- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- CES 2025: A headset, ami megmentett egy házasságot
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
fuvi
senior tag
-
válasz hash99 #47898 üzenetére
Szvsz az értékek VGA-ra sem vészesek, de megcserélném... D5 és nagyobb radi a VGA-ra, majd utána egy mérés. Házat kizárhatod, ha leveszed az oldalát és fújod asztali ventivel. Ha így is melegedés van, akkor a víznél kutakodj.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
hash99
senior tag
Lenne egy kérdésem.
Most úgy néz ki a rendszer hogy a procinak van egy külön kör D5 -el és 360 -as radival szépen elvan. Ellenben a VGA -n egy EK block + backplate amit egy 240 -es predator hűt nekem nagyon melegnek tűnik.
Ez annyit jelent hogy pl. 1 órás folyamatos terhelésen 73 fokig is fel tud menni úgy hogy a noctua ventik maxon pörögnek. A 290x -em anno 60 fok fölé nem ment.
Két dologra gondolok. Vagy valami nem oké a blokkal illetve a felszerelésével. Sajna lusta voltam és nem szedtem szét amikor megvettem ezért elképzelhető hogy az előző tulaj valamit nem jól csinált. (bár nemtom mit lehet elrontani)
A másik lehetőség hogy nagyon alacsony az áramlás. Alaplapra kötöttem a predator ddc -jét és fel is tekertem a venti kimeneten hogy minimum 80% -on menjen. Viszont csak indításnál hallom hogy felpörög aztán lehalkul. Menni megy csak visszaveszi.
Van még egy harmadik +1 lehetőség A ház egy NZXT H440 ami köztudottan szarul szellőzik. Az elejében van a predator. Elképzelhető hogy ennyire lefogja a szellőzést és azért ilyen meleg? (ebben a házban még nem volt vizem szval nincs tapasztalat)
-
válasz Weareus #47889 üzenetére
Azért legalább egy darab csövet rádobnék, meg víz legyen a blokkba, hátha javulna a hűtés azzal is... bár a fene tudja.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Weareus
addikt
válasz F e Z o #47890 üzenetére
Hája!
De ez csak átmeneti, 1-2 napos megoldás. Feltéve ha a pumpa is hajlandó lesz életre kelni.
Most ez a max!!!A felbontás egy dolog, de ez crt! Legjobb! Ok, oled veri, de arra nincs kess, hogy megfizessem a 80%-os selejtarányt.
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
A pumpám javítás alatt, ergo víz ugrott.
Lég nincs, semmi értelmes. (Van, csak 26 km-re, tehát az most nem játszik).
Gépezni azért kell:P.S.: net, ph, youtube elmegy most, de LinX eredményt ne kérjen senki!!!
Cpu temp: 45 fok, vid: 0.8 V, minden volt érték az alaplap által beállítható legkisebb értéken!
Órajel: 1 Ghz!!![ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Tikakukac
titán
Na rászántam magam és megtakarítottam a D5-öt meg szűrőket. Ilyenkor ér meg minden forintot ami bele lett ölve ebbe a vacakba. Szűrűk kitakkerolása 4 perc se, tartály mivel üveg így kövö 10 sec a csap alatt és kész is. 6 deci víz ment ki a rendszerből, felül rátölttöm és lehet élvezkedni. Csodás
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
válasz SalvadorLynx #47882 üzenetére
DELID és google. Utána majd nézz be.
-
Cyberbeni
addikt
válasz SalvadorLynx #47878 üzenetére
Ez alapján nagy terhelés alatt jobb, ami most van.
-
Weareus
addikt
47833 Seniman:
Próbáljuk újra: [link]
-
seniman
veterán
Édesmindegy mit raksz rá,guanó pasztával a kupak alatt semmilyen hűtő nem fog kiemelkedőt alakítani a hőfokokon.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
Weareus
addikt
válasz SalvadorLynx #47879 üzenetére
47878: gari nem érdekel
47879: gari kell
Akkor hogy van most akkor?Lényeg:
A Noctua jó kis cucc, de erre akkor is azt lehet mondani: egy lánc csak annyira erős, mint a leggyengébb láncszeme.[ Szerkesztve ]
-
Balupapa
senior tag
-
SalvadorLynx
aktív tag
Utána néztem, a cpu garit nem akarom elveszteni. Veszek noctuát talán.
-
F e Z o
veterán
válasz SalvadorLynx #47875 üzenetére
Másik topik a kompakt vizes. Azonban, hogy a kérdésedre is legyen válasz, Nálad is az a baj, mint sok intel proci tulajnál, hogy rossz minőségű a paszta a mag és a kupak között. Tehetsz rá akármekkora hűtőt, a hőfokok nem fognak javulni, csak ha delidelteted a procid. Delid : a kupakot leveszik, s kicserélik minőségi hővezető anyagra a ratyi pasztát, majd kupak vissza, azonban ezzel a művelettel ugrik a gari.
H2O über alles!
-
SalvadorLynx
aktív tag
4,4en 70 fok 4,6on 80, ez sok? Vagy a proci is "befáradhatott"?
-
SalvadorLynx
aktív tag
Sziasztok! Van egy 6700K procim és egy ThermaT water 3.0 extreme S vízűtőm. 4,6-ig volt húzva, egészen máig. Egy render progi sok volt neki. Prime 95-el teszteltem, és vissza kellett vennem 4,4-ig. Ramokat teszteltem azok rendben mennek. Lehet annó alá lőttem ezzel a hűtéssel (télen 4,7-en is ment)? Nagyobb víz, vagy egy böszme léghűtés, melyik hatékonyabb. Vagyonokat nem akarok költeni 40k körül néznék valamit
-
Weareus
addikt
válasz F e Z o #47871 üzenetére
Köszi, közben már szakembernél van. Egy telefonszervizes kolléga vállalta el, azt mondta az a 6 db fémrész csak merevítő szerepű, 2 db szál megy át a nyákra. Kiméri és két db réz szál közbeiktatásával megforrasztja. Meglátjuk.
Rossz helyen kaptam el a pumpát, amikor le akart esni. Réztetővel meg ugye van súlya. A fránya gravitáció meg a hülyeség...
-
Weareus
addikt
Sziasztok!
Nyáklapot lehet ragasztani, javítani?
Konkrétan egy D5 vízpumpáról lenne szó.
A nyáklap jobb oldali részén van egy fehér színű "négyzet", az a kiszakadás helye.
(Nem az alsó, az a poti tekerős része...)
A kiszakadt rész a réztekercs felett lévő résszel illeszkedne vissza a nyáklapra.
Ahogy él látom ott viszont van 6 db érintkező rész is.[ Szerkesztve ]
-
seniman
veterán
-
CMST2015
tag
külső radi
[ Szerkesztve ]
-
-
Balupapa
senior tag
Sziasztok!
3db 1080Ti és egy i5 mellé, mekkora radiátorra lesz szükségem? 2x 360?
_-=*WheelWhores*=-_
-
seniman
veterán
-
nagyúr
válasz DigitXT #47851 üzenetére
hát vagy 4 darab 180as, vagy a 9 darab 120as. előbbiből van kb. 3féle, ami pwm, utóbbiból 1 darab kb. egy árban van a 18asokkal, ráadásul 9 darabra kell a pwm elosztó, nem 4re, és a végére árban kijönnék 2,5-3xosára, szóval kb. "miaf@sznak" érzés, amikor úgyis le lesz tekerve. 18as pwmből meg van a phobya, és az ss fw181. utóbbira azt mondják, hogy hangos, előbbivel meg tody szereli a novákat.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
DigitXT
nagyúr
Aham! Én is elnézést kérek, mert azt hittem az az fw egy ugyanolyan elírás,
mint a Móra Ferenc radiátor: nem tudtam, hogy létezik ilyen slim ventijük is.cain69: én is Phobyával kezdtem. 4-ből 1 kapásból nem indult el. Garis csere.
Na, közben lett 1 db FM181-em, utána inkább vettem mellé még 3-at, jó venti.
Aki meg elvitte a Phobya pakkot, panaszkodott, hogy egyik* kattog. Na, azt is
legariztattam, de kicsit furcsán néztek a németek, hogy már megint szar? Az.*: nyilván az, amelyiket gariban kaptam, és ki sem próbáltam: a többi jó volt...
Végülis 6-ból összejött 4 jó, 25-ös, árban mindenképp jobb, mint a 32-esek.Érdekes ez az FW181, hogy elméletileg még nagyobb a max. légszállítása, de
a statikus nyomása jobbára a fele. Radin valszeg roszabbul teljesítene emiatt.
(Phobyát lefelé tudod szabályozni, 700 fölé nem megy. Bár ritkán is kell több.)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
szerintem akkora teljesítmény nem fog kelleni. így elsőre marad a phobya, aztán majd még meggondolom.
köszi mindenkinek a választ!
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
KAMELOT
titán
Itt is megkérdem hátha valaki tud segíteni!
Valaki esetleg tudja, hogy a GTX 1080 FE-ra lévő FC blokk jó e a 1080Ti FE-ra is?
Előre is köszi!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Grózi
Topikgazda
válasz DigitXT #47844 üzenetére
Volt egy kis kavaródás és hatott a sör is nálam sütés közben...
Szóval ő az FW181-t hozta példának és nem vettem észre hogy te nem arról írsz,hanem az FM181-ről-mea culpa.
És igen,az FM181 jó választás-jobb is mint a Penetrator.
Sorry,For Party Rocking!!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
seniman
veterán
válasz Walter_White #47842 üzenetére
Voltak vele szivárgási gondok,állítolag azóta ezt fémtetővel orvosolta az Alphacool.Mindenképp kell a passzív borda közelébe egy venti is.Biztos nem áldoznék 25 ropit egy régi kártyára,én inkább a Vega befutásáig dobnék rá egy Morpheust,vagy egy Alpenföhn Petit.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
DigitXT
nagyúr
Ugyanazt a speckót nézegetjük? Kisebb max. légszállítás, közel azonos statikus
nyomás, kisebb max. fordulatszám, ugyanaz az 5.4W-os motor. "Jóval erősebb?"Amennyire én tudom, házszellőztetés esetén jön jól az AP "irányított" légárama...
Másban nincs köztük érdemi különbség, ha csak abban nem, hogy az FM181 tuti
levihető jóval 600 rpm alá: ott nagyon csendes. Nem vennék helyette AP-t, radira!
Főleg nem járatnám 1000 rpm fölött, mert akkor felszáll vele az egész radi.Nem tudom volt-e már Mo-Ra 3-ad, és tapasztalatból mondod-e, hogy az AP arra
sokkal jobb választás, de szvsz az FM181 az egyik legjobban használható, erre...
Olyat se vennék, ami max. 600-at tud, mert "csendes". Legyen tartaléka is, ha kell.
(Nyári melegben szeretnél alacsony vízhőfokot terhelve is, hát kellhet akár 800...) -
Walter_White
senior tag
Sziasztok. Nagyon gondolkodok, a VGA vizezésén is, (tervben van az RX Vega, de az max karácsony környékén) addig szeretnék valamit kezdeni az Sapphire R9 290Tri-X OC 4GB kártyámmal, mert zavar eléggé a hangja, (az egyik ventit néha meg is kell kocogtatni, hogy ne kerregjen) illetve a házba is be tud fűteni szépen.
Ezt a Blokkot néztem ki, Alphacool NexXxoS GPX - ATI R9 290X és 290 M01 - 25.000Ft, viszont ahogy néztem(ha rosszul, akkor javítsatok ki) a felépítését, nem olyan mint mondjuk az EK blokkok, amik elterülnek az egész kártyán, és "éri" a viz mondjuk a VRM-et, vagy a memóriákat. Igaz, hogy itt a blokk körül bordák vannak, és az felfekszik a VRM\Memóriára, de maga a víz csak a GPU-nál áramlik. Szerintetek, mennyire ajánlott ez a blokk? -
Cyberbeni
addikt
Sziasztok, az egyik 120-as ventim megadta magát, budget árkategóriában mik az ajánlottak? Erről mi a vélemény?
-
king.mp
aktív tag
Elborult az agyam. Notit kibelezem, egyedi monoblokkot rá és megy a falra. Képek hamarosan.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Laraxior #47833 üzenetére
Persze, pont azért jó az FM181 is, mert széles harárok közt használható.
Grózi szerint viszont az Air Penetrator verziója erősebb, csak tudnám, ez
pontosan min alapul, mert én annál is max. 1200 rpm-et látok, és radin a
spéci terelőlapátjainak pont nincs semmi teteje. Amúgy ajánlanék egy
füldugót is a bevásárlókosárba, mert 4 db 18 cm-es 1200-on. Hangos.Amúgy az FM181-re 1300-at írnak max, én az Aquaeroval szerintem nem
tudom őket annyira meghajtani. (De ha már itt tartunk 150 CFM vs. 130?) -
Weareus
addikt
Ebben a melegben a vizes pc-knek is jól jön egy kis extra hűtés: (gyenge idegzetűeknek nem ajánlott, kezdő vizeseket pedig óva intek!!!) [link]
-
Nojbee
tag
válasz Makesz79 #47829 üzenetére
Szép ez a lötty nagyon.
Nekem közben kb összeállt a rendelés. Úgy döntöttem nem lesznek csövek a rendszerben, hanem Bitspower csatikkal helyettesítem őket. Lesz benne egy flow indicator, hogy azért lássak valamit.
Volt már valakinek ilyen rendszere? Van vele tapasztalat? -
Makesz79
tag
Kiprobálom már a Mayhems Aurora - Silver folyadékot...
Remélem 1 hétmúlva nem kell takaritani
" Rövid az élet, hosszú a sír, mindenki játszon, amennyit bír "
-
nagyúr
mórára silverstone fw181, vagy phobya g-silent 18 pwm? vagy a feszszabályos ventik ebben a méretben annyival jobbak, hogy inkább azokat nézegessem?
-
Grózi
Topikgazda
válasz Man0gatya #47821 üzenetére
Te ez olyan kérdés,mint hogy vettem egy autót,szerinted mennyi a vége?Nem mindegy ugye milyent...
30-s radi felesleges a push-pull ventisor,elég csak egy sor de az normálisból.
Szívesen segítek választani a megfelelő topicban [link] ,csak add meg azt is hogy mit fog hűteni.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Man0gatya
aktív tag
Sziasztok! most rendeltem aliexpressről, 62 dollárért egy 480x30as állitólag réz radit. Két sor venti mehet rá és ha igen akkor inkább 800 rfpes vagy 1350 rpes? két sort ventinek mekkora szélzaja?
-
Tikakukac
titán
-
Laraxior
titán
A kisebbik 5-ért a nagyobbik 8-ért. Illetve gyengébb és erősebb típus. Talán egy fél éve, vagy egy éve volt utoljára, akkor 1 hónapig biztos fent volt, mert akartam venni én is, de aztán rájöttem, hogy van nekem itthon még egy, tartalékba*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Tikakukac
titán
válasz #65675776 #47806 üzenetére
Hát van az a futár és van az a szerződés amikor nincs gond havi ezres tételnél sem. Mikor ilyennél van havi max 1 gond, nekem a magános futározással meg havi szinten 5-ből 1, akkor na.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik