de pl. tudom, h pcpartpicker alapján Corsair H80-nál nagyobbat nem nyel el a gép, az meg gyenge, többi kompakt terméket nem ismerem, azt meg tudom, hogy épített víz köröket ver a kompaktokra.
-
용 Bob
senior tag
75-78 fokig is elmegy és borzasztó hangos ilyenkor. 2 front venti 1 back, ilyenkor ezek is szinte maxon tekernek. PRIME teszt 8 perc után lekapcsolt 100/80 fok miatt.
Az AM4 foglalat miatt nem tudom kereszthuzat irányba fordítani a processzor hűtőt. Lentőről felfelé megy át rajta így a levegő. A Pure Rock hátője és a VGA között pedig 2 cm van. Szerintem ez a legnagyobb probléma.
[ Szerkesztve ]
-
용 Bob
senior tag
Az a baj, hogy ez a 20 fokkal kisebb érték (ez sima stream nézés alatt ennyi, 40-50 között mászkál):
[ Szerkesztve ]
-
용 Bob
senior tag
Sziasztok,
Define Mini C házba keresek vízhűtést R5 1600X-hez. mATX-re építettem és a levegő kevés neki sajnos (Pure rock 120 mm). 27 fokos szobában már böngészés közben 40-50 fok...
Visszaolvasást követően, Grózi fórumtárs ajánlása alapján találtam a Phobya Pure Performance 240LT KIT-et
Radiátorméret alapján elvileg elfér frontpanelon. Viszont a szivattyút, tartályt ötletem sincs, hogy hova kell rögzíteni. Továbbá AM4 foglalathoz milyen kit lenne még, ami ajánlott?
Soha nem volt még vizes hűtésem, még kompakt sem. Érdemes-e belevágni a szerelt hűtéssel, vagy vegyek inkább egy Arctic Liquid Freezer 240-et. Nem tudom mekkora teljesítménykülönbség van köztük.
Kompaktnál zavar még, hogy csak 1 év gari van rá.[ Szerkesztve ]
-
Atke
senior tag
nincs valakinek elfekvőben 3 db EK imbusz csavarja? M3
Nézegettem, de egyenlőre csak 100+db os rendeléseket találtam... -
Tikakukac
titán
válasz energy4ever #47058 üzenetére
Addig okés, hogy 90%-ban beszállíttatnak és csak pár dolgot marnak helyben vagy csinosítanak.
De amikor egy rohadt oszlopos fúróval különbet alkotok, mint amit a germánok megkívánnak a beszállítóktól plusz még amit ki is engednek nagy mellénnyel, az gáz.
Az a csati meg 13/10-es. A 16/10-nek 2 körös része van a fejnél. Kisebb meg nincs, szóval az. Cédrus kód amúgy, nem tudom van-e köze a mérethez.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
BandiT85
aktív tag
válasz energy4ever #47058 üzenetére
Úgy látszik, a nyomásteszt rész a duma.
-
energy4ever
addikt
Szerintetek ez mekkora meretu csatlakozo?
Nevebol(1013345) arra kovetkeztettek, hogy ez 10/13-as. Szerintetek?
Most vizes cuccbol csak ez kellene, ezt leszamitva memoriat, es thermal padot rendelnek, ezert inkabb toluk vennem, es nem varnek honapokat merlinekre. -
energy4ever
addikt
válasz BandiT85 #47048 üzenetére
Az a baj, hogy nagyon nincsen olyan, hogy EK. Vizes marka nem letezik. Annyora sok termeket kinalnak, annyira elteroeket, hogy lehetettlen lenne akkora gyartosorokat uzemeltettniuk mint 1db ceg, ezert mas-mas markaktol "gyarakbol" rendelik a dolgaikat.
Ezert nem lehet azt mondani egyik vizes markara sem, hogy jo marka, es minden termeke rendben van, mert nem igy van. Lehet van olyan beszallitoja ami okes mindenben, de lehet van ilyen is koztuk mint a te eseted. Az meg mar mas kerdes, hogy ezeket a radikat szokas nyomastesztelni, ahol kibukott volna ez az egesz. -
Tikakukac
titán
-
BandiT85
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #47049 üzenetére
Igazából mindegy nekem a márka amíg jó minőségű és teljesítményű, a választás azért esett erre, mert ez a legvékonyabb dupla 180-as megoldás, illetve a letisztult formavilága is tetszett, amennyire egy radiról lehet ilyet mondani.
Kíváncsi vagyok Varázslóék hogy kezelik a dolgot, remélem nem nekem kell az EK-val levelezni.
-
Atke
senior tag
Lehet csak a futár kezelte úgy, mint az Ace Ventura a csomagot...
-
seniman
veterán
válasz TESCO-Zsömle #47049 üzenetére
Azért az Alpha blokkok belső megmunkálásáról is voltak itt szép sztorik,meg képek. Minden gyárban előfordulhat egy hétfő hajnali vagy péntek délutáni példány.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz BandiT85 #47045 üzenetére
Mondanám, hogy Alphacool radiátor, de eső után köpönyeg. És tényleg nem azért toltam a márkát orrba-szájba míg aktív voltam, mert bármi nemű érdekem fűződne hozzájuk, egyszerűen innováció és minőség tekintetében őket lehet kiemelni. Az áraik sincsenek elszállva.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
BandiT85
aktív tag
Sziasztok!
Én is gépbarkácsolásba kezdtem, a héten jött meg az EK cooltream WE 360 (dupla 180) radim, amihez kicsit barkácsolni kellett a házam.
Kibontom, rátettem a házam tetejére, valami nem OK, billeg. Látom, hogy meg van csavarodva az egész cucc picit...Amúgy a radinak a fém kerete pontatlan összeszerelésű, a két végén 4-4 db süllyesztett imbusz fogja össze az egészet. Látom hogy az egyik oldalon lötyög pár. Sebaj, meghúzom. Aha, forog egy helyben, menet nincs.
Sebaj, talán szét nem esik, ránéztem a ventirögtítő menetekre, aztán azok alá:
No comment...
Mikor ezt megláttam, vizet bele, hátha ereszt.
Töltöttem bele csapból, mozgattam, éééés: ereszt, szuper!Az EK kínai üzemében úgy látszik péntek volt, most küldöm vissza varázslóékhoz...
-
Tengo
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #47040 üzenetére
Ez szép és jó, de akkor ne képviseljen a tuning lehetőség prémiumot az árban és ne reklámozzák vele.
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
mpierre
veterán
válasz seniman #47038 üzenetére
Nem, csak nagyon drága lenne az új gyártósor.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
seniman
veterán
válasz TESCO-Zsömle #47037 üzenetére
Az új HEDT Intel alatt meg már guanó van,szégyen.
És még képesek költség csökkentésre fogni. A fele annyiba kerülő AMD büdzséjébe belefért a forrasztás?
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
Tengo
aktív tag
Én is elkészültem pár óra alatt.
Következő lépés új vga+ vizesblokk.
NZXT grid bevan lőve, terheletlenül mindent levesz, EVGA Supernova G3 750W néma mint a halál. Már csak a VGA-nak van hangja idle, nélküle néma az egész.
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
Köszi mindenkinek Sok munkaórámba és pénzembe került...
(#47022) Leon77: Tudom, az a szigszalagos megoldás nekem is szúrja a szemem. Már megvan az anyag a kiváltására, csak időm nincs megcsinálni. Most vettem egy házat (nem ATX-et, hanem téglát) és most minden időm és pénzem abba megy... Bakker, szívtam a fogam hogy drágák a fittingek, itt meg egy bojlercsere 100 ropi És ez csak egy az ezer dologból...
(#47023) Grózi: Ez a lila élőben nagyon adja, de telefonnal fényeket fényképezni... Halott ügy. De élőben nagyon pofás.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
-
Leon77
őstag
válasz LLKobe #47015 üzenetére
Gratulálok, nagyon szép lett!
Nem kötekedésből, de, ha már minden ilyen pöpec, a szigszalagos megoldásnál a pumpánál biztosan lenne valami pofásabb
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
mpierre
veterán
válasz LLKobe #47015 üzenetére
Igencsak jól sikerült belakni a házat. Grat, jó lett.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
-
Tikakukac
titán
válasz seniman #47010 üzenetére
Nézem a Computexes videókat és szemrákot kapok kb. A cuccok 90%-a azzal akarja magát eladni, hogy epilepsziás rohamot indukál és próbál durvábban kinézni, mint otthon a rejtett erőforrások verdái.
-
seniman
veterán
Kicsit régebben erre tetted fel a kérdést az sli+slim radival kapcsolatban?
Az azért poén,hogy itt az aprón színesfém árban szabadulna mindenki az aluradiktól,ők meg csinálnak rá egy többszáz eurós szettet.
(#47009) Grózi
Autós vonalon volt egy időben valami "no air ride" csoportosulás,akik ezt az irányt ellenezték,lassan kell egy "rgb haters" klub is. Tőlem elfér a szivárvány minden színe,de lassan már a mekis sajtburgert is azzal adják.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz seniman #47006 üzenetére
Szerintem csak felszállnának a "kompaktvíz" vonatra.... Egy kicsit "nagyobb és komolyabb" kivitellel.
-
seniman
veterán
Ezt a szettet csak én találom furcsának? 240-es single aluradin lóg egy 1080 meg egy XY proci?Vagy elmentek az EK-nál otthonról,vagy feltalálták a tutit.
-
fuvi
senior tag
na még egy teszt techpowerup, ebben szét is kapják, érdekes a gpu blokk belülről
én zalman reseratorral kezdtem az ipart, amíg nem cseréltem le a prociblokkot rézre (az is zalman volt persze), semmi baj nem volt az aluval
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BeQuiet Pure Loop 280 mm processzor vízhűtő Új 6hó jótállással!
- ASUS ROG Ryujin II 240 (90RC00A0-M0UAY0) - ÚJ, BONTATLAN, SZÁMLÁS, GARANCIÁLIS!
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- ELKELT! - Thermaltake TH120 Argb Sync AIO vízhűtés - Packeta vagy Foxpost az árban
- Eladó Lian Li GA II LCD és Hydroshift 360-as Vízhűtők!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest