Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Így vágná zsebre Hollywoodot az Apple
- Huawei P8 Lite - nem visszafogott jellem
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- 700 km felett a Model 3 hatótávja
- Mobil flották
- Most a három Galaxy S25 képernyő bukott le
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgeorge
addikt
válasz kingabo #6701 üzenetére
Ez szerver oldalon ASP.NET webservice trace-elésére vonatkozik. Az én esetem nagyon más: kliens oldalon kéne logolni és nagyon nem ASP.NET a webservice.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
kingabo
őstag
válasz rgeorge #6702 üzenetére
Ha jól értem asmx-eid vannak, ráadásul amit linkeltem az megy kliens oldalon is...
"Trace Points
On the client side, the trace points are the followings,
Before and after Request Serialization
Before and after GetWebResponse
Before and after Response Deserialization
Before and after XmlSerializer Creation"[ Szerkesztve ]
-
válasz kingabo #6704 üzenetére
Nekem elég egyértelműen átjött, hogy erről van szó, és semmi köze az ASP.NET-hez. Én nem ismerem ezt az antik megoldást, de se a Google, se az SO nem volt barátom a segítésben.
“All nothings are not equal.”
-
kingabo
őstag
Bocs, ma extra rossz a felfogásom.
Volt melóhelyen hozzám vágtak egy wsdl-t (php volt a háttérben), az általad linkelt cikkben is említett wsdl.exe-vel legeneráltam a proxy osztályt és hozzáadtam egy konzol apphoz, majd az app.configban beállítottam, hogy mentsen minden küldött és fogadott xml-t. Ott ránézésre az általam linkelt dolgokat kellett beállítani, most jobban megnézve, nem teljesen ez volt. (már ami 3év múltán rémlik)Nem írtam le eddig egyszer sem, hogy ASP.Net, mit nézek be?
ui: Karma a korábbi posztomban a linket légy szíves javítsd ki, mert valami szemét belekerült. Köszi.
-
törölt tag
Sziasztok! Egy programozó tanonc fordulna hozzátok kérdéssel.
Egy kártyajátékot szeretnék konzolos alkalmazásként megalkotni, név szerint a 21-et. Rövid leírás annak, aki nem ismerné: A játékos folyamatosan kártyákat kér, amiknek meghatározott értékük van, és ezen értékek összege minél inkább közelíti a 21-et, annál jobb. Attól több nem lehet.
Nagyjából megvan előttem a kód, azonban egy kérdésem lenne: a kártyákat külön-külön változókkal csinálnám meg, értsd:
int also = 4;
int felso = 4;
int kiraly = 4;Valahányszor kiválasztunk egy kártyát, csökkentse az értéket 1-el, ez eddig oké. Azonban ha a változó értéke eléri a 0-t, hogyan kellene megoldanom, hogy az a kártya már " elfogyott, nincs több a pakliban " ?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
kingabo
őstag
válasz #40351744 #6709 üzenetére
Miért nem inkább vmi okjektum orientált módon oldod meg a problémát. Csinálj egy kártya típust, aminek van neve, értéke, színe..., aztán egy paklit amibe beledobálod a megfelelően beállított kártyákat.
Mellesleg ha jól sejtem ennél is az a lényeg, hogy véletlenszerűen jönnek a kártyák nem a játékos választja ki, hogy hogyan hozza össze a 21et.
-
kingabo
őstag
válasz #40351744 #6712 üzenetére
Ja ok.
Próbálj úgy megoldást találni, hogy ne csak 21-ezéshez legyen jó a kártya osztó "rendszered". Vagy mi van, ha holnap olyan játékokat is akarsz írni, amik nem magyar, hanem francia kártyát használnak? Ráadásul mindezt egy progin belül. Találd ki, úgy hogy a megoldásod könnyen újrahasznosítható legyen, de ne kelljen mindenhova copy-pastelni.
-
turbobusa
senior tag
Sziasztok!
Remélem nem probléma, hogy abszolút laikusként írok. Most kezdtem C# programozást tanulni, videó alapján csináltam egy másodfokú egyenletmegoldót. Nem világos, első sorban kikötöm, változók értéke 0, a program végén pedig x1=0 és x2=1. Csatolok fotót , mire is gondolok.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz turbobusa #6714 üzenetére
A végén nem azt mondod, hogy a változó értéke legyen 0 és 1, hanem azt mondod, hogy ide helyettesítse be a paramétert(az 1. és 2. paramétert) amit megadsz a szöveg után.
Mivel stringen belül van, így eleve nem is tudnál ott értéket adni a változónak, az egész {0}..{n} lényegében csak egy placeholder a stringen belül, ahol jelzed, hogy oda akarod beilleszteni majd a változódat.[ Szerkesztve ]
-
kingabo
őstag
válasz turbobusa #6714 üzenetére
Dehogy probléma, sőt!
Viszont ha jól látom hibás a megoldó képleted, mert csak a gyökvonás eredményét osztod el 2a-val, nem a teljes számlálót. A megoldás ugyanaz, mint papiron: zárójelek közé kell tenni a számlálót.
Célszerű a diszkrimináns gyökét és a 2a értékét egy változóban eltárolni, mert most kétszer is kiszámoltatod*.Második feladat: mi van, ha diszkrimináns negatív?
*: a fordító észre veheti és kioptimalizálhatja, hogy csak egyszer végezze el a műveleteket. Ettől függetlenül célszerű már úgy megírni a kódot, hogy Te gondolsz erre.
-
Heavyrain
őstag
Tudnátok ajánlani valami "C# kezdőknek" vagy hasonló könyvet,amiből lehet tanulni?
Eddig nem foglalkoztam programozással, BME-n viszont egy borzasztó tanárt kaptam, így kénytelen leszek magamtól megtanulni,csak éppen azt nem tudom, hogy ehhez melyik forrás lenne a legmegfelelőbb.[ Szerkesztve ]
-
cubix
tag
válasz Heavyrain #6720 üzenetére
Bár nem a legfrissebb, de én Reiter István: C# programozás lépésről lépésre c. könyét ajánlom.
「시작이 반이다」
-
Dinter
addikt
Ha több beolvasást kell hajtanom végre egy programon belül, azt hogy hajtom végre egy függvénnyel?
-
sztanozs
veterán
De, ha mondjuk egy listában átadod a forásokat, akkor egy foreach-csel szépen végigiterálod a listát és mindegyikből kiszeded, amit szeretnél.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
d3ad93
csendes tag
én ezt így oldanám meg
Console.WriteLine("sorozat elemeinek a szama: ");
int n = int.Parse(Console.ReadLine());
int[] sorozat = new int[n];
Console.WriteLine("1. szam: ");
sorozat[0] = int.Parse(Console.ReadLine());
Console.WriteLine("2. szam: ");
sorozat[1] = int.Parse(Console.ReadLine());
int d = sorozat[1] - sorozat[0];
bool allando = true;
for (int i = 1; i < n - 1; i++) {
Console.WriteLine ("{0}. szam: ", i + 2);
sorozat [i + 1] = int.Parse (Console.ReadLine ());
if (sorozat [i + 1] - sorozat [i] != d) {
allando = false;
}
}
if (allando == true)
Console.WriteLine ("mertani sorozat");
else
Console.WriteLine ("nem mertani sorozat");
Console.ReadLine ();-Hány lány lakik a Schönherz koliban? -1024. 2 a tizediken.
-
Dinter
addikt
Érettségi feladatokat (4. Fej vagy írás) hogy lehet a legszebben megoldani? Azonfelül hogy megoldom, szépen is nézzen ki. Pl. minden feladatnak új osztályt hozok létre?
-
Dinter
addikt
Állítson elő és tároljon a memóriában 1000 db négy dobásból álló sorozatot! Egy dobás F vagy I, tehát char-ban tárolom. Viszont hogy tudok létrehozni 1000db char tömböt?
-
-
biigi
tag
Hali!
Nem tudom mennyire illik ide ez a kérdés, de más helyet nem találtam.
Visual Studió generál ///<summary>-t függvényeknek, amiben benne van minden paraméter.
Hogy tudom ezt frissíteni (Pl. ha a függvényt fejlécét kibővítettem egy paraméterrel)? Hogy tudom újragenerálni?
Van erre valami hotkey?Google nem dobot ki semmilyen használható ötletet.
-
Dinter
addikt
Mivel tudok egy másik Form-ot megjeleníteni az eredeti helyén? A Show()-nál ugye ablakként ugrik fel.
-
haromegesz14
aktív tag
A Formok DesktopLocation property-jét állítsd ugyan arra a pontra, új formot Show(), aktuálisat pedig Close(). Bár így is új ablakként jelenik meg, de a látszat megvan, hogy ugyan a window
MÁS!
Canvas.Children-be pakolt elemek indexét hogyan tudom lekérdezni?
[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
turbobusa
senior tag
Sziasztok!
C#-ből keresek valakit, aki tudna segíteni. Egyetemre kell, nincs előképzettségem, így heti rendszerességgel kellene találkozni a haladás érdekében. Továbbiakat privátban !
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Dinter
addikt
válasz rgeorge #6744 üzenetére
Most elsőre a Visible-k állításával oldottam meg meg, mert egy egyszerű programot kell reprodukálnom, és ott MenuStrip-pel változtatja, úgyhogy sanszosnak vélem, hogy az is azzal oldja meg.
Nincs valami "container" vagy nem tudom mi, hogy pl. minden mezo egy textbox
Mezok
{
mezo1
mezo2
mezo3
...
}és ha bármelyik mező üres, akkor valamit csinálok vele, vagy egyenként be kell írnom?
-
Dinter
addikt
ListBoxot egyszerűen nem tudom feltölteni..
public List<Kulcs> kulcsok = new List<Kulcs>();
public class Kulcs
{
public string mezo1;
public string mezo2;
public string mezo3;
public string mezo4;
public string mezo5;
public string nev;
}
torleslista.DataSource=kulcsok;
Elolvastam minden korábbi kérdést, de ha hozzáadom az elemet, csak mindegyik helyén azt írja ki, hogy kulcs.Form1+KulcsHa meg foreach-hel végigmegyek az összes kulcs példányon, akkor annak az összes értékét nem tudom hozzáadni, csak 1-et. 1 kulcsot 1 sorban jelenítenék meg, és a kijelölt sort törölhetném egy gombbal.
-
A listádban azért jelennek meg az osztálynevek, mert nem használod a DisplayMember propertyt és a Kulcs se implementálja a ToString metódust. A kettőből nyilván az előbbi lenne a szebb megoldás, amihez az is kell, hogy publikus változót helyett propertyket használj.
“All nothings are not equal.”
-
Dinter
addikt
Szóval, a listát már beolvasáskor feltöltöm.
public void Beolvasas()
{
string line;
using (StreamReader beolvaso = new StreamReader("refi.key", System.Text.Encoding.Default, true))
{
while ((line = beolvaso.ReadLine()) != null)
{
torleslista.Items.Add(line);
var sor = line.Split(' ');
Kulcs kulcs = new Kulcs();
kulcs.mezo1 = sor[0];
kulcs.mezo2 = sor[1];
kulcs.mezo3 = sor[2];
kulcs.mezo4 = sor[3];
kulcs.mezo5 = sor[4];
for (int i = 5; i < sor.Length; i++)
{
kulcs.nev += ' ' + sor[i];
}
kulcsok.Add(kulcs);
}
}
}Aztán a kiválasztottakat törlöm a ListBoxból. A kulcsok listából is törölném kéne, ott viszont nem tudom összehasonlítani a kettőt, mert a .ToString() függvény más értéket ad vissza. Mivel tudnám számomra megfelelő formátumba alakítani?
ListBox.SelectedObjectCollection torlendo = new ListBox.SelectedObjectCollection(torleslista);
torlendo = torleslista.SelectedItems;
if (torleslista.SelectedIndex!=-1)
{
for (int i = torlendo.Count - 1; i >= 0; i-- )
{
torleslista.Items.Remove(torlendo[i]);
for (int j = 0; j < kulcsok.Count; j++)
{
//itt hasonlítanám össze a kulcsok listát és a törlendőt, és ha azonos, törlöm
}
}
}
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Ukrajnai háború
- Gumi és felni topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Rövid előzetest kapott a minap a Life is Strange: Double Exposure
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Így vágná zsebre Hollywoodot az Apple
- Apple notebookok
- Windows 11
- További aktív témák...
- BONTATLAN Dell Latitude 5540 CTO:i7 1370P (14mag),16GB DDR5,512GB SSD,GeForce MX550,400nit 100%sRGB
- Thinkpad P15 Gen2i 27% 15.6" FHD IPS i7-11800H T1200 32GB 512GB NVMe ujjolv gar
- Dell Precision 3520, 3541 workstation notebook-ok 16-32Gb RAM, Quadro M600, P600, számla
- HUAWEI MateBook 16: Ryzen 7 5800H,16GB,512GB,16" 2.5K 2520x1680 350nit 100%sRGB,Radeon RX Vega 8
- Felújított Sony PlayStation 4 Slim 9.00 FW + GoldHEN magyarosított PS4 játékokkal
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen