Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A Xiaomi nem késlekedik az Android 15-tel
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Yettel topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
-
Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
it Olaszország vizsgálatot indított a Shein weboldal és app ellen, greenwashing vádjával.
-
A Xiaomi nem késlekedik az Android 15-tel
ma Egyre több készüléken tesztelik a HyperOS 2.0-t, közel lehet a publikus start.
-
TKL-es újoncokkal gyarapodott a Corsair belépős K70 Core billentyűzetcsaládja
ph A FlashTappel kecsegtető, kompaktabbá tett megoldások egyike a cég továbbfejlesztett Slipstream rádióját kapta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgeorge
addikt
válasz janus123 #6944 üzenetére
A Form KeyPreview tulajdonságát bekapcsolva a Form KeyPress-ében érdemes talán elkapni az Enter-t a fenti módon.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
zuzu000
őstag
-
Kommy
veterán
Tudtok nekem valami megoldást arra, hogy van egy maskedtextbox-om ami egy cikkszámot tartalmaz, de úgy szeretném tárolni az adatbázisban, hogy nincs formázva ez megoldható, mert úgy sokkal egyszerűbben lehetne keresni.
pl.: 1681233 --» 1.682-123.3 és itt szeretném a . és - nélkül tárolni[ Szerkesztve ]
-
Kommy
veterán
válasz sztanozs #6955 üzenetére
Mivel 1 keresőmezőm van, amiben több dologra is szűrök, és nem szeretném ha ismerni kéne a cikkszám formáját ahhoz, hogy keresni lehessen rá.
Tehát ebbe a kereső részbe megy szöveg is szám is, mint megnevezés , gyáriszám. És amúgy is sokkal egyszerűbben lehet csak számokat beírogatni mint a .-ot és - jelet.
-
Kommy
veterán
válasz lord.lakli #6957 üzenetére
Mert sokkal kultúráltabban néz ki, könnyebb észrevenni ha valamit elüt az ember ha tagolva van az adott cikkszám.
De ez nem tartozik a topik témájához, én arra kértem segítséget, hogy megoldható e, nem arra, hogy miért van így.
[ Szerkesztve ]
-
lord.lakli
őstag
Jó csak nem értettem, hogy valójában csak rögzítésnél kell, de utána már felesleges "szívatás", akkor miért érdemes letárolni. Formátum teljesen fix? Azaz adott pozíciókban van a megfelelő szeparátor? Ha igen, akkor mentésnél kiveszed a textbox értékéből. Szerkesztésnél meg megjelenítés előtt visszapakolod.
-
Cool Face
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon kezdő szinten foglalkozok C# programozással. Elakadtam egy részen és ezért most kérném a segítségetek.
Van 4 radio buttonom ami közül a kijelöltet szeretném elmenteni MS Access adatbázisba. Hozzácsatlakoztam az adatbázishoz, Textboxal, Comboboxal, DatePickerrel már megy.
Ha segítség számotokra akkor a kódot is betudom illeszteni.
[ Szerkesztve ]
-
Cool Face
aktív tag
válasz h1ght3chzor #6963 üzenetére
Szia.
A 4 db radioButton közül a kijelöltet tartalmazó text-et az adatbázisba.
RadioButton-ok:
Level 1 - radioButton_lvl1
Level 2 - radioButton_lvl2
Level 3 - radioButton_lvl3
Level 4 - radioButton_lvl4
Level 5 - radioButton_lvl5Ha a fentiek közül kijelölök egyet akkor azt a text-et menti el(Level 1, Level2 etc).
A lenti kódig jutottam el. Fölösleges dolgokat kitöröltem.
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
using System.Windows.Forms;
using System.Data.OleDb;
namespace Honeywell_SDE_Application
{
public partial class PPAP_Create : Form
{
private OleDbConnection connection = new OleDbConnection();
public PPAP_Create()
{
InitializeComponent();
connection.ConnectionString = @"Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=C:\Users\h109536\Documents\PPAPdatabase_excel.accdb;
Persist Security Info = False; ";
}
private void HWapp_Load(object sender, EventArgs e)
{
try
{
connection.Open();
check_connection.Text = "Database Connection Succesful!";
connection.Close();
}
catch (Exception ex)
{
MessageBox.Show("Error " + ex);
}
}
private void button3_Click(object sender, EventArgs e)
{
this.Hide();
new PPAP_Selection().Show();
}
private void button_submit_Click(object sender, EventArgs e)
{
try
{
connection.Open();
OleDbCommand command = new OleDbCommand();
command.Connection = connection;
command.CommandText = "Insert into PPAPdatabase ([PSW ID],[Part Name],[Part Number],[Part rev Level],[Drawing Number],[Drawing rev Level],[Comment (or Enovia No#)],[Supplier Name],[Date Created],[Owner],[Production Line],[Status],[Reason]) values('"+
txt_PSW_ID.Text +"','"+ txt_partname.Text +"','"+ txt_partnumber.Text +"', '"+ txt_partrevlvl.Text +"', '"+ txt_dwgnumber.Text +"', '"+ txt_dwgrev.Text +"', '"+ txt_comment.Text +"', '"+
txt_suppliername.Text +"','"+ dateTimePicker_datecreated.Text +"','"+ checkedListBox_owner.Text +"','"+ checkedListBox_prodline.Text +"', '"+ txt_status.Text + "', '"+ comboBox_PPAP.Text + "')";
command.ExecuteNonQuery();
MessageBox.Show("PPAP has been submitted");
connection.Close();
}
catch (Exception ex)
{
MessageBox.Show("Error " + ex);
}
}
private void radioButton_lvl1_CheckedChanged(object sender, EventArgs e)
{
}
private void radioButton_lvl2_CheckedChanged(object sender, EventArgs e)
{
}
private void radioButton_lvl3_CheckedChanged(object sender, EventArgs e)
{
}
private void radioButton_lvl4_CheckedChanged(object sender, EventArgs e)
{
}
private void radioButton_lvl5_CheckedChanged(object sender, EventArgs e)
{
}
}
}[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz lord.lakli #6965 üzenetére
Meg nem értem az OleDB-t sem, sima SqlConnection és SqlCommand.
-
lord.lakli
őstag
SQL Injection támadási lehetőség, amikor stringként fűzöd össze az SQL-t a paraméterekkel. Helyette SqlParameter-t kell használni.
-
fatal`
titán
válasz lord.lakli #6967 üzenetére
Tudom mi az SQL injection, csak még hozzáfűztem egyéb dolgot ahhoz képest amit írtál.
-
Cool Face
aktív tag
Köszönöm a válaszokat.
Most abba futottam bele, hogy miután módosítok, vagy törlök egy record-ot az adatbázisból a DataGridView nem frissült, csak ha újra megnyitom a formot.
Van valami egyszerű megoldás arra, hogy a művelet után frissítsen?
private void button_Updatedata_Click(object sender, EventArgs e)
{
try
{
connection.Open();
OleDbCommand command = new OleDbCommand();
command.Connection = connection;
string query = "update PPAPdatabase set [Production Line]='" + comboBox_Productionline.Text + "' where [PSW ID]=" + text_PSW_ID.Text + "";
//MessageBox.Show(query);//
command.CommandText = query;
command.ExecuteNonQuery();
MessageBox.Show("Data edited Successfully!");
connection.Close();
}
catch (Exception ex)
{
MessageBox.Show("An error has occurred: " + ex.Message);
}
}Nekem csak úgy sikerült megoldanom, hogy művelet után újra betöltöm az adatbázist. Kicsit favágó módszernek érzem, ezért keresek egy "elegánsabb" módszert.
[ Szerkesztve ]
-
Ricko
tag
Sziasztok!
Valaki szokott itt korrepet vállalni C#-ból? -
alratar
addikt
Sziasztok.
Még kezdő vagyok a c# világában.
Kitaláltam egy feladatot, amiben sajnos elakadtam.A feladatom, hogy bekérek neveket és korokat, majd a ezen adatokat kiíratom kor szerint rendezve.
Próbáltam egy ArrayList-be rakni az adatokat, de így a Sort nem azt csinálja ami a cél.
Akkor megpróbáltam két (M)List(/M)-be rakni őket, hogy az Array.Sort(Array Keys, Array items) meghívásával rakjam sorba, de így meg hibát dob, mivel a listát nem tudja Array-é alakítani.Segítenétek?
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
Des1gnR
őstag
Sziasztok!
Epplus-ra építve írtam egy olyan kódot ami egy tömbböt kap értékül, majd annak tartalmát xlsx-be menti. Az általam írt DLL-t LabView-ból hívom és az a problémám, hogy ha a szöveg végére egy entert teszek, akkor az nem jelenik meg az excelben. Debugoláskor látom, hogy ott van a \n a szöveg végén és a furcsa, hogy amikor változtatás nélkül visszaolvasom a fájlt, akkor szintén ott van a \n, de ha módosítok az excel fájlon és elmentem, akkor az utolsó \n eltűnik visszaolvasáskor, szóval az excel levágja.
De ha ott teszek be alt+enterrel egy új sort a szöveg végére, akkor az megmarad és visszaolvasáskor is látom.Szerintetek létezhet erre valamiféle megoldás?
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
pvt.peter
őstag
válasz Des1gnR #6976 üzenetére
Hali,
A kollega is hasonló problémába ütközött:
New line break problem with EPPLUS when exporting dataEz egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Des1gnR
őstag
válasz pvt.peter #6977 üzenetére
Szia!
Köszönöm válaszod, de én úgy látom, hogy a kolléga nem éppen azzal a problémával szembesült mint én
Ha tévedek kérlek javíts ki és hátha mégis itt bújik a probléma, de ha jól látom ő csak a saját elválasztó karakterét cseréli le \r\n-re.v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Cool Face
aktív tag
Sziasztok!
Meglévő fájlokat (pdf, xls, doc) szeretnék masolatként elmenteni. Úgy képzelem, hogy openfiledialog-al kivalasztom a dokumentumokat majd egy save gombbal mentem az előre definiált mappába.
Így működhet? Új vagyok ebben a "világban", hogy álljak neki?
[ Szerkesztve ]
-
válasz alratar #6985 üzenetére
Mindent meg lehet oldani, de neked ettől függetlenül objektumok listájával kellene dolgoznod.
A "minden mezőnek csinálok egy külön listát" témát, amit először írtál, nagyon gyorsan felejtsd el. Helyette inkább meditálj azon, hogy a két adat szorosan kapcsolódik egymáshoz (lévén egy entitás két tulajdonsága), ezért elválaszthatatlan egységet alkotnak - és ennek a kódban is meg kell jelennie. Például egy class formájában (legyen mondjuk Person a példa kedvéért).
Te ilyen Personöket kérsz be, teszed el egy darab listába, és ezt akarod rendezni utána. A kód is tegye ugyanezt.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
fmx
tag
Üdv.Ha van egy txt fájlom, amiben pl. nevek vannak és ezekkel a nevekkel kell dolgozni(Első nevet meg keresni vagy az utolsó stb. stb.) akkor ezt listaként kezeljem?
-
Utolsó, mint valamilyen szempont szerint minimum értékkel rendelkező, vagy mint sorrendben utolsó?
Természetesen mindkettő megoldható kézzel-lábbal is, bár C#-ban még a programozási "tételekhez" se kell nyúlni egyik megoldásához se, ugyanis az adatszerkezet el tudja végezni a te közbenjárásod nélkül is. (A LINQ sokat segít ebben.)
“All nothings are not equal.”
-
Des1gnR
őstag
-
dementhor
újonc
Hali,
tudtok valakit, aki vállal egyetemi beadandó programozás feladatot? Nem egészen szokványos, mivel képfeldolgozás is van benne. Nem így akartam megoldani, de nem ingyen kérném. Részletek privátban ha tud segíteni valaki, köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Eredeti játékok OFF topik
- E-book olvasók
- ASUS BTF koncepció: látszólag vezetékek nélküli PC
- Asszociációs játék. :)
- Trollok komolyan
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- iPhone 13 Blue 256GB SÉRÜLÉSMENTES!
- 2db Be Quiet! Silent Wings Pro4 140mm
- LG 39GS95UE - 39" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GAMER PC: i7-12700KF/14700KF - RTX 3060 12GB GDDR6 - 512GB-4TB NVMe SSD -16/32GB DDR4- GAR/SZÁMLA!!!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest